A hülyéknek "trianon fáj", értelmesnek pedig az "ember"

Net kedvenc népbutítása "Magyar az, akinek fáj trianon"

Nekem meg Isonzó, Verdun, Somme, Przemysl, Gorlice, Caporetto, Gallipoli, stb..stb.. FÁJ - és aki nem totál hülye az még ma is az ÖSSZES magyar falu közepén megtalálja az elesettek nevét. Az ÖSSZES falu közepén még mindig ott az az emlékmű, amin azt találod, hogy arról a településről konkrétan hányan is tűntek el a háború poklában, akiknek még sírja sincsen, akikért még gyertyát gyújtani sincsen hol ..

HÁT MI A FASZOM EHHEZ KÉPEST AZ A "TRIANON"??????

Hévízen lerombolják a templomokat, a testület az eretnekség mellett döntött

Ferenc pápa: "Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt" felhívására reagálva minap Hévíz önkormányzata "Jogtalan és értelmetlen, Hévíz turizmusára pedig kedvezőtlen hatással bírna, ezért elutasítja a kötelező betelepítés elleni kvótát Hévíz képviselő-testülete." írják eléggé "pappgábori stílusban" (azaz idiótán) az onkormanyzat.heviz.hu oldalon.

Megfejtettem, hogy Keszthely közepén az a nagy "park", miért is lett mostanra egy "giccses műanyag"..

A keszthelyi park télen (fotó: Kovács Ferenc)

Ma csináltak róla egy szép havas képet, én meg alá merészeltem írni, hogy ez a park nekem már nem szép, hanem csak olyan selejtes műanyag. Igazából csak egy érzést akartam leírni, aztán gondolkodtam rajt – és rájöttem! Ahol fák vannak ott alattuk nincsen fű, merthogy ahol nagy fák vannak tömegében azt kérem „erdőnek” hívjuk. És ha erdő akkor az meg úgy szép,(értsed úgy „természetes” azaz nem mű) hogy alatta aljnövényzet (bokor, cserje) van. Ami meg ”park” (mert annak mondjuk) az meg nem nagy fákkal van tele.

Halálra gázoltak egy kerékpárost Keszthelyen

Életét vesztette egy kerékpáros férfi, akit egy személyautó vezetője ütött el péntek késő este Keszthelyen - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ostobák „nemzeti hitvallása” kontra Bibó István (és példának kis 56)

Az olvasás károsítja a tudatlanságot

Október 6 kapcsán – gondolom az ökör KLIK utasítására – minap minden iskolás gyermek kapott egy un „nemzeti hitvallás” elnevezésű pár oldalas kis füzetecskét. Ebben nem mást lehet olvasgatni, mint a jelenlegi alaptörvény bevezetőcskéjét.

Most azt pontosan nem értem, hogy a mi 1849-es vértanuinkat miért is sározzák ezzel a füzetecskével, de ezen talán kegyesen ugorjunk is most át. (vagyis dehogy nem értem, hisz pont egy tolvaj banda van hatalmon. Olyan gyáva tolvajok, akiknek még hőseik sincsenek - hát a pénzünk mellé hiányukban lopják még a mártírjainkat is - de ezt tényleg most hanyagoljuk. Elnézzük..)

Minden eladó

A hotel helikont 1 milliárdért, a mólónál a hullámot 300 millióért, a sétálón gössert 150-ért, a stekéék helyét már 50-ért is, de akár a főtér sarkán a hambist is 10 milláért már viheted is..
És ez csak egy töredéke a kínálatnak.

A tagság is leokézta, hogy a keszthelyi pártbizottság élén Csótár András marad

Fidesz Magyar Polgári Szövetség keszthelyi csoportja hétfőn azt játszotta, hogy egy "tisztújító és küldöttválasztó" aktívát tart. Az állam vezetőinek utasítását a keszthelyi tagság sikerrel adta elő, látszatra így minden olyan mintha demokratikus lenne. A pártbizottság élén 2 évig ismét Csótár András, a róla jelentő "megbízható" elvtárs pedig ismét Nagy Bálint keszthelyi alpolgármester lett.

A magyar-magyar polgárháborút elkerülendő

Szeretnék még idejében szólni, hogy Orbánék ma életbelépő új törvényei EMBERIESSÉGELLENESEK, így azok SEMMISEK. Akik viszont ezeket mégis alkalmazzák, azaz betartják és betartatják - azok nem is olyan sokára - BÖRTÖNBE fognak kerülni.
Legyetek hát észnél, kerüljétek el – én még idejében szóltam!

Elhagyták az ukránok és az oroszok Hévízt

A külföldiek 3,7 százalékkal több, 3,761 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon. Az összadat országos szinten 5,6 százalékkal nőtt, ezen belül Budapesten 6,6-del. A Balatonon azonban 5,3 százalékos visszaesés volt megfigyelhető. Ez amiatt következett be, hogy az orosz és ukrán turisták elhagyták Hévízt: a forgalom 15 százalékkal csökkent a városban.

Miniszteri biztos lett Manninger Jenő

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki - az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

Eladták a keszthelyi közútkezelő telepét

A Pázmány Péter utca és a Zámor utca közti (14 teleknyi) területért a vevő 81 milliót fizetett. Ez telkenként 5,8millió, azaz az értékének közel a felét, harmadát fizették..

A giccses keszthelyi szobrokból már exportra is jut

Túri Török Tibor II. János Pál szobra

Keszthely városa ajándékozza II. János Pál volt pápa mellszobrát a vajdasági Szabadka mellett lévő Tóthfalunak, amelyet Pünkösd napján Csótár András igazgató, a Keszthely Város Önkormányzat bizottsági elnöke és Eugenio Barbaro apostoli nuncius avat majd fel. A mellszobrot Túri Török Tibor készítette.

752 millióból (!) csak ilyenre sikerült a keszthelyi partszakasz

Az 5ezer m2 térburkolat értéke kb 50millió, így a többi 700 millióról viszont tippeljétek meg ti, hogy Ruzsicsék mégis mire is költhették el.

Új kasza érkezik: ha nem nyírod a házad előtt a füvet, 50ezres büntit kapsz

De szerencsére havi 6ezerért megoldást kínál a GESZ azoknak a keszthelyieknek, akik nem tudják lenyírni az ingatlanjuk előtt a füvet. Átalánydíjért egészen októberig folyamatosan gondozzák az adott zöldterületet. Ez alapesetben a tulajdonos faladata lenne, de sokan nem végzik el ezt a munkát, pedig súlyos bírsággal is sújthatja őket a jegyző, vagy a közterület felügyelő. A városban zöldfelületein áprilistól kezdve 8-10 ember nyírja folyamatosan a füvet.

Kiadó a Libás-strand! (kamu de nem kamu)

Most május elején jelenik meg a felhívás, május 14-én 11 óráig kell jelentkezni, és május 15-től már működtetni is kell. Szükséges hozzá egy legalább 4 éve folyamatosan nyereséges vállalkozás aminek az alaptőkéje is legalább 10milliós.
Mindezt azon kikötő közvetlen szomszédságában, ahol amúgy már áll a bál.

Zöldhulladékból állítanak elő energiát

A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül - közölte a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

Vasárnaponként a sétálón levő üzletek vagy zárva lesznek, vagy maguk dolgoznak, vagy programot szerveznek

Az üzletek vasárnapi zárva tartása miatt a vásárokról és piacokról szóló rendeletét módosította a képviselő-testület rendkívüli ülésén.

Keszthely: lemond a Jobbikos

Berki László, a Jobbik keszthelyi önkormányzati képviselője 5 hónapnyi munka után március 26-án egészségügyi okok miatt lemondott megbízatásáról.

Elmarad a szúnyogirtás?

Áprilisban meg kell kezdeni a balatoni szúnyogok irtását, hogy a szezonban ne okozzanak gondot, de az önkormányzatok még a tavalyi gyérítéshez megítélt állami támogatást sem kapták meg, és nem tisztázott, hogy az ideit ki és miből végzi majd el a Balatonnál - közölte az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke hétfőn az MTI-vel.

Sármellék: március végén indulhat

A menetrend szerinti moszkvai járat indulásával kezdődhet az idei repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton.

Szörnyen megkínozták a szerencsétlen kutyust

Ismeretlen tettes ellen, állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Keszthelyi Rendőrkapitányság.

Négy fiatal - közöttük egy fiatalkorú - randalírozott

A keszthelyi rendőrök egy órán belül elfogták azt a négy fiatal férfit, akik 2015. március 21-én, 15 óra 45 perckor a gyanú szerint először egy 41 éves, majd egy órán belül egy 20 éves férfit vertek meg. A 41 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a másik - fiatalabb - férfi könnyű sérülésekkel került kórházba.

Tartalom átvétel