Srebrenica és Katyn – avagy a néphülyítés 2 szép példája

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Egy mezei európai polgár az un. „srebrenicai népírtásról” csak annyit tud, hogy szemét szerbek amikor elfoglalták a várost, akkor 16ezer (vagy más források szerint 22ezer) bosnyák férfit tömegesen kivégeztek.
Sokáig én sem tudtam a történetről mást, és hát huu ez csúnya..

Aztán amikor pont Boszniában egy hivatalos horvát hős társaságában csavarogtam (annyira hivatalos, hogy azon 8 ember közé tartozik akik még a háború alatt megkapták az un. „Horvátország hőse” kitüntetést) pont ez a horvát katonatiszt (aki ugye elvileg a szerbek nagy ellensége) mesélte el a valóságot.
Hívta fel rá a figyelmemet..

A srebrenicai történet ugyanis NEM azzal kezdődik, hogy hirtelen a szerbek bevonulnak és vérengzést csinálnak, hanem egy szintén nagyon csúnya és véres előzményként a Nasser Oric vezette muzulmán szabadcsapat sok-sok hónapon keresztül szerb falvakat éget módszeresen fel. Teszik mindezt Oricék pontosan Srebrenica környékén. (és erre kvázi reagálva támadnak majd a szerbek)

Ezt a verziót én sem hittem, pedig mondom NEM egy szerb ember mesélte, hanem pont a szerbek egy másik ősellensége... egy horvát.

Aztán amint internethez jutottam rákerestem, és pl még a youtubon is rengeteg olyan videót találtam, amit éppen Oric-ék csináltak arról, hogyan égetik fel a szerb falvakat.
Tovább kutatva meg lehet aztán azt is találni, hogy Oric-ot is megvádolták háborús bűnökkel, ám minő meglepő ő nem kapott olyan nagy sajtót mint a hasonlóan megvádolt szerbek, és ráadásnak Hágában a nemzetközi törvényszéken Oricot fel is mentették.

Persze, mert éppen a szerbeket bombáztuk, így akkor aktuálisan a szerbeket kellett besározni..

A Katyn történet:

Rendre elfelejtődik, hogy több mint 2 évtizeden keresztül egy nagypofájú de annál nacionalistább kis lengyel állam nem csak megszáll egy darabot az akkori egyik legszegényebb vidékből, hanem évtizedeket keresztül a szomszédot még terrorizálja is.

Aztán amikor fordul a történelem kereke - és pár pillanatra ez a szegény ország kerekedik felül - rögvest kivégzi az összes olyan fogságába kerülő katonatisztet, akik a korábbi évtizedes disznóságban nem csak részesek, hanem pontosan arra a nacionalista ökörségre lettek kiképezve, idomítva.

Hogy mindez jogos-e?
azaz ha felégetik a falvaidat, akkor jogos-e lemészárolni azokat a férfiakat akik ezt tették?
vagy ha megszállják az országod egy részét és ezt követően is fegyvertcsörtetve, melldöngetve és fenyegetőzve viselkedik valaki, akkor jogos-e őket mind főbe lőni?

Én ebben a kérdésben nem is akarok állást foglalni.
Azért nem, mert egyszerűen tudomásul kell venni, hogy (izmusoktól függetlenül!) egyrészt ilyen az ember, másrészt pedig a történelem nagyon bonyolult.

A történelemben mindig mindennek van előzménye, így kiragadni belőle epizódokat majd azokat önállóan értelmezni (megítélni, elítélni, vagy arról akárcsak véleményt is mondani, mind-mind) tiszta ökörség.

Akkor mindezt miért is írtam?

Azért, mert amit itt írtam az, az un. „kommunista bűnök” témára is igaz. Tehát még az un. „kommunista bűnök” témára is igaz az, hogy epizódokat a történelemből kiragadni és önállóan (azaz az előzményektől megfosztva) értelmezni (majd ezzel tudatlan embereket még hirigelni is) mind-mind tiszta becsapás.

Hogy miért csapnak be? Ez kinek az érdeke és mit is akar elérni? Miért is csinálja?
Na látjátok ezen valóban érdemes elgondolkodni..

Van igazság abban, amit

Van igazság abban, amit írtál.
Én mindhárom nemzetet - szerb, bosnyák, horvát -, kedvelem, és kicsit beszélem a nyelvüket is, ezért már tucatszor jártam arra.
Amikor azt kérdeztem tőlük, hogy lehet az, hogy ugyanazt a nyelvet beszélő testvérnépek ennyire gyűlölik egymást, az volt az átlag-ember válasza, hogy ők egyáltalán nem utalják egymást, a gyűlölködést mindig is külföldi hatalmak szították közöttük. (Az köztudomású, hogy a szerbek orosz-orientációjúak, a horvátok inkább nyugati, de a Titói partizánharcok emlékei miatt még antifasiszták is , míg a bosnyákok ma már erős szaudi és iszlám hatás alá kerültek. Ha valaki Mostar helyreállított mecsetei között sétálgat,lépten-nyomon olvashatja, hogy minden mecset szaudi pénzből lett felújítva.)
De - sajnos - ma a megosztottságnak egy új veszélye fenyeget, ez pedig az Iszlám Állam, ami szerintem USA-Szaudi "találmány" -, hiszen a muzulmán bosnyákokat (és a szintén muzulmán albánokat, de ez más tészta) könnyebb beszervezni Európában, mint bármely keresztényt.
Az iszlám fundamentalizmus terjedését Magyarországtól kb. 200 kilométerre-, mindenképpen meg kell akadályozni, ez nem kis feladat, és ehhez szerb, horvát és európai tolerancia is kell azért, hogy a bosnyákok ne érezzék magukat kirekesztve, és európaiságukat feladva ne meneküljenek vahhabita fanatikusok csapdájába, mert az ismét Szrebrenicához vezethet.....

Alias Vitamin

Pedig már rég harcolnak..

egyrészt már 10éve is voltak Boszniában muzulmán kiképzőközpontok.. (kimondottan szélsőséges vonal)

másrészt már túl vagyunk az ő Leninjükön is (Bin Laden) aki meg is fogalmazta az "alaptant" = "alkaida"
lényege ugyanaz mint a kommunistáknál is: világ proletárjai egyesüljetek. annyi különbséggel, hogy Marokkótól Indiáig kell egyesülniük.. félretéve pont a nacionalizmusuokat (nem számít melyik törzs, nem számít hogy hülye magyar vagy hülye román, az a lényeg, hogy iszlám..)

plusz már megszületett az ISIS, ami lényegét tekintve ugyanaz mint anno a Szovjetúnió volt..

Úgyhogy ezt nem mi fogjuk megoldani.. (ugyanis ha őszinték lennénk legalább saját magunkhoz, akkor azt is el kéne ismernünk, hogy az ISIS-ben harcolóknak igazuk van..)

De nem vagyunk és nem is leszünk őszinték -hisz pont az ő kirablásukból mi itt tök jól élünk- ergo marad az, hogy félünk tőlük és gyűlöljük őket.. (és zsoldosokat=gazembereket küldünk ellenük)

RJ

(Nincs téma)

:)

Hol szorít a női bugyi a legjobban?
– Csuklóban...

(Nincs téma)

mindegyik rezsim eleve hazugságokra épül..

valamilyen ok miatt azonban ezt mindig elnézzük nekik..

tudjuk, hogy hazudnak -hazudnak pl kommunista témában is- és mégis elbólogatunk.. de csak egy darabig!

RJ

Nahááát!

Hogy te mennyire objektív lettél! Illetve szeretnél annak látszani!
Közel 50 évig hazudoztak Horthyról, a németekről és a gaz nácinyilasfasisztairredendtamagyarkodókról! Te arra is simán bólogattál! Ahogyan bólogatott az egész világ a dachaui gázkamrákra, és az emberből főzött szappan mítoszaira, amiről aztán kiderült, hogy hazugság volt! Sebaj, attól még a többi igaz lehet, ugye? David Cole megcáfolt egy csomó olyan dolgot, amire te még ma is bólogatsz! Azokat a hazugságokat miért nézted el? Miért nem érezted szükségét, hogy azokról is kijelentsd, hogy hazugságok voltak? Megmondom! Mert te a másik izmusban hittél és hiszel. Ezért úgy gondolod, hogy a te gyilkosaid sokkal különbek, mint a nácik gyilkosai voltak! És itt tévedsz te jó nagyot!
Senkit sem érdekel, hogy te/ti mire bólogattok! Te sok baromságra bólogattál már. Többek között a kommunizmus eszméire. Most pedig azt szeretnéd bebizonyítani, hogy mindaz a sok mocsok, amit a kommunisták műveltek, csupán hazugságok! Tényleg nem sokáig kell már bólogatnotok, mert egyre kevesebben vagytok, akik ezt még elhiszitek és ez így van jól! Kihaltok szépen és senkinek fogtok hiányozni!

peched van, mert valós eszméket NEM lehet kiírtani

kicsit hasonló a helyzet mint a keresztények esetében is.. anno Rómában hiába dobálták az őskeresztényeket még oroszlánok elé is, őket akkor sem lehetett kiírtani.
A kommunisták ugyanez.
Van egy nagyon erős és világos "hitük"(?), és amig a világ-világ ők létezni fognak..

(ellentétben mondjuk az összes többi párt. Amiket senki sem irt ki, senki sem hazudozik róluk. Egyszerűen elég annyi és rögvest el is tűnnek a semmibe, hogy kiesnek a parlamentből és már nem lophatnak tovább.. azaz ahol nincs pénz és meghal az eszme az NEM eszme)

Azaz szokj hozzá: az un. "magyar" nacionalizmusra már rég senki sem fog még emlékezni se, mikor önmagukat kommunistának mondó emberkék még mindig tömegesen lesznek..

Az ember ugyanis meghal, a lopott javak rendre elenyésznek - de egy eszme, egy gondolat az örök.

RJ

(ui: csak szólok, hogy a nácizmus NEM eszme, ugyanis nincsen köztük egy olyan se aki NE hülye és NE gonosz lett volna méghozzá egyszerre..
ettől persze időről-időre a söpredékben feltörhet -főleg ha az elkeseredett is- de nem változtat semmin. Persze nem, hisz nincs is célja hisz eleve értelme lényege sem volt..)
A nácizmus vagy fajmagyarkodás tehát egy ESZETLEN valami.. (szó szerint értve, hogy "eszetlen")
Ész nélkül pedig "eszme" sincs, és nem is lesz soha.. (azaz nincsen ami túléljen téged)

Ha jól értem:

Akkor te nem állítasz kevesebbet, mint azt, hogy akár holokausztot is kár kiragadni a történelemből, vagy akár Lidicét is! Hiszen mindennek volt előzmény! A zsidók elleni ellenszenv már évszázados volt Európában a 20-as évektől 1945-ig. Így tehát az is elfogadható számodra, ha csupán a holokausztra is úgy tekintünk, mint a történelem egy kiragadott részletére, s mint ilyen nem is kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki?
Lidicénak is volt előzménye! Sőt a nácik olyan rendik voltak, hogy előbb kihirdették, hogy adják fel azon partizánokat, akik megölték Reihard Heydrichet. Mivel ezt nem tették meg, hát cserébe megölték a lidicei lakosokat, mert a falu melletti területen értek földet ejtőernyőikkel a későbbi merénylők. A falu tehát (a te logikád alapján) közvetve ugyan, de felelős volt a német helytartó halálában! Látod? Meg is van magyarázva két dolog a történelemből!

Azért azt te is érzed, hogy ez nem így működik! Ezt minden háborús bűnös lobogtathatja, hogy mindennek van előzménye! Az más kérdés, hogy adott estben több tíz/száz éve történt, az esetleges előzmény! Lásd a lengyel példád! A románok, szerbek, szlovákok is ezer éves sérelmekről beszélnek a magyarokkal szembeni atrocitásaik magyarázataként! Ez rendben van? Vagy csak a magyarokkal szemben lehet ilyen előzményekre hivatkozni, amikor a pogromok, kitelepítések, falurombolások zajlottak? Mindenki másnak vannak mentségei? Csak a náciknak, magyaroknak nincs?

Szóval ez a blog is, mint összes blogod, egy baromság!

Kedves Ismeretlen!

Valóban nem lehet a Holokausztot kiragadni a történelmeböl és ez egy iragalmatlanul szürnyü egy eseménysorozat volt. Remélem soha többet ilyen nem lesz az emberiség történelmében még csak egy hasonló emberirtás sem!!! Ennek ellenére nekem lenne egy kérdésem hozzád! Mint irtam, CSAK EGY KÉRDÉS:

Mond el nekünk légyszives, hogy miért van (és volt) baja a zsidóknak mindig a történelme során?
Bajuk volt már Egyiptomban is.(Kiüzetés) Állandóan problémájuk van és volt az arabokkal. Gondjuk volt a Római Birodalomban. Gondjuk volt és van sok európai országban (még ma is) és gondjuk van az oroszoknál, a kinaiaknál, söt a látszólag békés Indiában is!

Szóval még a Biblia is azt irja, hogy "Ök a kiválasztottak...". Nem gondolod, hogy valamit csak elkövetnek, s elkövettek a múltban, ha ennyire mindenhol ellenállásba ütköznek?? Ilyen relációban Auschwitz is más szinü lesz!

Az nem lehet, hogy az egész világnak nincs igaza, csak nekik!!
Szóval akkor mi az oka, hogy mindenhol bajuk van midenkivel??

ERRE VÁLASZOLJ NEKEM!

a magyarokat is utálják mindenhol

Ausztriában is utálják őket, Szerbiában is, Szlovákiában is, Romániáról már nem is beszélek, stb..

és akkor most mi van?
(csak annyi, hogy hülyékből vagytok)

RJ

Nem engem kérdeztél,

de talán meg tudok világítani egy-két dolgot. Először is a megközelítésed szerintem nem helyes. A zsidóknak nics bajuk senkivel, aki nem bántja őket. Viszont évezredek óta harcolnak a fennmaradásukért, és ebben nagyon jók. A mi 2000 éves történelmünkkel szemben ők közel 6000 éve tanulnak, a 12 éves gyereknek folyamatosan kell olvasnia - értelmeznie - a héber nyelvű Tórát. Vélhetően az ebből eredő szellemi fölény tette útálatossá őket. (pl.Nostradamus)Tetézte ezt a keresztény egyházak tíltása a pénz kölcsönzéssel kapcsolatban. De mivel a világot mindig is a pénz mozgatta, az uralkodók a zsidók felé adósodtak el - hiszen az ő vallásuk ezt nem tiltotta, majd amikor nem tudtak fizetni, elüldözték őket. Lásd pl. a magyar királyokat, akik elüldözték, majd visszahívták a zsidókat Budára. Sőt, jogokat, tisztségeket adtak nekik, mert felmérték, hogy nélkülük esélytelenek. Mostanában tárják fel a várban azt a zsidó települést, ami ennek ékes példája. Rengeteg irodalmi mű született ebben a témában. A holocaust bizonyítéka az írigységnek, a zsidó vagyonokra szüksége volt a német birodalomnak. Ha körülnézel, észreveszed, hogy nemcsak a pénzvilágban, de a művészetben, a tudományban maradandót alkotók többsége zsidó származású. Ez az egyszerűbb emberekben komoly irigységet vált ki, saját sikertelenségüket próbálják a zsidó gyülölettel kompenzálni agresszívan. A zsidók nem agresszívak, sőt...nagyon alkalmazkodók. Talán ebben van az erejük. De mostanra megtanulták, hogy meg kell magukat védeniük, és ezt is profin teszik (ld.Izrael) .

Köszönöm a kérdést!

Nagyon sok olyan dolgot leírtál, amit magam is osztok.
Beírásom csupán egy fordított bizonyítás volt. Mivel Jánosunk, az általam felvetett témában, mindig markánsan meg szokta mondani a véleményét. Most egy másik baromságát húztam rá egy olyan témára, amely Janink elevenébe vág.
Éppen azt próbáltam megértetni vele, hogy ha igaz amit mond (a szerbekre és Szrebrenyicára), akkor igaz kell legyen az általam hozott példákra is! Vagy egyikre sem igaz! Lehet választani! Olyan nincs, hogy csak a Jani által hozott példákra igaz, míg a történelem másik eseményére nem! Érted már?
Szóval, a saját példáját fordítottam más meggyőződésével szembe!
Ennyi!

Viszont még hosszan lehetne sorolni azokat korokat és nemzeteket, amikor/akikkel gondja akadt a zsidóságnak.

Van egy olyan mondás, amely szerint: Minden társasházban van egy idióta család, aki senkivel sem jön ki, mindig okoskodnak, folyton utálatosak mindenkivel és mindenkivel bajuk van. Ha valaki azt mondja, hogy az ő házukban nincs ilyen, akkor valószínűleg, az ő házukban, éppen ők azok a család!!!!

Remélem a példa választ adott a kérdésedre!
Szép napot!

Rudolf János képe

egyik NEM indokol egy másikat (nem érted amit olvastál)

én azt írtam, hogy
1 - ilyen az ember
2 - ez izmusoktól FÜGGETLEN

--
hogy értsd egy példa:
a macskaféléknél az a szokás, ha új him kerül a csapat élére, akkor az az első dolga, hogy leöli az összes kölköt. Megöli az oroszlán is az összes kölköt, de megfojtja azokat a házimacska is..

Ez miért csinálják?
Azért mert kommunisták? :)))
/csak néhány nagyon hülye emberke fejében :)) /

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Kár, hogy egyik blogoddal ütöd agyon a másikat!

Az izmusoktól való függetlenségedről annyit, hogy máshol éppen az egyik "izmust" dicsőíted, mint kizárólagos megoldást, az emberiség gondjaira!

Viszont az állatos példádból az kiderült, hogy lassan megérted, amit már régóta magyarázok neked! A kommunisták ÁLLATOK voltak!

Máshol arról írtál, hogy a kommunisták jó célokat hirdettek az elején, míg a nácik (szerinted) nem.
Az a baj, hogy a világ, kommunisták által megszállt részén, kb. 70 évvel a kommunizmus megjelenése után jöttek rá arra, hogy a szép célok csak hazugságok voltak. Rájöttek, hogy a kommunista vezérek átverték a "dolgozó munkás, paraszt" társadalmat. A nagy egyenlőség csak blöff volt és a javakból csak a vezetők vehették ki bőségesen a részüket!

A nácik legalább nem dumáltak mellé. A komcsik viszont az elejétől fogva hazudtak. Ezért buktak meg! A baj csak az, hogy a terror erejével tartották fent gengszter rendszerüket!

Szóval hagyjuk ezt az izmus mentességedet! Mert ez egészen egyszerűen hazugság!

bizony, bizony

ezért állatok a fideszesek is, mert kommunisták.....

Nemcsak kommunisták, hanem

Nemcsak kommunisták, hanem nácik is!
Orbán rákosista, kádárista, horthysta, hitlerista!

Te meg röviden:

Hülye vagy!

(jó tanács: Ha nem ismersz bizonyos kifejezéseket, akkor inkább ne használd, főleg ne hajigáld! A net segít neked is, olvass és tanulj egy picit!)

látom téged a tények nem zavarnak

eldöntötted, hogy gyűlölködsz és gyűlölködsz is..

a pech az egészben, hogy neked saját magadnak szar..

RJ

Tartalom átvétel Tartalom átvétel