Akácmézet "mutáns" magyartól -perpillanat- egy rendes német NEM vásárol

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Ebben az országban több mint 20ezren méhészkednek, a megtermelt méz 80%-át viszont nem mi esszük meg, hanem exportáljuk elsősorban az EU-ba. Ebből a 20ezernél is több méhészből több mint 2ezren Zalában laknak, azaz itt élnek és te is nap mint nap találkozol közülük valakivel.

Több év rossz hozama után idén végre jó minőségű és sok akácot tudtak méhészeink pörgetni, és tavaly nyáron még az export is szépen indult. Kezdőárnak 1500Ft-ért kezdték az exportcégek felvásárolni a hordós akácméz kilóját.
Sokan viszont 1500Ft-ért még nem adták el, ugyanis ez minden évben minden terménynél úgy szokott lenni, hogy az a szüret után a legolcsóbb, majd decemberre, februárra mindig feljebb megy az ára. És mivel a magyar méhész úgy gondolta ráér megvárni a 2016-os felvásárlási árakat, hát a termés döntő része még mindig itt van Zalában a mézes hordókban.

Aztán augusztus környékével elkezdték a buta magyarok a migránsos (=mutáns???) balhét.
Na azóta meg az általad is említett németek EGY DEKA mézet sem vesznek.
Nem vitatkoznak a barom Orbánnal, csak egyszerűen nem vásárolnak tőle semmit se.

Most decemberben már ott tartott ez a mézes történet, hogy néhány kereskedő pár napig 1100Ft-ért elkezdett vásárolni (merthogy a románoktól rendes áron veszik a mézet a németek, azaz a magyar mézet román mézként kezdték eladni - szép történet nem?) ám ez sem tartott sokáig és bebuktak.
Azóta már 1100Ft-ért SEM kell a magyar akácméz, merthogy a német NEM hajlandó a buta migránsozós magyartól mézet venni.

A te fenti butaságod tehát ma Zala megye közel 300ezer lakosából olyan 8-10ezer embert (a méhészeket és közvetlen családjukat) fog rövidesen anyagilag is teljesen tönkre tenni.

Gratulálok, olvassatok még sok kurucinfó - hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Tudsz ilyen méhészről elérhetőséget feltenni?

Nem nagy mennyiséget, de szívesen vásárolnék jó minőségű (nem cukrozott) mézet az eddigi 2500 Ft/l árnál olcsóbban is.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel