Balaton

Reuters Keszthelyen: Orbán családja és barátai felvásárolják a Balatont

Reuters Keszthelyen: Orbán családja és barátai felvásárolják a Balatont

A Reuters arról ír, hogy Orbán Viktor családja és barátai bekebelezik a keszthelyi Balatonpart legfontosabb ingatlanjait, közvetlenül akkor, amikor a kormány rengeteg pénzt tervez ott elkölteni.
Keszthely eddig is kivette a részét a nemzeti együttműködésből: a 2010-es kormányváltás után Simicska Lajos cége újította fel a főteret uniós pénzből, a 2014-es győzelem után pedig Tiborcz István cége cserélte ki a lámpákat uniós pénzből. De most még nagyobb dolgok vannak készülőben - ennek járt utána a Reuters.

752 millióból (!) csak ilyenre sikerült a keszthelyi partszakasz

Az 5ezer m2 térburkolat értéke kb 50millió, így a többi 700 millióról viszont tippeljétek meg ti, hogy Ruzsicsék mégis mire is költhették el.

Elmarad a szúnyogirtás?

Áprilisban meg kell kezdeni a balatoni szúnyogok irtását, hogy a szezonban ne okozzanak gondot, de az önkormányzatok még a tavalyi gyérítéshez megítélt állami támogatást sem kapták meg, és nem tisztázott, hogy az ideit ki és miből végzi majd el a Balatonnál - közölte az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke hétfőn az MTI-vel.

Ruzsics szerint olyan jó a szezon, hogy már üres szálláshely sem nagyon akad

Az elmúlt hétvégén nemcsak a hőmérő higanyszála kúszott egyre magasabbra, de csúcsra jártak a keszthelyi strandok, és üres szálláshely sem nagyon akadt a városban.

Keszthelyen idén sem lesz szabad strand - mind fizetős!

Még hűvös, 17 Celsius fokos a Balaton vize, de már sokan megmártóztak benne. A fizetős strandok zömmel csak a következő hetekben nyitnak ki, de többségükben már addig is lehet fürdőzni ingyenesen.

Balatonhévíz és Balatonzalakaros?

Balaton idegenforgalma 2013

A központi sajtó naponta ismételgeti el, hogy rekordokat dönt a vendégéjszakák száma. A valóság azonban az, hogy a Központi Statisztikai Hivatal besorolásában a balatoni üdülőkörzethez nem pusztán a part menti települések tartoznak. Ahogy az Adó Online-on közölt infografikából is látszik, a tó üdülőkörzetének része Hévíz és Zalakaros is. Az idei első féléves statisztikai adatok szerint a két, termálvizéről ismert település a balatoni turizmus motorja volt. Hévíz adta a Balaton körüli üdülőövezet vendégéjszakáinak harmadát.

Földet kapott, szállodát építene rajta Keszthely

A Balaton-törvény módosítása kétszer tízhektárnyi, közvetlen tóparti, turisztikai célú befektetési területhez juttatja Keszthelyt - hangzott el egy, a jogszabály változásairól tartott keszthelyi sajtótájékoztatón csütörtökön.

Haldömping a Balaton befolyóin, kiemelten ellenőrzik a horgászokat

Szokatlanul nagy mennyiségben úsznak fel a halak a Balaton vízzel telt befolyóin, ezért horgászok tömege lepte el a csatornákat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. pedig kiemelt ellenőrzésekbe kezdett - tájékoztatta Füstös Gábor, a cég vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön.

Cifrarákot fogtak a Balatonban - terjeszti a rákpestist!

Cifrarákot fogtak a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. halászai a siófoki kikötőben, mint írják, ez rossz hír, hiszen úgy tűnik, egy újabb betolakodó fajjal bővül a tó élővilága.

Vízi játszótér és műjégpálya is épül a keszthelyi Balaton-parton

Közel 350 millió forintból folytatódik a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének második üteme, amelynek keretében műjégpályát, vízi játszóteret és “tapintható” kertet is kialakítanak – közölte a város önkormányzata kedden az MTI-vel.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel