Porkoláb György "FÜGGETLEN" polgár Gyenesdiáson.

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Porkoláb György Diás szülötteként általam elkészített családfán őseim egyelőre az 1800-as évekig visszavezethetően anyai és apai ágon talán Gyenesdiáson egyedülállóan mind itt születtek. Tehát az származásomat illetően az ősi cím kötelez. Az adott szó becsülete számomra a legfontosabb.

2010-es választáson ismét indulok a polgármesteri és képviselői választáson FÜGGETLEN jelöltként kérem mindazok támogatását, akik eddig nem a lejáratásomra törekedtek és érdemtelenül hamis hazug ígéretekkel rendszerváltás óta gazdasági és önkormányzati hatalmat gyakorolhatták és most is gyakorolják.

Nem közpénzből a lejáratásomra szerkesztett szórólap és egyéb sajtóhely felhasználásával.

1990-ben egy új alapokról induló „nem társközséget” hagytam elöljáróként a ma is befolyásos rendszert váltókra, sajnos akkor is és
ma is azok irányítják településünket, akik alkalmatlanok az igazi KÉPVISELŐSÉGRE, Gyenesdiás igazi képviseletére.

Számomra a képviselet a képviselőnek valóban párt függetlennek kell lenni, ellenkező esetben az elmúlt 20 év gyakorlatát követve mindig az aktuális pártvezető akaratának kell megfelelni, behódolni, a települést vezetőnek engedelmeskedni.

Egy ilyen lakosságszámmal és viszonylagos gazdagsággal rendelkező település, mint Gyenesdiás nem engedheti meg magának, hogy helyben lakó pár éve itt élő megyei közgyűlési tag és pártvezető az orránál fogva vezesse, irányítsa településünket.30 HA belterületi ingatlan barátok közötti szétosztása elpotyázása,mellet szó nélkül elmenni nem lehet.
Ezt a legsötétebb Kádár korszakban se lehetett megtenni, akkor legalább ismertük a képviselőinket a nyilvános testületi ülésekről nem csak egyes félresikerült pártnyilatkozat és Gyenesi híradó tudósított, pedig az internet akkor még nem is létezett,ha így folytatódik az E önkormányzat,vagy a kompetencialapú oktatás az ország más településein és pláne a világban elterjed, mi meg megint csak egy lehetőséget elszalajtva személyes érdekek mentén lemaradunk.

Megköszönöm azon szavazóknak, akik 2006-ban 403 szavazatukkal biztattak és rám szavaztak, az elmúlt négy évben meggyőztek, hogy az a politikus nem képviselő, aki bizalmat kapott, többségében csak személyes érdekek miatt vállalták településünk képviseletét.

Kellő szavazatot, ha kapok, ígérem, a 20 év Gyenesdiás bűnöseit megnevezem és talán a felelősségre vonást se kerülik el. Akik figyelemmel kisérték a Néplapok vagy a Helikonportál Gyenesdiás honlapján vendégkönyv ,történéseit azok tudják mindig névvel vállaltam nézeteimet azokkal szemben is akik általában szeretik a névtelenséget és nem mernek kiállni még önmaguk védelmében se.

Tehát hogyan tovább??
Elméletileg független politikus képviselőink minden alkalommal kinyilatkozták, hogy elsődleges szempont a munkahelyteremtés és az idegenforgalom fejlesztése.
Gyakorlatból tudom, hogy eddig csak szavakban valósult meg Keszthely és térségünk ilyen irányú 20 éve tartó fejlesztése. Gyakorlati tapasztalatom birtokában kijelentem elvesztegettünk 20 évet a tudatlanság, irigység, és nem kellő vezetői határozottság elhivatottság miatt, nem igaz a sokszor emlegetett pénzhiány.

Számomra és talán önök számára is fontos az az ötcsillagos szálloda az erdőbirtokosság területén, parkolóház, kalandpark felépítése, amit ha ténylegesen segítették volna elsősorban a helyben lakó vezetők ma már Hévízhez hasonlóan rendelkeznénk egy Rogner nagyságú színvonalú szállodával, plusz kalandparkkal.
Ennek születéséről, részleteiről az összes információval rendelkezem, még nagy harc árán a képviselő testület is tárgyalta és a határozatával elméletileg még segítette is.
Bár már megszokott, hogy az EBT hivatalos levelei megválaszolatlanul az íróasztalok fiókjában rendre „csontvázként” hevernek.
De ugyan ilyen tudatlanság és az igazi gazda nélküli nemtörődömség áldozata a rendkívül értékes feltöltött zagykazettákon lévő beépítésre váró ingatlanok.

Nagyon nehéz lesz pótolni, és helyrehozni az elkövetkezendő években, a korrupció által behálózott nálunk is személyre szólóan kitapintható ma még homályban lévő ügyeket, csak példaként a több mint 320 milliós iskolafejlesztés, vagy a buszvárók, a mélyépítés és a vele járó rendkívül pénzigényes szinte ellenőrizetlenül és számolatlanul a képviselőkön és a polgármesteren keresztül kifolyó milliók.

Pontosan ezért a hivatali dolgozók között is meg kell találni azon személyeket, akik felelőtlen munkájukkal, károsítják a településen élő többségében tisztességes polgárokat, hiszen a mi pénzünket herdálják, egyesek büntetlenül szerencsére csak páran vannak.
Ezért ilyen kevés a fizetése a pedagógusnak, orvosnak, ápolónak a tisztességes vállalkozónak, valamint ma még munkaképes munkavállalóknak nem beszélve a nyugdíjasokról.

Tehát bőségesen van tenni való úgy, gondolom, 60 évesen még van annyi erőm-tapasztalatom, hogy ebből a helyzetből kivezessem az általam annyira szeretett településemet, Gyenesdiást.
Ahogy meg találtam az EBT projektjéhez szükséges támogatóimat úgy meg fogom találni Gyenesdiás fejlesztéséhez szükséges tisztességes nem szélhámos adott szó becsületét még ismerő nem csak pénzes, inkább okos segítő társaimat.

Elsősorban az itt élőkből akár a korosztályomból, de inkább fiatalokból kiválasztom azon személyeket, akikkel a részletes programom alapján általam 90-ben felépített rendezési terv alapján, amely közparkokkal Pl: DIÁSI strandi fejlesztésekkel, faluközpont kialakításával, üdülőfalu fejlesztéssel már akkor is számolt.

Mai rendezési terv nem követi a fejlődés irányát, útját.

Már a kor igényének és lehetőségeinknek jobb kihasználásával egy teljesen új korszerű valóban a környezetvédelem minden szempontjának megfelelő rendezési terv kell.

Elsősorban a helyben lakók érdekeinek messzemenő figyelembevételével lényeges változtatással, tudok csak elfogadni.

Gyenesdiáson élők többsége most már Uniós polgárként nem csak a mindennapi megélhetésért túlélésért küzdve kellene, hogy éljen.
Hanem egy mindenki által élhetőbb lakhatóbb vendégszeretőbb, több színvonalas vendéglátást biztosító szálláshellyel munkalehetőséggel bíró településen.
Megvannak ehhez a helyben lakók szándéka, és még azt is mondom a lehetősége is az itt élőknek és a Gyenesdiást szerető hozzáértő üdülőtulajdonnal rendelkezőknek is.

Köszönöm mindazoknak, akik segítettek barátként eljuttatni önöknek a volt sikeres elöljárójuk programját.
http://www.youtube.com/watch?v=J_FIErd20Tc
www.porkolabgyorgy.hu

Zsófi-ka? Lehet véleményt

Zsófi-ka?
Lehet véleményt alkotni.

Akár lehetnék Zsófi-ka is

Akár lehetnék Zsófi-ka is de nem vagyok,viszont történt valami Gyenesdiáson ami talán elgondolkoztatja az olvasókat. Kampány-nyitóján a Jobbiknak több FIDESZ-es volt mint a párt szimpatizánsai. Gyenesdiáson a Selmeczi képviselő választói fórumán az összes (Szalóki,Gálné,Gergye,Csehi,Hársfalvi)jelen volt csak azt nem tudom most akkor a FIDESZ fórumán milyen minőségben fognak részt venni,annak a Manningernek aki a Megye első embere,mit tudnak mondani hogyan tudnak a szemébe nézni ezek után!

Az alábbi bejegyzés

Az alábbi bejegyzés igazolja ez minden településnek VÁLASZTOTT képviselőjére és vezetőjére is vonatkozzon!

De érdemes az alábbiakban a fideszesek alpári hozzászólásait végigolvasni. Le lehet vonni a következtetéseket, hogy milyen emberek és támogatóik vannak most hazánkban hatalmon. Remélem a narancsfejűek ideírt mocskolódó kampányának is meg lesz az eredménye április 6-án és soha többet nem ültetünk a nyakunkba ilyen söpredéket!

Azt gondoljátok, hogy túl sokat volt mani itt a lista elején, ezért generáltatok egy baloldalt mocskoló helyet a sok narancsfejűnek? Rá is harapott néhány, hacsak nem magad generáltad a hozzászólásokat is...
Nem szeretném védeni a baloldali gennyes csapatot, csak érdekes, hogy miután volt 4 évetek az elszámoltatásra, miért csak most, a kampányban kezditek el ilyen tessék-lássék módon?
Ha már elszámoltatás, akkor ezzel kellett volna 4 éve gőzerővel kezdeni, nem a komcsik által elkezdett korrupció folytatásával. Az országnak abban a helyzetben nem a külhoni magyarok kampányfogásszerű honosítása volt legnagyobb problémája, de mégis ez volt az első lépés, amit megtettetek! És folytathatnám a sort a többi átgondolatlan hatásvadász, de szart sem érő kampányfogás mércéjét is csak alulról súroló látszatintézkedésekkel.
Komolyan mondom, hogy az elmúlt 4 évben legjobb döntésetek a dohányzási tilalom volt!

Ez azért elég szegényes a nagy ígéretekhez képest!

Nem a baloldal pocskondiázásával kellene most már kampányolni, hanem a saját narancsos 4 évetek érdemeinek felsorolásával!
Ja, hogy az édeskevés? Hát most már késő bánat!
Takarodjatok a szoci barátaitok után!
Itt remélem már nem terem több szegfű sem narancs!
Ha egy csöpp tisztesség szorult belétek, megkímélitek az országot az ukrán eseményektől és még azelőtt elhúztok külföldre, mielőtt még elzavarnak! Dánia tárt karokkal vár. Még...
Aztán végre hazajöhetnek azok, akik az elmúlt 20 év görény politikusainak vérlázító döntései miatt most külföldön kénytelenek boldogulni, mert az egymillió új munkahely is csak választási ígéret maradt, az összes többivel együtt!

Aztán végre hazajöhetnek azok, akik az elmúlt 20 év görényei

Aztán végre hazajöhetnek azok, akik az elmúlt 20 év görény politikusainak vérlázító döntései miatt most külföldön kénytelenek boldogulni, mert az egymillió új munkahely is csak választási ígéret maradt, az összes többivel együtt!

Független képviselőket a Parlamentbe!

https://www.facebook.com/groups/655624994496823/

Legyenek végre valakik akik

Legyenek végre valakik akik a kisebbséget, romákat is képviselik: Balogh Artur
http://ciganyorszagkiralya.blogspot.hu

Független képviselőket a Parlamentbe!

Vallom ma is csakis ilyen szemlélettel lehet város-község politikát "képviseletet" tisztességesen megvalósítani. Minden IGAZ ma is ugyan úgy gondolom mint négy évvel ezelőtt!
Az elszámoltatást valahogy másként képzelem mint ahogy az ma a gyakorlatban megvalósul.
Tény akit akarnak azokat elnémítják,még börtönnel is fenyegetik! Minden alap nélkül!
www.porkolabgyorgy.hu

Ugyan márt... mit keresel

Ugyan márt... mit keresel itt megint Gyuribácsi? Igaz a Manninger is már jóval 60 felett van,mi lesz velünk így??

Gyenesdiási bűnözők?

"Kellő szavazatot, ha kapok, ígérem, a 20 év Gyenesdiás bűnöseit megnevezem és talán a felelősségre vonást se kerülik el. "

Kedves György!

Milyen bűnösökről beszél?

Arról kellene beszélni, hogy az Ön "tanácsbéli" regnálásakor miért Vonyarcvashegy lett fejlesztve és miért lett elhanyagolva Gyenesdiás?
Sajnos ezek az évek mintha hiányoznának a fenti önéletrajzából!

Az elmúlt 20 évben Gyenesdiás hatalmas fejlődésen ment keresztül, amiért a település hálás a vezetőségnek!

- iskolafejlesztés
- óvodafejlesztés
- bölcsőde
- strandok fejlesztése
- vitorláskikötő
- kábel tv
- turisztikai egyesület
- rendezvények
- utak aszfaltozása
és még sorolhatnám!

Sok önkormányzat/település örülne ha fele megvalósult volna náluk, mint ami Gyenesdiáson történt az elmúlt években!

egy "gyenesdiási"

poresz56 képe

Azért ugye nem gondolja

Azért ugye nem gondolja komolyan, hogy a múlt rendszer bűneiért egy személybe csak engem terhel a felelősség.

Ami nekem tulajdonítható az a múlt rendszerből /tanácsrendszer/községi elöljáró voltam.

Amikor Gyenesdiás Vonyarc társközsége lett még tanácstag se voltam, tehát az akkori BŰNT nem az én nyakamba kell varrni.

Aki ismer, az tudja hogyan is KÉPVISELTEM abban a tanácsrendszerben Gyenesdiást.
Elöljáróként nem, hogy beleszólásom még meg se kérdeztek egy költségvetés összeállításakor, mert akkor így működött az a rendszer.

Annak az áldatlan állapotnak megszüntetéséhez mindent megtettem. Erre az akkori jegyzőkönyvek is tanúsítják "ÉN" hogyan képviseltem Gyenesdiást.

Az Önállóságért rajtam kívül senki nem tett le többet az asztalra.
Kérdezze Dr. Bertók Sándort, Szalóki Jenőt, Szabó Lászlót, vagy azon Ősi Gyenesdiásaikat, akik tudják miért és mit tettem akkor.

Azok a bűnösök, akiket itt gyakran megneveztem /komcsik/ azok tehetnek arról,hogy az a lehetőség, amit 90-ben Gyenesdiás kapott csak lehetőség volt.

Amit itt felsorol igaz, de nem tudjuk mi lett volna ha "Én" kapok lehetőséget egy teljesen új Gyenesdiás felépítésére./ Lenne üdülőfalu,feltöltött zagykazetták már rég a mi tulajdonunkba került volna,a mostani kereskedők útján egy korszerű a világban már oly sok helyen működő vállalkozás lenne /TELE tisztességesen megfizetett MUNKAHELYYEL!/ Az EBT területén már működne az ötcsillagos szálloda stb/

Mit értek a 20 évért 20 évet alatt az mindebből fakad, tudom azok a személyek, akiket felelősség terhel azért mert az a 61 HA /legelő/ belterület lett /magán személyek tulajdona volt/nem úgy hasznosult ahogy azt egy felelős vezető /polgármester/ és köréje csoportosult üzleti kör tette.
/Az a Kehidai termál az itteniek pénzéből valósult meg,nekünk az iparterület,aszfaltkeverő meg persze szenny a mocsok jutott,ahelyett,hogy itt építették volna fel azt a szállodát, amit most Kehida mellett terveznek./

Az, ami ott létrejött nem mindenben, sőt többségében csak személyes érdekek mentén a legcsúnyább privátszféra létrejöttét eredményezte.

Aszfaltkeverő ami majdnem a Gyenesi ipari-park részét képezte és képezi is,hiszen az a telephely építési hulladék lerakó még ma is.
Tehát felelősség terheli a képviselőt, vállalkozót, de elsősorban a volt polgármestert.

A Faludi utcai lakótelkek, amit eladtak és azt senki nem tudja hogyan hasznosultak a bevételei. Pedig ma nem lenne ennyi járhatatlan zsákutca, ha cseretelkekként használják településünk érdekébe.Lenne a Diási-parkhoz hasonló Gyenesben is.

A kereskedők útján lévő vállalkozások a mai Liget-pláza hűen tükrözi a helytelen nem az igazán piacgazdaság szempontjainak megfelelő döntéseket, tehát így tovább nem folytatható

GYÖKERES ÉS RADIKÁLIS VÁLTOZÁSOK KELLENEK!

Az aszfaltkeverőre kell felültetni azokat, akik eddig ezt művelték ezzel csodálatos vidékkel ahol élünk.
Üzleti köröstől cakum pakk el lehet vinni Kehidára az ötcsillagos szálloda helyére.

Remélem elég érthetően megfogalmaztam, hogy így tovább nem lehet községpolitikát-községet vezetni!

www.porkolabgyorgy.hu

Tisztelt Polgármester

Tisztelt Polgármester jelölt Úr!

A 2006-os választásokon csúfos vereséget szenvedett! Mit gondol, most mi változik?
Ön szerint a gyenesdiási lakosok akarják Önt?

A 2006-os önkormányzati választások eredményei Gyenesdiáson:

1 Gál Lajos FÜGGETLEN 879 - 63,47 %
2 Riedl Ferenc FÜGGETLEN 403 - 29,10 %
3 Porkoláb György FÜGGETLEN 103 - 7,44 %

(Forrás: www.valasztas.hu)

Sok sikert!

poresz56 képe

Tisztelt Polgármester

Tisztelt Polgármester
Vendég, 2010, szeptember 29 - 18:32
Tisztelt Polgármester jelölt Úr!
A 2006-os választásokon csúfos vereséget szenvedett! Mit gondol, most mi változik?
Ön szerint a gyenesdiási lakosok akarják Önt?
A 2006-os önkormányzati választások eredményei Gyenesdiáson:
1 Gál Lajos FÜGGETLEN 879 - 63,47 %
2 Riedl Ferenc FÜGGETLEN 403 - 29,10 %
3 Porkoláb György FÜGGETLEN 103 - 7,44 % + 300 szavazat /képviselői/ = 403 amit ha megduplázok már nem csak esélyem lesz, hanem annál sokkal több!

EZ IS TÉNY!
(Forrás: www.valasztas.hu)
Sok sikert!

www.porkolabgyorgy.hu

Porkoláb György és a becsület

PPE Kft-vel mi van mostanában?

Csak nem felszámolás alá került? De biztos ami biztos alapon a székhelye átkerült Hévízre. Ugye tiszta becsületességből távolítod el a vagyonod a ki nem fizetett APEH tartozásoktól?
Ennyit a becsületről való szónoklásról.

poresz56 képe

Porkoláb György és a becsület

Látom képben vagy „NÉVVEL” egyszerűbb lenne beszélgetni, de nem baj, legyél "TE""TI"
A megtestesült becsület általam adott "máriavalagrend" birtokosai.

Tény Hévízen nem csak a telephelye van, hanem az irodája is, ami szakértők szerint legalább duplája az adótartozásnak, még nem fejeződött be a felszámolás, de ígérem, értesítelek mi lesz a vége, és "Én" mennyit kapok a felszámolás után, amit természetesen az adóhivatalnak be fogok vallani.
Azért ha tartozol akár nekem is, ne legyél benne biztos, hogy az APEH nem fogja behajtani a te tartozásod is.
Mert azok, akik nem fizettek, mind ott vannak a bíróság által kijelölt felszámolónál.

Ennyit meg a becsületedről "TE" szélhámos vagy, mert nem mered a nevedet adni.
www.porkolabgyorgy.hu

Balatongyörökön a

Balatongyörökön a jelenlegi és indulni is akaró polgármester ellen büntetőeljárás folyik. Ezt übereljétek felül!!!

poresz56 képe

Balatongyörökön a

Nem akarom védeni a Györöki polgármestert, ti tudjátok hogyan él mit köszönhettek neki.
Azért amióta Györök önálló nagyon is meglátszik rajta, el fogják érni rövidesen, hogy a gyerekeik helyi iskolában fognak tanulni, olyan Nemzeti hetek, amilyet ott szerveznek évek óta egyedülálló.
Hogy miért folyik, ellene eljárás nem tudom és megmondom, úgy ahogyan Mohácsi ellen folyt eljárás az se érdekelt.
Ma mindenkit fel lehet, jelenteni eljárást lehet ellene kezdeményezni ez semmit nem jelent.
BÁRKI kerülhet hasonló helyzetbe sajnos!
Kívülállóként csak jót tudok róla mondani, ti tudjátok, miért válasszátok újra.

www.porkolabgyorgy.hu

Tisztelt Porkoláb

Tisztelt Porkoláb Ur!

Őszinte érdeklődássel kisérem figyelemmel küzdelmét! Kivánok Önnek sok sikert a gyenesi megujuláshoz. Ön igazi lokálpatrióta, küzd községéért, amelynek ősidők óta lakója családja.Legyen büszke falujára, mint ahogy mi is büszkék vagyunk Györökre.
A teljességhez tartozik: Kiss László Tibor "országlása" alatt falunk igen-igen keveset fejlődött. Ami beruházások történtek, azok állami pénzekből valósultak meg, pályázatok utján. /Megjegyzem: nem Kiss kereste meg a kapcsolatokat..../A gigantikus rendezvények vitték a pénzt, hozadék pedig....A Nemzeti Hét: A nemes kezdeményezés árpádsávos zászlók lengetése, félmüvelt magyarkodó "tudósok" katyvaszává degradálódott. Kezddeményezői és első szervezői ki is hátráltak.
Még adalék: Csizmadia Ferenc polgármester ur és az akkori képviselő testületek teremtették meg a jelenleg is müködő infrastrukturát. Kiss Lászlónak vajmi kevés köze van mindehhez.

Mégegyszer: kivánok Önnek sok sikert!

Ezt már rég überelték.

8 éve a Mohácsi.
A sztorit nem ecsetelem, mindenki ismeri, aki mégsem az keressen rá.

poresz56 képe

Ezt már rég überelték.

Van itt más is ,a Mohácsihoz hozzá képest sokkal nagyobb kárt okozott az itt élőknek.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Szégyenletes fórum Gyenesdiáson!

Választási fórum
Az egykori Gyenesdiás Baráti Kör nevében, a választópolgárok
jobb tájékoztatása érdekében

2010. szeptember 27-én, hétfőn 18 órakor Választási

Fórumot rendezünk a gyenesdiási Községháza nagytermében .
A Fórumon – időkorlát meghatározásával – lehetőséget
biztosítunk a polgármester- és önkormányzati
képviselőjelölteknek programjuk ismertetésére,
bemutatkozására, valamint az érdeklődő választópolgárok
kérdéseket tehetnek fel.
Kérjük a jelölteket, éljenek a lehetőséggel, hívjuk a
választópolgárokat, hogy felelős döntésük előtt tájékozódjanak,
ismerjék meg a jelölteket.
-----------------------------------------------------------------

Tegnap este megtörtént az, amire eddig nem volt példa!

Nem tudom minek tudható be, hogy ennyire nagy az érdektelenség Gyenesdiáson.
Abszolút nem érdekli településünk sorsa jövője,ki hogyan fogja KÉPVISELNI az itt élőket.

A 15 képviselő jelöltből is csak 12 volt jelen, aki bemutatkozhatott a jelenlévő mintegy 10 fő választópolgárnak.

Így aztán ezt ki hogyan értelmezi, mi következik belőle, ekkora érdektelenséggel október 3-án azt senki nem tudja.

Ott elmondtam ez a 20 éves képviselői munkának az eredménye.
Szégyellhetné magát minden eddigi polgármester, képviselő, hogy nincs támogatottságuk, nem akarnak a választóiknak az eddigi ténykedésükről a nyilvánosság előtt számot adni.

Ez a "BARÁTI-KÖR" MEBUKOTT!

www.porkolabgyorgy.hu

Hogy jössz Te ahhoz, hogy bárkit is kritizálj?

Az pedig fene nagy bátorságra és önbizalomra vall, hogy az egész falut veszed a szádra.
Én pl. azért nem mentem el a fórumra, mert a hülyeségeidre egyáltalán nem voltam kíváncsi!
És tudatom veled, voltak még így néhányan -a jelek szerint jó sokan- ezzel a kérdéssel.
Már régóta tudom, hogy kire fogok szavazni -te meglepő módon nem vagy köztük- miért kellett volna még a lilaködös baromságaidat élőben is hallani?
Amikor ott voltál a Vonyarc-Gyenes Közös Tanácsban, akkor is csak a seggedet meresztetted, nem tudsz semmi eredményt felmutatni ebből az időből.
Hány aszfaltos útja s volt Gyenesnek a tanácsi időben? Na erre válaszolj inkább.
(a bal kezed nyugodtan tedd zsebre miközben számolsz, mert jobb kezed bőven elég lesz hozzá, hogy összematekozd)
Támogatottságról pedig majd a választás után beszélj, már ha lesz miről egyáltalán - esetedben

Rudolf, neked pedig írtam már lejjebb is, de megint elmondom: Keszthellyel foglalkozz, Gyenesnek itt a Porkoláb, elég nagy szégyen és baj ez nekünk.

poresz56 képe

Hogy jössz Te ahhoz, hogy bárkit is kritizálj?

Tévedsz én nem a falut vettem a számra, sőt nagyon is örülök, hogy ilyen csodálatos településen élek.

Nekem csak a 20 éve uralkodó elittel van a bajom, azokkal, mint amilyen te is vagy.

Az a lilaködös baromságok jelentik /4-5 csillagos szállodák/az egyetlen kiutat ebből a helyzetből, amiben a többségében tisztességes Gyenesdiásiak élnek /MUNKAHELY több száz/.

A lila ködöt az ASZFALTKEVERŐ, sportcélra fenntartott legelő, kalandparknak nevezett gyerek mászókák, lőtér, amit nektek lehet köszönni.

Az a seggmeresztés a Vonyarci könyvtárban, az akkori hivatalban volt.

Én meg itthon szerveztem a csatornaépítést, az összes közmű helyretételét, ma
Gyenesdiáson leaszfaltozott összközműves kinyitott utcák mind 90 előtt valósultak meg.

Azok a járdák, bicikli utak, félig leaszfaltozott utcák, amit építettek a mostaniak, töredéke az akkori megépítetteknek.
Tudod ez mérhető fm, m2, ezzel vitatkozni értelmetlen csak az olyan buták alítanak ilyeneket, akik nem ismerik Gyenesdiást.

Szerinted az iskola tornaszobáját és nagytermét ki építette?
Ki ültetett 2000 facsemetét?
Ki vásárolta meg a Diási parkot és füvesítette?
Sorolhatnám de minek!

És mindezt TÁRSADALMI munkában, mert én nem kaptam fizetést érte a többi GENGSZTER váltóval ellentétben.

www.porkolabgyorgy.hu

Hazugságokért neked sem kell a pártirodába menned...

Arra azért vigyázz, hogy ne veregesd túl sokat a saját válladat, mert előbb-utóbb megfájdul.
Egyedül felépítetted a tornaszobát, füvesítettél, meg csemetéztél is, hát fantasztikus vagy.
Tán a saját pénzedből tetted?
Nem ezért voltál beválasztva a tanácsba, anno? Ez volt a dolgod -és még ezen kívül sok más is lett volna - baszod.
De elég kevés amit itt felsoroltál, mások ennél nagyságrendekkel többet tettek a közért, mégsem tömjénezik itt magukat.
4-5 csillagos szálloda építése a nemzeti parkba pedig csak az olyan buggyantak agyában születik meg, mint Te is.
Csak nem az EBT területére tervezed, ahol neked is érdekeltséged van? Jó lenne azokat az erdőket, jó áron eladni, mi?

Rudolf János képe

Minap valamelyik

Minap valamelyik választáson csak 20%nyi szavazó jelent meg.. Gyuri az egész országban ez van. Sajnos..
/amúgy ez neked nem rossz. A tősgyökeres gyenesiek ugyanis jobban elmennek szavazni így felül lesznek reprezentálva. Gyuri ha nagyon kevesen mennek el, akkor akár még nyerhetsz is/
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Te most eteted ezt a marhát

Te most eteted ezt a marhát vagy komolyan gondolod. A Porkoláb nem tud 10% fölé menni.

Olyan 45% körül

Olyan 45% körül taksálom,hogy képviselő az már biztos!

Anyádat meg az egész

Anyádat meg az egész familliádat eddig etette most vége a jólétnek,koldusbotra jutsz vagy mehetsz a marháid közé.

poresz56 képe

Te most eteted ezt a marhát

Most ha azt várod tőlem, hogy anyázzalak, tévedsz.
ITT AZ IDŐ, EL FOGTOK SZÁMOLNI!
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Minap valamelyik

Talán reálisan látod,és így is lehet értelmezni,sajnos így csak azokat tudom meggyőzni akiket e Manningeri,Szalókis,Gálos, politikai mámor nem széditett el 20 év alatt.

Nekem sokkal fontosabb lenne azokat a fiatalokat megyőzni akik itt szeretnének Gyenesdiáson normális életet élni.

Tudom,hogyan kell munkahelyet teremteni,most már hasonlóan Keszthelyhez ahonnét szintén menekül minden értelmes nem csak diplomás ember.

Tegnap esti "kerekasztal" beszélgetésen győzködtem az ott lévőket /több kevesebb sikerrel/.
Azt hiszem nem értették vagy csak úgy tettek mint ha nem is magyarul beszéltem volna,ekkora ellenállásra azért még én se számítottam.

www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

6 kérdés a Gyenesdiási polgármester jelölthöz

A városokban fel tett kérdésekre „vidéki”FÜGGETLENKÉNT ilyen válaszokat adnék.

1./ Gyenesdiáson mi a legégetőbb probléma, melyet megválasztása esetén azonnal meg kíván oldani?

Gyökeres és radikális változást vezetnék be. A testületi üléseket kamera jelenlétében kábel Tv felhasználásával eljuttatnám a családokhoz.
A földszinti nagyterembe tartanám a testületi üléseket.
Mai rendezési terv nem követi a fejlődés irányát, útját. Már a kor igényének és lehetőségeinknek jobb kihasználásával egy teljesen új korszerű rendezési terv kell.
Érvényt szereznék az EBT területére vonatkozó eddigi testületi döntésnek mely szerint a 15 HA belterületbe vonását a hivatallal végrehajtatnám. A Csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésénél a Meleg hegyi utca helyett a Darnai,József A,Pince-Köz,térségét építeném meg.
Hivatal átszervezésével akár az emeletre költöztetéssel, nagyobb lehetőséget teremtenék a Könyvtárnak,Tourinformnak,Civil szervezeteknek.

2/. A Balaton köztudottan védelemre szorul. Mit kíván, tud tenni azért, hogy az állapota ne sérüljön?

Azonnal kezdeményezném az aszfaltkeverő bezárását,a környezetvédelmi miniszterhez fordulnák a felelősség megállapítását illetően. Ki engedte meg melyik hatóság ,polgármester, a felelős ilyen környezetre káros létesítmény működéséért.
A választások után azonnal az összes Zalai Balaton part polgármesterével a feltöltött zagykazetták tekintetében, 20 éve elmaradt részletes tervet készíttetnék. /Zalai Balaton parti/ településeinek kezelésébe, de inkább tulajdonába venném.
A további hosszú távú fejlesztéseket valóban a környezetvédelmi szempontoknak minden tekintetben megfelelő az itt élők érdekeit is figyelembe vevő, szakemberekre bíznám.

3/. Mit kíván tenni azért, hogy jobban érvényesüljenek a nagyközség fejlődéséhez meglévő adottságok?

MUNKAHELY teremtés szinte minden áron!
Az EBT területén kidolgozott projekt indításához, szálloda, kalandpark parkolóház helyben is minden lehetséges támogatást meg kell adni. Sportcélra fenntartott volt LBT területét 25HA piaci áron értékesíteni kell. A két focipályára nincs szükség, értékesítése esetén a vízpartra telepítését egyéb sportlétesítményekkel együtt kell megvalósítani.
Az értékes vízparti területeket nem szabad rövidtávú célokért elpotyázni. A fizető strandokat szabad vízfelületű, mindenki által látogathatóvá kell tenni.
Vízmű véd terület, Tanácsház u., vasútállomás által határolt belterület nem kevés önkormányzati ingatlannal rendezésre vár, nagy lehetőség egy üdülőfalú megvalósításához.
Faludi, Meleg hegyi, Lőtéri utcák által határolt terület rendezése önkormányzati segítség nélkül nem valósítható meg az utcák aszfaltozása elengedhetetlen és fontos.
Fejlesztésnél meg kell határozni a főbb irányokat, elsőbbséget kell élveznie a stratégiailag fontos, idegenforgalmilag kiemelt területekhez vezető utcák építése, közművek kiépítése továbbra is az egyik kiemelten fontos terület.

4/. Sokak szerint több vendég helyett minőségi fejlesztésekre lenne szükség. Ön hogy látja ezt a kérdést?

Igen maximálisan egyet értek nincs a Zalai Balaton parton egyetlen 4-5 csillagos szálloda. Nincs szórakozási lehetőség a fiataloknak, zenés szórakozóhelyek építése a vízparton kell, ahol nem zavarják a helyi lakosokat üdülő vendégeket.
Turisztikáért felelősek, végre tudásuk birtokában felelős döntéseket hozzanak, nem elég, ha különböző helyi kiskirályok irányítják.
Csak saját érdekeit nézve, minden végzettség nyelvtudás nélkül szakmai felkészültség mellőzésével vállalnak felelős posztot, pozíciót. Ezen a területen is gyökeres változások kellenek.
Tourinform önállóan gazdálkodó szervezetként kell,hogy működjön.

5/. A költségvetésben rendelkezésre álló pénz racionális felhasználására milyen elképzelései vannak?

20 éve önálló Gyenesdiás megérett a teljes átalakításra változásra. Minden intézményének a teljes önállóságot kell biztosítani. Azokat a posztokat, amit nem kellően hatékonyan töltenek be és nem szolgálja az itt élőket meg kell szüntetni.
Nem hiszem, hogy a gépjármű adót annyi helyen kell nyilvántartani, irodát fenn tartani ahány helyen ma az van./rendőrség, okmányiroda, minden településen egy ügyintéző/ezt akár egy helyen is meg lehet tenni az egész zalai Balaton parton, ugyan ilyen az iparűzési adó,/ingatlan nyilvántartás, hagyaték, stb./
Falugazdálkodást viszont meg kell erősíteni,akár átcsoportosítással, de ez az állapot tovább nem tartható,Önkormányzati értékes eszközök felszerelések ,itt ott telephelyeznek.
Könyvtár működését átláthatóvá, rendezvények szervezése elszámoltatása, akár a hivatal illetékes dolgozójával elengedhetetlen. Azon a civil szervezetek akik Önkormányzati segítséggel /Forrásvíz/ működnek elszámolási kötelezettség kell,hogy legyen az Önkormányzat által megbízott hivatali dolgozó felé.

6/. Korrupció gyanújának is elkerülése érdekében mit kíván tenni.

Olyan munkatársakat szeretnék, akik fedhetetlen nyílt mindenki által tisztelt közfeladatra alkalmas, sajnos ez mindenkiről nálunk se mondható el. Meg kell válni azon személyektől, akikben még a gyanú árnyéka is felvetődhet a közpénz nem közcélú hasznosításában.
Ezért is fontos a teljes átalakítás az apparátuson belül is.

www.porkolabgyorgy.hu

Gyenesdiáson legalább van.

De ott legalább van rendezési terv ! :-)

Gyenesdiáson legalább van./mindenhol van!/

Tévedsz mert az ország összes településén van rendezési terv,a kérdés csak az milyen?
Gyenesdiás esetében is. Már csak olyan mint általában az ország bármelyik településén,kötelezően kiírt előírt (nem kevés állami pénzből).Voltam ilyen tervi egyeztetésen sajnos egyetlen képviselő se mert még meg szólalni se,nem hogy észrevételt esetleg kritikát fogalmazott volna meg.Az okok egyértelműek (alkalmatlanok a település képviseletére).
Tehát egyértelmű ,a jelenlegi terv se az itt élők érdekeit szolgálja.
www.porkolabgyorgy.hu

Te Gyuri! És ezt ki

Te Gyuri!
És ezt ki kérdezte tőled?
Tükör előtt vagy ilyan okos otthon vagy alapból így születtél?

poresz56 képe

Te Gyuri! És ezt ki

Képzeld ezt én magam találtam ki "Én" válaszoltam is rá ,most már csak az a kérdés mások,korrupciótól se mentes polgármestereink "jelöltjeink" mit válaszolnának rá.

www.porkolabgyorgy.hu

Máskor is beszélsz

Máskor is beszélsz magadban? Mert az egy kicsit kóros.

poresz56 képe

Máskor is beszélsz

Nem szoktam inkább azt figyelem mások mit mondanak akár rólam is mert szeretek "OKOS" emberektől tanulni.
www.porkolabgyorgy.hu

Akkor figyelj reggeltől

Akkor figyelj reggeltől estig mert még nagyon sokat kell tanulnod.

Alkalmatlan lennél közéleti szereplésre, ha mindenkiről
egyből véleményt mondasz információ hiányában.,
Én is ezt teszem rólad, remélem jó érzés.

Gyenge vagy Gyenesen.

poresz56 képe

Akkor figyelj reggeltől

Figyelek még rád is, bár talán nem kellene "téged" komolyan venni.
Az biztos nem szeretek szerepelni úgy pláne, hogy lesírna, rólam mennyire semmibe veszlek, és talán még ember számba se veszlek.
Én nyitott vagyok névvel vállalom nézeteimet lehet, hogy ez kevés.
Olyan kiváló politikus elmék születtek Gyenesdiáson, aminek nagyon isszuk a levét.
Igazad van, hozzájuk képest Gyenge vagyok Gyenesen!
www.porkolabgyorgy.hu

6/. Korrupció gyanújának is elkerülése érdekében mit kíván tenni

Azért kiváncsi lennék arra,hogyan gondolják ezt a városok igen "tisztelt" polgármester jeleöltjei!?

Kedves Gyula! Csak egy

Kedves Gyula!

Csak egy kicsit vegyél vissza az Önbizalmadból kérlek. Nagy pofára esés lesz neked október 3.

Tudod sok mindenkit vádolsz sok mindennel semmi információ birtokában. Ez nem szép dolog.

Tudod az alaptalan vádaskodásaidból 3 dolog derülhet ki-

1. aki alaptalanul vádaskodik -pl korrupció, stb.- az tiszteségtelen a polgármesteri címre
2. aki alaptalunl vádaskodik általában maga csinálja nagy üzemben -pl.....-
3. A törtélem pedig azt mondja alaptalanul csak a szocik rágazlaznak és dícsérnek.

Te hát nem érdemelnéd meg a polgármesteri címet mert ezen okfejtés szerint rágalmazó szoci vagy akinek saját maga felé hajlana a keze.

poresz56 képe

Kedves Gyula! Csak egy

Gyuri vagyok, de ez abszolút nem zavar!

Az a nagy pofára esés négy évvel ezelőtt volt, mert elhittem ezeknek a fogatlan "oroszlánoknak", hogy jobbak nálam.

Csak azokat vádolom, akik tehetnek arról, hogy ma itt tart Gyenesdiás. És meg is neveztem nem egyszer, hogy kit-kiket tartok felelősnek.

1./Egyetlen tisztséget betöltőt nevezz, meg akit korrupció miatt az elmúlt 20 évben menesztettek Keszthely-Hévíz kistérségben./tehát ha polgármester leszek, én megnevezem/

2./Alaptalanul soha nem vádoltam senkit, ez olyan, mint a házépítés ott is mérhető és tetten érhető a teljesítmény. Csak itt hrsz., különböző értékelhetetlen tanulmányok, szerződések, stb. ami az alapját képezik a KÖZVAGYON elherdálásának.

3./Elég rossz az a történelemkönyv, amiből te is tanultál. Én egy dolgot ismerek el ma már, amit tényszerűen tudok, Ősömtől hallottam és vannak konkrét bizonyítékok. Ez ma már az internet világában nem is olyan nagydolog.

Tehát nem vagyok szoci, se más, egyszerűen Gyuri vagyok, akit nagyon megaláztatok 20 éven keresztül.

Nem kell, hogy magam felé hajoljon, a kezem nekem már megvan, amiből megélek.

Azért csinálom, hogy a leendő unokáimnak ne ilyen töketlenekkel keljen harcolni a szebb jövőért.

www.porkolabgyorgy.hu

Kedves , de nagyon kedves

Kedves , de nagyon kedves PGY!

Maga egy, igazi gőzhenger, egy talentum egy fő nyeremény.
Aki nem sároz másokat ,- de hogy nem az összes írása csöpög a rossz indulattól-
kész főnyeremény mondom Maga.

Még jó hogy Gyenesen van és zömében a hülyeségei a gyenesi táblákon belü marad.

Nekem nem kell Keszthelyen az Ön baromsága.

4% porkolkáb ennyit érsz.

4% porkolkáb ennyit érsz.

Rudolf János képe

Látom pörög a téma, 1 gondolat

Én egészen sok politikust ismerek, legalábbis azt gondolom.
Nos ezek közül Poresz nem kirívó, vele csak az a különbség, hogy még fel is vállalja.
A polgit szerintem sem nyeri, így inkább az a kérdés talán, hogy a testületbe bejusson-e vagy se?
Nos én eleve azt gondolom, hogy nem jó az egyetlen településnek sem, ha mindenki csak bólogat. A Poresz biztosan ezernyi marhaságot fog csinálni, és hatezernyi hülyeséggel fog előjönni, de mivel annyira akarja és ekkora nagy számból előfordulhat, hogy 1-2 ügyben viszont igaza lesz.
Ergo én azt mondom legyen Gyenesbe is ellenzék, csak azért, hogy legyen kontroll, legyen aki legalább úgy csinál mintha figyelni akarna rájuk + van még egy fontos: ide is hatezerszer megígérte, hogy a testületi munka és a gyenesi pénzköltés nyilvános lesz.
Ha csak ezt az egyet betartja -és közbe akár még hülyeség hegyeket is csinál- már megérte.
Majd a népi bölcsesség kisegíti.
A szkeptikusoknak meg, akik azt hiszik a politikusok valami überszuper emberek: sajnos bizton állítom, hogy a többi sem jobb..
/szóltam ezt úgy, mikor rólam köztudott, hogy utálom a nácikat, a pl. 20évért 20évet szajkózó barmokat - mert most csak az a lényeg legyen ellenzék, a testületi nyilvánosság meg ha betartja csak bónusz./
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Rudolf!

Nektek adjuk Porkolábot, vigyétek!
Mi nem kérünk belőle köszi, indítsátok el ti képviselőnek, polginak, vagy aminek akarjátok -na nem most, majd 4 év múlva, mert erről már lecsúsztatok. :-P
De 2014-ben a tiétek lehet, mert ezzel a kampánnyal amit folytat, Gyenesben végképp kitelik a becsülete.
Szóval röviden csak azt akarom mondani, hogy semmi szükség a Porkoláb-féle kerékkötőkre, Gyenes fejlődik -nagyságrendekkel nagyobb ütemben mint Keszthely- ezért sokkal jobb helye lenne nálatok ennek az őstuloknak.
Legalább a sorozatos hibák miatt tudnátok kire mutogatni, úgyis 20 éve csak ezt csináljátok.
Ti úsztok az adósságban, Gyenes pedig "nyereségesen" működik, Porkoláb "szakértelme" nélkül is.

poresz56 képe

Rudolf!

//Ti úsztok az adósságban, Gyenes pedig "nyereségesen" működik, Porkoláb "szakértelme" nélkül is.//

Szép lenne, ha még adósságba is vertétek volna Gyenesdiást,bár tőletek minden kitelik.
4 évvel ezelőtt a Szalóki büszkén mondta milyen jól gazdálkodtak 16 éve 50 Milla van a kasszában.

Ahhoz képest, hogy önálló településként 40 Millát kaptak Vonyarctól egészen jó eredmény nem igaz.

De azért az a bizonyos egyenleg 4 milliárd mínuszos, mert 30 HA belterületi ingatlan elfüstölt nem tud róla elszámolni senki!

Ezt kell megakadályozni, hogy továbbra is ilyen rablógazdálkodást folytasson bárki is Gyenesdiáson.

www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Látom pörög a téma, 1 gondolat

Sajnos nem eléggé pörög, most a Hévíz az igazi téma és a tét azoknak, akik mindent egy kézbe /Manninger/ szeretnének látni.

Azért látom a tömény butázást, csürhézést már mellőzöd és tőled már ez is eredmény.

Garantálom, ha bejutok abba a szűk "ELITBE" aki dönteni fog Gyenesdiás sorsáról jövőjéről, azt részben neked, és a Helikonnak fogom megköszönni.

Ha engedik, akkor ugyan, így ahogy eddig tettem itt a Helikonon mindig leírom mivel nem értettem egyet és pláne hány KÉPVISELŐT győztem meg igazamról.

Aztán ha nem leszek, polgármester minden erőmmel azon leszek, hogy meggyőzzem azokat a "hitetleneket" másként is lehet, mint az elmúlt 20 évben történt.

De azt hiszem, képes vagyok rá, hogy Gyenesdiás polgármestereként

VEZESSEM "pártkatonáktól" függetlenül szeretett településemet.

www.porkolabgyorgy.hu

:-(

Szegény Gyenesdiás!
Egy ilyen gyönyörű település többet érdemel!!

poresz56 képe

:-(

Én is azt mondom, sokkal többet érdemel!
Bebizonyítom, hogy nem szabad hazugságokkal tele tömni az itt élőket.
Tudod, a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát!

Itt van amit a "ti" SEGÍTSÉGETEKKEL nem sikerült felépíteni!

fél igazság
poresz56, 2009, május 17 - 09:07
Executive summary _
(Vezetői összefoglaló)
Oppurtunity (Lehetőség)
Az Európai hírű Hévízi gyógyfürdő és a festői szépségű Keszthelyi-öbölnél több százmillió éves dolomithegység oldalában kívánjuk megvalósítani projektünket. Mintegy 80.000.000.- USD befektetéssel különleges kialakítású 350 ****Wellness Hotelt és Aquaparkot,Parkolóházat, valamint Kalandparkot kívánunk létrehozni az aktív kikapcsolódást kereső vendégeink számára.
Location (Projekt helyszíne): Keszthely-Gyenesdiástól északra a keszthelyi hegység oldalában található két felhagyott kőbánya, csodálatos kilátással a Balaton medencéjére.
Keszthely város csaknem 24.000 állandó lakosával a Balaton part legnépesebb, hagyományokban gazdag települése, méltán tart igényt a Balaton fõvárosa címre. Hagyományokban gazdag kulturális és oktatási központ, egyetemváros. Hangulatos, patinás városképe, műemlékei, múzeumai, kiemelkedő kulturális rendezvényei és Hévíz közelsége miatt jelenleg a Balaton egyik leglátogatottabb települése.
A Balaton északnyugati végén, a Keszthelyi-hegység lábánál lévő település természeti környezete több százmillió éves fejlődés, változás után nyerte el mai arculatát. Gyenesdiás Keszthellyel szinte egybeépülve, az északi Balaton-parton, a Nyugat-Balaton régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik 18,5 km2 területen. Keszthely és Hévíz szomszédságában fekvő településünk kiváló lehetőségeket nyújt a pihenni, szórakozni, sportolni, kirándulni vágyók számára.
History (Történet): A projekt helyszínéül szolgáló re kultivált kőbányát 1960-as években nyitották meg, és egészen a ’90-es évekig művelték. Keszthely-Gyenesdiás északi részén cca. 150 holdas fekete fenyővel borított hegyoldalban fekszik. A Balaton felől először a keleti bányaudvar tárul fel néhol 70 m magas dolomit sziklafalaival és kőfolyásaival, a nyugati bányaudvar 30 m magas függőleges sziklafala hihetetlenül izgalmas és lenyűgöző látványt nyújt.
A térség Magyarország egyik legszebb fekvésű része, kiváló idegenforgalmi adottságokkal. Közelében olyan idegenforgalmi szempontból jól bevezetett nevezetességek találhatóak, mint Keszthely kiemelkedő kulturális adottságaival, Hévíz Európa hírű gyógyvizével, a rendkívüli természeti szépséggel megáldott Káli medence, vagy a badacsonyi borvidék.

www.porkolabgyorgy.hu

értékarány?

Ez az egész nem ér ennyit szerintem.
Kár az időt erre fecsérelni. Majd 3.-án rájön, hogy kik(sem) szavaztak rá.
Erről ennyit.

poresz56 képe

értékarány?

Igen ezzel van a legnagyobb baj, sajnos 20 éve megvezetettek élnek Gyenesdiáson, ebből a településből ilyen értékvesztést csak a legsötétebb Kádár korszakban szenvedtünk el.
Neked biztosan nincs szükséged változásra maradjon minden, így ahogy van, sőt jobb lenne szerinted, ha a világból ide tévedt ingatlanvásárló "vendég" is eltakarodna Gyenesdiásról.
Erről meg ennyit.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz

Ha ilyen korán kelsz, etessél inkább tyúkokat, hátha megértenek - hasonló agyméretetek miatt -, mint okoskodsz, mikor Te magad az elmúlt - komcsi - rendszer egy haszonélvezője (csúcspárttitkár várományos, községi elöljáró) voltál, azelőtt pedig "nemes"? Hagyd már a sok hülyeséget, ki hogyan tömte meg a zsebét? Konkrétumokat nem mersz mondani, mert hazugságon érnek. Keress olyan települést, ahol vájkálhatsz, itt Gyenesdiáson ez hiábavaló.

poresz56 képe

poresz

Igen /aki korán kel aranyat lel/még, hogy "én" voltam a múlt rendszer haszonélvezője, hol élsz te?
A családom csak mindig adott pl.: Ingatlanainkból 5000m2 közterületek Gyenesdiás fejlődésére, iskola, tornaszoba, nagyterem, családom és sok tisztességes ember kétkezi munkáját dicséri /Szalókit, Horváth Tihit,Szabó Lászlót/ kérdezd Ők hol voltak akkor, amikor dolgozni kellett,amikor potyatelket kaptak.

Ők voltak a múlt rendszer /komcsi/haszonélvezői haszonlesői, sőt kiválasztottai RENDSZERVÁLTÓI.

Kérlek, te keress máshol lakóhelyet, otthont, mert neked itt Gyenesdiáson nincs keresni valód elég volt a hazudozásból és hazugságaitokból.

Mégis milyen konkrétumra gondolsz?
Egyet rövid tőmondatban és névvel "ÉN" ide írom és akár mellékelem a bizonyítékot.

www.porkolabgyorgy.hu

4 % porkoláb ennyit fogsz

4 % porkoláb ennyit fogsz elérni

talán 2%

Talán még ennyit sem! Kérdem én aki 100%-ban meg van elégedve a jelenlegi vezetés munkájával,mit akar itt egy ígérgető bukott ember? Nézzetek körül, hol tartunk? A község fejlődik, minden a gyenesiek érdekét szolgálja!Ne szakítsuk hát meg munkájuk...hajrá előre!

poresz56 képe

talán 2%

Csak kérdezem milyen előre az "akik", nem kérdeznek, senkit csak a saját fejük után mennek.
Ezért tartunk, itt NINCS MUNKALEHETŐSÉG nincs munkahely, két, három hónap nem elég még az életben maradásra se éttermek sokasága egész évben zárva.
Ezt kaptuk az előző vezetéstől ez nem szolgálja Gyenesdiás érdekét?!

Tőletek viszont kaptunk Operasziklát,Kinai piacot, Aszfaltkeverőt, Lőteret,Erdei iskolát,Kalandparkot,járhatatlan utcákat,gondozatlan közterületeket,meggondolatlan csak pénzköltésre alkalmas emlékhelyeket /pláne a helyszín/.

Szavazzatok csak a múltra, ez kell Gyenesdiásnak.
www.porkolabgyorgy.hu

Igazságot!

Gondolkodj el! Te vagy az egyetlen ezen a blogon, aki tépi a száját Gyenesdiás jelenlegi vezetése ellen. (Egyetlen hozzászólást kivéve, de szerintem azt is te írtad "vendégként", mert a te stílusjegyeidet viseli). Gál Lajost (és értelemszerűen vele együtt a testületet) egy-egy rendezvényen vastaps fogadja. Annyira lenézed és butának tartod a gyenesieket, hogy nem tudják miért tapsolnak? Az általad lenézett embereket szeretnéd vezetni? Hol van körülötted az az aktív csoportosulás, akinek pozitív tetteitől hangos a település? Hol vannak a képviselőjelöltek közül azok, akik melléd állnak, mert veled szeretnének dolgozni? Ha én a te helyedben lennék (ebbe a feltevésbe beleborzongtam) abba hagynám a gyalázkodást!

Szerintem a jóslatod nem fog bejönni..

Remélem,hogy nem lesz igazad és sokan a Porkolábra fognak majd szavazni!!Hidd el léteznek még (ha el is nyomva eddig általatok)jó egynéhányan a faluért igen is tenni akaró,becsületes gyenesi emberek,akiknek nagyon is elege van már az olyan mutyizós,semmit tevő,buta,vezetésre alkalmatlan,tanulatlan kezes-lábas díszekből mint a jelenleg kormányzati hatalmat gyakorló gyenesi faluvezetés!Nekik mindig is sokkal fontosabb teendőjük volt,hogy a saját zsebük gyors és a lehetőségek szerint burkolt(jól álcázva) megtömése, mint a falu fejlődésének elősegítése. Finoman szólva is korruptak és hozzáértésükről elégtelen bizonyítványt tudtak csak kiállítani "magasztos" tevékenységükről az utóbbi négy évben. Ezért elkerülhetetlen lesz a vesztük ha nem most, akkor holnap mindenképpen!Nagyon remélem,hogy a falu népe végre felkel poraiból és összefog a választáson azért,hogy a jelenlegi vezetésre teljesen alkalmatlan semmittevő bandát eltávolítsa ,hogy a helyükre hozzáértő,lelkes,a falu érdekében mindenben elkötelezett demokratikus vezetés kerülhessen.

poresz56 képe

Szerintem a jóslatod nem fog bejönni..

Köszönöm, most már tudom, nem vagyok egyedül ezekkel a gondolatokkal. Politikusnak nem vagyok jó, de azt tudom a településemért majdnem mindenre képes vagyok.
NYILVÁNOS TESTÜLETI ÜLÉSEKET!
Bebizonyítom, hogy úgy is lehet!
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

4 % porkoláb ennyit fogsz

Köszönöm a bizalmadat, tudom, rád mindig számíthatok!?
Azonban nekem azon választók kellenek, akik nem elégedettek a 20 éve tartó lenyúlós mutyizós társasággal.
El fogtok számolni!
20évet 20 évért!
www.porkolabgyorgy.hu

matyas képe

Men telep!

Tudod a politika olyan, mint a mentelep. Ott, abban mindenki fedez valakit, vagy öt fedezik. Adna az eg, hogy sikeresen szerepelj a valasztason aztan szeretnem latni, hogy amikor jo szorosan möged allnak, vagy neked kell valaki möge nagyon szorosan odaallni, mit fogsz csinalni. Semmit komam, mert elvezni fogod a szoros kontaktus minden elönyet.
matyas.
Ui. DE azert HAJRA PORESZ!!!!!!

poresz56 képe

Men telep!

Látom, hogy nem ismersz. Soha nem fogadok el senkitől még a Jenőkéktől, pláne Tihitől, semmilyen támogatást, segítséget/veled ellentétben/.
Nem fogom élvezni, mert azért bennem van némi tisztesség önbecsülés, stb.
Pláne ebben a"korban" azon vállalkozók,"vezetők" akik téged is oda juttattak ahol ma vagy nem tudnak megváltozni, sodorja őket az élet meg persze az isten adta pénz, és a hatalomvágy.
Tehát nekem nem lesz "KONTAKTUSOM" azt garantálom.
www.porkolabgyorgy.hu

Igazságot!

A 20 évet 20 évért JOBBIK szlogen!
Ha használod, jobbikosnak fognak gondolni, ami nem rád nézve szégyen, hanem a JOBBIK-ra!

poresz56 képe

Igazságot!

Ne gondoljanak Jobbikosnak mert nem vagyok az, ellentétben Gál-polgival őt még a Jobbik is támogatta, persze még talán az MSZP is úgy, hogy köszöni a FIDESZ és Polgári kör támogatását. Szalóki bácsi megtanította hogyan kell "FÜGGETLENNEK" lenni.

De a szlogen az én esetemben még jó is, hiszen a 20 év "száműzetését" én így kívánom lezárni.
De hidd el, ha csak az elmúlt 8 évet elszámoltatjuk Gyenesdiáson az "elvtársakkal" már nyertünk.
www.porkolabgyorgy.hu

Igazságot!

Ha Gyenesen mindenki Gál Lajost támogatja, akkor úgy harcolsz, mint Chuck Norris! (egyedül :-) )

poresz56 képe

FONTOS! MINDENKIT SZERETETTEL VÁROK.

Választási fórum
Az egykori Gyenesdiás Baráti Kör nevében, a választópolgárok
jobb tájékoztatása érdekében

2010. szeptember 27-én, hétfőn 18 órakor Választási

Fórumot rendezünk a gyenesdiási Községháza nagytermében .
A Fórumon – időkorlát meghatározásával – lehetőséget
biztosítunk a polgármester- és önkormányzati
képviselőjelölteknek programjuk ismertetésére,
bemutatkozására, valamint az érdeklődő választópolgárok
kérdéseket tehetnek fel.
Kérjük a jelölteket, éljenek a lehetőséggel, hívjuk a
választópolgárokat, hogy felelős döntésük előtt tájékozódjanak,
ismerjék meg a jelölteket.
www.porkolabgyorgy.hu

Poresz!


Neked is van programod, vagy csak meg akarod
magad szedni, ahogy már egyszer kitértél erre?

Adnál izelitöt az expozédból?


Ismét a román (székely) cuccot tetted
be, a nyakkendös képed helyett?

poresz56 képe

Poresz!

Tudsz olvasni? Egyedüliként honlapomon KÖZÉLET cím alatt találod, vagy itt a Helikonon találsz egyetlen FÜGGETLEN jelöltet, akinek rajtam kívül van egyáltalán lövése, hogy mit is szeretne a településével kezdeni?
Úgy tűnik, csak ti látjátok a nyakkendős képemet, nekem a székely kapu van még mindig./baj van a "szerverrel"!/
www.porkolabgyorgy.hu

Rudolf János képe

Itt van Benkő úr is,

Itt van Benkő úr is, aztán Áron az LMP-től is itt blogol stb.. szóval akad azért még itt jelölt.
A fotód témában meg azt javaslom, hogy töröld ki a böngésződ kukiját. :)
Tudom furán hangzik, inkább nyomd le egyszerre(!) Ctrl+Shift+Del majd törölj mindent. Legfeljebb utána újra be kell lépned ide az oldalba is mert a jelszót is törölted.
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Rudolf János képe

Gratulálok az új fotódhoz

amúgy bírnám ha bejutnál, mert legalább cseszegethetnélek, hogy Gyenesdiás minden elköltött fillérjét az interneten is nyomon lehessen követni.
Ezzel a képpel sokat javítottál hát azon, hogy cseszegethesselek.
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

antik

nem tudom hány éves ez a fotó, de igen régi. Sokkal lestrapáltabb a valóságban.

poresz56 képe

antik

Kiváló a fényképészem. /Ő is Gyenesi/
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Gratulálok az új fotódhoz

Na, ezt is megértem Rudolf János örülne ha bejutnák!?

Gyenesdiás minden fillérjéről Én el fogok számolni, nem, úgy ahogy eddig tették Szalóki,Gál.

Az első lesz, hogy minden testületi ülésen ott lesz a kamera és mindenről tudni fognak, ami a községben történik.
NÉLKÜLÜNK /választók/ NEM LEHETNE SEMMILYEN DÖNTÉST HOZNI, pláne több száz Millás beruházásról dönteni és nem elszámolni róla.

Az nem baj, ha "cseszegetsz" annál sokkal nagyobb baj, ha mindenkit hülyének nézel.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Gyenesdiáson induló "KÉPVISELŐK"

Polgármester jelöltek
Gyenesdiás

Jelölt neve Jelölő szervezet Státusz Dátum

Gál Lajos
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01

Porkoláb György
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01

Egyéni listás települési önkormányzati jelöltek
Gyenesdiás

Jelölt neve Jelölő szervezet Státusz Dátum
Ángyán Szilveszter
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01
Dr. Csehi Ottó István
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01
Csordás József
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01
Czibor Zoltán
JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM Nyilvántartásba véve 2010.09.03
Fliszár Jenő
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01
Dr. Gergye Miklós
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01
Góth Imre Árpád
Független Nyilvántartásba véve 2010.08.27
Hársfalvi György Béla
Független Nyilvántartásba véve 2010.08.27
Horváth Sebestyén
Független Nyilvántartásba véve 2010.08.27
Krasznai István
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.03
Porkoláb György
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.01
Riedl Ferenc
Független Nyilvántartásba véve 2010.08.27
Suba Zoltán
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.03
Tencz Károly
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.03
Tóth Béla
Független Nyilvántartásba véve 2010.09.03

Zala megye közgyűlési lista jelöltjei

1 Manninger Jenő Vilmos

18 Szalóki Jenő
ww.porkolabgyorgy.hu

Ez az én listám:

Gál Lajos polgármester

Képviselőnek:
Ángyán Szilveszter
Dr. Csehi Ottó István
Csordás József
Góth Imre Árpád
Riedl Ferenc
Suba Zoltán

ELÉG!!!!!

UNDORÍTÓ EZ AZ EGÉSZ! VEGYÉK MÁR ÉSZRE.

Tudom, hogy szólásszabadság van, de ezt már sárdobálásnak sem nevezném.
Mondjon már valaki valami jót is. Mert ez a poresz mindig csak fröcsög. Szerintem józan emberben meg sem fordul, hogy rá szavazzon. Nézzék már meg, hogy Gyenesdiáson mi épült, hova fejlődött, mennyi lett a lakosa, A sok kiköltöző pedig biztosan másképpen gondolkozik mint a fent említett "őslakos". Szerintem nem hogy polgármester, de még képviselő sem lesz belőle. De próbálkozzon csak.
Azt (is) szabad :-))

poresz56 képe

ELÉG!!!!!

Egyet értek elég a sárdobálásból, nem én kezdtem az, aki a településemet mocskos szövegével tele szórja, kapjon már észhez.
Ne induljon újabb négy évig, egy párt színeiben se.
LÉPJEN VISSZA!
Adja át helyét a fiataloknak, olyanoknak, akik még értenek is ahhoz, hogyan kell vendéget, befektetőket csábítani a Zalai Balaton-partra.
Nem, hogy Turisztikai bizottsági Elnöknek, hanem még a Tourinform alkalmazottnak, pláne vezetőnek se alkalmas.
Az Őslakosokat meg hagyjad békében, mert Ők csak adtak településünknek és megaláztatást kaptak cserébe érte.
www.porkolabgyorgy.hu

Poresz koma!

Ezt irod, Te? Idézlek: "Adja át helyét a fiataloknak, olyanoknak, akik még értenek is ahhoz, hogyan kell vendéget, befektetőket csábítani a Zalai Balaton-partra."
Amikor meg én irtam, hogy nekünk "vén szaroknak" át kellene adnunk a helyünket, akkor tiltakoztál! MOST AKKOR HOGYAN LEGYEN?

Látod?! Pontosan ez az amitől félek! Semmi következetesség, koncept nélküli elképzelések, naponta változó állásfoglalás! Mit gondolsz, milyen politikus lenne belőled??

poresz56 képe

Poresz koma!

Nem hiszem,hogy komám vagy,bár ki tudja tőled még az is kitelik,hogy összehozol a "rokonaiddal".
//MOST AKKOR HOGYAN LEGYEN?//
Hát úgy "kedves" komám,hogy te egy vén "szar" vagy. Én meg már bizonyítottam hogyan lehet befektetőt csábítani ebbe a kis "tehénszaros" falunkba Gyenesdiásra.
Jöttek Kanadából, Franciaországból, Angliából, Egyiptomból,Izraelből stb./Rognerben szálltak meg/nálam meg tárgyaltunk.Azt hiszed azért jöttek, hogy engem meglátogassanak?

Tehát én bizonyítottam most a fiatalokon a sor és azokon a "vén szarokon" vagy fiatal "nyikhaj" politikusokon, akik nem képesek felfogni, hogy így nem lehet, ahogy 20 éve teszik.
Soha nem voltam jó politikus és soha nem is leszek, még akkor, se ha megválasztanak polgármesternek, mert nem vagyok hajlandó hazudozni hazugságban élni.
www.porkolabgyorgy.hu

Igy bizony nem is!

Esélyed sincs akkor, hogy a politikában gyökeret eressz!
Hol látsz te becsületes és őszinte politikust? Olyat mondj aki
hosszabb ideig a posztján maradt és nem furták meg idő előtt!

Hajrá Porkoláb Ur! Pokolba

Hajrá Porkoláb Ur! Pokolba Szalóky/i ? / és vazallusainak uralmából!
Szurkolok Önnek a távolból. Gyenesdiáson is elkelne a megujulás, nagyon dohos szagot érzek ott.

Már ne haragudj,

de mi közöd van neked a távolból ahhoz, hogy mi zajlik gyenesben?
(gy.k.: a saját portádon sepregess)
Mert ha portálon olvasottak alapján tájékozódsz, vagy alkotsz véleményt az már régen rossz.
A dohos szag -ami mellesleg nem gyenes jellemzője- nem attól múlik el, hogy egy hazudozó, rágalmazó őskomcsi elindul polgármester jelöltnek.
Megsúgom, hogy Porkoláb elvtársnak eddig még az állóvizet sem sikerült felkevernie, de máris rengeteg anti-szimpatizánst szerzett magának, pedig messze még a választás.

:-))

Nem mondod!!

Poresz tényleg komcsi volt?

poresz56 képe

:-))

Ha úgy kérdeznéd,hogy a 800 ezer párttag közül egyetlenként nem rendszerváltó komcsi voltam e akkor azt mondom én nem voltam az.
De nem szégyellem, a múltamban nekem nincs mit szégyellnem, azokkal szemben, akik rendszert váltottak.
Megyei Tanácstag Horváth Tihi,könyvtárigazgató Marxista egyetemet végzett Szalóki Jenő,VB Titkár Szabó László "ŐK" rendszert váltottak "komcsi" ként.
Tehát őket kell számon kérni az elmúlt 20 évért, vagy az azt megelőző 40 évért.

Azért ma már komcsizni és azzal nyerni választást,úgy tűnik valakiknek, még mindig lehet.
www.porkolabgyorgy.hu

Tévedsz!

Szerintem ők belátták, hogy tévedtek! Neked meg az fáj, hogy nem tudtad magad megszedni, sőt állitólag elvettek tőled mindent, de erről itt még senki nem látott valamilyen irásos bizonyitékot!

poresz56 képe

Tévedsz!

Tévedni emberi dolog mondják a bölcsek.
Ha belátnák Gyenesdiáson azok a "DISZPOLGÁROK", hogy nagyot tévedtek akkor azt mondom rendjén is van és el van intézve/nem több egy bocsánatkérés tőlem és családomtól/.

Te biztosan nem látsz és nem is hallasz semmit, mert talán még azzal se vagy tisztában mi is az a magántulajdon.

Én nem csak fecsegek, ezek tények, amit eddig leírtam Földhivatal, levéltár, és a nálam fellelhető Őseimtől kapott birtoklapok.

Tehát mielőtt ilyen zagyvaságokat írogatsz, és állítasz, jó lenne, ha gondolkodnál is egy kicsit, bár kétlem, hogy ebből is bármit megértettél, amit itt is leírtam.
www.porkolabgyorgy.hu

Féligazság Porkoláb elvtárs,

azt meséld el inkább, hogy kétféle párttag volt az országban 90 előtt.

Az egyik, akinek a munkája (pl. középvezető) miatt kellett belépni úgymond kötelezően, ellenkező esetben kirúgták és ellehetetlenítették volna. Ezek az emberek sokkal jobban utálták a pártot és a kommunistákat mint a nagy átlag.

A másik -a te fajtád- a meggyőződéses komcsi. Ez a fajta azért volt veszélyes, mert bármire képes volt egy kis koncért cserében.
Feljelentett, besúgott, nyalt és szorgosan járt párttag gyűlésre. Araszolt is szépen feljebb-feljebb bármilyen hülye volt.
Ezek a saját pitiánerségüket leplezték a párttagsággal.
Többnyire belőlük kerültek ki az ún. "rendszerváltás" nagy vesztesei, mert ahhoz már túl hülyék voltak, hogy átüljenek az mszp-be, szadeszbe, mdf-be.
A nagykutyák gyorsan váltottak, a falka pedig nem mindig kellett.
Ez a te legnagyobb bajod, ezért nem lehettél vonyarcon a soron következő tanácselnök. Ezt a békát nem tudod lenyelni 20 éve, pedig jó lenne mert előbb-utóbb majd a fulladásodat okozza.
A marxista iskoláról még valami: ismerek néhány embert, akik csak azért jártak mert kötelezően beiskolázták őket. Ugyanis aki elég nyakas volt és nem akart pártag lenni, viszont a munkája kellett az elvtársaknak azzal ezt csinálták. Így aztán sokan elmentek egyet a marxistára aludni. Azóta sem emlékeznek arra, ami ott elhangzott, de nem is lett belőlük sem komcsi, sem párttag.
Mondhatsz egyébként amit akarsz, mert Szalóki és közted egy nagy különbség biztosan van:
Szalóki gyenesben köztiszteletben álló ember, te pedig közutálatnak örvendő.
A rágalmazás pedig -amit itt naponta elkövetsz- büntetőjogi kategória.

poresz56 képe

Féligazság Porkoláb elvtárs,

//A rágalmazás pedig -amit itt naponta elkövetsz- büntetőjogi kategória.//
Látom TE érintett vagy "KÉRLEK" ne késlekedj minél előbb tedd meg a szükséges feljelentést!

A többire meg az alábiakban választ adhatsz a nyilvánosság elött,ne félj ott is mindazt amit itt leírtam élő szóban is megismétlem.

//Én még javasolnám megoldásként, a Gyenesdiási Nagymezőn a versengő felek – nagy nyilvánosság előtt – küzdjenek meg egymással! Azután a népi mondás szerin, az erősebb kutya …!//
Hát ez az amit "Te" de talán Én se érek meg soha. Pedig nagyon sok IGAZSÁGOT fogalmaztál meg.
Nekem mindig is az volt a véleményem, hogy nem kizárni kell nyilvánosságot, sőt ellenkezőleg lehetőséget kell teremteni akár ilyen összejövetelre is.
Bármikor bárkivel a legnagyobb nyilvánosság előtt hajlandó vagyok /és minden nagyképűség nélkül alítom/ kiállni értelmes vitát folytatni a hogyan továbbról.
Nincs ma Magyarországon olyan "vezető" pláne itt helyben, akit ne tudnák meggyőzni arról, hogy amit a Nagymező sugall az csak részben gyógyír problémáinkra.
Mivel a Nagymező Gyenesdiás része nekem, mint leendő polgármester jelöltnek „TALÁN”jogom is van invitálni minden Hazáját szerető környékünkön élő pláne képviselőnek polgármester jelöltnek, akinek még véleménye is van, jöjjön el.

Pártok ne jöjjenek, plakátjaikat "szószollóikat" hagyják az irodáikban.
Azon magánszemélyek, akik éreznek magukban annyit, hogy van személyes akaratuk is és még képviselni is tudják a "FÜGGETLENSÉGET" azokat szeretettel várnám.
Elsősorban azokat , akik Hévíz-kistérségét, vagy Keszthely kistérségét szeretnék KÉPVISELNI.
Ehhez meg kellene kérdezni Gál Lajost "FÜGGETLEN" polgármester jelöltet, hogy neki mi a véleménye minderről.
Van e kellő felkészültség,akarat egy ilyen rendezvény megtartására!?
www.porkolabgyorgy.hu

matyas képe

Tetszett, ..

.. ahogy megosztottad a tapasztalataidat a nehai kommunista diktatura Mo-gon törtenetröl. Bizonyara TE is belürlöl lattad a rendszer müködeset es teged is sert, hogy a nagykutyak teged is allva hagytak.
A sertettseg, a fajdalom benned is ugyanakkora mint a Poreszben, de Ö legalabb akar valamit TENNI, mig te csak nyögsz es köpködsz a szocreal szekeden nyomorogva es püfölöd a maszatos klaviaturadat.
Miert nem vallalpd be a neved az arcod, miert nem allsz oda a Poresz melle es mondod neki segitek, talan sikerül EGYÜTT-KÖZÖSEN valamit csinalni. A helyi viszonyokat ugyanolyan jol ismered, mint Ö, az embereket meg, ha ketten vagytok sokkal könnyebben lehetne mozgatni, mint egyedül.
Baratom! A sötetben csak az ellenseg jar!!!! Allj ki a vilagosra es segits!!!! Eredmeny csak akkor lesz!!!
Üdvözlettel: matyas

Ne próbálj, pszichológust játszani

mert nagyon mellélősz. Engem a és a családomat kommunista diktatúra valóban sértett -nem is akárhogy-, de csak mint rendszeren kívülit. Viszont a rendszer működését minden épelméjű ember látta, látja, így én is. Őszintén szólva magasról szarok a politikusokra, nem voltam és nem is leszek egyetlen párt tagja sem. Nem vagyok senki által megsértve és politikai fájdalmaim sincsenek, csupán arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy gyenesben kevés alkalmatlanabb jelöltet lehet találni a polgármesterségre mint Porkoláb.
És mivel ott élek, így ez a dolog már nagyon is érint, veled ellentétben akinek ehhez tényleg semmi köze nincs.
Hogy értsd: ha Porkoláb elvtárs szabadon rágalmazhat bárkit, akkor nekem is jogom van kampányt folytatni ellene.

A tenni akarás pedig nem ott kezdődik, hogy teleszórom rágalmakkal a hozzám legközelebb eső portált, hanem bemegyek a pmh-ba, megkeresek embereket, hogy "jó napot kívánok, ebben tudok segíteni". Vagy részt veszek falusi közösség munkájában, mikor arra szükség van.
Az ilyeneknek azért szokott eredménye lenni, így a képviselőségig is egész könnyű eljutni.
Porkoláb természetesen nem így csinálja, csak kritizál, rágalmaz, de nem tesz semmit, és ettől kinyílik a bicska az ember zsebében.
Én csak egy egyszerű választó vagyok, aki semmilyen kis és nagymutyiban nem volt és nem is lesz érintett, de biztosan nem is fog a Porkolábra szavazni. Ugyanis emberileg, erkölcsileg, szellemileg, totál alkalmatlan, csak kárt okozza most is gyenesnek.
Tehát miért kellene vele összefognom? Miért kellene egy nem oda való embert támogatnom, mikor vannak nála jóval alkalmasabbak?
Szerinted?

poresz56 képe

Ne próbálj, pszichológust játszani

Te meg névtelenül ne FENYEGESS!
Egyenlőre ezen a portálon páran vagyunk aki nem névtelenül írogat ezt azt/Rudolf,Mátyás,Polgár,Mózner G ,Papp Ervin,és jó magam Porkoláb György/
Ha te, vagy maga Szalóki,Csite,Manninger,stb.
Írd ide a neved, és máris minden megváltozik, mindenki okulására én kérdezek te meg, ha tudsz, válaszolsz.
Az én elvtársaim már rég a temetőben vannak, őket nem lehet ide citálni,azok, meg akik elsősorban a korosztályomhoz tartozik, aztán érdemtelenül mocskolnak, mocskoltok itt jó páran,/persze név nélkül,/ magas ívben lesajnálom,és ennek még hangot is adok.
Az,hogy "te" kire szavazol magánügy, és remélem mindenkinek magánügye lesz,hogy kire is fog szavazni Gyenesdiáson.
www.porkolabgyorgy.hu

Hol fenyegettelek, melyik mondatommal?

Megmutatnád esetleg?
Véleményt mondtam, nem fenyegetőztem.
Ha szövegértési gondjaid vannak, akkor felesleges bárhol is elindulnod, mert a hivatali nyelvezet és a törvényszövegek elég csűrcsavarosak.
A mocskolódás nálad valami érdekes a kettős mérce alapján működik. Neked szabad bárkit alázni, de ha valaki a odamondja, hogy mit gondol rólad az már sértő.
Szerintem inkább szállj magadba és tegyél valami hasznosat.
Lehet, hogy egy csapásra megváltozna a gyenesiek véleménye rólad.
Még lehet, hogy az enyém is. De egyelőre nagyon rossz úton haladsz.

poresz56 képe

Hol fenyegettelek, melyik mondatommal?

Nem kell félni nem fog fájni EGYETLEN nevet.
Kit tisztelhetek személyedben?.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Hajrá Porkoláb Ur! Pokolba

Egyetértek "ELÉG VOLT BELŐLÜK" //vazallusainak uralmából//!
Sajnos az a dohos szag az ASZFALTKEVERŐBŐL árad!
www.porkolabgyorgy.hu

7,5%

Ennyi szavazatot talán most is összeszedsz.
Remélem azért tisztában vagy azzal, hogy gyenesben nem te vagy a legnépszerűbb ember - hogy finoman fogalmazzak.
Az optimizmusod azért irigylésre méltó.

Ez a skizofrén porkolábot

Ez a skizofrén porkolábot még a családja se szereti 2%

poresz56 képe

Ez a skizofrén porkolábot

Ezt a betegség formát összehozni családommal? Te biztosan nem ismered a közvetlen családtagjaimat,mert ha ismernéd ilyet még csak nem is feltételezhetnél rólunk.
A szeretet az más dolog abból nem szenvedek hiányt.
www.porkolabgyorgy.hu

Indítsunk fogadásokat

Indítsunk fogadásokat hány % ér el porkoláb
Tippem: 8.

Porkoláb 3%

Porkoláb 3%

Indítsunk fogadásokat

Szerintem meg, ha beváltja ígéretét és a 20-évért kiossza a 20 évet polgármesterként 51%
Képviselőként messze a legjobb % amit elér.

poresz56 képe

Indítsunk fogadásokat

Nekem nem adnak rá esélyt , hiszen KÖZPÉNZEN /szüreti mulatságok/ folyik a
kampányolás ezerrel,ez nem az én világom,nem "Bucsuba" kell híveket szerezni. Sajnos ma még itt tartunk.
www.porkolabgyorgy.hu

Porkoláb, te egy igazi barom vagy.

Szüreti mulatság mindig is volt gyenesben, akkor is amikor épp nem volt választás.
Azt pedig szintén téged minősít, hogy kevered a szüreti mulatságot egy búcsúval.
Vagdalkozol, köpködsz, csak az a baj, hogy mások ettől már hánynak.
Egyébként pedig kampányolhatsz te is, pl. ha megrendeznéd gyenesben az idióták felvonulását és te ott mennél az első sorban, biztosan tuti sikered lenne, bár polgármester ettől még nem lenne belőled.
Szerintem 5% alatt leszel és képviselő-jelöltként sem rúgsz labdába. Túl erős a mezőny, nagyon kilógsz.

poresz56 képe

Porkoláb, te egy igazi barom vagy.

Név nélküli neve sincs "SENKI"!

A szüreti mulatságon ott voltam „Én" tiszteletben tartottam a helyszínt, azt a többségégében tiszteletre méltó ünneplő közönséget, akik ott voltak és szórakozni mentek nem "TOLLÁROS" KÖZPÉNZEN magamutogatást végezni, Hársfalvi,Gál,stb. Én soha nem vonultam akkor, se amikor nem volt kampány és most se /nem csak az eső miatt/.
Még azt se tettem, hogy kihasználjam a helyzet adta lehetőséget és a programomból szórólap útján bemutassam, mit kellene tenni Gyenesdiáson, hogy ne az legyen, amit eddig elszúrtak és elszúrtatok Gyenesdiáson.
Az a MEZŐNY ma két főből áll Gál Jajosnak és Porkoláb Györgynek hívják, aztán a végén majd meglátjuk.
www.porkolabgyorgy.hu

Gondolom ez csak vicc!

Poresz!A környéknek nem ilyen vén sz@rok kellenek, mint mi vagyunk! Én 54, Te meg már 60. (60 vagy s már nyugdijas? Jól megy neked!) Tudod nagyon jól, hogy az ilyen vén trottyosok nem látnak semmit mélységeiben!

Arról nem is szólva, hogy Te meg kimondottan a múlban élsz és a vélt sérelemeidre keresel görcsösen választ, hogy ki, miért és mennyit vett el tőled, amit kitudja milyen és honnan szerzett "dokumentumokkal" sem tudsz úgy bizonyitani, hogy azt akár csak egy bíróság is tárgyalásra tűzze a visszaadás érdekében!

MI A FRANCOT AKARSZ TE A HATALOMMA? HA A KEZDEBE ADJÁK SÍMÁN MAGAD ALÁCSINÁLSZ A FÉLELEMTŐL!
Most is félsz, mert különben ha meg vagy győződve az igazadról. akkor harcolnál a jussodért!

nem

kéne annyit inni, és tudnál normálisan írni.
nemrég írtam neked egy másik topicban.

az 5. fröccs után már írni sem tucc'.
főleg a kékkel vastagított szöveg a lényeg, és pont azt baxod el....

poresz56 képe

Gondolom ez csak vicc!

Tudod mi vén sz@rok talán valamit le is tettünk arra a bizonyos asztalra, hogy te mennyit, azt te tudod.
Én viszont tudom, hogy ami itt történt 20 év alatt azt tovább ebben a formában nem tűrhetem, tűrhetjük, mert mélységében fertő és mocsok az egész.
Látod, Vértes jól eligazodik még 70 évesen is köztük.

Azok a, sérelmek valósak és ha ez folytatódik Gyenesdiás a szélhámosok „ofsorcégek” gyűjtőhelye és szerencselovagok édenkertje lesz.
Már egyszer írtam a szavamat még te se vond kétségbe, mert amit eddig is írtam az mind IGAZ.
Azért kell a hatalom, hogy elszámoljanak az elvtárs-urak azzal a vagyonnal, amit családomtól lenyúltak ősi Gyenesdiásiaktól elloptak.

Azért is kell ne, hogy Kínai piac legyen az ötcsillagos szállodánk helyén, mert ma itt tartunk.

Polgármesterként bebizonyítom, hogy veled ellentétben nem csak dumálok, hanem teszem a dolgom elsősorban a családom és az "EBT" érdekében.
www.porkolabgyorgy.hu

Kedves Poresz!

Ezt irod:
"Polgármesterként bebizonyítom, hogy veled ellentétben nem csak dumálok, hanem teszem a dolgom elsősorban a családom és az "EBT" érdekében."

Akkor mennyivel különbözöl a többitől? Neked is magadfelé hajlik a kezed! MIÉRT NEM HARCOLSZ MOST?
Nagy tévedésben vagy! A világon abban az államban megy jobban a népnek, ahol végre fiatal és agilis irányitás van. Ahol kinai, cubai és észak koreai módon öregek (60-70-80 felett) irányitanak azt el lehet felejteni!

Én, a korod miatt, soha nem választanálak meg, mert az itteni nyilatkozataid alapján is látható, hogy horzsolásod sincs a kapitalizmusról, az EU-ról és a tőkés rendszerről! A Te időd már elmúl (az enyém is sajnos!). Nekük már csak az marad, hogy leéljük a maradékot...

Ja, és örülj, hogy lyuk van a hátsódon, és kapsz nyugdijat, mert ha szorosan vesszük akkor az életed javát, a szocializmusban élted le és akkor fizettél valamit, a nyugdijad érdekében! Ez abszolult értékben semmi nem volt, így ma matematikailag semmi nem járna, s pláne nem 60 évesen! A mázlid, hogy a mai rendszer humánus és mindenek ellenére az éveidet teljes értékünek számolja!!

Csak csendben mondom!

Nem akarok beleszólni ebbe a fergeteges okfejtésbe, de(!)….
Amit itt a válasz felett leírt! Szóval azt kell gondoljam,- az olvasottak után! – hogy 60. évesen az ember már hülye! No és a becsülettel ledolgozott 40. év, pedig csak jó, ha 20. évnek felel meg a „modern” társadalomban Magyarországon! Abban az országban, ahol már évtizedek óta(!), minimálbérért dolgoztatnak, mert ugye senkinek nincs szakmája és az iskolai végzettsége sem megfelelő!???
Szóval kedves fiatal úr(!), nagy marhaságot tetszett írni!! Remélem, hogy indul a polgármester választáson! Bocsánat, hogy szóltam!
Szebb napokat, gazemberek nélkül!

poresz56 képe

Kedves Poresz!

//Akkor mennyivel különbözöl a többitől? Neked is magad felé hajlik a kezed! MIÉRT NEM HARCOLSZ MOST?//
Sokban nagyon sokban különbözök, például én soha nem vettem el másét tudatosan soha nem csaptam be senkit. Nem is tartozok senkinek azokkal ellentétben, akiknek építtettem házaikat gyarapítottam vagyonukat, lehet, hogy te is közülük való vagy csak még mindig álarcot viselsz, és nem tudom ki is vagy valójában.
Megtanultam, hogy ha hagyom még azt a keveset is lenyúljátok, amim van, bár sokan örülnének különösen a fiatalok, hogy rendelkezzenek azokkal a javakkal, amivel én ma rendelkezek.
AZÁRT HARCOLOK, hogy azok a veled azonos gondolkodásúak végre vegyék észre vége az adómentes jövedelemnek, átvágásoknak lenyúlásoknak biztosítalak, új korszak kezdődik, ha megválasztanak.
Amiről meg itt fecsegsz Kína, Korea, volt Szoci országok Oroszország stb. Én ott voltam láttam, hogy élnek még se kérek belőle. Veled ellentétben, mert úgy érzem, te még mindig ott tartasz, velük tartasz.
Hogy nekem az EU-ról-kapitalizmusról horzsolásom sincs, nagyot tévedsz és már ott dolgoztam /nem egyedül/ amikor te még talán a határt se igen lépted át.
Az tény nem 60 évesen kellene újra kezdeni nekem is annyi nyugdíjamnak kellene lenni, mint annak a kapitalistának 5000 EURÓ akinek itthon építettem a házát és még ma is tartozik /persze itteni segítőkkel/.
Arról meg, hogy az éveim teljes értékűek jobb, ha nem beszélsz, mert a hányinger kerülget, ha rá gondolok, a Magyar állam hogyan értékeli 43 éves munkámat.
Nem vállaltam volna a polgármesterséget, ha csak töredéke nyugdíjam lenne, mint a fent említett kapitalistának, vagy annak a Horváth Tihinek, Szalókinak, stb. akinek mindezt köszönhetem, /itt tartunk/.
www.porkolabgyorgy.hu

No, no!

Az 5000 euró nyugdijat felejtsd el. Anyósom és apósom német nyugdijas és átlagos a nyugdijuk. Együtt kapnak 1970 €-t igaz semmi terhük és sajátjukban laknak!. Amiről te beszélsz az rendszerint egy vállalkozó kiegésztő biztositása alapján folyósitott "pensio" amiért hosszú évtizedekig nagyon sokat kellett fizetnie! (A másik variáció amikor egy életbiztositást a lejártakor nem fizettetik ki, hanem "életjáradékként" folyósítanak!) Igy lehet ennyi, amennyi! Ne keverd össze az egyszerű alkalmazott átlagos nyugdijával!

Azt is hozzá kell tennem, hogy az az 5000 € Németországban, messze nem ér annyit mint amenyire te gondolsz, mert nem szabad soha átszámolni. Egy cigi 4.80€ s most felelmik 5.20€-ra! Egy 75 dekás kenyér 4,50€-től kezdődik. 1 liter tej 1,20€ vagy drágább és a lakbérekről inkább ne is dumáljunk! A fizetések és az árak arányában nem állunk mi itthon rosszul!

Az, hogy neked még mindig tartozik, az a te hibád, mert vagy feketén dolgoztál neki és nem tudod perelni, vagy nem volt megfelelő munkaszerződésed amiben a fix árak szerepeltek. A msáik, hogy eleve úgy kell külföldinek dolgozni, hogy előfinansziroz szoros elszámolással (még feketén is!)! Igy jut is és marad is!

S végül meg kell jegyeznem, hogy a beírónak igaza van! Mennyit fizettél te a Kádár-rendszer alatt nyugdijjárulékot /havonta/? Volt a TB ami az egészségügyeidet is "fedte" akkor ma miből adjanak neked annyit amennyi kéne? S miből legyen az egészségügy a csúcson?

poresz56 képe

No, no!

//Az 5000 euró nyugdijat felejtsd el.//
Nem azt mondtam, hogy a nálunk fejlettebb világban átlagosan 5000 EURÓ a nyugdíj, én is tudok olyanról, aki 25 éve kint él /fizikai/ és 500 EURÓ a nyugdíja.
Én egy olyan széltoló nyugatiról beszélek, akinek az általa megrendelt és tisztességesen elvégzett munka ellenértéke kifizetése nem okozhatott volna problémát.
Az meg, hogy a Kádár rendszerben mennyi járulékot fizettem, biztosítalak legalább annyit, mint a mai milliárdos vállalkozók, vagy akár a Vonyarci könyvtárigazgató,vb titkár,iskolaigazgató stb.
Mégis az a megkülönböztetés, ami még ma is fennáll vállalkozó /akár cég ügyvezető/felháborító.
//Volt a TB ami az egészségügyeidet is "fedte" akkor ma miből adjanak neked annyit amennyi kéne?//
Abból, amit ebből az országból, akár Gyenesdiásról lenyúltak elvettek szétosztottak egymás közt. Vagy abból az általuk okozott mérhetetlen károkról, amit a 20 év alatt kijuttatták vagy felélték.
www.porkolabgyorgy.hu

Poresz!

Abból ami már nincs abból nem tud senki adni! Akkor miből tehát? Emlékszel Hacsek és Sajóra? A van egy volt nadrágom, vagy volt egy van nadrágom-ra? Na, hiába izgulsz itt, ha valakik lenyulták a lóvét, akkor az fuccs! Akkor tehát mőbl adjanak neked többet? Erre válszolj! Nincs miből fizetni és kész! "Ha nincs nadrágod, akkor annak a zsebéből nem fogsz semmit kivenn!!!!"

Egy öteletem volna: kérj a kétharmados
haverodtól, a "Csodatévő Viktortól"!

poresz56 képe

Poresz!

Nem igaz, hogy nincs!
Nézd azokat a fejlesztéseket, amit a kastély kapott, és ha nem változik továbbra is kap úgy, hogy az itt élők bele se szólhatnak.
FONTOSSÁGI SORREND!

Oktatásra mit gondolsz hány százmilliót költöttek, megkérdeztek egyetlen helyi "okos" pedagógust hogyan is kellene.
KOMPETENCIA ALAPU OKTATÁS!

Autópályák, helyi közművek kiépítése/út, járda, csatorna stb./Keszthelyi sétáló,GESZ,értékes vízparti ingatlanok. Meg kérdeztek itt valakit is helyben mi a fontossági sorrend!
E ÖNKORMÁNYZATOK HITELES KÉPVISELŐK!

Az meg majdnem mindegy, hogy a Csodatévő Viktortól, vagy hazudozó Gyurcsánytól kérek "ŐK" Semmit nem oldanak meg itt helyben helyettünk.
www.porkolabgyorgy.hu

Kevered!


A Kastély az egyrészt nem Gyenesdiáson
van, másrészt EU pénzeket kapott!

Amit Te itt felsorolsz, azok országos dolgok, s nem
egy tehénszagú kis faluban lakók képzelt álmai!

poresz56 képe

Kevered!

//egy tehénszagú kis faluban lakók képzelt álmai!//
Nem szégyenled magad!
Ha nem tudnád a kastély adott otthont Gyenesdiási álmoknak valamikor még úgy volt, hogy irodát biztosítanak a megvalósításához.
Kérdezd Czomát! Bár ilyen „MAJMOT” nem hiszem, hogy szívesen látna.
www.porkolabgyorgy.hu

Rudolf János képe

Bocs..

de a Czoma lufaszt kapott eu-s pénzeket - szinte az összeset a magyar ktsg terhére és kimondottan Keszthely város elől szívta el. (hülye cselédvezetők amíg osztozkodtak rendre okosan jelentkezett be: neki is lehet adni, ő is el tudja azt költeni)
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

poresz56 képe

Szerkesztőknek!

Tisztelt szerkesztők!
Régóta vagyok az önök portáljának blogolója sajnos a Porkoláb György blogja nem működik.
Mivel hivatalosan is Gyenesdiás polgármester jelöltje vagyok nagy segítséget jelentene elsősorban a választóimnak,hogy a több mint három éve általam fontosnak tartott kérdésekben, véleményalkotásomat megismerjék.
Kérem állítsák vissza a blogolási lehetőséget.
Ha lehet a honlapom elérhetősége is jelenjen meg. www.porkolabgyorgy.hu
Üdvözlettel: Porkoláb György

Gyuri - tényleg igaz, hogy

Gyuri - tényleg igaz, hogy levették a blogodat?

Ha ez így van, akkor én is kérem a szerkesztőt, hogy a Polgár Gyula néven jegyzett blogomat azonnal vegye le a portálról.

üdv:polgár

poresz56 képe

Gyuri - tényleg igaz, hogy

Egy kattintás Porkoláb György és rá jössz.
Ui: Te meg szerencsés vagy hiszen ha akarod törlöd az összes blogbejegyzéseidet.
www.porkolabgyorgy.hu

Akkor áruld el, hogy kell

Akkor áruld el, hogy kell törölni a blogomat, mert én nem tudom.
Kösz:pgy

poresz56 képe

Akkor áruld el, hogy kell

pgy!
Ne legyél értetlen fajankó,nem vagy még ennyire "öreg".
PGY
Ui: Látod én azt szerettem volna elérni, hogy a Porkoláb György blogja működjön, helyette eltűnt az összes blogoló elérhetősége,a tiéd is. Hidd el nem ezt szerettem volna elérni.
Most már mentem az általam írt kommenteket félni kell, hogy névvel se lehet már írni.

Rudolf János képe

Gyuri hogy állsz a cetlikkel?

még nem látlak, hogy leadtad volna.
Sőt! Igazából látom, hogy kampányolsz, de azt sem látom, hogy most polgármesternek indulsz vagy képviselőnek, vagy mindkettőnek?
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

poresz56 képe

Gyuri hogy állsz a cetlikkel?

Tudod tanultam a négy évvel ezelőtti "kudarcomból" akkor nyuszikaként indultam fogatlan oroszlánokkal szemben, ma már farkaséhesen még falka nélkül,de indulok.
Ne tudd meg mennyi elégedetlen "választó" van Gyenesdiáson, de időben te is megtudod, figyeld a világhálót, ha segítesz és Porkoláb György blogja működik. Akkor nem csak az ajánlószelvény gyűjtése /mert én minden családhoz személyesen elmentem/ az ott szerzett tapasztalatok birtokában, hanem az elmúlt négy év Helikoni „termésemnek” birtokában igazi kampányban, persze a „TE”segítségeddel akár még Gyenesdiás polgármestere is lehetek.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Nem gyűlölök én senkit, "még téged se"! Csak sajnállak.

Valaki így kampányol a Gyenesi hivatalos honlapon!

GYURI tegnapelõtt
20:49
Szerintem legyen a Rudolf Jani barátom!
www.porkolabgyorgy.hu

Független??

Jól elírogatsz magadban azért!

poresz56 képe

Független??

Nem hiszem, azért te se lehetsz ennyire butuska.
Csoda, hogy téged legalább "szóhoz" engedtek juttatni.
Ilyen a "függetlenek" sorsa.
www.porkolabgyorgy.hu

Ha a legrondább házról

Ha a legrondább házról kellene szvazni Gyenesen a tiéd lenne!

poresz56 képe

Ha a legrondább házról

Ez ma már ízlés dolga, nekem meg lehet, hogy a tiéd nem tetszik. Azért ne feledd 40 évvel ezelőtt építettem, amikor korszerűnek akkor egyik legjobban lakható családi ház volt Gyenesdiáson.
Ma, már ha ismét újra kezdhetném, biztosan nem ilyet építenék magamnak se. Azért azok a vendégek, akik jönnek, Gyenesdiásra nem véletlen csodálkoznak rá a "félig" kész, most már alig nevezhető családi házamra.
De tudod ez az enyém és még azt is mondom, nem kell szégyenkeznem miatta. És ha tudnád, hogy van berendezve és nem csak a neked nem tetsző külsőségekből ítélnél, biztosan más véleményed lenne.
Azért ha szavazni mész ismerd meg azt, aki ebben házban él és a tettei alapján ítéld meg nem a külsőségek alapján és úgy döntsél.
www.porkolabgyorgy.hu

ritka

paraszt hozzászólás.
ennyi tellett?

legalább neki van háza, albérletes commentelő....

:-))))

poresz56 képe

Még most se változott a véleményem!

Idõpont: szeptember 25th, 2007 poresz56 hozzászólása:

NEM FÉLEK!!! SOHA NEM FÉLTEM!!!
Régen se féltem az ávótól,a komcsiktól,a párton kívüli besúgóktól,ki mertem állni akár 50-100 ember elé is, és még mondanivalóm is volt, és még hallgattak is rám, az eredmények magukért beszélnek (NEM DUMA). Az ,hogy Gyenesdiás látszatra milyen fejlett az csak jópár beköltözõ Német és nyugati szomszédunknak és elsõsorban a törzsgyökeres gyenesdiási lakosoknak köszönhetõ. Az elõzõekben már leírtam mit hagytak ránk a 16 év után a pártok,helyi és országos vezetõk. Egy-két konkrét szerzõdés azért érdekelne.
1. Vitorláskikötõ 100 millió ft (Széchenyi terv) honlétérõl,szerzõdés terület használatáról.
2. A régi focipálya helyén lévõ vállalkozások terület használat,illetve adás-vételi szerzõdések.
3. Iparterület adás-vételi szerzõdései.
4. Gyenesdiást is érinti,aszfaltkeverõ létesítésérõl telephely engedélyeirõl.

Ezek csak kérdések, gyanítom az igazi válaszokat soha nem tudjuk meg.
A fiatalokat és az érdekelteket nagyon nem érdekli, hogy mi mit mondunk írunk.
Folytathatjuk ha lesz Gyenesdiásról érdeklõdõ ,de amíg csak ketten beszélgetünk,sok értelmét nem látom.
Üdvözlettel: poresz56

Az a baj, hogy elszállt az

Az a baj, hogy elszállt az agyad.

Sokkal józanabbul, és programmal kellene kampányolnod.
Megkeresni azt a réteget, akinek az érdekeiért tenni akarsz.

Vádaskodsz, ráadásul, vagdalkozol össze vissza.

pld.:
1 /
vitorlás kikötő nem 100, hanem CSAK 30 millió FT Széchenyi támogatás. Beépítették, elszámolták. Gyöngyszeme a falunak, és jól gazdálkodik a Sümegi Feri vele, és rend van.
Természetesen, van az állammal területi szerződés, menj be a hivatalba, megmutatják.

2,3,
természetesen, vannak szerződések, és jó a falunak, hogy ott ilyen városias, és itt van, nem Keszthelyen. Örülj neki!

4/
Tihi és Sebi helybeliek, jó, hogy van üzemük, és nem egy külfölditől kell aszfaltot venni, és helybeliek dolgoznak nála.

Vesztes vagy, már most is. Megdöbbentél, hogy a Gál Lajos mekkora fejlődést produkált.
NINCS PROGRAMOD, EZÉRT NEM ÉRDEKLED AZ EMBEREKET.

Lejáratod a "nemes" szó tartalmát ezzel az erdőbirtokossági baromságoddal.
HA TIÉTEK AZ ERDŐ, GAZDÁLKODJATOK VELE:
sportturisztika, fejlesztés, vendéglátás, turista szolgáltatások.
Pályázzatok, szedjétek össze az önerőt.
Miért másról beszélsz?
A Zalai gazdák szarból talpra állították a mezőgazdaságot, átvészelik, amíg most teljes uniós támogatás jön, 2-3 év múlva, és jól fognak élni.
Te ne rinyálj itt, hanem tegyél.
HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS- S A HAZA FÉNYRE DERÜL!
olvastad valaha?

poresz56 képe

Az a baj, hogy elszállt az

Ha ismernéd Gyenesdiást akkor tudnád,hogy igazam van,de amire te reagálsz az három évvel ezelötti történet.
Akkor még úgy írtam,hogy IGAZSÁG sajnos ma is igaz amit akkor leírtam.
Nem szeretem a hazugságot pláne azoktól akiknek mindig az igazat kellene képviselni és hitelesen kellene bennünket KÉPVISELNI.

1./ Kikötő, amikor indult Csendes István "érdemei" elismerésével, tényleg egyedülálló Széchenyi terves és pláne azon magánerő, amivel megvalósult. Akkor kitárgyaltuk és azt reklamáltam, hogy 100 milliós támogatás helyett csak 30 millió jutott a kikötőre, kérdeztem akkor is és most is kérdezem, hol van a 70 millió szerintem az engedélyekre "okmánybélyegre" nem költhettek ennyit.
LÉNYEG!
Ma már a Yakt Egylet honlapján nagyon sok információ birtokában vagyunk köszönhető Sümegi Ferencnek, aki komolyan veszi, hogy egy közhasznú szervezetnek milyen kötelezettségei is vannak.
Vele lehet jövőt építeni.
Amivel ma se értek egyet az a kikötő működéséhez m2/ 300 ft nem a helyi község pénztárcáját gyarapítja tehát az Önkormányzatnak közvetlen bevétele a kikötőből nincs.
Annak ellenére, hogy valamikor a nádas, ma erdő,a mi tulajdonunk volt tehát már rég vissza kellett volna venni azoktól, akik elvették tőlünk .
Természetesen ez nem a maradék nádasra vagy a szabad vízfelületre vonatkozik, mert az maradjon örökre az államé. Csak példa: Hévízen az egész tavat akarják egyesek/Vértes/pedig a tó soha nem volt a hévízi lakosoké.
Nagyon nagy baj, ha a hivatalba kell bemenni egy ilyen közhasznú szervezet által kötött szerződés megtekintésére.

2./Annak tényleg örülök, hogy nem Keszthelyen lakok pláne a panelban, vagy valamelyik társasházban. Gyenesdiás Ősi lakosai mindig is büszkék voltak településükre, de ez nem jelenti azt, hogy itt a Kánaán és kolbászból van még a kerítés is.
Tény egyeseknek nagyon megszaladt. De egyre többen kénytelenek elmenni munkalehetőség hiányában.

3./ //Tihi és Sebi helybeliek //
Ez meg aztán tényleg a nem kellően átgondolt stratégia /Csernobil 2/ TORZSZÜLEMÉNYE.
Egy aszfaltkeverő nem, hogy húsüzem, tejüzem szomszédjaként, hanem egész Keszthely és kistérségének szégyene.
Kár, hogy nem ott laksz és azt a bűzt, amit áraszt, nem te szagolgatod. Arról nem is beszélve az ott élőknek fogalmuk nincs, milyen veszélyt rejt a környezetére. A Zalai Balaton és térségében megtermelt javak Kehidát erősítik, amiből vajmi kevés haszna származik térségünknek.
Csak tényként majdnem a Gyenesdiási ipari park adott helyszínt áldásos tevékenységüknek.

4./ //Megdöbbentél, hogy a Gál Lajos mekkora fejlődést produkált.//
Tény négy év alatt többet tett Gyenesdiásért mint „gyüt-ment”elődje 16 évig de az is kevés ennél sokkal jobban kell figyelni a környezetre azokra akik tényleg gyökeres változást akarnak.
Akik hitelből indulva minden alapot nélkülözve nekilátnak szállodát, operasziklát, erdei iskolát, kalandparkot, vagy akár uniós pénzel, buszvárót, iskolát, óvodát, csapadék-vízelvezetést, stb.
Gál se tud megbirkózni az aszfaltkeverővel, kalandparkkal, azokkal az emlékhelyekkel,Diási Park,könyvtár,iskola, amit csak azért épített,hogy elköltsék az épen rendelkezésre álló közpénzt és hirdessék milyen jól élünk mi itt Gyenesdiáson.

//NINCS PROGRAMOD, EZÉRT NEM ÉRDEKLED AZ EMBEREKET.//
Négy évvel ezelőtt már megvolt az „én” programom, de mintha a Szalóki, Gál, az összes eddigi képviselő programját nem láttam volna sehol.
Ha te az EBT tulajdonosi körét valódi tulajdonon alapuló tulajdonosokat /birkáknak/ minősíted az téged és a hozzád hasonlókat minősíti.
A többire meg talán majd Szalóki válaszol.
www.porkolabgyorgy.hu

kikötő

Mit akarsz te a kikötőből profitálni, Poresz?

Nézd meg,az iszap-kazettából éppen a Sümegiék (hozzájuk csapódott később a Csendes, az ő érdemei is megvannak, és nem fordítva), mit varázsoltak?

Nézd meg, a többi iszapolás, Vonyarcig, hogy néz ki?

Na, tehát: az elhanyagolt iszapolt területből egy közösség kialakított egy üzletágat, a kikötőt.

Bérleti díjat fizet érte, és gazdálkodik.

MIT AKARSZ TE EZEN KERESNI? VAGY, AZ ÖNKORMÁNYZAT? tettél érte valamit? NEM.
Ha nem lenne a kikötő, akkor Gyenesdiás egy kikötővel szegényebb lenne, és a strand egy dzsumbujban végződne.

Te mit tettél a saját területeden, az erdő-birtokosságon? semmit.
Csak a máséra fáj a fogad.
Pénzügyileg, hogy ebből mi jár a falunak, azaz, hogy mivel gazdagodhatna, stb. ebből te gyenge vagy, ne menjünk bele. Ez a társaság az államnak éppen eleget fizet, örüljön a falunk, hogy egyáltalán fenn tudnak maradni. A Keszthelyi kikötő, pld., tiszta veszteség !
Hány ember viszi a jó hírét a falunak a kikötő miatt?
Te ezt nem érted, te csak a nemesi jussaidat hándigálod.
Kurvára sajnálatra méltó vagy.

poresz56 képe

kikötő

Azt akarom, hogy végre tiszta víz kerüljön a pohárba!

Azért azon nem kellene vitát nyitni, hogy ki tette a legtöbbet ezért a kikötőért /CSENDES vagy SÜMEGI/, mert ha így folytatod, talán kiderül, hogy Szalóki bácsi tette érte a legtöbbet.

Ez az //többi iszapolás, Vonyarcig//nem Vonyarcig, hanem az egész Zalai Balaton parton hogy néz ki. A feltöltött értékes zagykazetták állapotáért a mindenkori polgármester, és képviselői a felelősek érte!
Az a legnagyobb baj, hogy a bérleti díjat nem Gyenesdiásnak fizetik, mert ha úgy lenne, ahogy leírtam, akkor egyből megteremtődne a feltétele ,strand mindenki által látogathatóvá szabad stranddá tétele.
De ez ugyan így vonatkozik az ALSÓ GYENESI strandra is, ha a kalandparkos fizetne, azért mert ott szolgáltatást nyújt máris a Gyenesi strand is szabad strand lenne és a kalandparkba nem kétszer kellene belépőt váltani, hanem csak egyszer.

//Te mit tettél a saját területeden, az erdő-birtokosságon?//Én tettem veled ellentétben, mert az a családom öröksége, amit az a mindkét "mocsok" rendszer lenyúlt elvett ,tőlem tőlünk.
Most benyújtom a számlát /remélem, értesz belőle/.

Nekem másé soha nem kellett ,de ami az enyém ,azt se az EBT területén se a feltöltött zagykazettákon, pláne a maradék legelőn nem tűrőm,hogy azok bitorolják akiknek a "pusztán" kívül semmijük nem volt 90-ben és ma sincs,csak úgy kapták ki tudja honnan és pláne kiét.
www.porkolabgyorgy.hu

Engem meg az érdekelne,

Engem meg az érdekelne, hogy ha felkelsz reggel az ágyból akkor is okos vagy? Vagy csak így délutánra válsz professzorrá?
Te egy annyira szánalmas, néha az örültség határát feszegető ember vagy, hogy az hihetetlen.
Az ilyen tulajdonságú srácoknak nem volt barátja a középiskolában.
Kérlek tételezz már fel azt hogy nem minden gáz amit nem te csinálsz.

Egyébként te is olyan vagy mint a politikusok, kampány időszakban mondod legnagyobb baromságot.

poresz56 képe

Engem meg az érdekelne,

Kedves "vendég"!
Nem most azon agyalok kit is kellene Gyenesdiáson meggyőzni arról, hogy milyen átverésnek részesei az itt lakók.
Nem délután már eléggé elfáradok, hiszen az a sok FÜGGETLEN jelölt már összeszedett vagy ezer ajánlószelvényt, amivel még a professzorokat is átverik.
Azt meg kikérem magamnak, hogy bármelyik széltoló szélhámos politikushoz még hasonlítsál is.
Azért kösz, hogy kampányolsz egy kicsit "te" is nekem.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Polgármesteri Hivatal

Polgármesteri Hivatal tegnap
11:53
Tisztelt Polgármester- és Képviselő-jelöltek!

A gyenesdias.hu weboldal vendégkönyve nem kampányoldal, ezen semmiféle kampányszöveget nem áll módunkban megjelentetni.

Kérjük szíves megértésüket!

Gyuri tegnap
21:01
Ez még rendjén is lenne?!,Azért kérdem ha a közpénzen működtetett Híradóban is cenzorálják a megjelenést csak a polgármester teheti meg korlátlanul a Forrásvíz mögé bújva akkor hogyan ismerhetik meg az itt élők a jelölteket!?
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Kicsit konkrétabban a programomból

2006-ban így indultam a választásokon azóta se változott véleményem talán az elmúlt négy év tapasztalatát 60 évesen nyugdíjasként most már /Manninger,Szalóki/szórólapjai segítségével támogatásával hasznosítani tudom.
Mottóm: Mindenki együtt Gyenesdiásért!

Ahhoz, hogy Gyenesdiás a zalai Balaton part gyöngyszeme lehessen, még nagyon sok a
tennivaló. Elsősorban a helyi lakosokkal és egy új szellemű, hovatartozás nélküli képviselőtestülettel és kiválóan felkészült szakapparátussal vállvetve kívánok együtt dolgozni.
Első és legfontosabb a nyilvánosság: a Gyenesdiás híradón kívül, kábel tv felhasználásával a testületi üléseken történteket is el kell juttatni a családokhoz. Az internet adta lehetőséget jobban ki kell használni! Hiszen egy fejlett település vonzza a látogatókat, ezáltal bevételünk származik az adókból, és új munkahelyeket teremtünk, mind időszakos, mind állandó foglalkoztatást elősegítve.

A hitelesség fontossága: A költségvetés szűkös kereteit, pályázati pénzek maximális kihasználásával, takarékos gazdálkodással, hiteles képviselőkkel, hivatali dolgozókkal, intézményvezetőkkel tudom elképzelni Gyenesdiás jövőjét.
A helyi vállalkozókat a döntés-előkészítésbe jobban be kell vonni. A fejlesztéseknél meg kell határozni a főbb irányokat, elsőbbséget kell élveznie a stratégiailag, fontos idegenforgalmilag kiemelt területekhez vezető utcák kiépítésének.

Oktatás, kultúra: Általános iskolánk-óvodánk egyre fejlődik, de ahhoz, hogy gyermekeinket még színvonalasabb oktatásban részesítsük, szükséges a fejlesztés. Nem csak a klub könyvtár által szervezett hivatalos programok jelentik a kulturális életünket. Fontosnak tartom, hogy látványos, színvonalas programokkal egész idényben fogadjuk a helyi lakosokat és az idelátogatókat.

Gyógyító munka: Köszönet illeti meg az egészségügyben dolgozókat áldozatos munkájukért, hogy még hatékonyabban dolgozhassanak, fejleszteni kívánom, hátterüket több figyelmet kell szentelni a háziorvosunk településünket érintő véleményalkotásának.
Környezetvédelem, köztisztaság helyzete: Szívügyemnek tekintem a szelektív hulladékgyűjtést. Senki sem szeret koszos, bűzös helyen élni. Van még mit tennünk ezen a téren is. Ma is gyakori téma az erdőnk tisztasága gondozottsága, de legalább ennyire fontos a környezetünkben lévő aszfaltkeverő bezárása illetve méltó helyre történő telepítése.

Civil szervezetek: Minden korosztály találja meg, hozza létre azokat a civil szervezeteket, ahol a közösségi élet nyújtotta lehetőségeket megtalálja. Hihetetlenül csodálatos munkát végeznek (Művészeti iskola, népdal, néptánc,stb.), több nyilvános fellépésre szeretnék lehetőséget biztosítani.

Közbiztonság fejlesztése: Egyre több bűncselekménynek vagyunk szenvedő alanyai, szemtanúi, rendőrségi és lakossági összefogás szükséges. Polgárőrség ujjászerveződött meg kell találni a működéséhez elengedhetetlen feltételeket /iroda stb./.

Hosszú távú fejlesztések: Az idegenforgalom fejlesztését új alapokról kell, kezdeni a rendezési tervben a meglévő kötöttségek nem teszik lehetővé az igazi befektetők településünkre történő csábítását, ingatlanjainkat sokkal körültekintőbben kell értékesíteni.

Gondolom, mindannyian egyet értünk abban, hogy nyugodt, tiszta, fejlett településen szeretnénk élni, napjainkat kulturált, biztonságos környezetben szeretnénk eltölteni. Célom ezek megvalósítása, ehhez kérem mindnyájuk építő segítségét és támogatását. Várom továbbra is hozzászólásaikat!

Abban viszont igaza van, bennünket elsősorban az a település érdekel ahol élünk, ezért raktam csak fel Gyenesdiásról, hiszen szerintem a megyei közgyűlésben helyet foglaló jelöltek "siheder" hada nem hiszem, hogy mindenkit érdekel.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

2006 választási programomról és azóta történt /eredményekről/

Jelenleg a 150 évvel ezelőtt megalakult és az elmúlt 59 év viharait /Rákosi időszak kollektivizálás/is túlélt Nemesi Erdőbirtokosság Elnöke vagyok.

Rendszerváltás előtt is hangoztattam, leírtam, elöljárósági jegyzőkönyvben szerepel, hogy Gyenesdiás belátható időn belül a Balaton part gyöngyszemévé válik.

A jóléti rendszerváltás elmaradt.

Mint tősgyökeres Gyenesdiási lakos DIÁS szülötteként őseim is mind itt születtek/Porkoláb 1810 Csanaki 1844 NEMES/ . Nap, mint nap szembesülök a megoldásra váró feladatokkal, a félbehagyott tervekkel, a meg nem valósult álmokkal, a hiányosságokkal.
Melyek miatt mindennapjainkat nem élhetjük meg a kellő nyugodtsággal.

Ötcsillagos szálloda projektünket csak akkor tudjuk megépíteni ha lehetőséget kapunk a helyi képviselet legmagasabb szintjén is./Már működni kellene a több száz munkahelyet biztosító szállodánknak/

Az elmúlt négy év bebizonyította igazi képviselet nélkül továbbra is csak a még maradék ősi birtokaink megvédése, a lenyúlásának megakadályozása lehetet a cél.
www.porkolabgyorgy.hu

Nekem ha pénzem lenne

Nekem ha pénzem lenne szállodát építeni, nem az erdőbe,meg a bányába, hanem a Balaton közvetlen partjára építeném.

Szerintem a befektetők még a vízpartra sem nagyon jönnek, nem az erdőbe.
Nem gondolod, hogy állami pénzből akarsz szállodát építeni?

Honnét lesz neked vendéged a hegyi szállodádba?
Adott valamelyik neves szállodalánc neked igérvényt, hogy garantáltan tölti a szállodádat?

Ha adna, akkor meg miért nem kezditek el az építést?

Ennek a szállodának 50 tulajdonosa lesz? (avagy, ahány erdőbirtokossági tag van?)
Az megint marhajó lesz.
azaz, gazdátlan.

Ez az operasziklás szálloda fantazmagória sosem fog megvalósulni.
Ezt borítékolom.

Sokkal életrevalóbb ötletekből kellene választani.

Nincs itt ilyen operasziklás igény ebben a térségben. 2 hónapból nem lehet megélni.

Néha az ötleteket is felül kell vizsgálni és újakat kell kitalálni.

poresz56 képe

Nekem ha pénzem lenne

Hidd el nem is azokra számítunk, akik hitelből indulva minden alapot nélkülözve nekilátnak szállodát, operasziklát, erdei iskolát, kalandparkot, vagy akár uniós pénzel, buszvárót, iskolát, óvodát, csapadék-vízelvezetést, stb. Minden alapot nélkülözve felépítenek, megépítenek.
Gyenesdiásnak meg volt a lehetősége 90-ben is /elszalajtotta/és ma is meg van, hogy ne egy két hiteltelen hitevesztett sumák ötlete-léssel fejlődhessen tovább.
Meg vannak azok a vízparti ingatlanok, maradék focipálya alatti értékes ingatlanok, amik ha a községé lesz és nem ilyen operasziklás, kalandparkos "töketlenek" irányítanak, átvernek bennünket igen is lesz munkahely. Vendéglátásból megélni tudó helyi munkavállalókkal.
Igen nem felülvizsgálni, hanem gyökeres változás kell, neked is újra kell gondolni mit rontottál el a 20 év alatt.
Hidd el én már 20 évvel ezelőtt többet tudtam Gyenesdiásról, mint bárki más, most meg az EBT Elnökeként 113 érintett és érdekelt család érdekében mindent megteszek, hogy egyszer és mindenkorra felejtsék el azok a szélhámosok, akik itt élnek élősködnek rajtunk, hogy lenyúlhassák birtokainkat.
Eszükbe ne jusson még egyszer, hogy megkérdezésünk nélkül bármit is tegyenek értékes ingatlanukkal.
www.porkolabgyorgy.hu

kinek kell az erdőtök?

A 113-ból. 112 már most odaadná az erdőbirtokossági ingatlanát, ha valaki meg akarná venni piaci áron.
(A piaci ár az, amit adnak érte az ingatlanpiacon.)

Ne álmodozzál, a Nemzeti Park leszabályoz benneteket.
De ha nem is szabályozna be, akkor sem történne semmi az erdőbirtokossági területen.
Gyéríthetnél, szálazhatnál, de tarra nem vághatnál.
A gyenge kis faállomány (fekete fenyő, csertölgy, egy kis kőris, stb., nem egy nagy érték.

Te turizmusra vágysz, de ez esélytelen.
A Balaton még 10-20 évig lejtőn lesz, az ingatlanpiac is pangni fog.

Miért nem akarsz szembesülni a valósággal?
Ébredj fel, Poresz!

poresz56 képe

kinek kell az erdőtök?

Ez ugyan olyan kérdés kinek kell a focipálya alatti legelőnk, vagy kinek kell a zagykazettán nőtt erdő és a mi erdőnk is vajon kinek is kell.
TÉNY!
Kinek kellett 1 milliárdét a feltöltött zagykazettán lévő LIBÁS. Ma 3 milliárdot kóstál, persze szerinted nem kell senkinek, ilyen töketleneknek, mint amilyen te is vagy, biztosan még 20 év múlva se kell.
PIAC!
Ha nem úgy indít bárki is, hogy felveszek hitelt, amiből megvásárolom az ingatlant. Azzal soha a büdös életben tisztességes üzletet kötni nem lehet.
Nekem nem ilyen partnereim voltak és vannak.
A Nemzeti parkról meg a NAT URÁRÓL, környezetvédelemről ne,hogy papolj, mert nem ismered a körülményeket, amit a helyi Forrásvizes "környezetvédők" LALI-KIRÁLYOK úgy magyaráznak, ahogy épen nekik tetszik.
HAZUDTAK és HAZUDNAK éjjel nappal!
Én ébren vagyok, 20 éve figyelem mi zajlik itt VADKAPITALISTA módszerekkel ennek a piacgazdasághoz semmi köze.
www.porkolabgyorgy.hu

Magyarországon a

Magyarországon a kárpótlás un. részleges kárpótlás volt, erről szól a hatályos törvény,

Hogy Te is megértsed, a Festetics sem kapta vissza a kastélyát, csak összesen 5 millió ft részleges kárpótlást kapott.

Ehhez képest, Te pld jól jártál, mert Te újra gazdája lehettél az erdődnek.Vannak ilyen kivételek.
(De, például, az én nagyapám cséplőgépeiért, vagy a lakatosüzeméért semmit sem kaptunk.)

más kérdés, hogy hogyan csaltak és manipuláltak a kárpótlási jegyekkel, vagy hogyan lopják szét a közvagyont, stb.

TE MÉGIS ZAVAROS AGGYAL FIRKÁLSZ ITT.
Ki akadályoz meg abban téged, hogy építsd a szállodádat?
Vagy ahhoz is a közösség pénzét akarod?
máskor meg azt írod, van neked tőkeerős befektetőd, aki nem hitelből épít.

Valami hiba van az észjárásodban.

Neked egy földid fogta magát, és épített egy hotel-fürdő komplexumot, nem siránkozott össze-vissza. Kapott hozzá támogatást, miért ne kapott volna, inkább egy magyar, mint egy külföldi!

Te miért nem állsz neki, mit totolyázol?
Ne púderozz, hanem írd le, miért nem készíted a terveket, és miért nem állsz neki?

Csak itt füstölögsz, és vádaskodsz.

Nem fogsz kapni még száz szavazatot sem, figyeld meg. A lakosság nem érti az ilyen fazonokat, nem díjazza a falu rossz hírének keltését.
A hiba a te készülékedben van.

poresz56 képe

Magyarországon a

Csak elfelejtesz valamit Gyenesdiáson nem volt kárpótlás, mert Vonyarchoz hasonlóan nem vették el földjeinket.
150 éve a mi tulajdonunk /Zagykazetták kivételével/.
Amit te próbálsz magyarázni az akkor is zavaros volt pláne ma Gyenesdiás esetében LEGELTETÉSI bizottságként működött 61 HA legelő(kérdezd Szalókit hányszor szavazott a VB ülésén ezen ügyben)
Amit egy zavaros földhivatali bejegyzésre hivatkozva /amilyen okiratra hivatkoztak úgy írták alá, hogy már rég halott volt, amikor keltezett/ÁLLAMOSÍTOTTAK.
Annyira nem vagyok tájékozatlan, hogy ne tudnám, a Festetics birtokokat visszaadni már nem lehet.

//TE MÉGIS ZAVAROS AGGYAL FIRKÁLSZ ITT.//

KINEK IS ZAVAROS AZ AGYA?

Arról, akiről te beszélsz //hotel-fürdő komplexumot,//az 10 millióért akarta megszerezni azt a felhagyott bányánkat, Vadlánybarlanggal erdővel projektünkkel együtt 91 HA erdő.
Ha kinyílik az itt élők szeme rájönnek, hogyan lehet Zalában meggazdagodni úgy, hogy jó politikus haverjai vannak valakiknek.

Az, hogy mennyi szavazatot kapok, azt senki nem tudja, talán még "te" se.
De ha kapok kellő szavazatot bebizonyítom, hogy úgy nem lehet települést vezetni, ahogy eddig tették Gyenes NAGYJAI.

Már 20 évvel ezelőtt tudtam egyetlen út a munkahelyteremtés, SZÁLLODÁK úgy a vízparton, mint a felhagyott bányák területén.
Ellentétben az eddigi gyakorlattal, nem ASZFALTKEVERŐ,LŐTÉR,KINAI PIAC,KŐBÁNYÁK,"KALANDPARK"!
www.porkolabgyorgy.hu

Figyelj már Te!

Ezt kérdezte a vendég, (Vendég, 2010, szeptember 9 - 23:02) hogy miért nem fogsz hozzá! Erre válaszolj és ne csúsztass! Sírsz, csapkodsz, folyik a nyálad, szidsz másokat és a rendszert, de egy konkrét indokot nem hozol fel, hogy miért nem csinlod pl. úgy ahogy a Zeppelin tulaja, B.Györökön. A Szabó Zoltán nevű vállalkozó a saját vagyonát és a Zeppelin étterméből szármozó nyereséget, egy hotlekomplexuma ölte!
Ehez jön, hogy évekig járt ki Ausztriába pincérkedni a nejével együtt a hegyekbe minden télen (!) s ezt (az akkor még) schillinget is ebbe ölte!(Ott egy kis szobában laktak + ellátás, 3 hónapig és minden fillérjüket haza hozták!) Most már nem kell nekik dolgozniuk s adósságuk is alig van, ha van egyáltalán!!! Egy csomó alkalmazottjuk van és csodák csodája meg tudnak élni ebben a "rohadt világban" is, amiben te nem találod a helyed!
Tehát: miért nem kezded el?

Megmondom: mert szerintem rühheled a munkát
és azonnal akasz meggazdagodni!

Ez azért egy kicsit túlzás

Szabó Zoltán családja már elég régóta a tehetősek közé tartozik. A fiatal Szabó Zoli 17-18 évesen már autóval járt, amikor azért még nem volt az olyan mindennapi. A szülök gazdagok voltak. A rendszerváltáskor volt rá pénzük, hogy felvásároljanak rengeteg kárpótlási jegyet. Nem voltak olyan ostobák, hogy rossz helyeken lévő termőföldeket vásároljanak, és nagyüzemben gazdálkodjanak. Nagyobb részt késöbbi belterületi területeket vettek filllérekért, majd milliókért eladták. Jelenleg is több száz millió forint értékű területük van, amire elöbb-utóbb a vevő is megjön. Szóval a pénz nem az Ausztriai összekuporgatott schillingekből volt.
Mindemellett nem vitatom a család becsületességét, szorgalmát. A kárpótlási jegyek árát kemény munkával szerezték. A többi az üzleti érzék, és a cserencse volt. Észt nem mondanék, de tehetséget mindenképpen.

poresz56 képe

Figyelj már Te!

Figyelek! Nekem még nevem is van, amit soha nem szégyelltem ,veled ellentétben.

NEM ÉN CSUSZTATOK!

Amiről írtam azok egy közösség tulajdona, azé,"EBT" aki tudja, mit akar tenni vagyonával.
Te figyelj, és ne vádaskodj mikor fogalmad, nincs amiről fent írtam.
Kérlek, olvasd el figyelmesen, amit írtam és úgy írjál.

Akit megnevezel, ismerem és rajta kívül még nagyon sok hasonló vállalkozást és vállalkozót.

Amiről én írtam az egészen más 20 milliárdos vagy több, amit ha engednek, ma már gazdagabbak vagyunk legalább egy ötcsillagos szállodával Gyenesdiáson.

Ebből nekem is csak ugyan olyan tulajdonom van, mint a több mint 100 tulajdonos társamnak.
A munka nekem soha nem volt büdös azokkal ellentétben, akik nagyon hozzászoktak a potyához!
www.porkolabgyorgy.hu

Miért?

Még mindig nem tiszta, hogy miért is nem
kezdesz bele valami nagyobb dologba?

Csak megy a csuszi-muszi."Mátyás király nagy király volt,
de még nagyobb volt VIII Henrik....." Válaszolj a kérdésre!
MIÉRT NEM KEZEDE EL?

poresz56 képe

Miért?

KEDVES "VENDÉGEM"!
Ennél nagyobba, mint Gyenesdiás polgármestereként megmutassam, nem az a jövő amit
"LALI király" képvisel, pedig fiatal tehetséges ember.
Nem elég, ha Gyenesdiást kivezetem ebből a fertőből, mocsokból, és 60 évesen vállalom a felelősséget, azért amit kimondok, pláne leírok.
Egyetlen képviselőt, polgármester jelöltet mutass nekem, aki itt névvel ki mer állni.
És még le is meri írni, amit épen, gondol akár rólad is!
ÉRTED, AMIT ÍROK?
www.porkolabgyorgy.hu

Értem hogy mit irsz, te viszont nem!

A polgármesteri cimre nincs esélyed. (Ezt ugyan te is todod, de azért próbálkozol mert szórakoztat a dolog.) Marad tehát az, hogy végre belefogj valami olyan dologba aminek nyoma, haszna és "ereje" van! Hiába vársz arra tehát, hogy a társadalom eltartson. Kénytelen leszel továbbra is abból élni amit megtermeltél magadnak az elmúlt 45 évben!
Itt azért meg kell jegyeznem, hogy szerencséd van, hogy felkerekitik a nyugdijadat annyira amennyi most és nem a valóságos befizetések alapján számoltak, ugyanis akkor csak a töredéke lenne!!

Mit is mondtál, miért nem fogsz bele?
(Hozzáteszem, hogy megint csúsztattál és
nem a kérdésre válaszoltál!)

poresz56 képe

Értem hogy mit irsz, te viszont nem!

Akkor nem lennék polgármester, ha el se indulok, így ha második leszek, akkor is már nyertem.
Abban igazad van, kénytelen leszek tovább dolgozni, ha meg akarok élni.

Nem könyöradományból "segíjekből" vagy a gyerekeimmel tartatom el magam.
Arról meg nem is beszélve kérem a polgármester urat, hogy szíveskedjen fogadni!?.

ZEPELINNÉL amit példaként hoztál. Talán még ismered is a családot bár nálamnál jobban csak kevesen ismerik, hiszen én építettem a panziójukat és elmondom ritka rendes embereket ismertem meg bennük nem csak, mint vállalkozókat.
Mindig a megállapodás szerint és időben fizettek.
Miért nem fogok bele??
EZÉRT!
A körbetartozás miatti teljes ellehetetlenülés.
Ebbe a körbe tartozik azon magán megrendelők /Hévíz Babócsai u ingatlanközvetítő, Szigliget Izraeli nagykövet, Vonyarcvashegy építési műszaki szakértő, Gyenesdiás Pince köz, Német megrendelő, Gyenesdiás építésztervező, Kehidakustány Termál tulajdonosa stb./
Ezen megrendelők több 10 milliós tartozása miatt.
Magukra ismerhetnek az elvtárs-urak!
Remélem kielégítettem ezen igényedet miért is nem folytatom.
www.porkolabgyorgy.hu

Igazságot!

Ki szokott illegális kavicskitermelést folytatni Gyenesdiáson? :-) NYIHAHA!!!
A helyzet az, hogy minden összefonódik mindennel.....
"Akinek van füle, hallja meg"

poresz56 képe

Igazságot!

IGAZSÁGOT és az IGAZAT!!
Biztosítalak nagyon rossz a hallásod!
Kavics kitermelésben is és, pláne fénykereszt alításban.
De tény.
Ha az a rendőri intézkedés //illegális kavicskitermelést//amit "valaki" leállított ma már ügyészi feljelentés is lehetne belőle.
Hidd el nekem nincs mitől félnem az én családomnak se,„ÉN” üzleti köröm nem gazdagodott belőle.
Kérdezd a polgármestert”Ő” többet tud minderről.

//"Akinek van füle, hallja meg"//
Remélem, nem csak süket vagy ha így írsz, feltételezem VAK is.
www.porkolabgyorgy.hu

Fénykereszt állítás (áll az két "L")

Kedves 'M'ajdnem 'SZ'abad 'P'ártállású jelölt úr!

Az aki igaz Magyar embernak vallja magát, az úgy gondolom keresztény vallású is. Nem pedig egy olyan ember aki a közösség munkáját nehezítő, erkölcstelen módon hátráltató gyarló lélek, aki keresztbe tesz a Jézus Fénykeresztjének elkészítésében.

Az a véleményem, hogy ön aki a Gyenesdiási Fénykereszt elkészítése közben feljeletést tett, hogy ne készülhessen el a kereszt, az ne papoljon arról, hogyan kell a közösség érdekeit segíteni. Nem kell "RTL Klubot" nézni, hogy tájékozottak legyünk, elég ha az ember éli mindennapjait a környéken és ha a rossz hírek szárnyra kapnak, eljutnak mindenkihez!

Bízom benne, hogy Jézus segít a gyenesdiásiaknak az Ő fénykeresztük felállításában és földi értelebe vett törvényes engedélyeztetésében!

Sok sikert Gyenesiek, egy együtt érző szomszédotok!

poresz56 képe

Fénykereszt állítás (áll az két "L")

CSAK A TÉNYEK KEDVÉÉRT!

Nemesi Erdőbirtokosság
8315 Gyenesdiás Tanácsház u.29
T: 83 510 188

Tisztelt Paksa Béláné ,Dencs Imréné!

Gyenesdiási Nemesi Erdőbirtokosság Elnöke és Elnökhelyettese a megkeresésükre az alábbiakat tudjuk válaszolni.

A 039/3 helyrajzi számú területen „Kristót”hegyen lévő fénykereszt felállításához tulajdonosi hozzájárulásunkat megadjuk.

Természetesen az engedélyek beszerzése az önök feladata, csak megjegyezzük a kívánt kereszt felállítása Nemzeti park területén van, és a területen mindennemű változtatáshoz az eddigi gyakorlatnak megfelelően az Önkormányzat /Polgármester/ és a Nemzeti park hozzájárulása szükséges.

Gyenesdiás 2010-03-02.

Tisztelettel: Porkoláb György Nagy Lászlóné
Elnök Elnökhelyettes

www.porkolabgyorgy.hu

CSAK A TÉNYEK KEDVÉÉRT!

Horváth István Vonyarcvashegy (egy ideköltözött nyaralós)
8314 Vonyarcvashegy Aradi utca 4.

Egy olyan ember aki segétkezett a Vonyarvashegyi Fénykeresztben is...

A lényege amit mondani akartam, ne ártson a közösségnek, ha azt igéri, hogy segíteni akar...

poresz56 képe

CSAK A TÉNYEK KEDVÉÉRT!

Kedves István!
Én is segédkeztem higgye el, de nekem több mint száz tulajdonos érdekében nem tehetem meg, hogy akár magánszemélyként ne azt tegyem, amit egy ilyen közösség "TULAJDONOSI" elvár tőlem.

Azt a büntetést, amit az engedély nélküli keresztállítás miatt kiszabtak, ahhoz nekem semmi közöm. Soha nem ártottam egyetlen közösségnek se.

De vallom, a TÖRVÉNYEKET mindenkinek be kell tartani! Ez lehet akár vallási vagy világi.
Hazudni nem szabad, pláne egy ilyen kérdésben.
Sok ilyen "ideköltözött nyaralós" kellene, aki közvetlen segítséggel is segíti településeinket.
Ui: Az engedélyt tegnap megkaptam,talán mindenki elégedett lesz végre.
www.porkolabgyorgy.hu

Igazságot!

Látom a lelked patyolat tiszta, és ragyog, mint a hó a napsütésben!
Rengeteg ilyen kiváló ember van a politikában!
Egyértelműen köztük van a helyed!
Nem hazudsz, jó indulatú vagy, az építő kritikát méltó alázattal fogadod!
Nem csúsztatsz, egy közös buliból a saját saradat nem próbálod másra kenni!
Mondataid kerek, egész mondatok, logikusak!
"Ha az a rendőri intézkedés //illegális kavicskitermelést//amit "valaki" leállított ma már ügyészi feljelentés is lehetne belőle."
Helyesírásod mellett a Biblia ismereted is lenyűgöző!
" Vakságomat" talán még kézrátétellel is meg tudnád gyógyítani...
Bár azt hiszem elkerülte a figyelmedet az alábbi megjegyzésem:
"A helyzet az, hogy minden összefonódik mindennel....."

poresz56 képe

Igazságot!

Úgy kezdtem a Helikonon több, mint 3 éve "IGAZSÁG" aztán áttértem a FÉL-IGAZSÁGRA,most már talán azt kellene írnom,hogy IGAZSÁGOT!
//"A helyzet az, hogy minden összefonódik mindennel....."//
Ebben nem lehet vitázni veled.
De hidd el, amit itt leírtam /rendőri intézkedés, nem létező nyilvános testületi ülés,mind valós tényszerű stb. Csak annyira vagyok gerinces,hogy soha nem jelentem fel azokat, akikről csak feltételezésem van,hogy lop, csal, hazudik.
Ha lesz időm és betekinthetek, nem csak a felszínes Önkormányzati határozatokba biztosítalak, személyre szabottan, nem fogják elkerülni a büntetést se.
Tehát IGAZSÁGOT Gyenesdiás törvénytisztelő NÉPÉNEK.
www.porkolabgyorgy.hu

Igazságot!

Erről a rendőri intézkedésről sokkal többet tudok, mint te azt gondolnád!
Mondhatni mindent..... Ha mindenki karperecet kapott volna az érintettek közül, érdekes helyzet lenne, igaz? Te sem maradnál ékszer nélkül:-)
Megkaptam a szóróanyagot, amivel beterítetted Gyenesdiást, tele van helyesírási hibákkal, szóhiányos mondatokkal. Egyetlen olyan ember sincs a környezetedben, aki átnézte volna?
Netán teljesen egyedül vagy?
Szerintem, ha tenni akarsz Otthonodért és a Hazádért, akkor ne az első sorba akarj állni, (az ott levők általában a pénz miatt törtetnek oda)hanem a harmadikba, hogy a munkád által ismerjék meg a nevedet és ne a neved által a munkádat!
Részemről befejeztem, Isten áldjon!

poresz56 képe

Igazságot!

Arról a rendőri intézkedésről csak kevesen tudnak.
Talán TE voltál a feljelentő!?
Azt az ékszert meg csak azok kapják, akik méltók viselésére "te" biztosan az vagy nem fogod elkerülni csak nyugi türelem.
Az a szóróanyag az enyém, még ha tele is van "szerinted" helyesírási hibákkal.
Én viszont jobban megbízok a komputeremben /helyesírási hibák/, mint az ilyen szélhámosokban, mint amilyen te is vagy.
Mivel annyira ismersz csak nem te vagy Gyenesdiás spiclije korunk besúgója, kultúra közvetítője.
A mi időnkben ezeket az embereket TÉGLÁNAK hívtuk. Szerintem meg legyen benned annyi tisztesség, hogy szemembe mersz nézni és szemembe mondod te mennyit tettél otthonodért-hazádért.
Téged áldjon meg a "TE" Istened, szükséged lesz rá az "ékszer" birtokában.
www.porkolabgyorgy.hu

Igazságot!

A Haza az nagybetűs, (leginkább HAZA!!!) akármit is mond a (sz)ámítógéped! :-)

poresz56 képe

Igazságot!

Igazad van meg kellene tanulni mindenkinek, hogy ha lemeri írni bárki is,hogy Haza,/otthonom,születési helyem,hazám stb./ és még tudja is bizonyítani,hogy számára mit jelent,azt csak csupa nagybetűvel teheti.
Tehát igazad van nem csak a számítógépem tudatlan.
www.porkolabgyorgy.hu

A "Haza"

értelme mint olyan, megszünt. Ennek csak a kemény politikai határok és a különböző ideológiai nézetek idejében volt csak jelentősége! "Hazánk" most Európa lett! Mehetsz ugyan "haza", s ez ott van ahol laksz! Van születési helyed, de ez sokszor nem aznos azzal, ahol az életedet leéled, pláne nem, hogy a normális ember ott lakik, ahol jól meg tud élni, s nem ragaszkodik foggal körömmel a környezéhez (pl munkalehetőség érdeke)! Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Honfoglalás előtt nomádok voltunk.....Akkor hol volt ez a Haza?

Igazságot!

Kb. 30 000 éve él a Kárpátmedencében az a nép, amelynek utódját ma Magyarnak mondunk. Földrajzilag valóban Hazánk Európa, pontosabban annak a közepe, a Kárpátmedence.
De szellemiségében az un. Európai Unió soha nem lesz a Hazánk, mert kizsákmányolásra és pénzfelhalmozásra épül. Ha azt hiszed, hogy a nomád életmód ugyan azt jelenti, mint a cigányok vándorlása, akkor nem vagy valami tájékozott. A honfoglalás szó eleve marhaság, nem kellett elfoglalni azt, ami mindig a miénk (elődeinké) volt.

Juj!

Poresz! Ennek sürgősen nézz utána, mert téged a történelemmel nagyon megvezettek!
Elég ha először csak a hunokkal foglalkozol, meg esetleg a hét vezérrel!

Igazságot!

Juj! Koma! Engem szólítasz Poresznek? Elgurult a gyógyszered?

BOCSÁNAT!

ELNÉZTEM !!!
Akkor is nézz utána a dolognak, mert
ez egy bödületes tévedés a részedröl!

poresz56 képe

BOCSÁNAT!

Nem, hogy elnézted, hanem elbaltáztad, mint megannyi hozzászólásodat.
Igen kérjél "Te" is bocsánatot mindazoktól, akiket itt rendszeresen megsérted és sértegetsz.
www.porkolabgyorgy.hu

Te nem csak ezt nézted

Te nem csak ezt nézted el,mintha fordítva ülnél azon a bizonyos "lovon".

Igazságot!

Nem hiszem hogy tévedés, bár a történelemben semmi nem bizonyos...
Amit az iskolában tanultál történelemből, az tele van hazugsággal, nem csak a finnugor elmélet hazugság. (Lásd például mit tanítanak a Hun-Avar Magyar folytonosságról.) Ismereteim szerint Árpádék amikor visszajöttek javarészt magyarul beszélő lakosságot találtak a Kárpátmedencében. (Természetesen az eleve marhaság, hogy Európa legélhetőbb része majdnem üres volt :-) ) A többfelé előkerült rovásírásos leletek azt bizonyítják, hogy ősidők óta használták a Kárpátmedencében. Ha utána akarsz járni a dolgoknak, akkor amit az iskolában tanultál, azt felejtsd el, hogy tiszta lappal indulhass. Utána pedig ucsitca, ucsitca, ucsitca (Könyvtárak, internet, tudományos folyóiratok-elsősorban külföldi)
Isten áldjon!

poresz56 képe

Igazságot!

Sajnos nem csak a történelemben semmi nem bizonyos, azért az a "gyógyszer" még nekem se gurult el.
Bár sokan szeretnék, ha úgy lenne. Látszik, hogy te nem csak tanultad a történelmet, hanem talán tanítottad is.
Kösz, hogy kisegítettél és nem kell értelmetlen vitába bonyolódnom az IGAZSÁGOT hirdető aztán tele hazug állításokat sem nélkülöző DCT-vel.
www.porkolabgyorgy.hu

Tartalom átvétel Tartalom átvétel