7. légvédelmi rakétaezred

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Eskü a nagyalakulótéren

Ide várom minden olyan fórumozó hozzászólását , aki a volt keszthelyi légvédelmi rakétaezred kötelékében szolgált sorkatonaként vagy akár hivatásosként .

Hitel ajánlat stressz nélkül

Szüksége van egy sürgős hitel fizeti ki a számlákat? Ha igen, kérjük lépjen kapcsolatba velünk még ma, és megszerezni a kívánt hitelösszeg
Cég Kapcsolat E-mail: (patriotictrustfundinc@gmail.com)

HITEL AJÁNLAT

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com

Sürgős kölcsön ajánlat.

Sürgős kölcsön ajánlat.

Hello, Sürgős hitelre van szüksége? vagy pénzügyi segítségre van szüksége? Kölcsönöket kínálunk az 5000 dollárról 100 000 000 dollárra a magánszemélyek, cégek és a pénzügyi támogatásra szoruló együttműködő szervek számára egy alacsony és megfizethető évi 2% -os kamatlábbal. Az alkalmazások csak 18 éves és annál idősebb jelentkezők rendelkezésére állnak, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, ha érdeklődik a gyors és könnyű kölcsön e-mail útján: (stefanjonesloanfirm@gmail.com)

Sürgős kölcsön ajánlat.

Keresés

SZIASZTOK. BALÁZS LÁSZLÓ VAGYOK MARCALIBÓL. 1992 MÁJUS-1993 MÁJUSÁIG VOLTAM KATONA KESZTHELYEN A HÍRADÓ SZÁZADNÁL GAZ-66 GK.VEZ. BÍRÓ HADNAGY VOLT A SZÁZAD PK. VALAKI,AKI EBBEN AZ IDŐBEN VOLT ITT KATONA,AZ ÍRJON IDE,VAGY AZ EMAILEMRE. mega73m@gmail.com KÖSZI.

Még a rakéták előtt

1961. okt. 13 (péntek) és 1963. nov. 20. között szolgáltam itt, még az MN9351 nevű ezrednél. Első évben még Szeles Péter volt az epk, és Fodor Mihály a TÖF, a másodikban Nagy Ferenc volt az epk és Tapodi Mihály a TÖF. Utóbbi ismeretem szerint tíz éven át töltötte be ezt a tisztséget.
Bajtársi üdvözlettel a kortársaimnak és az utódoknak: Czigány János sorállományú őrmester.

Egy légifelvétel 1959-ből

http://www.fentrol.hu/hu/legifoto/88626?r=1&c=1923038.6797955:5897244.026781:8

Kérdés

A lakatanya nyugati , zárt telephelyi rész kiépítése mikor indult meg ? Értem ezalatt a javító telephelyet , a rakéta hangárokat , bunkereket , szervízutakat ..............

Tudomásom szerint

1975-1976

Légifelvétel

Akkor ismerős neked az 1959-es felvételről a laktanya régi része ?

Légifelvétel

Minden épületet ismerek, mivel itt voltam sorállományú katona!

JP MORGAN END OF YEAR LOAN OFFER

Üdvözöljük a JP Morgan Company,
Kínálunk Hitel minden pénzügyi igényeinek, Egy nagyon alacsony kamatláb 2%, csak nem kapcsolja le a bank által ne aggódj többé vagyunk itt, hogy segítsünk YouWe kínálnak személyzet
Hitelek, adósság konszolidációs hitelek, kockázati tőke, üzleti hitelek, Oktatás kölcsön, lakáshitel, és
Hitel minden sürgős szüksége van! With.a maximális időtartama 30 év. Itt a mi EMAIL:
jpmorganpublicloanoffer@gmail.com
  Azért vagyunk itt, Sever You Better
Email: jpmorganpublicloanoffer@gmail.com
Itt az iroda felhívás vonal +447087699302

köszi !

Most éppen kell nem, talán de év jövőre, amikor szabadulsz ki a börtön, amit te kaptál csalás !

Én is itt szolgáltam !

Konkrétan 1976-1978-ig és ezen az alakuló téren tettünk esküt,
valamint itt voltak az ezredsorakozók , alaki foglalkozások és
eligazítások! Sajnos nagyon régen volt, bár katona nem nagyon
szerettem lenni, de akkor ez volt és nem bántam meg, mert abból
is lehetett tanulni.

HÖR - nyugati és déli őrs !

Ma sem bánom, bár néha belegebedtünk a sok zárásba, a labanck helyett is mi őriztük a határt, az osztrák finánc naponta kétszer végigment a teröletén a határvonal mentén egy VW-nel és letudta a szolgálatát. Mi, 8 - 12 - 18 kampó ( ha zárni kellett ) !

Ez volt az igazi kemény élet.Örömmel olvasom, hogy egyre több "emlékező egyesület" alakul !

Üdv mindenkinek ! (1974-1976 ! )

Válasz

Én is 74-76 között szolgáltam a hazámat,de sajnos manapság magasról leejtik!Pedig mi is ugyan olyan esküt tettünk mint a hivatásos állomány.Tehát nekünk is járna a korkedvezmény!

1981-83. Technikai Osztály.

1981-83. Technikai Osztály. Varga J. az osztály-, Storc Ferenc szds. az ütegparancsok.

Varga J. 81 és 85 között

Varga J. 81 és 85 között volt az opk

Itt található egy

Itt található egy aktívabb fórum: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9087813

Meg a facebookon

Meg a facebookon is:
https://www.facebook.com/webadmin3

1992-93 -ban Keszthelyen szolgáltam.

Balla Zsolt-nak hívnak.1992.februári bevonuló voltam.Az Ellátó Században ,benzinkutas.Keresem azokat a Bakákat,valamikori bajtársakat,akik ebben az idöszakban voltak ellátósok.A század pk Szalai Gyula fhdgy,elöbb Istvánovics György szds,az én fönököm a Csörnyei Tibor ftörm,Meg Zámbó Vilmos zls volt,várom mindazok jelentkezését,akik ebben a században szolgáltak.A Facebook-on is fentvagyok.

Hello mindenkinek! Katona

Hello mindenkinek!

Katona Lászlónak hívnak.1992 februári bevonuló voltam szintén a Keszthelyi laktanyába.
(híradó század)
Sípőc(z) János altábornagy volt a laktanya parancsnok,a századp-om Bíró hadnagy volt.

Röviden ennyi,csak beakartam köszönni!

Szia, szintén 1992,

Szia, szintén 1992, február, Mahner Lajos, híradó század.

92-93 február

Hello Mindenki,
Aktív még a fórum? Én is 92-93 február között voltam a Hírközpontban,
Bíró a századparancsnok, Zsoldi százados volt "főnök". a
becenevem Golby, talán így jobban ismertek. Pár bajtárs nevére még emlékszem:
Cser István, Galbács Tibor, Böszörményi Zoltán (ő talán májusi volt).
De lehet, hogy a Cser Istvánnal Budaörsön voltam kiképzésen.
E-mail címem: golby@tvn.hu

PRV

...döglött akták...

PRV

egy másik portálon olvastam, hogy augusztus 31-én találkozót szerveznek a volt laktanyába.
sajnos most én nem tudok elmenni - bár nem volna rossz - talán majd máskor....másrészt meg a fiatalabb korosztály -- 92-93-as - szervezte akiket nyilván nem ismerhetek...
1983 már rég volt....

Én is 83 84 ben voltam

Én is 83 84 ben voltam katona.

Volt katona

Igazából a fórumozók közösen szervezik a találkozót , mégpedig a laktanya főbejárata előtti , bal oldalon található tiszti parkolóban . Elvileg mindenkit elvárnak , aki vagy sorköteles , vagy hivatásos volt a laktanyában . Lesznek ott a te időszakodból is , sőt idősebbek is.

PRV

köszi a visszajelzést.....még kérdőjel, hogy megyek e vagy se...
igazából a korábbi hozzászólóval venném fel a kapcsolatot aki 1982-1983-ban volt törzsüteges... kíváncsi vagyok ki lehet?

Ne engedjétek a múltatokat, a liberális enyészetnek!

Én nem itt voltam "soros", hanem Kanizsán!
Ott 4 laktanya volt. 1.Dózsa, a későbbi Thury György laktanya(lövészdandár), 2.Kossuth laktanya (rakétások), 3.Gábor Áron laktanya(légvédelmi tüzér), 4.Határőr laktanya.
Mára a Thury laktanyát ledózerolták, helyére a Kanizsa center került. Mindössze 8-10 épület élte túl a dózereket. Átalakítások után, most öregek otthona, üzletek, szükséglakások lettek! (http://zaol.hu/hirek/le-kellett-venniuk-a-tablat-nagykanizsan-1553672) A videón, a hajdani 4-es épültbe megy be a kamerás. Hajdan ebben az épületben voltam kiképzésen. Azóta ezt az épületet is lebontották.
A Gábor laktanyából és a Kossuth laktanyából valamiféle iroda és ipari centrumot hoztak létre, több-kevesebb sikerrel.
A határőr laktanyából, idegenrendészeti „gyűjtőház” lett.
Nagyon sajnálatos, hogy a hajdani "katona város" semmit sem őrzött meg a a katonai múltjából.
Sőt! A korábban, nagy csindradrattával leleplezett (http://zaol.hu/hirek/a-gabor-aron-bronztablaja-1544267) Gábor Áron laktanya faláról, később eltávolíttatták a magánkezdeményezésből kihelyezett emléktáblát is(http://zaol.hu/hirek/le-kellett-venniuk-a-tablat-nagykanizsan-1553672)!

Meggyőződésem, hogy a hajdan megszüntetett sorkatonai szolgálat nem volt, minden fiatal álma. (Én nem bántam, hogy voltam sorkatona.)
Egy azonban biztos! Azok, akik annak idején a sorkatonaság megszüntetésével kampányoltak, ma azt harsogják (hajdani SZDSZ-ből, polgárjogi aktivistákká átvedlett nyikhaj liberálisok), hogy nem kell bűnmegelőzési rendőr az iskolákba, mert azok félelmet kelthetnek a kamasz drogosokban, vagy a tanárverő "tavaly barnultakban"!

Szerintem meg pont ők azok, akik a leginkább gátolják a fiatalok egészséges testi, lelki, erkölcsi fejlődését. Előbb a sorkatonaságot szüntették meg, most pedig ugyanezek kelnek a drogos, vagy ratyi, vagy viselkedés zavaros fiatalok védelmére!

Kedves Keszthelyiek!

Ne engedjétek, hogy a Ti laktanyátok is nyomtalanul tűnjön el a városból, mint a hajdani kanizsai laktanyákkal tették! Sok generáció emlékeit tüntetik el, amikor lerombolják a hajdani laktanyákat. A Ti laktanyátok, a Ti múltatok része!

Ui.: Nem bántam meg, hogy voltam sorkatona! Ma is azt mondom, hogy a fegyelem többet ér a liberális anarchiánál! Az anarchiát csak azok választják, akik gyávák beállni a sorba, akik szerint az egyéniség egyenlő a perverziók tobzódásával. Talán most ismét sok fiatal kóstol bele a katonaéletbe. Most már nincs kényszer, de egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Az emberek megcsömörlöttek, liberalizmus nyújtotta, hamis szabadságot. A fiatalok végre RENDRE vágynak!

Én is Kanizsán

voltam katona, bár akkor keszthelyi voltam. Negyvenegyen vonultunk be Tapolcára, negyvenet vissza hoztak Keszthelyre engem elvittek Kanizsára a Gáborba. Két kemény év de utólag én sem bánom. Ott bent nem volt cigány -magyar ellentét. Hét embernek kellett hátra arcnál megfordítani a keskeny egysávos úton kézzel a hat és féltonnás löveget. Ha egy nem húzott a többi beledöglött. Ha most is ugyanazt kéne tenni egy romának mint egy magyarnak és nem találták volna fel azok a rohadék liberálisok a pozitív diszkriminációt akkor ma is békében élne egymás mellett cigány zsidó magyar, mint ahogy harminc éve én nem találkoztam ilyen fajta ellentéttel.Akkor sem volt több homokos mint most se kevesebb, csak nem vonultak az utcán kirúzsozva mint ahogy én se vittem táblát május elsején i love punci felirattal. Engem nem zavart hogy sokan sok mindenről másképp gondolkodnak csak ne lenne lassan kötelező.

1982-83

A fent jelölt 2 évben én is itt szolgáltam a törzsütegnél 18 hónapot.Ekkor még alaktanya virágkorát érte. Keményebb világ volt talán mint később, de jó közösségeket hozott össze. Sajnálom, hogy akkoriban nem lehetett sem a laktanyában sem a környékén fotózni. Ezt külön figyelmeztető táblákkal is jelezték a laktanya környékén.(Biztonsági okokból.)Akkoriban még nem léteztek mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek és az analóg (filmes)gépek bevitele, netán használata főbenjáró bűn volt. Igy sajnos 30 év távlatából már csak homályos emléknyomok maradtak a laktanya kerítésen belüli felépítéséről.( Jó lenne ha találnék olyat akinek még vannak ott készült felvételei.)Két épületben is voltam, az egyik a portához közelebb esett, a másik a nagy alakuló térrel szemben volt. A tisztek között a jóindulatú korrektektől a végtelensötét szívatósig, az emberi habitusok és műveltségi szintek teljes tárháza fellelhető volt.Talán emlékeztek még, hogy a Georgikon úton húzódó laktanya kerítésfalát egy kis híd törte meg. Mi anno itt "mentettük" be a piát a kerítés alatt kivágott ároknál.Érdekesség még,hogy '83 nyarán a rakétaezred egy része az akkori Szovjetunióba ment éleslövészetre, amelyen nekem is "szerencsém" volt részt venni. A helyszínre 6 napi vonatozással értünk oda, bevagonírozott technikával. (... és 6nap vissza!)2 hét pedig a Kaszpi tenger közelében, a Volga deltatorkolatától kb. 50km-re.Emlékszem egy Asuluk nevü kis faluban szálltunk le, majd innét még vagy 50 km a sivatagban a bázisig.(Mindenfelé kiszuperált régi MIG-ek lelőtt roncsai.)Sokat lehetne még írni az itt töltött napokról, de az egy másik történet.8 nappal a leszerelés elött értünk haza.

Sivatagi túra

Szia!
Ha jól olvasom közös sivatagi túrán voltunk anno. Én a II. harci osztály jeles képviseletében vettem rész az ominózus túrán. Igaz én egy időszakkal későbbi voltam (82-84) de nekem is az az érzésem itt és a másik ( http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=90878139 ) topikban olvasgatva, a mi időnkben keményebb lehetett az élet.Nekem is volt "import" élményem az ároknál, na meg a négyes kapunál is. tényleg sajnálatos, hogy akkoriban nem lehetett fényképet készíteni, mert a leszerelő zászlón és az obsiton kívül semmi kézzel fogható emlék nem maradt. És az emlékek akaratlanul halványodnak

asuluk 1983

Üdv mindenkinek!!! ...aki Keszthelyen volt katona, de leginkább akik 1982-83 ban voltak ott mint ahogy én is. Különösen a törzsütegeseket. Igen sajna akkor nem nagyon lehetett fényképezni. én 2 fényképet (fekete-fehérben) őrzök amin pár katonatárs van a körletben.
Aztán jó jött e fénykép, mert a közelmúltban találkoztam egy volt katonatársammal és boldogan mutattam neki milyen fiatalok voltunk. Aztán éleslövészet a karakumban ....nagy élmény volt....hoztam haza egy skarabeusz bogarat emlékként (még mindig megvan)
egy volt PRV-s

Válasz

" Két épületben is voltam, az egyik a portához közelebb esett, a másik a nagy alakuló térrel szemben volt "

Akkor te a 2-es és a 3-as legénységi épületekről beszélsz . A 2-es volt a hőközpont közelében , a 3-as pedig a nagyalakulóval szemben .

Irigyellek , hogy élesben is gyakorlatoztatok a KRUG technikával .

Válasz

Köszi az infót, de úgy tudom ezeket az épületeket és még jópárat már porig romboltak. A technika telephelye még úgy ahogy megvan, de itt is különböző cégek dekkolnak. Itt még áll az őrtorony amelyben én is jópárszor csontig fagytam télen.

Az egykori éleslövészet színhelyéről ( Asztrakhányi régió, Asuluk )pedig itt néhány link. A környezet és az "életérzés" semmit nem változott, csak a technika más.

( http://www.youtube.com/watch?v=-yeMSV-Azr0 ),
( http://www.youtube.com/watch?v=dT2PO3q1uBM ),
( http://www.youtube.com/watch?v=exDVqNwDGK8 ).

( ...és közben a új "Facebook nemzedék" fizikailag és mentálisan is korcsosul.Azt sem tudják, hogy egy AMD-762-est melyik végénél kell megfogni és ha véletlenül meghúznák a ravaszt, remegő lábbal lenne sárga az alsónadrágjuk. Fültágítóval, pircinggel, tetoválásokkal keresik az önazonosságukat, miközben eltorzult, aberrált nemi identitással büszkélkednek és az sem tudják miként kell egy nőhöz normálisan "hozzáérni". Köszönhetően többek között a liberális média által sugallt, súlykolt, agymosó, "trendi" irányvonalnak.)

Sok mindenben igazatok van,

de a katonaságot nem sírom vissza.

Azt nem vitatom, hogy a kiképzés, a katonai fegyelem előnyökkel is jár, még a honvédelmi célt is elfogadom. De a Kádár éra tisztjei , és főleg Baján kiképzett tisztesei (őrvezetőtől-szakaszvezetőig) hatalmukkal rendszeresen visszaélve szívatták szerencsétlen gyerekeket, akik közül sokan öngyilkosságba menekültek, és - persze helytől függően is -, rettegésben és megaláztatásban töltötték el a 11 hónapot. (Itt az előfelvételisekre gondolok, akik érettségi után, az egyetem előtt húztak le 11 hónapot, 18 évesen.)

A sok hülye parancson néha csak röhögni lehetett,- de a "parancsot megb@szni nem lehet, mert akkor szaporodik" -, a legszörnyűbb mégis az volt, hogy sem önálló véleményed, akaratod, sem más álláspontod, sem érveid - összefoglalva: EGYÉNISÉGED, SZUVERENITÁSOD nem lehetett, mert uniformizált alattvaló lettél...

Vitamin

A Honvédség, nem az SZDSZ!

A Honvédségben NEM demokrácia van, hanem parancsuralmi rendszer! A reguláris hadseregek mind így működnek a világon!
Egyéniség, szuverenítás? Egyenruhában? Az a buzibárban van! Az EGYENruha lényege (amint a neve is mutatja) az, hogy EGYENlőek, az azonos beosztásúak! Nincs olyan, hogy "egy kicsit ratyika vagyok", vagy egy "kicsit drogoska vagyok", vagy egy kicsit "szuverén vagyok", ezért nekem többet szabad. A civil életben, sajnos, a felsorolt tulajdonságok lassan, védett tulajdonsággá válnak!
Nem a véleményedre van ott szükség, hanem arra, hogy a beosztásodnak megfelelő munkát elvégezd! Te civilként gondolkozol, ezért nem értetted meg soha sereget és pont ezért nem is fogod soha megérteni!
Belemehetnék abba, amit a Nemzetvédelmi Egyetemen úgy neveznek, hogy „csapat pszichológia” tantárgy, de nem teszem!
Legyen elég annyi, hogy az akkor értelmetlennek, vagy nevetséges tartott parancs, sokszor éppen azt a célt szolgálta, hogy az EGYÉNISÉG ne kezdjen el gondolkodni, hazagondolni stb. Abból szokott lenni a falcolás. A cél az volt, hogy lefoglalják a katonákat, hogy addig se csináljanak hülyeséget!
A katonai hierarchia úgy épül fel, hogy a feletted álló gondolkodik(ő ugyanis azért van feletted), te meg végrehajtasz!
Én tudom, hogy a sorkatonai rendszer kötelező volt, nem opcionális, de nem is volt ennyi drogos, ratyi stb. Keretet adott a fiatal életeinek! A mai „EGYÉNISÉGEKEN” alapuló világban, kamaszok vernek halálra öregeket, tanárokat. Buzi vonaglanak a fővárosban, takony senkik erőszakolnak meg lányokat, pózolnak a neten szamuráj kardokkal, fegyverekkel.
A mai, nagy, látszólagos szabadságban, olyan emberek szolgálnak példaképül, mint Győzike, vagy VV Évi! A jelek szerint te rájuk inkább vagy vevő, mint a tiszta, világos értékeket hirdető keretekre!
A katonaságnál nem az EGO az első, hanem a csapat, mint egység! Az egyéniség mindig széthúz, de ha csapatra van szükség, akkor nincs helye az egyénieskedéseknek! Az átlag katona túlélésének záloga, a csapta nyújtotta védelem! A csapat egységének megbontása zendüléshez, anarchiához, pusztuláshoz vezet. Az öngyilkos katonákról annyit, hogy inkább egy ember vesszen sokakért, mint sokak pusztuljanak egy miatt! Ha ezt nem érted, akkor hiába, nem tudsz tovább jönni a témában!
A mai emberek, lelki rumlijának jó példája vagy!
Nem szereted, ha meghatározzák a neked a szabályokat(hiszen te SZUVERÉN EGYÉNISÉG vagy), de simán elfogadod, ha lehallgat egy külföldi titkosszolgálat, ha azt mondják neked, hogy "a te biztonságod érdekében teszik, a terrorizmus elleniharcban"!
Olyankor simán leadsz aszemélyiségi jogaidból, szuverenításodból. Egy katona ne parancsoljon neked, de egy bank azt tehet veled, amit csak akar, ha hitelt kértél tőle! Ez nem zavar?

Nem értettél meg.

Az igazság soha nem abszolút, így a Te "vélt" igazságod is cáfolható (csak néhány példa erejéig)
"Honvédségben NEM demokrácia van, hanem parancsuralmi rendszer!"
- Czinege et. honvédelmi miniszter és Illés ezredes et. Keszthelyi laktanyaparancsnok szartak a honvédségre, ám annál jobban szerették a hatalmat és a piát.

"Legyen elég annyi, hogy az akkor értelmetlennek, vagy nevetséges tartott parancs, sokszor éppen azt a célt szolgálta, hogy az EGYÉNISÉG ne kezdjen el gondolkodni, hazagondolni stb.
- Himmler és Paulus közül melyiket választanád? Azt, amelyik gondolkodás nélkül végrehajtva Hitler parancsait milliókat küldött halálba, vagy azt, amelyik a parancs értelmetlenségét látva legalább néhány százezer ember életét megmentette?

- "A mai „EGYÉNISÉGEKEN” alapuló világban, kamaszok vernek halálra öregeket, tanárokat. ...takony senkik erőszakolnak meg lányokat, pózolnak a neten szamuráj kardokkal, fegyverekkel. " - Igen, ez nálunk valóban így van. De Svédországban, Finnországban, Dániában - liberális skandináv országokban -, miért nincs ilyen? Mondjuk kevesebb a szellemi analfabéta. (És a degenerált.) De a hadkötelezettségtől - még inkább a háborútól -, kevesebb lesz az analfabéta és a degenerált? Lásd: Apokalipszis most!

" Az öngyilkos katonákról annyit, hogy inkább egy ember vesszen sokakért, mint sokak pusztuljanak egy miatt!"... De ha valakinek nem drága a saját élete, akkor még olcsóbb a másé!! Lásd Al Kaida...

Olvasd el Remarque-tól a "Nyugaton a helyzet változatlan"-t és talán jobban érted a világot!

Vitamin

ezzel

hiába vitatkozol.... kb hetente/ két hetente visszajön, és mindenkinél okosabb....

EZ mindenhez ért, nem vetted észre...

a bakacs utcai kamionos....

:-()

Ez biztos, hogy AZ?

Csak ahhoz szólok hozzá, amihez van lövésem. A munkámból adódóan van rálátásom a Honvédség témára. Ebből már sejtheted, hogy még csak nem is Keszthelyen, vagy Hévízen lakom. Főleg nem vagyok kamionos.
Ha nem is mindenkinél, de a hozzád hasonló, seglyukszájú yetinél okosabb vagyok.
Jó tanács, ha valamihez nincs közöd, akkor ne bugyogj bele, mert könnyen ráb.szik az ilyen kis fotelhuszár, mint te!
Látom a témához nincs lövésed, ezért akarod a barátod seggét, nyilvánosan kinyalni! Itt a R.J. az, aki mindenhez ért és mindenkinél okosabb! Szerintem neki írogass, rólam meg akadj le, kis birkám! vagy ő a cimborád? Neki azért nem írsz? Vele elvtársak vagytok? Vagy még közelebb is álltok egymáshoz?

ui.:Éééééés te ki a t.köm vagy? Ja tudom már, reggel láttalak, amikor lehúztalak a rötyin. Még integettem is, amikor eltűntél a lukban, papírba csomagolva! Emlékszel?

nyehehe

hehe
pörögj csak

???

???

4 öngólt rúgtál magadnak!

1. "Czinege et. honvédelmi miniszter és Illés ezredes et. Keszthelyi laktanyaparancsnok szartak a honvédségre, ám annál jobban szerették a hatalmat és a piát."
Én nem a Czinege féle Honvédségről beszélek, hanem a mai Honvédségről! Jelenleg már nem elég a foximaxi diploma. Ma már százados szinten is sokaknak szerepel az mk.(vagyis mérnök) cím! Őrmestertől már érettségi az alap. Nincs már érettségi nélküli, őrmesteriskolát végzett bunkó. Őrnagytól felfelé legalább középfokú angol vizsga. Alkohol: évente fizikai felmérés dönti el, hogy valaki maradhat vagy sem. Ez vonatkozik a szerződéses és a hivatásos állományra is. Részleteket lásd itt: http://rht.netai.net/docs/honved_alkalmassag.pdf Ha valakinek 3x nem sikerül, attól elköszönnek!
2. "Himmler és Paulus közül melyiket választanád? Azt, amelyik gondolkodás nélkül végrehajtva Hitler parancsait milliókat küldött halálba, vagy azt, amelyik a parancs értelmetlenségét látva legalább néhány százezer ember életét megmentette?"
Az almát a körtével? Himmler az SS parancsnoka volt. Az egy dolog, hogy katonai feladatokat is végrehajtottak, de az nem egyenlő a katonasággal. Az egy párthadsereg volt, amelynek tagjai nem Németországra tettek esküt, hanem magára Adolf Hitlerre. Paulus ízig, vérig katona volt. Az I. vh.-ban lovassági tiszt, a II.-ban páncélos tábornok. A Wermacht (birodalmi hadsereg) KATONÁJA volt! Ezt tanulta! Érted? Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a hajdani Néphadsereg és a Munkásőrség ugyanazt jelentette. Miért, hát ugyanazt a pártot és kormányt szolgálták, nem?
3. "Igen, ez nálunk valóban így van. De Svédországban, Finnországban, Dániában - liberális skandináv országokban -, miért nincs ilyen? Mondjuk kevesebb a szellemi analfabéta."
Az általad felsorolt liberális országok (+Kanada) most tanulják, hogy mit jelent az, hogy cigánybűnözés! Mára ott tartanak, hogy a Svédek kitoloncolja a nem kívánt, dologtalan, "tavalybarnultakat". A Finnek sem tolerálják őket. A nagy liberális jogokat sorra nyirbálják, mert a muszáj, nagy úr!
4. „Az öngyilkos katonákról annyit, hogy inkább egy ember vesszen sokakért, mint sokak pusztuljanak egy miatt!"... De ha valakinek nem drága a saját élete, akkor még olcsóbb a másé!! Lásd Al Kaida...”
Ez több helyen is sántít!
a.: Az Al Kaidét nem sorolnám a reguláris hadseregek közé! Márpedig én arról beszélek!
b.: Az ereit felvágó hülyegyereket nem hasonlítanám ahhoz a terroristához/szabadságharcoshoz (nézőpont kérdése), aki meghal a hitéért, hazájáért, ősi törvényeiért,a megszállók elleni harc ügyéért. Neked ők fanatikus terroristák, szerintük viszont olyan szabadságharcosok, mint a mi ’56-os pesti srácaink! Egy hithű muszlim, Al Kaidás naponta ötször imádkozik az Istenéhez. Egy nyugati vallásos ember hányszor imádkozik a saját Istenéhez. Az Al Kaidás meghal az Istene nevében, a nyugati ember mikor tenné ugyanezt.
c.: Az európai ember nagyon nagyra van a kultúrájával és demokráciájával, mégis lehallgatják egymást az állítólagos szövetségesek, sőt egymás után kémkednek. Aztán csodálkozik a nyugati ember, hogy nem kíváncsiak erre a demokráciára a muszlimok!

Czoma tervek

Vajon az új vezetőség tudja majd folytatni a Czoma féle laktanya rekonstrukciós terveket ? Értem ezalatt a megmaradt élelmiszerraktár épületének újrahasznosítását , ami a régi tervekben az Iszlám ház lett volna .

Kár, hogy megszűnt a

Kár, hogy megszűnt a sorkatonaság, rendet, fegyelmet, edzettséget tanultak ott az emberek!
Barátságok köttettek, életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak.
50-100 fős helyőrségek mindenhol maradhattak volna, segíthetnék a rendőrök munkáját-járőrözés. Katonai járművekkel helyben-környéken vészhelyzetben segíthetnének - pl a mostani hóhelyzet, árvíz...

Hát senki nem volt itt katona??

Ez elszomorító! Legalább pár volt katonatiszt írhatna ide...

nem itt

kell keresni őket ezen a mocskolódó portálon, ők nem olvasnak ilyet.

Rudolf János képe

A kisdobos mindig igazat mond, és mindig valamit kérdez.


------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Mondasz valamit!

Számomra ez a "már csak azért is kötekedjünk portál..." Itt nagyrészt sajnos ilyen embereket lehet találni...

És "Ti" Mi a sz...kerestek

És "Ti" Mi a sz...kerestek itt??!!

Mi itt voltunk

Anno kiskatonák... Legalább is én. De szép is volt, de jó is volt... Az emberek teljesen mások voltak... Volt bennük összetartás és nem azon járt az eszük, hogy "brahiból" kibe kössenek bele a neten... Amúgy nékem ez volt itt az utolsó hozzászólásom...

Mi itt voltunk /Én nem itt voltam/

Kiskatonaként bizonyosan igazad van, nekem az ismeretségi köröm a volt parancsnokig terjed. Nem értek veled egyet abban, hogy „brahiból” kibe is köthetünk bele. Azt meg pláne sajnálom, hogy megfutamodsz és nem vagy hajlandó további hozzászólásra.
Veled mindenképen „szegényebbek” leszünk.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel