EZEK VAGYTOK TI!

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

KÜFÖLDI ELEMZÉS << LINK

Hát itt tartunk! A német SPIEGEL-ONLINE elemzése alapján lassan szégyenlenem kell magam, hogy magyar vagyok! Ez 2/3-os csürhe, a jobbikkal együtt teljesen lejáratja Magyarországot! A magyar nép nem tanul soha a múltból, nem változtat a jelenén és ezzel a saját jövőjét teszi tönkre!

Hévíz városa nevet változtathatna !

Javasolnám, hogy változtasson nevet a város, mondjuk TÁBLA-országra, mert amikor oda
érek a városhoz olyan tábla arzenál fogad, hogy az valami csoda és párját ritkítja!
Ilyennel és ehhez hasonlóval nem találkozta sehol, pedig bejártam a világot! Ideje lenne
elgondolkodni azon, nem balesetveszélyes ez így ????????????????????????????????????????
Egyszerűen felháborító és egyben röhejes, ahogy kinéz! Ki adott erre engedélyt???

lehet hogy a világot bejártad,

de még nem voltál Budapesten. Egyébként a világon akárhova mész a bevezető utakon mindenhol ez van, úgyhogy ne vetíts, az hogy nem esztétikus az egy másik dolog. Ne menjünk messzire nézz a tükörbe te is - na most már érted miért utálod a természetet. Jól kibaszott veled!

Látszik az, hogy sötétségbeben élsz!

A reagálásoddal azt árulod el magadról, hogy milyen szinten vagy és veled együtt az ország!
Megjegyezném neked, hogy Budapest legalább olyan beteg hely, mint Hévíz, de közte te is!
Nekem a világot nem Budapest jelenti, még a neve hallatán is kiráz a hideg! Minden rossz
onnan indul és eddig is onnan indult ki! Sajnos Hévíz is arra az útra lépett, ami a
fővárosban van és ez nem előnyére, inkább hátrányára van a városnak, ami nem, inkább
elvesz régi meghitt értékéből! Az aránytalanság, torzulás, kapzsiság irányába tart és ez
véleményem szerint nem jó irány! Hévíz városa bár fejlődött, de nem előnyére, inkább
hátrányára, amihez keményen hozzátett a jelenlegi város vezetés!

Magyarország jobban teljesít?

"A feltörekvő piaci devizák továbbra is folytatták lejmenetüket csütörtökön, a magyar forint volt az a fizetőeszköz, mely a legnagyobb gyengülést elszenvedők között volt – írja a forintról szóló cikkében a CNBC. A lap megjegyzi, hogy a forint a dollárral szemben 5,34 százalékot esett, az euróval, illetve a svájci frankkal szemben pedig 4 százalékos volt a zuhanás 2014 eleje óta. Az argentin peso sorsára juthat a magyar fizetőeszköz? – teszi fel a kérdés a CNBC."

Vitamin

Leértékelt ország!

"Tavaly az első félévben 38, a harmadik negyedévben további 16 ezer használt lakás eladását regisztrálta a KSH. Új lakásokból ugyanezen időszak alatt 1341-et értékesítettek. A használt lakások ára 2,8 százalékkal csökkent az előző évhez képest, ez 2008 óta reálértékben 31,5 százalékos értékvesztés - derül ki a KSH frissen közzétett elemzéséből. Országosan 9, Budapesten 14 ezer forinttal kevesebbet ért a piacon egy átlagos négyzetméter, mint 2012-ben."

Én szóltam!

http://www.helikonportal.net/node/1090

RJ

Információ!

Ez az egész kisvállalkozás-téma messze túl van lihegve. Ebben az országban a kisvállalkozás alapvetően munkát értékesít. Ez a magyar kapitalizmus egyik sajátossága, a tőke nélküli, tőkés vállalkozó. A kisvállalkozásokban nincs tőke, és nagyon alacsony a produktivitása. Nem a konjunkturális szívások, hanem a kényszerek hozzák létre ezt a világot. Az elmaradt kistérségekben nagyobb arányban dolgoznak az emberek kisvállalkozóként, mint a fejlettebb régiókban. Nem vállalkozunk, hanem munkát adunk el. Nem arról szól ez a folyamat, hogy az erőforrásainkat trükkösen és ügyesen kombináljuk és befektetünk. Ilyen típusú lehetőségek nem érintették meg a magyar társadalom alsó szegmensét. A magyar társadalom nem éli meg azt az élményt, hogy megpróbálnak valamit csinálni, ami a tehetségüknek, ambícióiknak, lehetőségeiknek megfelel, hanem várunk valamire, vagy úgy gondoljuk, hogy majd megmondják nekünk, mit kell csinálni. Ez dermeszti és kasztosítja a társadalmat. Ma Magyarországon minden tekintetben lefagyott a mobilitás. A munkaerő-piacon lévők sem váltanak munkahelyet. De ha nincs társadalmi dinamizmus, akkor a gazdaság is lefagy. Normálisan fejlődő, pláne egy válságra reagáló gazdaságban viszonylag természetes, hogy vannak vállalatok és cégek, amelyeknek rosszabbul megy, de mégis, normális világban, ezek is, mások is a jövőben növekedésre képes váltásokat alapoznak meg, próbálkoznak.

VALÓBAN EZEK VAGYTOK TI! A HÜLYESÉGÉRT NAGYON ELÖL ÁLTATOK!

(ÁLLTATOK)

ÁLLTATOK

Ismét remekel a politika!

A legfelsöbb krémium elemezve a törvényszerüséget úgy döntött (helyesen!), hogy a bankok semmilyen törvénytelen dolgot nem követtek el a kamatemelésekkel, s az árfolyam változásokból eredö megemelt törlesztési részletekkel!! A kormányunk ismét kritizálta ezt a döntést, azzal az indokkal, hogy a bírák a bankok oldalára álltak, s nem a nép, a lakosság pártját fogják! A plitika tehát azt várja el, hogy a nemzetközi törvényekkel szemben döntsenek s a törvényeket ne vegyék figyelembe?! Mindenki tudja, hogy "Juszticia" vak, s nem dönthetünk úgy, hogy elfogultan valamelyik oldal pártját fogjuk. Ez akkor diktatura! Meddig hagyja ez a nép, hogy orránál fogva vezessék!? Nehogy már az adófizetök pénzéböl kompenzálják az eladósodottak tartozását! Senkit nem köteleztek házat venni. lehet bérlakásban élni! Ha meg valaki hitelt vesz fel, fizessen!

A deviza hitelesek szerzödésében mindenhol fel van tüntetve, hogy a bank fenntartja a jogot a piaci változokból eredö, illetve az árfolyam változásokat követö dinamikus kamat változtatását! Ezt a hitelfelvevök aláirták, igy a szerzödések teljesen jogszerüek voltak! A hülyeségnek mindig is magas volt az ára!

Közgazdász és jogász is vagy egyszerre?

Ha ilyen okos vagy, akkor azt is elárulhatnád, hogy miközben világszerte folyamatosan csökkent a jegybanki alapkamat -nálunk jelenleg rekord alacsony 3%- akkor ezek az istenverte bankok miért emelték meg a hitelek kamatait? Mert nem csupán deviza árfolyam változás történt, hanem kamatemelés is, a csökkenő kamatok mellett!
Na erre adj választ te zseni, ha tudsz!
Én tudom a választ, csak kíváncsi vagyok, ha ilyen nagy tudású vagy, akkor mit mondasz erre?
Még mielőtt jönnél azzal, hogy biztos hitelem van és azért pofázok, hát szólok, hogy nincs hitelem, nem is volt, de nem is lesz.
Csak figyelemmel kísérem a dolgot, illetve van néhány devizahiteles ismerősöm, akinek próbáltam és próbálok segíteni. Eddig úgy néz ki sikerrel, mert a hitelszerződések minden esetben olyan gyenge lábakon állnak, mint a te helyesírásod. Ha pedig a bank nem akar a nyakába egy n+1. eladhatatlan ingatlant, akkor le fognak ülni tárgyalni az adóssal.
A bankok működését pedig itt az ideje rendszabályozni, mert amit 1990-2008 között műveltek, az szabad rablás volt. Ha pedig ez nem tetszik nekik, akkor el lehet innen menni.

Ez van!

Buta vagy kisfiam, ennyi! Annyit értesz a banki ügyekhez mint a tyúk a harangöntéshez! Egy nem fixált kamatú szerződésnél a bank változtathat, s ez benne van a szerződésben! Sajnos a szüleim is lépre mentek, de az ő hibájuk! Mindent elolvastam mert egy ügyvédnél dolgozom s tanulok! A szerződés törvényes! Én el is költöztem emiatt otthonról!

Jól kevered de ez

annak a következménye ahogy a média szítja a hangulatot!

"Ha ilyen okos vagy, akkor azt is elárulhatnád, hogy miközben világszerte folyamatosan csökkent a jegybanki alapkamat -nálunk jelenleg rekord alacsony 3%- akkor ezek az istenverte bankok miért emelték meg a hitelek kamatait? Mert nem csupán deviza árfolyam változás történt, hanem kamatemelés is, a csökkenő kamatok mellett!Na erre adj választ te zseni, ha tudsz!"
Semmi zseni! Az egyiknek semmi köze a másikhoz. Ezenk kívűl, (te kisokos) a bankok vállalkozások. A jegybank is a profitból él. Egy hitelező bank emelhet kamatot (dinamikus kamat) ha a költségei változnak s ez benne van a szerződésben, csak ezt nem csak olvasni és aláírni kellett volna hanem érteni is!! S ez benne a szerződésükben!

Ha az éállam beleszól a bankok működésébe akkor akár ismét bevezteheted a szocializmust! Ha valaki hitelt vesz fel akkor az tartozik! Neked nincs hiteled vajon miért nincs ha annyira szuperjónak tartod a dolgot! Nekem sincs mert ilyet nem írtam volna alá! AKKOR azonban kecsegtető volt az alacsony hietl de senki nem mondta hogy ez így marad!

A legnagyobb disznóság azonban az, hogy az adófizetők pénzéből támogatják most azokat akik megszívták! Azok fizetnek most, akik nem vettek fel ilyen hitelt! Többek között Te is! -Én nem-, mert nekem csak külföldön képződik jövedelmem, s csak áfát fizetek ha elköltöm a lét! Én ennek a krománynak egy fillért nem adok, mert így bánik az adófizetők által befizetett pénzekkel! Tudod, Kikkoma, a hülyék a másik sorban állnak......
(Látszik, hogy az érveid elfogytak, különben nem büfögnél a helyesírásról, s inkább az értelmezéssel foglalkoznál, mint azok akik beleugrottak a devizahitelekbe!

Demokrácia?

A Kúria döntését lehet vitatni, lehet kritizálni, de nem a Végrehajtó hatalomnak! Ez a demokrácia klasszikus alapelve, tehát hogy az igazságszolgáltatás (Bíróság és Kúria) és a Végrehajtó hatalom (Kormány) egymástól független szervezetek, és a kormány nem pofázhat(na) bele a Bíróságok működésébe. Mint ahogy Rákosiék tették anno...

Persze a Kormány keményen belepofázik a Bíróságok működésébe ma is, hiszem fidesznyik Szájer felesége maga a bírói testület feje, az Alkotmánybírók többsége ma már volt fideszes pártkatona, akiknek elég lesz 72 évesen nyugdíjba menni....stb, és éppen ezért - pedig a Fidesznyik goaud ezer eszközzel próbál manipulálni-, mégis.....éppen ezért, hogy a Kúria önállóan mert dönteni-, számomra szimpatikus. Nem a döntés tartalma, azzal most nem foglalkoztam, hanem a bírói szuverenitás megőrzése, ami talán a legfontosabb egy vezérelvű, autoriter kormányzás és törvényhozás mellett...

Vitamin

A bírák

elmagyarázták a nyilatkozatban, hogy nem érzelmi alapon döntöttek! Egy legfesőbb bíróság sem tehet ilyet. Akár tetszik akár nem, nem a "nép ellen" > (fityesz fika), hanem a törvények MELLETT döntöttek! Ha ilyen az eredmény akkor az korrekt! (Az lehet, hogy a törvények rosszak, de nem teheti meg senki hogy ezekt csak úgy -esetneként válogatva- figyelmen kívűl hagyják, mert ha teszik akkor semmi értelme a törvényeknek!)

Igen?

Igen? Még az a szerencse, hogy Biszku Béla is korrekt volt és persze az inkvizitorok és pl. Haynau is törvényesen jártak el. Volt bíró, ügyész, tágyalás és törvények, ahogy most is...

Kedves Fidesz Hívők!

Ha tényleg igaz a hír, az M4-es autópálya 1 km-re - az ALFÖLDÖN! -, 3,83 milliárd forint lesz. Ez 1 milliárddal több, mint a Kőröshegyi Viadukt km-re, amelyért akasztást követeltetek, és 2,5 milliárddal több, mint az M7-es Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakaszai. De ez utóbbiaknál legalább volt domborzat, meg tőzeges, süppedős talaj, na meg egy b@szott nagy viadukt.

Kérem, hogy most is tiltakozzatok, és követeljétek vezéretek azonnali lemondását!!

Véleményem ezekről !

A "lé" határozza meg a tudatukat és egyre mohóbbak, aminek fulladás lesz a vége!
Remélem nem kell sokat várni rá! 2014-04-06

aha

Egy év

A baloldali igazmondás megint bukott egyet!

Kondorosi Ferenc, a rendészeti minisztérium 2006-s államtitkára is azt vallotta, hogy Gyurcsótány személyesen tárgyalt Gergényivel, 2006 forró őszén!

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a 2006. őszi események során többször az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot megkerülve, közvetlenül tárgyalt rendőrségi vezetőkkel - mondta el a tanúként meghallgatott Kondorosi Ferenc, a tárca volt államtitkára a rendőri vezetők elleni büntetőperben kedden a Fővárosi Törvényszéken."
Még azt is elmondta, hogy Bene László, akkori országos kapitány is nehezményezte, hogy Gergényi külön egyeztetett a kormányfővel, az ő tudta nélkül!

Na már most: Gyurcsány azt mondta, hogy aztán semmilyen utasítást nem adott, vagy személyes találkozó sem történt.
Ehhez képest, már a második vallomás szól ellene! A jelek szerint, lehet hogy mégi lövetett a baloldali kormány 2006-ban?
hmmmmmmmmm
Mit is mondhatnék? A hazug ballert előbb utólérik, mint a sánta 'Qtyát!
:-))))))
És még azt akarják elhitetni az emberekkel, hogy lehet hinni a baloldalnak?

Fidesz mondta (Hiányolva a rendőri fegyverhasználatot)

a fideszes Nyitray András, a parlament emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságának 2006. szeptember 19-i ülésének jegyzőkönyve szerint azt mondta:

„Elhangzott itt több soron – és itt jönnek a kérdések –, hogy a rendőri állománynak olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert. Szeretném megkérdezni, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban levő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak – és higgyek el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét,akkor itt nagy baj van”

Ha van rajta sapka......

Narancsbirkácskám!

Narancsbirkácskám!

"Oszt" szerinted nem a miniszterelnök a miniszterek elnöke? Vagy tán' a miniszterelnök nem utasíthatja miniszterét? Szerinted Orbán Viktor nem tárgyal közvetlenül senkivel? Nem a f@szt nem! Ő adja ki az ukázt még arról is, hogy ki kaphat trafikot, vagy állami földet Magyarországon. Vagy amikor gumicsizmában osztja a gáti észt, tán nem állt vígyázban előtte az egész szopott fejű katasztrófavédelmi vezérkar? Vagy tán a népképviseletet - elméletileg - megtestesítő kib@szott országgyűlés nem elvtelen végrehajtója Orbánod eszement ötleteinek?

Amúgy meg ki nem sz@rja le Fletót?

Ha buta vagy,akkor ne brekegj bele!

-"Oszt" szerinted nem a miniszterelnök a miniszterek elnöke? Vagy tán' a miniszterelnök nem utasíthatja miniszterét? Nem a f@szt nem!-

Éppen ez a gond! Ő a miniszterek elnöke. Ő csak a minisztereinek adhat utasítást. A szakminiszeter (pl. a rendészeti miniszter) pedig az alárendelt szervnek ad utasítást (pl. rendészeti szervek). A gond ott van a sztoriban, hogy kimaradt a komplett minisztérium, miniszterestől, államtitkárostul. Sőt még az országos rendőrfőkapitány is ki lett hagyva! Feltó haverod olyan embernek (bp.-i r.kapitány) adhatott utasítást, amire NEKI NEM VOLT JOGOSULTSÁGA! Ha voltál katona, akkor még emlékezhetsz rá, hogy ezt nevezték, a "szolgálati út megkerülésének, annak figyelmen kívül hagyásának"! A miniszterelnök ugyanis NEM közvetlen elöljárója a budapesti rendőrkapitánynak!!!

-Ő adja ki az ukázt még arról is, hogy ki kaphat trafikot, vagy állami földet Magyarországon. Vagy amikor gumicsizmában osztja a gáti észt, tán nem állt vígyázban előtte az egész szopott fejű katasztrófavédelmi vezérkar?-

Azért a gáton ötletelni, állami földet osztogatni, csak nem egyenlő azzal, hogy fegyvertelen állampolgárokat lövetnek, veretnek miniszterelnöki "ukászra"! Remélem ezt még te is érzed!

-Vagy tán a népképviseletet - elméletileg - megtestesítő kib@szott országgyűlés nem elvtelen végrehajtója Orbánod eszement ötleteinek?-

Az országyűlésben ott ülnek a baloldal és a "zöldek" képviselői is! Ők is Orbán kiszolgálói?

Jó tanács:
1. Azzal, hogy obszcén szavakat használsz, még nem lesz igazad! Hiába próbálsz itt nagyarcúan, lekezelni mindenkit, attól még nagyon sötét vagy!
2. Javasolnám, hogy tanulmányozd az államigazgatás rendjét, alá/felérendeltségi viszonyokat. Illetve a fegyveres testületek szolgálati viszonyait, annak vezetőinek jogosultságait, intézkedési jogköreit.

- Amúgy meg ki nem sz@rja le Fletót?-

Ha nem érdekel a "Fletó", akkor miért is posztoltad a beírást?

Ne rugózzál már ezen!

Fletó a Főzsernyákokat utasította, hogy védjék meg a TV székházat. Mivel a miniszterelnök az államigazgatás feje, ez belefér a hierarchiába.

"fegyvertelen állampolgárokat lövetnek, veretnek miniszterelnöki "ukászra"!- írod.Aha! Izsákon, Orbán rendőrei. Ez jó kis demagóg szöveg, legalább annyira mint a Tied.(És az is különbség, hogy Orbán rendőrei halálra vertek egy embert, Fletó rendőrei meg nem.)

Na de kit is utasítgat igazából Orbán?

"Az embereket viszont nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy bevezetnek egy kormányzati megoldást, majd azzal ellentétes bírósági ítéletek születnek, az ugyanis jogi zűrzavart eredményezne - hangsúlyozta. Ezért most ARRA KELL (!!!) SARKALLNI az igazságszolgáltatás vezetőit, elsősorban a Kúria elnökét - folytatta -, hogy előbb-utóbb tegyenek rendet a devizahitelügyek területén...." Idézet a miniszterelnöki portálról.

Az államigazgatás milyen alapon szól bele az elméletileg elkülönült hatalmi ág, a bíróság működésébe?
/Pelikán: Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet!/

Mondom én, hogy buta

Mondom én, hogy buta vagy!

1. A KORMÁNYFŐ NEM ADHAT UTASÍTÁST A RENDŐRI VEZETŐKNEK!!!! A KORMÁNY A MINISZTEREI ÁLTAL,TEHÁT NEM A MINISZTERELNÖK KÉZI VEZÉRLÉSÉVEL IRÁNYÍTJA PL. A RENDŐRSÉGET!!! TEHÁT NEM FÉR BELE A HIERARCHIÁBA, KIS BUTUS! Mondtam, hogy tanulmányozd a különböző fegyveres testületek hierarchiáját, felettes szervezetit, alá-felérendeltségi státuszokat, hatásköröket, jogköröket! Vagy, ha nem értesz hozzá, akkor ne ugass bele!
2. Orbán rendőrei duma:
Nagy különbség, hogy azokat az állatokat azonnal letartóztatták, kirúgták, vád alá helyezték stb... A Gergényi féle szarjankók pedig még mindig nem álltak bíróság elé, a tömegbe lövöldözés miatt! Érzékeled a difit? Ráadásul, egyelőre nincs olyan bírósági tanúvallomás, amely azt fejtegetné, hogy Orbán személyesen tárgyalt a két rendőrrel, vagy főnökeivel, a halálos bántalmazás előtt!!! Ha lesz ilyen vallomás, akkor áll a párhuzam! Addig viszont, ez nagyon gyenge duma volt!
3. "Az embereket viszont nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy bevezetnek egy kormányzati megoldást, majd azzal ellentétes bírósági ítéletek születnek, az ugyanis jogi zűrzavart eredményezne - hangsúlyozta. Ezért most ARRA KELL (!!!) SARKALLNI az igazságszolgáltatás vezetőit, elsősorban a Kúria elnökét - folytatta -, hogy előbb-utóbb tegyenek rendet a devizahitel ügyek területén...." Idézet a miniszterelnöki portálról."
Ez azt jelenti, hogy nem sokat érnek azok a törvények, amelyeket nem hajlandóak figyelembe venni a bíróságokon!
Te is tudod, hogy a devizahitelekben vastagon benne vannak a bankok! Vagy szerinted jól van az, hogy a bankok megússzák, hogy átvertek egy csomó embert? HA szerinted ez így helyes, akkor ezzel a véleményeddel ne dicsekedj, mert hamar beveri valaki asz orrodat!

Egyelőre(?) fiktiv párhuzam.

"Ezért most ARRA KELL (!!!) SARKALLNI az igazságszolgáltatás vezetőit, elsősorban a Kúria elnökét - folytatta -, hogy előbb-utóbb tegyenek rendet...." - na és most innentől csak a tárgy változik: a helikon portálos beírók között, nehogy má' valaki ne értsen velem egyet. (Mondja a diktátor, legyen az bármilyen nevű is!)

Ennyi?

Buta vagy és SAKK-MATT!

Ismeritek azt a viccet ?

Amikor a veréb sakkozik? Rász..ik a sakktáblára, majd felrúgja a bábukat és azt mondja
GYŐZTEM ...!!!

?? >> ??

Te még mindig a 2006-os dolgoknál tartasz, amin már nem lehet változtatni?
Miért nem azokkal foglalkozol akik most hazudják ki a szemedet???? Hát persze, hogy a baloldal etette a tömeget, de most meg a jobboldal teszi ugyan ezt! Az egyik kutya, a másik eb, a különbésg, hogy a volton már semmit nem lehet változtatni, de azon igen ami van és ami lesz! Ezt a kormányt ugyan úgy a falhoz kellene állítani mint a Feri falkáját, csak hát hiába magyarázol vakoknak! A rezsi mézesmadzag működésbe lendült....

Volt?

Bocs, én "ettől a falkától" függetlenül mondom, hogy 2006-ban bűncselekményeket követett el a hatalom és annak feje!
Ezt 2006 óta mondom!!!
De ez az "amin már nem lehet változtatni" duma nagyon veszélyes! Gondold el micsoda felhördülés lenne, ha valaki ugyanezt mondaná, pl. a holokausztal kapcsoltaban!
Ha 70 éves ügyeket tárgyalhatnak ma a bíróságok, akkor a 7 éves dolgokat is tessék tárgyalni! Ítéleteket kell hozni, mind a két esetben! Feri állt a hatalom élén, tehát őt is felelősség terheli! Ha igaz, amit most rávallanak, akkor még komoly ügy is lehet belőle! Feltéve, ha a bíróságban is megvan az elszánás és akarat!
Ha nincs meg a múlt elszámoltatása, akkor a politikusok felbátorodnak és pofátlanokká válnak, mert úgy érzi, hogy mindent megtehet büntetlenül!
Ha 95 éves embereket lehet börtönbe küldeni, mert fegyvertelenekre lőtt, vagy lövetett, akkor a Feriket böribe lehet csukni!

A baj

ott van, hogy a mai választó ismét megengedi azt, amit akkor megengedtek! S hidd el a Holokauszt hülyeséggel már mindenkinek teli a rucija! A tettesek már régen nem élnek. Ne hogy már mi bünhödjünk mások baromsága miatt! Egyébként más az erőszak és más a szélhámosság! Ferid már a politikusi karriere előtt is milliárdos volt. Viktor csak nem rég lett. Akkor hol a gubanc? Ne, hogy már kettős mérce legyen és azért amit Feri csinált börtön járjon, de amit Viktor csinál azt szabadjon. Szerintem kéz a kézben kellene "bevonulniuk"!

Az talán nem baj ...?

Addig, amíg Feri nem vett fel egy fillért sem miniszterelnöksége alatt,
addig Viktor nem győzi kitalicskázni a lét, mert a lé határozza meg a tudatát!

SZÉP EGY ORSZÁG VAGYTOK!

Orbán Viktorotok által csinált Kánaán! Beszédében ecsetelte, hogy hamarosan beérjük Németországot, messze lehagyva a cseheket! (Kérdés hogy miben?) A "Budapester Zeitung" mást hallot....!
Hajrá jobboldal!
Hajrá Magyarország!

(Érdemes a tablókat is átböngészni!)
MAGYAR KÁNAÁN <<< LINK

Amit én nemértek, az az, hogy ezt a beteg
embert senki nem lövi ki veszettség miatt!

A messzire szaladt, gyáva senkiknek...

KUSS VAN!
Érthető voltam, deco?

Ui.: -Amit én nemértek, az az, hogy ezt a beteg
embert senki nem lövi ki veszettség miatt!-

Ilyen beírásokért már fenyegetőztek itt feljelentéssel! Úgyhogy, a pofád lapos legyen!
:-)

A zseni visszatér...

Nem jó neked Németországban?
Vagy ennyire ráérsz, mert dolgozni úgysem kell, elég csak a munkanélküli segélyt várni?
Ha ilyen sok idővel áldott meg a német szociális rendszer, akkor szedd már elő 2 hsz. között a helyesírási szótárt, mert amit előadsz egy-egy beírásodban, az valami katasztrófa.
Egy 4 osztályos cigány is különb helyesírással rendelkezik mint te, úgyhogy ne akarjál itt észt osztani, mert saját magadnak sincs elég, te szerencsétlen.

ps.: ha nem elég a segély odakint csak szólj, rendezünk valami gyűjtést neked.

Mogorva képe

Üresen

Üresen kongatját, nyakadon a fejed,
Te világod lesz majd, e sötét évezred!
Munkád gennyes lett már, életed szemétdomb,
Irigységtöl szétmart nyakadon egy kolomp!

Bégetve követed, amit vezéred rágott,
S közben kormányod hátulról meghágott.
Ma meg csak mutogatsz, nem találod helyed,
Mert üresen kongatják nyakadon a fejed!

Ne másra figyeljél, nézz a lábad elé,
Elöre haladjál egy jobb jövö felé!
Ne a múltat sirjat, ösöd már elporladt,
Jelezd itt majd nekünk, ha Orbánnak bekaptad!

Tömény és ütős !

Eddigi legjobb, amit olvastam!

Ti kultúrlények osztódással szaporodtok?

Mert jobb lenne mindenkinek, ha a pártszeminárium helyett inkább a könyvtárba jártál volna, vagy esetleg az önkritika gyakorlását megtanulod az elvtársaktól -ahhoz nagyon értettek valamikor- akkor talán nem fárasztanál itt a bükkfa rímjeiddel bennünket.
No de mindegy, a múltat már úgysem lehet megváltoztatni, iq-t pedig nem lehet pénzért venni, -ugyanis az nem olyan mint az mszp-s cigány szavazat- a sok hülye között pedig elférsz kényelmesen.
Aztán arról sem én tehetek, hogy a te fajtád ezúttal a szopott farkincának a kellemetlenebbik végén áll, viszont arról már csak ti tehettek, hogy jövőre is ott fogtok állni. Na vajon miért? Sejted?
Orbánnal pedig mellényúltál nálam, ő is csak egy liberális volt valamikor...

mivan

te kismajom?

te is farokszopikálásról irogatsz???? mi történt?

megismerni a pofázásod kivagy...

sajnos lassan nem szabad leállni veled, mely olyan mélyen vagy a sötétségben, hogy ha lemerülünk hozzád, agyonversz ott lenn a rutinoddal....

Csak ennyi?

Ne a helyesirásába köss bele hanem a tartalmat nézd. A belinkelt újságcikket olvasd el! Ja, bocs` nem tudsz idegen nyelveket, s igy kimaradsz lénygeböl! Mivel nem termelsz igy már a görögök is kétszer annyit keresnek mint a magyar átlag! Csak ennyire futotta? Nincsenek ellenérveid, s te is "jobbos" módszerrel, személyekedsz?

ennek ugyan

hiába írod.

akkor gyökér helyből, mint más nekifutásból...

Szép egy ország

Bajnai német színvonalú fizetéseket ígér 2015-től:
http://hvg.hu/gazdasag/20130926_Bajnai_nemet_fizeteseket_iger_2015tol

Hajrá baloldal!
Hajrá Magyarország!

"Amit én nemértek, az az, hogy ezt a beteg
embert senki nem lövi ki veszettség miatt!"

Orbáni beszéd!

Magyarország elöre szökkent, s egyre jobban teljesit!
Célunk a cseheket megelözni s a németeket behozni!
Jó úton járunk ezen a téren.....

Bajnai nem mondta, hogy kinek lesz német fizetése! ;-)

EZEK VAGYTOK TI BALLIBEK

Szemezgetés ebből a fórumból ballib fórumozók néhány hozzászólásából:

"narancs-majom, narancsbuzik, csuti Néró, GYÖKÉR NARANCSOS, felcsúticigánysuttyóországa, narancsbuzikat megdugják, szopjad a csutinéró faxát, cigány kormányoz, balfasz állat fideszes, Rohadt nácik, Kövérnek folyik a szájából a szar, köcsög kis narancsbérenc buzi, történelem orsóférge, faszpumpás, majompofa, narancs bérenc, csökevény narancs droid, alfidesznyik, seggnyaló agymosottak, műfaszos, Alcsúti törpe... "

Ez a Ti színvonalatok, vagy csak elvonási tünetek ezek, mert nem lophattok?

kisbarátom

a te szövegedből is lehet szemezgetni, ha utánaolvasnak....

megismerni az írásodból, ki vagy.

Törököt fogtak!(HAZUGSÁGON)

Újabb sötét nap ez a mai, a baloldal számára. Ma Török Zsoltot is hamarabb utolérték, mint a sánta kutyát! Hazudott, amiben semmi meglepő sincs! Kiderült, hogy mégis csak köze volt a bajai videóhoz, bár tegnapelőtt még kijelentette, hogy semmi köze sincs hozzá! Hoppá!
Ráadásul, ma Petrétei József (volt MaSZoPos rendészeti miniszter, a Gyurcsány kormány idején) beismerte a bíróság előtt, hogy halvány fingja sem volt, hogy mit csináljon a tv székház ostroma idején! Ilyen emberek vannak az MSZP szakértő kormányaiban, de újra kormányra szeretnének kerülni!
Ha azt mondod MSZP, azt hallom: „dilettánsok, pancserek, lúzerek, amatőrök”....
JÓ LESZ EZ! SZÉPEN LASSAN ELFOGYNAK!

FŐ ÚR, MÉG KÉT KÁVÉT!

Van különbség, az biztos!

Balliber oldalon vannak beismerések, lemondások. A komcsi oldalon (értsd: Fidesz!) asszonyverések vannak, kényszervallatások vannak, kábszeres, drogos bulik állampénzen vannak, trafik-mutyik vannak, magán-nyugdíjak lerablása, rokkantak halálba küldése, csókosok 12 éves bebetonozása VANNAK...csak következmények nincsenek.....

Igyál még két kávét,"Oszt" tapsolj a rablóknak és gyilkosoknak, Te, okos "Pártonkívüli" (?!)

Olvasgass barátom, több

Olvasgass barátom, több száz, de akár ezer milliárdok is lehetnek, amit ballibek elloptak, tapsolj és kávézz:

Csepel volt szocialista alpolgármesterére, Orosz Ferencre vallott Deme Gábor a kettős gyilkosság csütörtöki tárgyalásán. A másodrendű vádlott, volt MSZP-s politikus azt állította: vezető szocialista politikusok szervezetten játszották át az alapítványi iskola pénzét pártcélokra.

Nem végzett érdemi munkát Szűcs Erika egykori szociális miniszter, aki leváltása után hétmillió forintot kapott a minisztériumtól sajtófigyelés címén.

két középszerű festményért egy 420 négyzetméteres belvárosi irodát és egy beépítetlen budai telket adott a magyar állam még a Gyurcsány-kormány időszakában egy magánkórházat üzemeltető miskolci gyűjtőnek.
Az ismeretlen osztrák festő, Wenczel Pohl magyar témájú alkotásait 205 millió forintra értékelte a zsűri, igazságügyi festményszakértők szerint azonban a bécsi magyar követségen elhelyezett képek a műkincspiacon ennek csak töredékét érnék.

Sávoly gate: 20 + 15 milliárd adó forint kétes motorpályára.

Malév: 50 milliárdos lopás.
A Veres-Abramovics bűnöző páros panamája:
19 mrd adóssággal adták el és 70 mrd -al veszik vissza.

Nemcsak Vas megyében landoltak milliók szocialistáknál, illetve hozzájuk köthető alapítványoknál a vidékfejlesztésre szánt forrásokból

A regionális LEADER-csoportokat a Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület fogja össze, a szervezet az elmúlt években 1,3 milliárd forintot nyert el a vidékfejlesztési tárcától. Ebből 800 milliót a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint törvénytelenül használtak fel.
Vas megyében novemberben 50 millió forintot nyert a LEADER-pályázatok egyikén egy olyan alapítvány, amelynek levelezési címe az MSZP szombathelyi székházában van. A szocialisták megyei alelnöke pedig egy másik pályázaton 41 millió forintot kapott egy vendégház kialakítására.

Legalább ötmilliárd forintos kár érhette a magyar államot a moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítésénél.
Az épület már az ügyészség által is vizsgált gyanús körülmények között, 3,5 milliárd forintért jutott egy tisztázatlan tulajdonosi hátterű offshore vállalkozás tulajdonába, miközben a piaci ajánlatok 8 és 13,5 milliárd forint között mozogtak.
Ráadásul az Air Diamond nevű cég már hónapokkal az eredményhirdetés előtt átutalta a magyar államnak a 3,5 milliárdos vételárat, mintha tudta volna, hogy nyerni fog; a furcsa utalás miatt pedig vizsgálódni kezdett az Állami Számvevőszék.
Az ügyletet bonyolító nemzeti vagyonkezelőt pénzügyminiszterként Veres János felügyelte.

Egy rokkantnyugdíjas ember pénzét sikkasztotta el a csepeli önkormányzat MSZP-s képviselője. Gulyás G. Gábor ügyvédet azóta már kizárta az ügyvédi kamara, de a bíróság is kártérítés fizetésére ítélte. A csepeli MSZP vezetői már két éve tudnak politikustársuk sikkasztási ügyéről, ennek ellenére őt küldték az idei október hatodikai megemlékezésre is – ismertette az esetet a Csepel.info.
Az ügyészség 2008. márciusában megállapította a sikkasztás tényét, de azt is, hogy a bűn
Az elsikkasztott összeget, valamint a korábbi ügyfél egészségromlása miatt e fölött megítélt több mint másfél millió forintot a politikus a mai napig nem fizette vissza

Önkormányzati pénzből üzemeltetik a kuplerájt a szocialisták
A szocialista vezetésű XVIII. kerületi önkormányzat júliusban döntött arról, hogy Pestszentlőrinc egyik sporttelepét és egy hotelt 10 évi üzemeltetésre a kerület korábbi, ugyancsak szocialista alpolgármesterének adja át.
A városrész vezetői évi 9 millió forintot is megszavaztak egykori párttársuknak, aki ebből az összegből üzemelteti a futball és salakpályák mellett a 11 szobás szállót is. A 21 óra 30 perckor kezdődő Célpontból megismerhetik a rendhagyó szerződés további részleteit, illetve megnézhetik azokat a rejtett kamerás képsorokat is, amelyek bizonyítják, hogy az önkormányzati intézmény kuplerájként üzemel.

Egy kis badacsonytomaji nyaralóba jár kikapcsolódni százharmincöt négyzetméteres szegedi lakásából Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ahol politikusokat is fogad – tudta meg lapunk. A képviselő feleségével együtt vette a Balatontól néhány száz méterre, a hegyoldalban lévő ingatlant, ahol egy évvel korábban édesapja is hasonló telket vásárolt. A hétvégi ház és a 642 négyzetméteres telek több mint tízmillió forintba került, két-három millióért fel is újították. Ujhelyi állítja: a család megtakarításából jutottak az ingatlanhoz, a vagyonnyilatkozatában azonban nincs nyoma a megspórolt pénznek

Roma pénzek kerülő úton
Szinte a teljes família szakértett Borovszkyéknál
A lapunk birtokába került dokumentumok szerint Borovszky Tímea családtagjai is részesültek a hátrányos helyzetű, főleg cigány gyerekek integrálására elkülönített pénzalapból.
Az SZDSZ holdudvarához is szivárgott a roma gyerekek felzárkóztatására szánt pénzből: a korábban Magyar Bálint jobbkezének számító E. Vámos Ágnes a Tinta Tanácsadó Kft.-n keresztül jutott zsíros megbízásokhoz.

Sok-sok éve fizetnek rá folyamatosan az önkormányzatok és a Magyar Turizmus Zrt. a szúnyogirtásra, mert nem az olcsóbb ajánlatokat fogadják el, hanem egy olyan cégét, amely nemcsak drágábban kínálja szolgáltatását, de még repülési engedéllyel sem rendelkezik. A KISZ KB volt első titkára, Nagy Imre cége ezért az irtást alvállalkozókkal végezteti – az adófizetők kárára

Eljárást folytat a Szombathelyi Városi Bíróság Pupp Ákos, a Zalaegerszegi Vidékfejlesztési Iroda vezetője ellen jelentős kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás bűntette miatt. Az irodát az a TAK Consulting Kft. működteti, amelynek ügyvezetője és egyik tulajdonosa Tarr Ervin, az MSZP zalaegerszegi elnöke, helyi önkormányzati képviselő.

Sikkasztás miatt tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselõt, akit a város polgármestere jelentett fel. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette.

Nemcsak a fegyelmi eljárás alá vont Borovszky Tímea esélyegyenlőségi főigazgató, de több (volt) munkatársa is érintett lehet az oktatási tárcánál kirobbant korrupciós botrányban. Mesterházy Balázs, a tárca fejlesztési főosztálya korábbi vezetőjének cége például hatástanulmányt készíthetett a hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányait segítő Útravaló ösztöndíjprogramhoz. A tanulmányért 9,5 millió forintot fizetett a tárca.

MSZP-SS módszerek:

BaloSS módszerek!
Sajnos nagyon szelektívnek mutatkozik a memóriátok!
I.:
1956. november 4.-n, pont 57 éve, a baloldali árulásnak köszönhetően, 17 szovjet harckocsi hadosztály, hadüzenet nélkül rohanta le Magyarországot. A szovjet intervenciót KÁDÁR JÁNOS intézte Moszkvában. Az a KÁDÁR JÁNOS, akit 1953-ban Nagy Imre hozott ki a börtönből, akit KÁDÁR, 1958-ban „hálából” kivégeztetett. Igazi komcsi húzás!
1956-ban KÁDÁR rádióbeszédében azt mondja, „a felkelést leverték.” KÁDÁR, a BALOLDALI ETALON, megszervezi a pufajkások hadát, amelybe ÖNKÉNT belép HORN „na és?” GYULA. Ezt a pufajkás seggdugaszt, a kádár rendszer örökösei, a mai MSZP-sek miniszterelnökké választottátok. Ti vagytok azoknak a mocskoknak a szellemi örökösei!
A pufajkások, gyakorlatilag megegyeztek a hajdani SS-el! A mai ballerek,meg sztárolják! (Sőt Marcaliban még szobrot is kapott a „komcsi SStag”. Érdekes, senki sem ment oda ellentüntetni, mert az „alkotás” magánterületen van, a pártház falán!)
Horn Gyula link 42:35-től 47:05-ig érdemes nagyon figyelni! 45:38-nál fontos jellemzés hangzik el!
Horn tehát hazudott ('mily meglepő fordulat egy komcsitól), amikor azt állítja, hogy besorozták. Önként lépett be a komcsik SS szervezetébe! Ti meg miniszterelnököt csináltatok belőle!
http://www.youtube.com/watch?v=HrK0rhzRfnI

II.:
A csepeli MSZP-SS, mészáros sztorija:
http://alfahir.hu/node/43654
Ítélethirdetés:
http://www.youtube.com/watch?v=C_0e4Gu5kxs

III.:

És Zuschlag MSZP-SS Viccelődése a zsidókon:
http://www.youtube.com/watch?v=qr9kVp0ldiA

IV.:
Az utolsó MSZP-SS vezetés idején történtek ezek Magyarországon:
http://www.youtube.com/watch?v=7GHvUVZZqaw
http://www.youtube.com/watch?v=mcQZoX_Wi_A
http://www.youtube.com/watch?v=7GHvUVZZqaw
http://www.youtube.com/watch?v=Xmg0qC906U8
stb., stb., stb.,………………..

Szóval semmi bajai videó, csak egy nagyon laza tallózás az MSZP SS módszereiről! A fityiszes nyikhajról meg annyit, hogy küldjék a Zuschi után a börtönbe, ott a helye!
De még mindig nem raktad ki azt a linket, amit kérek! Az hol van, te nyomorék baller? Vagy csak a pofád volt nagy?
VESZTES VAGY, ÉS AZ IS MARADSZ!

EZEK VAGYTOK TI!

FŐ ÚR, MÉG KÉT KÁVÉT!

te nagyon majom

te nagyon majom!

lassan koffein-mérgezésben fogsz megdögleni.....

működik a narancs-offenzíva...

te fasz

Ne aggódj, bírom

Ne aggódj, bírom koffeint!
Viszont, te készítsd a valagadat, mert bucira lesz rugdosva a tavasszal!
VESZTESEK!
:-)))))))))))

re

http://www.youtube.com/watch?v=FZLBmqFiGjY

RE.:

http://www.youtube.com/watch?v=WYLwj-MjR1E&bpctr=1383630345
http://www.youtube.com/watch?v=-e4Ghh68DdU

Fideszes (SS) módszerek

"Az ügyészség közleményéből kiderül,a támadás idén április 28-án történt, reggel 6 óra körül, miután egy családi eseményről hazaértek fülöpházi tanyájukra. A politikus ittas volt és minden előzmény nélkül esett neki élettársának. "Először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel a sértett arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét" - olvasható a tájékoztatásban. Az asszony kiáltozott, a képviselő nevelt fia (Szabika, a trafikos - a szerk.) kelt a védelmére, így a nő el tudott menekülni a helyszínről.

Közölték, a képviselő a gyanúsítotti kihallgatáson a szándékosságra is kiterjedő, teljeskörű beismerő vallomást tett.

Az ügyészség emlékeztetett: az áldozat súlyosan megsérült, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsont-törést és egyéb sérüléseket szenvedett."

Tönkreteszitek Asszonyaitokat, tönkre teszitek az országot Fideszesek.

(Nehogy ide barmolj egy Bajnai Videót, erre reagálj!)

Fideszes (SS) módszerek II.

"A mindszenti körzet háziorvosa a Vasárnapi Híreknek azt mondta: egy 53 éves betege csaknem húsz év után vesztette el rokkantnyugdíját. Utána nem akart többé magyar egészségügyet, mert megalázottnak érezte magát. Közben daganat nőtt a torkában, de nem ment újra kuncsorogni és semmiféle kezelést nem vett igénybe.
„Gratulálok az államtitkárnak, ezt nevezem!”

Megspórolták vele a drága CT, MRI költségét, sőt a kemoterápiát is! És a többi kiesett rokkant hamarosan a temetőben köt ki, mert nincs pénze még kenyérre sem. Igazán nagy teljesítmény. Ez a kormány jobban teljesít! A temetési vállalkozók számára” – írta szeptemberben Csehpál Etelka háziorvos"

Fideszes (SS) módszerek III.

A héten - önkínzás gyanánt -, belenéztem a Orbán királyi 1-es Híradójába.Az egy dolog, hogy a világ 200 valahány országában semmi nem történt szerintük, de hogy a nyalinger híradósok mást sem tudnak szajkózni, mint hogy Bajnai szerint mi fáj és mi nem fáj, az már az Orbánba szerelmes fidesznyik nénikéknek is sok lehet.

A kiragadott szavak állandó súlykolása és ismételgetése helyett meghallgattuk volna a CBA csontig benyaló vezetőinek indokolását is arról, hogy miért is viszik be újfent a fidesznyik politikát a munkahelyekre, és miért kötelezik dolgozóikat Orbán kritika nélküli imádatára?

Innen üzenem a CBÁ-soknak: Eddig sem sokat vásároltam náluk, a megbarnult felvágottak, a 20-50 %-al magasabb árak, a morcos pénztárosok eddig sem vonzottak, most majd Orbán imádatuk miatt is kerülni fogom őket.

Fideszes (Népírtó SS) módszerek IV.

"Nem csak nagy késéssel érkeztek a mentők a múlt héten 38 évesen elhunyt békásmegyeri nőhöz, de az a gyógyszer sem volt náluk, amellyel megmenthették volna. A szükséges mennyiség ára 300 ezer forint, korábban volt a mentőkben, de már nincs, mert nincs rá pénz. Ezt állítják a Hír24-et megkereső mentősök. És még mennyi mindent!"

Nyugi, Stadionokra van! Igaz? Szócska-Orbán társtettesek.....

FIDESZES (SS) módszerek V.

"A rendőrség és a titkosszolgálatok közt félúton, valódi külső kontroll nélkül végzi titkos tevékenységét a Terrorelhárítási Központ. Bár nem verik nagydobra, a bűnözők elfogásán és Orbán Viktor védelmén kívül a TEK-nek joga van például telefont lehallgatni vagy lakásokba behatolni. Az Alkotmánybíróság a múlt héten úgy találta, a szabályozás nem szorul korrekcióra, elég, ha a miniszter megindokolja, miért ad engedélyt ilyesmire, őt majd a parlamenti bizottság ellenőrzi. De a gyakorlatban ez nem működik. Már csak magyar Snowden kerestetik: a hvg.hu mindenesetre kikért adatokat a TEK-nek kiadott minisztériumi engedélyek számáról." Forrás Hvg.hu

Párhuzam?

"Adolf Hitler és más birodalmi főtisztviselők személyes testőrségét is szinte csak és kizárólag SS-katonák látták el, valamint a koncentrációs munka- és haláltáborok őrzését ugyancsak nem a reguláris katonaság, a Wehrmacht, hanem az SS erre felállított különleges alakulatai végezték. Az SS tehát egyszerre volt egy diktatúra pártmilíciája, a reguáláris hadsereg mellett működő, de attól független harctéri katonai elitalakulat, a belföldi és a megszállt területeken a rend fenntartásáért felelős rendőri szerv, katonai és polgári kémelhárító és hírszerző titkosszolgálat, valamint a fennálló rend ellenségeit kíméletlenül felkutató politikai rendőrség. Ez a szerteágazó tevékenységi kör és ez a fajta már-már abszurd centralizáció, mely a szervezetet jellemezte, szinte minden diktatúra hasonló karhatalmi alakulatain túltesz, éppen ezért az SS mint állami szerv, katonai / félkatonai alakulat, mind tevékenységi körének szélességét, mind pedig a hozzá köthető emberiség elleni bűncselekményeket illetően teljes mértékben egyedülálló, és talán emiatt egyedülállóan hírhedt szervezet a világtörténelemben." Forrás: Wikipédia

Kiültetném Orbán Viktort a soproni határátkelőbe

péntek és vasárnap esténként forgalmat számlálni! Ilyenkor ugyanis közel 30 km-es a várakozó kocsisor!
Sokan még nem tudják, hogy dübörög a gazdaság és Magyarország jól teljesít..., ezért vannak olyan balgák, hogy mégiscsak kijárnak Ausztriába dolgozni, amíg ki nem költöznek véglegesen.
Meg tudná magyarázni, hogyha annyira jól megy itthon, akkor miért kényszerülnek családok szétszakadni, gyerekek a külföldön dolgozó szülők nélkül felnőni?

Bajai videó, újratöltve!

Gavra kitálalt!
Tegnap még azt állította a MaSZoP, hogy semmi közük a videó botrányhoz. Nem ők rendelték, nem ők adták ki a sajtónak stb.
A HVG lemondott vezetője bejelentette, hogy a MaSZoP kommunikációs igazgatójától kapta a videót! Ma lemondott a kommunikációs igazgató!
(Megjegyzés: Vajon mennyire életszerű az, hogy a videót két napos birtoklása után úgy adta tovább a kommunikációs igazgató, hogy arról nem tájékoztatta a Mesterházyt és az elnökség többi tagját?)
Úgy látszik a MaSZoP nem bír kimászni a hazugságspirálból! Hazudnak reggel, délben, este!
Íme, az ellenzék leghitelesebb pártja!
Még ezt sem tudtátok okosan megoldani, lúzerek? Akkor hogyan akartok kormányozni? Majd megint hazudoztok? Az már nagyon megy!
Bénák!

re

http://www.origo.hu/itthon/20131104-hazugsagvizsgalattal-nyomoznak-a-bajai-video-ugyeben.html?sec-1

Minden politikust ...

hazugság vizsgálatnak vetnék alá és akkor eldőlne minden ...!

tudod

mi a nagy baj, te gyökér?

2 videó van ugye: az egyik miatt megismételték Baján a választást, egyértelműen bizonyított volt, hogy csaltak.

a másik meg ez a hülyék által csinált baromság.

Melyik folyik minden csatornán? Az utóbbi! AZ ahol egyértelmű a FITYISZ csalás ÉRDEKES módon nincs benneatvben...

vajon miért?

kettős mérce, te tetű narancsos.

Inkább erről forgatna a svéd tv!

Ez van akkora dolog, mint Heller "rettegései"!
Sőt ez sokkal cikibb!

Egyértelmű:

1. A bíróság nem mondta ki, hogy ki csalt, csak annyit, hogy vki csalt! Ezért megismételték a választást, ahol már bizonyítható azok köre, akik csalni akartak. Lásd baloldal!
2. Nem értem mi bajod a videó bemutatásával? Amikor a Heller nyavalyogta tele a svéd tévét, aztán meg csináltak egy lejárató műsort, akkor azt mondtátok, hogy az alkotói szabadság, szólásszabadság stb. Hát fogjátok fel ezt is így! Na, ott volt a kettős mérce. Akkor ugyanis csak az egyik oldal szólalhatott meg! Most mindenki nyilatkozhatott, bármelyik adón! Csak a baloldal beégett! ENNYI!
3. Melyik másik videó? Ha van a birtokodban olyan videó, amelyik a FITYISZ csalását bizonyítja, akkor posztold ide a linkjét és!!!
4. A MaSZoP olyan szinten belekeveredett ebbe a hazugság tengerbe, hogy még a fő hazudozó Török sem tudta kidumálni ezt a beégést! Ezért a lemondás!

re:

hogyne lett volna videó!!!!!!!!

többek között abban mondták el emberek, hogy a fideszre szavaznak, mert az adott fát....
meg az utaztatások stb.

az a videó miért nem folyik a TV-kből?

te agymosott narancs-zombi. Simán mehetnél a walking dead-be.....

kettős mérce, kettős mérce!!!!

Ok!

Ha van ilyen videó:
1. Miért nem teszed ki a linkjét?
2. Mi a biztosíték, hogy az nem egy, szintén a baloldal által forgatott álvideó?

Megkérek egy haveromat, hogy vegye kamerára, amikor azt mondom, hogy a helyi baloldali jelölt pénzt ígért, ha rá szavazok. Aztán elküldöm a médiáknak. Akkor az már hiteles?
Ki forgatta azt a filmet, miért? Ezt tudod?
Te tényleg annyira hülye vagy, hogy bármit bekajálsz, " Há mér', a tévébe is bemondta a Kálmán Olga!"?
Rajta, tedd ki a videó linkjét, hogy mindenki lássa. Aztán meg azokat a bizonyítékokat, amelyek a fityisz csalását bizonyítják! És tégy feljelentést, ne itt erősködj! Add a feljelentéshez a nevedet, címedet!

re

nem véletlenül ismételték meg a választást. De csak szopjad a csutinéró faxát nyugodtan.

lesz még olyan, amikor nem ez a cigány kormányoz, és a sleppje sem lesz már sehol.

persze addig szénné lopják magukat, de ti ennek is tapsoltok.

ÁMEN!

Így van!

Nem véletlenül ismételték meg!
Megismételték, mert valaki csalt! De ki?
Volt egy videó, ahol valakik arról beszélnek, hogy "állítólag" tűzifát ígértek nekik a Fidesz aktivisták, a szavazataikért! Erről, akarsz te hallani! Hm, én is!
Nem véletlenül mondom, hogy tedd ki a linkjét, hogy mindenki lássa! Van ilyen linked? NINCS!!!!!
Van arra valami egyéb bizonyítékod, hogy az általad emlegetett videó hiteles és nem egy másik baller hamisítvány? NINCS!
Ha van, tégy feljelentést! Ha nincs, akkor meg annyit ér az agymenésed és a vádaskodásod, mint a egy vödör szén, az evezős csónakban! VAGYIS SEMMIT!!!!

Azzal, hogy már arról ábrándozol, hogy mi lesz itt a "csutinéró cigány után", gyakorlatilag beismerted, hogy már kezded megszokni a gondolatot, hogy nagyot buktok tavasszal!
Azon kívül: Látod mennyire másként állnak a veszteshez manapság? 2006-ban hiába követelte az akkori Fidesz, hogy számolják újra a szavazatokat. Az MSZP kijelentette, hogy a választást ők nyerték és slusz! A szavazatokat gyorsan megsemmisítették és kész! Naná! Mert éppen csak sikerült pár százalékkal nyerni. Akkor az MSZP kampánya volt hangos a gyanús válaszási eredményektől.
Ebben nincs semmi meglepő. 1948 óta tudjuk, hogy a baloldalt nem érdekli a tiszta választás. Ez azóta is így van! Ha valaki sokat tud a választási csalásokról, az a baloldal! Náluk kötelező a csalás. Persze ugyanezt nem tűrik el a riválisoktól!
Mert EZEK VAGYTOK TI!

Ui.: Már sokszor megkérdeztem, de újra megteszem. Hogy van az, hogy a baloldalon mindenki cigányozhat (Viktor), míg ha egy fekete mellényes ember teszi ezt, egy echte romával, akkor a baloldal azonnal elítél, síró rohamot kap, nekiáll rettegni és haláltáborokat vizionálni?
Legyél már következetes ballib! Ha nektek lehet, akkor ne hőbölögjetek, ha néhány fekete mellényes sétálni indul a putrisoron! Ugyanolyan rasszisták vagytok, ha "cigányoztok", mint azok, akikre mutogattok!
Kb ennyire vagytok hitelesek másban is!

Semmi sem az, aminek látszik.

"A lap szerint nem baloldali önámítás, hogy szembe lehet szállni a hat nagy energiaszolgáltatóval, tessék csak megkérdezni Magyarországot, amely immár 20 %-kal csökkenti a rezsidíjakat és az ágazatot ismét állami kézbe akarja venni. Orbán sokkal keményebben bánik a szektor nyerészkedő cégeivel, mint ahogyan azt Ed Miliband egyáltalán megpendítette. Szóval akkor hol van Európa szocialista bástyája, és melyik balos vezeti? A válasz: Orbán Viktor..."

The Guardian

Ha önös érdeke úgy kívánja, még komcsi is lesz belőle. Már nincs messze.....

mindig is az volt.

mindig is az volt. az előző rencerrel csak annyi volt a baja, hogy nem Ő volt a vezető.

saját maga mondta.

erről ennyit, idióta narancsbuzik. de ennyit is érdemeltek.

"rencerrel"? Azt nem két "c"-vel kell írni? :-)))))))))

Vagy renDSZerrel?
Rólad meg ennyit!
Analfabéta nyikhaj!

Ez az vörös droid pribék,

Ez az vörös droid pribék, most jól odamondtál nekik, vigyázz bele ne fulladj a libafosba, olyan élvezettel nyalod a libás valagát, Te még ahhoz is tapsolsz amikor Téged lopnak a SSzocik, minél több ilyen hülye agymosottat szeretnének maguknak, akik önként kapják be a faxukat!

te.....

agyatlan...

Balfaszok

gyülekezete a maszop.Ez tutkó!

Na de ők legalább lemondanak, baszod! A mutyis-lopós, lenyúlós fidesznyikek közül hányan mondtak le?

De nem is róluk derKül ki

De nem is róluk derKül ki lépten-nyomon, hogy "hazudtak reggel-éjjel, meg este"!

Ha csak az M1 és a HÍR TV híradóját et nézed

akkor mi vagyunk a világ leggazdagabb országa, és nálunk a legmagasabb az életszínvonal, továbbá nem is ment ki 500 ezer fiatal külföldre dolgozni, azt csak a német és svéd TV-k szajkózzák, Magyarország fociban is a legjobb, csak erről a románok és hollandok nem hallottak, Felcsút ezer lakosának nem is építenek foci-stadiont, a szekszárdi pm.nem mondta , hogy trafikot csak fidesznyikeknek, Orbán nem lopta el a magánnyugdíjak pénzét, nem nálunk a legmagasabb az ÁFA, nem vezettek be 30 féle új adót 3 év alatt a fidesznyikek, a Bajai választás ügyében nincs is jogerős bírósági ítélet, amely elrendelte a szavazás megismétlését, a főparaszt fidesznyik nem is verte az asszonyt (csak a komondora), a beszerzési stop ellenére a Minisztériumok nem is költöttek el 16 milliárdot bútorvásárlásra, Deuch Tamás elszámolt a stadion-beléptetőkre felvett 4 milliárddal,Orbán nem adott ki gyilkost Azerbajdzsánnak, Orbán rendőrei nem vertek halálra Izsákon senkit kényszervallatás közben, az Esztergomi Meggyes Tamás nem tette tönkre a várost, és nincs is ellene büntető-eljárás, Ángyán professzor nem is mondta, hogy a Fidesz a narancsbárók pártja, a szombathelyi fideszesek nem is kábszereztek, és nem is orgiáztak, 48 ezerből meg lehet élni, a forint kurva erős, és b@szottul csökkent az államadósság.

respect!

maximálisan +1.

respect!!!

maximálisan +2.

Hiába na!

Te itt most hiába sorold fel ezeknek a sérülteknek, hogy hogyan szivatja őket ez a kormány! Nekik elég a rezsicsökkentési mézesmadzag! Nézz meg csak egy (1) orbánci beszédet. Bárhol, bármikor is mond valamit az, a magyar Kánanánról szól, de hát mit vársz ettől az agyadaganatos kétharmadtól. Már maga a választási elemzés is egy nagy mese volt, de egyszerűen nem akarják észrevenni! Meg hát, ha sokszor mondasz az ilyeneknek valamit, akkor előbb utóbb el is hiszik, mert el akarják hinni!

(Pl a 2/3. Az "ország kétharmada" akarta ezt?? Ez volt az első és legnagyobb hazugságuk, mert csak azok kétharmada választotta ezt a beteg kormányt, aki elment választani, s nem az ország kétharmada! Persze azért ne essék ám itt valamilyen félreértés!! A balos kormány se lenne jobb. Ma Mo.-on azt kellene csinálni, amibe a németek már másodszor futottak bele: egy NAGYKOALICIÓ. Ez lefedné az ország lakosságának háromnegyedét! Sajnos azonban ilyen Mo.-on lehetelen, mert sem választási kultúra nincs, sem értelmes politikus réteg nem létezik! Arról nem is szólva, hogy ezek csak gyűlölködni és személyeskedni tudnak hatalmi érdekből, de az ország és a lakosság tizedrangú!)

Az viszont tény, hogy 48 ezerből nehéz megéli, de miért keres valaki annyit? Ezért aztán egy kormányt sem lehet hibáztatni! A bérek fizetése nem állami feladat (csak az állami szektorban). Kérj több fizetést a munkaadódtól! Mindenkinek pontosan annyi a fizetése amennyit ér, s amnnyit a munkája ér! Legalább ez működik Magyarországon! A bérek körüli hercehurca legnagyobb problémája az, hogy a fél ország feketén hajlandó csak dolgozni, vagy dolgaoztatni! Ez a gazdaságot tönkreteszi! Ez a zsebből zsebbe mutyi az oka, hogy a becsületesen dolgozó nem kap normális értékű bért! Ebből következik, hogy maga a munkavállaló okozza ezeket a tarthatatlan alacsony béreket! Nem kell 48 ezerért elmenni dolgozni! Nem kell elvállalni! Senkit nem kényszerítenek erre!
Sajnos mindig lesz néhány majom, aki megelégszik ennyivel!

Ne erőlködj!

Nem érti a magyar a kapitalizmust! Nem értik meg,
hogy ha a munkaadó nem kapna olcsón munkaerőt, akkor
kénytelen lenne többet fizetni! A magyar inkább
nyomorog és elmegy 50 ezerért is, vagy feketén melózni,
ezzel a nyugdiját megtorpedózva! Mindig lesznek balekok
akik a munkaadólat gazdagítják és a mának élnek! Az
ilyenek még a 48 ezer is sok!

re

Ááááhh, biztos nem felelős a médiafelhajtásért a kormány első embere, aki körül az első kormányzása óta a legjobb média és PR szakemberek dolgoznak, és aki körül a PR cégek több százmilliós megbízási összegekért dolgoznak. Ráadásul még saját médiabirodalma is van (pontoosabban a veje cégének tulajdonosaié: Simicska-Nyerges párosé, meg Szélesé: HírTV, Class FM, Lánchíd Rádió, Magyar Nemzet, Demokrata, Heti Válasz, Metropol; EchoTV, Magyar Hírlap; valamint a Mahír mint a legnagyobb reklám- ás óriásplakátfelület tuladonosa) és amellett a közmédiát is az ő bizalmi emberei irányítják. De a médiafelhajtásért bizztosan nem felelős, hogyan is lehetne. Birom az ilyen álnaív embereket.
Gonodolom az a baj, hogy van mellettük még más média is, amelyek be mernek számolni egy közszereplő kínos incidenseiről, és nemcsak ajnározzák.
(bár érdekes, hogy ha szoci vagy liberális politikusról van szó, akkor pont fordítva működnek, mint Orbán esetében - de gondolom ennek az okát sem érted, mi?)

nyehehe

Bocs, de az szektATV-n is

Bocs, de az szektATV-n is kínos magyarázkodások hangzanak el arról, hogy mekkora égés ez a baloldalnak!
Kálmán Olga is kétségbe esve kérdezgeti a baloldali megmondókat, hogy most akkor mi lesz?
Vagy már a szektATV is Orbáné lenne?

én

nem erre vok' kíváncsi. miajaz a szektatv? anyád szektája?
ott fenn volt egy írás, hogy a másik videó miért nem megy a tvben.

erre pofázzál, ne tereljed a témát.
ha majd arra tudsz válaszolni, az talán átjön nekem.
amúgy nem.

tebakacsutcaikamionosszintűészlény.

Ok, szekATVském!

A te kedvedért is újra, a másik videóról!
Ha van ilyen videó:
1. Miért nem teszed ki a linkjét?
2. Mi a biztosíték, hogy az nem egy, szintén a baloldal által forgatott álvideó?

Megkérek egy haveromat, hogy vegye kamerára, amikor azt mondom, hogy a helyi baloldali jelölt pénzt ígért, ha rá szavazok. Aztán elküldöm a médiáknak. Akkor az már hiteles?
Ki forgatta azt a filmet, miért? Ezt tudod?
Te tényleg annyira hülye vagy, hogy bármit bekajálsz, " Há mér', a tévébe is bemondta a Kálmán Olga!"?
Rajta, tedd ki a videó linkjét, hogy mindenki lássa. Aztán meg azokat a bizonyítékokat, amelyek a fityisz csalását bizonyítják! És tégy feljelentést, ne itt erősködj! Add a feljelentéshez a nevedet, címedet!

Szóval, kis szekATV rajongó! Menj és tapsikálj a vidám vasárnapra. Aztán rájössz miért szekATV?
Örülök, ha segíthettem, te kis retardált!
De mindegy is mit dumálsz! A lényeg, hogy a szekATV is lebukott balos videót nyomatja! "Persze, mert az is a Zorbán tévéje, mi?
Nyomasd ide a "másik videót" lúzer baller! Vagy lúzer hiperlibsi?
Nekem mindegy! Bukni fogtok tavasszal, én meg röhögök rajtatok!
Fő úr! Már csak egy kávét kérek!
:-))))))))))))))))

re

kérjél kávét anyádnak... te majom

Jó!

Igazad van! Neki is kérek! Ő is jókat derül a vergődéseteken!
Köszi az ötletet!
Akkor, KÉT KÁVÉT KÉREK, FŐ ÚR!
:-))))))))))))))))))))

A kabaré folytatótik!

A MaSZoP házi rádiója, lapátra tette Kunczét! Vicseknek (és kenyéradó pártjának) nem tetszett, hogy Kuncze Gyurcsánnyal dumálgatott október 23.-n.
A szockók már a liberálisokat is betámadták?
Amúgy ez Kuncze meg a Fodor cimbije vitték csődbe a SZopottDebilekSZövetségét, amivel csak az a baj, hogy fél milliárd adósságot hagytak hátra!
Hiába, no! A bajban már nincs haverság!
Egyétek csak egymást!
Fő Úr! Csak egy kávét kérek!
:-))))))))))))
Már megy az üzengetés, hogy ki kitől kérjen elnézést 23. miatt!
HÁT, EZEK VAGYTOK TI!

Kedves Narancsbirka!

És mit szólsz a szombathelyi fideszes városvezetés kábszeres, drogos, kurvás orgiáihoz?

Vörös droid pribék

És mit szólsz ahhoz, hogy a Fővárosi Ítélőtábla hivatali visszaélésért nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi polgármestert!
És ez nem feltételezés, hanem másodfokú jogerős bírósági határozat!

Tévedés

Miután az első és másodfok homlokegyenest ellenkező döntést hozott, ebben az esetben van még harmadfok is, tehát a Kúria.

Felvetődhet ugyanis a jogbiztonság kérdése ott, ahol két bíróság ugyanazon ügyben ennyire eltérő döntést tud hozni. A harmadfokú döntés hivatott eldönteni, hogy melyik bíróság ítélt helyesen.

Ezért korán örülsz, ám ha megismernéd a konkrét ügyet, nem biztos, hogy Te magad is bűncselekménynek tartanád.

Kedves vesztes!

Azt szólom a dologhoz, hogy ha beigazolódik a bűnössége, akkor jogerős büntetéssel börtönbe kell zárni ezt a fideszes gyökeret.
Viszont, amit nem értek, hogy ennek a fideszes nyomoroncnak a balhéja, hogyan fog benneteket, ballib senkiket megmenteni attól, hogy tavasszal, megint laposra verjenek benneteket, a választásokon?
Csodállak téged! Te még mindig a jobboldallal vagy elfoglalva, pedig a seggetekre festett céltáblát, nem a jobboldal rugdossa, hanem egymásét rugdossátok, te szerencsétlen!
Szóval néha hátra is nézhetnél, mert jelenleg, neked nem a Zorbán a fő ellenséged, hanem a többi „demokratikus rendszerváltó” hülyegyerek, akik egymást is utálják! Így téged is!
De nem bánom! Foglalkozz, a fideszes hülyegyerekkel, ha neked így könnyebb elviselni a vereséget és a széthúzásotokat! Ettől még lúzer vagy és lúzer is maradsz!
EZ VAN!
:-))))))))))))))))

ISMÉT JÓL SZEREPELTÜNK!

A svéd állami televizióban nyilvánosságra hozták a magyar elemzést! Hajrá Magyarország! Ui: előbb utóbb le fogom adni a magyar állampolgárságomat, hogy ne kelljen szégynekeznem miattatok!

EZEK VAGYTOK TI!

LINK: Rohadt nácik gebedjetek meg! Anyátokat kellett volna Auschwitzba vinni!

Svéd tv? khm-khm-khm

A svédek miért nem otthon keresnek náci témákat? Nincs? Dehogy nincs! Ott van mindjárt a cigányokat listázó svéd rendőrség! Nálunk, fejletlen demokráciáknál ez tilos, de a nagyon demokratikus svédeknél mehet az etnikai listázás, náci módra? Megérne ez is egy jó filmet, nem?

Tegyük fel, hogy forgatok rólad egy filmet. A filmben megszólal majd az a hölgy, akinek meghúztad a haját, még az óvodában, mert elvetted a sütijét és ő vissza akarta venni tőled. Aztán riportot ad majd az hajdani iskolatársad, akivel összeverekedtél a napköziben, mert nem bírtad elviselni, hogy kikaptatok fociban. Aztán feltűnnek sorra az ex-barátnőid, akikkel nagyon csúnyán szakítottál és csúnyán beszéltél. Utána az az úr következik, akivel csúnyán összerúgtad a port egy lakógyűlésen, mert nem értettetek egyet a szelektív hulladékgyűjtés témájában. stb…………………
Tehát csupa olyan ember fog majd megszólalni, akivel konfliktusba keveredtél. A családodat, barátaidat, szeretteidet még véletlenül sem engedjük megszólalni, nehogy valami jót is mondjanak. Az így elkészült „dokumentumfilmet” pedig terjeszteni kezdem az ismerőseid körében, hogy „íme, ez vagy te valójában. Egy arrogáns, agresszív, öntörvényű, kiszámíthatatlan, antiszociális, pszichopata őrült”……..
Ekkor te, mit tennél? Gondolom, vállat rántanál és mosolyognál, ugye? Vagy pedig azonnal felkeresnél és perrel fenyegetnél? Szerintem inkább a második.
Ekkor én is azt mondanám, amit a svéd tévések. „Jogom van arról filmet készíteni, amiről, vagy akiről csak akarok. Ebben a filmben azt szólaltatok meg, akit én akarok, mert ez az én filmem!” Sőt még rajzfilmet is csináltatnék róla, hogy az ismerőseid gyerekei is képben legyenek veled kaocsolatban. Ahogyan a német tévések csinálták!
Bírnád?

Ne csak ígérgess!

Cselekedj!
Ha szeretnél elmenni és nincs pénzed üzemanyagra, csak szólj.
Szíveseb kiugrom Hévízre, teletankolom a kocsidat, Ausztria túlsó határáig talán elég lesz.
Nekem ennyit megér, hogy egy idiótával kevesebb legyen az országban.
Azért arra az egyre majd vigyázz, hogy bárhova is menj, nem uszíthatsz büntetlenül a befogadó nemzet ellen, mert csúnya nácik máshol is vannak és pofánvernek.
Jogosan.

Kedves névtelen!

Ne idegeskedj, majd küldök csomagot! S megnyugtatlak, már régen nem szivom az általatok szennyezett magyar levegőt! Persze ez sajnos még messze nem indok a részetekről, így lejáratni Magyarországot mert én külföldön csak szégyenkezni tudok miattatok!!

Csomagot? Nekem?

Ugyan minek? Megvan mindenem.
Egyébként is elég örömöt okoztál azzal, hogy kimentél.
További örömöt csak azzal tudnál okozni, magaddal vinnél pár szoclib politikust.

Egy apróságra viszont megkérnélek: ha kint vagy, akkor ne az itteni dolgokkal foglalkozz, mert ha nem itt élsz, akkor semmi közöd hozzájuk. Engem sem érdekelnek Ausztria és Németország belügyei.
Jó helyen vagy ahol vagy, biztosíthatlak nem hiányzol senkinek.
Esetleg ha tudsz magadhoz hasonló hiperliberális barmot, aki anyagi gondokkal küzd és csak üzemanyag kell a kocsijába, hogy elhúzzon nyugatra, szólj bátran.
De akár te is finanszírozhatod a dolgot, legalább egyszer az életben jó ügyet szolgálnál.
Nekem mindegy milyen módon fogytok el az országból, csak legyetek minél kevesebben.

Sermmi baj

A romák itt maradtak, és itt is fognak tovább szaporodni, jön még hozzájuk néhány százezer szír, afgán, meg szudáni menekült, a fidesz letelepedési kötvényes kínaiak és azeriak, a hévízi pénzmosó oroszok, meg a kábszeres hollandok Borsodban. Ti meg ott fogtok sírni a kiszáradt Balaton partján, Kolompár Dzsenifer miniszterelnökötöket szidalmazva, hogy milyen jó is volt 2010-ig, amikor a normális magyarok még nem hagyták el a hazát.

Pont azért lefetyel hülyeségeket!

Ne morcoskodj, ő maga is roma. Sorban áll a segélyekért amit a 15. gyereke után kap..... itt meg osztja az észt. Én nem tudom egyszűen elhinni, hogy ezeket ilyen vakon lehet tartani! Kiszúrják a szemüket pár forint rezsicsökkentéssel, s most tapsikolnak, hogy milyen szuper jó nekik! Volt már ilyen, amikor kiadták a "világútlevelet". Ez a mézesmadzag politika, ma is működik!

Ezek a fogyatákosok, nem veszik észre, hogy egyre jobban fogy az országból a szakember!

Egyszerűen nem veszik észre, hogy az a kormány szép apránként államosít mindent, s ezzel a működő piacot teljesen tönkreteszi! Olyan buták, hogy elhiszik azt, hogy miután a bankokat megadóztatták, ezt a bankok nem fogják a kuncsaftra ráhárítani. Ugyan ez lesz a rezsivel is. Itt adját, máshol meg a háromszorosát leveszik, de hát az ilyen embereknek elég, ha meglengeti nekik valaki az árpádsávos zászlót, máris leborulnak imádkozni.....Remélme jól megszivatják az ilyen hülyéket!

A szörnyű az, hogy az EU-felé meg tartják a markukat (lásd útépítési milliárdok) de ha valamit be kellene tartani arról szó sem lehet!

Miért is ne tartanánk a markunkat?

Mi is befizetünk, nem is keveset!
Lehúzni az EU-t! Az csak arra való!
:-))))))))))

Te túl hülye vagy ahhoz, hogy felfogd, hogy az Árpád-sávos zászló a legősibb magyar lobogók egyike. Annyit segítek, hogy a magyar címer is tartalmazza azt! Tiltasd be, ha tudod! Tudom, hogy neked jobban tetszik a sima vörös zászló, vagy a kék-fehér lobogók, de fájdalom, azok nem magyar jelképek! Ez van! Ebből következik, hogy neked sincs közöd a magyarsághoz! Megtűrt állampolgár vagy, aki remélhetően mielőbb eltakarodik innen! Így is túl sok kárt okozott a parazita fajtád Magyarországnak! VESZTESEK!
:-))))))))))))))

Az még jobb, ha már kint vagy!

Remélem, szénné égsz odakint!
Te ugyanolyan vagy, mint Rákosi pajtásod volt. Amíg nálatok volt a hatalom, addig nagy volt a pofátok itthon. Aztán fordult a kocka és már pucoltok is kifelé. Onnan okoskodtok, nagy "bátran"!
Tudod komám, az áruló, az mindenhol áruló. A gyáva, az mindenhol gyáva! Kint is, itthon is!
A szar alakokat sehol sem szeretik!
Úgyhogy, csak nyugi! Senki sem irigykedik rád! Sőt, remélem ott kint maradsz végleg!
Örülök, ha égsz miattam odakint!
:-))))))))
Ui.: A levegő itthon egyre tisztább, hogy a hozzád hasonló, bűzölgő senkik elhúznak innen!

Komolytalan vagy....

...., de nem lep meg ha a disznó a saját szarában fetreng! Tudod, akik kint vannak azok sokkal jobban tudják, hogy milyen a helyzeted, mert van összahasonlitási alapjuk! A partról jobban lehet irányitani, hogy merre ússzál, mert te nyakig ülsz a trágyában akkor nem látod a partot....! A gond még az, hogy ök külföldön önellátóak, te meg csak azt eszed, amit a vájuba raknak. Nyalakodj csak a rezsicsökkentésért, közben akkor ver át a diktaturád, amikor legjobban mosolyog rád a beteg Viktor!! Verted te is a nyálad a székelyékért? Látod? Minden fontos ma itthon, csak az emberek nem! Erre vagy ilyen büszke?

Fröcsög a szádból a

Fröcsög a szádból a trágya SSzocikám, fogd be a vörös-véres droid pofád!
Mikir SSzoci diktatúra volt tapsoltál hozzá agymosott pribék!

amúgy

Hofi mondta Kövérre:

a Kövérnek folyik a szájából a szar...

csak nem magatokévá tettétek a nagy ember szavait????

pedig

igaza van.

te gyökér.

Ez a decotext egy

Ez a decotext egy közutálatnak örvendő alak, iranynemetorszag.com fórumain nem kívánatos személy, azért jön ide okoskodni. Ott mindenki arrogáns, lekezelő, okoskodó, kiállhatatlan embernek mondja.

Ismét jól szerepeltek a liberók

Svédországban a fehér nők szabad prédát jelentenek a színes bőrű bevándorlók számára. Kongó után Svédországban követik el a legtöbb nemi erőszakot a világon.
A Svéd Bűnmegelőzési Tanács (Brottsförebyggande radet vagy BRA) szerint a megtorlástól való félelem miatt az áldozatok alig 5-10 százaléka tesz feljelentést a rendőrségen.
Svédországban évente 60 ezer (!) nemi erőszakot követnek el, vagyis ötezret havonta, kb. 165-öt naponta – hússzor többet, mint a többi európai országban. 2009 és 2010 között 12 százalékkal növekedett a nemi erőszakok száma. Az Emberi Jogi Szolgálat felfedi, hogy a csoportosan elkövetett nemi erőszakok száma 1995 és 2006 között 377 százalékkal nőtt, a közterületen elkövetett erőszakos közösülések száma pedig 1975 és 2007 között megháromszorozódott.
És hogy mindennek mi az oka? A meglehetősen “halvérű” hírben álló svéd férfiak valójában ilyen vérmesek lennének? Szó sincs róla. Az európai kontinensen (Franciaországgal holtversenyben) Svédország szenvedte el a legnagyobb mértékű harmadik világbeli, muzulmán bevándorlást, olyannyira, hogy például Malmö lakosságának egyharmada muzulmán, a svéd lakosság médiatikus agymosása viszont olyan mértékű, hogy ellenállás szinte nem tapasztalható a bevándorlással szemben, sőt.
A hallgatás törvénye. Persze Svédországban senki sem tesz közzé etnikai statisztikákat, és még kevésbé tartja számon a bevándorláshoz kötődő bűnözést. A parttalan liberalizmus, az elpuhító jóléti rendszer és a svéd férfiakat “kiherélő” intézményesített feminizmus következtében ugyanis Svédország néhány évtized alatt Európa első muzulmán országává vált!
A svédországi bűncselekmények 75-85 százalékát afrikai muzulmán bevándorlók követik el. A nemi erőszakok elkövetői főleg algériai, líbiai, tunéziai és marokkói arabok és muzulmán vallású négerek, akik a nem lefátyolozott (tehát európai) nőket gyakorlatilag prostituáltnak és szabad prédának tekintik. Amint azt egyikük bevallotta: “jobb egy svéd nőt megerőszakolni, mint egy arabot, mert az előbbi utána segítséget kap, és őt korábban már mások is megdugták, miközben az arab lánynak problémája lesz a családjával, és az erőszak miatt szégyenbe kerül, holott fontos, hogy szűz legyen a házasságkötéséig.”

Ezek vagytok Ti!

Rohadt liberók gebedjetek meg! Anyátokat kellett volna Auschwitzba vinni!

Jaj , de jó!

Egy gyökérrel kevesebb rontja itt a levegőt!
Svéd tv? Ja, amelyik szerint a Lánchídrádió játssza bizonyos zenekarok zenéit, közben pedig fingjuk sincs az igazságról, mert éppen csak az érintett rádiót nem kérdezték meg a témában?
Ez ugyanaz a náci Svédország tv-je, ahol a rendőrség már listázza a cigánybűnözőket?
Szóval csak add le az állampolgárságodat, mert ekkora hülyékre tényleg nincs szükségünk, mint te!
TAKARODJ!

Senkinek ne, fogsz

Senkinek ne, fogsz hiányozni, Te agymosott vörös droid pribék!

Komolytalanul komolyan veendő.

Bajnai egyik bajai kampányembere a választás napján a következőt mondta Bajnainak:

" Bajnai baján Baján, az öt törököt örökös örömök között dögönyöző görögök sem segíthettek, mert Zsigó girnyó."

Másnap Zsigó Róbert Baja fideszes polgármestere a testületi ülés kezdetén kikérte magának, hogy őt bárki is legirnyózza, amúgy meg nem a görögök dögönyöznek törököket, hanem fordítva.

Ezzel a felháborodással egyet is érthetnénk.

A baj csak az, hogy Bajnai kampányembere az idézett mondatot mobiltelefonon közölte Bajnaival, amit rajtuk kívül senki más nem hallhatott......

Sutyerák

Libadaráló - Libás titkai

http://www.gordonelete.hu/

http://www.youtube.com/watch?v=fYHSTbCBbno

rakjad

még be párszor te majom.

majd meglátjuk tavasszal. köcsög kis narancsbérenc buzi

Érzed a veszted vörös

Érzed a veszted vörös droid, kiabálj csak, nem tudsz többet lopni a Libással!

Csak egy kávét kérek....

Kabaré a köbön!
Gyurcsány kutyái túlcsaholták Meseházyt, október 23.-n. Hát, ha ez a nagy baloldali összeborulás, akkor minden rendben!
Adódik a kérdés, kedves „demokratikus ellenzéki összefogók”: Ha még a saját választóik hangját sem képesek meghallani a vezetőitek, akkor hogyan hallanák meg az egész nemzet hangját, vezető pozícióban.
Végignéztem, ahogyan Rónai Egon műsorában egymásnak estek, a „Fajkasházyék”. Szétröhögtem magam! Egymást akarták túlkiabálni, hogy melyik pártvezér tehet erről a kudarcról!
Szanyi kapitány már odáig jutott, hogy Gyurcsányt, gyakorlatilag Fidesz ügynöknek tartja. Na ez már a vég kezdete nektek.
Nem kell nektek Orbán, felfaljátok ti egymást anélkül is!

Ezek után mit is kívánhatnék még? Talán már csak egy presszó kávét, két cukorral, kevés tejjel!
:-)

Rudolf János képe

Nem kapsz kávét, mert NINCSEN rá pénzed

Te csak ne vagizzá azzal, hogy kávét kérsz, mikor se a hiteleidet se a rezsidet se a boltban a számládat NEM tudod fizetni.

Te jobbos vagy, te munkát követelsz, (neked pénz nem is kell az ugyanis "balos" követelés lenne) hát kávé az nincs és nem is lesz.

Kávét csak balos kérhet, te dolgozz!

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Te János!

Ne hogy már pozitívan állítsuk be azokat, akik nyakig eladósodva, most nem tudják a hiteleket fizetni! Ezek az emberek önmaguknak köszönhetik, hogy ilyen helyzetben vannak! Mindig csak addig nyújtozkodjunk, ameddig a takarónk ér! Ha valaki erőn felül költekezik vagy nem tud számolni, annál sem a társadalom vagy a piac okozza, hogy bajban van! Mi is 10 évig laktunk egy albérleti lakrészben (falun) amig tudtunk egy kis lakást venni a 4. emeleten, de eszünkbe sem jutott, hogy devizás hitelekkel vagy más hasonló banki "sumákcsomaggal" finanszirozzuk ezt! Ma van szép nagy, tehermentes kérónk, sorházban, s akár a két minimálbérből is meg tudnánk élni, ha nem keresnénk többet! Csak a hülyék fürödtek be az adóságokkal!

No.-ban lakosságának több mint 75% lakik bérlakásban, s nincs ingatlan magántulajdonuk! Mo.-on a helyzet pont forditva van, s majdnem 80%-nak van lakása, háza, házrésze tuljadonban, pedig hidd el, hogy a németeknek jobban megy mint nekünk! Akkor most hogyan is van ez.....? Soha senkit nem kényszeritettek arra, hogy adósság árán vegyen ingatlan!!!

Mi a baj Jankóm?

Ennyire betaláltam, a kis "balos" lelkednek?
Rossz híreim vannak számodra:
1. Soha nem volt hitelem!
2. Nincsenek anyagi gondjaim, mert jól keresek és mindig csak annyit költök, amennyi még nem ver adósságba.
3. A rezsimet is simán fizetem!

Ha a jobbosok dolgozzanak, akkor ti ballerek mit fogtok csinálni? Majd minden választást 20x megismételtettek? Hátha?

Szóval ezek után már nem is egy, hanem két kávét kérek! Aztán hátradőlök és nézem a baloldal, benne a te agóniátokat, amint egyre idegesebben készültök a választásokra!
Acsarkodjatok csak, az nagyon megy a komcsi agyatoknak! Én meg csak ülök, iszom a kávémat és mosolygok rajtatok és a reménytelen helyzeteteken!
Még kávét, főúr!!!!
:-)))))))))))))))))))

Rudolf János képe

Igazad van

neked egyszerűbben kell leírnom.

Jobbos = csóró

És egy csórónak NINCS pénze kávéra

Örülök, hogy ismét segíthettem.
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Megütötted magad,

vagy csak megártott a börtönkoszt, kisfiam?
JOBBOS=CSÓRÓ?
A balosoknál a vagyon?
hmmmmm…
Marx apád éppen azt tanította, hogy az ideális szocializmusban, a kommunizmusban(a leg tökéletesebb baloldali rendszer) NEM lehet magántulajdon, magánvagyon. Az ugyanis egy olyan társadalmat súlyosan megosztó tényező, amely nem engedélyezett, üldözendő. Lásd Rákosi féle államosítás!
Szóval, vagy te nem vagy igazi balos, vagy dobd be a közösbe a pénzed!
De, tudod mit? Nagylelkű leszek. Mondjuk, hogy igazad van abban, hogy a jobbosok csórók, ti meg tele vagytok dohánnyal! Ok!
Akkor meg az a rosszhírem van, hogy jelenleg jobbos kormány van. Sőt a dolgok jelen állása szerint a következő is az lesz. Éppen ezért nyugodtan nyisd ki a pénztárcádat, mert minden jobbos kávéját veletek fizettetjük ki!
Még valami: Szerinted a jobbosok a munkát követelik, a balosok pedig a pénzt! Ühüm, ja!
Íme, néhány korai , balos zsenge:” MUNKÁT, KENYERET! ÉLJEN A MUNKA ÜNNEPE! stb…”
Tényleg a” jobbos követelés a munka”!
Neked tényleg nem tett jól, a semmittevés, a böriben!

Szóval nyugodtan legyél, innentől sok kávét fizetsz te még nekem!

FŐ ÚR! MÉG KÉT KÁVÉT!!!!

:-))))))))))))))))))

Rudolf János képe

Dehogy kell nekem fizetni

én mondom, hogy jobbos kormánynak szúrkolok

más fizeti a te kávéd = BALOS logika

Jobbos logika = te főzöd de másnak a kávét (szolga vagy)

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Majd meglátod, hogy fizetsz!

Szerintem, a logikádat, már te magad sem tudod követni!
Ne keverdj bele jobban!
Szóval csak követeld tovább, amit Kádár apádék óbégattak: "Munkát, kenyeret!"
:-)))))
Te már totál kész vagy, az bizti!

EZEK VAGYTOK TI SZOCIK, BAJNAISTÁK!

A rendőrségen indult nyomozás során a felvétel egyik szereplője, K. G. bevallotta, hogy az MSZP megrendelésére készült a videó. A férfi - aki egyébként solti roma kisebbségi önkormányzati képviselő - szerint azonban nem tudták, hogy nyilvánosságra szánják, a megrendelés ugyanis arról szól, hogy oktatófilmet forgatnak arról, hogyan vásárol szavazatokat a fidesz.
K. G. és két társai a két bajai időközi választás között az MSZP budapesti székházba jártak be egyeztetni a párt sporttagozatának egyik tagjával.
Ekkor kért tőlük a megrendelő MSZP-s egy olyan „oktatófilmet”, amely azt mutatná be: a Fidesz hogyan vásárolna szavazatokat, hogy megnyerjék a voksolást. Vagyis szerintük színészkedés volt, hogy egy szobába belépő férfi tűzifát ígér, s 200 ezer forintot ad át a helyiségben tartózkodóknak azzal a kéréssel, hogy ők és családtagjaik menjenek el szavazni, s válasszák Kovács Csaba fideszes jelöltet Teket Melinda ellenzéki indulóval szemben.

Az ismeretlen vesztegető elmondta a felvételen, hogy a pénzt „a Csabi küldte, meg a Róbert küldte”, amivel a jelölt Kovácsra és Zsigó Róbertre, a bajai polgármesterre és a Fidesz szóvivőjére célozhatott. A csapatnak az első és a megismételt választás között kellett volna leszállítania a filmet, ezt azonban nem tudták vállalni. Úgy tudjuk, K. G. azt vallotta a rendőröknek, hogy akkor, amikor átadták az elkészült felvételt, egy MSZP-s országgyűlési képviselő is jelen volt.

Tudod fideszkomcsi:

Tudod fideszkomcsi: "Jártatodapofád, jártatodapofád, egyebetsetucc"...

Vannak helyzetek...

...amikor jobb lenne meg sem szólalnotok.
Ez pont egy ilyen helyzet.

Ha pedig mindenképp benned van a kényszer, hogy a lepcses pofádat szólásra nyisd, akkor legalább olyat szólj, hogy értelme és haszna is legyen - még ha ez oly megerőltető is számodra.
Pl. oszd meg velünk a nagy titkot, hogy kinek a megbízásából készült ez a kis videó 2 nappal a baja választás után.
Az öszödi böszme akar visszatérni a segítségével? Vagy a libatolvaj? Vagy az mszp-s gittegylet cigánykodik?
Olyan óvodás szinten vagytok, hogy az már szánalom...

Mit lovagolsz ezen annyit

Mit lovagolsz ezen annyit fideszkomcsi? Te talán tudod, ki csinálta? Ja, láttad a hírtévén meg olvastad az mno-ban? Mást nem olvasol, csak azt, hogy Magyarország jobban teljesít? Miben? Bűnözésben? Mutyiban? Szegénységben? Talán trafikot kaptál a hűségedért? Vagy pár hektár földet a közösből a mély nyelvcsapásaidért? Ne ezen a témán lovagolj fideszkomcsi, Grósz Károly megirigyelné a hűségedet a komcsik iránt...Olvass inkább könyveket, nem való neked a politika, mert összezavarja a pici komcsi agyad.

"Ezt lovagolom", kis gyökér!

http://444.hu/2013/10/30/hvg-hu-gavra-gabor-az-mszp-s-deri-balazstol-vette-at-a-bajai-videot/
Na, kérem! Akkor most, kinek mi köze a bajai balhéhoz?
Megint megégettétek magatokat szockók!
Hiába, no! A hazug komcsit hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát!
És még csak nem is a HÍRtv meg az mno hozta le!
Hű,de kínos ez nektek!!!!
:-)))))))))

te

messziről jött megmondóember te!

mi van akkor ha mégis a fityisz csinálta? Vagy magától valaki csak kibaszásból?

De te mindjárt úgy, hogy bizonyíték egy szál se, máris a ferit, a libást meg a többit vádolod. Megérdemelnél egy pert a nyakadba kisbarátom. De hogy egy törpe néró kisvasutat + stadiont épít a háza szélére, kiaszfaltozza az utat a lánya esküvője előtt, az összes embere -főleg a kishazájában töbszázhektáros, az ugye nem érdekel.

Bizonyítottan választási csalás volt az első kör Baján. Ugye ez nem kérdés. Erre valaki vagy poénból vagy mindegy milyen okból -megérdemli a büntetését- csinált egy ilyet, az nektek rögtön a kettős mérce másik oldala...

KETTŐS MÉRCE....

ami akkor is igaz, ha most ti vagytok a porondon narancsmajom.

Turáni átok

Bárki csinálhatta.
"Oszt" elküldte a maszopnak. Talán azért, mert utálta a maszopot, és így akarta lejáratni.Vagy talán azért, mert utálta a fideszt, és így akarta lejáratni.

Nincs jelentősége, főleg azért nincs, mert azok a kisebbségiek akik csinálták, vagy szerepeltek rajta, azok bármire képesek, egy tál lencséért 1 napig fideszbérencek, 1 napig maszop-csatlósok. Ők a turáni átok, Magyarország pusztulásának zálogai.

Lám-lám

A holló mégis kivájja a másik holló szemét?
Nem tudni, hogy egy ismételt igazmondási roham, vagy csupán egy újabb nérói vagdalkozásnak köszönhető-e, hogy Gyurcsány ismét odasz@rt az asztalra!
A Feritek elismerte, hogy sokkal több pénzt költöttek a kampányra a szocik, mint amennyi legálisan a rendelkezésükre állhatott volna!
Hát, "kedves demokratikus ellenzékiek", így nagyon nehéz lesz az "összefogás"!
Ami engem illet, ennek én kimondhatatlanul örülök!
Íme, Gyurcsány eklatáns példája az "ahol eszik, oda sz@arik" esetének!
Sok sikert a nagy összefogáshoz!
Persze, az is lehet, hogy megint csak hazudott! Ki tudja?
Az előbb, Kálmán Olgikával arról paroláztak, a szektATVém, ebben az ügyben ő a f@sz@gyerek, mert most őszinte és nem hazudik. Igaz azt is elismerte, hogy pontosan tisztában volt azzal, hogy a 2002-es és a 2006-os választásokra titokzatos, feltehetően sötét pénzek érkeztek a MaSZoP számlájára! Tehát tudta, de akkor kussolt. Most, hogy kikerült a hatalomból (és nem túl sok esélye maradt a Debilek Klubjával), inkább elkezdte lehúzni, egykori pártját, aki valakit csinált, ebből a KISZ maradékból. Ez ám a jellem!
Az őt követő, Moldova Gyuri bácsi pedig megint Kádár és kommunisták után sóvárgott!
Szerinte, ma nincsenek baloldaliak, mert a szocik, Bajnaiék stb, csupán meglovagolják a baloldali eszmeiség jelszavait. Pedig nem mások, mint hatalomra vágyó, karrierista, üzletemberekből politikussá vedlett szerencselovagok!
No, kérem! Ebből lehet válogatni! Nem irigyellek benneteket. Egyik ellenzéki párt gyengébb, mint a másik, ráadásul, az összefogás helyett egymást eszitek!
Hol van már az a híres, fegyelmezett baloldal????
És most jöhet a: „Miért, a gumicsizmás narancskirályodék, hogyan csinálják?”
Illetve a: „Narancstroll, bértollnok…..”
Meg a: „Gyurcsány legalább őszinte volt…”

HÁT, EZEK VAGYTOK TI!

Orvost ... !!!!!

Kérdezd meg orvosodat és gyógyszerészedet ...!

Miért?

Rosszul vagy?
Megütötted magad?
Nagyon fáj?
Úr Isten! Hová küldjem hozzád a mentőt!
Ne csináld már ezt velem!
:-)))))))))))))))))))))))))))

Orvosi diagnózis rólad !

"Hülye gyerek az is gyerek csak egy kicsit eltér a normálistól ...!"

Ezt adták írásba anyádnak

, amikor téged kisadtak a kórházból, ugye?

Jó, már hívom is!

Ám előbb válaszolj a kérdésekre! NAAAAAAAAAA, LÉCI-LÉCI-LÉCI.....!
1. Szóval, akkor odasz@rt Gyurcsány a MaSZOP asztalára, vagy sem?
2. Ha igaz, amit állít, akkor az nem azt jelenti, hogy ő ugyanolyan cinkos az egész balhéban, mint a MaSZoPos Puch László?
3. Szerinted ez az "ellenzék" összefogását segíti, vagy gátolja?
4. Most akkor igazat mondott, vagy hazudott, a bukott Néró?

Mutyi a köbön

"Bilincsben vitték el a vidékfejlesztési hivatal embereit

Az uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt rendelt el nyomozást a Fővárosi Főügyészség múlt pénteken, méghozzá különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérlete, valamint hivatali visszaélés miatt." (Hír24, 2013.10.14.)

A trafik és stadion -mutyi, valamint a magánnyugdíj lenyúlása után itt a bizonyított földmutyi is.

HAJRÁ FIDESZ?! (De meddig még, könyörgöm?)

Vitamin

Bálint Anália

Bálint AnáLia vagyok, kérhetek egy kólát?

Te csak egy látens homófob

Te csak egy látens homófob vagy, csak egy mezei pribék droid.

Durva ez a jegyzőkönyv...

Hévíz Város Önkormányzat

Szám:33-69/2009.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Készült: Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. április 28-án (kedden) 14 órai kezdettel megtartott nyílt rendes üléséről.

Az ülés helye: Hévíz Kossuth L. u. 1. Képviselő-testület ülésterme

Jelen vannak: Vértes Árpád polgármester
Dr. Moll Károly alpolgármester
Naszádos Antal alpolgármester
Czövek Imre
Füzesi Lászlóné
Gelencsér Béla
Gelencsér Hédi
Gelencsér János
Lázár László
Papp Gábor
Rábai József
Szarka László önkormányzati képviselők

Meghívottak: Dr. Tüske Róbert jegyző
Dr. Puskásné Horváth Mária aljegyző
Bereczkyné Koronkai Anna osztályvezető
Tüdő László osztályvezető
Dr. Bakonyiné Benczik Mária főtanácsos
Péterné Bakos Marianna óvodavezető
Dr. Szarka Lajos Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjtemény és Városi Könyvtár vezető
Nagy Boldizsár Bibó István AGSZ igazgató
Király László GAMESZ vezető
Hubayné Jónyer Szilvia GAMESZ gazdasági vezető
Babics Tamás csoportvezető
Németh Sándor Felsőpáhok Község polgármestere
Dömötörfy Józsefné Karanta Zrt. könyvvizsgáló
Egerszegi Zita Balaton Integrációs Kht.
Bertalan Linda jegyzőkönyvezető, jegyzői referens
Lakosság részéről kb. 5 fő érdeklődő

I.

NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA ELŐTT

Vértes Árpád polgármester: Köszöntötte a Képviselő-testület tagjait, a média képviselőit, a napirendi pontok előadóit, az ülés valamennyi résztvevőjét.
Megállapította, hogy a Képviselő-testület nyilvános rendes ülésén a 12 önkormányzati képviselőből 12 fő jelen van, az ülést határozatképesnek nyilvánította és megnyitotta.
Kérte képviselőtársait, hogy 16. Felsőpáhok Község Önkormányzatának megkeresése Hévíz Város Önkormányzatával körjegyzőség létrehozására, 6. A helyi hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálata, önkormányzati rendeletalkotás a helyi hulladékgazdálkodási tervről, és Hévíz Város Települési Környezetvédelmi Programjának felülvizsgálata napirendi pontok megtárgyalására az 1. Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, tájékoztatás a képviselői bejelentésekre tett intézkedések eredményéről, beszámoló a két ülés között történt fontosabb eseményekről napirendi pont megtárgyalását követően kerüljön sor.
Ezt követően szavazásra bocsátotta a napirendi pontokra vonatkozó javaslatát. A Képviselő-testület 11 igen 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint állapította meg:

Napirendi pontok

1. Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, tájékoztatás a képviselői bejelentésekre tett intézkedések eredményéről, beszámoló a két ülés között történt fontosabb eseményekről.

Előadó: Vértes Árpád polgármester

2. Felsőpáhok Község Önkormányzatának megkeresése Hévíz Város Önkormányzatával körjegyzőség létrehozására

Előadó: Vértes Árpád polgármester

3. A helyi hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálata, önkormányzati rendeletalkotás a helyi hulladékgazdálkodási tervről

Előadó: Vértes Árpád polgármester

4. Hévíz Város Települési Környezetvédelmi Programjának felülvizsgálata

Előadó: Vértes Árpád polgármester

5. Beszámoló Hévíz Város Polgármestere, valamint az Oktatási, Művelődési, Egészségügyi és Szociális Bizottság átruházott hatáskörben hozott döntéseiről

Előadó: Vértes Árpád polgármester

6. Hévíz Város Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásának zárszámadása, 2008. évi pénzmaradvány megállapítása, könyvvizsgálói záradékkal ellátott egyszerűsített költségvetési beszámoló elfogadása

Előadó: Vértes Árpád polgármester

7. Önkormányzati rendeletalkotás a vásárokról, piacokról

Előadó: Vértes Árpád polgármester

8. Az intézményi térítési díjakról szóló 8/2007. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása

Előadó: Vértes Árpád polgármester

9. Jelentés az Önkormányzat és felügyelete alá tartozó költségvetési szervek belső ellenőrzéséről, FEUVE működéséről

Előadó: Vértes Árpád polgármester

10. Nyugat-dunántúli Operatív Program Akcióterv 2009-2010.

Előadó: Vértes Árpád polgármester

11. Társulási megállapodás Nemesbük és Zalaköveskút községek önkormányzatával védőnői feladatok ellátására

Előadó: Vértes Árpád polgármester

12. Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztési terve

Előadó: Vértes Árpád polgármester

13. Városi parkoló-rendszer üzemeltetése

Előadó: Vértes Árpád polgármester

14. Hévíz, Ady Endre utca déli oldalán gyalogos- kerékpáros út (járda) létesítése

Előadó: Vértes Árpád polgármester

15. Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványa térítésmentes közterület-használati kérelme

Előadó: Vértes Árpád polgármester

16. Baráti együttműködési megállapodás kötése Čazma városával

Előadó: Vértes Árpád polgármester

17. Torsáné Töreki Magdolna Hévíz, Egregyi út 11. szám alatti lakos jelzálogjog átjegyzési kérelme

Előadó: Vértes Árpád polgármester

18. Beszámoló a hévízi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2008. évi munkájáról

Előadó: Vági Ferencné intézményvezető

19. Beszámoló a GAMESZ parkosítási és zöldterület-gondozási tevékenységéről

Előadó: Király László intézményvezető

20. Interpellációk, kérdések, bejelentések

II.

NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA

1. Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, tájékoztatás a képviselői bejelentésekre tett intézkedések eredményéről, beszámoló a két ülés között történt fontosabb eseményekről. (158-24/2009. Sz., hanganyag rögzítése 2625-2650)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

81/2009. (IV. 28.) KT határozat

1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 6/2009. (I.29.), a 29/2009. (II.24.), a 43/2009. (III.31.), a 45/2009. (III.31.), a 46/2009. (III.31.), a 47/2009. (III.31.), a 48/2009. (III.31.), a 49/2009. (III.31.), az 50/2009. (III.31.), az 51/2009. (III.31.), az 55/2009. (III.31.), az 58/2009. (III.31.), az 59/2009. (III.31.), a 60/2009. (III.31.), a 63/2009. (III.31.), a 64/2009. (III.31.), a 65/2009. (III.31.), a 66/2009. (III.31.), a 67/2009. (III.31.), a 69/2009. (III.31.), a 70/2009. (III.31.), és a 71/2009. (III.31.) számú lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést elfogadja.

2. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a képviselői bejelentésekre tett intézkedések eredményéről szóló beszámolót tudomásul veszi.

2. Felsőpáhok Község Önkormányzatának megkeresése Hévíz Város Önkormányzatával körjegyzőség létrehozására (2550-2/2009. Sz., hanganyag rögzítése 2658-4056)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Czövek Imre Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság elnöke: Ismertette a bizottság ülésén részt vett Hévíz város önkormányzatának könyvvizsgálója is és neki is voltak a napirenddel kapcsolatos megjegyzései. A bizottság a határozati javaslatot támogatta, szükségesnek tartotta további lefolyatatását.

Németh Sándor Felsőpáhok község polgármestere: Szóbeli kiegészítésként elmondta, az elmúlt évek során több alkalommal került szó a közigazgatás korszerűsítéséről, Parlament előtt többszörösen előforduló téma ez. A község önkormányzatának emiatt valamilyen lépésen kellett gondolkodnia, több megoldási alternatívát vázoltak fel. Elmondta az előterjesztésbe szereplő körjegyzőségi formát csak város és község által lehet megvalósítani. Szóba került még a társulási forma alkalmazása, ez esetben elesnének a plusz állami normatíváktól. Hévíz városának a körjegyzőség létrejötte plusz költséget nem jelentene, mivel minden anyagi terhet Felsőpáhok község önkormányzata vállalna.
Az állami normatívával, 3 millió forinttal kapna több támogatást a város. 62 város van jelenleg az országban, aki ezt a fajta körjegyzőségi formát választotta. Ezzel is próbálják segíteni, hogy a településeken maradhasson az ügyintézési folyamat. Kérelmükben 2009. július 1-től kérték a körjegyzőség megvalósítását. Oka hogy törvény szabályozza, hogy minden önkormányzat szabályzatát át kell dolgozni és el kell fogadni. Most meg tudták volna valósítani az integrációt. Ha a város számára ez nem megfelelő a 2010. január 1. időpontot is köszönettel veszik. Kérte, hogy a megállapodás szülessen meg július 1-ig.

Füzesi Lászlóné képviselő: Megkérdezte nem merült fel az, hogy Alsópáhok község önkormányzatával alakítsanak körjegyzőséget.

Németh Sándor Felsőpáhok község polgármestere: Elmondta, abban az esetben ha a két község körjegyzőségre lép akkor az ügyintézés folyamata nem maradhat a településen. Az hogy kirendeltség alakuljon csak város és község körjegyzőség esetében valósulhat meg. Hangoztatta, a település lakosságszáma folyamatosan növekszik jelenleg 638 fő a lakosságszáma, az ő igényeiket kell kielégíteni.

Gelencsér Hédi képviselő: Ismertette, volt idő mikor Felsőpáhok község az Alsópáhoki tanácshoz tartozott a felsőpáhokiaknak ügyintézését Alsópáhokon látták el. Megfontolásra javasolta, Felsőpáhok község polgármesterének kérését. Támogatni tudta azt a kezdeményezést, hogy a felsőpáhoki lakosok helyben tudják intézni ügyeiket. Támogatni tudta a további tárgyalásokat a két önkormányzat között. Sok kérdést kell tisztázni a döntés meghozatala előtt. Felsőpáhoki születése miatt erkölcsi kötelességnek látta az ott élők érdekeit képviselni.

Naszádos Antal alpolgármester: Látható, hogy Hévíz város szerepe megnőtt a kistérségen beül és várhatóan a közigazgatási feladatai is változni fognak. Ismertette a törvényi előírást körjegyzőség megszűnhet, illetve alakulhat minden év január 1-vel, de erről a testületnek hat hónappal korábban döntést kell hoznia. Kérte, a testületet hogy egyeztetések után a júniusi ülésen döntsenek ezen ügyről.

Szarka László képviselő: Vélhetően bármely párt győzelmét követően önkormányzati reformok várhatók. Kistérségek szerepe felértékelődhet. A települések jövőjében nem az lesz az egyetlen lehetőség hogy önálló önkormányzatuk legyenek. A mostani gazdasági helyzetben nem lehet fenntartani minden településen önkormányzatot. Elmondta támogatni tudja a kezdeményezést. Kérte, hogy Hévíz város jegyzője ismertesse véleményét.

Papp Gábor képviselő: Elmondta, az önkormányzati törvény megváltoztatásához kétharmados többségre van szükség bármely párt is van hatalmon. Felsőpáhok község polgármestere a testülethez címzett levelében leírta, hogy az önálló hivatal fenntartásának reális esélye nincsen. Ez vélhetően azt jelenti, hogy Felsőpáhok költségvetését hosszú távon nem lehet finanszírozni és az egyik menekülési útvonal a körjegyzőség alakítása lehetne. Lehetséges, hogy nem fogja tudni finanszírozni a 3 fős jelenleg működő hivatalát sem?

Németh Sándor Felsőpáhok község polgármestere: Reagálásában elmondta Felsőpáhok község finanszírozásával nincsenek gondok. A község adóbevételével sincs probléma.
Az elmúlt 10 évben minden kormány a települési létszámhoz kapcsolja a csökkentést vagy az összevonást. Nem szeretnénk megvárni azt a kormányzati lépést, hogy egy 1500 fő alatti települést anyagi helyzettől függően hozzácsatolják egy másik településhez.
Hangoztatta, a felsőpáhoki hivatal dolgozóinak minden költségét vállalják. A körjegyzőség törvény szerint bármikor felmondható.

Papp Gábor képviselő: Jelenleg csak pletykák keringenek arról hogy milyen változások várhatók az önkormányzati reform hatására. Az anyagi támogatások és az anyagi feltételek függvényében a község önkormányzata jelenleg nincs bajban tehát működésképes. Akkor a község polgármesterének levelében leírtak előrelátó mondatként tekinthetők?

Németh Sándor Felsőpáhok község polgármestere: Az önkormányzati reform hatására válhat működésképtelenné a hivatal, melyhez az országgyűlés kétharmados többsége szükséges. Azonban elmondta normatíva csökkentéséhez nem kell kétharmados törvényt alkotni. Ha a község számára normatívát csökkentenek, működésképtelenné válás veszélye fenn fog állni. Olyan megoldást próbáltak találni melyben egyik fél érdeke sem sérül. Elmondta, egyenlőre finanszírozási nehézségekkel nem küzdenek de bármikor felléphet ezen probléma.

Vértes Árpád polgármester: Megjegyezte a reform elkerülhetetlen. A nyugati országokban is a körjegyzőséghez hasonló forma érvényesül, 8-10 település tartozik egy város igazgatásához. Korábban ezért szerették volna a kistérséget létrehozni, hogy a hatóságok a városban maradhassanak. Lakosság érdekeit kell képviselniük. Gazdasági válság hatására a kistelepülésen nagyon nehezen boldogulnak.

Dr. Tüske Róbert jegyző: A vita is azt mutatja, hogy komoly nagy jelentőségű kérdésről van szó. Az előterjesztésben szerepel a kérdéskör problémájának bemutatása. Az sem véletlen hogy kétkörös tárgyalásra tesznek javaslatot, hisz az ügy bonyolultsága nagyon sok kérdés további tisztásázást teszi függővé. Jelen állapot szerint a képviselő-testületnek június 30-ig nem kötelező döntést hozni, mert az új körjegyzőséghez történő csatlakozásról körjegyzőségből történő kiválásról rendelkezik a jogszabály. Jelenleg a közigazgatási gyakorlat elfogadja azt, hogy év közben bármikor alakulhat körjegyzőség. Véleménye szerint maga a közigazgatási szerepkör és a közigazgatási funkció vitathatatlanul jelentőséggel bír egy adott település prosperálása, súlya, térségszervező ereje szempontjából. Hévíz város polgármestere is célzott arra hogy a kistérségi feladatok felvállalásának kistérségi együttműködés erősítésének egy fontos szempontja volt hogy Hévíz város városi jogállása jelentősége, térségszervező ereje megmaradhasson. Ez is egy olyan tényező mely a jövő mérlegelése szempontjából nem hagyható figyelmen kívül. Kulcskérdések az előterjesztés 7. oldalon találhatók. Vannak olyan sarokpontok a kezdeményezésben, amelyek részletes tételes átbeszélése tárgyalása nélkül érdemi döntés hozatala nem lehetséges. Az egyik ilyen legfontosabb sarokkérdés a kirendeltség működése. 638 ember ügyintézése közigazgatási ügyeinek kiszolgálása, egy erősebb közigazgatási jelentőséget igényel. Jelenleg nagy gyakorlata a városnak nincs ebben hisz utoljára együttműködés Nemesbükkel közös körjegyzőség időszakában volt. Újra kell értékelni át kell gondolni ezen feladatokat. Tavalyi évben a képviselő-testület több körben tárgyalta a hivatal szervezet fejlesztését, akkor meghatároztak egy irányt ehhez az irányhoz pályázatot nyújtottak be ez a pályázat az Állam Reform Operatív Program keretében nyert. Ez további szervezet fejlesztésre ad lehetőséget szakértői bevonással. Mindenképpen át kell gondolni a kérdést, meg kell tárgyalni ezt a kérdéskört. Fegyelmezett köztisztviselőként védenie kell a megbízó önkormányzat érdekeit, véleménye szerint egy jó megállapodás mind a két fél érdekeit szolgálhatja. Nem kizárt, hogy a felek között olyan megállapodás jöjjön létre melybe mind a két fél megtalálja a maga számára fontos és előnyös feltételeket.

Vértes Árpád polgármester: Megjegyezte, felül kell vizsgálni hogy a jelenlegi apparátus bírja e a többletfeladatokat.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület 9 igen szavazattal ellenszavazat nélkül és 3 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta:

82/2009. (IV. 28.) KT határozat

1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testületének körjegyzőség alakítására vonatkozó megkeresése alapján felhatalmazza Hévíz Város Polgármesterét és Hévíz Város Jegyzőjét a körjegyzőség alakításával kapcsolatos egyeztető tárgyalások lefolytatására, az egyeztető tárgyalásokról szóló tájékoztató és döntési javaslat képviselő-testület elé terjesztésére.

2. A képviselő-testület a tárgyalások lefolytatásához megjelöli, hogy körjegyzőségi együttműködést január 1-jei kezdettel tud támogatni.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
dr. Tüske Róbert jegyző
Határidő: 2009. június 30.

3. A helyi hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálata, önkormányzati rendeletalkotás a helyi hulladékgazdálkodási tervről (3119-2/2009. Sz., rendelet, hanganyag rögzítése 4070- 5220)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Egerszegi Zita Balaton Integrációs Kht.: Hozzászólásában megköszönte azt a lehetőséget hogy a város hulladékgazdálkodási tervének felülvizsgálatát elvégezhették. Ismertette többször egyeztetetek az önkormányzat szakértőjével, megkeresték a településen illetékes szakhatóságokat, illetve közszolgáltatást elvégző szervezeteket, hogy a korábban 2004-ben készült hulladékgazdálkodási terv időpontja óta bekövetkezett változásokról a legfrissebb információkat kaphassák. Ezek alapján illetve az országos tervek, jogszabályok összhangjában elkészítették a felülvizsgálati dokumentációt, amit az illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségnek is megküldtek egyeztetésre, az észrevételeik a dokumentumba beépítésre kerültek. Ezen kiegészítésessel együtt tárgyalta a tervet a Településfejlesztési Környezet és Természetvédelmi bizottság. Az általuk elhangzott pontosítási javaslatuk is beépítésre került a testület elé terjesztett tervbe.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi bizottság elnök: A testület előtt lévő tervezet a helyi környezetvédelmet szolgáló megalapozó dokumentumok közé tartozik, annak nagyon lényeges része. A készítése és a 2 évenként történő felülvizsgálata kötelező. Hévíz városa 2004. évtől rendelkezik hulladékgazdálkodási tervvel. Bizottság három pontosítást kért a készítőktől. Ezek pontosítása, korrekciók átvezetése megtörtént. A rendelet-tervezetet a bizottság egyhangúlag elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek.
Czövek Imre Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság elnök: Hozzászólásában ismertette a bizottsági ülésen felmerült, hogy az anyagban rosszul lettek feltűntetve utcanevek. Megkérdezte, mit lehet tenni a városban kihordott rengeteg reklámanyaggal? Ismertette sok olyan ház van a városban mely időszakosan üresen áll, szórólapok ezen házaknál felgyülemlenek nem a postaládába dobva hanem a kapuba tűzve. Megkérdezte nem lehet ezt megakadályozni?

Egerszegi Zita Balaton Integrációs Kht: A bizottság ülésén felmerült pontosításokat át fogják vezetni az anyagba. Reagálásában elmondta a reklámanyagok vonatkozásában, le kell ragasztani a postaládát, hogy szóróanyagot nem kérnek.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi bizottság elnök: Ismertette a Pénzügyi-Ügyrendi bizottság elnökének felvetése jogos sajnálatát fejezete ki hogy ezen probléma nem a bizottság ülésén vetődött fel. A városban nagy a felháborodás a reklámanyag terjesztése miatt. Az önkormányzatnak függetlenül a napirend tárgyától kell majd eljárni ezen ügyben, a terjesztők felé figyelmeztetéssel kell élni. Kérte Hévíz város jegyzőjét vegyék fel a kapcsolatot a reklámanyag terjesztőkkel.

Vértes Árpád polgármester: Elmondta a felvetés jogos azonban a probléma megoldása nem egyszerű. Egyik város sem tud ezen problémával megküzdeni. Megoldási javaslatát ismertette és kérte hogy ezen ügyről a későbbiekben tárgyaljanak.

Naszádos Antal alpolgármester: A jövőben az éves közmeghallgatáson kerül sor az éves hulladékgazdálkodási tevékenységéről szóló tájékozatóra is. Megkérdezte itt lesz meghatározva a következő évi szemétszállítási díj?

Szarka László képviselő: Megkérdezte szelektív hulladékgyűjtésnek van e már értelme vagy még mindig az a helyzet hogy a lakosok szelektíven összegyűjtik majd azt egy kupacba leszórják a telephelyen. Ha van értelme, akkor a városnak el kellene kezdenie tervezni a totális szelektív hulladékgyűjtést, nem csak szigeteket kell kihelyezni, hanem komplett rendszert kell bevezetni. Rákérdezett ez irányban van e már valamilyen terv? Kérte a bővebb tájékoztatót a telephelyről.

Egerszegi Zita Balaton Integrációs Kht: Ismertette, megkeresték az illetékes ZALAISPA hulladékgazdálkodási társulást a hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálatával kapcsolatban. Az általuk kiadott információ beépítésre került a tervbe. A terv tartalmazza, hogy milyen hulladék feldolgozást milyen átrakó állomásokat terveznek a Zala és a Balaton Nyugati térségében. A szelektív hulladékgyűjtésnek van értelme, legújabban már beszereztek olyan hulladékgyűjtő járműveket a közszolgáltatást végző cégek, melynél lehet hogy úgy tűnik hogy egy autóba történik a hulladékürítés azonban ezeknek az autóknak a belső felépítése olyan mely több féle hulladékot tud kezelni. A szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztésére is vannak már kezdeményezések, az ország több települése megvalósította már ezt.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Hévíz városának az a különlegessége hogy nem csak olyan házak vannak ahol állandó lakók élnek, hanem vannak olyan házak melyekben csak időlegesen laknak. Mindig felmerül az a kérdés, hogy akik csak időlegesen tartózkodnak a városban miért kell nekik egész évi szemétdíjat fizetniük. Megkérdezte ennek megoldására van valamilyen lehetőség?

Papp Gábor képviselő: Felszólalásában elmondta olyan kérdések hangzanak el a téma tárgyalása közben melyek nem ezen napirendi pont tárgykörébe tartóznak.
Vértes Árpád polgármester: Hangoztatta, nem baj az hogy nem a napirendhez tartoznak a kérdések a képviselők minden fontos témát felvethetnek az ülésen.

Dr. Tüske Róbert jegyző: Nem hasztalan a vita, hisz a környezeti állapot része a hulladékgazdálkodás, a hulladékgazdálkodási terv maga a környezeti kérdések fontos területe. Az elhangzott kérdések hozzászólások nagyon szűk részterületére a szilárd hulladékkezelési közszolgáltatáshoz kapcsolódnak. A vita a feladattervezésről szól arról hogy a jövőre nézve milyen célokat próbál elérni a hulladék gazdálkodás tervezése, mik azok a kitűzött célok melyek a hulladékok mennyiségének csökkentését egyre jobb kezelését feldolgozását újrahasznosítását célozzák meg. A konkrét kérdések melyek a szilárd hulladékgyűjtést érintik jogosak mivel a közvéleményben is jelen vannak. A ZALAISPA rendszer beindult, 2009. évre egy jelentős díj tételnövekedés következett be a korszerűbb a nagyobb üzemelési költséggel működő rendszerből kifolyólag. Jelzésre került már több alkalommal a bizottság ülésein hogy hosszas és komoly szintű egyeztetés folyt a Zöldfok Zrt.-vel a ZALAISPA képviselőivel. Rendelet-tervezet a következő májusi ülésre beterjesztésre kerül. Nem hasztalanok ezen kérdések melyek elhangzottak azonban jelenleg a képviselő-testület a hulladékgazdálkodási tervről tárgyal, egy közepes távú feladattervezésről.
Évente a tervek szerint tájékoztatást kíván nyújtani a város a lakosság részére erről hogy hogyan alakult a begyűjtött kezelt hulladék mennyisége, hogyan alakult a hulladékgazdálkodás kérdésköre a városban. Többször vannak hozzászólások kérdések erre vonatkozóan. Kívülálló úgy érzi hogy tiszta rendezett a város, a város lakosságának egy része is elégedett a köztisztasági vagy hulladékgazdasági tervezéssel szolgáltatással amely a város területén működik de ez nem jelenti azt hogy nem kell tovább fejleszteni ezt a kérdést. Ezen beszámolónak az is a célja hogy mindenki kapjon információt arról hogy állnak az ügyek és mi a jövőbeni elképzelt cél amihez még további intézkedéseket kell meg tenni.

Vértes Árpád polgármester: Ismertette a múlt hét folyamán vett részt a ZALAISPA tárgyalásán. Tegnapi nap folyamán a vezetőkkel folytatott tárgyalást a hulladék udvarral kapcsolatosan. Meg kell valósítani ezt a városnak várható, hogy a jövőben kötelező lesz. Megjegyezte pályázati forrás is szerezhető ezen probléma megoldására.

Dr. Tüske Róbert jegyző: Megköszönte a Balaton Integrációs Kht. munkatársainak az elkészült hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálatát. Véleménye szerint szakmailag jól elkészített anyag került a testület elé melyet az illetékes környezetvédelmi hatóság is véleményezett és támogatott. Kérte a képviselő-testületet támogassa a tervet.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnöke: Nagyon alapos és jó helyzetfeltárásra épülő jövőbeli stratégiát ad a hulladékgazdálkodási terv a település vonatkozásában, amelyhez egyéb képviselő-testületi és egyéb anyagok is kapcsolódnak. A financiális oldal vonatkozásában elmondta ezt nem lehet leszabályozni. Kemény tárgyalások folynak ezen ügyben, hogy a lakosság által megfizethető legyen a díj.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont rendelet-tervezetét. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotta:

Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének
14/2009. (V.1) rendelete
a helyi hulladékgazdálkodás tervről

4. Hévíz Város Települési Környezetvédelmi Programjának felülvizsgálata (3119-2/2009. Sz., hanganyag rögzítése 5225-6144)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Dr. Moll Károly alpolgármester: Helyi környezetvédelmi program felülvizsgálata kapcsán fontos dologról kell beszámolni, a közelmúltban Kehidakustányon történt egy tárgyalás. A tárgyalás lényege az volt, hogy vizsgálatot nem lehet folytatni csak a Hévízi tó vonatkozásában, hanem egy kiszélesített területnek a felülvizsgálata szükséges. A földtani intézet végezte ennek vizsgálatát három éven keresztül. Mind geológiailag mind hidrogeológiailag vizsgáltak, külön a felszíni mélyvizek vizsgálata megtörtént azért hogy megtudjál milyen hatása van a terülnek a Zala megyei medence és a Dél- Bakonynak a Hévízi tó forrásaira. Ennek a vizsgálnak a lebonyolítására állami támogatás nem volt egy társulás formájában történt maga a vizsgálat és ennek a vizsgálatnak a záró konferenciája volt Kehidakustányon. A Földtani intézet a vizsgálatról tartottak egy összefoglaló beszámolót.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnök: Környezetvédelmi program egyik kiemelt feladata az Átfogó Tóvédelmi program. Vízmérleget is érintő modell vizsgálatok során kiderült, hogy nem jó a helyzet. A Kehidakustányban rendezett beszámolóról pontos információkat közölt a helyi televízió. Ezen vizsgálatok három évig 2006-2009 között folytak. A kutatások nem azonosak az Átfogó Tóvédelmi programmal. Van kapcsolat, de nem azonos a két kutatás. Tartalmi eltérés hogy az Átfogó tóvédelmi program 32 feladata közül fontossági sorrendben is az első második harmadik ötödik feladathoz kapcsolódik ezen három éves kutatás. Nem helyettesíti az átfogó tóvédelmi programot, de szorosan kapcsolódik. A vizet kivenni szándékozó konzorcium támogatta a kutatást. Hévízi támogatói is voltak a kutatásnak. Ezzel szemben az Átfogó Tóvédelmi program első ütemének elkészítését az önkormányzat finanszírozta, a második harmadik ütem megvalósítása pályázati forrás megszerzését követően kerülhet sor. A program első üteme 2007-ben egyeztetésre került több alkalommal is a három éves modell vizsgálatok készítőivel. A két program készítői ismerték a másik vizsgálatát. A konferencia második napján számos információ hangzott el a konzultáció keretében. A konferencián elmondta hogy a tóvédelem vonatkozásában a Hévízi törekvés a vizsgálatnál sokkal komplexebb sokkal összetettebb. Utalt arra hogy az Átfogó tóvédelmi program az érintett önkormányzatok védelmi tevékenységét tehetné egyértelművé, másrészről a tulajdonosok gazdálkodók jelenlegi bizonytalansága megszűnne megszűntethető lenne. Kiszámítható viszonyok teremtődnének például a földhasználat vonatkozásában, és a hatósági munkát is segítenék. Ezekkel együttesen a tóvédelmet rövid közép és hosszútávón lehetne biztosítani. A konferencia megerősítette abban, hogy az Átfogó Tóvédelmi Program keretében tervezet tevékenységet a továbbiakban mindenképpen egységesen és nem szeletenként kell értelmezni és végezni. Elmondta bízik abban hogy az Átfogó tóvédelmi program megvalósításának szükségességét egyre többen vallják. Maga részéről eddig is ezért próbált tevékenykedni.
A környezetvédelmi program elkészítését alkalmazását törvény írja elő, véleménye szerint nagyon helyesen, mert a település környezetvédelmének alapját ez képezi. Hévíz városa 2006-2011 időszak között rendelkezik környezetvédelmi programmal, ezt szükség szerint felül kell vizsgálni. Most volt a hatályos felülvizsgálat ideje. A készítés folyamatában részt vett, észrevételeit átvezették az anyagba. A zöldhatóság észrevételt nem tett, így került az anyag a bizottság elé, mely vita nélkül egyhangúlag elfogadásra javasolta a képviselő-testületnek. Elfogadása esetén egy aktualizált folyamatkövető korszerű helyi környezetvédelmi programmal rendelkezik a város.

Czövek Imre Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság elnök: Megjegyezte a program 17. oldalán elírás történt. Megkérdezte megfelelő módja e a szemétszállításnak hogy kedd és pénteki napokon szállítják a szemetet? Véleménye szerint a hétvégén több szemét keletkezik, hétfőnkénti szállítást jobbnak találná.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnök: Ezt a kérdést a szolgáltatóval kell tisztázni. A szolgáltatóval már folynak az egyeztetések.

Szarka László képviselő: Ismertette két olyan témát tárgyal a testület melyet a nyilvánosság nem fog érteni, ha a képviselők nem szólnak összegzően pár szót az anyagról. Tájékoztatást kell adni a lakosoknak a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan. Hulladékszegény életforma lehetőségét hangsúlyozta.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnök: Egyetértett képviselőtársával többször kezdeményezte már, hogy tájékoztassák a lakosságot.

Egerszegi Zita Balaton Integrációs Kht. : Ismertette azokkal az anyagokkal tudnak dolgozni melyeket rendelkezésükre bocsátanak. Gyűjtőszigetek nevének vonatkozásában több listát is kapott, a múlt héten kapott lista került beépítésre az anyagba. Egyeztetni fognak hogy a konkrét adatok kerüljenek beépítésre.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

83/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi Környezetvédelmi Program felülvizsgálatát jóváhagyja, a Környezetvédelmi Program részét képező egyedi cselekvési tervben meghatározott feladatokat elfogadja.
A Képviselő-testület az egyedi cselekvési tervben rögzített feladatok időarányos teljesítéséről szóló évente ismétlődő beszámolók készítését rendeli el.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő: 2009. április 30 és a cselekvési program szerint

5. Beszámoló Hévíz Város Polgármestere, valamint az Oktatási, Művelődési, Egészségügyi és Szociális Bizottság átruházott hatáskörben hozott döntéseiről (555-7/2009. Sz., hanganyag rögzítése 6158- 6182)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

84/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Hévíz Város polgármestere és az Oktatási, Művelődési, Egészségügyi és Szociális Bizottság átruházott hatáskörben hozott döntéseiről szóló beszámolóját tudomásul veszi.

6. Hévíz Város Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásának zárszámadása, 2008. évi pénzmaradvány megállapítása, könyvvizsgálói záradékkal ellátott egyszerűsített költségvetési beszámoló elfogadása (838-8/2009. Sz., rendelet, hanganyag rögzítése 6190-7532)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Vértes Árpád polgármester: „Tisztelt Képviselőtestület, Tisztelt jelenlévők!Minden év április hava a beszámolók és a zárszámadások hónapja. Az előző év gazdálkodásáról szóló zárszámadást, a pénzmaradvány jóváhagyását, valamint a könyvvizsgálói záradékkal ellátott egyszerűsített éves költségvetési beszámoló elfogadását jogszabályi rendelkezés alapján tárgyévet követő év április 30. napjáig kell a Képviselőtestületnek megtárgyalni és elfogadni.
Az egyszerűsített mérleget és a hozzá kapcsolódó kimutatásokat a könyvvizsgálói záradékkal elfogadva 2008. június 30-ig közzé kell tenni, és az Állami Számvevőszék részére meg kell küldeni.
Tisztelt Képviselőtestület!
Miután a 2007. évi gazdálkodásról szóló részletes beszámoló kiküldésre került, így az anyag mindenki előtt ismert, csupán néhány adatot és a gazdálkodás fontosabb eseményét szeretném ismertetni.
A város 2007. évben eredeti előirányzatként 1 milliárd 980 millió Ft bevételt tervezett, majd a kedvező döntések alapján 2 milliárd 884 millió Ft-ra módosult a bevételi előirányzat. A tényleges bevétel 99 %-ban teljesült, 2 milliárd 860 millió Ft összegben. Az eredeti bevétel a tervezett bevétel 144 %-a A teljesülés adatai a reális tervezést mutatják.
Néhány adat a bevételi oldalról.
A város legjelentősebb bevételi forrása a helyi adóbevételek, így: Építményadó 151 millió Ft, Idegenforgalmi adó 267 millió Ft, Iparűzési adó 267 millió Ft, Pótlék, bírság 2 millió Ft, Összesen: 687 millió Ft bevételt írhattunk jóvá a bankszámláinkon, mely bevétel a 2006. évhez viszonyítva 26 millió Ft többletforrást eredményezett.

Az állami támogatások összege 887 millió Ft, mely összeg csak részben nyújt fedezetet a kötelezően ellátandó feladatokra. Így önkormányzatunk jelentős összeget biztosít ezen feladatokhoz, mely a beszámolóból is jól tükröződik.
2007. év a város életének fontos időszaka. Sikerült egy ingatlan értékesítésével olyan forrás lehetőséget teremteni a jövőre vonatkozóan, mely segítséget nyújt a fejlesztések terén a pályázati lehetőségek kihasználásával. Az ingatlan értékesítéssel 620 millió Ft-hoz jutott a város. A bevételi források közül megemlíteném a kistérségtől átvett pénzeszközöket. 24 millió Ft került átvételre, mely összeg a közoktatási és a szociális feladatok működését segítették, színvonalát emelték.
A város a realizált bevételeiből tudott gazdálkodni. A fejlesztéshez és a működéshez 2 milliárd 44 millió Ft került felhasználásra.
Ebből 222 millió Ft a felhalmozás céljait szolgálta a költségvetési rendeletünknek megfelelően. A beruházások közül néhányat emelnék csak ki. Így pályázati forrás 50 %-os kiegészítésével felújításra került a József Attila és a Honvéd utca út és járdaburkolat. Az Illyés Gyula Általános és Művészeti Általános Iskola, valamint a Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda nyílászáróinak cseréje. Kialakításra került az idegenforgalom és a közlekedésbiztonság szempontjából fontos Ady utcai gyalogátkelőhely. Megvalósult több fejlesztés előkészítése, mely lehetőséget teremt a pályázatok benyújtására.
Az intézményeknél 38 millió Ft fejlesztést hajtottunk végre. Fedezetet biztosítottunk többek közt a zöldterületek eszközbeszerzéséhez, fogászati kezelőegység vásárlásához, az általános iskola udvari játékainak kialakításához.
Szükséges külön megemlíteni a Bíbó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola fejlesztését, ahol a korábbi években szakképzési hozzájárulásból megvásárolt épület átalakítására 2007. évben több mint 15 millió Ft került felhasználásra, melynek fedezetét az iskola alapítványa és a szakképzési hozzájárulás biztosította. Ezzel az épület felújítása befejeződött és oktatási célokra átadásra került.
A kötelező és az önként vállalt feladatok ellátására 1 milliárd 785 millió Ft került felhasználásra. Ezen összeg tartalmazza a dolgozók személyi juttatását, a béreket terhelő elvonásokat, a dologi kiadásokat, támogatások összegét és a szociálpolitikai juttatások értékét, valamint tartalmaz 120 millió Ft Áfa befizetést a fentiekben említett ingatlan értékesítés után.
A gazdálkodás során finanszírozási gond nem merült fel. Működési hitellel a város nem rendelkezik. A tárgyévre esedékes fejlesztési hiteltörlesztésének az önkormányzat időben eleget tett, ugyanúgy mint a 70 millió Ft-os Szent András Reumakórház Kht tőketartalék befizetési kötelezettségének. Ezzel az önkormányzat 340 millió Ft-ot adott át a társaság részére, mint 26 %-os tulajdonos.
A bevétel növelése érdekében az átmenetileg szabad pénzeszközből kamatozó értékpapír vásárlására került sor.
A város 2007. évi módosított pénzmaradványa 873 millió Ft, mely az évvégi bank és pénztár egyenlegeket, korrekciós tételeket és a normatív állami támogatás elszámolási különbözetét mutatja. Ez a nagyságrendű pénzmaradvány remélem lehetőséget teremt a városközpont rehabilitációjához és pályázati forrással az elkövetkező években megvalósításra kerülhet az új buszpályaudvar.
Az önkormányzat eszközállományának értéke 2007. december 31. napján 16 milliárd 904 millió Ft, mely az előző évhez képest %-os eltérést nem mutat.
Összességében megállapítható, hogy a 2007. évi költségvetés jó színvonalon biztosította a város működését. Természetesen megelégedve nem lehetünk, hiszen nem kis feladatok megoldása előtt állunk, amihez megfelelő nagyságrendű forrás is szükséges a pályázati lehetőségek kihasználásával együtt.”

Naszádos Antal alpolgármester: Megköszönte, a Közgazdasági Osztály dolgozói részére a zárszámadás elkészítésével kapcsolatos munkát.
Megjegyezte egyre növekszik a késedelmi pótlék mulasztási és az adóbírság mértéke, ez már eléri a 38 millió forintot. Ennek a behajtását kérte. Jelezte a pénzmaradványnál az előterjesztés 22. oldalán számtorlódás van, melyet javítani kellene.
Az előterjesztés 15. oldalon a Teréz Anya Szociális Intézmény beszámolójánál a legfontosabb tétel a társadalombiztosítás alaptól átvett összegnél elírás történt, helyesen 8. 167.693,- Ft.

Vértes Árpád polgármester: Megköszönte a Közgazdasági osztály részére az elvégzett munkát.

Dömötörfy Józsefné könyvvizsgáló: Megköszönte a Közgazdasági Osztály munkáját elmondta nagyban megsegítik a munkájukat. Jól összeállított beszámolót kap mindig a hivatal részéről. Megfelelő bizonylatokkal, leltárral, kivonattal alátámasztott beszámolót kapott. A hitelesítő záradékban is szerepel a beszámoló adatai alapján kimondhatják azt hogy az önkormányzat 2008. december 31. vagyoni pénzügyi és jövedelmi helyzete megbízható és valós képet mutat.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

85/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete könyvvizsgálói záradékkal ellátva az önkormányzat 2008. december 31. napjára vonatkozó egyszerűsített éves költségvetési beszámolót, az eszközök és források egyező összegével 17.093.560 e Ft-ban fogadja el.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő: az Állami Számvevőszék részére történő megküldésre,
illetve közzétételre: 2009. június 30.

Majd ezt követően szavazásra bocsátotta a napirendi pont rendelet- tervezetét. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotta:

Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének
15/2009. (V. 1) rendelete
Hévíz Város Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásának zárszámadásáról, 2008. évi
pénzmaradvány jóváhagyásáról

7. Önkormányzati rendeletalkotás a vásárokról, piacokról (3046/2009. Sz., rendelet, hanganyag rögzítése 7534-7555)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont rendelet- tervezetét. A Képviselő-testület egyhangúlag 11 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotta:

Dr. Moll Károly alpolgármester elhagyta a képviselő-testület üléstermét, szavazásban nem vett részt.

Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének
16/2009. (V. 1) rendelete
a vásárokról piacokról

8. Az intézményi térítési díjakról szóló 8/2007. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása (1075-2/2009. Sz., rendelet, hanganyag rögzítése 7557-7599)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont rendelet- tervezetét. A Képviselő-testület egyhangúlag 11 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotta:
(Szavazásban dr. Moll Károly alpolgármester nem vett részt.)

Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének
17/2009. (V.1) rendelete
az intézményi térítési díjakról szóló 8/2007. (III. 28.) önkormányzati rendelet
módosításáról

9. Jelentés az Önkormányzat és felügyelete alá tartozó költségvetési szervek belső ellenőrzéséről, FEUVE működéséről (3137/2009. Sz., hanganyag rögzítése 7610-7644)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont rendelet- tervezetét. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotta:

86/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2008. évi ellenőrzési jelentést elfogadja.
Felkéri Hévíz város jegyzőjét, hogy az ellenőrzések tapasztalatairól az intézmények vezetőit tájékoztassa.

Felelős: dr. Tüske Róbert jegyző
Határidő: 2009. június 30.

10. Nyugat-dunántúli Operatív Program Akcióterv 2009-2010.(3140/2009. Sz., hanganyag rögzítése 7645-8120)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Tüdő László osztályvezető: Szóbeli kiegészítésként elmondta, az előterjesztésben a kerékpárút hálózat fejlesztésére kiírt pályázatra lehet a legkorábban pályázni. Ezzel kapcsolatosan a mai napon kapott egy költségkalkulációt egy előzetes tervezési díjat. Alsópáhok templomtól egészen a jelenlegi Hévízi kerékpárút elejéig. Nagyobb költség Hévíz városát terhelné ennek összköltsége előzetes becslések alapján 150 millió forint.
A pályázaton belül összességében 710 millió forintot osztanak szét. Ebből hat pályázatot értékelnek, ha arányosan osztja el akkor 115 millió forint jutna egy pályázatra. Hévíz esetében 40 millió forintos önrészt jelentene. Kérte hogy ezen napirendi pontot összevonva a 14. Hévíz, Ady Endre utca déli oldalán gyalogos- kerékpáros út (járda) létesítése napirend ponttal együtt fogadják el. Ha a testület döntést hoz erről, akkor az egészet megterveztetnék egyben. Hangoztatta mielőbb el kell indítaniuk a tervezést hisz a közeljövőben várható a pályázati kiírás.

Füzesi Lászlóné képviselő: Elmondta sokkal gyorsabb ütemben szeretné a kerékpárutak megvalósítását. Megkérdezte nincs arra lehetőség hogy a terveket valamennyi irányba megcsináltassák, Nemesbük, Cserszegtomaj, irányába is. Javasolta, hogy legalább terv szintjén álljon a város rendelkezésére kerékpárút hogy ha szükséges azonnal elő tudják venni és pályázati lehetőség esetén fel tudják használni. Javasolta továbbá hogy városon belül is tervezzenek kerékpárutat.

Gelencsér Béla képviselő: Egyetértett képviselőtársával, a kerékpárút mely Keszthellyel köti össze a várost elkészült az egyik legforgalmasabb úton ér véget. Szükséges a biztonságos közlekedés miatt kiépíteni a kerékpárút folytatását.

Gelencsér Hédi képviselő: Kérte képviselőtársait támogassák ezen és a 14-as napirendi pontot, hogy az Ady Endre utcai járdaépítésre mielőbb sor kerülhesse. 2009. január 15-én a Közbiztonsági Bizottság szervezésében képviselő-testületi határozat alapján megtörtént a város bejárás. A Közútkezelő Kht. szakembere osztályvezetője úgy nyilatkozott, hogy az Ady Endre úti gyalogátkellő hely megépítéséhez hozzájárulnak azzal a feltétellel ha járdakapcsolatot az önkormányzat biztosítja. A járda a déli oldalon nincs biztosítva. Nagyon forgalmas ez az utca, a Környezetvédelmi programból is kiderül emelkedett a forgalma.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi bizottság elnöke: Tüdő László osztályvezető javaslatához kapcsolódva elmondta, a bizottsági ülésen a GAMESZ beszámoló kapcsán a kiegészítő javaslatok között szerepel, hogy az Ady Endre utca déli oldalán mielőbbi járdakiépítése szükséges.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát a 14. napirendi ponttal összevonva. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

87/2009. (IV. 28.) KT határozat
1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nyugat-dunántúli Operatív Program 2009-2010 akciótervében foglaltakat tudomásul veszi. Az előterjesztésben a településfejlesztési koncepcióval összhangban meghatározott pályázati célok prioritásait a következő megvalósítási sorrendben
 NYDOP-3.1.1/A városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban a belváros rehabilitáció II. forduló
 NYDOP-3.2.1/B Közösségi közlekedési infrastrukturális beruházások
 NYDOP-5.1.1/B Bölcsődék fejlesztése
határozza meg.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő: folyamatos

2. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” c. pályázaton való részvételt támogatja.
A képviselő-testület alsópáhoki kiindulóponttal Hévíz, Ady E. utcán át a Keszthely-Hévíz közötti kerékpárútra történő rácsatlakozás nyomvonalának kiépítésével egyetért.
Fenti útszakaszra az osztatlan gyalogos-kerékpáros út tervezési munkáinak elkészítését elrendeli.
A tervezés és megvalósítás előirányzatát az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének pályázati alapja biztosítja.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő: 2009. július 20.

11. Társulási megállapodás Nemesbük és Zalaköveskút községek önkormányzatával védőnői feladatok ellátására (462-3/2009. Sz., hanganyag rögzítése 8125-8147)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

88/2009. (IV. 28.) KT határozat
1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a védőnői feladatok ellátására vonatkozó Társulási megállapodást jóváhagyja.

2. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a védőnői szolgáltatás ellátása vonatkozó működési engedély módosítását kezdeményezze.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő:2009.április 29.

12. Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztési terve (2053-2/2009. Sz., hanganyag rögzítése 8150-8934)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Péterné Bakos Marianna intézményvezető: Javasolta, hogy az idén megkapott 80 millió forintból el kellene kezdeni a felső rész építését még az idei évben.

Vértes Árpád polgármester: Hangozatta a bölcsőde létesítésére az idei évben pályázatot nyújtanak be annak kimenetelét meg kell várni. Beruházás megkezdésével elveszíthetik a pályázat sikerességének esélyét. Megkezdett beruházásra nem lehet pályázatot benyújtani. Júniusba várható a pályázati kiírás nyertes pályázat esetén a beruházás jövő év tavaszára készen lehet.

Péterné Bakos Marianna intézményvezető: Hangoztatta szerette volna hogy az építkezés a nyár folyamán elkezdődjön akkor a szükség csoportból lehetne egy rendes csoport alakítani és ez 11 fővel megemelné a befogadóképességet.

Vértes Árpád polgármester: Ismételten hangsúlyozta megkezdett beruházásra nem lehet pályázati forrást nyerni. Nagy veszteség érheti ezzel az önkormányzatot.

Papp Gábor képviselő: Hangoztatta, ha már tervek készülnek az óvodával kapcsolatban készítsenek egy biztonsági tervet is mert jelenleg bárki bejárhat az óvoda területére. Meg kellene oldani hogy az óvodának csak egy bejárata legyen.

Gelencsér Hédi képviselő: Reagálásban elmondta a Közbiztossági Bizottsági ülésen Szarka László képviselőtársa felvetette az óvodák biztonsági problémáját. Ezen probléma megvizsgálásra kerül a jelenlegi helyzet tarthatatlan. Az megy be az óvodák területére aki akar. Szóba kerül a vész helyezet esetén a riasztás kérdésének problémája.

Vértes Árpád polgármester elhagyta a képviselő-testület üléstermét. Az ülés vezetését átadta Dr. Moll Károly alpolgármesternek.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Sok éve téma már a bölcsőde kérdése a testület előtt remélte, hogy most már valóban meg tudják valósítani a bölcsőde létesítését.

Dr. Tüske Róbert jegyző: Felmerült a beruházás mielőbbi kezdésének kérdésköre. Megkezdett beruházásnál pályázat nem adható be, mindenképpen meg kell várni a pályázati kiírást. Gyors döntést kell majd hozni a pályázat benyújtásáról és már a benyújtott pályázatot követően a pályázó saját felelősségére, kockázatára megkezdheti a beruházást. Számolni kell még azzal hogy minden beruházásnak van egy operatív előkészítési időpontja, gondolt itt a tervezésre, engedélyezésre. Ezen folyamat része, mivel egy 80 millió forint + ÁFA beruházásról van szó, a versenyeztetési elkészítési oldal. A nyáron történő beruházás megkezdésének viszonylag elég kicsi az esélye.

Szarka László képviselő: Elmondta, ha a nyáron nem indul el a beruházás akkor mindegy hogy jövő évben mikor valósul meg. Kérte, hogy a terveken módosítsanak, a felmerült igényeknek megfelelően. Az óvoda tornatermének más funkciókat is el kell látnia. Jó lenne, ha a tornatermet mások is tudnák használni. Az iskolában sok foglalkozásra nincs már hely a szakosztályok nem tudnak hol edzeni erre használhatnák az óvoda tornatermét. Nem csak az óvoda igényeit kellene figyelembe venni. Nem kell minden esetben a törvényi előírásnak pontosan eleget tenni nagyobb tornaterem és nagyobb udvart is meg tudnának valósítani. Nagyvonalúbb terveket javasolt. A városi építkezésnek nagy részével az a problémája hogy minden esetben minimál koncepcióban gondolkodnak.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Furcsának találta azt hogy minél kisebb a gyerek annál nagyobb négyzetméternyi terület van számára törvényileg előírva.

Tüdő László osztályvezető: Szarka László önkormányzati képviselő által elmondottak az óvodai elképzelésekkel nem függenek össze.
Ha az a cél hogy a meglévő épületre építsenek és ne foglaljanak el több helyet az udvarból abban az esetben nem fognak tudni megvalósítani egy akkora tornatermet melyet a Szarka László önkormányzati képviselő remélne.

Szarka László képviselő: Ismertette egy hatcsoportos óvodára kész látványtervvel készítettek egy 110 millió forintos költségvetést 3-4 évvel ezelőtt. Véleménye szerint abban az ötletsorban kellett volna tovább gondolkodniuk. Nem kellett volna új terveket készítetni.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Dr. Moll Károly alpolgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

89/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztési terve” tárgyú előterjesztést megismerte.

1. A Képviselő-testület a Sugár utcai Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda bővítésére készített műszaki terv átdolgozását – emeletráépítés lehetőségének felülvizsgálatát annak érdekében, hogy az óvoda udvara szabadon maradhasson – elrendeli.

2. A Képviselő-testület a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program „bölcsődefejlesztési” pályázaton történő részvételét elhatározza. Pályázatra való felkészülést elrendeli.

3. A Képviselő-testület felkéri Hévíz város jegyzőjét, hogy Hévíz Város 2010. évi költségvetési koncepciójában a bölcsődei feladatellátás pénzügyi, gazdasági és szervezeti feltételeit szerepeltesse.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
dr. Tüske Róbert jegyző
Határidő: 2009. november 30-ig folyamatos

13. Városi parkoló-rendszer üzemeltetése (782-13/2009. Sz., hanganyag rögzítése 8952-11292)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnök: A bizottság egyértelműen az „A” alternatíva a Gamesz által történő üzemeltetést javasolja. A nagyparkoló parkolás technikai rendszer hasznosíthatóságára vonatkozó határozati javaslattal együttesen egyhangúlag egyetértett a testületnek elfogadásra javasolta. Több módosító indítvány is volt a bizottságnak ezek közül kiemelte a rendelet-tervezet 4.§. –val kapcsolatos módosítási kezdeményezést.

A bizottság javasolja hogy az érvényes lakossági bérlettel rendelkezők bérletüket az érvényesség ideje alatt a vásárlás időpontjában fennálló feltételek szerint használhassák. Akik bérletet váltottak előre megfizették a bérletet. Kérte, hogy a bizottság javaslatát a szavazásnál vegyék figyelembe, ezzel kiegészítve szavazzanak.
Felvetődött az ülésen a hétvégi díjmentesség kérdése. A kiegészítő javaslatok között nem szerepel annak az oka az hogy ősszel a felvetésére a javaslatról a képviselő-testület már szavazott, a testület jelentős többséggel elvettette ezt az ötletet.

Papp Gábor képviselő: Ismertette, minden bizottság ülésén részt vett, egyértelműen kialakult álláspont a bizottságoknál hogy támogatják a határozati javaslat A alternatíváját és támogatják az előterjesztésben szereplő határozati javaslatot is. Támogatják azt, hogy a parkoló rendszert a továbbiakban a GAMESZ üzemeltesse és mind technikai mind tartalmi oldalról még meg kell vizsgálni a jelenleg a városba telepített rendszert. Meg kell vizsgálni, hogy ez alkalmas a rendszer üzemeltetésére.

Gelencsér Hédi közbiztonsági bizottság elnök: Elmondta a bizottság egyhangúlag a határozati javaslat „A” alternatíva elfogadását javasolja a Képviselő-testületnek. Kiegészítő javaslatként szerepel, hogy Hévíz város polgármestere folytasson tárgyalást a Batép Kft.-vel a tulajdonát képező parkolás technikai rendszer megszerzésére vonatkozóan, tárgyaljon továbbá a Flávius üzletház mögötti terület kérdésében. Támogatták hogy a Nagyparkolóban 1 óra legyen ingyenes parkolás. Javasolta továbbá hogy a parkolási díj 200 Ft. legyen óránként és kerüljön bevezetésre napi jegy mely egységesen 500 Ft. lehetne. Azon javaslatot mely szerint a Kossuth Lajos utcától keletre eső utcák területén legyen felemelve a parkolási díj a bizottság nem támogatta. Egy korábbi testületi ülésen a testület határozott arról hogy a parkoló helyek felfestése meg kell hogy oldódjon április 30-ai határidővel. Megkérdezte az előterjesztést készítő Babics Tamás csoportvezetőt, hogy áll ezen ügy? Elmondta a közterület felügyelők jelezték számára hogy a nagyparkolóban hatalmas gondot jelent a pénzváltás. Ebben a kérdésben kérnek megoldás.

Gelencsér Béla képviselő: Gelencsér Hédi képviselőtársa által elmondott javaslatokat a határozati javaslat „A” alternatívája tartalmazza. Nem értett egyet azzal hogy a meghatározott utcákban ne emeljenek a parkolási díjon. A cél az lenne hogy kiszorítsák a forgalmat a városból, és hogy a belvárosi üzlettulajdonosok is más módon oldják meg parkolásukat. A statisztika tartalmazza, hogy a Petőfi utcában összesen 5 fizető parkoló volt, a többi bérletes.

Papp Gábor képviselő: A bizottsági üléseken nem a díjtételekről határoztak a bizottságok, vitatkozhatnak most a díjtétel nagyságán, és vitatkozhatnak a műszaki tartalmon is. Véleménye szerint el kell fogadnia a testületnek a határozati javaslat „A” alternatíváját és az előterjesztésben szereplő határozati javaslatot. A részletes tárgyalásra csak az után kerülhet sor ha már a műszaki tartalommal kapcsolatban minden tényt tisztáztak.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Reagálásában elmondta a testület feladata jelenleg, hogy az előterjesztésben szereplő határozati javaslat alternatívái közül válasszon, és az előterjesztésben szereplő kiegészítő határozati javaslatról szavazzon. Véleménye szerint ezen határozati javaslatot ki kellene még egészíteni Rábai József képviselőtársa által elmondott bizottsági véleménnyel.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnök: Papp Gábor képviselőtársa javasolta, hogy ismételt tárgyalás során térjenek vissza a részletek tisztázására. Sokadik alkalommal tárgyal ezen ügyben a képviselő-testület.
Elmondta szégyelli magát, hogy a testület nem tudott állásfoglalást hozni ebben az ügyben. Egyetértenek, a GAMESZ által történő működtetésben. Személyes véleményeként elmondta a fogadási feltételeket is jelentő parkolási rendszernél nem az önkormányzat közvetlen bevételét, hanem a városban élők és a városban látogatók elvárásainak igényeinek szempontjait tartotta elsődlegesen fontosnak. A közvetett városi haszon jelentősebb lehet.
Javaslatok, közül támogatónak tekintette a GAMESZ által történő nagyparkolói üzemeltetést. A nagyparkolóban az első óra parkolás ingyenes lenne minden további óra 100 Ft. ezzel megoldanák hogy a forgalmat a városon kívülre szorítsák, ennek környezetvédelmi szempontból is van jelentősége.
A kialakítandó rendszer lehetőséget adna a további menet közbeni rendszer újításnak. A határozati javaslat „A” alternatíváját támogatni tudta. A rendelet tervezetről történő szavazás esetén módosítással élne, 4. §. egészüljön ki, „Az érvényes lakossági bérlettel rendelkezők bérletüket az érvényesség idejük alatt a vásárlás időpontjában fennálló feltételek szerint használhassák” Érvényességi idejük helyett a bizottság támogatni tudná a 2010. március 31. érvényességi dátumot.

Lázár László képviselő: Megjegyezte néhány képviselőtársa meglátása szerint kampányol a helyi lakosságnak. Elmondta nem engedné meg hogy a belvárosban parkolást a bérlettel rendelkező helyi lakosságnak. A városba érkező turisták parkolót szeretnének találni de keringeniük kell a városban. A szobakiadással foglalkozók, nem állnak a vendégek helyére, mindenki hagyja, hogy a vendége nyugodtan kényelmesen tudjon parkolni. Véleménye szerint a belvárosban ugyanezt kellene tenni meg kell hagyni a turistáknak a belvárosi parkolóhelyeket.

Gelencsér Béla képviselő: Nem értett egyet Rábai József képviselőtársa azon véleményével hogy a jelenlegi bérleteket meg kellene hagyni, időarányos bérletként kellene ezt működtetni. A legjobb az lenne hogy minél gyorsabban elvégezzék ezen lakosok a dolgukat és elhagyják a parkolóhelyet.

Dr. Tüske Róbert jegyző: Jelen ülésen a rendelet kérdése többször megfogalmazódott. Véleménye szerint a rendelet nem a legsürgősebb döntési kategória a mai ülés keretében. A Flávius üzletház bevonásával kapcsolatban felmerült tárgyalási alap, a díjak díjmegállapítások kérdése a bérletek érvényessége, a nagyparkoló üzemeltetési rendszerének kérdése mind érinti az önkormányzati rendeletet. Javasolta a rendelet módosítására akkor kerüljön sor mikor ezen előzetes kérdések eldőltek és a kiegészítő határozati javaslat ezekre tartalmaz felhatalmazást. Jelen határozati javaslatot ki kellene egészíteni azzal, hogy a tárgyalásokat ki kellene terjeszteni a Flávius üzletház tulajdonosával történő egyességre arra vonatkozóan hogy kerüljön bevonásra a parkoló a városi parkoló rendszerbe. Az „A” határozati javaslat változatlan, kiegészítő indítványok nem érintették. Véleménye szerint a Batép Kft. kintlévőségéről rendelkező határozati javaslatot kellene az elhangzott két ponttal kiegészíteni.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Kérte Király László GAMESZ vezetőt, hogy ismertesse a testülettel a műszaki átvétellel kapcsolatos dolgokat.

Király László GAMESZ vezető: Hévíz város jegyzője által elmondottakkal egyet értett, most nem a rendelet alkotás a legfontosabb témája a testületnek. Alapos előkészítéssel kell a rendelet módosítását megvalósítani. Technikai megoldásokról kell mielőbb döntést hozni, milyen módon üzemeltesse a rendszert a GAMESZ? Az ellenőrző rendszer szoftver kérdését sürgősen meg kellene változtatni, az üzemképtelen automatákat meg kellene javítatni. A nagyparkoló kulturált működéséhez a sorompós kapus megoldást kellene megvalósítani. Parkolási díjakról és a bérlet vásárlásról egyeztetéseket kell folytatni. Ismertette csináltatott egy felmérést ugyanazon órában a Flávius üzletház parkolójában 86 gépkocsi parkolt, a nagyparkoló területén 42 gépkocsi.

Babics Tamás csoportvezető: Alapvető kérdés a technikai feltételek biztosítása, el kell határozni azt hogy a Nagyparkolói ki illetve beléptető rendszer milyen technikai eszközökkel legyen megoldva. A testület múltkori ülésén is elhangzott az üzemeltető részéről hogy a nagyparkolóban jelenleg alkalmazott fizető automaták nem teljesítenek jól. Az új műszaki feltételek megteremtéséig ilyen módon kell üzemeltetni. Nagyon fontos kérdés karbantartás kérdése, találni kell egy erre alkalmas szervezetet hogy a karbantartás megfelelő módon és ütemben történhessen meg.
Gelencsér Hédi önkormányzati képviselő utalt arra hogy a parkolóhely felfestéseknek 2009. április 30-ig meg kell valósulnia elmondta, a mai nap folyamán a felfestési munkák elkezdődtek, a nagyparkolóban a helyek felfestése már elkészült.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Kérte képviselőtársait térjenek vissza a határozati javaslat „A” alternatívájának megtárgyalására.

Papp Gábor képviselő: Rábai József képviselőtársa felvetése a bérletekkel kapcsolatosan véleménye szerint jogi kérdés. Véleménye az hogy a jelenlegi bérleteket vissza kellene vonni, ha a rendszert szeretnék megváltoztatni alap kérdés kell, hogy legyen a belvárosban ne az ott dolgozók és a vállalkozók foglalják el a parkolóhelyeket. Az előterjesztésben szereplő kártyás megoldást találta megfelelő megoldásnak. Vállalkozói bérlet jelentőségét hangoztatta.
Az előterjesztés készítőivel megpróbálták minden oldalról alátámasztani az új rendszer felállítását, valóságban egy vendégbarát rendszer valósuljon meg mindenki számára megfelelő feltételekkel és kedvezmények biztosításával. Koncepcióban kell gondolkodni, egymásra épített rendszerelemek kellenek. Jelen esetben a testületnek el kell dönteni melyik alternatívát támogatja. A részletekről a technikai feltételekről csak a következő ülésen tudnak majd dönteni.

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnök: Az hogy különböző vélemények fogalmazódnak meg egy ilyen ügy tárgyalása során az természetes.
Elmondta a már többször felolvasott rendelet módosítást változatlanul fenntartja, ez a módosítási javaslat akkor lesz téma ha a testület a rendelet módosításáról tárgyal majd. Nem a jelenlegi döntést befolyásoló tényező. Jogi oldalról is meg kell vizsgálni a bérletek rendszerét. Elmondta soha nem fogja azt megszavazni hogy hévízi lakosok ne parkolhassanak a belvárosban.

Szarka László képviselő: Azon véleményen volt hogy jelen ülésen a rendszer megfelelő működtetéséről nem tudnak helyesen dönteni. Véleménye szerint tisztességes parkolási rendszert a Flávius üzletház mögötti terület nélkül nem lehet megoldani. Az egyességre jutás fontosságát hangsúlyozta. Elmondta nem biztos hogy a Batép Kft-től kellene a rendszert beszerezni. Kérte, hogy a szakemberek járják azt körül hogy milyen rendszert lehetne a városban beszerezni. Megkérdezte, Hévíz város jegyzőjét ha év közben korlátozásra kerülnek a bérletesek jogai annak jogi következményei is lehetnek? Véleménye szerint az idei évben nem lehet korlátozni jogaikat, szerződés írtak alá amit teljesíteni kell. Ki kell dolgozni egy megfelelő rendszert. Más megoldást nem lát csak azt hogy az idei évben változtatások nélkül üzemeltesse tovább a rendszert a GAMESZ. Megfontoltan és Hévíz városára optimalizált rendszert ki lehet találni.
Papp Gábor képviselő: Javasolta Szarka László képviselőtársának olvassa el az előterjesztést mert az általa elmondottakat az előterjesztés tartalmazza, továbbá részt kell vennie a bizottsági üléséken hogy tudja ezen dolgokról már többször szó esett.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Hangoztatta a testület az alapvető kérdésekről megegyezett, további megbeszélésre lesz szükség műszaki és technikai szempontból.

Dr. Tüske Róbert jegyző: Elmondta a 2. számú határozati javaslat kiegészülne azzal hogy a Flávius üzletház tulajdonosi körével tárgyalásra kerüljön sor, illetve a rendelet módosítása az eddigi tárgyalások alapján kerüljön kidolgozásra.

Több hozzászólás nem hangzott el, Dr. Moll Károly alpolgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatának „A” alternatíváját. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta:

90/2009. (IV. 28.) KT határozat

1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a városi parkoló-rendszer üzemeltetését a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (a továbbiakban: GAMESZ) önkormányzati intézmény feladataként határozza meg.

2. Képviselő-testület elrendeli, hogy a GAMESZ a városi közterületi parkoló-rendszer szabályos működése érdekében a többlet bevétele terhére a parkolást ellenőrző rendszer beszerzését hajtsa végre.

3. A Képviselő-testület elrendeli, hogy a GAMESZ a parkolás technikai eszközök megfelelő működését elősegítő on-line felügyeleti rendszer működését biztosító karbantartási szerződést kösse meg. A karbantartási szerződés folyamatos meglétéről gondoskodjon. A tájékoztató és információs táblákat a vonatkozó önkormányzati rendelet szerintire cserélje le.

4. A képviselő-testület a feladatellátáshoz munkatörvénykönyv szerinti foglalkoztatással 6 fő létszámkeretet biztosít. A foglalkoztatás során ki kell használni a közmunkaprogram előnyeit.

5. A képviselő-testülete elrendeli hogy a GAMESZ költségvetésében a városi parkoló rendszer üzemeltetésére határozott időre szóló költségvetés kerüljön kiegészítésre a 2009. év 12 hónapjára az előterjesztésben szereplő bevételi és működési kiadások összegével, valamint a beruházási eszközök beszerzési értékével.

Felelős: 1. pont vonatkozásában Vértes Árpád polgármester és
Király László GAMESZ vezető
2-4. pont Király László GAMESZ vezető
5. pont dr. Tüske Róbert jegyző
Határidő: 1. pont azonnal
2-4. 2009. június 30.
5. pont 2009. június 30

Ezt követően szavazásra bocsátotta a napirendi pont 2. számú határozati javaslatát az elhangzottakkal kiegészítve. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta:

91/2009. (IV. 28.) KT határozat

1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza Hévíz város polgármesterét, hogy a hévízi nagyparkolóba telepített, a BATÉP Kft. tulajdonát képező parkolás technikai rendszer haszonbérleti díj tartozás és kamatai ellenében beszámítással történő megszerzésére vonatkozó tárgyalásokat folytassák le.

2. A tárgyalások lefolytatásához a parkolás-technikai rendszer műszaki alkalmasságát és annak a közterületen telepített városi parkoló-rendszerhez történő illeszthetőségét, piaci értékét szakértői szakvéleménnyel kell alátámasztani. Továbbá a rendszer esetleges átvétele esetére próbaüzem kikötését kell kezdeményezni. Az előkészítés során tisztázni szükséges a tartozás fejében történő beszerzés esetére a közbeszerzési eljárás lefolytatásának szükségességét.

3. A tárgyalások lefolytatását követően a döntési javaslatot a képviselő-testület elé kell terjeszteni.

4. A képviselő-testület felkéri továbbá Hévíz város polgármesterét, a FLAVIUS Üzletház tulajdonosaival történő tárgyalásra az üzletházhoz tartozó parkolóhelyek hosszú távú hasznosítására vonatkozóan oly módon, hogy az üzletház a nyereségből a parkolóhelyek száma arányában részesüljön.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Király László GAMESZ vezető
Határidő: 2009. május 31.
5. A képviselő-testület felkéri Hévíz város jegyzőjét, hogy az önkormányzati bizottságok javaslata és a napirendi pont tárgyalása során elhangzott észrevételek alapján gondoskodjon a közterületen járművel várakozás rendjéről szóló 21/2008. (X. 1.) Ör. módosítására irányuló rendelet-tervezet kidolgozásáról.

Felelős: dr. Tüske Róbert jegyző
Határidő: 2009. április 26.

Vértes Árpád polgármester visszatért a képviselő-testület ülésére és visszavette az ülés vezetését.

Király László GAMESZ vezető: Elmondta, elhangzott a bizottsági ülésen hogy mikor a parkoló helyek felfestése megtörténik az Erzsébet Királyné utcába minél több rokkant helyet tudjanak biztosítani minden második parkolóhely rokkant parkolóhelynek legyen felfestve. Jelen esetben ez a téma aktuális. Kérte a testületet foglaljanak állást ebben az ügyben.

Dr. Moll Károly alpolgármester: Hangsúlyozta minden rokkantnak van rokkant igazolvány, nincs szükség külön hely felfestésére az igazolvány bemutatásával bárhol parkolhat.

Vértes Árpád polgármester: Ha minden második helyet felfestik rokkant parkolóhelyként bevételi forrást vesztenek. Nem parkolhat más ezen helyekre csak a rokkantak. A bevételre is kell gondolniuk a képviselőtársainak.

Papp Gábor képviselő: Ismertette az Idegenforgalmi és Sportbizottság és a Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi bizottság is javasolja megvizsgálni, hogy az Erzsébet Királyné utcában meglévő harminc darab parkolóhelyből KRESZ szabályait is figyelembe véve melyeket lehet rokkant parkolóként jelölni.

Vértes Árpád polgármester: Hangoztatta a kórház előtt fel van festve több helyre a jelzés.

Gelencsér Béla képviselő: Megkérdezte érdemes e felfesteni a parkolóhelyeket lassan megkezdődik a belváros rekonstrukció.

14. Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványa térítésmentes közterület-használati kérelme (3021- 2/2009. Sz., hanganyag rögzítése 11305-11606)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság elnök: A bizottság a kérelmet támogatta 1 tartózkodással. Tartózkodás oka a kialakult gyakorlat, melyet az előterjesztés tartalmaz. A bizottság javasolja jogszabályi szerződési áttekintést, helyretételt a szerződő felek szabálytalanság veszélyének elkerülése miatt. A soron következő tavaszi fesztiválra vonatkozó kiegészítő javaslata a bizottságnak:„térítésmentesség helyett az önkormányzat a soron következő rendezvény esetében a térítési díjtól városi érdekek figyelembe vételével eltekinthet.”
A bizottság ezt nem megakadályozni akarja, hanem a jövőre vonatkozóan szabályozottá jogszerűvé tenné. Részletes kidolgozásához javasolják a bizottság jegyzőkönyvének használatát. Hévíz város jegyzője a bizottság ülésén részt vett, véleménye szerint részvétele garanciát jelent arra hogy az elmondottakhoz kapcsolódó feladatok megtételére sor kerüljön.

Papp Gábor képviselő: Azon véleményen volt hogy megfelelő feltételekkel a közterület használat odaadható. Kérte hogy a kiállítás valójában kiállítás és vásár legyen. Kérte a rendezőket, hogy próbáljanak meg a városba hozni olyan kézműveseket olyan vásárosokat akire a vendégek valójában kíváncsiak lennének. Nem csak étel és ital kell a fesztiválra.

Vértes Árpád polgármester: A vendégek ezt szeretik. Hévíz városa volt az első aki megrendezte a borfesztivált most már az egész országban követik a példát.

Dr. Tüske Róbert jegyző: Tájékoztatta a testületet a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság ülésén tisztázódott a kérdés mely a Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi Bizottság ülésén felmerült. Lehetséges a térítésmentes használat. Javasolta, hogy a határozati javaslat ebből a szempontból változatlan maradjon. A térítésmentes kifejezés maradjon a határozatban hisz ez teremti meg az engedély kiadásához alapot.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület egyhangúlag 12 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

92/2009. (IV. 28.) KT határozat
1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közterületek használatáról szóló 28/2005. (XII. 15.) Ör. 15. §-a alapján a Hévízi Deák téren, illetve a Gróf I. Festetics György téren térítésmentes közterület-használatot biztosít a Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványa (8380 Hévíz Egregyi utca 14.) részére 2009. május 15-17.közötti időszakra a „Hévízi Tavaszi Fesztivál.”, valamint a 2009. szeptember 11-13. közötti időszakra a „Hévízi Ősz” Kiállítás és Vásár megrendezéséhez.

2. A rendezőség, a Hévíz és Térsége Kamarai tagok Kulturális Alapítványa a hévízi gyógy-tó közelsége miatt a természet- és környezetvédelmi, valamint a köztisztasági szabályokra, illetve a kiállítók parkoltatására kiemelten figyeljen, a feltételek betartatásáért a rendezőség a felelős.
Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő: közterület-használati engedély kiadására: 2009. május 8

15. Baráti együttműködési megállapodás kötése Čazma városával (3006-2/2009. Sz., hanganyag rögzítése (11610-13750)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

Gelencsér János képviselő: Tájékoztatta a testületet hogy április 19-21. Dél-Tirol Naturns városában vendégeskedtek. Testvérvárosi kapcsolatok kiépítését célozták meg. Több szempontból lennének kapcsolódási pontok a két város között, melyek alapján jól együtt tudna működni a két település. Naturns polgármester által küldött prezentációt mutatta be a képviselő-testületnek.

Naszádos Antal alpolgármester: Ismertette Naturns város polgármestere bemutatta számukra az egész várost, intézményeit, iskoláját, szívélyes vendéglátásban volt részük. Festői környezetben vendégeskedtek. A kapcsolódási pontokat a két város között meg lehetne találni a sport a zene a tánc közös pont lehet.

Vértes Árpád polgármester: Hangoztatta, baráti kapcsolatot fenntarthat a két település. Megjegyezte pályázati forrás is elnyerhető ezen ügyben.

Szarka László képviselő: Érdemes Hévíz városának minél több baráti kapcsolatot szereznie. Véleménye szerint a Dél Tiroli település lakói örülnének egy Hévízi együttműködési kapcsolatnak. Magas életszínvonal figyelhető meg a településen, fejlett vidék. A városnak ez a kapcsolat akár ugródeszkaként is szolgálhatna, a többi közeli településsel is fel tudnák venni a kapcsolatot. Jelenleg a Hévízi tó az ott lakók számára ismeretlen.
A téli időszakban nincs a városban síparadicsom egész télen a település lakósai és a környékbeliek potenciálisan a város vendégei lehetnének.

Gelencsér János képviselő: Egy Dél Tiroli utazási iroda katalógusát ismertette a képviselő-testülettel. Elmondta, hogy ez az iroda Dél Tirol hat városában van jelen. Dél Tirolban nagyon kevesen ismerik Hévíz városát. Véleménye szerint nagyon komoly lehetőségek rejlenek ebben az együttműködésben. Ha testvérvárosi kapcsolatig tudnák fejleszteni a dolgot nagy hírértéke lenne, nagy marketing fogás lehetne.

Gelencsér Béla képviselő: Szarka László képviselőtársával egyetért, a lényege a kapcsolatnak az hogy amikor Hévíz városában nincs vendég akkor tudnának a Dél-tiroliak a városba jönni. A téli szezont ki tudnák tölteni az ottani vendégek. Véleménye szerint a két település polgármesterének is találkoznia kellene egymással, az eddigi találkozási lehetőségek sajnálatos módon meghiúsultak.

Vértes Árpád polgármester: Javasolta hívják meg a város képviselőit Hévízre, költségeket az önkormányzat fizesse számukra, egyeztessenek az együttműködésről.

Gelencsér Béla képviselő: Ismertette Naturns város polgármestere mindenhová kísérte őket, reggeltől estig mindenhol mellettük volt mindent megmutatott számukra.

Papp Gábor képviselő: Véleménye szerint külön kellene választani a két téma tárgyalását. A 20. napirendi pont baráti együttműködés tárgyalásáról szól Cazma városával. Majd a képviselők egy prezentáció keretében tájékoztatást kaptak Naturns városáról ahol több képviselőtársa vendégeskedett. A prezentáció alapján véleménye szerint Hévíz városának van értelme Naturns városával valamilyen együttműködési kapcsolatot kialakítani. A horvát településsel kapcsolatban az előterjesztés alapján megkérdőjelezi az együttműködés értelmét. Az előterjesztésben szerepel, hogy a város képviselő-testülete határozatot hozott Hévíz várossal történő baráti együttműködés létesítéséről melyet még ugyanazon ülésen el is fogadta. Ebből azt feltételezte, hogy ők kaptak a várostól valamilyen ígéretet, hogy Hévíz város meg fog velük kötni egy baráti együttműködési megállapodást. Kényszerhelyzetet érez ebben az esetben. Megsérteni a települést ebben az esetben nem lenne célszerű. Véleménye szerint külön kell választani a két település ügyét külön is kell szavazni róla.

Vértes Árpád polgármester: Ismertette Casma város képviselői miniszteri szintről voltak a városban a követség emberei a delegáció tagjai voltak. Rangos küldöttség volt a városban. 25 ezer fős ipari város Casma városa. Az együttműködés a városnak pénzébe nem kerül. Egy baráti kapcsolat kialakítása lenne a cél. Pályázati forráshoz lehet jutni ha a város legalább három másik településsel áll baráti együttműködési kapcsolatban. Véleménye szerint mind a két településsel köthetne a város együttműködési megállapodást.

Lázár László Idegenforgalmi és Sportbizottság elnök: Véleménye egyezett az előtte felszólalókkal külön kell választani a két dolgot. Megjegyezte egyetért azzal hogy Naturns városával kössenek testvérvárosi együttműködést.
A horvát város együttműködési szándékát nem kellene a testületnek elvetni. Minél több várossal van jó viszonyban a város annál több vendég érkezik a városba. Casma városának delegációja miniszteri szinten volt a városban, ezen kapcsolatnak előnye lehet hogy Casma városnak nagy a vonzáskörzete. Véleménye szerint megéri ez a kapcsolat is a városnak vendéglátogatással népszerűsíteni tudják Hévíz városát.

Szarka László képviselő: Megérti a felmerült aggályokat Casma városával kapcsolatban. Az ottani megyeszékhely testvérvárosi kapcsolatban áll Kaposvár településsel. Casma városának így kerestek Magyarországi együttműködési kapcsolatot. A tartományi miniszter vett részt ezen a találkozón, a Horvát Magyar baráti Társaság elnöke is jelen volt. Elmondta elgondolkozott azon hogy milyen érdeke lehet abban a városnak, hogy egy mezőgazdasággal foglalkozó településsel kössön együttműködési megállapodást. A környező országok közül Horvátország az amellyel az országnak jó kapcsolata van, kényes lenne ezt a kérést visszautasítani. A város és a környező település lakóit Hévízre lehetne vonzani potenciális vendégnek. Újabb lehetőség lehetne a város számára.

Papp Gábor képviselő elhagyta a Képviselő-testület üléstermét.

Vértes Árpád polgármester: Egyetértett képviselőtársával, mezőgazdasági városról van szó jöhetnek a vendéget Hévízre gyógy-terápiára.

Gelencsér Hédi képviselő: Csatlakozott az előtte felszólalókhoz, javasolta hogy a Dél Tiroli településsel testvérvárosi kapcsolat létesítését kezdeményezze a város. Támogatta, a Casma városával baráti együttműködés megkötését. Véleménye szerint ez a kapcsolat kedvezne Hévíz városának.

Vértes Árpád polgármester: Hévíz város jegyzőjének javaslata alapján elmondta mindkét településsel együttműködési megállapodást kellene kötnie a településnek. Külön kerül szavazásra a két település együttműködési kérvénye.

Gelencsér Béla képviselő:Véleménye szerint nem kell még meghatározni hogy milyen kapcsolatot kíván létesíteni a város Naturns városával. Meg kell őket hívni a városban ki kell alakítani a kapcsolatot.

Gelencsér János képviselő: Támogatni tudja azt hogy bármely ország városával kialakul egy baráti kapcsolat. Naturns város polgármesterével abban egyeztek meg, hogy bemutatják a testületnek a várost amennyiben van hajlandóság egy együttműködés elkezdésére egy hivatalos levelet kell írni az önkormányzat felé, melyben megszólítják őket az együttműködés megkezdésére. Bizottság felállítását javasolta, a közös álláspontok kialakítása érdekében, kölcsönös látogatást javasolt.

Vértes Árpád polgármester: Akkor jelen ülésen egy felhatalmazásról döntenek az együttműködés kialakításának megkezdésére.

Gelencsér Béla képviselő: Elmondta Naturns település polgármestere nagy érdeklődést mutatott a Musica Antiqua felé. Naturns városának van egy zeneiskolája. Sok fesztivált tartanak.

Szarka László képviselő: Elmondta, csak annyit kértek a testülettől hogy záros határidőn belül foglaljanak állás az együttműködés irányában. A város nem támogatja az együttműködést akkor más településsel veszik fel a kapcsolatot. Első körben a művész és sport egyesületek cseréje lehetne kezdeményezés. A polgármester az első körben az énekkar cserét kérte. Ez megoldható.

Dr. Tüske Róbert jegyző: A napirendi pont keretében két szavazásról lenne szó. Egyrészt a beterjesztett határozati javaslatról, egy kidolgozott a partner által már kész konkrét kezdeményezett együttműködés megállapodás tervezetről.
A másik kérdésben a testület dönt a tárgyalások megkezdésére vonatkozó felhatalmazásról Naturns városával. Aminek következő folyamánya egy kidolgozott együttműködési megállapodás beterjesztése. Pontosításként elmondta, partneri együttműködés baráti kapcsolat testvér települési kapcsolat sok féle elnevezés van, az önkormányzati törvény azt mondja együttműködési megállapodás külföldi önkormányzattal köthető. Bármilyen elnevezése lehet de jogalapja ez.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta Naturns városával való tárgyalások megkezdésére vonatkozó felhatalmazás adását. A Képviselő-testület egyhangúlag 11 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

93/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Olasz Köztársaság (Dél-Tirol) Naturns városával partnertelepülés létesítését elviekben támogatja.
A képviselő-testület felkéri Hévíz város polgármesterét a tárgyalások megkezdésére és az együttműködési megállapodás kidolgozására.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő: 2009. május 31. (tárgyalások megkezdésére)
2009. december 31. (megállapodás kidolgozására)
Majd ezt követően szavazásra bocsátott a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő-testület egyhangúlag 11 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

94/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete baráti együttműködést létesít Čazma várossal (Horvát Köztársaság).
A Képviselőtestület felkéri a Polgármestert, a baráti együttműködésről szóló szerződést tartalmazó okirat aláírásáról gondoskodjon.

Felelős: Vértes Árpád polgármester
Határidő: 2009. június 30.

16. Torsáné Töreki Magdolna Hévíz, Egregyi út 11. szám alatti lakos jelzálogjog átjegyzési kérelme (2977/2009.sz., hanganyag rögzítése 13752-13776)

Előadó: Vértes Árpád polgármester

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő- testület 10 igen szavazattal ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta:

95/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy Hévíz Nagyközségi Közös Tanács VB javára 185.747,-Ft erejéig bejegyzett jelzálogjog Torsáné Töreki Magdolna Hévíz, Egregyi u. 11. szám alatti lakos tulajdonában álló hévízi 326/A/62 hrsz-ú ingatlanra átjegyzésre kerüljön.

Határidő: kiértesítésre 2009. május 8.
Felelős: Dr. Bakonyiné Benczik Mária főtanácsos

17. Beszámoló a hévízi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2008. évi munkájáról (33-54/2009. Sz., hanganyag rögzítése 13777-14022)

Előadó: Vági Ferencné intézményvezető

Vértes Árpád polgármester: Ismertette a mai nap folyamán az intézményben a Magyar Állam kincstár végzett vizsgálatot. Normatíva igényléseket vizsgálták meg. Az intézménynél nem találtak semmilyen problémát dicséretbe részesítették. Várhatóan a többi intézmény ellenőrzésére is sorra fog kerülni. Megköszönte a képviselő-testület nevében az elvégzett munkát.

Czövek Imre önkormányzati képviselő elhagyta a képviselő-testület ülését.

Gelencsér Hédi Közbiztonsági Bizottság elnök: Tájékoztatta a testületet hogy a város új Bűnmegelőzési koncepcióját melyet a testület március 31-ei ülésén elfogadott, a családsegítő szolgálat megkapta. A koncepcióban foglalt feladatok függnek a családsegítő szolgálattól is. Ismertette, hogy az ifjúságvédelem területén mely személyek kapták meg a koncepció.

Vági Ferencné intézményvezető: Elmondta idén nyáron is szeretnék elindítani az ingyenes nyári tábort, melyet köszönhetnek az alapítvány támogatásának. Minden évben növekszik az igény a tábor iránt. Tavalyi évben 15 gyereknek tudtak ingyenesen táboroztatást biztosítani az idei évben is hasonló képpen 15-20 gyerek részére biztosítanak az egy-egy hét nyári tábort.

A napirenddel kapcsolatosan több hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő- testület egyhangúlag 10 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

96/2009. (IV. 28.) KT határozat

Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Hévízi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2008. évi munkájáról szóló beszámolót elfogadja.

18. Beszámoló a GAMESZ parkosítási és zöldterület-gondozási tevékenységéről (33-55/2009. Sz., hanganyag rögzítése 14044-14434)

Előadó: Király László intézményvezető

Rábai József Településfejlesztési Természet és Környezetvédelmi bizottság elnök: Bizottság a beszámolót megtárgyalta, az előterjesztett anyagot jónak teljes körűnek értékelte. A vitát elsősorban az elismerés a támogatási szándék jellemezte. A bizottság a GAMESZ parkosítási, zöldterület gondozási tevékenységét nagyra értékeli. Javasolta a bizottság, hogy a Hévíz Keszthely közötti kerékpárút Keszthelyi szakasza menti gondozatlan és a kifolyó melletti elhanyagolt területek rendezése tárgyában a Keszthely város önkormányzatával történjen kapcsolatfelvétel. Bizottság javasolja a képviselő-testületnek a határozati javaslat elfogadását.

Lázár László képviselő: Hozzászólásban elmondta dicséret illeti a városi főkertészt és a GAMESZ vezetőjét, a városban gondozott területek miatt. A vendégek is dicsérik a várost. Gratulált a kiválóan elvégzett munkáért és köszönetet mondott.

Vértes Árpád polgármester: Csatlakozott az előtte felszólalóval szép a város megköszönte a munkát.

A napirenddel kapcsolatosan hozzászólás nem hangzott el, Vértes Árpád polgármester szavazásra bocsátotta a napirendi pont határozati javaslatát. A Képviselő- testület egyhangúlag 10 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

97/2009. (IV. 28.) KT határozat

1. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet 2008. évi parkosítási és zöldterület-gondozási tevékenységről szóló beszámolóját elfogadja.

2. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete folyamatos egyeztetésre felkéri Király Lászlót a GAMESZ vezetőjét Tüdő Lászlóval a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Építésügyi Osztályvezetőjével a 2009. évi tervek megvalósítása ügyében, figyelemmel a költségvetési fedezetre.
3. Hévíz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a GAMESZ vezetőjét, hogy 2010. évre vonatkozó parkosítási és zöldterület-gondozási tevékenységre vonatkozó tervét a 2009. október havi Képviselő-testületi ülésre terjessze be.

Felelős: Király László GAMESZ vezető
Határidő: folyamatos
2009. október 15. 2010. évi terv elkészítésére
4. A képviselő-testület a Településfejlesztési, Természet- és Környezetvédelmi Bizottság javaslata alapján elrendeli:
 az ebtartási rendelet közterületre vonatkozó előírásai betartásának eddigieknél fokozottabb ellenőrzését
 a Hévíz – Keszthely közötti kerékpárút keszthelyi szakasza mentén gondozatlan – főleg erdő és a kifolyó melletti – területek rendezése tárgyában Keszthely Város Önkormányzatával történő kapcsolatfelvételt.

Felelős: Vértes Árpád polgármesterű
dr. Tüske Róbert jegyző
Határidő: 2009. április 30.

19. Interpellációk, kérdések, bejelentések (hanganyag rögzítése 14437-15000)

Gelencsér Béla képviselő: Bejelentette a Móricz Zsigmond utcai étterem tulajdonosa kérte, hogy jelezze az utcában megállni nem lehet. Kérte hogy legalább vendégei számára biztosítsanak parkolóhelyet.

Vértes Árpád polgármester: Megvizsgálták ezt a helyzetet, szakemberek szerint nem megengedett a parkolás az utcában. A Kossuth Lajos utcában is tilos a parkolás nem is teszik ezt.

Gelencsér Hédi Közbiztonsági Bizottság elnök: Ismertette 2009. január 15-én a város bejáráson a Közútkezelő Kht. szakemberei megmérték az út szélességét. Keszthelyi kapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, a Hévízi rendőrőrs parancsnoka, közterület felügyelet megbízottja részt vett a bejáráson. Nem járultak hozzá ahhoz, hogy ezen utcában lehessen parkolni. Az út nagyon szűk ott naponta több alkalommal autóbusz közlekedik, baleset veszélyes lenne a parkolás. Javasolta a szakhatóságok bevonásával keressenek újabb megoldást. Csak az utca elején nem lehet parkolni, a többi szakaszon engedet. Nem érti miért olyan nagy probléma ez, rövid szakaszról van szó melyen a parkolás balesetveszélyes.

Gelencsér Béla képviselő: Elmondta nem hiszi el hogy a Móricz Zsigmond utca ezen szakaszán nem lehet megoldani a parkolást.

Tüdő László osztályvezető: Hangoztatta az érintett vendéglő a Móricz Zsigmond utca elején van így az oda érkező vendégek a Széchenyi utcában is tudnak parkolni. A vendéglőnek a saját területén kellene parkolóhelyeket biztosítani, azonban 80%-ban a terület be van építve.

Vértes Árpád polgármester: Kényes probléma ez mert ha ezen utcában megengedik a parkolást más a városban lévő utcák is követelni fogják ugyanezt.

Több napirend nem volt Vértes Árpád polgármester a megjelenést megköszönte, a Képviselő-testület rendes nyílt ülését 18, 20 órakor bezárta.

K.m.f.

Vértes Árpád dr. Tüske Róbert
polgármester jegyző

dr. Moll Károly
alpolgár

Durva

Ez a jegyzőkönyv nagyon durva!

Mikor?

Mikor halnak ki a kommunisták?

Orbánra

gondolsz?

Remélem hamar....

Anyád

Neeem! Többek közt anyádnak a vérvörösre baszott picsájára gondoltam, meg ezek szerint rád

adja

Isten, hogy jövőre bukjatok, te kretén...

kultúra

tessék uraim a narancs-kultúra!!!!!!!!

büdös

Büdös komcsik, ti buktok újra:)

Jaj de jó, buknak a komcsik

Jaj de jó, buknak a komcsik - azaz orbán és kiszes-kommunista csapata! Remélem igazad lesz!

EZEK VAGYTOK TI

EZEK VAGYTOK TI BALOLDALIAK-LIBERÁLISOK (VALÓSZÍNŰ A FENTI SPIEGEL CIKKET IS A SZOCIK DIKTÁLTÁK, A DECOTEXT FÉLE AGYMOSOTT VÖRÖS DROIDOK PEDIG TAPSOLTAK A HAZUGSÁGHOZ), HÁT ITT TARTUNK! SZÉGYELLNÜNK KELL MAGUNKAT, EZ A CSÜRHE TELJESEN ELÁRULJA HAZUGSÁGAIVAL KONCÉRT MAGYARORSZÁGOT!

Tavares-ügy: Meghökkentő szocialista önleleplezés

Miközben az MSZP vezetői, köztük Mesterházy Attila hónapokon át tagadták, hogy közük lenne a Magyarországot egyfajta féldiktatúraként bemutató és hazánk ellen uniós szankciókat kilátásba helyező Tavares-jelentéshez, Herczog Edit, a szocialista párt európai parlamenti képviselője meglepő önleleplezést vitt véghez a saját honlapján.

Herczog Edit EP-képviselő a saját honlapjára kitett pályázatát, amellyel (új gyakorlatot teremtve a hazai közéletben) a nyilvánosság előtt száll harcba az uniós képviselői újrajelöléséért a párton belül. A pályázatban Herczog hosszú flekkeken keresztül sorolja az érdemeit, és teljességgel ellentmondva Mesterházy fent idézett szavainak, bevallja, hogy képviselőtársaival együtt nagyon sokat tett a Tavares-jelentés elfogadásáért.

Herczog a pályázatában ezekkel a szavakkal polírozza az érdemeit a Tavares-jelentés című fejezetben: “Külön szólnék róla, mert – bizonyos hozzám eljutó információk szerint -, bár négyünk (az MSZP EP-képviselői) munkájának mintegy bizonyítványa, hiszen az Európai Parlament kétharmados többséggel ítélte az Európai Unió lényegi ismérveitől eltérőnek az Orbán-kormány politikai irányvonalát és utasította el azt, kételyeket ébresztett itthoni – párton belüli – megítélésünkben. Összeállítása elsősorban Göncz Kinga és Tabajdi Csaba érdeme, végigharcolásában mindannyian részt vettünk, elfogadtatásáért valamennyien mindent megtettünk. Szeretném leszögezni: fellépésünk a Tavares-jelentés elfogadása során pártszerű, szakmailag előkészített és megalapozott volt, mindenben megfelelt vállalásainknak. Az Európai Szocialisták Pártjának vezetésében, az EP S&D frakciójában növelte a Magyar Szocialista Párt tekintélyét.”

Narancsbirka!

Még mielőtt belemerülnél az egyoldalú következtetéseidbe:
"
2006. október 24-én az Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán Orbán felszólalásában kijelentette, hogy „az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.” Értsd: Magyarországnak!

"Oszt" rájött, hogy a kommunizmus erkölcsi öröksége nem is olyan rossz. Államosítás, egypárt rendszer, magántulajdon lenyúlása...stb.
"Oszt" a hazugságot állami-politikai szintre is emelvén nyilatkozott: "Most is azt mondom, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" ...

Ehhez képest Herczog gyíkfing!

Citrom

Köszi

Durva ez a jegyzőkönyv

Ha mást nem is de hazudni

Ha mást nem is de hazudni és lopni megtanultatok, ezt tökélyre fejlesztették a szocik, pénzért-hatalomért az anyátokat is eladnátok!

Tipikus vörös tojás vagy!

Nem számít, hogy sorra ismerik be a baller politikusok, képtelenek az igazmondásra, nálad ebből annyi marad meg, hogy ha más is hazudott, akkor a mi hazugságunk, már nem is létezik!
Nekem 2006. októberéről valóban nem Orbán agymenései jutnak az eszembe, hanem az, hogy a te elvtársaid emberek szemét lövették ki a pesti utcákon. Semmi baj, mert lassan minden patkány ÁVÓS előkerül!
Utána meg jöhetnek a baloldal prominensei, akik akkor a kormányban voltak!
Gondolom, a szemkilövetésre is van egy jó, kis Fidesz akciód, ami mentesíti a baloldalt a 2006-ban elkövetett hatalmi terrorcselekmények alól!
Nektek csupán azért fáj ez az "államosítás", mert ezt nem ti vezénylitek! Amikor ti államosítottatok, akkor akasztgattatok is. Vagy ennyire már nem tudsz visszaemlékezni? Csak 2006-ig?
Kimaradtatok a konc osztásból, hát felborítjátok az ebédlőasztalt! Tipikus, primitív baller reakció!
Csak egy kis info: Az álatalad idézett Orbán idézet, valóban a kommunista örökséggel rendelkező KORMÁNYZATRÓL szólt! Ez ráadásul igaz, hiszen az MaSZoP megalakulásakor, maguk deklarálták, hogy a hajdani MSZMP utódpártjaként jönnek létre!
Én tudom, hogy mára elég vállalhatatlan ez az örökség, de MSZMP viszont a Rákosi érának a jogutódjaként jött létre Kádár APÁD vezetésével!
Szóval, coki nektek, hazug komcsik!

Melyik komcsikra gondolsz? A

Melyik komcsikra gondolsz? A tieidre (fidesz), vagy a szocikra? A te elvtársaid komcsibbak a komcsiknál, te meg azt hiszed mekkora jobboldali vagy. Pedig csak egy mosottagyú hugyos komcsi. Amit a párt mond, azt mondod te is, mi?? Szánalmas narancskomcsik...

A Te fajtádra gondolok,

A Te fajtádra gondolok, akik rendszerváltozás előtt meg utána 4 évig majd 8 évig loptak szakadatlanul, egysejtű pribék droid, habár téged ész érvekkel nem lehet meggyőzni, a maradék agyad is leépült a seggnyalásba, tolvajlásba

Enyéim?

Azok kik?
Nekem nem létezik ilyen-olyan-amolyan komcsi. Nálam a komcsi, az komcsi!
Komcsi= undorító, gusztustalan, csúszómászó véglény, a történelem orsóférge, hazug, arrogáns senki, jellemtelen patkány stb...

Aki komcsi volt, az is marad! Ez alól nem kivétel a KISZes múltú Kövér Laca, Orbán Vitya stb. sem! Nem vagyok párt elkötelezett!
Undorodom mindtől! De leginkább a komcsiktól, lásd a komplett MSZP!

Nekem a narancs, a szegfű egyre megy! Csak a komcsik címkézik egymást ilyennek-olyannak!Ettől még ugyanolyan férgek maradnak!

Az én családomban nem volt divat pártokba belépni, vagy pártoknak tapsikálni. Nem csak 20 éve, hanem 35-40 éve sem. Igaz, nem is volt extra lakáskiutalás, telefonvonal, sőt még az autónkat sem kaptuk soron kívül. Miért? Mert a felmenőim nem léptek be a pártba! Annál jobban undorodtak tőle! Ahogyan most én is!
Úgyhogy kár itt nekem narancskomcsizni, mert nem tudom magamra venni! Viszont tökéletesen kirajzoltad a viszonyodat a komcsik közt! Aki nincs melletted, az csak narancs lehet. Tehát te a gusztustalan vörös csürhében vagy!
Kiraktad az irányjelződet komcsi úgy, hogy észre sem vetted! Én viszont kívülállóként pontosan látom, hogy mekkora férgek vagytok mind!
Egy viszont tuti! 2014 nem a ti évetek lesz, sőt a következő 4 sem! Én ennek örülök a legjobban!
Ja, és mindez úgy, hogy én megint nem kell elmenjek szavazni 2014-ben!!!!
Szívás komcsik!

De igazad van! Tényleg jobboldali vagyok. Ám hozzám képest a Vona Gábor, egy Kun Béla féle, szélsőbalos, bolsevik forradalmár!
A fideszről és rólad nem is beszélve!
Remélem így már el tudsz helyezni a térképen komcsi!
:-))))))))))))
Te csak menj el szavazni és gondold azt, hogy valamit is ér a szavazatod!
Kis, buta komcsi!

:-)

fizetett rúdtáncos, faszpumpás jobber..........

Hát persze-persze!

Megnyugszik a beteg! Felszáll a vörös köd, mindjárt!
Nyugalom!!!!!
:-)))))))))))))))))))))))))))))))
hihihihihihihihihihahahahahahahahöhöhöhöhöhöhöhöhuhuhuhuhuhuhuhuhhehehehehehehehe
Káromkodj csak baller! Már vesztes vagy, csak ez még nem ért el az agyad helyéig! Még ficereghetsz egy picit, aztán vége(d), mint a botnak!
:-)))))))))))))))))

re

felírták már a gyógyszert, te gyökér?

anyád baltás...

TE majom, lesed, ki mikor válaszol? Ezért kapod a pénzed a gumicsizmástól????

leszoptad már?

és jó volt?

Ami azt illeti:

Le a kalappal előtted! Elég sok bele trafáltál.
Tényleg lesem, hogy a magadfajta, vörös hobbit ír be valamit, amire reagálhatok!
Abban is igazad van, hogy fizetségért csinálom! Csakhogy az én fizetségem nem forintosítható. Nekem az a fizetség, ha egy ilyen ballib hobbit, prüszkölve anyázik, majmozik, gyökerezik! Ennél szebb dolog nincs is a földön! Tombolj komcsi, búcsú buli!
Minél többször, minél idegesebben válaszolgatsz, én bizony annál jobban érzem magam!
:-))))))))))))
Amit nem értek:
"Gumicsizmás":
Az ki?
Bocs én nem vágom a ballib szlenget! Nem jártam sem KISZ gyűlésre, sem SZDSZ bulikba! Ez nekem nem jön át! Azt is mondhatnám:
????????????????
"Gyógyszer":
A te gyógyszered már rég fel van írva. Leírtam már. A jó, öreg 7,62-es alig várja, hogy végleg meggyógyítsa rusnya, vörös lelkedet!
"Leszopás":
Hol van már az agyoniskolázott ballib értelmiségi? Amióta zuhanóban vagytok, mindannyian csak övön alul bírtok gondolkodni! Lehet, hogy nálatok ezzel oldják meg a fesztült helyzeteket, de nekem más módszerem van! Én a "szopós" helyzetben, pont a szopató helyén állok! Nem tűnt még fel, te kis torkos boci?

Sajnos engem ezzel a fidesz mocskolással nem tudsz cukkolni! Leszarom őket (is), veletek együtt! Vágod már?
:-))))))))))))))))))

heh

első mondat:

magyarul szopsz, remélem bőnyállal, örül a gazdád...

re

azért én megnézném az IP címedet, honnan is pofázol holmi 7,62-es kaliberről...

talán te leszel, aki aki majd nemsoká lövöldöz amd-vel?

az 7,62-es....

ugye?????

remélem valaki meg is nézi...

ennek az embernek a kilétét, aki 7,62-es kaliberű fegyverekről beszél....

remélem lesz, aki eltárolja...

Ennyi?

Pontosan ki? Hol, Mikor írt "AMD"-ről? "Fegyverről? "Lövöldözésről"? Azokat is el kell tárolni!
A 7,62mm a cigaretta átmérője is!
Látom szociéknál csak lövöldözéssellehet megoldani mindent! Lásd 2006! Sajnos ez a balerek lelkiviládát tükrözi!
Volt itt már perrel fenyegetés, mert X szerint Y fel akarta akasztani X-et, akit nem is ismert!
Nem sok sikerrel!
Erről ennyit!
IP cím?
hehehe
Már csak ilyeneken tudtok rugózni?
Szánalom.com

tárolva

.....

Libafos agyú vörös

Libafos agyú vörös pribékek, ordítanak mint a veszett kutyák, mert most nem lophatnak, nyugi még 4 évig nem fogtok, remélem a bőröndöt már bekészítették, hivatásos rettegő, komcsi bérencek!

így van!

Na végre, így van!

te,

a narancsos tolvajok lopása ne zavar?

az nem érdekes?

csak úgy kérdem, faszpumpás...

Mi van vörös pribék,

Mi van vörös pribék, impotens lettél, hogy állandóan faszpumpákról vizionálsz, vagy inkább a hátsód vágyik egy méretes lószerszámra, nektek ballibereknél ez a menő, két lopás közt egy lófasz a valagatokba.

hahó!

answer?????????

no?

kevés vagy.

a

kérdésre válaszolj, már ha tudsz...

majompofa

re

:)))))))))

ennek hiába mondod....
fizetett gágogó...

Citrom mondja

Fiúk! Ha Fletó szemkilövető, akkor Orbán meg gyilkos.
Persze ez a narancs-szemüveges olvasat. Mert Gyurcsány nem lőtte ki senki szemét, és Orbán sem gyilkolta meg kényszervallatás közben az Erdélyből Izsákra települt szerencsétlent.

De ha a narancs-birka állandóan szemkilövetésre hivatkozik, a szoci az Izsáki gyilkosságra fog hivatkozni.

Szocikám ez a hasonlat

Szocikám ez a hasonlat nagyon erőltetett volt, a nagy különbség az, hogy 2006 őszén személyen Gyurcsány kézi vezérelte a rendőrséget, tehát közvetlenül felelős, illetve a Bajnai pár libatenyésztő öngyilkosságához is hozzájárult a csődbevitellel.
Habár nálatok szociknál teljesen elfogadott, sőt előny, ha valakinek vér tapad a kezéhez, lásd pufajkás horn.

"lásd pufajkás horn."

Akit Orbánod nagyra becsül?
Orbánod, amely alatt csődbe vitték a MALÉVOT, a Vidám Parkot, lenyúlták a magánnyugdíjpénztárakat, a trafikokat, az állami földeket, elvette a rokkantaktól a rokkant-nyugdíjat, Magán-stadiont épít Felcsúton... no és miatta
hányan lettek öngyilkosok?
És sokkal jobban kézi vezérli a zsernyákokat, mint az öszödi Böszme, nélküle már fingani sem mertek narancsbirkák. Orbán TEK-je téged is figyel, mihelyst abbahagyod a nyalást, neked véged!

Nyalni, vagy nem nyalni, ez itt a kérdés!

Dán királyfi

Milyen ember az ... ?

Milyen ember az,akinek a nyelve a rendszerváltás előtt az akkori első ember seggében volt,
most pedig a jelenleg regnáló első ember seggében van??? Hányni tudnék tőle, amikor látom!
Egy igazi jellem...! Lehet találgatni!

Lopni, megyünk lopni....

..."Lopni, megyünk lopni,
A Pityinger, meg a BAJNAI,
Megyünk lopni
(senki nem szól ránk"...)

Pityinger

Ezt a nyóckeres barmot egyszerűen csak ki kéne röhögni. Elintézte bajnait rendesen, remélem végleg!

te majom....

nézd meg mi volt Baján.....

HA szted az törvényes, és így kell, akkor hajrá!!!!!!!!

Retkes cigányokat fuvarozni 2 sörért pl, ha az NORMÁLIS, akkor hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Biztos lesz neked is munkahelyed valami ÁLLAMI intézménynél.

Te nagyon majom, nem lesz ám így a végletekig, jó ha tudod.(ui.minden diktátor megdöglött eddig-) Aztán majd itt pl... elsírhatod, hogy a köcsög libások -gágogók stb...- elvették a munkahelyed.... ahelyett, hogy egy kicsit megnéznéd, hol is van az ország..

Hmmmmm.........

Látom, nem bírjátok megemészteni, hogy a fidesz eltanulta tőletek a romák szavazásra hordását.
Szeretnéd, ha idemásolnám azokat a választásokat, ahol a baloldal próbálkozott ugyanezzel a taktikával? Tudod, amikor a fidesz, meg a jobboldal tiltakozott ugyanezért, ti meg kussoltatok?
Nemsokára egymást fogják lekönyökölni a fidesz és az „ellenzék” aktivistái, hogy ingyen babkonzervért, debreceniért, korsó sörért megvegyék a romák szavazatait! Lesz majd ingyen Bódi Guszti, Győzike koncert is!
Egyikőtök sem jobb a másiknál, csak az a helyzet, hogy a fidesz, most bukott meg ezzel először. A baloldalnál meg már nem is számolják!

:-)))))))))))))))

..."Lopni, megyünk lopni,
A Pityinger, meg a BAJNAI,
Megyünk lopni
(senki nem szól ránk)"...
:-))))))))))))))

Vagy másként:
"Sweet dreams are made of this.
Who am I to disagree?"

Küzdj csak kis patkány! Megint kiporolják a valagatokat, aztán sírhatsz tovább!
Volt 8 bő évetek, most 30 év szűkebb jön! Szokj hozzá!
:-)))))))))))))))))))))))))

Ja, és nem szavazok a FIDESZRE, sem a Jobbikra! Vágod? Csak hátradőlök jövő tavasszal és figyelem, ahogyan habzó szájjal tomboltok, hogy megint "csalás történt". Aztán meg egymásnak estek, hogy melyik "ellenzéki erőnek" kellett volna visszalépni a másik javára, hogy esélyetek legyen! stb. ,stb., stb.....

Nagyon jól fogok szórakozni rajtad, te kis "ellenzéki"!!!!!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pöcs

pöcs

:-)))))))))

hihihihihihihihihihahahahahahahahahohohohohohohöhöhöhöhöhöhöhöhehehehehehehehehuhuhuhuhuhuháháháháháháhá
Látom betaláltam!
Látom érvelsz!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pöcs

pöcs

:-)))))))))))))

hihihihihihihihihihahahahahahahahahohohohohohohöhöhöhöhöhöhöhöhehehehehehehehehuhuhuhuhuhuháháháháháháhá
Látom betaláltam!
Látom érvelsz!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ja, és tiéd az utolsó szó, mint a dedóban!
Na csá, libatollagyú! Igazi "ellenzéki szinten" vagy!
:-))))))))))))))))))))))))

így van

Ballerek, végleg végetek lesz

nyehe

látom te is érvelsz, ha ez neked az érvelés te dedó..........................................................................................

ennek

kár írni..

hihhihi, hahahah..

van még pár ilyen narancs bérenc..

Re-nyehehehehe:-)))))))))))))))))))))))

:-)
Látom megint nem figyeltél, amikor azt írtam, hogy nem szavazok a fideszre, viszont szétröhögöm magam azon, ahogyan dühötökben mocskolódtok, tomboltok, csapkodtok, narancstrolloztok, szobrot döntetek, flashmoboztok stb.!
Én is nagyon ideges lennék a helyetekben, ha ennyire esélytelenül kéne várnom a választást!!!!
Hihetetlen nagy örömmel tölt el, amikor ti, baloldali, liberális és egyéb aberráltak ennyire kínlódtok, dühötökben!!!!!!!!!!!!
Hajrá-hajrá! Libások, szemkilövetők, melegek, jogvédők, liberálisok, Pityingerek, proletárok és panelprolik, kisz-fiúk és kisz-lányok, vén és ifjú kommunisták, mások és lehet-mások, E2014-esek, DáKósok, MaSZoPosok, liberálisok stb. Csak előre a Gyurcsótányi-Libjnai-Fodori úton!
"Ez az út a pokolba megy..."
Kellemes vereséget! Vesztesek vagytok és kész! Még vergődhettek egy kicsit, aztán annyi!
Nyhehehehe!
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Szóval minél többet mocskolódtok, én annál boldogabb leszek, mert ez nekem azt jelenti, hogy MÁR ÉRZITEK A VESZTETEKET!
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előre az 5 millióért?

"Hajrá-hajrá! Libások, szemkilövetők, melegek, jogvédők, liberálisok, Pityingerek, proletárok és panelprolik, kisz-fiúk és kisz-lányok, vén és ifjú kommunisták, mások és lehet-mások, E2014-esek, DáKósok, MaSZoPosok, liberálisok stb. Csak előre a Gyurcsótányi-Libjnai-Fodori úton!"

Baszki, akiket Te itt felsoroltál, az kb. az ország fele. Ám nincsenek benne a romák?!
Amúgy mennek is ki rendesen az országból a népek, Te meg itt maradhatsz a romákkal.

Bár úgy lenne!

Bár neked lenne igazad! Adná az Isten, hogy az általam felsoroltak elhúznának ebből az országból, veled együtt!!!
A cigányokat szándékosan nem írtam oda.(Házi feladat: Szerinted miért?) Én itt maradok velük, de hidd el, azt a gondot is megoldjuk . A sok világpolgár meg mehet, ha itthon nem érzi otthon magát! A kozmopolita fajta, úgyis jól érzi magát bárhol. Hát akkor? Mi tartja itt ezt a fajtát?
Szóval, ha úgy gondolod, hogy te sem érzed magad jól Magyarországon (pl a cigányokkal), akkor csomagolj! Óriási szívességet tennél, ha lekoccolnál a családoddal együtt!
Jó tanács: Németországba ne menjetek, mert "a multikulti megbukott!"(Angela Merkel).
Az 5 millió ütődött nélkül talán könnyebb lesz!

egy párszor még írd le

a hülyeséged, de mindenki tudja, hogy hülye vagy, az is maradsz, egy csökevény narancs droid, aki azt hazudja, hogy Ő nem az...

de sebaj, van gyógyszer ami segít rajtad...

keresd fel a háziorvosod, vagy gyógyszerészed.

Vörös pribék, 4évig nem

Vörös pribék, 4évig nem tudtatok lopni és mindjárt agyvérzést kaptok az idegtől, nyugi készülj fel rá, még 4 évig nem fogtok mutyizni!

Neked is van gyógyszer, ami segít rajtad:

A jó öreg 7,62!
:-)))))))))))))))))))))))
Hú, de tök jó kedvem lett, hogy vagdalkozol!
Csináltál nekem egy jó estét, amit KÖSZÖNÖK NEKED!
Te kis vörös-bolsi-libsi-buzeránstroll
;-)))))))))))))))))))))

Ui.:na megyek és pucolok egy kis narancsot, mert megkívántam, annyira emlegetted!
Értetlen vagy és ennek örülök! ("Aki nincs velünk az mind narancstroll!") Az ilyen senkik megérdemlik, hogy veszítsenek!
Szép estét!

PÖCS

PÖCS

Pöcsi-ke!

Ennyi az össz. szókincsed?
Vagy csak megakadt a lemez?
Mindegy is! Az ilyen "nagytudású" szavazókra van szüksége a "demokratikus ellenzéki szervezeteknek". Ilyen "értelmes" véglények kellenek a libásnak, Gyurcsánynak, Vaddisznó Ágiknak, Meseházyknak!
Veletek tuti a bukás!
Hajrá-hajrá!
:-))))))))))))))))
Csinálj nekem egy szép napot, a tegnapi szép este után és kezdj rá a napi "pöcsözésre", "narancs droidozásra" stb.
Na, nyomjad öcsi-pöcsi!
:-))))))))))))))))))))))))))))))

Olyan szépen kérted, hogy

Olyan szépen kérted, hogy pöcsözzelek le, hát tessék: PÖCS VAGY. Ha te erre élvezel...pöcs

Nem érted igaz?

Csak azért kérem, hogy ezt nyomasd, hogy kibontakoztathasd az egyetlen dolgot, amihez értesz!
Ezek a hozzászólásaid abban erősítenek, hogy csupán ennyire futja az eszedből, hogy ez a tőled elvárható, legmagasabb szint!
Úgyhogy csak nyomd öcsi-pöcsi!
Ennyit tudsz, mást úgysem!
Hajrá-hajrá! Húzz bele! Még Dopeman is felfigyelhet rád!
Szép estét! Nekem már az van, hogy ismét megvillantottad roggyant, bal-lib elméd „virágát”!
:-)))))))))))))))))))))))

Olyan jókat röhögök,

Olyan jókat röhögök, amikor meglátom a reménytelenül primitív beírásaidat. Köszönöm neked, pöcs!

Nevess csak!

Az nevet, aki a végén nevet! Én jövő tavasszal fogok bukfencezni röhögés közben, miközben dühöngetek, a vereség miatt!
Amúgy, taktikát váltottál? Azzal, hogy nekem köszöngeted a dolgokat, csak koppintasz. Nem tűnt fel?
Hát nincs semmi saját gondolatod? Szegény, szerencsétlen!
:-))))
„Primitív” beírásaim?
Te vagy az, akinek mindenről a férfi nemi szerv jut eszébe, legalább is csak azt hajtogatod, de „én vagyok a primitív”! Há' világos!

Szóval lesüllyedve a te szintedre írtam neked egy jó kis rapet(Pityinger haverod után szabadon)! Holnapra megtanulni ám! Ez lesz az indulótok jövő tavasszal!

B.meg a Gyurcsányt! B.meg Vadait!
B.meg a Bajnait! B.meg Mesterházyt!
B.meg a Szanyit! B.meg a Árokot!
B.meg a Thürmert! B.meg a Kádárt!
B.meg a Kovács Pistit, meg az ő kis biciklijét!
B.meg szépen Fodor Gabit!
B.meg minden bal-lib seggfejt!
B.meg! B.meg! B.meg! B.meg! B.meg! B.meg!....
Fel-fel ti rabjai a földnek,
Fel-fel te büdös proletár!
Shalom, a lechem......
Lopni, megyünk lopni
A Pityinger, meg a Bajnai,
Meg Gyurcsány és a Vadai,
Lopni, megyünk lopni
(és senki nem szól ránk)….
:-)))))))))))
Tanuld csak,öcsi-pöcsi!
Ez a te szinted!
:-)))))))))))))))))))))))))))))))

Ui.: Kéretik nem felháborodni a rapszövegen! Ez is művészet, Dopeman-nél! De nyilván te tudod is, mert erre élveztek közösségben, illetve csordában! Vagy kondában?

Most is köszi, tényleg

Most is köszi, tényleg jót röhögtem a nagyon egyszerű egybites beírásodon, te nagyon buta ember vagy. Ja és pöcs.

Pöcsi-ke

Te valszeg atomtudós lehetsz, hogy csak koppintani és ismételni tudsz!
Nyomjad csak, hadd legyek rád büszke!
Ontsad elméd sziporkáit, te zseni!
:-))))))))))))))))))))
Szép napot!
Kis pöcs imádó burnyák!

2/3

Drogos-liberális szombathelyi
Asszonyverős komondoros
Zuglói 100 millás alfidesznyik,
Trafik-mutyis országos,
Magán-nyugdíjt lenyúlós tolvajbanda,
Keszthelyi kurvázós kiskirály
9-12 évre bebetonozott hűbéresek
Romákat urnához hordó
Felcsúti megalomán stadionépítő
seggnyaló agymosottak......

Magyarország szeretlek! Mert Magyarország jobban teljesít...

Mindenben, ami korrupt, mocskos, hazug és nemzetvesztő!!

Szegény decotext vörös

Szegény decotext vörös pribék, mióta lebukott, hogy Ő a sírköves, nem mer belépni a nickjével, kénytelen vendégként írni!

"BAL"jós árnyak nyugatról!!!

Hát „kedves” ballerek!
Vigyázó szemeteket napnyugatra vessétek!
Mérvadó politikai elemzők szerint, nagy befolyása lehet a német választások eredménye. A dolog pedig most úgy áll, hogy a nyugati „baller”elvtársaitokat csúnyán kiporolták a jobber kereszténydemokraták! Más szóval újabb vereség érte az internacionálétokat, amikor rommá verték őket Németországban. Szuper prémiumként pedig a német SZDSZ is kiszorult a Reichstagból!
Bizony már a nagyon liberálissá züllesztett Németországnak is elege lett a liberális és baloldali eszmékből!
Szerintem kezdjetek el készülődni a második nagy vereségre!

Biflázzátok be a képletet:
E2014+MSZP+DK+LMP=0,0000000000
:-)
Hey-ho, hey-ho, la-la-la-la-la........
Ui.: Na, most tessék olvasni a SPIEGEL-ONLINE elemzéseit!

"Hey-ho, hey-ho,

"Hey-ho, hey-ho, la-la-la-la-la........"
Ennyi nekem elég is. Aki fideszes ifjúkommunista, az agyilag itt tart. Azt még megértem, ha valakinek ez a mai fideszes rendszer kedvez, az rászavaz, függetlenül az egyéni pártállásától. De te, ahogy elnézem, még bértapsolónak sem lennél alkalmas szeretett nagy népvezetőd beszédén.

he

hehehe...
:-)

hülye!

németeknél éppen nagykoala készül

Kuty-kuruty!

ÜHÜM-ÜHÜM-ÜHÜM!
NÁLUNK ILYEN NEM LESZ!
Hová tűnt a Damon Hill? Hová tűntek a ballerek? Hová tűntek a szabad demokraták!
SDP:(németül: Sozialdemokratische Partei Deutschlands, SPD) 26%
FDP: (németül Freie Demokratische Partei, FDP) 4,8 %-kal kiesett
CDU/CSU: 43,8%-al minden szögből több, mint a többi!!!!
Ezt az együttműködést kellene koppintanotok, de ti erre is képtelenek vagytok!
Mindegy hogy magyarázod. A matt, az matt!
Szokj hozzá!
Szerinted Viktor kezet nyújt majd a Meseházynak/liBajnainak/Gyurcsótánynak, hogy „gyere ecsém’ kormányozzunk együtt”?
Te nagyon megütötted magad? Ebbe itthon ne éld bele magad!

Hö, "nagykoalíció"!
Na ja!
Kis butus!

Nem vagy a számok embere!

Ráadásul szemelellenzős vagy, mert Orbánék már kimosták agyadból a józanságot.
Nézzük: A CDU-CSU a 630 fős parlamentben 311 helyet szerzett, ami azt jelenti, hogy bár fölényesen győzött, a baloldali-zöld ellenzék együttesen 319 képviselőt küldhet a parlamentbe. Amennyiben tehát Merkel nem talál koalíciós partnert, vagy kisebbségben kormányoz, vagy mégiscsak a baloldali ellenzék alakíthatna kormányt. (Norvégiában éppen a fordítottja történt, ott hiába nyert a baloldali Munkáspárt, a jobboldali kis pártok együttesen több képviselővel rendelkeznek.)

Orbánnal ellentétben azonban Merkel korrekt és józan politikus, és ha az ország érdeke úgy kívánja, akkor összefog vagy a szocdemekkel, vagy a zöldekkel. A Baloldal nevű párttal nem valószínű, valójában ez a német kommunista párt.
Mindenesetre Orbánt (és a FIDESZT) , valamint Merkelt (és a CDU-CSU-t ) nem lehet egy lapon említeni, politikai kultúra, európai szellemiség és szakmaiság tekintetében a német konzervatívok messze Orbánék előtt járnak. (Mert Orbánék valójában nem konzervatívok, hanem öntömjénező tolvajok, akik olyan politikai irányba fordulnak, amit éppen egyéni érdekeik kívánnak.)

Annak meg örülsz - Te szerencsétlen -,hogy a liberális-konzervatív FDP kiesett? A háború utáni Európa egyik legpatinásabb, és legtisztességesebb pártja volt az FDP, és 40 éven keresztül a CDU-CSU szövetségese. Ha most bejutottak volna a parlamentbe, akkor Merkeléknek nem kellene vörös-, vagy zöld koalícióban gondolkodni.

Vitamin

Számok?

Számolgathatod jobbról, vagy balról, mindegy! A lényegen nem változtat! Kiverték a baloldalt, mint buzi a f.szát!
Számok embere?
A százalékokkal megverték őket külön-külön! Tudod miért? Mert egyre kevesebb szarházi van, aki hisz a baloldali-liberális senkiknek!
Merkel már korábban megüzente, hogy "megbukott a multikulti", de túl nagy volt az arcotok és nem értettétek! Amúgy a szocdemek még mindig jobbak, mint a liberálisok, vagy a szocialisták!
Bizony, hogy örülök, ha liberálisokat kiszorítják mindenhonnan! Éppen elég ideig mérgezték Európát, a szar eszméikkel, amelyek a deviancia dicsőítését hirdették! 40 év éppen elég is volt belőlük!
"Ha bejutottak volna"....
Nincs "ha"! Csak bukta van!
Addig is bontsunk pezsit, a liberálisok totális bukásának örömére!!!!
Ami az "agymosást" illeti:
Nem hiszek a Viktornak és bandájának, de egyet tudok! Soha többé bal-liberális kormányt Magyarországon! Magyarországon is oda kerültek a liberálisok, ahová valók! A szemétdombra (SZDSZ). A szocialisták pedig már operettpártként, csak a botrányaikkal, alkoholista képviseliőik viselkedésével, sajtó üzengetéseikkel vetetik maguk észre! Az a vicc, hogy a "nagy magyar ellenzéki összefogást" éppen a MaSZoP teszi lehetetlenné!
És a kabaré folytatódik!
"Tisztességes párt"? Egyet mutass! Ami liberális, az tisztességes nem lehet! Ellentétes értelmű fogalmak!
Ha fociszurkoló rigmussal szeretnék élni:
EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK! OLÉ! OLÉ!

Ott fogsz sírni, ahol senki sem lát.

Baszki, ha jönne egy igazán tökös diktátor, aki csak azért, mert nagyobb a hasad, vagy pettyhüdtebb a pöcsöd...-, nos szóval különböznél az igazán tökös diktátortól, esetleg szóvá tennéd neki, hogy a pettyhüdtebb pöcsű is ember..... és ezért téged a diktátor börtönbe zárna, vagy felnégyeltetne, vagy csak karóba húzatna..., nos akkor siránkoznál egy icike-picike liberalizmusért.....

No kérem...

Ne kiálts farkast, mert úgy jársz, mint a mesében!
Diktátor?
Tőlem jöhet. Amikor engem vegzálni kezdene, te addigra már oszlóban leszel! No, nem városban!
Ha felnégyelnének, akkor sem sírnék a te liberalizmusodért! A te liberalizmusod ugyanis nem más, mint a természetes dolgok elutasítása, a deviáns, rendellenes dolgok elfogadása (lásd: buzerancia)! Ez egészen addig a te dolgod, amíg magadban tartod. Onnantól, hogy agitálsz mellette, onnantól az már egész más dolog!
Tudom, a liberálisok szerint az jópofa dolog, amikor az Alföldi félék, viccet csinálnak a magyar nemzet történelméből, tragédiáiból, nagy irodalmi műveiből. Miért nem csinál viccet pl. Auscwitzből, Mózesből, a romagyilkosságokból, a buzeránsokból, a Tórából stb? Szerintem azon is sokan nevetnének!
Gondolkozz el! Vajon mi az oka annak, hogy a világon egyre több helyen utasítják el a kozmopolita liberális eszméket! Nálunk, hála Istennek meg is szűnt az SZDSZ, A németeknél kiestek. Szépen lassan felismeri a világ azt a zsákutcát, ahová a liberalizmus küldte az embereket! TOTÁLIS CSŐD!
A mai, általad ajnározott liberális eszméknek köze sincs, ahhoz a hajdani, nemes értelembe vett liberalizmushoz, amelyet a 19. században megismertél. Az akkori liberális elsősorban magyar volt, aztán liberális. A mai elsősorban kozmopolita-liberális. Szerinted miért van az, hogy a liberálisok soha sem érzik jól magukat a nemzetállamokban? Azért, mert hazátlan, gyökértelen emberek!
Szóval, köszi, de ebből a liberalizmusból én nem kérek!

Jó tanács: Szerintem foglalkozz a saját „pettyhüdt pöcsöddel”. Csak a liberálisok sasolgatnak mindig a másik gatyájába! Látom, csak övön alul tudsz gondolkodni! Mondjuk nem is lehet mást várni, egy deviáns liberálistól!
Szóval szedd a vitaminodat, hogy ne legyél olyan kis „pettyhüdt” és told el „Kovács Pistike biciklijét”!
Fogd fel, hogy az emberek már undorodnak tőletek, ezért nem szavaznak rátok!

Ui.: Légyszi, bizonygasd még, hogy a minden sajtótermék által is történelminek nevezett Merkel győzelem, gyakorlatilag vereség! Olyan jó, hogy ti liberósok folyton a feketéről akarjátok bebizonyítani, hogy az hófehér! Amikor valaki odasúgja, hogy ez fekete, akkor felháborodva náciztok, fasisztáztok, nyilasoztok. Tele óbégatjátok a világot, hogy nem tartják tiszteletben a véleményeteket! Pedig erről szó sincs! Senkit sem zavarnátok, ha nem lennétek annyira agresszívek. Lásd: buzi felvonulás! Nektek, a 0%körül mérhetőknek, ez természetes, de a többség számára hányingert keltő virtuskodás!
Szóval, pofa súlyba! „Hátraaaa arc! Irány, a síkporos, nagy, büdös semmi! Lépééés, indulj!”
Nem fogtok hiányozni senkinek!

te

fax orrú!

azt hiszed, hogy ha ilyen semmitelen' oldalon megpróbálod osztani a narancs zselét, sokra mész?

lehet igen... minden diktátor megdöglött eddig, és ez így szép. ha nem jövőre, akkor majd 4 év múlva repül a gumicsizmás mininéród... Hofi mondta: kormányok jönnek-mennek, de mi maradunk, és azavazunk!

NA ezt észben tartva szopjad tovább a felcsúti néród faszát...

Idióta ....

elmebeteg,degenerált ...! Ennél lejjebb már nem létezik...! Ezek akarnak Európához tartozni?
Ez totál káosz! A PRIMITÍVSÉG netovábbja!

Akkor már inkább a

Akkor már inkább a Merkelista Vitamin!

Vitamin

Ha Te vagy a Vitaminja ennek a kommunista weblapnak, akkor jó helyen vagy. A szar semmiben. Mocskos komcsik, nyüszítetek?:))) Jaja. Fájni fog. Nem kicsit.
Menjetek a kurva anyukátokba és dolgozzatok a kommentelés helyett. Takarodni dolgozni!

hülye

narancs buzi

Amíg ti itt civakodtok, remélem csendben nyer a jobbik

és végre rendet tesz köztetek!!! Meg ebben a szétzüllesztett, országban, ahol az MSZP-ben és a Fideszben is volt komcsik, meg azok leszármazottai lopják szét az országot. Közben a parasztnak szidják egymást, csinálják a cirkuszt, a háttérben pedig puszi pajtások és osztozkodás közben röhögnek a markukba! Most pár évig én lopok és szidlak téged, aztán pár évig te lopsz barátom és szidjál engem, közbe egy-egy balekot (akik terhesek mindkettőnknek) elszámoltatunk, mintha komolyan gondolnánk...
Ez ment az elmúlt sok évben!

??????????

majd emlékezzél... jobbik? a fidesz csecsén -bocs a bőrruhás, műfaszos, pornósztáros, péniszpumpás - zemberekre gondolsz?????????????????

nyehehe

és brühüyyyyyyyyyyyyy

Brühike!

Gyanús vagy te nekem!
Hogy aszongya':
"bőrruhás, műfaszos, pornósztáros, péniszpumpás"
Már sokadszor olvasom ezeket a szavakat itt! Szerintem komoly szexuális aberrációid vannak! Sazavaid árulkodnak RÓLAD és a fantáziáidról! Értem, hogy vonzódsz ezekhez a dolgokhoz, de miért vetíted ki ezt másokra! Ez a baj a nemi aberráltakkal! Ti mindenkiről azt gondoljátok, hogy ugyanolyan defektesek, mint ti! Ha pedig mégsem, akkor "az náci"!
Egyszerű vagy, mint a pártbélyeg!
:-)

nyehehe

ezek a jobbik emberei te degenerált, olvass utána....

Újabb hatalmas ballib hazugság

A szervezők szerint körülbelül nyolcezren lehettek.
http://index.hu/belfold/2013/07/06/ez_a_melegfelvonulas_mas_volt_mint_a_tobbi/

Idén is több százezer ember vett részt a Budapest Pride-on.
http://www.borsonline.hu/20130706_hatalmas_tomeg_bulizott_a_prideon

Így lesz a pár ezerből több százezer, meddig fokozható még a balliberó hazugság?

hehe

mondják ezt a péniszpumpás, rúdtáncos, na meg pornósztár jobberek...

Egy vicc a nyolcvanas

Egy vicc a nyolcvanas évekből!

Két férfi beszélget.

El kell menni ebből az országból.

Másik: Miért olyan sürgős?

Korábban tiltották a homoszexualitást, most megtűrik. Én nem várom meg amíg kötelező lesz!

Rudolf János képe

csakhogy te sehol se kellesz

ismét peched van..
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Rudolf János

RudiJani, mikor takarodsz már el a francba? Te egy akkora szerencsétlen, szereplési vággyal megáldott ostoba állat vagy, hogy téged vissza kéne vinni egy zárkába és kitapétázni veled. És még van rudolfjanos.hu:)))))) beszarok!!!
Mi vagy Te? Rokkernyugdíjas? Hogy ráérsz itt irkálni álokoskodásokat??? Szegény kispöcsű szerencsétlen flótás...

Az előzőt is Hofi mondta

Az előzőt is Hofi mondta egy kabaréjában, ahogy ezt is:

Hofi jegyezte meg erről: Csinálják csak! Nem érdekel! Csak kötelező ne legyen!

Pedig az emberek nem szeretik a kötelező dolgokat, Te még is rákaptál a cigány pecsenye ízére a börtönben

Rudolf János képe

eeeee - akkor művelődj emberke:

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

JAAAAAAAAAANÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ, ne légy barom!

Mégis nagyobb temetés kapott a "Lobányai", mint a Kádár apád udvari viccmesélője!
Valahogy mégis "Lóbányai" szobrokat, utcákat, tereket akarnak avatni, nem Hofi és Kádár szobrokat, utcákat, tereket!
Szerettem Hofi poénjait, de az ilyeneken nem tudtam nevetni! Én tudom, hogy egy orosz egyenruha előtt szívesebben csúszott mászott volna térden( veled együtt), de a magyar viselet annál egy kicsit mívesebb, mint sem a földön húzogassa egy ripacs!
Ez a komcsik nagy baja! Miközben fennen hirdetik, hogy a nemzeti dolgok elavultak és avitak, addig a saját ideológiájukkal kapcsolatban fel sem tűnik, hogy olyan vörös kapitalisták (MSZP-s vezető és Bajnaik) énekli az inetrnaCIONálét, akik számára a az olyan kifejezések, mint, az "éhes proletár" ismeretlen fogalmak! Én tudom, hogy a jelszó szerint a múltat végképp el kellene törölni! Csak a gáz, hogy előbb vesznek a vörösök a múlt homályába, mint a magyar viselet és az dolog, amelyet a díszmagyar megjelenít!!!
És végül: Én csináltam már díszmagyart. Nem kis munka! Aki ezt földre dobja, az pont a munkát és a munkást nem becsüli!

Rudolf János képe

hmm

hülyeség temetésen vitatkoznod
A magyar történelemben eddig a legtöbb ember ugyanis pont Kádár temetésére ment el.
Kádár temetésén ugyanis többen vettek részt mint pár héttel korábban a Nagy Imre féle temetésen, vagy anno a Rajk temetésen.
Úgyhogy ha a te logikádat alkalmaznánk, akkor Horthyval össze sem lehet vetni.
Érdekes a történelem mi? (pont 3 kommunista tartja a csúcsot, de te még ebben is vetélkedsz :)) )
Javaslom hát, hogy ismerkedj meg a történelemmel.. ;)
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Ezek vagytok ti!

Feláll az új mszp-s börtönválogatott:
Hátvédek:
Galambos Lajos (nem a Lagzi Lajcsi, hanem egy másik) 2 év 10 hónap
Szilvásy György 2 év 10 hónap.
Igaz, kicsit kevesellem a kémkedésért és hazaárulásért kiszabott büntetést, de kezdetnek nem rossz.
Laborc Sándort sajnos futni hagyták egy felfüggesztettel.
Jöhetnének a csatárok is, a fleto és a bajnai, hogy teljes legyen a sor!
Mindkettőt gazdasági bűncselekményekért is el lehet ítélni.

Jól látod...

kémkedésért nem ennyit adnak, főleg nem egy olyan beosztású embernek, mint Szilvásy. Úgyhogy itt valami nagyon nem gömbölyű. Mert vagy nem volt kémkedés, de felmenteni nem lehetett, parancsra. Gondolom addig keresgéltek, mig találtak valamit, mondjuk többszörös wc papír rendelés vagy hasonló. Mit gondolsz miért titkosították az egész anyagot 80 évre? Azért még van II.fok is, majd akkor örülj, ha vége az eljárásnak.

Rudolf János képe

Téged átvertek

A kiscsibész csapat Szilvásyjától be van szarva a nagygazemberekből álló bolsevista Kövér Laca vezette banda. Kövér elvtársék ugyanis még mindig hülyére izgulják magukat azon, hogy 2010 elött miket is tudhattak meg róluk.. biztosan van is hát rá okuk!
Momentán győzelemre is állnak, mivel ők - a tőled lopott pénzből - zsebből tudják fizeti a zsoldosaikat.

Tisztára olyanok lettünk, mint a Rejtő könyvekben szereplő Afrikai országok.. de nem ez a fő baj!
Hanem az, hogy te hülye még szúrkolgatsz is egynémelynek ;)
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

re

nálad meg jöhetnek sorban:

Orbán család, Simicska and Közgép konszern, Lézer Jani, Kósa Lajos, Járai, Selmeczi kiflicsücsök, Duna Takarék garancsi, Nemzeti Dohányboltok, magánnyugdíj-einstand, Sz.Ferenc Fradi Security, sósavas bácsika, debreceni ultrák, 10 éve halott emberek, akik aláírták a rezsicsökkentést....

nagy hirtelen ennyi

Ezt a becsületsértő,

Ezt a becsületsértő, lejárató, vádaskodó hozzászólást, elküldtem az érintettek hivatalos e-mail címére, valamelyik biztos be fogja perelni, nemrég ítéltek is el ilyen hazudozó férgeket!

nesze

http://index.hu/gazdasag/2013/07/09/augusztustol_lazar_lesz_az_nfu_fonoke/

ezek után nyugodtan beállhat a sorba....

a lézer janid is...

nyugodtan leszophatod. (mint a nagy felcsúti parasztot.)

re

http://index.hu/bloghu/varanus/2013/07/10/lazar_lesz_a_talicskagyorsito_kincstarnok

tessék jobberek, lehet dumálni.....

Lézer János mindent megold!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehe

ezt kinek is írtad?

sokan rettegnek biztosan.

főleg

a 10 éve halott emberek....

Nyugi, majd fizetsz pár

Nyugi, majd fizetsz pár százezret, mint a népszavás és Hir24-es kommentelők.
Az egyik érintett vissza is jelzett e-mailben, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket a rágalmazó hozzászóló ellen!

rettegünk....

rettenetesen.

Tudsz valamit?

Akkor elő a bizonyítékokkal, irány a rendőrség, tedd meg a feljelentést.

Pár éve, egy okostojás mszp-s mondta ezt itt nekem, pedig már akkor sem voltam fideszes, csak láttam mi folyik mert nem a seggemben volt a fejem, mint nektek.
Aztán lám, lám, azóta más sok mszp-s ellen született elmarasztaló ítélet, mert volt olyan aki megtette a feljelentéseket.
Ez ilyen egyszerű kérem.
Persze a főkolomposok még szabadlábon vannak, de csak azért mert az izraeli haverjaik védik őket és nem engedik az eljárást megindítani ellenük.
Jó lenne, ha beleférne már a szűk agyatokba, hogy vagyunk itt néhányan olyanok, akik nem a fideszt védjük, de még csak nem is pártokban gondolkodunk, hanem egyszerűen csak azt szeretnénk, ha minden mszp-s és szadeszos bűnöző rács mögé kerüljön, aki a 2002-2010 között bekövetkezett politika és gazdasági eseményekért felelős.
Az élen medgyessyvel,gyurcsánnyal, draskoviccsal, suchmannal, bajnaival, simorral, szekeressel, demszkivel, kókával, kunczéval és a többi szarházival.
Teleírhatnám az oldalt, de minek, hisz nem véletlenül hívják börtönfrakciónak az mszp-t.
A mostani megfogyatkozott mszp-s csipet-csapatot pedig hazaárulásért ítélném el.

144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Jogi tárgy
A bűncselekmény jogi tárgya a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége, területi épsége. Alkotmányos rend alatt értjük az alkotmányt, az alkotmányban foglalt elveket és intézményeket, valamint az azok zavartalan működéséhez fűződő érdeket.

Elkövetési tárgy

Elkövetési tárgya kettős: egyrészt kapcsolat felvétele, másrészt kapcsolat fenntartása külföldi kormánnyal vagy szervezettel. A kapcsolat felvétele feltételezi, hogy az elkövető a fent nevezett szervvel ténylegesen érintkezésbe kerül. A cselekmény ebben az esetben akkor befejezett, ha a másik fél a közeledést elfogadja. Ez történhet bármilyen módon. Kapcsolat fenntartása esetében már a két fél közti együttműködés a lényeg. A bűncselekmény elkövetéséhez külföldi kormány vagy szervezet megléte szükségeltetik.

A háború kivételével valamennyi cselekményt megvalósult az elmúlt napokban, mszp-s támogatással.

Vágod, kicsirigó?

Ha nem értesz valamit csak szólj, tovább magyarázom majd, mit műveltek a haverjaid.

narancs

troll, kis buzi

Megakadt a lemez?

Amikor megfognak, akkor jön a "narancs troll" duma?
Ez a fényes érvelés!
szánalom.com

Ugyan, hagyd...

Megvédem én magam ha szükséges, akár szóban, akár máshogy.

Az nyilvánvaló, hogy nem olvasta el amit írtam, hiszen világossá tettem, semmi közöm a pártokhoz, soha nem is volt. Nálam már régóta nincsenek pártok, csak kétféle kategória; nemzeti, vagy nemzetellenes.
Az mszp, dk, lmp, szadesz, képződmény számomra teljesen kimeríti ez utóbbi fogalmát.

Az is nyilvánvaló, hogy a "barátunk" annyira sötét, hogy a még a troll jelentésével sincs tisztában, hiszen a trollok sajátossága az olyan 1-2 szavas beböffenés, lehülyézés, mint amit előadott ez az agyoniskolázott.
Az ilyen emberekkel nekem nincs dolgom, nem is szoktam válaszra sem méltatni, most sem teszem.
Még annyit megjegyeznék az ítélettel kapcsolatban, hogy egyetlen dolog hiányzik csak belőle:
az évek mögül egy 0.
"Veled vagyok, Szilvásy Gyuri" -írta a másik jómadár, gyurcsány.

Hát feri, ha vele vagy, akkor vonulj be mellé önként, úgyis a te parancsodat teljesítette.
Ezt pedig én tenném hozzá.

Rudolf János képe

Nincs nemzet

peched van..
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

...peched van!

Számodra nincs olyan nemzet, amely befogadná a rühes bőrödet!
Neked se hazád, se nemzeted, se lelked, csak hangok a fejedben, kis sittes!
Te valóban nem tartozol egyetlen nemzethez sem, kis internaCIONalistám!
De nem is tart rád igényt senki!
Peched van, kis irigykedő, folyton elégedetlenkedőm!
Nem kellesz te senkinek! Talán még otthon sem!
Sebaj, fel a fejjel!
A sitten megvár az urad!

Rudolf János képe

Zavarba jöttél

Pedig csak ezt a nemzet vakert vettem el tőled, és máris pucér lettél, kínodban vagdalkozol.
Hülegyerek ilyen könnyen NE add a bundád! :))
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

hehe

narancs droid....

dühöngjél, egyre kevesebben vagytok.

Én?

Csak mosolygok rajtad, kis butus!
Amikor azt gondolod, hogy zsideszesek, tehát a te ellefeleid, egyre kevesebben vannak, akkor nehogy azt hidd, hogy a te csapatod gyarapszik!
A börik lassan megtelnek veletek!
Droidozhatsz, nem veszem magamra! Leszarom őket is, de főleg titeket!
:-)

Baj van!

Nem a zsideszes, nem a maszopos nem a ..., a lényeg, hanem az a zavaró, hogy már minden ember utál, minden politikust (persze van kivétel (békement stb)), csak már kedvük sincs szólni, mert minek. Amit lehet (kiskaput kihasználva) összelopunk mindent, de ha minden kapu bezárul és nem lesz mit adni a gyereknek, akkor szar dolgok jönnek. Mindegy cigány, zsidó stb ölni fog egy darab kenyérért, akár téged is janika. Közhely: A szükség nagy ÚR!
A következő választás előtt kéne egy törvény (álmodozom), hogy ha az emberek, választók, adófizetők, kihasználtak 50 %-a nem megy el, az összes jelölt töröltessék , és új jelöltekkel indulhatna a választás, akkor nem létezhetne, hogy a lakosság 1/3-ának a 75 %-nak az érvényes szavazatával, egy saját népét szívató, szar bandát szavaz meg!!!, és utána ez a ..... szívatja az egész népet. Hozzáteszem mielőtt jönne a hülyeség, hogy kit védek, SENKIT. Két fajta ember létezik: Jó vagy Rossz! Mostanában a Rossz a sok

szerintem

hasonló...

Tudsz valamit?(más is tud!)

//Akkor elő a bizonyítékokkal, irány a rendőrség, tedd meg a feljelentést.//
Ez egyikőtöknek se jönne jól,mert mind a ketten a böriben végeznétek.Ennyit a pártotokról,pláne a törvénykezésről.
//Vágod, kicsirigó?Ha nem értesz valamit csak szólj, tovább magyarázom majd, mit műveltek a haverjaid.//
ÉS "TIK!!!" mi a szart műveltek az egyszerű (többségben lévő)emberekkel!?

Meghalt Horn Gyula.

"Na és?"
:-)

Te ostoba ...!

Mit szólnál ahhoz,ha a hozzátartozód halálakor,vagy a tied után mondanák azt,hogy "na és"!?
Igen komoly hiányosságaid vannak azt megmondom!Szégyen!

Te förtelmesen ostoba!

Szerintem a sok vén komcsi (és te is), aki a sírnál tolongott, inkább örüljön neki, hogy nem arccal lefelé, titokban, jeltelen sírba temették el a "kisembert"! Annak idején ők, így temették a kivégzett '56-osokat a 301-es parcellában és még sokfelé!

Rossz az,aki rosszra gondol !

Tévedésben vagy,mivel nem voltam egy párt szekértolója soha és nem is leszek!
Látod te viszont olyan vagy ,mint amit szerettél volna sugallni a néhai miniszterelnökkel
kapcsolatosan mégpedig azt,hogy milyen agresszívek voltak!A hozzászólásoddal csak a
saját butaságodat árultad el magadról!Egyébként pártonkívüliként annyit elmondhatok,
hogy a legtöbb jót Magyarországnak ő tette a rendszerváltás óta!Végezetül,amire céloztál
soha semmiféle bizonyíték nem került napvilágra,éppen ezért jár neki a méltó búcsú!
Tájékoztatásul annyit,hogy nem lett milliárdos négy év miniszterelnökség alatt és nem
tartott igényt semmilyen juttatásra sem,hanem szerényen vonult vissza és ezért becsülöm!
Nyugodjon békében!

Az 50-es évek elején a

Az 50-es évek elején a Szovjetunióban tanul, amely akkoriban az előrejutás egyik fontos feltétele volt. Ekkor már hithű kommunistának nevezte magát. Amikor azonban a forradalom kitört, saját bevallása szerint beállt nemzetőrnek. Ha a felkelők győznek, akkor Horn Gyula egészen bizonyosan az új rendszer lelkes híve lett volna. Azonban a forradalom elbukott, ezért ő a magyar nép ellen fellépő karhatalmistákhoz csatlakozott. Ezen kívül az eljövendő karrier reményében már 1956-ban belépett az MSZMP-be.
Számításai beváltak, ugyanis szép lassan haladt előre a ranglétrán. Egészen a 80-as évek közepéig semmiféle jelét nem adta annak, hogy ő reformkommunista eszményeket táplálna. Amikor azonban Moszkva felől új szelek kezdtek fújdogálni, Horn Gyula egyszeriben csak felfedezte magában a reformkommunistát. Azonban valamiért itt sem volt megállás, mivel „hősünk” éppen 1990 táján döbbent rá arra, hogy még csak nem is reformkommunista, hanem szociáldemokrata. Erről eddig senki sem tudott a környezetében. Talán ő maga sem. Az újabb köpönyegváltás nyomán egyszeriben az MSZP nevű, bűnözőkből és elvtelen karrieristákból álló, magát „szociáldemokratának” maszkírozó képződmény egyik vezető politikusaként tűnt föl.
1989-1990 táján egy másik meglepő fordulat is történt: a kommunista Magyarország külpolitikájának alakításában fontos szerepet betöltő Horn Gyula éppen ekkoriban fedezte fel magában, hogy valójában sem a Varsói Szerződést, sem pedig a Szovjetuniót nem kedveli. Ehelyett hirtelen rájött, hogy a NATO egyáltalán nem az „imperialista körök” agresszív, háborúra készülődő katonai szervezete. Ő volt az egyik első magyarországi politikus, aki javasolta: lépjünk be a NATO-ba. Újabb döbbenetes egybeesés folytán pont 1989-90-ben ébredt rá arra is, hogy a kapitalizmus valójában egy jó rendszer, amely egyáltalán nem rothad, és az „euroatlanti integráció” sem a gaz kapitalisták gonosz trükkje, amivel alá akarják ásni a kommunizmus csodálatos rendszerét.
Amikor pedig 1994-ben pártja megnyerte a választásokat, újabb, korábban rejtett vonást fedezett fel magában: a liberálist, sőt a neoliberálist. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag éppen ekkoriban értette meg, hogy noha 1990 táján szociáldemokratának jelentette ki magát, de ezzel egyidejűleg gazdasági téren feltétlenül liberálisnak kell lennie. Sőt, szociáldemokrácia ide, szociáldemokrácia oda, az ellen sem volt kifogása, hogy kormányában az oktatási tárcát a szélsőliberális SZDSZ kezére juttassa. Horn Gyula a „nemzetközi pénzügyi körök” minden egyes kívánságát ugyanolyan készségesen teljesítette, mint ahogyan 1990 előtt végrehajtotta a Moszkvából érkező utasításokat.

Horn Gyula mindenféle fenntartás nélkül kiszolgálta a hazánkat csatlósként kezelő kommunista birodalmat, majd amikor az impériumváltás bekövetkezett, a magyar nép új urainak a szolgálatába állt. Kétszer követett el tehát hazaárulást azért, hogy ő maga továbbra is a hatalom csúcsain tündökölhessen.

Az állami vagyon 77%-a került privatizálásra kormányzása alatt, 1 forintokért cseréltek gazdát az üzemek-gyárak! Az energiaszektor teljes privatizációja ráadásul egy olyan adásvételi szerződésben, amely eszközlekötési 8 %-os nyereséget garantál az elkövetkezendő időben.
Ha ki kellett volna építeni ennek a cégnek a teljes magyar energiarendszert, amit megvett, az 4-5000 milliárd, és ezt vette meg 400 milliárd forintért.

Ilyen egy nagyszerű miniszterelnök volt...

Te nagyon OSTOBA!

1. Az idézőjel azért van, mert ezt a mondatot ő mondta, amikor kiderült, hogy hazudott a karhatalmi múltját illetően!
2. Neked rokonod volt ez a pufajkás komcsi?
3. Akkor miért nem morogtál, amikor Zurof örömét fejezte ki, Képíró Sándor halálakor???
4. Nekem te mondj meg semmit, te kis senki!
5. Horn (pufajkás-na és?) Gyula elvtársadról, a következőt írták a felettesei: "Horn Gyula vágott, lőtt, mint a bolond!" Nagyon kegyetlen emberként jellemezték, a törpét. Az elvtársai szerint, a kegyetlenségével próbálta ellensúlyozni a termetéből adódó komplexusait!
6. Te is szoktál vágni, lőni, mint a bolond??? Mert akkor értem, hogy miért sért téged a poén!
7. Rühellem a Sólyom Lacit, de annyiból becsülöm, hogy a sötét múltja miatt nem tüntette ki állami kitüntetéssel!
8. Az a szégyen, hogy még mindig vannak hozzád hasonló nosztalgia komcsik, akiknek könny szökik a szemébe, amikor egy volt komcsi karhatalmista elvtársa megpatkol!
9. Tormay Cécileről, azért nem lehet közterületet elnevezni, mert a komcsik szerint nem lehet elválasztani az írónő „antiszemitizmusát” és irodalmi munkásságát. Én sem tudom elválasztani Horn pufajkás múltját, a politikai munkásságától! Nálam a pufajkás múltja felülír minden mást, vele kapcsolatban!

Az én szememben egy háborús bűnös! És mint ilyen, nem érdemel sajnálatot! Na milyen érzés, ha a "TI HŐSÖTÖKET" bírálják?
Előbb tájékozódj, mielőtt a komcsi celebjeidet védelmedbe veszed! Olvasd el, a történelmet, te "szerencse csomag"! Gondolom, Biszku Béla is fasza gyerek felétek!

Halottról jót,vagy semmit !!!

Soha nem voltam pártkatona és nem is leszek,de azt tanuld meg,hogy a sors úgy is
lerendez mindent és mindenkit előbb,vagy utóbb!A bűnös múltjáért ő is megszenvedett!
Egyébként tisztában vagyok a történelem szennyes dolgaival!Szomorú,de ez sem jobb!

1

Egy kutya mind!

Jót? Jól? Igaza?

Végre egy hülye, amelyik előjött ezzel a dumával. Már vártam!

Na, akkor lássuk!

1. Az eredeti szólás latinul:
"De mortuis nil, nisi bene!"
Sokszor helytelenül használják: "Halottakról jót vagy semmit", de a "bene" az "jólt" jelent, nem "jót".

2. Egy másik verzió szerint:
Egyesek szerint helyesen: "De mortuis nil nisi vere."(Halottakról igazat, vagy semmit.)

Tehát semmi esetre sem úgy, ahogyan te ideböffentetted!
Ennyire már nem tudsz latinul? Ennyire már nem vagy agyonművelt?

Józsi !

Tanulj meg helyesen írni és utána kritizálj te kis túlképzett!

Rudolf János képe

Apróság: 56 NEM nemzeti, hanem "kommunista" forradalom volt

1 - kommunisták csinálták
2 - kommunista követeléseket fogalmaztak meg
3 - és a legvégén, amikor kivégezték őket, még akkor is önmagukat(!) kommunistának mondták

Te meg -mikor "pufajkás komcsizol"- szimplán csak a mai történelemhamisításnak vagy az egyik áldozata

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Tévedsz Zsuzsi!

1. A forradalmat nem a kommunisták csinálták!
A forradalmat, a hétköznapi emberek csinálták! Az egy más kérdés, hogy a komcsikon belül volt egy szakadás. A moszkoviták, a saját nemzetük ellen fordultak (lásd pufajkás patkányok, Horn elvtárs és társai), míg a Nagy Imre vonal egy darabig hezitált, aztán a forradalmárok mellé (tehát nem a forradalom élére) álltak. Nagy Imre október utolsó napjaiban még fegyverletételre szólítja fel a forradalmárokat, mert félti a saját seggét!
2. Semmi "kommunista követelés" nem volt abban, hogy "Ruszkik haza!"
3. Az, hogy a bitó alatt még ragaszkodtak egy totál vesztes ideológiához, az még nem menti fel őket! Ugyanaz történt akkoriban, mint ma az MSZP-ben. Belháború, kizárás, kilépés stb. Csak akkor nem pártot alapított a kiugrott komcsi, hanem a bitóra küldte őket Kádár apád!
Szálasi sem bánt meg semmit a bitó alatt! Ettől most felnézel rá is felnézel?

Én tudom, hogy a magadfajta ballerek már régóta le akarjátok nyúlni ’56-ot, de ez nem fog összejönni! Ti akkor a rossz oldalon áltatok és pont. ’89-ig, a baloldal „ellenforradalomról” ugatott, meg „Horthysta-náci-nyilas-fasiszta-reakciós ellenforradalmárok söpredékről” kiabált, most meg ti csináltátok az egész dicső, forradalmat?
Jani, inkább tanultál volna börtönben, mint az uraddal teázgass. Bent lehet, hogy meg tudsz etetni valakit ezzel az avétos dumával, de itt nem jött be!
Horn, egy koncsi pribék volt és kész!

Te ostoba agymosott! Ha a te

Te ostoba agymosott! Ha a te apádat vagy a testvéredet belezték volna ki ugy, mint a csirkét azok a magukat magyarnak és forradalmárnak nevező köztörvényesbünözők és gyilkosok, akkor nem igy fröcsögnél most itten. Mit akarsz te egy aljas gyolkossal szembeni bánásmód tekintetében? Talán elvárnád, hogy uriembernek nézzenek gyilkosokat. Ha tudni akarod,ezek a gyilkosok járatták le a forradalom eszményét. Csak el kellene olvasnod a korabeli nyugati tudósitók sokkoló beszámolóit, dokumentumait az őrjöngő gyilkosokról.Horn Gyula, amit tett jól tette, és ezt soha nem tagadta és nem i sbánta meg. Igazi gerinces, becsületes Magyar ember volt,nem ugy, mint a mai "kereszténnyé" vedlett erkölcstelen politikus banda.Még a Biszku Béla is gerincesebb, mert ugyanazt vallja,most is mint amit akkor vallott.Pedig tudja, hogy ez a kommunistából "keresztény" tesvérré züllött banda nem kegyelmez neki. Mindezeket csak mint párthovatartozás nélkül mondom el neked, hogy kizökkentselek abból a pszihiátriai állapodotból, amelyben irományod szerint nagyon, de nagyon belesüllyedtél és már csak a gyülölet árad belőled. Túdhatod, hogy az ilyen nyilas időknek örökre vége, kár erölködnöd, nem azokat az időket éljük szerencsére, mint amire te vágyódsz!

Horn

Horn meghalt már?

Te ostoba agymosott! Ha a te

Te ostoba agymosott! Ha a te apádat vagy a testvéredet belezték volna ki ugy (ÚGY), mint a csirkét azok a magukat magyarnak és forradalmárnak nevező köztörvényesbünözők (KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐK) és gyilkosok, akkor nem igy (ÍGY) fröcsögnél most itten. Mit akarsz te egy aljas gyolkossal (GYILKOSSAL)szembeni bánásmód tekintetében? Talán elvárnád, hogy uriembernek (ÚRIEMBERNEK) nézzenek gyilkosokat. Ha tudni akarod,ezek a gyilkosok járatták le a forradalom eszményét. Csak el kellene olvasnod a korabeli nyugati tudósitók (TUDÓSÍTÓK) sokkoló beszámolóit, dokumentumait az őrjöngő gyilkosokról.Horn Gyula, amit tett jól tette, és ezt soha nem tagadta és nem i sbánta (IS BÁNTA)meg. Igazi gerinces, becsületes Magyar ember volt,nem ugy (ÚGY), mint a mai "kereszténnyé" vedlett erkölcstelen politikus banda.Még a Biszku Béla is gerincesebb, mert ugyanazt vallja,most is mint amit akkor vallott.Pedig tudja, hogy ez a kommunistából "keresztény" tesvérré (TESTVÉRRÉ) züllött banda nem kegyelmez neki. Mindezeket csak mint párthovatartozás nélkül mondom el neked, hogy kizökkentselek abból a pszihiátriai állapodotból (PSZICHIÁTRIAI ÁLLAPOTODRÓL), amelyben irományod szerint nagyon, de nagyon belesüllyedtél és már csak a gyülölet (GYŰLÖLET) árad belőled. Túdhatod (TUDHATOD), hogy az ilyen nyilas időknek örökre vége, kár erölködnöd (ERŐLKÖDNÖD), nem azokat az időket éljük szerencsére, mint amire te vágyódsz!
Ennyi helyesírási hiba nem kis teljesítmény, egy ilyen rövid szövegben! Gratulálok!
Tudod, örülök, amikor a hozzád hasonló írástudatlanok szeretnék elmagyarázni a tutit.
Írod:„Agymosott”
Ha ismernéd a történelmet, akkor tudhatnád, hogy azokat koncolták fel a forradalmárok, akik a gyűlölt AVH egyenruháját viselték! Olvass utána ennek a terrorszervezetnek! Volt nyilasokkal megrakott verőlegények, akik közvetlenül a minisztertanácsnak voltak alárendelve (értsd Rákosi és társai). Horn haverod önként lépett be ebbe a szervezetbe, nem sorozott volt! Tudsz követni?
Írod: „köztörvényesbünözők”
Ez a retorika tipikus komcsi duma! Tudod ezt ’89-ig harsogta a hatalom. Lassan váltanod kéne, mert mint alább Jani is írja, mára kiderült, hogy ’56 tulajdonképpen egy kommunista forradalom volt, amit kommunisták vívtak, kommunisták ellen!
Az első lövöldözést az ÁVH-sok kezdték! A Kossuth téri „embervadászat” után mit vártak? Hogy a forradalmárok nyalókát adnak majd nekik? Az „őrjöngő” gyilkosok a Mezőgazdasági Minisztérium tetején álltak és fegyvertelen emberekre lőttek sortüzet! Még tudsz követni?
Írod: „Még a Biszku Béla is gerincesebb, mert ugyanazt vallja,most is mint amit akkor vallott.”
Biszku Béla takonygerince meg is fogja kapni a börtönt! Szerény véleményem szerint ez kevés! Kötelet érdemelne, de ez sem rossz!
Írod: „Horn Gyula, amit tett jól tette, és ezt soha nem tagadta és nem i sbánta meg. Igazi gerinces, becsületes Magyar ember volt,nem ugy, mint a mai "kereszténnyé" vedlett erkölcstelen politikus banda.
1 „Horn Gyula, amit tett jól tette, és ezt soha nem tagadta és nem i sbánta meg.” nem ugy, mint a mai "kereszténnyé" vedlett erkölcstelen politikus banda.
Ezt a mondatot szerintem gondold át, ugyanis a BTK 269/C szakasza:
„Btk. 269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekményt az követi el, aki nagy nyilvánosság előtt a tényállásban szereplő rendszerek közül az egyik rendszer által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekményekre valósítja meg a tényállást. Tehát a bűncselekmény elkövetéséhez nagy nyilvánosság szükségeltetik, amely a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (Btk.) 137. § 12. pontjában foglalt értelmező rendelkezés szerint a bűncselekménynek a sajtó, egyéb tömegtájékoztatási eszköz, sokszorosítás, illetőleg elektronikus hírközlő hálózaton való közzététel útján történő elkövetését jelenti.”
A pufajkások (Horn Gyula is!), egy olyan szervezet tagjai voltak, akik népirtás és emberiség elleni bűntetteket hajtottak végre. Ha te ezt helyesnek gondolod, akkor közel állsz ahhoz, hogy kimerítsd a Btk. 269/C pontját! Érthető?
2. „nem ugy, mint a mai "kereszténnyé" vedlett erkölcstelen politikus banda.”
Utálom a mai politikusokat is, de a „kereszténnyé vedlettek” nem is lövettek fegyvertelenekre! Érted?
Írod: „Mindezeket csak mint párthovatartozás nélkül mondom el neked, hogy kizökkentselek abból a pszihiátriai állapodotból (PSZICHIÁTRIAI ÁLLAPOTODRÓL), amelyben irományod szerint nagyon, de nagyon belesüllyedtél és már csak a gyülölet (GYŰLÖLET) árad belőled.”
A párthovatartozásodról most nyilatkoztál. Amikor azt fejtegetted, hogy a kommunista karhatalmisták helyesen jártak el, amikor fegyvertelenekre lőttek. Illetve helyesled a Horn félék tetteit. Itt hívnám fel a figyelmedet, salgótarjáni, illetve a Nyugati-pályaudvar melletti sortűzre, amit már a pufajkások műveltek. Tehát hagyjuk a pártatlanságodról írt baromságot! Te olyan vörös vagy, mint a pártkönyved!
A „pszihiátriai állapotrainkról” annyit, hogy írásod alapján nagyon ingerült lehettél, amikor választ írtál! Vagy ingerült voltál, vagy analfabéta vagy! Más magyarázatot nem tudok elképzelni arra, hogy ennyi helyesírási hibád van!
Gyűlölet?
Igen gyűlölöm az olyan primitív, írástudatlan bunkókat, akik bár soha sem olvasták a történelemkönyveket, mégis oktatni szeretnék azt!
Bár inkább sajnállak, a primitív tudatod miatt! Nem tudok gyűlölni egy szellemi fogyatékost!
Írod: „Túdhatod, hogy az ilyen nyilas időknek örökre vége, kár erölködnöd nem azokat az időket éljük szerencsére, mint amire te vágyódsz!”
Hogy jönnek ide a nyilas idők? Én arra vágyom, hogy a komcsi bűnök elkövetői, mentegetői mind elpatkoljanak!

Szerintem, egyelőre ne is foglalkozz a történelemmel! Éppen elég lesz neked, a magyar helyesírás szabályaival ismerkedned!
Remélem tudtam segíteni neked!
Baráti üdvözlettel!

re

szokásos agyfosásod szórakoztató...

Őrülök, ha

Őrülök, ha szórakoztathatlak! A lényeg attól még nem változik!
Hála az én Istenemnek!
Te meg vagy megérted, vagy nem! Az meg a te dolgod! Ebben már nem tudok segíteni!
Rengeteg írástudatlan ember fejében kell még világosságot gyújtani! Bár úgy látszik, hogy a baloldalon, vannak menthetetlenül sötét emberek!
:-)

István királyunk

nem kibelezett, csak felnégyeltetett, megvakított, kinyírt, lepaktált, tömegmészárolt..."oszt" mégis.....jó?

Látom, ez nem tűnt

Látom, ez nem tűnt fel!
Kr.u. 1000-ben semmi különös sem volt abban, ha valakit felnégyeltetett, megvakított stb. egy király! Akkor ez bevett dolog volt!
Tudod, valószínű, hogy valamit jól csinálhatott, mert 1000 évvel később is Szentként tisztelik világszerte, Istvánt! Ám Horn haverodra, max. a hajdani NDK-sok emlékeznek még jó szívvel, illetve a hozzád hasonló, baller csicskák!

’Meghótt, oszt annyi! Nekem és sokaknak nem fog hiányozni!
Szóval nagyon sánta a példád!

De ugye most nem az jön, hogy "akkoriban állatkínzók voltak, mert lóháton jártak és nem autókkal"????
Te szerencsétlen nyomorék!

Rudolf János képe

A történelem dönti el

van haladó irány amit tipikusan "progresszívnek" mondanak - baloldali sajátosság
és van un. reakciós irány (=maradó, visszahúzó) - ami meg tipikusan jobbos szokás

De te ettől még a "jobbikkal" visszamehetsz a feudális "vitézek" világába

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Horn nagyon kegyetlen pufajkás volt

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C3rqS_wFioI

"Horn nagyon kegyetlen pufajkás volt, lőtt, mint a bolond"

re

én meg mesélnék valamit:

10 éve elhunyt nagyapám nővére Budapesten élt -sajnos már ő sem él- mesélt Wittner Máriáról.

elmondta, hogy látta a drága nagyságos asszonyt ahogy berúgva az ajtót a pincében már küldte is a sorozatot a géppisztolyból, azt sem nézve, ki van benn.

NEM véletlenül ült a kevésbé tisztelt nagyságos asszony, csak egyre kevesebben élnek abból a korból, az idő pora - nameg a mese habbal- elfedi az igazságot.

És a nagymamám még él, de ki hinne neki? Most nem viccből kérdem, az egyik oldalnak hisznek a népek,a másiknak nem? SAJNOS akkor nem volt kamera ami felvegye...

ENNYIT erről...

Nincs bizonyíték, csak egy öregember állítása?

Tehát, amit ideírtál, nem is igaz!
Köszönjük Emese!
:-)
Az én nagyapám pedig ismert olyant, aki hallott olyanról, aki látott olyant.....

re

nevess csak, mi is nevetünk rajtatok, agymosott cigánykedvelő narancsdroidok....

Neked senki sem szólt?

Nem szép dolog ám "cigányozni"!
Azt csak a "nácikok", meg a "gárdákok" csinálják! Egy magára valamit is adó ballib seggfej nem tesz ilyent!
Vagy te is egy fajgyűlölő náci vagy?
Hogy van az, hogy ti nem szeretitek, ha jobbról "cigányoznak", de ti lépten-nyomon nyomjátok?
Amúgy leszarom, ha Viktort cigányozod! Szerintem is van benne valami! Engem ezzel nem nem bosszantasz!
:-)))))))))))))))))))

Ui.: Na, most van gáz, mi? Itt egy "narancsdroid", aki nem bírja a Vityát! UPSZ! Most mi van, mi?
Te meg: - "Háááát őőőőőőő, izééééé, akkor őőőőőőő.........
:-)))))))

A Bilderbergek öröksége/filmajánló/

Cím: A Bilderbergek öröksége
Színes EU-s film.
A főszerepben: Viviane Reding (magyargyűlölő, kivénhedt ripacs)
A történet röviden: Reding asszony (nem mellesleg a hazai bal-lib söpredék nagy barátja és szócsöve) kijelentette, hogy abban az esetben, ha nem a saját, vagy a gazdái (Bilderbergék) szája íze szerinti eredmény születik a magyarországi választásokon 2014-ben, akkor mindent el fog követni a választások eredményének megfirkálásáért!

Ebből az derül ki, hogy nekik már megvannak a befutóik, akik veresége esetén ismét neki fognak esni az országnak odakintről!
Azért az furcsa, hogy ugyanez az EU szokott nagyon aggódni pl. az orosz választások tisztasága miatt! Miközben pont az EU tag, Nagy-Britannia titkosszolgálata hallgatta le Lavrov telefonbeszélgetését, a londoni G8 csúcson!
Hát kedves ballerek!
Igazán megválogathatnátok, hogy kihez is dörgölőzködtök az EP-ben!
Ha igaz a hír Redingről (ami szinte biztos), akkor többet senki se jöjjön az EU értékeivel, alapjogokkal stb.
A jelek szerint, a Reding félék szarnak a legmagasabbról a ezekre. Úgyhogy ezentúl ne is óbégasson senki, hogy ez, vagy az a magyar törvény nem tetszik Brüsszelben valakinek!
Épp olyan hiteltelenné vált ő is, mint a jogi végzettséggel sem rendelkező „JOGI BIZTOS”, Tavares (tavaris), vagy az érettségivel sem rendelkező, alkoholista Martin Schulz, vagy a pedofil hajlamairól ismert, drogos, szésőbalos és szélsőséges liberális Kohn Bendit!
Nem semmi csapattal álltak fel Magyarország ellen! Ha még hozzá veszem az itthoni MaSZoP-os, DK-s, PM-es, E-2014-es pancserokat, háááááát……
Nem semmi, hogy ennyi, szarból gyúrt alaknak, még van pofájuk kiabálni, hogy a másik cipője,egy picit szaros lett!
Válogassátok meg, hogy kivel haverkodtok odakint, lúzerek!
Megint MEGCSINÁLTÁTOK! Gratula!
Hogy tudtok ennyiszer mellé nyúlni, bengák?

Nem zavar, hogy Reding határozottan cáfolta?

Majd ha a Magyar Nemzetben megjelenik egy cikk, hogy "... forrásaink szerint TE ezerrel szívtad Orbán farkát...", akkor azt is elhiggyük?

Bilderberg csoport főbb

Bilderberg csoport főbb kitűzései:

- egységes globális értékrend kialakítása
- a világ népességének centralizált igazgatása
- új világrend kialakítása, amelyben nincs középosztály, csak urak és szolgálók
- növekedésnélküli társadalom, ahol nincs prosperitás vagy haladás, csak egyre nagyobb hatalom és vagyon az eliteknek
- folyamatos háború és kreált gazdasági válságok
- az oktatás abszolút kontrollja a közgondolkodás befolyásolása és a vezetők előválasztása érdekében
- a WTO és a NAFTA globálissá tétele
- A NATO világhadsereggé tétele
- globális jogrendszer kialakítása
- globális jóléti állam lérehozása, amelyben az engedelmes szolgákat díjazzák, a lázadókat pedig üldözik

Nem zavar!

Jaaaaaaa? Ha tagadja, akkor minden rendben van!
Persze, hogy tagadja! Mi mást tehetne?
"Igen beismerem, meg akartam bundázni a magyar választások eredményét, ha nem az én befutóm nyer!"
Vagy mi?

Simán eltudom képzelni a baloldalról ezt is!
Nincs ebben semmi új! A kék cédulás választásokat is a baloldal nyerte! Nektek, már rutinotok van a csalásban!
Csak azt nem értem, hogy amikor nyertek, akkor "szabályos, demokratikus" a választás, ha vesztetek, akkor "csalás történt, megfélemlítés" stb.
'Há hogy van ez?
Gyerekek, a ti vazéretek ismerte el, hogy hazudoztok össze-vissza (reggel-éjjel, meg este)! Akkor miért kellene hinni a baloldalnak?
Aki a baloldalnak ezek után bármit is elhisz, az egyéb gazemberségre is képes!

A Te logikád

alapján ha Te is tagadod, hogy ezerrel szívod Orbán farkát, akkor naná, hogy ezerrel szívod!

Akkor most tagadod, vagy nem tagadod?

Engemet nem zavarna ha ...

100 pióca szívná a k...a anyját!

Na figyeljél jobbiller !

Azt kellene sürgősen eldönteni,hogy Magyarország kelethez,vagy nyugathoz akar tartozni és
milyen ideológia mentén szeretne politizálni és erről tájékoztatni az érdekelt feleket!

re

megjött a narancsdroid....

Hűűű

ez tényleg nagyon ciki!!!!!

Újabb ámítás Balaton ügyben ?

Figyelemmel kísérem a Balaton vízállását,mivel azt mondták a szakemberek,hogy
befejezték a Sió csatornán keresztüli balatoni víz leengedését!
Kérdésem az lenne az urakhoz,hogy lehet az, naponta csökken 1cm-el a vízszintje,de
ezt komolyan kérdezem?!Most lezárták,vagy nem zárták le a Sió csatornát?Esetleg ismét
hülyének néznek minket állampolgárokat?Esik az eső táplálja a Zala folyó és csökken
a vízszint!?

Sok mindenben....

...igazad vagyon, de azért vedd azt is figyelembe, hogy a Balaton 77km hosszú, szélessége 1,3–14km között ingadozik és felülete ~594km² (a láposabb területeket nem számolva). Ezen a felületen 24 órán át párolog. Ha nem esik elég eső, akkor folyamatosan csökken a vizszint, hiába van pár kis patak és a Zala, ami előbb a Kisbalatont táplálja. A viszont tény, hogy a sok barom "szakember", féltve a délparti villáját, idő előtt és túl sokáig hagyta a Sión lefolyni a vizet! Eleve hibás a vizszintmérés Siófoknál. A Keszhthelyi öbölnél kellene mérni, s ennek kellene mérvadónak lennie!

Elnézést kérek ...,

...de tudom miről beszélek,mivel részt vettem a Balaton vízvédelmi tervek elkészítésében!
Ismerem a problémákat és nagyjából tisztán látom a kialakult helyzet lényegét!
A legnagyobb baj az,hogy soha nem a szakmai vélemény a döntő szempont,hanem a b...sz
politika,aminek mindnyájan érezzük áldásos tevékenységét nap mint nap!Egyébként pedig
engem speciel jobban érdekel a Balaton vízszintjének tartása,mint a furfangosan
megszerzett gyökér politikus árterületen lévő nyaralója!Sajátítsa ki az állam és bontsa
le!Elvégre ebből akar megélni az ország és a belőle befolyó pénz 2500-3000 milliárd forint!

Érettségi, érettségi....

Avagy: KINCS, AMI NINCS!
Nemrég még habzó szájjal, vörös fejjel üvöltöztek a BALLEREK, hogy plágium miatt, Schmidt Pál 'mongyon le!
Hát, kedves ballerek!
Most meg kiderült Martin Schulzról, hogy még ÉRETTSÉGIJE sincs, nemhogy diplomája. Sőt, a Spiegel cikke szerint, egyszerűen kivágták, mint a taknyot, miután kétszer is megbukott!
Nagyon el 'teccettek hallgatni, a baloldalon! Na, mi a baj?
Bár igaz, ami igaz! Ezzel, egy dolog biztosan nem következhet be. Mégpedig az, hogy felmerülne a doktorijáról, hogy plagizált, mint S.P.! :-) Sőt, még az utcaseprőből is lehet EP elnök! Igazi proletár karrier!
Hát igen! Az ilyen aluliskolázott, alkoholista (Spiegel) proletárok képviselik a baloldal véleményét az EP-ben és kritizálják élesen Magyarországot!
Bizony így fordulhat elő, hogy a szintén jordán pozitív formájú, Tavares-tavaris sem rendelkezik jogi végzettséggel, jól lehet, jogi biztosként, ő világította át a magyar jogrendszert!
Értem én, hogy a baloldalon nincs szükség végzettségre semmihez, de akkor talán, a másik oldaltól sem kellene számon kérni ugyanezt!
Elvtársak! Mit mondott Lenin apátok? Tanulni, tanulni, tanulni! Ti, ne a más bizonyítványait vizsgálgassátok, hanem előbb szerezzétek meg a sajátotokét

nem az a probléma SP-vel,

nem az a probléma SP-vel, hogy nem érvényes a doktorija, hanem az, hogy hazudott.

Mit hazudot??

Mit hazudot??

Akkor a Gyurcs(ót)ány bandával nincs bajod?

Pedig: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
Sőt: "Hazudtunk reggel, éjjel meg este".

Többes számban! Tehát a szoci vezetés! A baloldal gerince(?). Ezért a dumáért és 2006 őszéért verték rommá a MaSZoPot! És most még van pofájuk indulni a választásokon! Hö-hö-hö!
Miről is beszélgetünk?

Na, ’fékülj egy kicsit, mielőtt ilyen 'okosságokat böfögsz ide!
S.P. megbukott és lelépett! Gyurcs(ót)ányt majdnem lapáttal kellett kipofozni a helyéről! A szocik mit kommunikáltak? "Volt bátorsága kimondani az igazat"! A "hős", mi? Aztán meg ellene fordult a saját pártjának nagy része! Ez a híres "baloldali szolidaritás"! Hát, köszönjük baloldal! Megcsináltátok! Meg ám!
Mint a 9 évvel ezelőtt indított, EU-s, túlzott deficit eljárás elindítását! Azt is jól megcsináltátok, de nagyon!

Ne felejtsük el

a másik nagyeszűt, Viviane Redinget, aki jogi végzettség nélkül osztja az észt Magyarországnak jogi és alkotmányügyi kérdésekben.
Az egész EP idióták, karrieristák, ingyenélő politikusok hitvány gyülekezete. Semmiteln gazemberek, akik keverik Budapestet Bukaresttel, akik naponta elítélik Magyarországot, hol ezért, hol azért, (ami épp eszükbe jut) miközben a Benes dekrétumok máig tartó érvényessége nem bántja az igazságérzetét. Mert az belefér az európai demokráciába.
Mielőbbi népszavazást az EU-ból való kilépésről!

Ki nem sz@rja le

az általatok említett külföldi fazonokat?
De az ő gyarlóságuk miért mentené Orbánt vagy Schmitett.

Ők itthon gyarlók, a mi vérünket szívva, Shulznak meg még az ábrázatára sem emlékszünk.

Okostojások! Önálló gondolkodású magyarok vagytok, vagy seggnyalók? Ez itt a kérdés, válasszatok!

SUTYERÁK

Sutyerák elvtárs!

Az a helyzet, hogy a honi ballerek ezekhez a senkikhez szaladgálnak, hogy Magyarországnak aláfűrészeljenek! Ezek a külhoni elvtársak pedig teszik is a dolgukat! Olyan hülyeségeket dumálnak, amit az itthoni elvtársaik hazudoztak a fülükbe!
Az itthoni MaSZoP-os senkik- élükön a másik alkesszel, Szanyi Tibrával- pedig, a Martin Schulzokon keresztül folytatják azt a nemzetpusztítást, amihez csak ők, a baloldal értenek és amit akkor műveltek, valahányszor kormányon voltak! Ők látják el folyamatos csúszatás és hazugság munícióval a kinti pondrókat! Nem igaz, hogy nem látod át! Nem igaz, hogy nem látod, hogy nincs egyetlen tiszta múltú baller sem a MaSZoP soraiban, aki alkalmas lehetne miniszterelnöknek! Horn Gyulát kivéve, az összes Szoci miniszterelnök idő előtt megbukott! Szerinted miért? Mert mind tiszta erkölcsű proletár volt, mi?
Maradjunk annyiban, hogy a baloldalnak, a legkisebb erkölcsi alapja sincs ahhoz, hogy a jobboldalt bírálják!
Azt mondod, nem érdekelnek a külföldi elvtársaid?
Ok!
Akkor lássuk a hazai senkiházikat!
Horn pufajkás-"Na és?" Gyula, Medgyessy D-209-es Péter, Gyurcsótány hazug Ferkó (Elqró), Lendvai MSZMP-s cenzorasszony Ildikó, Szanyi fullalkoholista Tibi..... stb.

És ez még csak annak a bizonyos bűzlő halacskának a buksija volt!
Tovább is van, mondjam még?
És most jön a slusszpoén:
Nem vagyok Fideszista, sem Jobbikos! Egyetlen pártot, vagy politikust sem támogatok! Jobboldaliként elvetem a pártokat.
Önálló gondolkodás? Pont az miatt nem választok pártot, mert saját véleményem van! Én nem tartozom a "két rossz közül a kisebbiket választom" birkanyájba! Aki nálam elvágta magát, annak többé nem hiszek! Na, a baloldal prominensei nálam rég lejátszottak! Még az MSZMP idejében!
Én elhiszem, hogy Schulz ábrázatára nem szívesen emlékszel. Én sem! Nem túl szép látvány, ahogyan Tavares-tavaris sem! Ettől függetlenül ők keverik ellenünk a szart odakint, a hazai elvtársaik pityergéseit meghallgatva!
Ne gyere nekem ezzel a „semmi közünk a Schulz félékhez dumával”! Ugyanis épp a baloldal az, aki úgy örül minden Magyarországot illető kritikának, mint egy falat kenyérnek! Ha Schulz úr Magyarországot elmarasztalja valamiért, a másnapi Néphazugság szalagcímen hozza. Ha kiderül Schulzról, hogy egy alulművelt, iskolázatlan paraszt (elnézést a parasztoktól), az más nem éri el a baller inegrküszöböt!
Tudod, nagyapám azt mondta: „Fiam, ha csúfolnak, mindig nézd meg, hogy ki teszi! Nem érdemes minden szarjankóval összemocskolni a kezedet!” Az öreg jól mondta. Tényleg nem éri meg az ilyen senkiházival foglalkozni, de az mégsem járja, hogy kiszól a szar, a trágya alól!
Hát az ilyen szardarab ballerek is visszavehetnek az arcból, mert semmi alapjuk sincs kritizálni senkit! A baloldal örökségével, itt Magyarországon pedig pláne!

a cigány

orbánról is beszélnél, mint senkiházi?

légyszi!

aki soha nem dolgozott, mégis milliárdos, légyszi beszéljél már, bár te senkinek nem tolod a szekerét, de mégis csak a pirosakat osztod!

Tudod, kettős mérce, amit TI nem ismertek.....

Te magad vagy a kettős mérce, te bohóc!

Írod: "a cigány orbánról"!
Amikor a jobboldalon "cigányoznak", akkor nácit kiáltatok! Ha lehet olyan hangosan, hogy Büsszel is hallja és szaladjon megtörölni a nózitokat! Utána meg cigányozzátok a ’Zorbánt? 'Há, hogyan van ez? Náci vagy, ficsúr? A Gárda ellen morogtok, de simán lecigányoztok bárkit!
Hát most szabad "cigányozni", vagy nem?
„Kettős mérce.” Hö, jó vicc!
Legalább annyi eszed lehetne, hogy ebbe nem ugrasz bele! Ennyire hülye nem lehetsz!
Ne adj ilyen magas lasztikat, mert behúzom az ászt!

Nagyon szívesen!

Orbán Viktor, aki soha sem dolgozott és mégis milliárdos! Hogy lehet ez? Még egyszer leírom, hogy a baller agyadig is elérjen:
"Nem vagyok Fideszista, sem Jobbikos! Egyetlen pártot, vagy politikust sem támogatok! Jobboldaliként elvetem a pártokat.
Önálló gondolkodás? Pont az miatt nem választok pártot, mert saját véleményem van! Én nem tartozom a "két rossz közül a kisebbiket választom" birkanyájba! Aki nálam elvágta magát, annak többé nem hiszek!"
Rühellem az Orbán féle bagázst is! Kövér bajszos kutya Lacástól, Lázár pökhendi Jánosostól, Pálfi alkesz Pistástól, mindenestől!
De egy tény az államadóságot ők csökkentették! Ráadásul nem tudok róla, hogy bármelyikük is tagja lett volna a kommunista diktatúra fegyveres terrorszervezetének! Nem tudok arról sem, hogy bármelyikük is besúgó ügynök lett volna a kommunista érában! Ha te tudsz ilyeneket, kivele!
Ja, igen! És van érettségijük is, hogy az eredeti felvetésemhez visszakanyarodjak! S.P. doktoriját nagyon megvizsgálta a baloldal. Le is mondott! Schulz úr(?) nem mond le. Miért? Mert ugyanabból a pofátlan politikai családból származik, mint a MaSZoP és te!
Kettős mérce?
Nesze! S.P. doktoriját minden szögből megvizsgálni, de Martin Schulz érettségije (ami ugye nincs is) bagatell tétel, ugyan szóra sem érdemes!
Hát kérem, úgy látszik, hogy a baloldal nem képes elmozdulni a Zobrán bányák kérdésétől!
Most már jó lenne egy olyan politikust állítani odaát, aki nem bukik meg miniszterelnökként és nem is volt pufajkás! Amíg ilyen nincs, addig csitu legyen odaát!
„Csiba, te liba, ne magyarázz!”

Csökkenő államadósság?

Te egy állam-adó-csökker vagy, csak a tényekkel nem vagy tisztában.

MAGYAR HÍRLAP online (nem NÉPSZAVA!), 2013.május 17.

"Megugrott az államadósság!
"Az államháztartás bruttó, maastrichti adóssága a GDP 82,2 százalékán állt és 23 340 milliárd forintot tett ki 2013 első negyedévének végén - derül ki a nemzeti számlák első negyedévi előzetes adataiból, amelyeket pénteken tett közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB)."

SUTYERÁK

Elismerem!

Bár tegyük gyorsan hozzá, hogy mihez képest nőtt? Mert ez ugye nem mindegy!
Viszont, ha ejtenél pár szót a megszüntetett deficiteljárásról, amelyet 9 éve, tehát a szocionisták idején kezdeményeztek ellenünk, azt nagyon megköszönném!
Kérlek adatold már ki ezt is!
Köszi!
Ui.: Mivel a Népfaszát is megemlítetted, ezért csak annyit, hogy jól teszed, ha nem abból informálódsz! Hajdan a szakszervezetek és a szocdemek lapja volt, mára a hivatásos és a bérrettegők vicclapja! Azt ne olvasd, mert káros az egészségre!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel