Keszthely Kórház - Büntetőfeljelentés

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Élve állampolgári jogommal büntetőeljárás lefolytatását kezdeményezem a Keszthely Városi Kórház két ismert vezetője és ismeretlen társaik ellenében.
Megnevezett két személy Kertész Márta gazdasági vezető és Dr. Radics Sándor igazgató Keszthely város önkormányzatának ellenőrzése során kelt vizsgálati jegyzőkönyvben foglalt ténymegállapítások szerint okkal vádolható. Indoklás:

Keszthely Város Kórháza 1997-ben kötött megállapodást a Cyto-MED ’97 elnevezésű betéti társasággal, melynek beltagja az a Kertész Márta, aki egyszemélyben ugyanennek a kórháznak a gazdasági vezetését jelenleg is ellátja.
A 2ezer forint jegyzett tőkével működő és a gazdasági vezető által tulajdonolt társaság gyógyászati(!) tevékenységet végez, melyből nyilvános adatok szerint 2006-ig /5év/ nettó 37.091.000 Ft (azaz nettó harminchétmillió-kilencvenegyezer forint) bevétele származott.

Ezért 2007. november 10-én „közcélú adatszolgáltatási” kérdés keretében a „Helikoni Patrióták Egyesület” közvetlenül Dr. Radics Sándor igazgatóhoz fordult, hogy pl „A bt. mérlegei alapján jelentős nyereséget képző ellátási tevékenységet eddig miért nem közvetlenül a kórház végezte?” – kérdésre érdemi választ kapjunk.
Dr. Radics Sándor jelzett beadványra 2007. november 23-án kelt iratában 1.303.057 Ft előleg letétbe helyezését kérte, azt állítva, hogy „Az adatszolgáltatás (másolás) az intézmény részére költségeket okoz melyeket előlegezni kell” – egyéb „érdemi” választ nem adott!

Ezt követően Keszthely Város Polgármesterének 2008.szeptember 25-i testületi ülésre 10-es napirendi pontként beterjesztett vizsgálati jelentésből megállapítható, hogy /részletek a hivatalos iratból/: „A Kórház költségvetésének tervezése során nem tartotta be a jogszabályi előírásokat” … „A Kórház és a Cyto-Med 97 Bt. között létrejött vállalkozói szerződésnek nem képezte mellékletét a Bt. által ingyenesen használható tárgyi eszközök leltára, ilyen leltárral nem rendelkezett a FORFA épületében biztosított helységgel kapcsolatban, illetve a jelenleg D épületben történt elhelyezés során” …”Nem került a szerződésben rögzítésre, hogy a Cyto-MED Bt. által beszerzett anyagokat hol és milyen formában tárolhatja” … „A Cyto-MED 97 Bt által foglalkoztatott dolgozókkal kapcsolatban nem lehetett megállapítani, hogy azok közalkalmazotti munkaidejükben végezték-e ezt a tevékenységet, vagy azon kívül”

Kelt.: 2008. szeptember 29.

Rudolf János

Kapta: Rendőrkapitányság Keszthely - ügyeletes tiszt átvételt írásban igazolta 19.25-kor

Kitüntetést Radicsnak.

Kitüntetést Radicsnak. Ennyi minimum jár neki.

Azt látom mennyi a Cyto-Med

Azt látom mennyi a Cyto-Med bt cégnek az elmúlt 5 évben a bevétele. Ok rendben de azért oda kellene írni, hogy az mind a kórháztól származik vagy külsős piacról is végez feladatokat. Illetve mennyi a költség oldala. János Önről is elmondhatnák hogy csal. De mint tudjuk Ön nem, csak más. Öntől is megkérdezhetné valaki hogy miből tartja fenn a weboldalait? És mennyi időt tölt el velük azaz nem dolgozik máson. De ez egyoldalú objektivitást mellőző mondat lenne. Azaz elferdítve úgy tüntetném fel magát ahogy azok az én érdekeimet szolgálnák.
Az egészségügy velejéig romlott. Melyik orvosnak nincs magán rendelője aki a kórházban dolgozik? Mindegyiknek van. A labor, meg minden féle vizsgálatot hol végeztetik el? Nem a kórházban? Szerinted a segédeszközöket saját praxisba átviszik,ha a szívedre teszed a kezed tudod a választ.
Nézd véleményem szerint is meg kell vizsgálni az ilyenfajta szerződéseket azokat is ami 97-ben lett akár aláírva (megjegyzem Radics 1 éve igazgató), de itt még igazat soha nem olvastam csak szaftos pletykát amiről mindig kiderült, " hogy nem osztogattak, hanem fosztogattak" lsd Hofi. Tehát azt gondolom óvatosan vádoljunk meg az embereket, mert nem gondolom azt hogy ez valamit is segít.

mindenki

tudja,hogy hazugságban élünk,mégis azt modják éljünk vele együtt.Aki viszont keresi azt az igazat /amit mindnyájan tudunk/ azt megbélyegzik..lázadó..csodabogár..hülye stb. ÉBRESZTŐ Az embernek mindig ki kell mondania gondolatait.Igen mert nem tehet mást,nem szabad mást tenni.A világban rengeteg erő hat abba az irányba,hogy az ember ne azt mondja amit lát,gondol,igaznak hisz.Helyette azt szeretnék mondjon mást törödjön bele,hiszen/egy fecske nem csinál nyarat/. Következőkben a megalkuvás és a kompromiszum közti különbségről irok.

„Az igazságot is meg

„Az igazságot is meg lehet szokni!" Tamási Áron

poresz56 képe

igazság

"Mindenki tudja, hogy hazugságban élünk".
IGAZ! /különösen közel a 60-hoz mondom/
Hogy együtt kell élni vele, azt már vitatom, amióta (irogatok) mindig az általam IGAZSÁGNAK gondolt dolgokról írtam és ezután is csak arról fogok írni, általában tényszerűen, több-kevesebb sikerrel.
Volt, aki bírósággal fenyegetett "CsI", vagy megszólított ne váljak nevetségessé "RJ".
Igen ÉBRESZTŐ!!
Egyetértek, aki keresi az IGAZAT, pláne az IGAZSÁGRÓL ,különösen névvel,/megbélyegzik stb/de mondhatnám miért is van ez így?!
A világban lévő erőkről, tapasztalom mennyi újszerű okos értelmes dolgok, válnak életünk
meghatározó részévé.
Mégis kis hazánk nem fogadja el az ujjat, a jobbat nem vagyunk kellően (felkészültek) pedig tudom a körülöttem lévő, általam ismert személyek, többre sokkal többre hivatottak. Persze az ellentéte is IGAZ.
Az, hogy egy "fecske" stb csak itt a Helikonon (irogatók) már vagyunk jó páran, akik nem kevés álmatlan éjszakát okoztunk a tényleg HAZUGOKNAK és HAZUGSÁGBAN élőknek.

én úgy gondolom

azoknak akik itt irnak egyesülni kellenne/noha látom ,érzem az ellentéteket/..de ezek az irányt és a becsületet nem befolyásolják.Tehát eljött az idő,hogy egységesen lépjünk fel a mostani rohadt,romlott /pártok,emberek/ellen.Legalább itt Keszthelyen. Irtam ,folytatom kompromisszum:közös engedményeken alapuló megeggyezés. Egy olyan megeggyezés tehát ami a lelkiismeret szerint valót nem sérti. megalkuvás:valami egyezséget kötök magammal,a feleségemmel,az önkormányzattal,a fönökkel ..akárkivel és ez a lelkiismeret rovására megy. Ekkor az Önös érdekem fontosabb mint amit a lelkiismeretem.diktál. Ezt a két fogalmat nem szabad összemosni,mint ahogy hirdetik. Előző soraim félreértetted az igazságért mindig ki kell állni. Irni fogok még a hazugságról,hazúgokról, és természetesen a szabadságról. summa-summárum Egyesülni az itt iroknak és hasonló gondolkodású társaiknak.

Még valami. Két

Még valami.

Két rendőrségi feljelentés + magánvád + a "saját kutyájuk kölyke" belső ellenőr kozmetikázás után is roppant súlyos vádakat tartalmazó jelentése....

Egyre többen vannak akik úgy érzik ahogy Ön írta:

"hogy nem osztogattak, hanam fosztogattak."

MG.

Teljesen mindegy. Minden

Teljesen mindegy. Minden fillér bevételével a kórház bevételét csökkenti. Sőt sokkal többel. Azok a nőgyógyászok, akik nem szeretik Kertészt, más városba küldik anyagaikat.

MG.

te

hol élsz

Valószínű a kórház könyvelésén.

Én pontosan emiatt nem is reagáltam rá.
Ha megfigyeled ebben a topicban a bér(?!)beírókat is szépen sorba, akkor:
- Előbb azt írták, hogy ez szélmalomharc a részemről és beteges. (pedig nem mezei ember írja, hisz tud a sávoly-marcali fejlesztésről)
- Majd azzal jöttek, hogy de micsoda egy fejlődés van Radics igazgatói kinevezése óta (ezt Poresz mint nemrégi beteg tette hamar helyre)
- Most legutóbb pedig azzal jöttek, hogy hát én is lopok, meg az összes többi orvos is mikor saját praxisukba átviszik a segédeszközöket. (így ezt a legutóbbit itt alattam meg egy orvos reagálhatta le a „szellemi toprongy” indulatszóval – hisz tényleg mire fel rángatják már a saját munkatársaikat is bele?)
Nos ez a durvulás (IS) jelzi, hogy most már tényleg a végjátékot kezdjük.
RJ

Sajnálom a

Sajnálom a szűklátókörűségedet!Feltehetően az elmúl 50 év itatta át veled azt a szemléletet,hogy akiknek van magánrendelőjük azok a rendszer ellenségei.Esetleg eszedbe juthatna,hogy magasabb szinvonalon,saját szellemi és anyagi tőkéjüket kockáztatva dolgoznak és nem az államiból lopják el a "segédeszközöket".Szellemi toprongy!

A Kórház !

Egyetlen egy dolgot szeretnék kérdezni, így névtelenül! /amiért elnézést kell kérnem /
Volt-e valaki a keszthelyi kórházban az elmúlt egy-két hónapban?
Mert érdemes elmenni. Annyi pozitív változás történt, mint talán amikor felépült.Általában én sem szoktam észrevenni a pozitív dolgokat , mert nincsenek is nagyon, de a kórház most igenis ezek közé tartozik.Tanácsolom nézzenek körül, az osztályokon, a rehabon, az építkezéseken a parkosításon, érdemes !

poresz56 képe

igazság

Nem kívánom önnek,hogy betegként oda kerüljön,sajnos nekem közvetlen tapasztalatom van.
Írtam már róla. Most megismétlem eddigi tapasztalatomat.

Keszthelyi Korház Sebészet III. Em 5-ös szoba.
/NAGYJAINK!/. Még a legalapvetőbb tisztálkodási /WC Mosdó,stb/sincs. Jó lenne egy kicsit oda figyelni milyen is valójában a 21. ik század Keszthelyi Korházának kis szelete, nem kívánom senkinek, hogy oda kerüljön!
Nem az orvosok és az ápolók tehetnek róla, ők mindent megtesznek azokért a betegekért is, akik oda kerülnek.

Pálinkás Úr,Radics Úr,stb,ismerik önök egyáltalán intézményüket!

Tévedés

Tévedésben vagy, állampolgári jogaid arra terjednek ki, hogy befogd a szádat és hallgass. Úgy is úgy lesz, hogy ők járnak jól.

poresz56 képe

igazság

Igaz és mindez szinte megváltoztathatatlan.
Azért mégis olyan jól esik, ha tehetünk valamit a megváltoztathatatlannak tűnő dolgok ellen.
Úgy tűnik most már Móznerék törekvéseivel, karöltve mégis célba érhetünk.

Hogy a hatalmasok hogyan bírják ennyi feljelentés (rendőrségi, bírósági) ügy után is, és mégis vezetők tudnak maradni!?

Miért ?

Miért és kiért kell ezt a szélmalomharcot folytatnod kedve Jánosom.Ez már szinte beteges. Ráadásul az új kórház igazgatónak ehhez az ügyhöz semmi köze, szerintem csak kicsit óvatos, dehát ez városotokban nem csoda.
Talán azzal kellene foglalkozni, hogy miért nem tudtak jobban lobbyzni a Sávoly-i komplexum egészségügyi feladatvállalásáért, ( amit ugye Marcali már meg is nyert és lesz egy csillogó-villogó kórházuk /valamint az egyéb,lehetséges társulásokra.
A kórház, az ellátás, az ügyeletrendszer, és még sorolhatnám, bizony sok a bizonytalan dolog Keszthely tájékán.
Azonban, hogy megint Te vidd a vásárra a bőrődet az már kissé nonszensznak és betegesnek tűnik !

régótaolvasó

Köszönöm, hogy félt, ám

Köszönöm, hogy félt, ám ez a kórháznak 25-30ezer forintjába kerül naponta.
Nem sok?
Ha azt mondom, hogy önkormányzati döntésre a dolgozók étkeztetésén megspórolt pénz ennél kevesebb – akkor sem sok?
RJ

Videó: Posta Imre

http://www.yv.hu/p=17f82a68b234cdc32243f92d73298216

Tartalom átvétel Tartalom átvétel