Választás 2010 - Vajon mit hoz a jövő?

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Talán furcsának hangzik húsz év eltelte után ezt a kérdést feltenni, amit akkor a rendszerváltás hajnalán már valószínű mindenki gondolatban feltett magának. VAJON MITHOZ A JÖVŐ ?

Az ember életében húsz év már a felnőtt kor, amikorra komoly döntések meghozatalára képes! Vajon Hazánk Állampolgárai az eltelt húsz év után éretté vált-e a komoly, sorsdöntő kérdések meghozatalára ? A többpártrendszer, amely szervezettségénél fogva valójában a demokrácia egyik alappillérének kellene lenni, a pártok az Ország kormányzására kapnak meghatalmazást amikor megválasszuk őket. Hogy mikor melyik kerül hatalomra, az múlik a végzett munkájukon, viselkedésükön és főként rajtunk választókon. A választásokon a jó döntés meghozatalához kell a felnőtt gondolkodás a bölcsesség. A pártoknak a hatalomra kerülés ami mindig a legnagyobb gondot okozza, ugyan is mindegyik egyszerre szeretne ott lenni, de a lehetőség csak négy évenként adatik meg. EGYNEK! Ezért alakult ki az állandó hadviselés a folyamatos harcban állás, ami mérgezi a közállapotokat,a kormányon lévőket akadályozza a kormányzásban, egyszóval az Ország felemelkedését gátolja, az emberek elnyomorodásához vezet. A jelenlegi Kormány is ilyen hatalmas nyomás alatt volt kénytelen kormányozni. Ennek ellenére is eredményeket tud felmutatni. A köztudatban ugyan elhíresztelték róla, hogy minden rossz amit csinált, de aki lát és hall ebben az Országban az tudja, hogy mind ez a hatalom idő előtti megszerzésére irányuló minősíthetetlen törekvése volt az ellenzéknek. A jobboldal megsemmisítő szándéka ellenére a váltságot, a támogató Pártok segítségével, a Kormány magabiztosan és sikeresen kezelte, sőt ezzel megmentette az Országot a pénzügyi összeomlástól. Tevékenységét hasznosnak ismerik el külföldön, sőt ma már példaként emlegetik, de idehaza is egyre többen látják a kedvező hatásokat. Megfelelő alapot készített elő a leendő új Kormány részére, hogy a kellő hozzáértés birtokában egy sikeres gazdaságpolitikát tudjon megvalósítani. Csak éppen élni kellene a lehetőséggel,az ország fontos dolgaival, az emberek gyarapodásával kell okosan foglalkozni! Abba kell hagyni azt a gyakorlatot, hogy először is én, másodszor is én, harmadszorra aztán majd jöhet valaki más, ha valami még jut neki! Mert ez volt idáig!!!

E rövid talán igaz bevezető után, a választási kampányok hevében, nekünk választó Polgároknak milyen magatartást kell tanúsítanunk, mire kell nagyon odafigyelnünk,hogy ne essünk a megtévesztésre törekvő Pártok áldozatául!
Öt választási ciklus van mögöttünk, ezek alapján mindenkinek meg kell érteni, hogy nincsenek további eltékozolni való négy éveink, ennek tudatában kell a szavazófülkébe lépni, felnőttként kell meghozni a döntést melyik Párt, melyik Civilszervezeti képviselő az akiben megbízunk, akire tiszta szívvel rábízhatjuk a sorsunkat? A színes reklámok,a gyönyörű ígéretek, a szép szavak, csak mind körítés, és átverés, ebből már elegünk van! Nekünk a lényegre kell gondolni, kitől mit várhatunk és főleg mit kaphatunk.
Ne ringassuk magunkat hiu ábrándokba, vagy megmaradunk a már meg ismertnél aki elindított valamit, vagy lapot húzunk a tizenkilencre és bejön az ÁSZ, és veszítünk! Ha pedig így történne, mi ostobák viseljük el a tragédiát és mondogassuk magunknak, mi nem ilyen lovat akartuk! Ha most változtatunk és elszúrjuk, a „ LUTRIT” az ismeretlen jövőt válasszuk, akkor megérdemeljük sorsunkat, mert ennyire naiv éretlen felnőttek vagyunk!

Egy erős Civiltársadalom kezdeményezés lenne a megoldás arra, hogy a Pártok egyeduralmát megtörjük, de ehhez igazi pártatlan jelölteket kellene a Pártok jelöltjeivel szembe állítani, és azokra szavazni. Húsz éven keresztül ezt a lehetőséget elmulasztottuk, mert elkábultunk a Pártok ígéreteitől, azt hittük csak Ők és az Ő képviselőik képesek az Ország vezetésére. Most már ébredezünk, mert ennyi kudarc után döbbenünk rá arra, hogy a Civiltársadalom által kinevelt pártatlan jelöltek lennének a legalkalmasabbak a lakosság érdekeit igazán képviselni. Akár előttünk lévő példa lehet a váltságot kezelő pártatlan Kormány végzett munkája. Akiről mellesleg próbál az ellenzék igaztalanul sok rosszat mondani,hogy lejárassa de remélhetően ezt a propaganda maszlagot,a totálisan megvezetett hívein kívül nem veszi be más!
Ha netán a jobboldal álmai a választásokon még is beteljesülnének, amiért nyolc év óta ádáz küzdelmet vívtak, nem törődve a Társadalomnak okozott károkkal, az országban előidézett közállapotokkal, az emberek elszegényedésével, mindent egy lapra a hatalom megszerzésére tettek fel. Még néhány hónap és itt az idő, mikor elérkezik az igazság pillanata, amikor a Kormányra zúdított rosszízű kritikák osztása helyett a védekezés pozíciójából kell osztani az okosságokat, magyarázni kell az ígéretek nem teljesítését, az intézkedéseikkel okozott károkat, ami sajnos rajtunk fog lecsapódni.
Vajon, hogy fognak majd kiállni sajtótájékoztatóra az eddig zavaros elméleteket fabrikáló szóvivők, és politikusok, bár tudjuk, elég vastag bőr van a képükön, netán köpönyeget is cserélnek ? Valószínű már készül a koreográfia biztos, hogy a visszamutogatást fogják választani, az előző Kormányt gyalázva ha hiba csúszna a gépezetükbe. Bizonyára kissé szánalmas és kellemetlen lesz számukra az új szerepkör, de mivel válogatott emberi figurákról van szó, akik sok valótlan állítást szemrebbenés nélkül elhazudtak már, megfogják oldani. Csak mi fogunk letargiába esni amikor rádöbbentünk arra,hogy ?
„ Nem mind arany ami fénylik!”

Tisztelettel,
Gondolkodó!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

arányok

szerintem 3 párt lesz a parlamentben( a mandátumokra tippelek)
60% Fidesz
25% MSZP
15% Jobbik

( az LMP szerintem "kis szdsz"...odafigyeléssel szavazni!!!)

FIDESZ-MPSZ:64% MSZP:

FIDESZ-MPSZ:64%
MSZP: 20%
Jobbik: 8 %
MDF: 4 %
LMP: 2 %
SZDSZ: 2%

Tudom kedves admin hogy ez

Tudom kedves admin hogy ez nem a reklám helye! Csak javasolni tudom JELENCZKI ISTVÁN:HÁBORÚ A NEMZET ELLEN ez négy részes friss dokumentum film!Párt mentes a száraztényeket dolgozza fel!1956-2010-ig eltelt időszakról.Akinek modja van nézze meg!!

oregember képe

Az LMP választási anyaga

után elmondanám én is, hogyan gondolom.Az elmult 20 év legfontosabb választása lessz az idei ahol eldől, hogy Mo. a magyaroké lessz,v. maradnak az országgyűlésben a multinacionális pártok.Ma Magyarországon nemzetellenes oldal van és a nemzeti.Az előbbi a parlamenti pártok az utóbbi a Jobbik. Akinek jó ahogy eddig volt az szavazzon a parlamenti pártokra,aki változást akar az szavazzon a Jobbikra.Nem lehet a szocikra kenni mindent, hiszen az önkormányzatok a megyei önkormányzatok narancssárgák.A Jobbiknak nem kell attól félni, hogy egy nemzeti érdekű döntéshez mit fognak szólni Brüsszelben Washingtonban,v. Tel-Avivban.Miközben az összes parlamenti párt érintett a mutyikban a Jobbik akar egyedül teljes elszámoltatást.Mi mondtuk ki először a tabu fogalmakat,mindenféle rasszizmus és szegregációs vádakkal szemben-azok nélkül:cigánybűnözés, politikusbűnözés,izraeli felvásárlás.Mert míg mások mellébeszélnek mi mi tudjuk a megoldást.A parlamenti pártok 20 éve csak fokozták és nem megoldották ezeket.Egyedül a Jobbiknak van valódi programja(letölthető:www.jobbik.hu).Ennek részletes ismertetésébe nem mennék bele akit érdekel-olvassa, és rájön, hogy tképpen ő is jobbikos csak nem tudta.
öregember

Rudolf János képe

Elnézést kérek, de ez így nem igaz

nem igaz mindjárt az, hogy csak a jobbiknak van programja. Nem igaz azért mert lényegében a Jobbiknak sincs, de nem igaz azért is mert ilyen szintű még roppant sok pártnak van.
/ennek az országnak a történetében eddig értsd és mond 1 azaz egy alkalommal született igazi pártprogram: ezt a Szabó Ivánék követték el még MDNP-s színekben. Semmit sem értek el vele. Azóta se soha senki nem is csinált "programot". Érdemes azt a neten felkutatni és megnézni miként is kéne egy már nem rossz fércmunkának kinézni ;) Mindegy mit ír. Az a lényeg, hogy azt hogyan, milyen profi módon teszi. Ha azt megnézi rájön, hogy a Jobbiknak csak egy "etetőscetlikéje" van pont mint amire az oviskisfiamnak írják, hogy mi a menű és nem más../

Aztán nem igaz az, hogy ma csak nemzeti meg nemzetellenes oldal létezik. Mellesleg ezt a fajta szöveget, hogy "vagyunk mi meg az összes többi", ezt a létező összes párt elsüti, csak mind más rizsát pakol hozzá. Azaz ebben a húzásban is semmi "extra" nincs, mert az összes párt alkalmazza azaz eteti ugyan ezt csak mint mondom másik rizsával.. Mindegyik azt hirdeti magáról, hogy ő az egyetlen. (pont mint a csajok is mikor riszálják magukat. Mind azt hiszi, hogy nincs belőle több, hogy ő különleges ő páratlan pedig dehogyniiiiincs :) ajaj mennyi jó csaj van.. szinte csak jócsajok vannak ;) /
Nade azért nem igaz, mert pont a Jobbik nem nemzeti párt (hanem enyhén szólva is soviniszta) és azért sem igaz mert a többi sem (egy sem!) nemzetellenes.
Mind a megoldást akarja, egyik sem kelt fel reggel úgy, hogy ma tönkre fogom tenni nektek az országot, hanem mindegyik párt képviselői/szavazói meg vannak arról győződve (mint ahogyan ön is öreg barátom) hogy nála és csakis nála van a bölcsek köve.
És még hosszan sorolhatnám és indokolgathatnám, hogy mik nem igazak..

oregember képe

Igaza van János , nem is úgy gondoltam

,hogy reggel felkel a képviselő kinyúnytózkodik egy nagyot, majd a rosszulsikerült éjszaka miatt a feleségére haragudva eldönti,hamár inpotens vagyok akkor legalább jól elk.rom ezt az országot.Ennek ellenére valami hasonlót látok az országban,Soha nem látott szegénység,nyomor,a közbiztonság,vagyonbiztonság majrnem nulla.Mindenkinek annyi köz és vagyonbiztonsága van borsod szabolcs és néhány zalai településen is amennyit magának megcsinál.Az államadóság soha nem látott magasságokban van és ami a rosszabb olyan adósság spirálban vagyunk, hogy jelenleg, ha radikális változás nem történik összeomlik a nemzetgazdaság.Valahol írta ,Hogy a Jobbik nem ebeszélt az euró bevezetéséről.János! mondjon egy közgazdászt(ne politikust)aki felelősségel ki tudja jelenteni, hogy mikor lessz.Véleményem szerint jelenleg Albániában hamarabb,de Romániában mindenképp.A nemzeti vagyont szétlopták(divatos szóval privatizálzák,ilyen alapon a strici sem strici csak testmenedzser ).
Azért az a 80 apróbetűs oldal ami a jobbik programja ne má hogy semmi.Linkelje be a többiét hol olvashatom.A fidesz.hu-t naponta átnézem-semmi- a szociknak 15 oldal jelszó az mdf-szdsz az lmp ezeknek még jelszavuk sincs.Ezekre a kopoktatócédulák után érdemes visszatérni.
A nemzeti v. nem nemzet nyilván az én álláspontom, mert Horn menjapicsábaferi Gábor is nemzetinek tartja magát aki ilyet is mondott:" a párt a fontos a párt,nem az ország".
Szép napot öregember

matyas képe

Es meg valami.

A fidesz es az maszp az eltelt 4 evben hanyszor mondta ki azokat a szavakat, hogy nemzet, haza, honfitarsak? Csak orszag, emberek, tarsadalom vagyunk nekik.
Igen egy nemzetet nem lehet meglopni, egy orszagot igen, egy honfitarsat nem lehet kirabolni, egy embert igen. Ezek CSAK külsösegek, de bocs a zaszlo es a himnusz is az. Nekem az is es ezek is fontosak.
matyas
Ui. En mindig szivböl szavaztam, most is ugy fogok

poresz56 képe

Elnézést kérek, de ez így nem igaz

Janikám tudod, rám mindig számíthatsz?!

De tőlem már megszokhattátok a személyes élmény mindent felülír. Legalább is én így gondolom.
Tehát 2006 választáson egyedüliként Gyenesdiáson írtam egy csak Gyenesdiásra és csak nekünk programot, rövid és hosszútávra az akkori ismereteim szerint.

Szerinted érdekelte az itt élőket, mit hogyan szeretnék megváltoztatni, megreformálni egyáltalán nem az győzött,hanem aki egy A/4-esen, amit leírtak neki felolvasta.

A Jobbik programja körülbelül ennyit ér, mint az enyém négy évvel ezelőtt ért.
Azért egy óriási különbség van a programok között az pedig a PÉNZ nekem nem volt, nekik pedig van, ha csak a Koltait nézed neki reklámra nem jelent gondot pár millió, ami nélkül nincs kampány nincs semmi.

Csak álmok vágyak pusztába kiállott szavak.

Aztán, hogy ki a nemzeti vagy ki nem. Manninger, vagy Mohácsi és pláne Koltai azt a PÉNZ fogja eldönteni.

És sajnos egyik képviselő se szűkölködik pénzhiánnyal!

Én is sorolhatnám, és éjjel nappal írhatnám, hogy mi az, ami NEM IGAZ!
www.porkolabgyorgy.hu

János nagyon is igazad

János nagyon is igazad van!!Igen a két dolláros történénet már a kertek alat kopog!!Sajnos az áthallásokal,átlátásokal,émlékezésekel sok még a gond!Itt mindig az ellenzék a valasztások előt jőn rá az előző négy év mocskaina tisztázására "elszámoltatására"!!

Rudolf János képe

Én azt gondolom, hogy az emlékezetes médiaháborút elvesztettük

ugye eleinte pont az MDF és az SZDSZ tépte magát ezen, aztán jött Horn Gyula és a problémát véletlen sem kísérelte meg rendezni, hanem eladta mind a 2 földi tvcsatornát a Bertelsmann csoportnak. Ez akkor már eleve törvénytelen volt (az irisztv-sek pert is nyertek) de Gyula napi taktikai húzása bejött, mert évekkel később Orbán Viktort az RTL "Heti Hetes"-e simán lemosta.
Persze a vesztesek kapcsoltak, Hirtv néven elindult hazánk első egysejtűket etetős adása. Törvény nem korlátozta és a hatalom részesei ismét későn sem léptek, így mire az un. demokrácia védelmében felléphettek volna /mondjuk egy valós és nem hűbéres azaz hiteles sajtó megteremtésével/ már az internet is ránk zuhant és ezt a teljesen képzetlen népet pikk-pakk bedarálták..
Gondolkodtam már azon is, hogy lehet ez a szándékos, hisz Nyugat-Európának mi igazából sosem kellettünk, azonban a világgazdasági verseny fokozódásával mégsem lenne rossz ha a hátsóudvarukban egy-két olcsó munkatábort (baromfiudvart) létesítenének. Nagy a verseny Kínával egyre jobban feljön India, stb.. szóval még az sem kizárt szándékos ez a folyamat.. és csak mi (vagyis én) vagyok hülye, hogy ezen 2dolláros napi jövedelmet kilátásba helyező "szebb jövő" ellen küzdök. Lehet történelmi szükségszerűség, hogy ez a maradék etelközi rabszolga legyen, máskülönben maga a teljes europid kultúra kerül veszélybe..
Valakiket hát a vágóhídra kell hajtani, lehet szükséges is, így nekünk csak azon kell elgondolkodni (ha már gondolkodunk) hogy mit akarunk gyerekeinknek. Szolgasorsot 2 dolláros nyomorban, vagy emberhez méltó életet.
Ha ezen utóbbi a fontos, akkor valószínű olyan országba kell költözni ahol a gyermek érték és nem "purdé".. (nekem még viszonylag szerencsém van. 2 szőke kékszemű gyerekkel bárhol tárt karokkal várnak, olyan helyeken ahol ha valami baj történne a családomba nem "lecigányozásban" lenne részem, de mostantól sokan, nagyon sokan nem fognak már meg sem születni..)
Ezt én jelenleg így látom..
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

FONTOS A RÉSZVÉTEL! Jó

FONTOS A RÉSZVÉTEL!

Jó lenne ha a választójog gyakorlását mindannyian kötelességünknek tartanánk!
Feltétlen szükséges,hogy a választók 70-75 %, vagy még ennél is magasabb létszámú járuljon az urnák elé . A reális eredmény csak ebben az esetben alakulhat ki! Az így nyert választási eredmény fogja jelenteni valóban a többség akaratát. Az a Párt aki ilyen körülmények között 50 % feletti eredményt ér el, az vitathatatlanul bírja a többség bizalmát! TISZTÁBA KELL LENNIE A FELELŐSSÉGÉVEL!
De hogyha ezzel a megelőlegezett bizalommal nem tudna élni,ez a többség rövid időn belül megtudja vonni a megelőlegezett bizalmat! Bár ki nyeri is a 2010-es választásokat, ezzel számolnia kell!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel