Reptér: Kik hazudnak a saját választóiknak?

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Ezek után csodálkozik valaki, hogy nagyon gyorsan szabadulni kell az Aquamarintól, mert ez a temérdek ráfizetést valamiből fedezni kell!

A hévizi "ogre" Hévíz Polgármestere,mert ezt az embert már csak ahhoz lehet hasonlítani volt képe a közmeghallgatáson felolvasni a nyilvánvaló hazugságot a Reptér pénzügyi állapotáról vajon saját maga elhitte a saját hazugságát!?

A most közzétett 2013 január 1. és 2013. december 31-i adatok alapján a reptér összbevétele: 365.017.810.-Ft, összkiadása: 535.838.196.-Ft. EREDMÉNY: - 170.820.306.-Ft.

Mit is mondott Papp Gábor a december 19-i közmeghallgatáson? A bankszámlán van 3 millió forint, a követelése 6 millió forint!

Most kiderült, hogy december 31-én volt a reptérnek 38.987,47 EUR-ja az OTP számlán
270.190 .- Ft-ja az OTP számlán
és a lényeg! 23.576.928.-Ft TARTOZÁSA a VOLKSBANK-nál vezetett bankszámlán!

Amíg a reptérnek tartoznak összesen 2.233.598.-Ft-tal, addig december 31-én a reptér TARTOZIK a beszállítóknak 19.934.654.-Ft-tal.

Azt ugye senki nem hiszi el, hogy ez a követelésállomány 2013. december 19 és december 31 között keletkezett!?

De! Vonatkoztassunk most el attól, hogy a bankszámlákon lévő pénz és a kintlévőség nem fedezi a hitelszámlán fennálló 23.576.928.-Ft és a 19.934.654.-Ft, összesen: 43.511.582.-Ft tartozást, miből fedezte a reptér a 170.820.306.-Ft veszteséget, akkor amikor Papp Gábor és Bediné annyira ragaszkodtak ahhoz, hogy a repteret az Önkormányzat "csak" 50.000.000.-Ft-tal támogatta és nincs hiteltartozása a reptérnek?

Mert ugye, ha a minusz 170 millióból levonjuk az 50 millió önkormányzati támogatást marad még minusz 120 millió, ha levonjuk a 30 milliós állami támogatást is (amit nem kapott meg a reptér december 31-ig), még mindíg marad minusz 90 milliós elszámolatlan hiány!

Ezek után csodálkozik valaki, hogy nagyon gyorsan szabadulni kell az Aquamarintól, mert ez a temérdek ráfizetést valamiből fedezni kell!

Azt különösen nem értem, hogy hogyan maradhatnak ezek az emberek a posztjukon, hogyan tudnak a lelkiismeretükkel elszámolni, amikor nemhogy több 10 milliót, hanem többszázmilliót szórnak ki az ablakon! Hol van a belső ellenőrzés, hol van a felelős jegyző, akiknek már írásban jelezni és észrevételezniük kellett volna, hogy az önkormányzat veszteséges vállalkozást tart fenn, ami a hatályos jogszabályokkal ellentétes. Hol van Papp Gábor nagy-nagy igazságérzete, miért nem hívja most ki a HÍR Tv oknyomozó riporterét és tárja elé - mint anno a kórházigazgató esetében - az iratokat, papírokat, tényeket adatokat? Ez nem bűncselekmény?

.. és ezek után Papp Gábornak van pofája átvenni egy díjat attól a Magyar Turizmus Rt-től, amelyik jelentős veszteséget halmozott fel az egy éves működése alatt a reptér üzemeltetésekor a reptér "felélesztéséért"? Röhejes!
A reptér ugyan feléledt,de, ha ez így megy tovább,Hévíz városa belerokkan abba, hogy egy képzetlen, primitív, nincstelen, nagyravágyó és a képességek minimális hiányában szenvedő ogre a saját rögeszméjének áldoz be egy jobb sorsra ítélt várost.

Forrás: http://www.helikonportal.net/hir/heviz-viszi-tovabb-sarmelleki-repteret#comment-40402

Maradjunk a tényeknél!

A 2013-as utasszám Papp Gábor álmaiban volt csak 28000. Majd csak belelóg a keze a bilibe, felébred, aztán rájön,hogy már megint hazudott!
Mint azzal már többször is szembesítették itt, az önkormányzat adatait idézve az összes ideérkező repülő személyzetét is duplán beleszámítva sem éri el az utasszám a 22000-et úgy, hogy ugyanazt az embert kétszer is megszámolják.

Ugyan Közömbös,hogy 28000,vagy 22000( a valóságban 11 ezer ideérkező) utasszámmal zárta a reptér tetemes ráfizetéssel az évet, de miért kell folyamatosan hazudni?

Miért jó Papp Gábornak,ha minduntalan szembe lehet állítani egy polgármestert a hazugságaival?

P.G és Könnyid legyen

P.G és Könnyid legyen fegyenc!
http://ciganyorszagkiralya.blogspot.hu

Reméljük az új

Reméljük az új polgármester első dolga lesz a reptér körüli katyvaszt kivizsgálni, retteghet PG és Könnyid!
http://ciganyorszagkiralya.blogspot.hu

Annyira rettegnek, hogy minden eszközzel, görcsösen

ragaszkodnak a jelenlegi pozíciójukhoz. Most már nem lesz elég a médiákban elsírni a maguknak kampánytanácsadó által előre kitervelten elküldött borítékolt töltényküldemény! A legdurvább kampányra lehet számítani a narancsosoktól. Az életük lesz a tét és a szabadságuk, különben jön a börtön!

Megindult az újabb propaganda!

Mit nyilatkozik Papp Gábor? 100 milliós uniós pályázati pénz a reptérnek!
Ugyan már!!!
Mi az igazság?
2013 májusától 2014 júniusáig terjedő időszakra csak 73 millió forint ez a pénz, amit ugye már el is költöttek, mert a 2013-as minusz 170 milliót valamiből fedezni kellett.
Ám,ha nem a minuszra költötték, akkor mennyi ment például arra propagandaanyagra, amiben azt akarták tavaly bizonygatni és elhitetni a héviziekkel a 2012-es adatok alapján,hogy az alig 7000 ideérkező vendég mindegyike egy helyett két fürdőjegyet vett, egy szállodai szoba helyett mindjárt kettőt használt,egy ebéd helyett kettőt evett,sőt kétszer annyi sört ivott,kétszer annyi helyet foglalt el egy vendéglátóhelyen, mondjuk a Rózsakertben, de még fagyiból is duplát nyalt!

Aztán ezt a pénzt élték fel a már meg is szünt Air Baltic járat meghódítása címén való repkedésre? Meg is lett az eredménye!
Ebből a pénzből fedezték a 2013 májusi Air Baltic gép és közel 50 utasának érkeztetését és itt tartózkodását? Mert ugye a 2013-as éves beszámoló szerint 2013 májusában nem érkezett az Air Baltictól gép, ám a sajtónak akkoriban adott nyilatkozatok,fotók, tudósítások szerint igen.
Ki fedezte ennek a gépnek és az utasok fogadásának költségeit?

Egy szóval milyen pénzről hülyíti itt a népet megint Papp Gábor? Arról amit már 100-szor felesleges dolgokra elköltöttek?

A 170 millió közeli mínusz akkor is 170 milliós mínusz!!!

Marhaság!

Ebből a pénzből nem csökkenthető a veszteség!
Ezt a pénzt az egylet tagjai - mint többek között a Gerencsér Dental, az Hotel Európa, a Nyugat Balatoni Turisztikai Egyesület, a Macchiato kávézó tulajdonosa, az egyik autókölcsönző, valamelyik utazási iroda, egy reumatólógus szakorvos,egy keszthelyi magánrendelő .....és ezek között a reptér is használhatják fel reklámra,utazásokra,bemutatkozásra,meg ki tudja még mire!Tehát a reptér 170 milliós vesztesége nem csökken,az a veszteség marad!
Tehát Papp Gábor megint finoman szólva csúsztatott és nem mondott igazat, mert ezt a 73 milliót sem a város, sem a reptér, hanem egy több mint 10 résztvevőből álló egyesülés kapta, aminek egy kicsi tagja a reptér!

Miről nem beszélnek?

Az egész reptéri beszámolót ki lehet dobni a kukába, hisz hiányos, ezáltal HAMIS! 2013 november 25-én ez a testület két kézzel szavazta meg,hogy 110.000.000.-Ft óvadékot helyeznek el abban a bankban,ahol a reptér "csupán" 100.000.000.-Ft folyószámlahitelt vett fel működésre. Ez a bank a SBER BANK.

Ennek a hitelszámlának a december 31-i egyenlegéről hogy-hogy nem "elfelejtett" beszámolni a minapi testületi ülésen Kepli úr,a felügyelő bizottság elnöke, és nagytudású Bediné is kihagyta amikor számszakilag összeállította az anyagot!

Miért is? Mert elég,hogy a VOLKS Banknál vezetett számla negatívumával szembesüljön a testület és a nagyközönség! Ez is sokkoló egy sikertörténet esetében! Ha megtudnák, hogy ez a számla is tetemes mínuszt mutat nem lehetne már hülyíteni a népet,hogy - Keplit idézzem szabadon - a 2012-es mínusz 19 millióból fedezték a 2013-as mínusz 170 milliót!

Az azért elgondolkodtató, hogy az összes képviselőből egy nem vette észre a simlit és nem jutott eszébe,hogy megkérdezze, mi van ezzel a számlával? ... és ezek az emberek gazdálkodnak felelősséggel a város pénzével, vagyonával? Az üres pénztárcámat nem bíznám rájuk,nemhogy amiben még pénz is lenne...

Pénzügyi beszámoló

Egy pénzügyi beszámolónak alapfeltétele, hogy "valódi, hiteles, és TELJES KÖRŰ" legyen. E három hiányában a beszámoló nem több egyszerű beszélgetésnél.

Ez még arra sem jó!

.. egy hazug, hiteltelen mese! Amit próbálnak, sőt le is tudnak a birka képviselők torkán nyomni!

Micsoda egy felügyelőbizottság az, amelyik a saját magát is becsapja?

Kutakodjunk még...

kutakodjunk még egy kicsit a számok között! Azok a számok között, amiket nagytudásu Bediné rakott össze a testületnek....amiket a nagytudásu képviselőink el is fgadtak!

Mit is mondott Papp Gábor december 19-én? Az utasszám remélhetőleg eléri a 25.000-et!

Ezt az utasszámot ugyanolyan ferdítéssel számolja, mint a vendégéjszakák számának növekedését.
Azt is már párszor megcáfolták neki - de nem bírja felfogni - hogy nem a vendégéjszakák száma emelkedett ilyen látványosan, hanem a REGISZTRÁLT VENDÉGÉJSZAKák száma emelkedett. Amíg 2010-ig átalányadózás volt, minden szállásadó csak annyi vendéget regisztrált a vendégkönyvébe,amit az átalányadó betakart.
2010-zel ez a lehetőség megszünt és mindenkinek mindenkit be kellett volna írnia. Mivel 2011 nyarán még nem tudták a szállásadók, hogy az ellenőrzés szabálytalanul történik és nem lehet majd őket szankcionálni,úgy beijedtek a szállásadók, hogy még azt is beírták, aki csak bejelentkezett,de még oda sem ért a szálláshelyre. No,ez generálta a nagymértékű vendégéjszaka szám emelkedést. Ez a visszaélés a statisztika eszközével!

A reptérnél meg megy a duma, hogy 25.000 fölé emelkedett az utaszám, 25.000 feletti azoknak a száma, akik megfordultak a reptéren.
Ezzel szemben mit mutat Bediné statisztikája? Első félévben 4725 utas érkezett, a második félévben 6731 utas érkezett. Ez összesen: 11.456 UTAS. Ennyi is fordult meg, mert mert aki jött az ment vissza! De, megint csak Bediné számait idézve az oda-vissza utasszám is csak 21.133 fő! Ez bizony nagyon messze van az áhított 25.000-hez.

Olyan hülyék ezek, hogy azt is elfelejtik, hogy alig egy hónapja mit hazudtak, vagy annyira hülyék,hogy hagyják és nem veszik észre,hogy egy fizetett köztisztviselő, egy pénzügyi vezető hülyére veszi őket?

Kutakodjunk tovább....

Mit mondott Kepli a minapi testületi ülésen? A hiányt az előző évi maradványból fedezték!

Mennyi is volt a 2012-es bevétel? 21.927.568.-Ft! Mennyi volt a 2012-évi kiadás: 240.990.575.-Ft Különbség: 219.063.007.-Ft minusz! Ezek az adatok a 2013. március eleji testületi anyagban olvashatóak!

Miből is fedezték a minuszt? 50.000.000.-Ft önkormányzati támogatás és 150.000.000.-Ft-os állami támogatás, összesen: 200.000.000.-Ft támogatás! Ahol ugye ezek szerint még mindíg fennt maradt a 2012-es év zárásakor -19.063.007.-Ft.

Akkor azért elmondhatná már Kepli Úr, hogy a 2013-as -170.000.000.-Ft-ot miből is fedezték, mert az ő számaikat megidézve a 2012-es maradványból nem igazán, hiába állítja az ellenkezőjét! 50.000.000.-Ft-os önkormányzati támogatásból meg elég nehéz lefedni 170.000.000.-Ft-os negatívumot. A közmeghallgatáson meg az hangzott el Papp Gábor szájából, hogy Kepli Úr 30.000.000.-Ft-os állami támogatásra vonatkozó szerződés aláírása miatt fog a következő nap Budapestre utazni. Tehát még mindig fennmaradt 2013-ról minusz 90.000.000.-Ft + az előző évről minusz 19.063.007.-Ft - aminek nincs fedezete! KÉt év "eredménye" a támogatások mellett: Több mint 180.000.000.-Ft RÁFIZETÉS!

Ez ÁM AZ ÉVSZÁZAD ÜZLETE, HÉVÍZ SIKERTÖRTÉNETE!

Papp Gábor hívők....

.... narancsosok, MIÉP-es el-, és lekötelezettek! Semmi ellentmondás? Semmi lehülyézés? Nem tudjátok cáfolni királyotok és talpnyaló, meghunyászkodó bandájának az ámokfutását?
Hát igen! A matematika csak a főnökötöknek volt már az érettségin is nehezen felfogható tudomány!!! Ez mostanság is az maradt, azért nem tudta kiszámolni a zseniális pénzügyesének táblázataiból és számaiból a közmeghallgatásra sem a reptér "csodálatos" eredményeit!
Ezért lett a 6 millióból két hát alatt mínusz 170 millió!

Büszkék lehettek rá!

A mundér becsülete...

Csodálkozom a Keplin!

... hogyan lehet olyat nyilatkozni, hogy a 2012-es maradványból finanszírozták az idei 170milliós ráfizetést, amikor a 2012-es év is veszteséggel zárult? Az állami és önkormányzati támogatásokkal éppen hogy csak be tudták takarni a ráfizetést, nemhogy a 170 millió (ha leszámítjuk az 50 milliós önkormányzati támogatást) 120 millió maradt volna?

Ennél többre és gerincesebb embernek gondoltam Kepli Urat!

Rudolf János képe

Érdekes kérdés lenne

hogy ezen éves 140milliós veszteség (ha jól értem) mennyi bevételt hozhatott. Pl mennyi lehetett az az idegenforgalmi adó amit a reptér generált.
Van erre valakinek valamilyen adata?

...csakhogy pontosítsunk!

170 milliós a ráfizetés!

Az, hogy mennyi idegenforgalmi adót generált a reptér attól függ, hogy hova való, aki kérdi!
Ha hévízi, akkor 170 milliót, ha nem hévízi érdekeltség, akkor annak a régiónak is hozott ugyanennyit, amelyik régióból kérdezik. Ez a Papp Gábori stratégia! Hogy ez sem igaz, meg az sem igaz, az számára teljesen mindegy!

Papp Gábor az szerint hazudja az adatokat, akiknek a kedvére akar beszélni. Nem egyszer azt nyilatkozta - sajtóban, rádióban - hogy Hévízre érkezett az utasok szinte 100 %-a, aztán ezt elfelejtve pár nap múlva meg azt nyilatkozta - sajtóban, rádióban, a régió polgármestereinek-, hogy az érkező utasok jelentős része a régió és a Balaton vendégszámát is gyarapítja.

Ezt a számot csak az utazásszervezők tudnák, őket meg senki nem kérdezi meg, még Papp Gábor sem!

Legalább olyan sikeres,

mint a mindennapos koncertek súlyos milliókért! Sül a BUKTA Hévízen!

Melyik BUKTA sül?

A narancsos, a MIÉP-es, vagy mindkettő?

Rossz a kérdés !

A Pappék buktája b+ !

majd

megnézem az áprilisi hévízi választási eredményeket.
és hogy ki áll a győztesek mögött.

ua. akik megválasztották 4 évvel ezelőtt a 2/3-ot...

nyehehe.

Azt meg is nézheted...

... áprilisban országgyűlési választások lesznek nem helyhatóságiak!
Sajnos Papp Gábor még kb. októberig uralkodhat és tovább rombolhatja a város költségvetését! Még egy nyarat kap arra, hogy tovább szórja a reptéri feneketlen kútba a pénzt és eladhassa a város egyik legnagyobb értékű ingatlanegyüttesét az Aquamarint!

A minapi testületi ülésen meg is tette az első lépéseket azzal, hogy az építési engedélyt nem hosszabbíttatták meg egy évvel!Sőt,egy könyvelési manőverrel a még mindig nyereséges vállalkozást 2014-re garantáltan veszteségessé varázsolták a keddi döntéssel! Ezzel akárhogyan is erőlködne a szálloda igazgatója esélye nincs, hogy nyereséget tudjanak elkönyvelni!

Szerintem..

te nem ismered a Hévizieket,nem is tudja a töbség,hogy miket csinálnak a vezetőik.Nyugodj meg a birkák újból meg fogják választani.Tudod mi lesz a kérdés választás elött,mondj jobbat.Szerinted tudják a helyiek,hogy hol vették a külterületi szántót tízszeres áron,NEM.Mit gondolsz miért most készül sok minden, mert kellenek a szavazatok.

NAGYON érdekes, hogy

NAGYON érdekes, hogy ezekről a csalásokról nem beszél Papp Gábor, Manninger, Hir TV, stb. de ha az új MSZP-sekkel történik valami azt lehet hallani még a csapból is az folyik, ezek többet lopnak, de törvényesen és állandóan hazudnak, hogy milyen jól megy minden, a sok hülye birka meg beveszi nyugodj meg a birkák most is ezeket fogják megszavazni és sajnos sok hülye birka van.
f

.... és mi minden?

.... és mi az a sok minden?

mi az a könyvelési manőver

oszd már meg velem mert én nem tudom ?

Olvasd el...

Olvasd el az erről szóló testületi ülésre beterjesztett anyagot az önkormányzat honlapján és megtudod és megérted! Ha az után sem érted, akkor felesleges magyarázni.... nem is akarod érteni!

Alkalmatlan ...

várost vezetni, mindentől függetlenül, csak önkontroll kérdése minden!
Valaki ezt beismeri, valaki nem! Ő az utóbbit teszi! Meglátjuk április 6.-án!
Annyit mondanék a reptérrel kapcsolatosan, a szándéka helyes, hogy kell és
szükség van rá, de gazdaságilag nem értek vele együtt, mert annak működtetése
óriási anyagi áldozattal jár, amit sajnos Hévíz városa nem biztos, hogy elbír!
Véleményem szerint egy régiónak szabadna üzemeltetni a repteret és a költségeket
a régió talán tudná fedezni! Egy kisvárosnak túl nagy falat egy ilyen reptért
működtetni! Természetesen ez a saját véleményem és nem biztos, hogy igazam van.

A REPTÉR SIKERSZTORI - KÖNNYID

Nem értesz hozzá, Könnyid megmondta, hogy a reptér sikersztori, azért is menekült el a süllyedő hajóról.

Sikersztori?

Azért az is elgondolkodtató, hogy a reptér felügyelőbizottságából kikerültek az érintett települések polgármesterei! Vajon ők már nem kellenek, vagy látják, hogy nem szabad ehhez a buktához adni a nevüket, csinálja csak Papp Gábor és csapata!

Az is elgondolkodtató, hogy kik kerültek a helyükre? A minden lében két kanál Horváth Orsolya és "megvásárolva" így a szobakiadók egyik tisztségviselője! No, most merjenek a szobakiadók háborogni....

Az is mutat valamit...

.. hogy Könnyid nem vállalta a felügyelőbizottsági tagságot! Ő már valamit tud....

No mi van Papp Gábor rajongók?

Még ti sem tudjátok cáfolni a fenti adatokat?

Milyen gerinctelen az az ember, aki egy egész város nyilvánossága előtt hazudik akkorát, amekkorát hazudott és volt képes félrevezetni azokat is, akik rá szavaztak és akiktől várja a szavazatokat!

A saját hódolóit is képes félrevezetni!

Ez az ember vajon kaphat még bizalmat?

Ha igen, akkor meg is érdemli Hévíz!

Mo.

zorbánország jobban teljesít!!!!

éljen a 2/3, aki megszavazta 4 évvel ezelőtt..

Tartalom átvétel Tartalom átvétel