oktatás

Izlandon jártak a Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulói

A 2013-2014 és 2014/2015-ös tanévben a Keszthelyi Vajda János Gimnázium és az izlandi Höfn Framhaldsskólinn í Austur-Skaftafellssýslu gimnáziumának tanulói közös projekt keretében vizsgálják a globális környezeti változások okait és azok emberi életkörülményekre gyakorolt hatását.

Manninger: kevés a szakmunkás

Zala az országos átlaghoz képest jobb eredményeket mutat a szakképzett munkaerő szempontjából, de az építőiparban és a vendéglátásban számos területen nincs elég szakember - mondta a megyei közgyűlés elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

Megnyílik Hévíz első bölcsődéje

Várhatóan szeptemberben, három hónappal az átadási határidő előtt, megnyílik Hévíz első bölcsődéje - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Digitális táblákat kaptak a keszthelyi iskolák

Csaknem 80 millió forint pályázati forrásból korszerű informatikai eszközökkel szerelték fel a keszthelyi oktatási intézményeket - közölte a polgármesteri kabinet az MTI-vel.

Pályázat: Az én Balatonom... /gyerekeknek!/

A pályázat a három balatoni megye - Somogy, Veszprém, Zala - általános iskolás gyermekei számára három korcsoportban kerül meghirdetésre úgy, hogy a korcsoportokban minden esetben a tényleges iskolai osztályba tartozás és nem a pályázó életkora kerül figyelembevételre.

Keszthelyen már évek óta nincs iskolatej

Hazánkban a gyerekek 11 százaléka kap ingyen a tízórai mellé napi egy pohár tejet, vagy más tejterméket. Zala nagyvárosai jelenleg nem vesznek részt a programban. A Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete szerint idén 800 millió forint jut az iskolatej-programra.

Politikusok képzése Keszthelyen

Politikus-képzés Keszthelyen az EGYM VITAL CENTER-ben

A SISZA Kommunikációs Intézet Politikusképző Iskolájának kihelyezett tagozata (PKI) 2011. március 5-én (szombaton) indul a Keszthelyen. A hetente, szombatonként 20-25 fős csoportokban folyó gyakorlati foglalkozások során a résztvevők képessé válnak önállóan politikai kampányok szervezésére, pártépítési feladatok elvégzésére, politikai kommunikációs és médiaszereplésekre.

Keszthelyi iskolakerülők

Ha a diáknak 50 igazolatlan órája van, szüleitől megvonhatják az iskolalátogatási támogatást. Keszthelyen már négy ilyen fordult elő a tanév kezdete óta.

Uniós forrásból akadálymentesítették a Zöldmező utcai iskolát

Akadálymentesítették az iskolát

A keszthelyi Zöldmező utcai iskolára már jócskán ráfért a felújítás, hiszen 1984 óta nem történtek fejlesztések az intézményben. Most Európai Uniós forrásból sikerült megvalósítani a már régóta szükséges akadálymentesítést.

233 millióból felújították a keszthelyi VSZK-t + 190 diák kap laptopot

Befejeződött Keszthelyen a város fenntartásában működő vendéglátóipari szakiskola és kollégium korszerűsítése; európai uniós pályázaton nyert 189 millió forint mellé a kötelező önrésznél többet, összesen 44 millió forintot tett hozzá Keszthely városa, hogy minden igényt kielégítő fejlesztések valósulhassanak meg az intézményben, amelyet csütörtökön Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében adtak át.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel