"Engedély nélkül boldogan" Ez: Keszthely!

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Már több barátom, ismerősöm panaszkodott arról, hogy itt születtek Keszthelyen, és szeretnének itt családot alapítani, letelepedni, de szó szerint elüldözik a fiatalokat. Aki ismeri Keszthelyt, tudja, hogy főleg a belvárosban nagyon sok épületet, területet kellene gondozni, átépíteni, szépíteni a város képet. De itt nem lehet, mert nem engedik!

feladó sz_roni@freemail.hu
címzett admin@helikonportal.net
dátum 2011. március 7. 15:01
tárgy "Engedély nélkül boldogan" Ez: Keszthely!

Tisztelt Szerkesztőség!
Köszönettel venném, ha megjelentetnék az 1 éve tartó "patthelyzetemről" szóló pár soros történetem. A jogtalan, etikátlan, tisztességtelen és szó szerint gusztustalan kapcsolatrendszerről a bennfentesek és hivatalok között, amelyek ellehetetlenítik tisztességes, jóhiszemű adófizető családok életét. Nem gondoltam volna, ha nem tapasztalom, hogy jogállamban, demokráciában ilyen megtörténhet. Egy példa vagyok arra, hogy a mutyizás Keszthelyen is remek táptalajt talált.

Belvárosi építkezések, területfoglalások engedély nélkül, bennfenteseknek
Jelige: „Engedély nélkül, boldogan!”

Miért is öregszik Keszthely városa? Hova menekülnek a fiatalok és miért?
Magam sem hittem volna, hogy ilyen létezik, ha nem személyesen kerülök kapcsolatba a belváros erőszakos, uralkodni vágyó, idős asszonyaival, akik szó szerint elüldözik a fiatalokat a városból, ahol „őkegyelmességük” már helyet foglaltak mindenütt maguknak, és a lényeg: mindenkit ismernek a városvezetőségnél, aki SZÁMÍT!
Hangsúlyozom: BELVÁROSBAN (Vak Bottyán utcában), MŰEMLÉKVÉDELMI TERÜLETEN, TÁRSASHÁZBAN, ahol egy darab téglát is ezernyi törvénynek, rendeletnek, engedélynek megfelelően kell elhelyezni, ez csak az újonnan érkezők, fiatalok számára kötelező érvényű.
Társasházban, az elméletileg egyenrangú lakók közül ha nem vagy idős, erőszakos területfoglaló, hivatalokban „ismerős”, akkor jobb, ha elmégy a városból.
Nekem, mint új lakónak 35 évesen meg kell terveztetem a hatályos jogszabályok szerint (aki már csinált ilyet, tudja, hogy mi pénzbe időbe és energiába kerül), engedélyeztetni kell olyan épületemet is, amit a szomszéd „idős hölgy” szándékosan tönkretett. Elvi engedélyt kaptam a hatóságtól, de most jön a csavar: az „idős hölgynek” (aki még a saját lakását sem fizette ki) is bele kell egyeznie, hogy a gazos, sáros területen düledező, az én tulajdonomban lévő és őáltala megbontott épület helyett saját költségemen új épületet építsek, és ne sárba járjak!
Persze ez az „idős hölgy” annak ellenére semmit nem enged nekünk, fiataloknak a társasház területén, amikor garázst, tárolót, teraszt épített magának és mindezt engedély nélkül tette, amiről a hatóság is tud, de nem tesz ellene semmit! Minden „kiskaput”kinyitogatva, a hatóságokat kijátszva üldözi el az új lakót Őkegyelmessége, aki mindenre igényt tart, mert övé minden, az egész város. A hátborzongató az, hogy ehhez a hatóságok minden segítséget megadnak neki. Tulajdonképpen miért is? Válasz nincs. Éljenek az erőszakos, tettlegességtől sem visszariadó, hatóságokat kijátszók, jogszabályokat be nem tartók, és ehhez minden nyugalmat biztosítunk nekik! Építkezzenek csak bármilyen kunyhót, teraszt az akár műemlékvédelmi területre itt a kis belvárosunkban minden szankció nélkül. De ha fiatal vagy, fizess a tervrajzért, fizesd meg a szakértői véleményeket, szerezz be minden dokumentációt, és mikor mindent beszereztél, a környezeted akkor sem szépítheted, mert akkor megjelennek az idős területfoglalók, és a nyugalmuk érdekében meg kell hagynod a gazos, térdig sáros, igénytelen kunyhós társasházi terepet nekik. Az „idős hölgyünk” már mindent elfoglalt, egyedül ural mindent, és te mást nem tehetsz az 5 fős családoddal, mint elköltözöl, mert még a lakásodba sem enged be! „Idős hölgyünk” élvezi az engedély nélkül épített, sehol fel nem tüntetett épületeket, ezen felül a fent maradó társasházi területet, mi pedig a hatósági engedélyekkel, szép aláírásokkal tűzdelt épülettervet nézegethetjük a szobánkban.
Már több barátom, ismerősöm panaszkodott arról, hogy itt születtek Keszthelyen, és szeretnének itt családot alapítani, letelepedni, de szó szerint elüldözik a fiatalokat. Aki ismeri Keszthelyt, tudja, hogy főleg a belvárosban nagyon sok épületet, területet kellene gondozni, átépíteni, szépíteni a város képet. De itt nem lehet, mert nem engedik! Felháborítónak tartom, hogy csak az élhet a belvárosban, aki minden törvényre, erkölcsi szabályokra fittyet hányva pofátlanul elveszi a másét akár erőszakkal is, és kiüldözi a városból azért, hogy maradjon a környezete ugyanolyan igénytelen, mint amit ő megszokott, és egyeduralmat élvezhessen társasházi területen.
Erre kellene végre már a városvezetésnek rálátni! Ha így megy tovább teljesen el fog öregedni a város, mert kinek van kedve rosszindulatú, ráérős öregasszonyokkal veszekedni, akik „MINDENKIT” ismernek a városban, ha be akarok menni a lakásomba! A fiatalok tömegestül mennek el a városból a lehetőségek hiánya miatt!
Pedig mi nem akarnánk többet, mint szép környezetben, nyugodtan éli. Ezért meg is tennénk mindent, ha hagynák!
Vajon a hatóságok is tudatában vannak, hogy semmit nem ér a szavuk, engedélyük, mert egy-egy idős városlakó a jogszabályokat kijátszva jobban tudja, mi kell a városnak?

Gratulálunk az ügyintézéshez!

Dr. Kádárné
Keszthely

Tartalom átvétel Tartalom átvétel