SZTRÁJKOL a keszthelyi kormányablak – igaz még csak sumákban de akkor is - DICSÉRET érte!

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Alig pár éve Keszthelyen 1 sorszámmal, azaz „egy kalap alatt” akár még 18 iratot (személyi, lakcímkártya, útlevél) is simán elkészítettek, ám mostanra besokalltak. Kétségbeesésükben szándékosan forgalmat lassítanak, azaz 1 sorszámmal már csak 1 iratot hajlandók, magyarán SZTRÁJKOLNAK! Pl nekem csak 2 gyerekútlevél kellett volna, de már azt se. Ha 1 időpontot foglaltál, akkor az arra szánt 30 percbe csak 1 irat fér bele (1 irat hiába csak 10 perc) Gyere újra.
És máris győznek, hisz kemény fellépésük hatása, hogy a várakozási idő is durván megugrott. Azaz ha ma időpontot foglalsz Keszthelyre, akkor azt több mint 3 hétre kapod (konkrétan aki július 16-án foglalt a 1818-as központi telszámon, annak a legkorábbi lehetséges időpont augusztus 7!!!) Miközben ha a hévízi kormányablakhoz kérnél időpontot, akkor akár már másnap reggel 8-ra is mehetsz. Sőt, igazából oda foglalnod is felesleges.
Hévízen tehát sztrájktörők dolgoznak (sicc!) és éljenek a sztrájkoló bátor keszthelyiek!

Ügyfélként itt Keszthelyen, persze ezt könnyű úgy látni, hogy ezzel a szándékos forgalomlassításukkal csak bennünket szívatnak.
Pedig NEM!

Vedd észre, hogy a keszthelyi kormányablaknál:
- csaknem harmadukat MÁR kirúgták,
- a maradék kétharmadnak a harmadát pedig rövidesen, azaz MOST fogják.
Ők tehát ott az okmányirodán csak az állásukért, a megélhetésükért, azaz a betevőjükért kapaszkodnak..

Spontán kis logikájuk pedig tökegyszerű: ahol nagy a sor, azaz jó sokat kell az állampolgároknak várni, onnét talán kevesebb embert fog érinteni a már bejelentett leépítés.
Míg mondjuk ugyanebben a logikában Hévíz?
Hát ők szegények sajna valószínűleg rácsesznek..

Akkor már csak az a kérdés: miért nem merik ezt a „sztrájkot” be is jelenteni, azaz meg is hirdetni?
Példának okáért mondjuk azért, hogy te mint hülye ügyfél is készüljél időben fel rá.. sőt urambocsá akár még ne is rájuk haragudjál, hanem akár még szolidáris is lehessél velük..

Egyrészt azért, mert az okmányirodán foglalkoztatottak „szakmai betegsége”, hogy a jogszabályokat csak olvasni képesek, míg azt térben és időben értelmezni már nem.
Azaz az történik, hogy a paragrafusokat ők betűről-betűre vizslatva arra jutnak, hogy jelenleg ők nem is sztrájkolhatnak, legalábbis hivatalosan nem.
Szerintük ugyanis ez a sztrájk dolog nekik tilos.

Pedig a valóság az, hogy ebben az országban ma csak gumiszabályok léteznek, hisz kurucaink bármelyiket bármikor bármire pillanatnyi üzleti érdekeiknek megfelelően átfirkálják.
Akkor mi marad?
Semmi egyéb, mint az a jogpozítivista elv, hogy minden az erkölcsből következik, így az összes törvény, rendelet, végrehajtási utasítás, vagy éppen politikusi fing, stb.. ami ezzel az egyetemes emberi erkölccsel ellentétesen van leírva, megszavazva, végrehajtva stb.. az: SEMMIS!
És mit diktál ebben az esetben az erkölcs?
Hát azt, hogy minden dolgozónak joga van sztrájkolni.
Azaz bárki(!) aki időt ad el az életéből és azért pénzt kap, az ha akar, akkor „jogosan sztrájkol”.
Tehát tök mindegy, hogy idióta kuruc melyik jogszabályba mit firkál: az összes(!) munkavállaló sztrájkolhat. Ahogyan levegőt is vehet, szabadon költözhet, szólhat, szavazhat, stb..

Tehát nekik ott az okmányirodán is idővel el kell majd dönteni, hogy ők dolgozók (azaz rendes becsületes munkavállalók) vagy csak tanulatlan kuruc brigadérosok kapcarongyai, azaz szolgái.

Segítségül számukra leírom, hogy nálunk nincsenek „nagyurak”.
Nekünk csak olyan tanulatlan ám nagypofájú kurucok jutnak, akikről a történelemben is csak azt találjuk, hogy mindig és minden ütközetükből elszaladtak.
Azaz a „mieink” konkrétan olyan bátrak, hogy a Rákóczi-féle mozgalom összes(!) csatájából, vagy éppen a Petőfi által is megverselt „győri csatából”, de még a trianoni diktátum elől is csak roppant bátran világgá futottak.. (merthogy nálunk a komcsik pl nem ostromoltak „télipalotát”, nálunk a komcsik egyenest a börtönből lettek miniszterek.. a mi kurucaink annyira gyávák)

Azaz a keszthelyi kormányablakban is teljesen felesleges rettegnek.
Hajrá hát és csak bátran!

// Tehát kéretik nem csesztetni őket, hanem pont ellentétesen: szolidárisnak lenni velük..
Ugyanis ha önző hülyék (azaz „jobbosok”) maradtok, akkor a következő áldozatok ti magatok lesztek ;)

Ahogy ezt C. Northcote

Ahogy ezt C. Northcote Parkinson az "Érvényesülés iskolája" című könyvében javasolja „a munkavégzést mindig addig húzzák, hogy kitöltse az elvégzendő feladat rendelkezésére álló időt”.

C. N. Parkinson neves történész, egyetemi tanár, a politikai tudományok ismert tudósa, az angolszász hivatali apparátus tapasztalt ismerője (több vezető állásban szerzett gazdag ismereteket), de elsősorban kitűnő megfigyelő és nagyszerű humorista.

Gyűlöli a bürokráciát és szenvedélyesen harcol az elmerevedett hivatali szellem ellen. Pőrére vetkőzteti az elembertelenedett bürokratákat. Méltán írta művéről egyik nagol kritikusa: „Ez a könyv alkalmat ad arra, hogy a hivatalok által megtaposott állampolgár élvezettel a markába nevessen.”

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=20&id=431415

Tartalom átvétel Tartalom átvétel