Tegyük a helyére rovat: Göncz Árpádról (és Orbánról) a FB-on

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Az "Együtt" (politikai mozgalom) Göncz Árpádra emlékezve, Gönczöt idézve (és persze Orbánt ekézve) a Facebook-on osztja meg "Viktor akkor is nemet mond, ha utána sem gondol nemet. (...) Kíváncsi lennék, hogy ha a sors olyan helyzetbe sodorja őket, hogy állást kell foglalni döntő kérdésekben, elvileg fognak-e állás foglalni, vagy akkor is az érdekeik fognak diktálni.”

RJ: ez egy buta felvetés (már bocsánat) Göncz kijelentése ugyanis feltételezi, hogy a Fidesznél vannak elvek (csak azok néhanap nem lényegesek) pedig ha csak egy kicsit is használnátok a fejeteket, akkor magatok is rájöhetnétek, hogy az egész nem koherens, az egész csak egy katyvasz. Hogy csak 1 példa, és értsétek is (a minap blogoltam is): a NER szövege 1956-ból vezeti le önmagát, miközben még Bibó is azt kommunistának mondja. Értelmiségnél ez az ellentét NEM oldható fel, igaz ez nem is lenne fontos akkor ha értenénk a rendszer lényegét. (ami kb ugyanaz mint Horthy alatt is, mikor pont azok trianonoznak, akiknek az bűne) Summasummárum: elvek NINCSENEK (nem is voltak és nem is szükségesek) ÉRZELMEK vannak.. (Árpibácsi meg egy szerethető rendes ember volt, DE -mégha a Bibó perben érintett is volt - mégsem Bibó volt)

Együtt: Szerintem Árpi bácsi kérdése költői volt.

RJ: Egy szerethető embert -pont egy érzelmes világban- lehetséges, hogy érdemes piedesztára állítani (Bibó onnét Gönczöt meg már úgycsem lökheti le, hisz nem élhette meg) így ezt én most nem tudhatom.. de költői kérdésnek én azért nem mondanám, mert ha ez valóban kérdés lenne, akkor legjobban pontosan Göncz Árpádnak kellett volna, hogy fájjon. (mazohistának meg nem hinném)

Antall azért ragaszkodott Göncz személyéhez, mert úgy hitte Göncz lesz annyira tiszta jellem mint Bibó. (ezt a hibát amúgy Antall helyében lehet én is elkövettem volna) ám 90 után kiderült, hogy Göncz sem erős jellem. Sodorták a tömegek, érzelmei, indulatai.
Aztán mindannyiunk tragédiája lett Antall tévedése.. Ezzel persze NEM Gönczöt teszem felelőssé a rendszerváltás kudarcáért (mint ahogyan sok debil mindenért az szdsz-t vagy a liberálisokat szidja) ám ha egyszerűen és magyarán akarom mondani, akkor azt mondom, hogy Gönczre túl nagy lett az a zakó. (de kire nem lett volna az?)
Csak egy példa: Bibó egészen biztosan Orbánt már az újratemetés estéjén leoltotta volna (mert már az ott hazug szavak tömege).. Göncz pedig leélte úgy az életét, hogy fel sem fogta. Még 25 év alatt sem..

De mindez mára talán már mindegy is.
Most csak az lenne a fontos, hogy rendezzük a sorokat.
Azaz értsük meg korunk szisztémáját (értsük meg még azt is amit még Göncz sem) így a régi tévedésekhez SE ragaszkodjunk hanem ismerjük fel és vessük el - mert CSAK AKKOR találhatjuk meg az eszközöket és azokhoz az embereket is.

Göncz pedig megpróbálta - mi el is ismerjük, hogy legalább kísérletet azért tett rá - Árpi bácsi pedig nyugodjék békében.

---
Kategórikusan:
Ha Gönczből idolt csináltok (pl utcát neveztek el róla) azzal Orbánt és a Fideszt erősítítek.
Göncz ugyanis nem fogta fel (szellemileg és nem kevésbé erkölcsileg(!) kevés volt ahhoz, hogy maga meglássa) hogy a FIDESZ csak egy összefüggéstelen katyvasz.

Amúgymeg (kis kitérőnek, hogy érthető is legyen) érdekes az élet..
A pokolba vezető út NEM ott kezdődik, hogy "hopp, már ott is vagyunk!"
Hanem csak olyan nagyon egyszerű és hétköznapi helyzetekkel kezdődik, mikor mondjuk az egyik kislány kicsúfolja a másikat, és egy harmadik ezen csak nevet.
Ez a harmadik kislány is érzi belül valahol, hogy ez amúgy "rossz", de szeretné ha szeretnék, szeretné ha elfogadnák, ha legalább őt befogadnák (és nem úgy mint a másik kirekesztett kicsúfolt lányt), és ezért csak úgy megmosolyogja (ezzel kvázi bátorítja) a csúfolódót.

Na a politika is pont ilyen.
Sok-sok nagyon apró lépéssel jutottunk el oda, hogy ma egy félfasiszta államban vegetálunk.
Azért juthattunk el ide - ahova soha senki sem gondolta volna - mert korábban ezt soha senki nem állította meg.
A mi közéletünk is mindig csak egy picit lett gonoszabb, meg még egy picit, meg még egy picit.
Ma meg ott tartunk, hogy lassan már azt sem tudjuk, hogy mi a helyes és mi a helytelen - mert mára annyira össze is mocskolódtunk mindannyian. (a gonosz egy picit mindannyiunkat elszórakoztatott)

ÁM!
Jól jött volna egy ember, aki az első csúfolódásnál szól - tehát egy "Bibó fénymásolatra" valóban NAGYON nagy szükségünk lett volna (vagy akár még egy Gandhi utánzatra is..) de ehhez meg Göncz roppant kevéske volt...
Itt volt nekünk, de a feladathoz képest nudli volt..

Ezzel persze én NEM abba a lehetetlen helyzetbe akarom hozni Gönczöt, hogy "miért nem küzdött Orbán ellen csíra kora óta?", hanem most pusztán csak azt a tévedést kéne elkerülni miszerint a FIDESZ-nek vannak elvei, értékei (csak félreteszi azokat)

A fideszben nincsen és sosem volt semmi elv - a fidesz tisztán csak hatalomtechnika.
Érzelmekre hat ("nemzeti" dumák tömege) hűbérest vásárol (trafik, föld, pozíció, stb..) agyat mosat, stb..stb.. sok eszköze van - de ELV, humánérték, pozitív NINCS!
Még mutatóban (vagy éppen eldugottban, stikában rejtegetettben) SINCS!

Aki pedig nem erről az alapról akar feltápászkodni, az örökre fekve fog maradni.

Sajnos....

....kurvára igazad van, de az igazi probléma, hogy a mai magyar politikai életben a FIDESZ-nek még alternatívája sincs.

Rudolf János képe

FIDESZ sincs..

pitiáner kis bűnözők kezében az ország.. akik lopnak, csalnak, hazudnak, nyomort hoznak, a nép és a köztársaság összeesküdt ellenségei, stb (a vád, azaz a BTK sértés végtelen).. tehát bizonyosan börtönbe is fognak kerülni.
És számukra még az lesz a szerencsés (merthogy a pakliban ma még az is benne van, hogy egyszerűen csak meglincselik őket)
Figyeld csak meg - mi még azt is meg fogjuk érni - hogy a mai fideszes gazemberek (a nép haragja elől menekülve) a védelmünkre szorulnak..

Olyan pedig még nem volt, hogy valahogyan ne lett volna - azaz nem kell félni, idővel "alternatíva" is lesz, bőven lesz.

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

(Nincs téma)

Ki ..

Fotózott? Remélem a SCHNITT palika, mertha nem akkor ő hol van? talán csak nem szabadságon???

Sajnos...

...alternatívára semmi esély, mert a növényevő társadalom a nyomora miatt már ott tart, hogy másolni, utánozni szeretné a korrupt hatalmi elit résztvevőit és mindent megtesz azért, hogy maradjanak a hatalomban. A lincseléshez kellene egy erkölcsös, becsületes ellenzék, egy emelkedettebb társadalmi etikai norma rendszer, de ez jelenleg hol van? SEHOL.
Pedig az emberi társadalmat csak a 3 őstörvényre kellene visszaállítani: Ne hazudj, ne lopj, ne ölj. Csak ezeket kellene megtartani és minden jobbra fordulna.

az LMP miért is

nem megfelelő altarnativa
korrupt lenne hatalomra éhes
idióta
nem a válasz úgye
tehát van csak fidesz ugy tünteti mintha nem lenne
van más
lmp

Tartalom átvétel Tartalom átvétel