Balaton Múzeum

Balatoni múzeum az év múzeuma

A patinás épület és a kiállítások látogatóbarát megújításáért, gazdag és eredményes múzeumpedagógiai munkájáért az „Év múzeuma 2011” rangos szakmai elismerésben részesült a keszthelyi Balatoni Múzeum. Az elismerésről szóló dokumentumot májusban adták át.

Balaton Rajongók Múzeuma projekt

A Balatoni Múzeum a 2010. év folyamán jelentős fejlesztési támogatásokat szerzett, mely közül a legnagyobb volumenű a Nyugat-Dunántúli Operatív Program „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” című felhívásra benyújtott és támogatott turisztikai attrakciófejlesztési projektje. A 149.236.991Ft összköltségű fejlesztés 85 %-ban Uniós forrásból valósul meg, 126.851.442Ft-os támogatással, míg a 15 %-os önerőt a fenntartó Zala Megyei Önkormányzat biztosítja 22.385.549Ft hozzájárulással.

Fejlesztik a Balatoni Múzeumot

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program által támogatott „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” című attrakciófejlesztési 12 hónapos projekt átfogó célja a Balaton és annak térsége természeti és kulturális örökségének hosszú távú, innovatív hasznosítása, a turisták időtöltését segítő, illetve új turisztikai szolgáltatások kialakítása.

Szavazz a Balatoni Múzeumra!

Kedves Múzeumbarát!
A Balatoni Múzeum 2010-ben is harcba száll a "Vendégbarát Múzeum" cím elnyeréséért. Kérlek szavazatoddal támogasd kedvenc múzeumunkat a nemes vetélkedőn! Szavazni interneten, a http://www.est.hu/kult/vendegbarat_muzeumok/#b oldalon lehet.

Új állandó tárlat a Balaton Múzeumban

Tizenegy teremben, 732 négyzetméteren kerül kialakításra az új kiállítás, melynek első ütemeként tegnaptól öt helyiség kínál látnivalókat.

Technikai okok miatt bezárt a Balaton Múzeum

2008. december 6. és 2009. január 15. között a Balatoni Múzeum (8360 Keszthely, Múzeum utca 2.) technikai okok miatt zárva tart, kiállításai nem látogathatók. 2008. december 13-án szombaton, 13.00-17.00 óra között várják a gyerekeket és felnőtteket az ilyenkor hagyományosan megrendezésre kerülő Karácsonyi Játszóházba.

Százszorszépek - régészeti kiállítás a Balatoni Múzeumban

A Százszorszépek című kiállítás darabjai az emberábrázolás módozatait mutatja be az őskori Nyugat - Magyarországon.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel