Gyilkosság Keszthelyen

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Gyilkosság Keszthelyen

Gyilkosság történt szombaton éjszaka Keszthelyen. Egy 50 év körüli helybeli nővel férje végzett. A férfit a rendőrök őrizetbe vették.

A vasárnap dél körül érkezett hírek szerint az Esze Tamás utcai családi házban heves vita bontakozott ki szombat éjszaka. A környéken élők szerint a házaspár sokszor vitázott, ám ezúttal halállal végződött a veszekedés: az információink szerint ittas férj a vita hevében megölte asszonyát, akinek halárára csak a reggeli órákban derült fény.

A 13 órakor érkezett rendőrségi közlemény megerősítette az addigi híreket. A hatóság tájékoztatása szerint megalapozott a gyanú, hogy egy középkorú férfi vasárnap hajnalban megölte feleségét.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, a nyomozás a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban van.

A szomszédok azt mondták, a férfi többször nézett a pohár fenekére, s szombaton éjszaka "támadt" a bálból hazatérő feleségére.

A tragédiát az egyik környékbeli jelentette, aki a reggeli órákban találkozott az utcán a gyilkossal, aki láthatóan részegen mesélte el, mit tett.

***

- Gyilkosság történt - tudtuk meg Jutka nénitől, aki a vele diskuráló huszonéves szomszédjaival és szüleikkel együtt fürkészte az átellenben lévő F. GY., s az általa megölt néhai felesége otthonának környékét.

- Az utcánkban még sohasem történt ilyesmi, az asszonnyal és a férjével sem volt baj, nem jött házukból nagyobb zaj -jegyezte meg a járdán álldogálók közül valaki, amire egyből reagált egy pirospozsgás arcú úr.

- Dehogynem! Többször is volt már veszekedés, csak az asszony igyekezett titkolni a történteket, nagyon jólelkű volt. A férje, aki megölte, munkanélküli, korábban portásként és biztonsági őrként dolgozott, de gyakori italozásai miatt egyik helyen sem tartották meg hosszabb ideig - fűzte tovább a többiek helyeslő bólogatása közben, majd egy fiatalasszony, aki jóban volt az áldozattal, folytatta: - Három gyermekük van, a férfinak ez volt a második házassága. Ketten a gyerekek közül már nem laknak itthon, de nyolcadikos fiuk még velük él. Szegény asszony tegnap még boldogan jött hozzám délután, egy ruhát varrtam neki, azt próbálgatta nagy örömmel. Jót beszélgettünk, majd új öltözetében egy mulatságba indult, valamiféle bál volt ugyanis a munkahelyén, egy közeli Balaton-parti hotelben, ahol szakácsként dolgozott.

A környékbeli családi házak lakóitól kapott információink szerint a bál után hazaérkezett asszonyt - valószínűleg kölcsönök és anyagiak miatt - veszekedéssel fogadta a férje.

- Nemrég az egyik úr, akia házból kijött, azt mondta, hogy az asszony nagyjából nyolc órája lehet halott, ezért úgy számoljuk, hogy éjfél és hajnal 3 között végezhetett vele a férje, miután reggel felé egy közeli lakos hívta ki a rendőrséget - taglalta a körünkben lévő ifjú hölgy, miközben a bejelentőre, egy távolban elsiető zömök fiatalemberre mutatott. Megtudtuk, a telefonos bejelentő a korai órákban találkozott az utcán a gyilkossal, aki láthatóan részegen dicsekedett el neki tettével, s fennhangon hirdette, hogy megölte a feleségét, majd agitálta az éppen arra járó ismerősét, hogy nyugodtan nézze csak meg, mit tett.

Az asszony halálát bejelentő férfi házához mentünk, hogy további információt szerezzünk. Az új építésű családi ház előtt egy autóhoz csatolt, ponyvával letakart utánfutó állt, láthatóan púposra halmozott, s vélhetően lomtalanításból származó dolgokat rejtve maga alatt. Kopogtatásunkra egy tetovált úr hajolt ki az ablakpárkányon, tudakolva szándékainkat.

- Információt akarnak? Fizetnek? - kérdezte. - Volt itt egy férfi meg egy nő, ők fizettek. Hármincezerért maguknak is nyilatkozok - tette hozzá a becsületes bejelentő.

Nem fizettünk. (ZH)

Tartalom átvétel Tartalom átvétel