[hozzászólás] Reptér cca havi ezer utas, darabjuk 11500 forint közpénzből - sok vagy kevés?

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Ha az összes érkezett utas Hévízre jött(ami nem igaz) és ha minden egyes utas 10-10 vendégéjszakát töltött volna Hévízen(ami nem igaz) és ha mindegyik vendég után befizette volna a szállásadó az IFA-t (ami megint csak nem igaz), akkor...

A Reptér gazdasági helyzetével kapcsolatban feltett kérdésem alapja:
2013-as adat:
kiadás: 535 millió bevétel: 365 millió
Különbség: - 170 millió
önkorm.támogatás: 50 millió
pályázati pénz 20 millió
HIÁNY: 100 millió EZT KÉRDEZTEM
2013. dec. 31-i állapot a beszámoló szerint (2014.febr.28-i testületi anyag)
2.200 ezer kintlévőség
19.900 ezer tartozás a szállótóknak
23.577 ezer hiteltartozás
Érkezett utasok összesen 14730 fő,
ebből személyzet 1956 fő
érkezett vendég 12.774 fő 2013 évben!

2014. III. negyedéves beszámoló:
kiadás: 309 millió bevétel: 152 millió
Különbség: -157 millió
Fedezet 50.millió önk.tám.
30 millió állami támogatás

HIÁNY - 77 millió

Hiteltartozás a III. negyedév végén az október 28-i testületi ülés anyaga szerint:
42.507 ezer Ft
Tartozás szállítók felé 42.841 ezer FT
Tartozás összesen: 85.348 ezer Ft
Követelés vevőkkel szemben: 30.295 ezer Ft
különbség: - 55.053 ezer Ft
+ -77.000 ezer Ft
EZT KÉRDEZTEM! -132.053 ezer Ft
A kintlévőségek nem fedezik a fennálló hitel és a szállítói követelések együttes összegét.
2014. érkezett utasok száma: 7021 fő
(2014. aug.31-gyel bezárólag)

Ha az összes érkezett utas Hévízre jött(ami nem igaz) és ha minden egyes utas 10-10 vendégéjszakát töltött volna Hévízen(ami nem igaz) és ha mindegyik vendég után befizette volna a szállásadó az IFA-t (ami megint csak nem igaz), akkor az adóbevétel maximuma állami támogatással együtt: 78.750e Ft. Minden egyes szempontot figyelembe véve ennek a 70 %-a realizálódhatott, ami jó esetben 55 milliós bevételt jelenthet a mínusz 132 millióból és még nincs vége az évnek, amikor a kiadások nagyságrendekkel növekednek a csökkenő bevételekkel szemben!

eredeti hozzászólás linkje: http://www.helikonportal.net/hir/papp-gabort-csalassal-gyanusitjak#comment-46911

Tényleg kellene ide egy moderátor

mi a bánatról jutott eszetekbe a temető? Néha lezuhan egy sajnos. De más összefüggést nem látok. Sokkal súlyosabb ez a fenti kimutatás, de sajnos ez tipikusan az a dolog, hogy amikor egy atomreaktor telepítését azonnal megszavazza a grénium, de a mellette lévő kerékpártároló építéséről órákig vitatkoznak. Mert azt legalább agyilag fel tudják fogni. Nem akarom elhinni, hogy ilyen sötétek vagytok. Ez mindannyiunk pénze, a város tanulatlan ostobái szórják olyan dolgokra, amik teljesen feleslegesek, de nekik nyilván hasznot hoz személyesen. Holott tehetnék a közért is, Hévíz helyi közlekedése kritikán aluli. Ha tetszik, ha nem a Tó miatt ez a város az idős, beteg emberek paradicsoma lehetne és volt az is sokáig. Azzal, hogy turisztikai központtá próbálják fejleszteni, tönkreteszik. Annak alkalmatlan, fél nap alatt lerohanható, utána halálra unja magát mindenki, alig várja, hogy tovább menjen. Ezzel szemben, akik tényleg gyógyulni jönnek, azokat zavarják ezek a másféle kultúrájú emberek, igy inkább elmaradnak. A reptérnek lehetne létjogosultsága, ha nem a város állná az összes költséget és igy ráfizetéssel üzemeltetné, de ehhez intelligens, komoly szakemberek kellenének.

az ilyen gondnokot azonnal

az ilyen gondnokot azonnal ki kell rúgni,de a főnökét is aki engedi ezeket a szégyentelen visszaéléseket,és igen a temetkezésnek a szalasztó utcán van az irodája, ilyet hogy egy köztemetőbe is befészkelje magát a haszonlesés lopás csalás, a gondnokot és a főnökét aki ezt elnézi és megengedi neki azonnal ki kell rúgni! ez kegyeletsértés!!!!

keszthely szégyene a szent miklós temetői maffia

az ilyen "gondnokot" (gazembert) azonnal ki kell rugni!!! csak a jó ég tudja mióta lophat,csalhat "munkaidőben"! de szép egy főnőke lehet aki beleegyezését adja ehez,azt hiszem a szalasztó utcán van az irodájuk,fizetnünk kell sulyos pénzeket a sírhelyért satöbbi satöbbi,ezek meg mindenért pénzt kérnek,meg várnak! vagy lehet hogy a főnökének is tejel ez a "gondnok"? egyre szégyenlem magam hogy keszthelyi vagyok,egy kispénzü nyugdíjas!

lopás és csalás a keszthelyi szent miklós temetőben!

vigyázzanak a keszthelyi szent miklós temetőbe a gondnokkal a kesztölci bélával mert csaló minden munkát elvállal maszekba és kihasználja a gyászolókat a pénzért,lop s lopat a temetőbe,hogy ő sírkövezzen, ellopatja a virágokat és a kidöntött fákat is eladja tüzifának !!!

A véleményem szerint

A véleményem szerint, ennek a portálnak egy nagy baja van. Mindenki név nélkül anonim mód bármit beírhat "a szólás szabadsága" mögé bújva. Érdekesnek tartom, hogy míg más portálokon az autó moderátor vagy az admin a legkisebb trágárkodásokat is törli, addig itt a legutolsó személyeskedésekig, nevek említéséig mennek el a hozzászólások. Ez a véleményem szerint tűrhetetlen és erkölcstelen. Javaslom a portál üzemeltetőjének, hogy a hozzászólások regisztrációhoz és saját névhez (nem nick-hez) legyenek kötve. Onnantól minden máshogy működne itt. Szerintem ha egy embernek problémája van a másikkal és ilyen portálon szeretné rendezni a nézeteltérését, a legkevesebb az, hogy megnevezi magát. Ha valaki, valakit ilyen súlyos dolgokkal vádol és nem nevezi meg magát, az én szemembe nagy kamu, lejáratás. Szerintem az illető akit vádolnak, kollégái és volt kollégái körében nézzen körben. Sajnos ebben a világban eléggé eldurvult pozícióharcok folynak... Én az ő helyében valamelyik kollégára gondolnék. Remélem a hatóságok jól végzik a dolgukat és mihamarabb kiderül az igazság.

Az én véleményem szerint meg!

Ennek a portálnak sajnos nem egyetlen nagy baja van.
Hűséges olvasója, talán minden szerénység nélkül mondhatom első és talán egyetlen "KITILTOTT" kommentelője "poresz56" néven a "szólás szabadság" védelmezőjeként soha nem írtam anonim módon.
Mégis rendszerint törölték az általam fontosnak vélt kommenteket,helyette a mocskolódóknak helyt-adva ocsmány személyeket sértő bejegyzéseket meg támogatva //"admin"Rudolf Jani bandája// nagy élvezettel irányítja portálját.
Az meg ,hogy saját névvel "REGISZTRÁLT"felhasználót elnémítanak,ellehetetlenítik egyszerűen aljasság.
Aztán,hogy a "hatóságok" (polgármesterek,képviselők,stb.)nem az igazságot védelmezik az biztos,személyes példámból kiindulva személyeknek itt nincs helyük,csak "VENDÉGEK"élveznek bizalmat személytelenül minden kockázat nélkül.
www.porkolabgyorgy.hu

Névregisztráció sem

Névregisztráció sem segítene, álnevet adnának meg.
Facebook profilos hozzászólás egy fokkal jobb lenne.

Tökéletes ötlet

Tökéletes ötlet!

Hazúg vádaskodás!

Aki ezt írta az rosszindulatú személy, mert az ott dolgozókról inkább csak jót lehet
mondani, mert segítőkész rendes tisztességes emberek kivétel nélkül!
Békés karácsonyi ünnepeket és boldogabb újévet kívánok nekik, mert megérdemlik!

Befejezhetnéd a hazug

Befejezhetnéd a hazug lejáratást, Te sírkő-kereskedő, ha már nem sikerült a silány kínai-indiai sírkövekkel lenyomnod a konkurenciákat, mocskolódással próbálkozol.
Mi van a megsüllyedt síremlékekkel, kijavítottad már?

Sikersztori

'A reptér sikersztori' - Könnyid László

Ne bántsd!

Elég a baja! Kegyvesztett lett!Ellöködték a húsosfazéktól!Papp Gábor mostmár nem neki udvarol,most a Lukács a kedvenc!Amikor a Könnyid volt a menő,akkor az hozta az embereit "nagykövetnek" most a Lukács a menő,most a Lukács hozza a "nagyköveteket".

miért?

a nagyfejesek odafönn nem ue. pofázzák?

Egész oldalon a ZH-ban? Mo. jobban teljesít?

Rekord államadósság, 4 millió szegény, 15 új adó csak 2015-ben?

Hazudnak éjjel-nappal. A pannon puma megdöglött, csak még nem bűzlik....

45 millió+ 113 millió. Az

45 millió+ 113 millió. Az mennyi?

Már bűzlik a rendszer...

Èrzik is a fideszisták a saját szagukat, de az egyfajta akólszag nekik, nem vesznek tudomást róla, mert megszokták, mint a saját fingjukat, vagy lábszagukat. És ugye ebben a pártban nem illik szólni, hogy ideje lenne mosdani egy kiadósat.
Ráadásul sokan élvezettel (ès nagy haszonnal) szagolgatják a bűzt.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel