RJ - a nagy "10milliós" adócsalásomról(?)

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Ruzsics Ferenc és Vecsera Márta

A városban járva is és az itteni fórumot olvasva (katt) is hallom a nagy adócsalási(?) ügyemet ezért pár szóval erről: Még 2005 nyár végén éppen mikor elkezdtük kiadni a HelikonLapokat megjelent nálam a Nemzeti Nyomozóiroda 2 munkatársa és lefoglalta az akkori cégem összes iratát. Ez akkor sem volt titok, hisz házam akkori vendégei (Papp Gábor, Csótár András, Ruzsics Ferenc, Csite András, stb..) is mind tudtak róla. A Nemzeti Nyomozóiroda kezdetben azzal vádolt meg, hogy egy nem létező fantomcéget vezettem – de leírom szépen sorjában is.

Én már az elejétől elnevettem, elkomolytalankodtam az egész eljárást, mert egy cég egyik pillanatról a másikra csak úgy nem tud eltűnni.
Biztos voltam hát, hogy a gépezetbe több porszem is fog idővel kerülni – az ijesztegetésnek szánt eljárástól ezért nem kell félni.

Az egyik ilyen porszem az volt, hogy a legnagyobb jóindulat mellett is maradtak nálam iratok. Igaz ugyan, hogy már az első házkutatáskor önként odaadtuk a teljes dokumentációt, de pl. banki utalások nyomai, másolatai – olyanok amik iratok, de nem okvetlen kellenek a könyvelésbe - mellékesbe megmaradtak.

A második porszemet a királyi cégbíróságnak köszönhetem, mert 2006 elején egyszercsak kaptam tőlük egy értesítést, hogy az ominózus cégemet „végelszámolták” (???)
A végelszámolásról tudni kell, hogy ez rendes körülmények között akkor történik amikor valaki adósságok nélkül kívánja a „rolót lehúzni”, a vállalkozását befejezni. Az adósságokat hátrahagyó céget azonban felszámolni szokták. A felszámolást felszámoló végzi – ám a végelszámolást a cég mindenkori vezetője vezényli le. Ám én semmilyen papírt nem láttam, semmilyen végelszámolást nem kezdeményeztem – ám valahogy mégis végelszámoltak. (???)
De nézzük a jó oldalát, hisz megszüntetni is csak azt lehet ami valaha létezett is – érdemben tehát már ekkor megbukott az NNI „fantoncéget vezetek” koncepciója.

A harmadik és végzetes porszem pedig akkor került a gépezetbe, amikor 2006 nyár végén az APEH is lefolytatott nálam egy ellenőrzést. A kirendelt revizor állítólag az NNI-nél levő és lefoglalt iratokból dolgozott, ám legvégül mégiscsak azt állapította meg, hogy mi egy számolási hibának köszönhetően egy 50ezer forint alatti összeggel túlfizetésben vagyunk.
A történet pikantériája azonban mégsem ez volt, hanem az, amikor ezt a „tényt” a „revizor” velem akarta hitelesíttetni.
Konkrétan az történt, hogy az ellenőr elém tett 15-20 darab olyan A4-es lapot amin se fejléc, se felirat, se dátum, se semmi, csak két oszlopban kézzel(!) írva számok, majd lent aláhúzva és összeadva – és arra kért mindegyik lapot írjam alá.
Kérdeztem miért?
Mert ha aláírom akkor elfogadom az ellenőrzés megállapításait és akkor jóváírják „javára” az összeget.
Kérdeztem kinek a javára? A maguk javára vagy az én javamra?
Természetesen az én javamra – de ehhez az kell, hogy én elfogadjam az ellenőrzés megállapításait.
Nézze: én számoltam? Nem! Mi számítógépen csináltuk az analitikákat ami teljes terjedelmében megtalálható a lefoglalt anyagban is. Én arra az analitikára nem állítom, hogy hibátlan, de szerintem az Ön hagyományos kézi számolgatásánál talán precízebb. Különben meg ha maga számolta akkor a felelősséget is maga vállalja. Én el-elfogadom, de nem írom alá a maga munkáját, mindenki viselje csak a saját felelősségét.
No így történt, hogy én az APEH szerinti túlfizetéses pénzt sem kaptam meg – viszont az APEH-nek mégiscsak voltak megállapításai egy akkor még az NNI szerint fantomnak gondolt Kft-ről.

Ekkor az NNI-sek is kapcsoltak és hamar gyorsan tartottak nálam még két házkutatást - ahol az egyik esetben az eljáró nyomozó közvetlen a jelenlétemben vitatkozott telefonon össze /talán egy ügyésszel/, hogy miért nincs már mit kutatni - majd rövidesen változtattak a vádon.
Már nem fantomcéggel jöttek, hanem ekkortól lettem csak sima kis adócsaló.

Sok apró érdekes rész volt még - pl. mikor az NNI egyik kihallgatásán a jelenlétemben tettek ezen ügyhöz tartozó papírokat az iratdarálóba - de nem ragozom, inkább már csak a bírósági részről még pár szó.

Az eljáró bíró kérésemre természetesen megkereste az APEH-et, hogy megtudja tényleg volt-e nálam 2006 nyarán átfogó ellenőrzés vagy sem /ugyanis ezt a nyomozati iratok egyáltalán nem tartalmazták/ és ha volt revízió akkor mit állapítottak meg.
Nem hihető el, de az APEH a konkrét bírósági(!) kérdésekre csak egy „neszesemmi fogd meg jól” pár soros semmitmondó választ küldött. A bírónak. Ekkor kérésemre a bíró ismételten(!) megkereste az APEH-et, hogy kapjon már valami hiteles adatot is a cég ellenőrzéseiről – és az APEH ismételten(!) kitért az elég egyértelmű bírói kérdések elöl. Azt sem mondták, hogy ellenőriztek de azt sem, hogy nem ellenőriztek.
Ezt követően az eljáró bíró megkérdezte tőlem, hogy Ő ezek után még mit tehet értem?

A vége az lett, hogy – mivel a bírósági szakaszban azt pl. elismertem, hogy a lefoglalás évére mi tényleg nem adtunk bevallást hisz irataink sem voltak (vissza kellett volna ilyenkor kérni) – kaptam 100ezer forint bírságot (egyszázezer forint) valamint történt még egy meglepő és mulatságos.
Az ítélet előtt 1 héttel (2008 elején) „újraélesztették” az egyszer már (2006 tavaszán) „végelszámolt” cégemet – amit aztán az ítélet után hamar gyorsan –immár jogosan- át is tettek felszámolásba.

Úgyhogy jogerősen így zárult /komoly 100ezer forint bírsággal/ az én hűűdenagy adócsalási történetem – de megérte. Megérte ugyanis minden nyomozati cselekményt követően kiadtunk egy újabb, egy újabb és egy mégújabb HelikonLapot. /portál címlapjának jobb oldalán a többi szám pdf-je/

A kérdésre pedig -a bíróságon is(!)- hogy csaltam-e adót mindig azt válaszoltam, hogy igen, csaltam! Pontosan úgy csaltam, ahogyan ebben az országban ma mindenki megteszi aki meg akar élni – csak nem úgy csaltam ahogyan azt a vád állítja. Mert az úgy speciel tök hülyeség volt.

Az ítéletet az ügyész helyből elfogadta, én viszont fenntartottam a jogot a fellebbezésre. Aztán azzal az ügyvédemmel beszélgetve aki a börtönbe is hetente kétszer is jött és látogatott (katt) elbeszélgetve arra jutottunk, hogy ha fellebbezek nyerni úgysem fogok tudni mert akkor egy következő körben már magát az Magyar Államot kellene kártérítésre perelnem – az ismételt herce-hurca jövéssel-menéssel meg biztosan 100ezernél többe kerülne.

Az pedig, hogy ezt a történetet (10milliósra kisarkítva) most néhány politikusforma a városban beszédtémává teszi?
Számít?
Pl. az angolnás iratokért sem volt a pucájukon bőr egy bíróságon is kiállni (katt) és akkor is csak névtelen hőzöngeni tudtak - de nem is sorolok, mert most mikor látszólag nem őket támogatom is csak önmagukat minősítik.

Hogy ezt eddig miért nem írtam meg?
Mert szerintem ennek az oldalnak nem velem kellene foglalkozni ;-)

Ez az oldal azért van, hogy

Ez az oldal azért van, hogy Önnel foglalkozon, ezért "teremtette". Önnel csak itt foglalkoznak mert ha kell akkor magának is válaszol és tesz fel kérdéseket csak ott legyen az RJ monogramm. Ja és foglalkozik Önnel még az APEH, a rendőrség, a bíróság persze csak azért mert tisztességes. Persze ma is elfelejtett megjelenni a bíróságon és vállani a dolgait (már másodszor nem jelent meg ebben az ügyben) és keresi a rendőrség de egyenlőre a megadott címén nem találja, mert onnan a saját édesanyja dobta ki a nem fizetett számlák miatt. Pedig Ön tisztességes.
Szerintem Ön egy sajnálatra méltó, beteg ember. Ez még különben - már mint a betegsége - még jól is jöhet Önnek egy-egy bírósági tárgyaláson mert a börtön helyett kórházba küldik majd.

Ui. Persze most jön majd "az én legalább vállalom a nevem" szöveg. Az Ön nevének már mindegy ezt már akár vállalhatja is, főleg ennek az Ön által "teremtett" portálnak és az itt folyó "beszélgetésnek" a szintjén.

Fúú benned rengeteg

Fúú benned rengeteg érzelem van - meg még több butaság.
Szittya lelkem ezen buktál ennyire ki?
Nyugi. Nyugi. (ha ennyire pörögsz még agyi vérzésed is lehet - hát érted mondom - nyugi)
Holnap is fog forogni a föld és még a napocska is fel fog ébredni.
RJ

Nem kell megdugni a rendőr

Nem kell megdugni a rendőr csaját 8)

poresz56 képe

igazság

Ott voltál!?

Valahogy ráismerek. Ez a

Valahogy ráismerek. Ez a mai magyar igazságszolgáltatás. "Dezsa vűű"

poresz56 képe

igazság

Sajnos ennél is elszomorítóbb nem csak a valóság, hanem a MAGYARSÁG szégyenteljes sunyi alaktomos lenyúlók paradicsoma. Ez az új Magyarország? Szégyen hogy ide jutottunk.
Szégyellje magát mindaz, aki meggazdagodott az egyszerű emberek hiszékenyégéből, kiszolgáltatottságából szégyen! Különösen aki nem akarja vagy nem képes rá,hogy megértse a Rudolf Jánosokat!

Adócsalás?

"Megnyugtatok" minden vállalkozót, hogy bárkiből lehet ma Magyarországon "vétlen adócsaló (?)" , mivel az adójogszabályok tengerében, mit tengerében: óceánjaiban szinte lehetetlen eligazodni.
Vétlen adócsalás persze nem létezik, ez csak az én kis szójátékom, hiszen csalni csak szándékosan lehet jogilag, de emberileg vétlenül is.
De ami az én legnagyobb bajom: A szerencsétlen, agyonadóztatott kisvállalkozókat nyomorgatják 100 ezer forint mesterségesen kreált adóhiánnyal, a szinesfém tolvaj meg emberéleteket veszélyeztetve büntetlenül lopkodhat, Dr. Varga bíró úr büntetlenül legyilkosozhat egy vesztegetőt - akit nem mentek, de azért az nem gyilkosság -, a Budapesti randalírozok többszáz millió forintos kárt okozhatnak büntetlenül nemzeti ünnepeinken, a romák büntetlenül irthatják erdeinket, mert az viszont nem bűncselekmény, na szóval ezek a tényleges problémák, nem pedig RJ 100 ezres adóhiánya, kedves honfitársaim. (Vitamin)

Tartalom átvétel Tartalom átvétel