Keszthely lehetőségei

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Várnánk az ötleteket mik azok a fejlesztési lehetőségek, tervek amivel városunkat el lehetne indítani. Lehetőség szerint ne a bar..ságok kerüljenek ide hanem a megvalósítható ötletek

HITEL AJÁNLAT

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com

A fejlődés gátjai Keszthelyen!

A jelenlegi "hatalmi elit"! Teljesen új vezetésre lenne szüksége a városnak a
régi brutálisan arrogáns vezetéssel szemben! Lehet választani októberben, hogy
jobb legyen! A jelenlegi vezetés részemről megbukott!

Az idei nyáron sokkal több

Az idei nyáron sokkal több turistát láttam a keszthelyi sétáló utcában, mint bármikor. Legtöbbször nem volt éppen strandidő, igy mindenki sétált, nézelődött. Sok turista fényképezte az Amazon putri- szerü külsejét. Mért nem jutott még egyik illetékesnek sem eszébe molinóval eltakarni a - ki tudja mióta - renoválásra, vagy átépitésre, vagy lebontásra váró épületet?

A kastély előtti parkolóóra napokig nem müködött. A magyarul nem beszélők tanácstalanul nézelődtek, hol lehetne fizetni, semmi utmutatás arranézve, merre induljanak másikat keresni. Minekis??

A kastély és a Szalasztó u. között muzeumi koru pad árválkodik, ránézésre kb. 30 éve nem látott festéket. Éppenhogy áll a lábán. De lehet, hogy a Dottó megállójában még ennek a roskatag padnak is örülnének az ott tipródó emberek, gyerekek.

A Szalasztó és a sétáló u. sarkán lévő vendéglátóhelyen ócska, bomlásnak indult müanyag székek, koszos párnákkal és asztalokkal "hivogatják" a turistákat.

Mondjam még? Pedig olyan kevés kellene, hogy ez ne igy legyen!

Orbánia !

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_rt_felcsutja_bekerult_a_vilagsajtoba.579478.html

Lehet szavazni !!!

Séta a parton

Mai sétánk észrevétele: a munka a pavilon sor és a móló előtt hetek óta nem haladt szinte semmit.
Pedig nem nagy dologról van szó, egy kis térkozmetika, azaz térburkolás.
A móló előtti parkolóban a régi aszfalt burkolat törmelékéből felhalmozott domb már inkább hónapok óta is ugyanúgy van, a pavilon üzletei előtt is csak a szegély készült el, amúgy lezárva az egész.

"Örülhetnek" a pavilonsor üzleteinek gazdái, biztos a jelenlegi vezetésre fognak szavazni.
Többször leírtam, nem a szezon meghosszabbbításáról kell papolni, jobb lenne, ha a vezetés nem tenne semmit, mert ha valamihez hozzányúlnak, az a szezon lerövidítését eredményezi.

Lesz ebből legalább május elsejére valami? Most nem úgy tűnik, 5 hét van vissza!

A szezon magától is meghosszabbodna. Tavaly április elejéig tél volt. Addig is egy, vagy kettő üzlet időszakosan nyitva volt, fröccsöt, kávét lehetett inni, mindig volt pár vendég. Amikor a tél egyből nyárra váltott, szinte az összes üzlet kinyitott, április közepén már nagy élet volt a soron. Késő őszig ment ez így, pizzázni még novemberben is lehetett, infrasugárzók alatt. Tehát már nem az üzlettulajdonosokkal, bérlőkel van a "baj", ők már rájöttek, hogy a kis zsozsó is jó zsozsó.

Ebben a tavaszban már most tömegek lennének, ilyen időben hetek óta lenne forgalom, ez sikeresen meg lett akadályozva. Gondolom a vállakozások iparűzési adóját ennek ellenére a tavalyi alapján fogják beszedni.

Dolgozni, burkolni viszont már január utolsó hetétől lehetett volna, szinte fagy nem volt, az valamiért nem ment. Komoly bajok vannak itt! Ennek a munkának pár hétnél tovább nem szabadna tartani, persze felelőst ne is keressen senki!

Szezonra átadás lesz

Ezt mondta szó szerint városunk első embere, amit azóta sem cáfolt!
A szezon elmúlt! Most mi van, illetve mi lesz és mi az oka a jelenlegi
áldatlan állapotnak? Szerződés, kötbér, felelős személy vagy személyek?
Válasz várat magára ...!

nézd

meg, hogy a választások előtt kezdtek el utat javítani, Malom u, Lehel u.

Tudják ők nagyon jól, hogy rövid távú memóriája van a szavazók nagy részének....

Mint....

....a struccnak. A strucc -hosszútávú- memóriája 28 másodperc, de
ha naponta arra jár a választó akkor rászokik arra a pártra
amelyik elsimította a zötykölödést! Nem baj ha nincs mit ennie
a polgárnak, a fontos, hogy fújhasa a füstöt, napi 1200-ért!

Iskolák!

Felvetődött bennem a gondolta ,hogy mikor Keszthely sorra zárja be iskoláit (szendrey,nagyváthy),kik milyen céllal használják ezen volt intézményeket ? ha valaki tud róla adni felvilágosítást azt megköszönném!
Ilyenkor persze elgondolkodik az ember ha iskolákat zárunk be ktg. takarékossági szempontból... akkor jelentheti azt is hogy valami nem működött jól -kevés a gyerek rossz az oktatás -nincs kereslet a szakma iránt ???? Bár ez a Szendrey tükrében csak a kevés gyerek jelző állhat!
Márpedig ha egy iskola bezár akkor valami baj lehet evvel a szakággal -egézségügy mezőgazdaság ! Más oldalról virágoznak persze Magyarországon a magánklinikák-egyre több hírt hallani ,hogy milliárdos magyarjaink egymást megelőzve akarnak nagyobb részesedést szakítani a mezőgazdasági iparágban ! Most akkor mi a helyzet ????
A másik a vszk ! Kíváncsi lennék hány végzős diák helyezkedik el a szakmájában Magyarországon-vagy akár a Balatonon 8 órában átlagkeresettel? Érdekes egy statisztika lenne szerintem ! Vagy tényleg csak külföldre képzünk szakembereket ! Sok nemrég szakmát végzett fiatallal találkoztam akik külföldi munkát vállalnak de sajnos kevéssel talán 10 % -kal aki csak rövid időre megy külföldre dolgozni ,nagy részük örökre maradni akar :( !
Sajnos ezekben társadalmilag látom a hibát! Persze hogy a szorgalmas ember dolgozni akaró megy külföldre mert jutni akar 1 ről 2 re , de ki marad ??? ezen kéne a mindenkori kormánynak megoldást találni -nem az útépítésekre stadionépítésekre ....
Hol lesz az utánpótlás ??? : egy keszthelyi "fiatal"

Kedves Rudolf Szerkesztő Úr!

Talán még a régi portálon volt egy fórum, junájkos kikötő címmel.

Bárhogy is keresem, nem találom azt. Nem lehetne-e ide beilleszteni, vagy törölte a szerzője a fórumot?

Ugyanis ebben a témában szeretnék hozzászólni, szerintem így a választások előtt fontos lenne ezt olvasni azoknak, akik az oldalt amúgy is nézik és ilyen irányú (vitorlázást, Balatont szerető) érdeklődésük van.

Jó lenne megtudniuk az egyszerű keszthelyi polgároknak, hogy miért nem juthatnak ugyanolyan kedvező feltételekkel kedvtelésű célból kikötőhelyhez a saját városukban, mint mások, akik nem itt adóznak, nem itt laknak, de jóban vannak "bizonyos emberekkel".
Évtizedes elvtárs-uram és újabban uram-bátyám kapcsolatokról szólna az, amit leírnék! Ezért kérem a tisztelt Szerkesztő urat, hogy nyissa újra a fórumot. Ideje lenne tisztázni, hogy milyen alapon kapnak kikötőhelyet fillérekért az un. "KJAVSE" kikötőben, hajójukra tekintve méretkorlátozás nélkül a városunktól idegen kanizsai, szombathelyi, zalaegerszegi, gyenesi, stb. emberek.

Milyen vircsaft zajlik itt? Mennyi bérleti díj folyik be?
Milyen hazugság megy a közhasznúságról? Mert erre hivatkozva van a csökkentett, szinte ingyenes területbérleti díj!

Ez csak ifjúsági versenyzés ellenében lenne elnézhető!
Ilyen ott nincs, megszűnt! Viszont hiába jelentkezik bárki, tagként nem veszik fel, válaszra sem méltatják, a keszthelyieket sem!

Ez egy más, felsőbbrendű

világ, ezért mennek így a dolgok, valószínűleg a működés így több szempontból törvénytelen. Magam is hajótulajdonos vagyok (nem kell irigyelni, öröklés útján jutottam egy 18 lábas kis vitorláshoz, amely ráadásul szinte eladhatatlan, azóta is a kertemben áll), annak helyet keresve jelentkeztem a kikötőbe, de választ sem kaptam. Jogi ismerettel rendelkező leányom szerint mint egyesületnek legalább választ adni kötelessége lenne. Ezután kezdtem "tapogatózni" és tudtam meg "bizonyos" dolgokat: az lehet tag, aki letesz egy kis manit. És plusszban "haver". Ha kis haver - több mani, ha nagy haver - kevesebb mani. De mindenképp havernek és maninak is kell lenni.
Erről számlát nem kap. Támogatásként kell elkönyvelniük.
Több furcsaság is van ezen kívűl: szinte campingként működik a telep, sokaknak lakókocsija, sátra van. Persze főleg azoknak, akik nem itteniek, más városból valók, de egész nyáron itt üdülnek, szinte ingyen. Tényleg pestiek, szombathelyiek, egerszegiek, ahogy az előttem beíró fogalmaz. Gondolom kurtaxa sem folyik be, ott biztos nincs ilyen irányú ellenőrzés.
Sportolás sincs. Gyerek, az ki van utálva, az zajos!
Ifjúsági vitorlázás ezért nincs, meg akkor edző, ilyenek is kellenének, az sincs.
Egy nagy duplatestű hajót beengedtek ingyen, az az egy versenyez az egyesület színeiben, hogy legyen mire fogni az egészet.

De a másik szomszéd kikötő sem különb!
Igaz ott a haverfaktor nem annyira számít, ott a mani a lényeg. Érdeklődtem ott is, azt mondja a gondnok: 1200 euro per év.
Ez már lassan négyszázezer!
Kérdezem: keszthelyinek nincs egy kis kedvezmény?
NINCS!!!
Mint mond a pletyka, kinek van kedvezmény?: az osztráknak! Ki is van írva a kapura, valami osztrák jachtklub telephelyeként működik, tele osztrákkal, a nagy hajóikon laknak egész évben, ott a kikötőben szarnak, mosdanak, vizet, villanyt, mindent használnak, tényleg nekik még kevesebbe kerül?
Amikor tőlük kellene duplát kérni?

Mi csak lemennénk hétvégente az unokákkal, itt élünk, temérdek adót fizettem az iparom után 35 évig, nem jár ennyi sem? NEM!

Másodrangú lettem, ennyit nem kapok a várostól vissza, pedig dolgoztam ingyen is ezért az ócska helyért, de már bánom!

A szaros kis hajómat nem tudom bekötni sehova, annyit kérnek a kikötőért egy évben, amennyit maga a hajó ér.

Így állunk, keszthelyiként vitorlázni ne akarj, fizesd az adót, pofát befogni!

Tudom, sokan azt mondják, ez legyen a legnagyobb gondod!

De ahol vízpart van, ott mindenhol, horvátországban, olaszban, mindenhol a világon van városi kikötő, a helyi lakosoknak olcsón, kedvezményesen! ITT NINCS! CSAK A HAVERNAK, vagy iszonyat pénzért!

Én tudnám a megoldást, de ...

Felajánlottam, hogy segítek arra vonatkozólag, mi lenne a megoldás, de meg sem
hallgatnak, pedig ötven éves tapasztalattal rendelkezem és pontosan ismerem,
milyen problémával állunk szembe. Sajnos olyanok döntenek, akiknek fogalmuk sincs
mi lenne a helyes irány és a kitörési lehetőség, csak egy helyben toporognak és hagyják
a dagonyában az egész vitorlázó társadalmat vergődni, mialatt néhányan sunnyogva
hasznot húznak belőle. Megjegyezni kívánom egyforma mindegyik egyesület e téren, nincs
kivétel és egyetértek a T. Hozzászólóval! Annyit hozzá tennék, ketté kell bontani a
verseny vitorlázást és külön kell kezelni a nagy hajós, kedvtelési célú vitorlázást,
ami az első lépésnek kellene lennie, de a továbbiakról azért nem szeretnék ezen a fórumon
beszélni, mert az lenne a legkényesebb része és a megoldása az egész helyzetnek.
Amennyiben úgy gondolják az illetékesek, úgy szívesen megosztom velük a tiszta és
racionális megoldást, amely igazságos, valamint olyan megoldás lenne, ami tovább tudná
vinni az utánpótlás nevelést is, valamint megoldaná a további fejlődés lehetőségét.
Én vártam, talán megkeresnek és kikérik tanácsomat, de nem tették, hanem olyanok kezébe
juttatták a kikötőt, akinek semmilyen kötődése és helyi ismerete nincs Keszthelyt illetően
csupán ügyesen megbeszélték P.R. jelenlegi mindenhatóval a dolgot, akinek ez így megfelel.
Ami ezen a téren folyik, az egyszerűen szólva egyáltalán nem korrekt és egyáltalán nem
demokratikus.

Vélemény nyílvánítás !?

Sajnos sok hozzáértésem nincs az ügyben de P.R nek sincs szerintem ! Hozzáértőnek a véleményét kikérni ??? Ők az gondolják mindenhez értenek ......:((((
Kicsit nyitottabb szemmel kellene nézni egy két keszthelyi választópolgárnak és nem a színekre szavazni !!! Talán akkor lenne változás evvel kapcsoltban is ! Sok itt az összeszövődés ,sajnos csak nem Keszthely érdekében hanem önös érdekekből ! Hol itt az igazság ? Ez nem csak a vitorlázás ügyében van ez így ! Magyarország az okoskodók, hiteltelenek ,áfa,...csalók országa , tisztelet a kivételnek !

Új "IMIDZS"

Keszthely a turkálók városa!

Jöjjön Keszthelyre, a turkálók városába!

A nép itt annyira elcsórósodott, hogy butikok helyett a számtalan újonnan nyíló turkáló széles választékából öltözködhet! Felveheti, amit más levetett, kidobott!

Már a kínai ruhaüzletek is sorra bezárnak!! Ennyit érünk, ez a bizonyítványunk.

Sajnos így állunk, egy normális ruhaüzlet nincs, megszűnt a kereslet, megszűnt a kínálat, egy nő nem tud a városban felöltözni, nem újdonság, régen a kommunizmusban is Marcaliba vagy Tapolcára kellett utazni, ha egy öltönyre vagy kosztümre volt szükség.

A Balaton fővárosa! HaHaHaHa! Menjen végig a "sétáló utcán" !

Hivatalnokok, ti tehettek róla! Emlékeztek, egy és két évtizede, amikor centivel méregettétek a kipakolásokat a sétálón? A piszkos vállalkozó, el akarta adni az áruját, mi? Hát most nem akarja! Nem kell méregetni, közterületfoglalás nuku!
Cigánygyerekek rugdalják a kavicsot, ez Keszthely "fő" utcája.

Mocskos bürokraták, más munkáján élősködők, tönkretettétek a várost!
Szedjétek a parkolási díjat, belépőket, illetéket, adót, tizedet, dézsmát és sarcot!
Nem veszitek észre, hogy ti maradtok a utoljára és éhen dögöletek!
A vállalkozó elmegy, lesz neki máshol megélhetése. Ti maradtok, mert tehetségtelen vagytok!

Mire számíthatunk még? Étterem sincs normális. Un. rántotthús-evő helyek még vannak.
Ha majd azok is bezárnak, mert ha így haladunk, akkor be fognak zárni, nyithat majd a város ingyenkonyhákat.

Keszthely a turkálók és ingyenkonyhák, munkanélküliek, tönkrement vállalkozók városa!
Ez lesz a szlogen...

híjjjj!!!

DE IGAZAD VAN!!!!

csak ezt nem olvassa senki, sajnos, ez nincsen benn a HírTV-ben, meg a M1, M2-ben, sőt az ECHÓ-n sem....

ami meg nincsen benne a TV-ben, az nincs is....

:-))))

Magam sem tudtam volna Önnél jobban megfogalmazni!

Az a nagy baj, hogy a város vezetőinek semmiféle hosszútávú koncepciója nincs ezekre a problémára. Sajnos a havi több-százezres (Snapsz esetében millió feletti) jövedelemből nehéz átérezni az egyre nehezebb helyzetben lévők problémáit. Őket csak az újkori pályázatosdi érdekli annak minden gyermekbetegségével együtt. Kusza, átláthatatlan pályázati kiírások, ajánlattévők, nyertesek, közbeszerzések, határidők, csúszások, pótmunkák, túlszámlázások, visszaosztások... Ez a legfontosabb, ez mellett eltörpül az itt élő lakosság elszegényedése.
Nekik és a holdudvarnak fut a szekér. Mit fut! Rohan! Aki kritizálni meri őket, az mind komcsi és fúj, lehet ócsárolni...! Miért nem örülünk az uniós "ingyenpénzek" idecsábításának... Csakhogy ezeket az összegeket sokkal hasznosabban is el lehetne költeni és kevesebb pazarlással valóban munkahelyteremtésre, termelő cégek létrehozására használni. Aztán ezután lehetne majd kastélyt, parti sétányt, Fő teret újítani a befolyt adókból, önerőből! Éhes, megélhetési gondokkal küzdő keszthelyiek nem tudnak önfeledten tapsolni ilyen beruházásoknak mert nem ezek lennének a legfontosabbak!

Remélem megkapják a jutalmukat a választásoknál és senki sem felejti el a Fő tér körüli anomáliákat, a tönkretett belvárosi közlekedést, a határidők csúszását...

A Vasút melletti fák

lettek az új felesleges "látvány-beruházás" áldozatai. Látom, hogy valami térkövezés. vagy parkoló kialakítás miatt, vagy ürügyén a vasút Balaton felőli részén ismét fákat vágtak ki.
A Fidesz úgy látszik utalja a fákat is. Lásd: Fő tér, Vasút alatti részek, Keszthelyi hegység erdeinek kiirtása.

Tudjátok mi lett ebből a városból a "jobban teljesítő" kibaszott fidesz kormány és a "még jobban teljesítő " Ruzsics- Nyalinger páros idején?

Egy sivár, kopár, szomorú, elöregedett porfészek munkahelyek nélkül, ám annál több cigánnyal.

Mi bajod a cigányokkal

Mi bajod a cigányokkal prolikám? Ne fusizz, adj nekik munkát, oszt nem lopnak!

Aki a fideszre szavaz

az a halálra szavaz!
és a Lungo Dromra.
És az ország pusztulására.
FIDESZ = TURÁNI ÁTOK!!!

Nézd meg a ZH halálozási rovatát köcsög!
30-40 éves fiatalok hullanak, mint a legyek. Magyarország jobban teljesít? Halottakban, depressziósokban, roma szaporulatban , köcsögökben,vasalt tökűekben, seggnyalókban. bizonyára.

Aki a fideszre szavaz

az a halálra szavaz!
és a Lungo Dromra.
És az ország pusztulására.
FIDESZ = TURÁNI ÁTOK!!!

Nézd meg a ZH halálozási rovatát köcsög!
30-40 éves fiatalok hullanak, mint a legyek. Magyarország jobban teljesít? Halottakban, depressziósokban, roma szaporulatban , köcsögökben,vasalt tökűekben, seggnyalókban. bizonyára.

Aki a fideszre szavaz

az a halálra szavaz!
és a Lungo Dromra.
És az ország pusztulására.
FIDESZ = TURÁNI ÁTOK!!!

Nézd meg a ZH halálozási rovatát köcsög!
30-40 éves fiatalok hullanak, mint a legyek. Magyarország jobban teljesít? Halottakban, depressziósokban, roma szaporulatban , köcsögökben,vasalt tökűekben, seggnyalókban. bizonyára.

Aki a fideszre szavaz

az a halálra szavaz!
és a Lungo Dromra.
És az ország pusztulására.
FIDESZ = TURÁNI ÁTOK!!!

Nézd meg a ZH halálozási rovatát köcsög!
30-40 éves fiatalok hullanak, mint a legyek. Magyarország jobban teljesít? Halottakban, depressziósokban, roma szaporulatban , köcsögökben,vasalt tökűekben, seggnyalókban. bizonyára.

Aki a fideszre szavaz

az a halálra szavaz!
és a Lungo Dromra.
És az ország pusztulására.
FIDESZ = TURÁNI ÁTOK!!!

Nézd meg a ZH halálozási rovatát köcsög!
30-40 éves fiatalok hullanak, mint a legyek. Magyarország jobban teljesít? Halottakban, depressziósokban, roma szaporulatban , köcsögökben,vasalt tökűekben, seggnyalókban. bizonyára.

Aki a fideszre szavaz

az a halálra szavaz!
és a Lungo Dromra.
És az ország pusztulására.
FIDESZ = TURÁNI ÁTOK!!!

Nézd meg a ZH halálozási rovatát köcsög!
30-40 éves fiatalok hullanak, mint a legyek. Magyarország jobban teljesít? Halottakban, depressziósokban, roma szaporulatban , köcsögökben,vasalt tökűekben, seggnyalókban. bizonyára.

Ünnepnapi szégyen Keszthelyen

Nagy nehezen találtam erre a keszthelyi fórumra, sajnos Keszthely város honlapján nincs lehetőség a vélemény nyilvánításra.
Családommal a keszthelyi Kakadu Hotelben szálltunk meg, hogy távol legyünk a főváros zajától.
A környék, kellemes és nyugodt lenne, de a pont a hotellal szemben épül egy nagy ház, ami még nem is lenne gond, de ma Március 15. piros betűs, munkaszüneti nap van!
Reggel 8.30 óta folyamatosan dolgozik az épületen 8-10 munkás, falat vésnek, kalapálnak, valami benzines géppel is dolgoznak, a hotel recepciósa is csak széttárta kezét.
Kinek a felelőssége itt a városban, hogy munkaszüneti napon, ne dolgozzanak hangos gépekkel reggel óta egy magánépítkezésen?
Nagyon szégyenteljesnek tartom, hogy a Balaton fővárosában, egy üdülő körzetben, egy hotellal szemben, ünnepnapon egész nap gépekkel dolgozzanak egy építkezésen és senki nem tesz ellene semmit.
Többet nem jövök ebbe a városba, ahol ünnepnapon sem tud nyugodtan pihenni az ember!

Megmondom, hól lehet bejelentést tenni !

Zala Megyei Kormányhivatal
Keszthelyi Járási Hivatal
Járási Építésügyi Hivatal
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 42.
Telefon.:+3683/505-190
Kruppáné Krajczár Andrea
Járási építésügyi hivatalvezető

Keszthely város jegyzőjénél
8360 Keszthely, Fő tér 1.
Telefon: +3683/505-500
E-mail.:jegyzo@keszthely.hu
Jegyzői tájékoztató!
"Tilos zajjal járó építési, átépítési, szerelési tevékenységet végezni, valamint
olyan motoros és elektromos gépeket, készülékeket használni vagy berendezéseket üzemeltetni, amelyek a szomszédos ingatlanok lakói nyugalmát megzavarja egész évben
vasárnap és ünnepnapokon, hétköznap este 20órától reggel 7 óráig, pénteken és szombaton 20.00 órától 9.00 óráig, továbbá május 1. és szeptember 30. közötti időszakban szombaton
13-16 óra között."

Köszi, de szerinted nemzeti

Köszi, de szerinted nemzeti ünnepkor, vagy vasárnap is benn vannak?
Mert akkor lenne jó, ha rajta kapnák őket.
Mai nap pl. fél 9-től 16 óráig gépeztek, egy piros betűs ünnepnapon.
Gondolom a 8-10 cigány melósból, jó ha 1-2 van bejelentve.

Szívesen tettem és megértem a felháborodást !

Akkor is be kell jelenteni a hivatalnál, mert intézkedni fognak, mivel ennek a cégnek
több problémája is van. Legalább megbüntetik őket. Megjegyzem kártérítést lehet ezért
kérni a szállásadótól, azután majd ő hajtsa be a hivatalon keresztül az építőktől.
E-mailen kell egy levelet küldeni a jegyzőnek és megbírságolják őket. Tanú pedig a
szállásadó a Kakadú tulajdonosa. Ez lenne részükről a korrekt megoldás! Csupán a helyi
rendeletre kell hivatkozni! Szép hétvégét kívánok.

"Ti" nem vagytok

"Ti" nem vagytok normálisak!
Nem a vendég általi kifogás miatt, hanem ezzel a gondolkodással sajnos a polgármesteretek képviselőitek is ilyen állásponton vannak.Büntetni kell azokat akik dolgozni akarnak ,nem "ünnepelni" nekik a mindennapi megélhetés se jutott.Szerintem miattatok csak tudnám kik is vagytok hol születtetek,dolgoztatok "teremtettetek" egyáltalán valamit ebben a mocsokban!

mit csodálkozol???

ezt tették Vityáék, visszahozzák a feljelentgetők országát!!!!

Itt ha valaki többet tesz mint a másik, esetleg nem otthon döglik, hanem próbál előbbre jutni, azt gáncsolják, irigylik feljelentgetik. Könyvelőként több vagyonosodási vizsgálaton voltam már, a legtöbbször irigy szomszédok, kirúgott alkoholista alkalmazott stb. jelentgetnek fel...

Törvény és rendelet csupán T. Könyvelő !

Keszthely üdülő város vagy nem? Nemzeti ünnepünkön remélem te sem könyvelsz, mert
akkor nálad is valami baj lehet! Egyébként is, aki nem tudja elvégezni a munkáját
rendes munkaidőben, az gyenge elméjű és ezen valóban nincs mit csodálkozni!
Remélem karácsonykor, szilveszterkor és húsvétkor nem könyvelsz ...

de képzeld

el, hogy előfordul, mivel van olyan munka, amit EL KELL VÉGEZNI.
de egy bérből és fizetésből élő ezt úgysem érti meg.

Amúgy gyenge elméjű a mamád meg a papád....

hogy finom legyek....

Elképzellek, hogy milyen ember vagy !

Csupán annyit, te nem bérből és fizetésből élsz, vagy esetleg adományból?
Én viszont üdvözlöm mamádat és papádat, akiknek jó egészséget kívánok nem
utolsó sorban nyugalmat minden ünnep alatt ...

re

Nem én vállalkozó vagyok, nekem nem köztisztségviselőként 8-4-ig tart a munkaidőm, és pénteken csak egyig, és valószínűleg én termelem meg a te béredet is...

Gondolom te vagy az, akit zavar a kutyaugatás, a szomszéd csecsemő sírása, ha valaki felfúr egy polcot, ha ráér véletlenül, és épp füvet nyír, akkor az is.
IGEN ÉN dolgozom, pihenésként 15-én is, ekkor metszem a fáimat, gereblyézek stb...

És már leszarom a március 15-öt, mert Viktorod széjjelbaszta ezt is, 2002-ben! Amikor a kokárdát megszégyenítették, és kettészakították az országot, az olyanokra mint TE , meg ÉN....

Kis komám

Viktor engem nem tudott kettészakítani, mert ott állok most is ahol eddig is álltam.
Természetesen mindenki úgy ünnepel, vagy dolgozik március 15.-én ahogyan csak akar,
de itt egészen másról van szó! "Nem lehet zavarni a szomszéd nyugalmát!"Érted?

Viktor??? na ne

Viktor??? na ne nevettess,neki ehhez vajmi kevés köze van.Még ,hogy nem lehet a szomszéd nyugalmát zavarni? Tirolban az természetes,hogy a hotel alatt istálló van minden vonzatával együtt. Nálunk miért kell ilyen piti ügyből ekkora vihart kavarni?
ÉRTED!

Jól van kis bogárka ...

Látom kifogyott a bányászlámpádból a petróleum és besötétedett ...

Te nagyon sötét

Te nagyon sötét vagy!
Ausztriában, ha munka szüneti napon zajonganál, akkor olyan bírságot szabnának ki rád, hogy összeszarnád magad, tudom anélkül is megy neked!

" Ausztriában szabályozzák és szigorúan megbüntetik azt, aki hétvégén vagy ünnepnapokon zajjal járó munkát végez, végeztet" mit nem értesz ezen te proli???? Ausztriában és Magyarországon is tilos vasárnap és ünnepnapokon MAGÁNTERÜLETEN is zajjal járó munkát végezni!

"Nemcsak hazánkban, hanem uniós szinten is szabályozzák a városlakók nyugalmát, pihenését és egészségét védő és ezek megsértését szankcionáló szabályozást.
Az Európai Unió jogforrásai útján igyekszik az erre vonatkozó tagállami szabályozást összehangolni. Az Európai Parlament és a Tanács 2002/49/EK irányelve a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről például kifejezetten rögzíti, hogy a zaj elleni védelem prioritást élvező, egyik legfontosabb célkitűzés, a környezeti zaj okozta káros hatások, zajterhelés csökkentése pedig közös feladat, ünnepnapokon zajjal járó munka végzése és végeztetését szigorúan szabályozza"

Érted????? Az egész Unióban tilos a zajjal járó munka végzése ünnepnapokon, tudom neked nem számítanak a törvények, mindenhol csak zajongasz, ordítasz, szégyenszemre ki is tiltottak a rezi temetőből, mert ott is hoztad a formád, munka közben egyfolytában ordítoztál, káromkodtál, kurvaanyáztál, minden temetőbe ezt csinálod.

még

annyit, hogy következő március idusán menjél nyaralni egy lakatlan szigetre, ott nem fog zavarni senki....

Képzeld el

egyszer voltam egy lakatlan szigeten, de valahogyan nem hiányzott a Stihl fűrész-
sarokköszörű és népi zenekara, de te sem! Baromira jól elvoltunk. Javaslom próbáld
ki egyszer, meglátod egészen más lesz a felfogásod, mintha kicseréltek volna.
Üdvözlöm a szüleidet, de el ne felejtsd átadni, anyukádnak kézcsókom ...

én is

tiednek.

várnak a lakatlan szigeten.

Te egy kretén barom vagy

Te egy kretén barom vagy aki életében semmit nem dolgozott.

Óriási tévedésben vagy

Nincs okom arra, hogy beszámoljak az eddig végzett munkáimról, mert lehet, hogy
meglepődnél, viszont a gondolkodásmódod magáért beszél ...! Egy szinten vagy a
nemzeti ünnepünkön zavart keltőkével, akik nincsenek belátással arra, hogy mások
nyugalmát és pihenését megzavarják a kapzsiságukkal, ráadásul minden szabályt felrúgva!
Ez egyáltalán nem rosszindulat és irigység kérdése, csupán mások életének megzavarása
egy gyönyörű ünnepen! Szégyen rád nézve, hogy egy értelmiségi ilyen ostobán gondolkodik!
Tisztelet és megbecsülés mindenkinek megjár, még azoknak is, akik pihenéssel szeretnék
eltölteni a hétvégéjüket, ráadásul fizetnek is érte a szállás adójuknak, akiknek
szintén zavart okoztak, talán még a továbbiakban kárt is tettek! Örüljön a kivitelező
annak, hogy az ügy következmény nélkül marad, amit magam részéről kétlek ...

//hogy az ügy

//hogy az ügy következmény nélkül marad, amit magam részéről kétlek ...//
Én se kétlem,hogy ha ilyen alakok lakják városunkat,nem a jelenlegi munkanélküliség nő,hanem nem lesz olyan bolond aki a megélhetését munkával,vagy abból akarja megoldani.
LOPNI?CSALNI?HAZUDNI! azért,hogy "TI" ünnepelhessetek.

re

NÁLAD a PONT!!!!

de agymosottnak hiába mondod...

Nem egyről beszélünk !

Ugyan is létezik egy rendelet, ami minden helyi lakosra vonatkozik és természetesen,
minden vállalkozásra. Engedtessék meg az, hogy egy hotel, amely a pihenésre vágyóknak
készült és szintén egy vállalkozás, hagy tölthesse be azt a szerepét, amire létrehozták!
A nevezett és szóban forgó nem tiszta eszközökkel működő "vállalkozás"mennyi helyen
okoztak a városban kellemetlenséget és mondhatnám törvénytelenséget az arrogáns,másokat
nem tisztelő magatartásukkal! A felháborodásnak semmi köze sincs a rosszindulathoz
és jogos felháborodáshoz. A törvény és a rendelet mindenkire egyformán vonatkozik,mert
nem véletlen alkották azt meg. Az viszont, hogy milyen személyeket alkalmaznak, szintén
a hatóság dolga megvizsgálni. A törvénytelenség pedig nem politikai kérdés, mert aki
azt gondolja, az ostoba ember.Véleményem csupán annyi, hogy mindenki tisztelje a másik
embert legalább annyira, mint amennyit elvár a másik embertől és akkor semmi baj nem lesz!

Még,hogy nem egyről

Még,hogy nem egyről beszélünk! Ne gyere ilyen süket szöveggel ami a rendeleteket illeti.Minden ilyen rendelet annyit ér amennyi végrehajtható megvalósítható belőle.
Nem mindig a hotel vendégeinek az óhaját kell figyelembe venni,hiszen akár azért is reklamálhatnak,hogy hajnalba kukorékol a kakas,ugat a kutya,stb.
Honnan veszed,hogy nem tiszta eszközökkel működő társaság az amelyik ilyenkor is kénytelen dolgoztatni!Törvénytelenséget meg ne emlegesd mert az úgy baromság ahogyan azt egyesek gondolják. SZÉGYELLHETNÉD MAGAD!!
Biztos valami politikus vagy"kiművelt" pedagógus vagy.

Ezt nem csak a helyi

Ezt nem csak a helyi rendelet szabályozza, egy piros betűs, nemzeti ünnepen, munkaszüneti napon, semmi keresnivalójuk nem lenne egy magánépítkezésen 8-10 fekete munkásnak.

Ne bőszíts

Ne bőszíts tovább.Értelmetlen veled bármiről is beszélni.
//magánépítkezésen 8-10 fekete munkásnak.//
És ha ez állami önkormányzati lenne ??? akkor szabad! Azok akik meg "ünnepelnek" a mostani módi szerint azoknak mindent lehet? Akik dolgoztak azok legalább valami értelmes elfoglaltságot találtak maguknak...

Biztos Te az egyik

Biztos Te az egyik építtető vagy, nyugi ki lesznek küldve Egerszegről a munkaügyi ellenőrök, megnézik majd, hogy mindenki be van-e jelentve, betartják-e a munkavédelmi előírásokat, illetve, megvizsgálják, hogy alkalmazottat miért dolgoztatnak ünnepnapon!
Tegnap le lettek kamerázva, amint gépekkel dolgoznak, a hotel vendégei közt többen is rögzítették mobillal, szívesen tanúskodnak majd!

Nem vagyok,se építtető se

Nem vagyok,se építtető se érdekelt.Az ilyen sz@-háziakat meg fel kéne akasztani,mint amilyen te is lehetsz... Tudod a Kövér beígérte a kötelet te meg fogod kapni.Ne a más f...verd ha van merszed írd ide a neved mint feljelentő!!

Nem vagyok....

Kis SZARHÁZI a te neved sem látom itt,miről is beszélsz?

Hát ez az nekem tilos

Hát ez az nekem tilos névvel itt bármilyen véleményt megfogalmazni.... na mit gondolsz miért? Így te miről is beszélsz.

Hát ez az....

Akkor te egy senkiházi vagy,ha ilyen titokzatos fazon vagy, akkor maradj meg magadnak,írjál naplót magadnak,és így biztos névtelen kukac maradsz.

Ha én vagyok a senkiházi?

Ha én vagyok a senkiházi? akkor te vajon ki is lehetsz??

hát....

Ő a SZARHÁZI!

feljelentgető mocskos

patkánynak hiába írsz....

ezeket az is zavarta, hogy valaki kiállított a Zámorban pár db gyönyörű sírkövet.
EZEK azonnal jelentgettek, hogy mit keres ott, MAGÁNterületen....

nem dolgoztak, csak ott voltak a kövek....

lakatlan szigetre az összes ilyen majmot, aztán megcsinálhatják a saját banánköztársaságukat, remélem egyszer lesz egy ilyen, és VALÓ VILÁGKÉNT közvetítik, hogy kaparják ki egymás szemét az élelemért....

megérdemelnék!!!!!

Inkább adj számlát az

Inkább adj számlát az ügyfeleidnek és munkaszüneti napon, hagyd pihenni a környezeted, ha már se istent, se a törvényt nem tiszteled!
Tőlünk nyugatabbra az ilyen kis fusizók, feketézők, munkaszüneti napot megsértők nem sokáig maradnának fenn, addig örülj míg ilyen mutyizó fidesz-mszp van, addig is halászgathatsz a zavarosban!

NA

ebből a hozzászólásból látszik, hogy NEM valami turista Írta a kérdéses kommentet.
Hanem egy helyi hülye a Zámorból.....

Na és ...

Filmet forgatunk rólatok az egyik házból, hogy bizonyítékunk legyen és továbbítjuk...,
meglátjuk, ki a hülye ...! Vedd föl a sisakot ...

csak nem egy unatkozó

csak nem egy unatkozó nyugdíjast, ex nyilas házmestert tisztelhetünk önben?
Ha egyéni vállalkozó, akkor szaros alsógatyában is dolgozhat az építkezésen, az alkalmazottnak viszont kell a munkavédelmi felszerelés.

Helyi 'hülye' , de nem

Helyi 'hülye' , de nem zámori vagyok, nem is mutyizó vállalkozó, mint Te, alkalmazottként, több adót fizettem be, mint Te vállalkozóként, én nem feketézek.
Az ilyen feketéző, mutyizó, fusizó, számlát nem adó vállalkozók miatt tart itt az ország, Te nem tettél be semmit a közösbe, csak kivettél.
Minimálbérre való bejelentés az jól megy mi, 2-3 évente új autó, külföldi nyaralások...
Veled az lenne a legnagyobb kibaszás, ha bérből-fizetésből kellene élned, nem tudnál többet fusizni, feketézni!

megszólalt

a nép hangja.

a szép kádári időkben ugyanez volt, a kisiparosra fújt mindenki, feljelentgette, irigyelte.

szégyelld magad.
majd ha az összes elmegy külföldre, megnézheted kedves alkalmazott tisztségviselő, hogy ki fogja megtermelni a TE béredet. Mert ha nem tudnád ők termelik meg. Nem a gumicsizmás csuti néród...

megszólalt

a nép hangja.

a szép kádári időkben ugyanez volt, a kisiparosra fújt mindenki, feljelentgette, irigyelte.

szégyelld magad.
majd ha az összes elmegy külföldre, megnézheted kedves alkalmazott tisztségviselő, hogy ki fogja megtermelni a TE béredet. Mert ha nem tudnád ők termelik meg. Nem a gumicsizmás csuti néród...

Faszikám, külföldi

Faszikám, külföldi cégtől kapom a fizetésem, ők legalább rendesen bejelentik az alkalmazottakat, nem feketén foglalkoztatnak vagy papíron minimálbéresként, mint Te meg a hozzád hasonló fusizó vállalkozók, sírnak-rínak, feketéznek, fusiznak, közben külföldön nyaralagatnak, 1-2 évente új autót vesznek...
Nektek őskomcsiknak a rendszerváltás után jött el a kánaán, ne szidd a fideszt, hisz most tudsz a legtöbbbet fusizni, lopni!

megmondóember

külföldről!

Te mindent tudsz, király vagy!!!!

Istennek

mi köze március 15-höz???

JAA! Hogy térgyrecsuhásokViktorunk ebből is vallásos ünnepet csinált???

jaj

Csak annyi, hogy olyan

Csak annyi, hogy olyan mocskos pofád van(temetőkbe, munka közbe üvöltözöl a munkatársaiddal, kurva anyázol), hogy a rezi temetőből is kitiltottak!

Istennek

mi köze március 15-höz???

JAA! Hogy térgyrecsuhásokViktorunk ebből is vallásos ünnepet csinált???

jaj

ja

amúgy ezek azok az emberek, akik akkora Mercikkel, BMW-kel stb. járnak a Zámorban, hogy Németországban sem látsz ennyit, de adót azt meg lehetne nézni mennyit fizetnek.

sajnos nem nyilvános, bár az lenne....

Mindenkinek jár a pihenés joga !

Amennyiben kevered az egyik fogalmat a másikkal, ráadásul tévesen, azzal nincs
miről beszélni, mert fogalom zavarban szenved és buta, ráadásul kapzsi is, sőt
feketén dolgoztat, ami büntetendő cselekmény! Továbbiakban Magyarországon, magyar
törvények és rendelkezések vannak, amiket kötelező betartani, mert ellenkező esetben
anarchiához vezetnének a dolgok! Még csak annyit, hogy jól megértsd! Próbáld ezt
megtenni Svájcban, Németországban, vagy csupán száz kilométerre odébb Ausztriában!
Megnézhetnéd magadat, mert elmenne a kedved, még csak a vitatkozástól is.
Tiszteld a törvényt, ami által tiszteled hazádat és tiszteled a másik honfitársadat!

Nem én keverem a

Nem én keverem a fogalmakat,hanem ti vagytok fogalmi-zavarban.
Dolgoztam a kinti országokban,ott másként intézik az ilyen dolgokat.TÖRVÉNYESEN!
Neked az ottani körülményekről fogalmad sincs.Csak itt vagy nagy legény,remélem nem sokáig!

Rossz lenne neked, ha

Rossz lenne neked, ha törvényesen intéznék el a dolgot, pár milliós büntetés befigyelne, fekete foglalkoztatásért, munkavédelmi-balesetvédelmi szabályok be nem tartásáért, munkaszüneti nap rendjének megsértése...

Nekem? vajon miért írtam

Nekem? vajon miért írtam semmi közöm se a vállalkozóhoz se a tulajhoz. Azért volt ilyen mocskos "ganékkal" dolgom,sajnos még most is van.

Kedves Vendég, sajnos

Kedves Vendég, sajnos felkészülhet rá, hogy holnap(vasárnap) is ugyanez lesz, mert eddig minden vasárnap fúrtak-faragtak.

"a hotel recepciósa is csak széttárta kezét."
Nézze meg kik dolgoznak ott, románok, cigányok, ki merne rájuk szólni?

pedig

van rá jogszabály...

de ki a faszom ellenőrzi???

A polgi? Nem ott lakik...

vagy ki más???

ADDIG, amíg valaki meg nem hal, senkit nem érdekel ebben a városban a szomszédok nyomora....

MŰV-HÁZ, Merengő, tegnap óta a Városház utcában az új kocsma, hajnali 2-ig KONCERT a kisutcában, ez kell a népnek!

De büszkén szavaznak a fityiszre!!! Így kell ezt!!!!

Fonyódon épül a leghosszabb balatoni homokos strand

http://ilovebalaton.hu/aktualis/2014-02-26/fonyodon-epul-a-leghosszabb-homokos-balatoni-strand
"Az eddigi leghosszabb homokos szakasz ennek ellenére egy ingyenes strandon, Fonyódon készül"

Nem Keszthelyen, ahol 1000 forint a belépő a strandra!

"elbontják a partvédőműveket, és mögötte homokkal lidót alakítanak ki a parti részen.
A vízügyesek azt üzenik, hogy csak támogatni tudják az ilyen törekvéseket. Mert az ilyen átalakítások segítenek visszaállítani - ha csak csekély mértékben is - a tó eredeti állapotát, és minden újabb fövenyes partszakasz egy kicsit növeli a tó mederterületét, és segíti a víz öntisztulását."

"Az új divat a homokos partszakaszok építése, az a fizetős hely, amelyiknek ilyenje nincs, szinte le is húzhatja a rolót."

Keszthelyen mikor akarják visszaállítani az eredeti betonmentes állapotot?
Máshol ingyen kínálják a természetes, homokos strandot, itt meg 1000-ért a betonost, Keszthely már megint lemaradt a többi település mögött, az iszapkotrás hiányáról már nem is beszélve!

A homok!

A déli parton kiépített homokos strandok szuper jól néznek ki, de ez a Balaton halálát jelentik, mert a amikor van víz a tóban, akkor azonnal kinyitják a Sió zsilipet! Régen sokkal jobb volt amikor kb. méteres beton védte a mögötte levő területet a viztől. Ma ilyen nincs sajnos és ez alaposan betesz Keszthelynek is! Amikor ugyanis "túl magas vizállás"-t jelentenek Siófokon, akkor éppen, hogy annyi a víz a Keszthelyi öbölben, hogy a szigetnél látszik, hogy kezdi elérni a régi szintet! Ekkor nyitják a Sió zsilipet ezek az okostónik!

Így aztán már iszapos szigetek vannak a Helikostrandnál, bokáig ér a víz a Városi strandon s közben térdig érő iszapot dagaszthatunk napi 1 ezresért és a Libáson is már száz métert kell menni, hogy úszhass..... Bravó szakemberkék! Csak így tovább! Hamarosan gyalog is átmehetünk B.Györökről a B.Márián levő nudira! Mi már levettük a gatyánkat! Ti jöttök!

Rendkívüli hírek (NewsBreak): Czoma Keszthelyen

Szermek Zsolt:

"Keszthely város kulturális vérkeringésében és idegenforgalmi életében mindig is meghatározó szerepet töltött be a keszthelyi Festetics-kastély, az azt övező park, és a benne működő Helikon Múzeum. Ma azt érzékeljük - amit számos vélemény alátámaszt - ennek a kulturális és idegenforgalmi ékkőnek megtört a fénye.

Mi vissza kívánjuk adni ennek a jeles intézménynek a régi csillogását, vonzerejét, patináját.

Első lépésben olyan szakembert hívtunk "segítségül", aki a város kiváló, a kastély-múzeum legjobb ismerője. Olyan embert aki 27 év alatt Európa neves, és ismert intézményévé tette Keszthely Város jelképét.

A DK szervezésében Dr. Czoma László muzeológus, történész, a kastély-múzeum egykori vezetője tart előadást az intézmény múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A rendezvény megtartására 2014. február 07-én 18:00 órai kezdettel kerül sor a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ, Keszthely Kossuth Lajos utca 28. 1. emelet Nagyteremében."

Czoma visszatér, aki részt vesz az előadáson pár szóval írhatna róla.

Költöztessük Orbánt Keszthelyre, drága képviselőtestület ! :)

A leírt cikknek valahogy inkább Keszthelyről kellene szólni talán nem Felcsútról !
Bár az is igaz Orbán Viktor sem Keszthelyen nőtt fel !
A cikk érdekes és tanulságos ! Leírom mint sokszor már ,nem vagyok pártelkötelezett csak próbálom racionális szemmel nézni a világot, országunkat, városomat!

A cikk :
Magyarországon talán nincs olyan ember, aki ne hallott volna már az 1800 fős Felcsút 3500 fős focistadionjáról, azt viszont kevesen tudják, hogy a stadion csak a jéghegy csúcsa. A miniszterelnök kedvenc törpefaluja az elmúlt néhány évben elképesztő fejlődésen ment keresztül. Olyanon, amilyenről sok más település csak álmodozik. Összeszámolni is nehéz, hogy hány új létesítményt, épületet adtak át Felcsúton a közelmúltban.
Magyarország népességének majdnem ötöde él olyan kistelepülésen, ahol a lakosok száma nem éri el a 2 ezer főt. Közülük mégis csupán egy falu lakosai örülhetnek többmilliárdos fejlesztéseknek. Ez a település pedig nem más, mint Felcsút.

A Budapesttől 40 kilométerre található Fejér megyei település nem sokban különbözik a hozzá hasonló törpefalvaktól: az egész falu gyakorlatilag egy hosszabb útból áll, amin autóval 3 perc alatt áthajt az ember. Régen az ilyen településeket festették le úgy, hogy "egy sor ház, egy sor wc". Felcsút egyvalamiben azonban mégis más, mint a többi falu: itt nőtt fel a miniszterelnök, Orbán Viktor, aki később földeket és hétvégi házat is vásárolt a településen.
Fociakadémia orvosi központtal és egy hotel

A falu többek által irigyelt gigafejlődése 2006-ban kezdődött, ekkor indult útjára a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, amit Orbán Viktor alapított. A felcsúti komplexum 6,5 hektáros területet foglalt el akkoriban, rajta 11 pályával, közte egy olyan fedett, bekamerázott tesztpályával, ahol videofelvételek és számítógépes mérések alapján elemezhető és értékelhető minden játékos. Önmagában ez a pálya 85 millió forintba került.
Az akadémiának emellett építettek egy szakmai és orvosi központot, valamint egy bentlakásos kollégiumot, majd 2010-ben elkészült az étteremnek, a konyhának, a kommunikációs osztálynak, továbbá a körtágyalónak otthont adó új épületszárny is. Felcsút ezen felül az utca túloldalán kapott egy új focikollégiumot.

A pályák és a kollégiumok mellett egy felújított hotelnek is örülhettek a környékbeliek. 2009-ben átadták ugyanis az akadémiától 8 kilométerre található, háromcsillagos Sport Hotelt is, ami 18 szobával és 38 férőhellyel várja azokat, akik megnéznék Felcsút "nevezetességeit", tehát az akadémiát.
Vadiúj középiskola, félmilliárdból

Miután az akadémia szépen bővült és már a hotel is megvolt, úgy döntöttek, épp itt az ideje, hogy az 1800 fős falu kapjon egy középiskolát is, ami a 2012/2013-as tanévben kezdte meg működését.
Az iskola beruházási feladatainak támogatására 500 millió forintot adott az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ilyen magas összegű beruházási támogatást az EMMI-től egyetlen falu szakközépiskolája sem kapott. Összehasonlításként: ugyanebben a körben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek nem sokkal több, 570 millió forint jutott.
Milliárdos új stadion, kisvasút, új faluház

Amikor már azt hittük, más már nem épül a törpefaluban, akkor jött az igazi meglepetés: Felcsút kap egy új, 3500 fős stadiont, ahová csaknem duplaannyian férnek be, mint ahányan a településen laknak. A stadion jórészt állami pénzből épül (adókedvezményből), mégpedig az akadémia régi centerpályájának a helyén.

Ahhoz, hogy ez létrejöjjön, első lépésként elbontották a meglévő pályákat, felszedték a Magyarországon egyedülálló, a FIFA által kétcsillagos kategóriába sorolt füvet és elszállították a fent említett tesztpályát is.
A stadion mellé pedig épül majd egy nosztalgia kisvasút is, 600 millió forintból. A felcsúti fociakadémia „a térségben kiépült, illetve kiépülő turisztikai- és sportcentrumok, szórakoztató központok összekötésével" indokolta a beruházást, amit a kormány kiemelt projektté nyilvánított.
Ha mindez nem lenne elég

Felcsúton felújították továbbá a helyi óvodát, az orvosi rendelőt és a helyi vasútállomást is. Utóbbit fogadóvá alakították át.
Emellett hamarosan átadhatják az új faluházat, és egy új szálloda is épülhet a törpefaluban - - amelynek még saját reptere is van -, ahogy várhatóan kiépítenek egy új térfigyelő kamerarendszert is.
És akkor lássuk újra egyben, mit is kapott eddig Orbán Viktor faluja, Felcsút, illetve mire számíthat a közeljövőben:

Új fociakadémia
Új kollégium
Új hotel
Új középiskola
Új stadion
Új kisvasút
Új faluház
Új szálloda
Új térfigyelő rendszer
Felújított óvoda
Felújított orvosi rendelő
Felújított vasútállomás

Minderről egyébként a hajdúszoboszlói polgármesternek ez jutott eszébe (amit egy nyílt levélben közölt):

"Tisztelt Polgármester Úr! (...) Irigylem Önt, egy 1831 főt számláló faluban stadiont építenek /elférnek benne/, fociakadémiájuk lesz, sőt hallom, kisvasútjuk kiemelt állami beruházásnak minősül, 600 milliót kapnak. Sikereihez gratulálok, van mit tanulnom Öntől"

Bravó Viktor !

Érdemes egyébként a cikk videóit is megnézni a nyilatkozatokat ...., támogatók felsorolása (közgép)

http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/29/felcsut-az-igazi-magyar-csoda/#a3

: egy keszthelyi "fiatal"

Hát igen !

Gratulálok,elég drága hobbija van Orbánnak ,főleg a mi pénzünkből!!!! Ez csak a vakoknak nem tűnik fel ,hogy osztják szét a pénzt egymást közt! Barátoknak és a kampány támogatóinak van ám pénz ezerrel ! A többi meg pusztuljon ,éhezzen !
Egy szégyen az egész ,sajnos !

Nagyváthy János szakközépiskola bezárása Manninger által

2011 Április 4- én robbant ki, amikor is Zala megye Közgyűlésétől futár vitt egy előterjesztést(Manninger nyújtotta be) a Diákönkormányzat számára(!) a tervezett változtatásokról. Április 12- re készíthettek erről véleményt a szülők, diákok, pedagógusok.
- Miért nem egyeztettek a tantestülettel?
- Hogyan várható el, hogy egy hét leforgása alatt szakmailag, gazdaságilag megalapozott véleményt készítsenek?
- Miért a beiratkozás idejére időzítettek?
- Melyik szülő viszi nyugodt szívvel a gyerekét egy olyan intézménybe, amely körül teljes a bizonytalanság? Így lehet majd indokolni, hogy lám- lám, nincs is olyan nagy igény ezekre a típusú szakképzésekre?

Mindezek ellenére az iskola vezetése komoly anyagban válaszolt az előterjesztés állításaira, terveire, sőt mi több, saját elképzelést tettek le az asztalra. Ezek a vélemények azonban nem jelentek meg sem a megyei, sem a keszthelyi előterjesztésben. A keszthelyi városvezetés úgy tesz, mintha itt szó se lenne a Nagyváthyról. A kommunikáció lényege, hogy csak az Asbóth kollégium átalakításáról van szó, a kollégisták áthelyezéséről a VSZK kollégiumába. Városatyáink kijelentése alapján ők már a március végi testületi ülésen tudták, hogy mire készülnek, hiszen akkor a sportpályázat kapcsán azért szavaztak a VSZK fedett létesítménye mellett az Egry ellenében, mert már tudták, hogy az Egry majd megkaphatja a Nagyváthy csarnokát. Gazdaságossági szempontokra hivatkozva megszüntetni- merthogy pontosan így szerepel a megyei előterjesztésben- egy hiánypótló képzést végző középiskolát, ez felháborító!
Tiltakoznak a szülők, a diákok, a tantestület, de nem csak tiltakoznak, javaslatokat dolgoztak ki az ott maradásra. Foglalkozik velük valaki? Az Oktatási Bizottság ülésére eljött az iskola vezetése, elnök úr úgy tett, mintha ez nem is lenne téma. Persze ő, mint az Asbóth iskola igazgatói székének várományosa, megteheti ezt. A fideszes többség a megyében azt is megteheti Pálinkás elnök úr vezetésével- aki egyébként volt Nagyváthy- sként biztosan nyugodt lelkiismerettel néz tükörbe!-, hogy mivel nincs meg a szavazáskor a többségük, mert a jobbikosok nemmel szavaznak, kér egy kis szoci segítséget Veér Miklós személyétől. Gratulálunk! Megint csak kiderült, ki kivel van.

A Nagyváthy 67 év után meg fog szűnni új épületestől, sportcsarnokostól, szellemiségével együtt.

Ezt a döntést akkor a fajlagos költségek drasztikus emelkedése indokolta – mondta Csótár András intézményvezető. Fontos hozzátenni, hogy évente négymillió forintba kerül Keszthelynek a karmelita rend tulajdonában lévő épület bérlése.
Nyaranta a roma gyerekek etetésére van 3 millió forint, aminek nagyrésze a kukában landol, aki volt ott tudja miről beszélek, egy iskolára ahol fénykorában 450-500 diák tanult, nincs 4 millió. Talán majd a vszk-sok töltik meg a Georgikon egyetemet?

Na ez a Pálinkás !

Megszüntette azt az iskolát, aminek köszönhet mindent? Ezek után szemébe mer nézni
volt tanárainak, vajon az érettségi találkozón mit fog mesélni? Ez legalább olyan
húzás, mint amikor valaki megtagadja saját szüleit! Magát minősíti ez a "jellem"!
Szégyen!

Mi van e mögött ?

Agrár képzést megszüntetni Keszthelyen? Totálisan felelőtlen döntés véleményem szerint!
Inkább fejleszteni kell, nem megszüntetni! Éppen akkor akarják megszüntetni, amikor
Magyarország egyik húzó ágazatává akarják fejleszteni a mezőgazdaságot? Érthetetlen!
Margit normális ...??????????????????????????

ez hülyeség

Dehogy akarnak megszüntetni, ennyi baromságot sem olvastam még össze, mint itt.
Kik ezek a rémhírkeltők?!

Nem megszüntetni akarnak.

Nem megszüntetni akarnak. MEGSZÜNTETTEK. Múlt időben. Ez az iskola bezárt. Érted, húgyagyú?

A FIDESZ irodát kell bezárni nem az iskolát !!!

Kinek az agyába születhetett meg ez a baromság??? Ezek valóban nem normálisak!!!

Sajnos már bezárt a

Sajnos már bezárt a Nagyváthy iskola, csendben, sunyin 2012 júniusában, szinte semmilyen visszhangja nem volt a lakájmédiában, sok keszthelyi nem is tudja, hogy zárva a templom mellett az iskola.

no comment ...

Hihetetlen ...!

Sajnos Keszthelyen nagyon

Sajnos Keszthelyen nagyon együgyű népek laknak, a szemük előtt lopják szét és teszik tönkre a várost, de semmiért nem szólnak semmit. Sőt, a fejemet teszem rá, hogy örömmel újra megválasztják ezt a garnitúrát a városházába. Büszke fidesz-szavazók. Hánynom kell

Válasz

Akkor hányjál mocskos komcsi! Milyen alapon mered leegyügyüzni a Keszthelyieket? Mit képzelsz magadról te proli mocsok! Te és a hozzád hasonlók miatt váltak szükségessé az ilyen döntések.

Téged még le is szarlak,

Téged még le is szarlak, bunkó keszthelyi fidesz-paraszt.

Világ életemben jobboldali voltan, és sajnos

még a Fidesz-re is szavaztam többször. Ma már nagyon szégyellem! Ettől még soha sem leszek komcsi, de még baloldali sem! Sajnos az ilyen hozzászólásaiddal az elvakult narancsos táborodat járatod le, mert közülük többen ilyen szinten vagytok. Nyilván az "elmúltnyolcév" is tehet arról, hogy ilyen döntéskényszerben voltak, de az nem igaz, hogy nem lett volna elkerülhetetlen az iskola bezárása. Snapszer pedig külön éghet az miatt, hogy a kisujját sem mozdította egykori iskolája érdekében, ami nélkül lehet, hogy most közmunkás lenne. Ilyen nézetből valahol meg is érdemelte az iskola a sorsát, amiért egy ilyen gerinctelen, érzéketlen, antiszociális szörnyet szabadított a városra!
Ez a döntés is a szakmaiatlanságukról és a dilettantizmusukról szól, mint annyi más (lásd elszúrt Főtér). Lehet magukat fényezni és gyémántnak beállítani a médiában a szart, de az attól még ugyanúgy bűzlik!
A keszthelyiek jó része is magában hasonlóan gondolkozik, ezért semmi szükség a nevükben bármit is kikérned, mert majd a választásoknál meghálálják a jelenlegi mutyicsapatnak az eddigi "munkáját".

Keszthelyiként mondanám függetlenként !

Be kellene fejezni végre a komcsizást, mert ebben a témában ehhez semmi köze a
politikának úgy gondolom, ennél sokkal fontosabb dologról, méghozzá a mezőgazdaság
jövőjéről a képzéséről volt szó. Ebben az iskolában ismereteim szerint kiváló tanári
kar végezte munkáját nem utolsó sorban megfelelő érdeklődés volt az iskolában folyó
képzés iránt és magam részéről ezért tartottam méltatlannak arra, hogy megszüntessék!
Úgy érzem későbbiekben hiányozni fog a közép szintű mezőgazdasági képzés hiszen egyrészről
itt van helyben a tovább tanulni akaró diákok számára az Egyetem és nem utolsó sorban
Magyarország agrár ország, éppen ezért fontos nem csak a felsőfokú, de a közép szintű
képzés is. Az ilyen hangnemű hozzászólás legalább olyan kártékony dolog, mint magának
az iskolának a bezárása. Természetesen lehet, hogy nem rossz szándék vezérelte a
döntést hozókat, de véleményem szerint újra kellene gondolni ezt a kérdést!

Csőd hullám, Keszthely jobban teljesít

Bezártak:

Alpha parkban:
- az ázsiai kajálda- Meng's cooking,
- Exclusive stil bútor bolt,
- Írószer bolt.

Interspárban:
- a könyvesbolt,
- középen a parfümös, táskás

Indián non stop kisbolt deák utcában

Aslan kebab Bem utca

Shell benzin kút csapás út

Hamburger és salátabár

Profilfa is ???

.....

Nem a Fidesz alatt kezdődött el ez a romlás mielőtt rájuk kiabáltok,Ők sajnos csak folytatták amit elkezdtek....
Mindegyik politikus egyforma csak a színük nem.....
Keszthely teljesen hibernálódott.....
Amennyire szerettem régen ezt a várost most már csak röhögök rajta hogy mik történnek...
Meg sem próbálnak tenni ellene,Jani mondja hogy Ruzsics nem rossz ember csak a körülmények áldozata,könyörgöm,a város első embere,mi mindent megtehetne ha nem egy ilyen teszetosza Bólogatójancsi lenne.
Vicc.....
Én rá szavaztam mert ismertem,de nem,nem ismertem,csak láttam.

sőt

az Amazon is bezárt, a Sirály még korábban, a Balaton szálló a Hullám szálló, a volt
Gösserből BUKOTT CBA. Egy a lényeg, FIDESZ ház körbe van lakkozva hitelből, amit
konszolidáltak az adófizetők kontójára, így nem kellett elszámolni a túlárazott "Fő-Művel"
legalább "fussa" a rizsacsökkentésre! Minden eladó-kiadó-lebontandó! A pénztárgép
hatása még csak ezután jön! Bezárt a Szalasztó utcai galéria kis üzlet is!
A VIA és Libás közötti nagy beruházás se dübörög, de a volt Zalatour kempinget sem
fejlesztik, mert idő előtt meghalt. Egyedül a parkolódíj beszedő működik! Keszthelyen
URI GELLER tudna segíteni, mert ez a teszetosza gittegylet csődöt mondott! A legnagyobb
baj az, nincs kiből és miből választani, mert csak az ocsú maradt itthon, ami ehetetlen
és tehetetlen! Hajrá Fradi ...

Igen, de amiket felsoroltál

Igen, de amiket felsoroltál már régebben bezártak(pár éve), viszont a fentiek az utóbbi hetekben-hónapokban, felgyorsultak az események.
Castrum camping, Helikon is évek óta haldoklik...
Nincs mozi, kertmozi, normális diszkó, normális fürdő-uszoda(csak egy kis törpe tanuszoda van, ami nyáron zárva-hogy rossz idő esetén még véletlenül se tudjon mit csinálni a turista)

Továbbá ...

Gyakorlatilag megszűnt létezni maga a sport, mert ez a műfaj is kihalt Keszthelyen!
Jelenleg csak az agonizálás állapotában létezik minden és alig várják, hogy megszűnjön!
Hova jutott a valamikori fénykorához képest a sport? Bravó gyerekek csak így tovább
előre a felcsúti úton! Keszthely ebbe is jobban teljesített, főleg az utóbbi ciklusba!

Volt egy nb2-es focicsapat,

Volt egy nb2-es focicsapat, ma meg a pálya végében a hátsó nagy parkolónál, hatalmas beton törmelékek vannak évek óta.

Több volt ennél kedves hozzászoló !

NB.I-es női és férfi kézilabda, röplabda, atlétika, tenisz, válogatott vitorlázók
sokasága, szörf, többszörös magyar bajnokokkal, lövészet, boksz, vívás, sakk, kosárlabda és
lehetne tovább sorolni! Rengeteg nyári nemzetközi Balaton bajnokság! Most mi van ...?

Mogorva képe

Sőt, úszás is volt!

Ne feledjük ki a sorból,
Csik Ferencet, város fiát,
Igaz ő már régi korból,
Hozott nekünk olympiát!

Teljesen helyén való !

Csík Ferenccel kellett volna kezdenem, mivel én magam évekig gondoztam a sírját
és általam egy alkalommal rendbe tettük a mellszobrát és éveken keresztül tettük
rá tél beállta előtt a védő burkolatot. Avval is tisztába vagyok, hogy az emlékére
rendezett kiállításra meghívott vendég voltam, de valaki kihúzott a protokoll listáról,
mert nem tartozom a jelenlegi társasághoz. Magam is főszervezője voltam a Keszthelyi Yacht
Club 120 éves emlék kiállításának, aminek szintén a Balatoni Múzeum adott helyt, amire
350 meghívót küldtem ki az országba, közöttük volt Keszthely város Önkormányzata is,
de sajnálatosan egyedül ők nem képviseltették magukat, pedig a fővédnök az akkori
polgármester volt. Az ünnepi megnyitót az akkori országgyűlési képviselő tartotta meg,
aki hévíz városát képviselte! Neki ezúton is megköszönöm, hogy megtisztelt jelenlétével!
Annyit elmondanék,hogy lelkes tisztelője vagyok született Lengváry Ferencnek, majd később
lett Csík Ferencnek, akinek sírja előtt minden alkalommal fejet hajtok!

Bezárásra ítéltetett?

Keszthelyen minden bezár, minden csődbe megy, mindenki elmenekül.
A heti csődbe mentek és bezárók (nem mellesleg a f@sza új Főterünk közelségében):A volt Mozi presszó, majd Salátabár, a korábbi mozival szemben, és a Bem utcai gyrosos, akik tán ha 1 évig bírták.

Köszönjük Fidesz! Magyarország és Keszthely tényleg jobban teljesít. A leamortizálásban, leépülésben!

Jó polgink

előző munkahelye is bezárt. A fabótt a Várvölgyi úton. Lehet, hogy az is a héten, vagy nem sokkal régebben, decemberben vettem ott még valamit.
Mindenesetre ha a mostani munkahelye zárna be, akkor lenne még valami
esélye Keszthelynek. De a rendszer már csak olyan, hogy az fog utoljára bezárni. Ha így folytatják, nem is olyan sokára.

Talán

a rizsacsökkentés áldozata lett ez is, vagy a Feri hiánya okozhatta.

Magyarország jobban teljesít a hantavírus hatására !

2013-ban több mint 33.000 vállalkozás szűnt meg! Tehát akkor ...?
Keszthelyen is terjed a vírus a belvárosban, hála nagy vezérünknek
Snapszer pajtásnak és hű fölöttesének, akiknek mindent köszönünk ...!

sok

sok lehetőség van Keszthelyben és a vezetés tesz is ezért!

Mármint

azért tesznek, hogy megmaradjanak a lehetőségek, igen, tényleg elég jól konzerválják azokat.

lehetőség?

Az egyetlen lehetősége a városnak, ha a polgárok leváltják a jelenlegi vezetést és valódi képviseltre, tehetséges emberekre cseréli őket a lakosság

te....

a tehetséges ember nem megy politikusnak (Magyarországon), az megél a lopott pénz nélkül is.

csak aki nem ért semmihez. Jelenlegi m.elnökünk SOHA nem dolgozott, mégis milliárdos....

Feri a faboltban is ennyit tudott. bólogatni...

hogyis van ez

Én eddig azt hittem, hogy itt minden rendben van, jó kezekben a város, minden lehetőséget kihasznált a város vezetése, nagyon komolyan kvalifikált képviselőtestületünknek köszönhetően, városunk jobban teljesít és maguktól is tudják, ismerik a fejlődés lehetőségeit átlátják a gazdasági kitörési lehetőségeket, pontokat az új munkahelyek teremtése terén is és ennek megfelelően tesznek értünk és egyáltalán nem kíváncsiak a lakosság ötleteire. Vagy csak az okozza most a kényelmetlenséget és az izgágaságot, hogy közlegnek a válaszátsok és ideje elszínészkedni, hogy együttműködnek a lakossággal és nagyon érdekli őket a véleményünk??? A vélemlnyem az, hogy nagyon gyengék vagytok!

Mentőállomás költözése Gyenesdiásba

Törzsgyökeres keszthelyi lakós létemre szégyellem magam hogy a városomban ilyenek előfordulhatnak. Város vezetősége nem biztosított helyet a mentőállomásnak így 5 km-rel arrébb Gyenesdiásba kellett költözniük. Arra sétálva láttam, hogy a gépkocsik kint a szabad ég alatt vannak tárolva, kíváncsi lennék ha majd a vezetősség hozzátartozói közül kell valakinek a hideg gépkocsiban feküdni vagy 10 perc múlva érne be a kocsi Keszthelyre akkor gondolom azonnal lenne változás. Erre kellene valami normális ésszerű lehetőséget kitalálni amivel lehetne kezelni ezt a krízishelyzetet.

Kipróbáltam !

A munkám úgy kívánta, hogy kipróbálhattam az újonnan elkészült elkerülő utakat
Gyenesdiástól egészen Alsópáhokig, majd Balatonszentgyörgyig, de Keszthelyről
Hévízre Alsópáhok irányába is. Ezúton szeretnék gratulálni, mert nekem nagyon
tetszik maga a nyomvonal kitűzése és maga az egész beruházás színvonala is.
Amennyiben még elkészül a hátralevő Zalaegerszeg felé vezető rész is, akkor
óriásit léptünk előre a közlekedés megkönnyítésében! Igen nagy dolognak tartom,
hogy ez az álom megvalósulhatott! Természetesen részemről lenne még egy ilyen,
mégpedig a nyugati határtól egy gyorsforgalmi út megvalósulása a Balatonig, mert
leegyszerűsítenénk az Ausztria felől erre a környékre látogatni kívánó autóval
érkező vendégek dolgát! Talán ezzel sokkal többen érkeznének akár egy rövid
hétvégére is. Mindenképpen nagy szükség lenne annak is a megvalósítására, de nem
vagyok mohó és egyenlőre az eddig megvalósult elkerülő útnak igen örülök!

Én is örülök, hogy örülsz!

A gond azonban, hogy most tesztelted amikor nincs forgalom! A tervezők azonban annyira hülyék voltak, hogy Keszthely és a gyenesi körforgalom közé csatlakoztatták be (a tesco alatt) ezt az elkerülő utat, ahelyett, hogy Várvölgy felé vitték volna el és Uzsabányánál vagy Lesenceistvándnál csatlakoztak volna rá a 84-es főútra! Nem ők ide bevezették, s most nyáron ugyan olyan káosz lesz, mint a shellkutnál a Penny miatt, ahol a lámpák lefogják az egész forgalmat ami a Tescon túlra torlódik nyáron! Aki ismeri a várost az Zámor felé megy, körbe, mert itt mindig áll a sor! Most ugyanúgy túlterhelt lesz Keszthely és B. Györök között a főút! A forgalom tehát nem kerüli majd el sem Keszthelyt sem a környéket! Ahol könnyitést hozott, ott eddig sem volt baj!

Egy tény, az Eu pénzekből létrehozott minőség jól néz ki! Majd meglátjuk, hogy egy-két erősebb tél után, majd egy-két melegebb nyár és pár kamion után hogyan fog kinézni!

Keszthelynek egyetlen

Keszthelynek egyetlen lehetősége van - Brunner aranyifjú,
Magyarországnak, pedig a három (tolvaj)Királyok Gyurcsány-Bajnai-Mesterházi

Nokiás doboz = trafikmutyi

Zuschlag 60milliós sikkasztása = fideszes néhányezer hektáros földmutyi
stb..stb..

Éljenek a tolvajok

Ne csak a csútinéró és bandája lopjon, szegény ballibek lassan 4 éve nem lophattak kedvükre, szavazzuk vissza a rablókat!

Szerinted....

5 milliós telek vásárlása 50-70 millióért,ez szerinted nem lopás?Talán ha a régiek tették volna biztos ezerrel tolvajoznátok.

Több 10 milliárd ment

Több 10 milliárd ment zsebbe az autópálya építéskor(európa legdrágább autópályája), bele is buktatták a tolvajok Meggyót, amikor szóvá tette, ehhez képest a trafik mutyi aprópénz.
Vissza kell hozni ballibeket, ők olyan szépen és nagyban tudtak rabolni, fityeszesek amatőrök!

DE legalább

építettek autópályákat b@szod!

Amúgy mit akar a fideszes bagázs(od)?

"Nagyot tévedett, aki eddig azt hitte, hogy Magyarországon drágán épülnek a sztrádák, mert egy most induló, nem egészen 29 km-es autópálya-szakasz építése mintegy 110 milliárd forintba kerül majd. A 2016-ig megépülő, Abony és Fegyvernek közötti szakaszt három építő jegyzi – köztük ott a Közgép, de a korábban épp a Fidesz által sokat szapult három nagy sztrádaépítő cég is. A miniszter szerint az ugyan felfelé húzhatta az árakat, hogy a projekthez az utolsó pillanatban hívják le az uniós támogatást, de Némethné szerint az M4-es projektjén nincs mit vizsgálni."

"Jávor Benedek hozzátette, korábban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál és az Állami Számvevőszéknél is vizsgálatot kezdeményezett, mivel az említett útszakasz építése a legdrágább a magyarországi autópálya-építések történetében, ám nem kapott választ. Elmondása szerint a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-től sem kapott érdemi tájékoztatást az árazást firtató kérdésére.

Megemlítette, az Abony és Fegyvernek között "tükörsima" alföldi területen épülő útszakasz kilométerenként egymilliárd forinttal többe kerül az M7-es kőröshegyi völgyhidat tartalmazó szakaszánál, ez pedig teljesen indokolatlan."

Ja, ez síkságon lesz kurva drága, barátom!

kettős mérce.

fent írtam:

kettős mérce.

ezeknek elnézed?

Változás !?!

Az érzékelhető változás menne a rövid 4 éves ciklus alatt is , biztosan nem egyik napról a másikra de lennének szemmel fogható változások ! "HA" többségben lennének azok a képviselők akik ténylegesen Keszthely érdekeit szeretnék szolgálni önös érdekek nélkül !
Sajnos ebben a világban be kell látni ,hogy ha valamely ember ,önkormányzat , vezető ,nem kötődik valamely pártpolitikai oldalhoz ,szinte nem jut 1 ről 2-re sőt talán 1-ről 0-ra ! Ezt hatalmas hibának találom ! Ezen emberek lelkében sajnos ott bújik a 7 fő bűn egyike -másika !!! Áttaposnak embereken lelkiismeret furdalás nélkül és nem néznek vissza vagy tükörben ! Gondolkozunk el egy kicsit mely országokban városokban fordulnak elő hasonló bűnesetek 1-2 kiragadva a közelmúltból :-tony gyrosos verése
-fosztogatás a sétáló utcán
-halálos késelés
-kábítószer kereskedés
-nemi erőszak.....
Az elszegényedett országokban !
Mind pár hónapon belül történt ! Ez is egy példa arra hogy esik -esett vissza országunk gazdasága, közbiztonsága ,egészségügyi ellátása !

Én sajnos tragikusan látom a helyzetet! A fiataloknak nincs szülővárosukban céljuk a lakás vásárlásra családalapításra -persze miből is lenne !? A multik által fizetett bérekből ?
Ahol a legnagyobb adócsalások történnek történtek! A felderítés csak késik múlik !
Divatos lett a nagyvállalkozók körében már régóta folytatott adócsalások (áru utaztatás papíron eu-n belül -adó visszatérítése...) Éveken át tartó használt autó behozása az országba regisztrációs adó fizetése nélkül ,szándékosan csődbe vitt cégek(nincstelen emberek tulajdonában papíron) által ! Milliárdok amik hiányoznak az állam kasszájából !
És miért is ,mert hagyták és meg lehet lehetett csinálni ! Mehetnék tovább, a legális rendszereken keresztül - uniós pénzek elosztása - kormány közeli cégekhez ...! Politikusokról derülnek ki bizonyos bűnesetek , stb magánügyek !
Beteg ez a világ !

Csak erkölcsös, eredeti ,példamutató szakemberek hoznának változást Magyarország -Keszthely életében-érdekében ! Véleményem lehet sokakat bánt vagy nem értenek egyet vele , lehet okoskodásnak titulálni , de sajnos valahol itt van ma a realitás ! ....SAJNOS !

: egy keszthelyi "fiatal"

Ui : Az előttem szólóhoz ,eladási árban ennek kell szerepelni ha valaki vállalkozóként meg szeretne élni itthon ,akár egy pohár sör esetében is ! 25% beszerzési ár 27%(25%) áfa 25% ktg 25% haszon kell szerepelni igy van ez valahogy Ausztriában is ! A 25% ktg bent van a versenyképes munkabér is ! Amiből a munkavállaló is meg tudja venni a sört egy "vendéglátó" helyen ! És a körforgás röviden így működik !

Változás !?!

Az érzékelhető változás menne a rövid 4 éves ciklus alatt is , biztosan nem egyik napról a másikra de lennének szemmel fogható változások ! "HA" többségben lennének azok a képviselők akik ténylegesen Keszthely érdekeit szeretnék szolgálni önös érdekek nélkül !
Sajnos ebben a világban be kell látni ,hogy ha valamely ember ,önkormányzat , vezető ,nem kötődik valamely pártpolitikai oldalhoz ,szinte nem jut 1 ről 2-re sőt talán 1-ről 0-ra ! Ezt hatalmas hibának találom ! Ezen emberek lelkében sajnos ott bújik a 7 fő bűn egyike -másika !!! Áttaposnak embereken lelkiismeret furdalás nélkül és nem néznek vissza vagy tükörben ! Gondolkozunk el egy kicsit mely országokban városokban fordulnak elő hasonló bűnesetek 1-2 kiragadva a közelmúltból :-tony gyrosos verése
-fosztogatás a sétáló utcán
-halálos késelés
-kábítószer kereskedés
-nemi erőszak.....
Az elszegényedett országokban !
Mind pár hónapon belül történt ! Ez is egy példa arra hogy esik -esett vissza országunk gazdasága, közbiztonsága ,egészségügyi ellátása !

Én sajnos tragikusan látom a helyzetet! A fiataloknak nincs szülővárosukban céljuk a lakás vásárlásra családalapításra -persze miből is lenne !? A multik által fizetett bérekből ?
Ahol a legnagyobb adócsalások történnek történtek! A felderítés csak késik múlik !
Divatos lett a nagyvállalkozók körében már régóta folytatott adócsalások (áru utaztatás papíron eu-n belül -adó visszatérítése...) Éveken át tartó használt autó behozása az országba regisztrációs adó fizetése nélkül ,szándékosan csődbe vitt cégek(nincstelen emberek tulajdonában papíron) által ! Milliárdok amik hiányoznak az állam kasszájából !
És miért is ,mert hagyták és meg lehet lehetett csinálni ! Mehetnék tovább, a legális rendszereken keresztül - uniós pénzek elosztása - kormány közeli cégekhez ...! Politikusokról derülnek ki bizonyos bűnesetek , stb magánügyek !
Beteg ez a világ !

Csak erkölcsös, eredeti ,példamutató szakemberek hoznának változást Magyarország -Keszthely életében-érdekében ! Véleményem lehet sokakat bánt vagy nem értenek egyet vele , lehet okoskodásnak titulálni , de sajnos valahol itt van ma a realitás ! ....SAJNOS !

: egy keszthelyi "fiatal"

Ui : Az előttem szólóhoz ,eladási árban ennek kell szerepelni ha valaki vállalkozóként meg szeretne élni itthon ,akár egy pohár sör esetében is ! 25% beszerzési ár 27%(25%) áfa 25% ktg 25% haszon kell szerepelni igy van ez valahogy Ausztriában is ! A 25% ktg bent van a versenyképes munkabér is ! Amiből a munkavállaló is meg tudja venni a sört egy "vendéglátó" helyen ! És a körforgás röviden így működik !

Tartsál önvizsgálatot, ha pozícióban vagy !

Amennyiben nincs ötleted és másoktól várod, akkor egyszerűen alkalmatlan vagy
feladatod ellátására, vond le a konzekvenciát,majd azzal a lendülettel távozz!
Én tudnám mit kellene tenni azért, hogy a város kitörjön ebből a kátyúból és
garantálom egy ciklus alatt érdemes lenne itt élni, mert lennének normális
életképes munkahelyek tisztességes fizetésekért nem négy órában, vagy feketén
foglalkoztatva a dolgozókat, mint jelenleg ahogy csinálják!

persze kis

csíra, te egy ciklus alatt megoldod.....

csináld, de előtte meséld el mit szívtál...

idióta, remélem nem brunner gyerek vagy, mert még a vérszocik sem fognak rád szavazni....

Egysejtű !

Soha nem voltam pártnak tagja és nem is leszek! Szerintem meg te szívod, amit érdemelsz!
Annyit látok az írásodból, hogy Fenékpusztánál leszálltál a vonatról és ott ragadtál!

a szövegből

nézve, te vagy brunner vagy tsai.

MOST szólok, a vérszocik sem fognak rád szavazni Brunner, senki nem vagy

Inkább a Selmeczire. Ő megérdemli. Helyi szinten inkább Jobbik, mint TI.

Sokadmagammal balos...

lejjebb

ki van fejtve a dolog.

fejtsd ki te is! MIT csinálnál egy döglött várossal?

ne köpködj,ne általánosíts, írjál, vazzeg...

te meg

voltál már vállalkozó?

számoltál már? szerinted miért vannak 4-6 órában az emberek a vállalkozók nagy részénél?

és most nem a luxuskocsikkal futkozókra gondolok, akikből alig látsz már itt is, hanem az átlagról, aki alig él meg, és ezért jelent kevsebbre....

mert eleve egy elbaszott rendszer van! nyomott árak, mutyi mindenhol, árrés sehol, az áfát is mutyizod!!!!!! HA majd egyszer lesz egy normális ÁRRÉS -ami legalább az áfa 2x-ese- és még lesz VÁSÁRLÓ is, akkor be lesz mindenki jelentve, nem kell az áfával mutyizni !!!!! De nektek fingotok nincsen ide beírogató embereknek, miről beszélek, mert a fingotok sincs, miről beszélek, gőzötök sincs, mi is az, hogy valaki vállalkozik, és ALKALMAZOTTAKAT tart el. DE az ilyen zeng dicshimnuszt, hogy mennyit keres a sípályákon Ausztriában.... DE elnézést kérek, mennyi OTT egy pofa sör, mennyi ott egy wienerschitzel????? erről beszélek, de az átlag commentelő hülye, mint a segg....

az ilyen barmot lehet megetetni a rezsicsökkentéssel is.

mert hazajön a 500 ezres fizuval, és tapsol... idióta állatok vagytok, azok. SOHA nem lesz ebből az országból semmi, az ilyenek miatt...

de akkor ne itt pofázna, és eszébe ne jutna szavazni... fa Nándor írta a könyvében: az az országom, ahova adózom. sztem igaza volt, nagyonis.

Voltam vállalkozó és vagyok is !

Fa Nándort pedig személyesen nagyon jól ismerem ...! Abba igazat adok, hogy ebből az
országból soha nem lesz semmi, mert akik vezetik, azok valóban még nem hogy vállalkozók nem
voltak, de még csak nem is dolgoztak soha és mégis növekszik a vagyonuk milliárdosok
lettek! Ez itt a kérdés kis komám!

NA

akkor mit teszel hozzá, kiskomám?
hogyan tovább?

:-)

A címre utalva, remélem nem baromság, hanem tény ... !

Az elmúlt huszonöt évben történtekről néhány adalék, csak úgy emlékeztetőként a város
lakosai számára!
Hány munkahely, milyen cégek szűntek meg a teljesség igénye nélkül és hány száz
család vált ezáltal munkanélkülivé, ezáltal hány száz család hagyta el Keszthelyt!
1./ BEFAG központ /több száz család/
2./ Húsipar / " /
3./ Tejipar / " /
4./ Sajtüzem / " /
5./ Sörüzem / " /
6./ KÖBTEX / " /
7./ Bakony művek / " /
8-/ Kastély / " /
9./ Kórház leépítés / " /
10./DANUBIUSZ leépítése / " /
11./Hotel Helikon leépítése / " /
12./Hotel főnix leépítése / " /
13./Balaton szálló leépítése / " /
14./Hullám szálló leépítése / " /
15./Hotel VIA késélen és leépítése
16./AMAZON szálló étterem és presszó
17./Hungária szálló és étterem és bár
18./Béke étterem
19./Autószerviz és kereskedelem /SUZUKI/
20./Műszaki erdészet leépítése
21./DRV leépítése
22./Patyolat vállalat megszüntetése
23./ÁFÉSZ üzletek lecsökkentése
24./ZALA IPARKERESKEDELMI üzletek megszüntetése
25./Városgazdálkodási üzem eltüntetése telephely per útján elvesztése!!!!
26./.....

Lehet számolni, mennyi munkahely szűnt meg és mennyi családot tettek tönkre
kedves politikus barátaink oldalaktól függetlenül, mialatt ők busásan jól,
némelyek pedig milliárdosokká váltak! Ezek után mindenki gondolkodjon el kire
és melyikre fog szavazni ezek után, valamint kinek hisznek a szemüknek, vagy a
számoknak! Ezek között nem szerepelnek az utóbbi három és fél évben tönkretett
vállalkozók száma ...!

Ez mind igaz, de!

valami nagyon fontosan elfelejtetsz! Az általad felsorolt cégek mind a szocialista rendszerben müködtek államilag messzemenökig támogatottan! Kivétel nélkül a rendszerváltás után kezdett az egész megszünni! (Igaz a Köbtex és a Bakonymüvek már korábban) A lista messze nem komplet (Sirály, Resti, Mozi, stb.) de azok a cégek, amelyek nem voltak rentábilasak (termelékenyek) azoknak menniük kellet! A folyamat nem állt meg. S noha nekem tök mindegy, hogy Mohácsi vagy Ruzsics a király, veszteséges cégeket nem lehet fenntartani! S most? Most ki adjon neked munkahelyet? Ez nem politikai kérdés, hanem gazdasági!

Politikai hülyeség pl. hogy Keszthely és Gyenes között tolakodnak a multik, miözben sem a Fenéki út felé, sem pedig Alsópáhok felé nincs semmilyen fejlesztés. Vagy hülye politikai döntés volt, hogy az új elkerülö út a Tesco után becsatlakozik abba a föútba aminek elvileg a terhelését akarták csökkenteni! Vagy, hogy a Keszthelyi öblöt senki nem kotortatja és a strandok szó szerint eliszaposodtak! Na, ezekért kéne valakiket falhoz állitani!

Senkit nem kell falhoz állítani véleményem szerint !

Kimaradt sajnálatosan a felsorolásomból BÉSZÖV, pedig meghatározó építő cég volt
a lakásépítésben, kiváló egykori vezetéssel és kiváló szakmai háttérrel! Angol házak!
Arra szerettem volna felhíni a figyelmet, mennyi cég szűnt meg Keszthelyen és sajnálatosan
közel ezer feletti munkahely és család vált semmivé, ami igen csak érezteti hatását!
Nagyon hiányzik a szakmai gyakorlati képzés azáltal, mert ezek adtak helyet azoknak
a gyerekeknek, akik most külföldön keresik megélhetésükhöz a kenyerüket! A bajnak azt
tartom, hogy nem itthon történik mind ez és hiányoznak, mint szakemberek! A magán szféra,
mint vállalkozási forma közel sem tudja betölteni ennek az utánpótlásnak a szerepét!
Megszűnt a tervező iroda és az a szakmai fórum, ahol olyan szakemberek voltak, akik
véleményezték a leendő beruházásokat, amit jelenleg hiányolok és meg is látszik ennek
a szakmai fórumnak a hiánya! A jelenlegi kisebb magán erőből működő tervező csoportok
nem kapnak akkora szerepet, mint amit megérdemelnének, sőt az új elképzelés szerint
nem pályázhatnak az állami és EU-s pályázatokra, amit szintén kimondottan hibás döntésnek
tartok, mert ezáltal őket is ellehetetlenítenék! Az elkerülő útról annyit mondanék, hogy
rendkívül hasznos és praktikus lett, amihez gratulálok a munkában részt vevőknek és
ez olyan beruházás volt, ami részemről sikeresnek mondható egyértelműen! Ebben nagy
szerepet játszott Manninger úr, akinek ez a szakterülete és jól látta meg ennek a
dolognak a fontosságát! Természetesen azért vannak kisebb hibák, de ezek menet közben
korrigálhatóak!

gyakorlati képzés????

van ügyfelem, aki -sztem csak a támogatásért- iparisokat oktat...

tavaly a 12 gyerekből 11 megbukott. No comment. És nem a vállalkozó miatt, ő profi. EZEK a gyerekek nem akarnak tanulni, csak a kábszer, a buli stb. és ennyi, olyat irattak át szakmunkásnak, aki középiskolában megbukott, hátha jó lesz valamire....

EBBŐL szakember???? ISTEN ments.

Mert otthon látják, amit látnak. NINCS jövőképük, és ez NEM CSAK az elmúlt 4 évnek köszönhető. A fenti példánál anyu alkalmi munkák, apu semmit nem csinál, hordja biciklin a kannást haza, iszik apu-anyu, mit látna a gyermek? Ő is iszik, jönnek a balhés haverok, ennyi.... és az ÁTLAG gyermek ilyen sajnos...

EZ a dolog szándékos a nyugat szándékosan tett tönkre mindent Mo-on.

Ez tömény butaság!

A felelős, a szülő!
Miért nem keres munkát máshol? Mire vár? Senki nem fog bekopogni hozzájuk, hogy itt van munkahely. Ha meg a kannás bor kell, akkor nem is kell csodálkozni hogy a génhibás kölyöknek a szipózás a legjobb szórakozása! Ezt nem kell a városra kenni! Az meg, hogy a nyugat módszeresen és szándékosan tesz bennünket tönkre egy baromság! Még 10 millióan sem vagyunk, semmit nem számítunk, nincs semmilyen érdek! Senkit nem veszélyeztetünk, hogy ezt tegyék! A gond egyszerűen az, hogy mi magyarok megszoktuk a szocialista vivmányokat (s biztonségot) és nem akarunk (vagy nem tudunk) a kapitalizmusra rászokni!

(Egyébként mi is felneveltünk két gyereket.
Nem lettek kábítószeresek, sem alkoholisták!
Dolgoznak, serények, becsületesek, jólélnek > külföldön!)

A megoldást magadnak kell keresni és megtalálni!:-)

TE

néztél már ki az ablakon szombat éjszakánként?

ilyen az ÁTLAG. és a kutya nem mondta, hogy a város tehet erről....

HOL máshol???? te, barom, nézzél körül a városban, te csököttagyú...

Taplóka!

Ki mondta neked, hogy itt a városban nézz körül?
Menj oda ahol munka van, te ütődött!

A bajod az, (te szerencsétlen), hogy sehol nem kellesz!

Ha tudnál egy-két nyelvet, s lenne használható szakmád már régen dolgohatnál!
Persze így sokkal kényelmesebb, hogy etet anyád, és a társadalom!

Ne erőlködj!

Ezek a segélyből élő, feketén dolgozó, fusizó paraziták úgy sem fogják megérteni, hogy az rongyos életükért önmaguk felelnek és sem politika sem kormány nem fogja eltartani a pereputtyot! Az ilyenek csak a vajdára hallgatnak! Keszthelyen ma lakni jó, de munka az máshol van. Nem lehet viszont erőn felül deficites cégeket azért fenntartani, hogy az ilyeneknek legyen kajája!

Igazad van ebben,

Igazad van ebben, Keszthelyen lakni jó, de már közel sem olyan nyugodt mint régen, munka meg nem csak itt nincs, hanem a környéken sem, mindenki csak tengődik, soha ennyi vállalkozás nem szűnt meg mint mostanában.

Németországban, hogy viszonyulnak a hatóságok, szomszédok a vasárnap, ünnepnapon végzett hangos zajjal járó munkához.
Mert az egyik fórumozó váltig állítja, hogy otthon a magánterületén, bármikor kénye-kedve szerint zajonghat gépekkel akár ünnepnapon is, és ez csak az itteni parasztokat zavarja, szerinte pl Ausztriában ez teljesen normális dolog.

jajjjjj

te vagy a kinnről okádó volt magyar??????

EBBE miért ugatsz bele????

te nagybarom, elolvastad mit írtak fenn? vagy csak pofázol németben? ott blogoljál te majom.

Senkit nem kell falhoz állítani véleményem szerint(Miért is ne?)

BÉSZÖV,TAKÉP,ZÁÉV. Lehetne még sorolni azon kisvállalkozások sokaságát is akiket az ilyen Manninger-féle Horváth-épes vállalkozás tönkre tett,ne feledje ez is a tényszerűséghez tartozik.
//Természetesen azért vannak kisebb hibák, de ezek menet közben
korrigálhatóak!//
Ezek nem kisebb hibák! FŐBEN JÁRÓ BŰN!Ezért neki felelni kell!

Elnézést kérek öntől, de nem értek egyet a két

megnevezett személlyel kapcsolatosan, mert a tárgyszerűséghez az tartozik, hogy
nekik személy szerint köszönhető a fejlesztések túlnyomó többsége! Ez tény!
Morálisan nézve, milyen körülmények között jutott munkához a HÉP az egy más kérdés!
Szerintem Manninger úr volt az eddigi leghatékonyabb képviselője Zala megyének és az
ő képviselősége alatt történt a legnagyobb fejlődés! A keszthelyi főtér vonatkozásában
más véleményem van, mert az a beruházás túlárazott és teljesen fölösleges,az előző
testületek határozatait figyelmen kívül hagyva helyezett át véleményem szerint olyan
szobrokat, amelyek károsodtak, ezáltal restaurálásra szorultak, valamint a meglévő
dolgokat drága pénzen szétszedték, új terveket készítettek fölöslegesen és létrehoztak
egy rideg hangulatát egyáltalán nem betöltő sivár teret túlzottan drága tervezési
díjért! Ettől a beruházástól sokkal többet vártam, főleg ennyi pénzért és ráadásul
nincs megoldva a közlekedés és a közintézmények parkolója sem! Ez valóban tervezői
mulasztás volt, drága pénzen, amit későbbiekben korrigálni kellene! Ezt a variációt
nem lett volna szabad elfogadnia a testületnek, mert tisztán látszik, hogy nem működik
a belváros kereskedelme, ami adó kieséssel fog járni és üzletek bezárásához! Kinek jó ez?

re

már elmehettek arra emberek, nézzétek meg!!!!!!!!!!!!

hegyeket hordtak el, a odébb. MINEK???? HA jár arra valaki -aki épp nem érdekelt fideszes- mondja már azt, hogy jó..... IGAZ, még nincs kész, de már látni. VÖLGYET csináltak ott, ahol nem volt, és viszont....

ez csak a lopás miatt éri meg.
ennyi...

állatok vagytok, mocskos tolvajok!!!!!!

te

tapsoló. szerinted ezek az útépítések kinek jók? Ma jártam ZEG felé, hegyeket hordtak el, odébb meg vissza. MIÉRT? Megmondjam? Fuvaros ismerőseim szerint a legjobb üzlet. A kutya nem mondja meg, mennyit is hordtak? Magyarul mutyi. és ennyi. A páhoki kanyar helyett van valami IDIÓTASÁG, az egész utat át kellett volna adni novemberben!!!!!!!!! SEHOL sincs!!!!

Valami idióta munkaút, vagy mi van ott....

ÉS tapsoljak???? CSAK mert az UNIÓ fizeti???? idióták vagytok, ez sem más, csak a lopás.... és akkor a NAGY Ő csainált valamit?

Hol vannak az üzemek, hol vannak a gyárak, amik ezen a majd egyszer elkészülő utakon fognak szállítani???

HOL????

tapsikoljál csak jenőnek....

idióta barom

Egyet szeretnék kérni öntől!

Írja le pár sorba, hogy milyen közéleti tevékenységet végzett élete során és
mit alkotott saját magának idáig ...? Merre járt Magyarországon és melyik országot
látogatta meg, mit tapasztalt ottléte alkalmával? Tiszteljen meg minket, hogy leírja!
Előre is köszönet érte!

ez

nem válaszolja meg a fenti kérdéseket, barátom.

Érdemtelen arra, hogy bármire is írjak !

Rosszindulatú emberrel nincs miről beszélni!

re

a tolvajokat meg nem nézzük semmire.
10-20%-os tolvajok vagytok. ennyi.

meg félreduma.

//Na, ezekért kéne

//Na, ezekért kéne valakiket falhoz állítani!//
Nem csak ezeket! Ne feledd ma 3-szór annyian dolgoznak a hivatalokban, kétszer annyian a rendőrségen stb.,a multikban igazad van.Nem igaz nem volt és nincs befektető csak ez a sok léhűtő hivatal kitermelte azt hogyan ne lehessen szállodákat, lakásokat,közterületeket,normális körülmények között megépíteni.
Kitiltott (Helikonista)

Keszthely lehetőségei megvalósítható ötletekért!

Úgy kellene kezdeni, hogy a jelenlegi testületet el kell zavarni, de előtte
elszámoltatni őket a tetteikkel, amit csináltak, de ez komoly nem baromság!
Mivel kérdeztél én válaszolok, de őszintén! Könyörgöm, kretének ne legyenek
többet képviselők, legalábbis ne jelöltessék magukat, mert rámegy a város!

Talán majd Brunner

Talán majd Brunner aranyifjú, meg hasonszőrű társai mentik meg a várost?
Köszi, akkor már inkább az Antenna!

Nem ezekre gondoltam !

Józanul gondolkodni képes képviselőkre, akik nem csak néznek, de látnak is!
Antennáról annyit, hogy józan pillanatában értelmesebben gondolkodik és
életrevalóbb ötlete van, mint ennek a "gittegyletnek"! Sajnos lejáratták
a képviselői pozíciót, pedig nagy megtiszteltetésnek kellene lennie!
Olyan vállaljon képviselőséget, aki nem megélhetésnek szánja, hanem egy
közösséget "szolgáljon, de nem csupán szöveggel, hanem tettekkel és a későbbiekben
nem bujkál választói elől, hogy nem ér rá, mert csinálja a saját vállalkozását!

Alacsony a termeted? A

Alacsony a termeted?
A FIDESZBEN A HELYED!
agyilag sem vagy sudár?
karrier itt tutira vár.

karikaláb nagy jótétemény
főnöködnél már megfeleltél
focipálya kedves neked?
ettől fogva bárki lehetsz!

trafik az olyan alantas
hektárok, azok már jobbak
legigazibb hűbér mégis:
az áfát sem kell megfizetni

évek, évek, hetvenesek!
propaganda, úgy szeretlek!
rádió, tévé megint fújja
jobban élünk tegnap mint ma

jó, ezt most elkevertem!
önvizsgálat, ellenőrzés,
esetleg nem árt ha népi
bűntudat a szívemet tépi

fityiszisták egy csoportban
újságokban sok képen állnak
közös ezen mind a nadrág
hosszú nekik, nem hajtatják

harmónika, hermónika, gatya
szára bizony egyfajta divat,
gumicsizmához talán menne
de így bizony ízlésficam

Keszthely lehetőségei ???

Megszűntek, hála ennek a jól sikerült beruházási kampánynak és a központosításnak!
Több kávézót pedig már nem visel el a város ...

Tisztelt várost irányítók, vagy nevezzék úgy ,ahogy akarják !

Önöké a felelősség, ideje lenne elgondolkodni a város lakosainak helyzetén és
a kialakult állapotokért, mert önök a felelősök ezért, hogy nem lehet munkához
jutni, mivel ellehetetlenítették a várost, ezáltal munkahelyek és vállalkozások,
még ha kényszer vállalkozások voltak is természetesen megszűntek, tönkre mentek
a jelenlegi állapotok miatt, amire önök olyan büszkék! Természetesen azért nem
veszik észre mekkora kárt okoztak, mert havonta felveszik a saját maguk által
megszavazott fizetésüket, némelyek több helyről is! Eközben családok százai mentek
tönkre és kényszerültek elhagyni szeretett városunkat csupán azért, mert felelőtlen
döntéseket hoztak! Érthetetlen számomra az is, hogy régen olyan közigazgatás működött,
ha bárkinek problémája volt, azonnal bejuthatott a hivatal munkatársához, hogy megoldást
találjon! Most azt látom nem önök vannak miértünk, hanem mi vagyunk önökért ...!
Ideje lenne elgondolkodni a kialakult helyzeten, mert nagyon tragikus állapotok vannak!
Jó lenne, egynémelyüknek levonni a konzekvenciát és el kellene távozniuk a közéleti
tevékenységből, mert egyszerűen szólva alkalmatlanok feladatuk ellátására! Próbálják
meg a magán szférában megtalálni a munkát, talán akkor majd meglátják, milyen helyzetet
hoztak létre a "Balaton fővárosában"! Igaz országos adatot mondok, de meglehetősen
beszédes, hogy 2013-ban 33.000 vállalkozás szűnt meg! Gondolom, arányaiban városunk is
hasonló számokkal rendelkezik! Mit tesznek ez ellen? Miből éljenek meg az emberek
és ki fog tudni adót fizetni akkor, amikor a megélhetésre sincs fedezet ...?
Megbukott a politikájuk avval, hogy mindent központosítottak Budapestre és elvonták még
azt a kevés lehetőséget is a vállalkozóktól, amit legalább a közintézmények eddig adtak!
Pályázni pedig egyszerűen értelmetlen, mert semmi esély nincs! Ezt a sakkban úgy mondják
"patt helyzet" ...! Remélem nem veszik baromságnak amit leírtam, mert igen is komolyan
gondolom, tegyék önök is azt, amíg nem késő ...!

Ne felejtsd ki a tomboló

Ne felejtsd ki a tomboló romákat sem, 2év alatt 70%-al emelkedett a bűncselekmények száma!

Siófok önkormányzata a

Siófok önkormányzata a jól sikerült szezon utáni idegenforgalmi többletbevételéből megvásárolta 53 millió forintért Révfülöp eladó hajózási részvényeit, 41,1 százalékra növelve tulajdoni hányadát a Balatoni Hajózási Zrt.-ben.
Balatoni Hajózási Zrt.-ben 2008-ban vált 100 százalékos tulajdonossá 22 balatoni tóparti önkormányzat, amikor bizonyos feltételekkel, ingyenes vagyonjuttatással megkapták az államtól a cég 49 százalékos tulajdoni hányadát a meglévő 51 százalékos részesedésük mellé.
miközben más település nem akar részvényt vásárolni, Siófok a hajdani 20 százalékos részesedését mára meghatározó, 41 százalékra növelte.
A tavalyi, mintegy 50 millió forintos nyereség 70 százalékát vették ki osztalékként a tulajdonos önkormányzatok.

A hajózási társaságban a legnagyobb részvényhányaddal bíró települések jelenleg Siófok (41 százalék), Keszthely (12 százalék), Balatonfüred (9 százalék), Balatonboglár (7,5 százalék), Balatonföldvár (5,5 százalék), Balatonlelle (4,5 százalék)

Keszthely egyetlen lehetősége a kibontakozásra és a túlélésre

az abszolút városátrendezés lenne.
Keszthely jelenleg nem Balaton parti település, valamikor, amikor még ennél jóval kissebb volt, akkor ezt még ránk lehetett fogni. Amióta a déli vasút megépült, ráadásul Balatonszentgyörgy állomás össze lett kötve sínekkel a városunkkal, az ideutazók, mármint az akkori "tömegek" szempontjából nem voltunk több , mint nyaralótelep, a Festetich uradalom "beach-e". Aki a herceghez jött, jöhetett hintón előtte, utána is. Abban az időben biztos nagyon előnyös volt, hogy le lehetett szállni a vonatról a Balatonparton, a szállodáknál, amelyek ma romok. A vasút szerepe is más volt akkor, sajnos nálunk megmaradt az, hogy a személy és a teherszállítást nálunk össze szeretnék keverni. (mindenkinek a tisztelt figyelmébe ajánlom, hogy legelőszőr a vasút a személyszállításról szólt, de akkor még úgy tervezték a síneket, hogy azért a fejlődő ipart, tehát a "háborút" is ki tudja majd szolgálni és a fő fejlődést ez is adta neki, de ezt a szerepét elveszítette.) Ma már teherforgalomra nincs szükség, most az árukat, a fogyasztási cikekett a hajók és a kamionok, az energiát, ami régen a szén és a fa volt és vasúton hozták, azt jelenleg csővezetéken (gáz, olaj) vagy távezetéken (mint eketromos energia) szállítják. Az egész modern európa vasútfejlesztése nem szól másról, mint a gyors személyszállításról, tehát a vasút visszatért a kezdetekhez,
de "feltúrbózva". Nekünk is olyan hírekről kellene hallanunk, hogy a vonat 200-300 kilométerperóra
sebességgel száguld. Ez lenne ma a minimum, Budapestre 40-50 perc alatt kellne "feljutni" nem TGV-ről vagy Shinkanzeről beszélek, mert akkor fél óra vagy 25 perc alatt lehetne ott lennünk. Magyarul fejlődés nincs, de a vasút kibabrál Keszthellyel, ez is egy olyan örökségünk, ami valamikor hasznunkra volt, most meg megfolyt minket. Le a vasútttal! Balatonszentgyörgytől, de legalábbis Fenékpusztától szűnjön meg a sín! Új nyomvonalat a vasútnak, kerülje ki Keszthelyt. A legdrágább balatonparti részünkből milliárdos értékű részt vesz el a pályaudvar. Bármi más lehetne a helyén,
mint ahogy a focipályából is. Ezekből olyan fejlesztés lehetne, hogy a vasútelterelés kijönne az árából. Össze kel fogni Gyenessel, Vonyarccal, Györökkel, a vasút kerüljön ki minket! Szentgyörgytől ki lehetne jelölni egy új vonalat kb. Cserszegtomaj irányba, onnan mehetne a vasút Tapolcára.
Az összes eddigi település egy un. vicinális vagy villamos vasúttal, de nem a Balaton parton, hanem pl. a 71. út északi részén kapcsolódhatnatna egymással.
Mehetne mint HÉV Ederics- Györök-Vonyarc-Gyenes- Keszthely- Cserszeg/Főpályaudvar- Héviz- Karmacs-Vállus- körjárat.
Kinek mi erről a véleménye?

Húú

Micsoda agytrösztök kóborolnak itt ezen a szenny portálon.
Gyöngyszemek a moslékban?

Húú!

Te viszont büszke lehetsz magadra az értelmes témába vágó hozzászólásoddal!

Kiegészíteném!

Talán jobb lenne, ha csak az állomást telepítenénk ki. Az az egy sinpár ami Szentgyörgyről Tapolcára megy az nem gond, viszont a focipálya és az állomás valóban irgalmatlan területet vesz el a várostól. Az állomást ki kellene telepíteni Fenékpuszta felé valahova a Szentgáli villával szembeni területre. (Villamos vagy keskenypályás HÉV mehetne oda.)Innen ugyenez járhatna a sármelléki reptérre is, ezzel megkönnyítve a közlekedést. Szóval sok jó ötlet van, csak ennek irgalmatlan nagy a hátulütője. Honnan a lé rá! A városnak nins pénze, Hévíznek tök mindegy és ahogy látjuk az ország sem foglalkozik ezzel! Ami viszont egy katasztrófa az a Keszthelyi öböl és annak a folyamatos eliszaposodása! Na erre kellene ráálnni. Ma már sem a Városi strandon sem a Helikon stranon nem lehet fürdeni pláne, hogy a "szakemberek" Siófokon mérik a vízmélységet, s azzal nem törödnek, hogy a sziget lassan szárazföldre kerül! Mi "öregek" még emlékezünk arra, amikor a Balaton vize a Hullám lépcsőjét mosta! Ez minimun 1 méterres pluszt jelentett, no de akkor még nem volt az "elvtrásaknak" a déli parton villája..... Azt meg senki ne állítsa, hogy a Hullám épülete emelekdett ki, s nem a vízszint csökkent.... :-)

Mindegy, ma ez van, ezen nem lehet már változtatni és senki nem álmodozik az Ős-Balatonról:

Az öblöt viszont ki kellene kotortatni mert nem sokáig lesz igy Keszthely balatoni város. Ilyen irányú "feljödés" hamar feltölti az öblöt s 50-100 év múlva Vonyarc és B. Keresztúr között gyalog lehet közlekedni mert minden eliszaposodik s kiszárad!

Nem kötözködés gyanánt mondanám !

Sajnos a vasúti sín is befolyásolja a fejlesztést, mert a védő távolság határozza meg
a tovább lépést, úgy a Balatontól, úgy a sín elhelyezkedéstől viszonyítottan!
A fejlesztésre váró területrészeket ez a két dolog határozza meg, tehát ennek szellemében
van lehetőség továbblépni! Fontosnak tartanám erre vonatkozólag egy hatásvizsgálatot
elvégezni, de ezen felül még nagy jelentőségnek tartanám szintén egy hatástanulmány
elkészítését a nyugati határtól a Balatonig terjedő gyorsforgalmi út megvalósítására
vonatkozóan is, mivel a nyugat felől érkező turista meglehetősen körülményesen tud
eljutni Keszthelyre, Hévízre és természetesen a többi termál vízzel megáldott helyekre!
Ahhoz, hogy növelhessük a vendégek számát meg kell teremteni az idejutás lehetőségét azzal,
hogy kiépítésre kerüljön a nyugati határtól legalább egy gyorsforgalmi úthálózat, aminek
a bekerülési költsége gyorsan megtérülhetne a várhatóan megnövekvő idegenforgalomból!
A repteret pedig szintén tovább kell fejleszteni, hogy a légi úton ide látogatni kívánó
vendég megfelelő infrastruktúrával találja magát szembe! Ezek a FEJLESZTÉSEK kihatnának
egész nyugat magyarországi idegenforgalomra!

Valóban!

A "sógor" már majdnem a volt határig megcsinálta az autópályát. Egy kis szakasz megy a 16-os főúton s innen már bőven lehete egy autópályt csinálni a Balatonig. Persze pénz kérdés ez is, minden, de azért mielőtt teljesen tönkre megy a környék talán átrágják ez a honatyák és valamilyen forrást előkerítenek! Semmi más nem kellene, csak a 84-es kibővítése persze a települések elkerülésével. Sárvárnál és Sopronnál van már elkerülési lehetőség....(Ebben az lenne a jó, hogy Keszthelyt elkerülve becsatlakozhatna az M7-re. Nem hiszem, hogy ezt még megérem!

Jogos a felvetés !

Jelen helyzetben, ha a továbbfejlesztés lehetőségét vizsgáljuk, akkor sajnos minden
vonatkozásában a fejlődésnek meghatározója és egyben megkötője a vasút, amivel egyet
értek! Amennyiben megnézzük, milyen kihasználtsággal járnak a vonatok, akkor úgy
gondolom döbbenetesen alacsony szám jönne ki! Valóban egyetértek a felvetéssel és
meggondolás tárgyát képezhetné ennek a jelentős kérdésnek megvizsgálása! Távlatokban
gondolkodva szinte minden további fejlesztés gátja a jelenlegi vasút állomás és az
ahhoz csatlakozó vasúti sín, ami meghatározza és befolyásolja a fejlesztést! Sőt azt
is figyelembe kellene venni, Keszthely a Balaton nyugati kapuja és közel van a
sármelléki reptér, azt is be lehetne kapcsolni ebbe a projektbe! Erre vonatkozólag
kellene tanulmányt készíteni, mert véleményem szerint is ez volna akár Keszthelynek,
akár a többi településnek egy további fejlesztési és kiugrási lehetősége!

Apróság...

állandóan a szezon meghosszabításáról beszélnek.
Ennek "szellemében" szeptember közepén a strandon a hátsó játszótéren leszerelték a hintát. A medencét ugyanakkor lefóliázták, körberakták a megszokott használt gumiabroncsokkal, azaz szeméttel. Jutott a medencébe is, megint ott van vagy 3-400 darab. Hülyék városa ez...

Bravó!

Csak tudnám, hogy ebben mi az új?
Itt ugyanis ezt kért a topic indítója!

Remélem magadat tapsolod meg te faszkalap !

"Kastély-Főtér (helyette elbaszott kőtér milliárdokért elszámolatlanul, amit
konszolidált a "drága" kormány az adófizetők pénzén nagyvonalúan)-Balaton tengely!"
Ezt a szép világra szóló mondatot alpolgármesterünk csodálatos elképzeléséből idéztem!
Ezért valóban jár a taps! BRAVÓ!
Csupán annyit áruljon el ez a csodatevő, hány családot tettek tönkre ezalatt az
eredményes három és fél évben és hány vállalkozást tettek lehetetlenné, akik kénytelenek
elhagyni az országot és máshol adót fizetni, mialatt arról panaszkodnak, hogy kevés az
adót befizetők száma! Gondolkodjunk el ezen és nem kérünk a dilettáns cinikus kioktató
arroganciából és abból sem, hogy bezárkózzanak a hivatalba valószínűleg félve a
választóiktól és a problémák számon kérésétől! Nagy tisztelettel egy pártfüggetlen!
Elég volt abból is, hogy olyanok nézzenek hülyének, akiknek soha nem volt egy sikeres
vállalkozásuk csak a politikából élnek nem is akár hogyan! Számoljanak el az ígéreteikkel
és a szerzett vagyonukkal, amit politikai ámokfutásuk alatt szereztek, természetesen tisztelet a kivételnek, mert azért olyan is akad, ami az igazsághoz tartozik!
Azután lehet tapsolni te idétlen!

Neveletlenséged

a környezeted tükrözi! (Gondolom most kimenőd volt, mert a vajda nincs otthon.) Stilusod jobbikos primitiv öklendés! Tartalmilag demagóg locsogás és értelmileg gyökérnyi butaság amit itt összehortál, mert te választottad meg azokat, akik igy döntöttek, s cselekedtek! Akik tönkre mentek azok megérdemelték, mert nem voltak életképesek! Egy lánc mindig olyan erős, amilyen a leggyengébb szem. Egy társadalom nem fogja a beteg cégeket támogatni!

Az egyetlen dolog ami az itteni trágyádból használható
az a Főtér tönkretétele. No, ez valóban rosszul sült el,
de ez jár azoknak akik Ruzsicsokkal paktálnak miközben
nevetséges romokat akarnak milliókért eladni: Sirály.

Értelmezhetetlen locsogás az irományod !

Tartalmi és a mondanivalód szempontjából egyenlő a nullával!
Fogalmad sincs a világ dolgairól és látszik a buta iskolázatlanságod!
Az is látszik, hogy soha nem voltál önálló vállalkozó és nem is leszel,
mert alkalmatlan vagy! A környezetemről pedig fogalmad nincs és lehet,ha
látnád meglepődnél, mert én nem csak beszélek, hanem cselekszem is!
Megnyugtatlak nem voltam pártkatona és nem is leszek, mert nem az én
műfajom!
Én nem adom el a lelkemet és engem nem tudnak megvenni egyik oldalról sem!

Szuper!

No, látható hogy hol állsz, az olvasottságoddal! Persze, hogy nem vagyok alkalmas a vállalkozásra, csak hát én be is vallom (ezért nem is teszem) és nem kezdek el hitelből hülyeségeket. Sokan azt hiszik, hogy "majd ők megmutatják", aztán elvéreznek mint a torka vágott csirke! Látom elvesztetted a fonalat és már régen nem tudod, hogy miről szól a topic! Persze ezen nem csodálkozunk! (Mi köze ehez, hogy hol voltás katona, kis butus?) Én nagyon örülök, hogy a sok léha vállalkozó megszívta, mert úgy is állandóan csak átverik a kuncsaftot! Hulljon a férgesse! Azt meg kell még mondanom, hogy ha nem érted miről írok akkor olvastassd fel egy 2. osztályos gyerekkel. Talán ha megfelelően hangsúlyozzák a mondatokat, akkor hozzád is eljut valami a szövegből! Örülök, hogy nem tudtak megvenni, de ennek van ám egy háttere is! Csak azokat veszik meg akikre szükség is van! Ezt nevezik szelektiv szemétnek! Ami meg senkinek nem kell, azt kidobjuk! Így marad tiszta a környék és a rendszer!!

Szomorú, hogy Keszthelyt ilyenek miatt
nem lehet rendbehozni, mint amilyen te
is lehetsz. Tudod több száz kellene
belőled, de a gond az hogy, sok ezer van.....

Te idétlen !

Véleményem szerint te magad sem vagy tisztában annak a szövegnek tartalmával, amit
kin keservvel összehordtál! Sajnálatra méltó vagy és jobb lenne, ha képeznéd magad!

Zavarodott elméjű nimand !

Fogalmad sincs mit tettem Keszthelyért, te szerencsétlen! (Nem politikusként!)
A semmit mondó írásod a kutyát nem érdekli, sőt ha tudna olvasni megveszne tőle!
Azokon kérd számon Keszthely elb....át, akik elkövették ezt a töménytelen baromságot!
Vonulj a menettel és bégess te birka!

Látszik

a városon, hogy mit tettél érte.... :-)

Ostoba ...

Tudatlan és tájékozatlan vagy ...

//természetesen tisztelet a

//természetesen tisztelet a kivételnek, mert azért olyan is akad, ami az igazsághoz tartozik!//
EGYETLEN EGYET NEVEZZ MEG!

Talán két képviselő !

Rád bízom a választást ...! Annyit elárulok, hogy egy férfi és egy női képviselő!
A drága pénzen gittet rágókat pedig le kell váltani, mert túl sokba kerülnek az
adófizető állampolgároknak!

Akkor bocsánat

hogy beírtunk.

A topic bevezető két sora csak arról szól, hogy ha valakinek van valami ötlete, írja meg, semmi konkrétum nincs a felvetésben.
Legközelebb majd jót zsidózunk, cigányozunk, politikusozunk, és az biztos népszerűbb lesz.

Nekem a vasúttal csak az a

Nekem a vasúttal csak az a bajom, hogy szörnyen lassú. Bp-re valóban 1 óra elég lenne, ha ez nem változik, 10 éven belül nem lesz utas.
Mellesleg - úgy tudom-, a horvátok a határ és Rijeka között nem sokára elkezdik fektetni az új nyomvonalat, ami 160 km-es átlagsebességre lett tervezve, ehhez is igazodni kellene. (Murakeresztúrról hamarabb leérünk majd a tengerhez, mint a Balatonhoz!)

Az öböl kotrás talán még ennél is fontosabb, főleg ha figyelembe vesszük az egyre melegebb nyarakat, mely nyári napokon a 35-37 C fokos hőmérséklet napi 1-3 centivel tudja apasztani a tavat.

Vitamin

Folytatás

A dec.25-i roma-balhét olvasgatva, a másik topikon érdekes jelzővel illették a Rákóczi teret. Bronx.
Van benne némi igazság, de kissé túlzó.

Azt viszont nem tartanám rossz ötletnek, ha a Kastély alatti ( és melletti) területet - lásd Fuvaros utca, Cserszeg utca, Gelencsér utca (Lehel utca bizonyos részei) "rehabilitálnák", ahogy annak idején Mohesz tette a Vadaskert előtti roma-teleppel. Annyi pénzből, amennyit a Fő téri kősivatagra költöttek, még az is kivitelezhető lett volna.(A "rehabilitációhoz" persze nem kis bátorság is kell!)

De a tendencia ma egészen más: Inkább a belvárosba telepítik a romákat, lezüllesztve ezzel a város-centrumot, és környékét, és valóban, egyre több ismerősöm vallja, hogy este már nem mer közlekedni sem a Sétálón, sem a Bem utcán, sem a Rákóczi téren. (Ezen is lehetne segíteni több rendőrjárőrrel, kamerákkal, de városunk vezetése "szemérmes", és szerintük soha ilyen jól nem teljesítettünk országosan és helyi szinten, ezért aztán aki az ellenkezőjét állítja az ő "igazuknak" , az vagy hazaáruló, vagy sértett ellenzéki, vagy felelőtlen kibic...... "Bezzeg a Monitor Magazin!!")

Vitamin

Mikor kezdik el az új keszthelyi PLAZA építését?

Tnyéeg épül új plaza a húsüzem helyett? Mondjuk szerintem itt mindenki csak találgat, akinek meg pontos infója van a dologról, az hallgat...

Állítólag pláza fog

Állítólag pláza fog épülni - a Globál Pláza hálózat épít itt (RJ élvezhet az örömtől, hogy újabb multi lesz)

Global Plaza

Global Plaza? Ezt kifejtened bovebben is? Meg sohasem hallottam roluk, van mar ilyen valahol Magyarorszag mas varosaban is? Auchan is lesz?

ha valóban

pláza lesz, akkor igaz lehet az Auchan is....

gratulálok a városvezetésnek.

a kiskereskedők egy rész folytathatja a rácsok lehúzását....

Még több pláza

Még több plázát!!! Télen be lehet menni melegedni! Még több pláza kellene az alvó városnak!

Legyen benne játékterem

Legyen benne játékterem is, a logós iskolásoknak télen, legyen hol melegedniük, játszaniuk!

re

:-)))))))))))))))))))

:)

hahahah:)Ö)))

Ez a jó, a kiskereskedők

Ez a jó, a kiskereskedők fizettek iparűzési adót, ha tönkremennek akkor nem fognak, az új multi meg 5-10 évre úgy is mentességet kap, mert létrehoz pár minimálbéres munkahelyet, közben tönkretesz másfélszer annyit.

Ki a felelős?

A Zalai Hírlap mai számából megtudhattuk, hogy sz&rban van a város. A testületi beszámoló úgy fogalmaz, hogy "a likviditási problémák a költségvetési bevételek és kiadások ütemkülönbségéből adódnak."

Ez kb. annyit jelent, hogy én nem pofoztalak meg, csak Te éppen akkor jártál arra, amikor a kezemet ütésre emeltem. Ez a hasonlat egyúttal elmaszatolja a felelősség kérdését is, azaz nem a pofozkodó (a Város), hanem a megfoghatatlan ÜTEMKÜLÖNBSÉG a felelős.

Mint említettem már, nem vagyok pártkötődésű, de azt el kell ismerni, hogy a testületben egy karakán "leány" Selmeczy Zsuzsanna meri csak a felelősség kérdését feszegetni.
A képviselő asszony jogos felvetésein túl azonban szóvá kell tenni azt a pazarló, értelmetlen és felesleges beruházást is, amelyet Fő tér rekonstrukciónak és forgalmi rend-változásnak neveznek.

Tehát nem elég, hogy ellehetetlenítették a Keszthelyi közlekedést,kősivataggá varázsolták a városközpontot, emellé még létrehozták azt az "ÜTEMKÜLÖNBSÉGET" is, amely miatt még unokáink is nyögni fogják a terheket.
Persze lehet "elmúlt 8 évezni", de nem fognak, mert az elmúlt 8 évben Ruzsicsék voltak hatalmon.

Vitamin

Akkor azt is olvashattad,

Akkor azt is olvashattad, hogy 300 millió be nem fizetett helyi adó tartozás van(gépjárműadó, iparűzési adó, kommunális, építményadó...)mielőtt sokan nekiállnak Ruzsicsozni, először rendezzék a tartozásukat a város és a többi állampolgár felé.
A tartozók közül a legtöbb valószínű, nem azért nem fizet mert nem telik rá!

re

nagyon nagy rálátásod lehet a való világra, a vállalkozók életére.

Az adóhátralék abból ered ugye, hogy a vállalkozók IPA-t előleget fizetnek a korábbi év forgalma alapján. Lehet agyondicsérni, hogy milyen qva sok turista volt (viszonylagos ugye ez is, lsd. kormányunk hurráoptimizmusa) de ezek a turisták alig vásárolnak, a strandon nem állnak a büfékhez, nem vásárolnak az üzletekben, csak vonulnak, mint a birkák a Fő utcán ..... és hát ha nincs árbevétel, nincsen adófizetés.... meg azt se feledjük el, hogy a 1,5 éves Főtéri építkezés mennyi vállalkozót tett tönkre, tessék megnézni ki maradt a Bem utcában, és mi volt pl. 5 évvel ezelőtt. Szóval lehet verőembereket küldeni a vállalkozókra -ha ez a nagy terv- de a nincsből egy csomóan nem tudnak fizetni. Hála Istennek a recesszió elérte ezt az eszetlenül költekező ki-ha-én-nem majmokat is.... Meg lehet nézni, kik vannak a képviselőtestületben, ki a polgármester, vállalkozóként sem ment semmire.... Mi lenne a várossal, ha a gumicsizmás törpenéró nem vállalja át tartozás egy részét? Már árvereznék a várost?????

mekk mesterek, azok vagytok...

Ez mind igaz ,

de megnyugtatom a FIDESZES vezetést, hogy jövőre még rosszabb lesz a helyzet,
már ami az adóbevételt illeti! Köszönhető annak, amíg a belvárosi kereskedőket
csak súlyos parkolódíj megfizetésével lehet megközelíteni, addig a multiknál
kényelmesen lehet ingyenesen parkolni és nyugodtan vásárolni!Ki az az őrült, aki
fölöslegesen fizetni akar és nem a kényelmesebb variációt választja?
Bukott beruházásnak ez lett az ára! Köszönjük szépen, aki ezt támogatta!Huszonkét
éves vállalkozásomat ezért kellett felszámolni, így legalább én sem fizetek adót!
Annyit azért még megjegyeznék, hogy a legtöbb belvárosi parkolóhely szabálytalan,
mert nem felel meg a közlekedési szabályoknak, de ellentétes a KRESZ előírásaival is!
Akihez ez az előterjesztés tartozott és ezt megszavaztatta az is megbukott!

Bocs!

Ha nem vagy elég termelékeny akkor bizony be kell zárnod! Te is kiköltözhettél volna a multik mellé de jobbat mondok, a gyenesi plaza parkolója is ingyen van, s egy zsák üzlehelység is van ahova tehetted volna cégedet! Én ugyan utálom a Ruzsicsbandát, de azért ez nem az ők zisccere! Ha hibásan kalkulálsz rosszúl saccolod meg a lehetőségeidet azért nem a parkolási dij a hibás! Csökkentsd az áradiat akkor mennek hozzád! Termelj/szolgáltass olcsóbban, jobban, gyorsabban, hogy konkurens legyél! A vásártéri plazanál sem lehet parkolni ingyen, mégis megél a kinai mert olyanok az árai!

Söt, támogassd a parkolást. reklámozd, hogy ha valaki hozzád
megy akkor te visszatéríted a parkolási dijat.... nem ilyen nincs,
te inkább bezársz! Most jobb?

rere

és még azt hozzáteszem,hogy a nagy központosításnak köszönhetően az intézmények a nagyfejűek által megjelölt helyeken vásárolhatnak ugye, a helyi vállalkozók elbúcsúzhattak az intézmények vásárlásaitól...
ez megint plusz kiesés....

ne csodálkozzon a városvezetés, ha nem jönnek az adók, sőt, jövő májusban nagyobb összegű IPA-t kell majd visszafizetni.

szólok, hogy készüljenek...

ahogy volt idén is...

közben meg a Hunnia helyén állítólagosan újabb multit szabadít a vállalkozók nyakába, de senki nem tud semmit....

Romák bontották-bontják

Romák bontották-bontják le az egészet(mindig van ott pár roma 20-25milliós csodaverdákkal), állítólag bontásért cserébe kapták a gyárat, több száz guriga haszonba vannak eddig...

nyeheh

naja, sk-s rendszám van ott, az tény....

de hülyeséget nem kellene beszélni....

A hülyeség az Te vagy,

A hülyeség az Te vagy, naponta többször járok arra és bizony én is jó pár kitömött cigányt látok ott parádézni.

és

te mit tudsz?

a képviselőtestület tagjai sem tudnak semmit...
vagy tagadják...

Az egész város egy

Az egész város egy kib..szott nagy trágyadomb...

Költözz el innen, máris

Költözz el innen, máris kevesebb lesz itt a trágya.

Látod fostalicska ez a baj,

Látod fostalicska ez a baj, hogy nem te költözöl, a város meg rohad miattad. Buta vagy és büdös, és sokan vagytok. A szád is rohad és sajnos kinyitottad, áramlik a sötét tudatlanság és a hányinger kerülgeti tőled az értelmes embert.

Te biztos Bajnaista vagy,

Te biztos Bajnaista vagy, ezt Ti színvonalatok!

Tévedsz fostalicska most

Tévedsz fostalicska most is, nyalj tovább. Sajnállak, hogy olyan hülye vagy.

re

idióták, akik azonnal bajnaiznak, gágognak, gyurcsányoznak, ballibereznek...

ez meg a ti narancsdroid agymosott szivacs színvonalatok....

Az éjszaka leple alatt

Az éjszaka leple alatt portyáznak az orvhalászok

2013-09-14

Két férfi próbált halat fogni a Balatonból, még időben elkapták őket.
A keszthelyi lakosok a kora esti órákban ültek csónakba, egy eresztőháló társaságában, amivel illegálisan szerettek volna halat fogni. A Balatonon komolyan veszik a munkájukat a halőrök, akik szinte azonnal észre is vették a gyanús csónakosokat. A két 37 éves férfit végül a rendőrök vették őrizetbe, az bűntett eszközét, az eresztőhálót pedig lefoglalták, míg a hálóba akadt halakat visszaengedték a Balatonba.

Kik voltak a bűnösök, nem tudjátok? Csak nem a Bató meg az Otta?

Nem a Dagit meg az Ottit

Nem a Dagit meg az Ottit kapták el, Ők védett személyek, többek közt a Szitának szállítanak.
Két piti csóringer bukott le, Zs. Zoltán és O. Tamás

re

szerintem meg a Hanta Jani...

Keszthely és a régió sikerét ott kellene lemérni

ahol elszámolnak az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedő külföldre kényszerült munkavállalókkal. Csak a saját ismeretségi körömben nézve közel 100 esetről tudok ahol vagy csak egy-egy fiatal vagy az egész család külföldre költözött és eszük ágában sincs visszajönni.
Nem lehet már egy jó szakembert találni, mert mindenki külföldön dolgozik. A fiatalok külföldi egyetemeken akarnak továbbtanulni...
Mikor veszik már észre, hogy ez nem mehet így tovább? Akkor amikor már csak a közszférában lesznek kereső munkavállalók és a politikusoknak egymáson kívül nem lesz akit sanyargassanak, mert maguk maradnak a környéken?

Keszthely és a régió sikerét ott kellene lemérni

ahol elszámolnak az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedő külföldre kényszerült munkavállalókkal. Csak a saját ismeretségi körömben nézve közel 100 esetről tudok ahol vagy csak egy-egy fiatal vagy az egész család külföldre költözött és eszük ágában sincs visszajönni.
Nem lehet már egy jó szakembert találni, mert mindenki külföldön dolgozik. A fiatalok külföldi egyetemeken akarnak továbbtanulni...
Mikor veszik már észre, hogy ez nem mehet így tovább? Akkor amikor már csak a közszférában lesznek kereső munkavállalók és a politikusoknak egymáson kívül nem lesz akit sanyargassanak, mert maguk maradnak a környéken?

Én adjak ezek után tanácsot ???

Keszthely város koncepcióját úgy ahogy van elk..ták, nem kicsit nagyon!
Azoktól kell kérni tanácsot,akik benne ülnek a testületbe és évek óta
felveszik a tisztelet díjukat!Nekik köszönhetjük,hogy lebénították a várost!
Szégyelljék magukat!Remélem eltűnnek a politikából örökre,mert ők a felelősei
annak,hogy közel egymillióan külföldre kényszerültek munkát vállalni és ez még
csak tovább fog növekedni!Keszthelyen remény sincs elhelyezkedni,legfeljebb
47.000-ért bohócnak,az viszont édes kevés egy család fenntartásához!
Köszönöm szépen,de én ebből nem kérek és hallani sem akarok róla!Ostoba politikusok!
Egyhez van eszük,amikor megválasztják őket,akkor az első teendőjük,hogy a saját
tisztelet díjukat felemeljék!Érdekes módon,hogy ott mindegyik egyetért 100%-s arányban!
Idióta népség!

Naivság azt hinni, hogy

Naivság azt hinni, hogy ezek eltűnnek a politikából, amíg a tiszteletdíjat kapják nincs rá esély, hogy feladnák ! Az ott ülők közül egy sem lenne képviselő ha társadalmi munkába kellene ellátni ezt a feladatot. A nagyobb kritika ennek ellenére talán nem is velük szemben róható fel, egy csapat ebben az esetben egy testület hatékony munkája, a testül vezetőinek irányítókészségén szakmai hozzáértésén múlik. Amíg a politikai pártok mindenható nagyurai kizárólagos hatalmat gyakorolhatnak egy település által megválasztott független testületen, ne várjuk azt, hogy a helyi érdekeknek legjobban megfelelő döntések fontossági sorrendben születnek ! A megfélemlítés működik, ha nem az teszed ami a hatalomba lévő Fidesz érdeke, rosszul jársz és ezért a simulékonyak szó nélkül teszik amit mondanak ! Addig ameddig ez a hatalom el nem takarodik, a településeken nem tud lenni igazi önkormányzás !

Könyörgöm ... !!!

Legalább a tehetetlenségükre tekintettel húzzanak el végre és még csak ne is
próbálkozzanak a 2014-es választásokon,mert így is beírták magukat a történelem
pöcegödrébe ...!

Senki se csodálkozzon, ha havi több százezres, milliós

fizetéssel ha volt is valaha szociális érzékenységük, az mára már kiveszett. El sem tudják képzelni, hogy milyen az, pár ezer forintot beosztani, hogy jusson ételre is és a gyerekek se érezzék meg, hogy egyre nehezebben élnek, esetleg idősebb emberként nap mint nap ugyanazt enni és csorgó nyállal nézni a kirakatokat és az ABC-ben a polcokat vagy fiatalként munkát keresni és rongyembernek érezni magát, amiért nincs elég kapcsolata ahhoz, hogy dolgozhasson és építhesse az életét....
Sajnos akik tehetnének ez ellen, azok túl jól élnek ahhoz, hogy átérezzék az egyre nagyobb tömegek sorsát. Hogyan csúsznak egyre lejjebb az emberek és hogyan élnek napról-napra rosszabban, kiszolgáltatottabban, elkeseredettebben belebetegedve a kilátástalanságba.
Van arra statisztika, hogy mennyire megugrott az utóbbi években az öngyilkosságok száma?

Azért nem mindenkinek halott város Keszthely!

Nézzük csak meg, hogyan gyarapodnak "nagyjaink". Azért biztató, hogy nekik legalább bejött. Egy seggel 4-5 tisztséget meglovagolva, nekik 48 órából áll egy nap, egyenként több százezres fizetéssel és a csurranó-cseppenő 10-20%-okról már ne is beszéljünk, amit még a fővárosban is megirigyelnek néha, mivel még ott is alacsonyabb a kvóta!
Nem zörög a haraszt! A szomszédok és a könyvelők tudnának mesélni!

Szita félék

Szita félék

Keszthely lehetőségei ???

M E G S Z Ű N T E K ...!

M E G S Z Ü N T E K ...!

Mindenhol csak azt látni! E L A D Ó vagy K I A D Ó
Munkahely pedig nincsen! Akik viszont még próbálkoznak,azok sajnos a tartalékaikat
kockáztatják és egy két hónap múlva ők is feladják,mivel nincsen fizetőképes kereslet!
Addig,amíg a minimálbér nem lesz legalább megközelítően annyi mint a szomszédos
Ausztriában (300.000ft),addig ne is reménykedjen senki a válságból való kilábalással!
Amennyiben Magyarországon is értéke lesz a munkánknak,akkor egyből lesz fizetőképes kereslet és fellendülhet a gazdaságunk!
Én állítom,hogy 47.000ft-ból csak vegetálni lehet,de méltó módon élni azt viszont nem!
Ez tény és nem politikai kérdés!Igen is nagyon sokan szeretnének dolgozni,de nem
zsíros kenyérért ...!Ideje lenne felébrednie a politikának!!!
A semmiből nem lehet költeni és gazdasági növekedést produkálni! Egyébként véleményem
szerint a politikai elitnek kellene mértéktartóbban és visszafogottabban példát mutatnia,
már ami az ő juttatásaikat illeti!Addig csak demagógia az az állítás,hogy 47.000-ből
meg lehet élni és javulni fog a gazdaság!Próbálják meg legalább négy éven keresztül
talán majd rájönnek,hogy igazat mondok!Egyébként javasolnám továbbá azt,hogy képviselő
csupán egy ciklust csinálhasson és többet ne!A képviselőség megtisztelő szolgálat legyen
ne pedig megélhetési forrás!Természetesen eltörölni azonnal a mentelmi jogot azért,hogy
mindenki felelősséggel tartozzon választói felé a döntéseiért!Én nem más országot
szeretnék építeni,hanem saját nemzetemet,ahol a gyökereim vannak és itt szeretnék
boldog lenni, nem pedig egy idegen országban!
Tisztelettel: Egy pártoktól mentes, dolgozni szerető, reménykedő állampolgár

Jó vicc!

Nos, a gyökereidet locsolgassd magad! Ebből nem fogsz tudni megélni! Nem kellett volna az EU-t megszavaznod akkor nem lenne a globalizáció ilyen mértékben! Neked is az a bajod, hogy mindenáron széllel szemben akarsz eregetni! Ne a rendszer ellen fordulj, hanem használd a rendszert! Ez olyan mint a gk vezetés. van egy rend, egy forgalmi előírás, s ha megcsinlod a jogsit, akkor vezethetsz, de nem szegheted meg büntetlenül ezt a rendet! ~450 millió Eu állampolgár van ebben a rendben, s működik! Hol jobban, hol rosszabbul, de lehet benne élni! Csak töled függ, hogy mit használsz belőle! Ha viszont elleszegülsz, akkor büntet. A külföldi és határon túli gondolataid meg betegesek! A határok ma már lényegtelenek. Tök mindegy, hogy Burgelnadban élsz, vagy Vasmegyében! A nemzeti önérzetedből nem fogsz tudni megélni! Ki csináljon neked jól fizető munkahelyet? Ezért nem az állam vagy a politika felel, hanem a cégek! Kérj többet, vagy kerss olyat aki többet fizet! Költözz Kecskemétre vagy Győrbe ahol ipar van. Itt Keszthelyen semmi sincs!

Bélám!

Azért maradj már a Föld nevű bolygón! Nézd a viszonyokat is. Ausztriában egy 300 ezer foritos minibér az 1000 euro. Nézd már meg az árakat amihez ezt viszonyitanod kell. Egy normálsi (átlagos) lakbér 500 eurónál kezdődik. (Butorozatlanul s nem Bécsben vagy Grazban hanem falun!) S még nem ettél. Egy doboz cigi (ami nem fontos, de sokan szívják) 4 euro -19 darabos-. s még nem ettél. Az energia, az autopálya, a betegbiztsoítás, az adó több és drgább. S még mindig nem ettél. Az ovoda a kölyködnek 300 eurótól kezddik, de csak félnapos. Még mindig nem ettél. A nyugdijas fizet betegbiztosítást a "sógornál", s még mindig nem ettél!

MIRŐL LEFETYELSZ ITT? A magyar minimálbér irgalmatlan magas az árakhoz viszonyitva! Kiragdsz valamit és nem nézed az összefüggéseket! nem számolhatod át egy az egyben már csak azért sem, mert itthon a támogatási rendszer az egeben van míg a sógornál alig van valami. Ez hozzá jön a béredhez/nyugdjadhoz/jövedlemedhez. A nyugdijas ingyen utazik, nem fizet betegbiztositást, és nem fizet adót sem, hol van ilyen mégegy a világon?

Ez viszont igaz, a 47 ezerből csak vegetálni lehet, de miért kap valaki annyit? Mert vagy nem fizetett eleget a közösbe, vagy feketén dolgozott és a legtöbb ilyen jövedelmű képzetlen. Senkinek nem érdeke, hogy te a társadalom költségén szuper jól élj! Miért nincs tartalékod? Miért nem mész máshova dolgozni? Kikkoma, ez a te életed, s a te nyomorod, magad vagy ezért felelős! Ki oldja meg helyetted a problémáidat? Nem kellett volna leváltanod a szocializmust, de ma magad felelsz magadért, s nem az állam!

Józsi !

Te úgy vagy hülye és legalább annyira, mint amit leírtál és összehordtál!
Jobban tetted volna, ha megtartottad volna abba a sötét agyadba ...!
Ritka nagy barom lehetsz csak úgy egymagadban és nem irigyellek azt megmondom!
Légy büszke anyádra, hogy egy ekkora állatot világra tudott hozni!

nyehehe

de sajnos igaz....

Olcsó utánzatnak bizonyult

Olcsó utánzatnak bizonyult az az ékszer, amelyet beiktatásakor díszöltözetén viselt Michel Djotodia, a Közép-Afrikai Köztársaság államfője augusztusban.

A csalásra úgy derült fény, hogy az augusztus közepén az országba vendégként érkező Denis Sassou Nguesso kongói elnök felhívta Djotodia figyelmét arra, hogy hivatali jelvényei hamisítványok.

A főváros, Bangui rendőrsége kedden bejelentette, hogye emiatt őrizetbe vették Judes-Alex Kettét, az állam legfőbb pénztárosát állami vagyon hűtlen kezelése miatt. Kettét azzal gyanúsítják, hogy több mint 900 ezer euró (csaknem 270 millió forint) értékben sikkasztott az ékszerekre szánt összegből.

Kette ellen már három évvel korábban is nyomoztak, akkor mintegy hárommillió eurónyi összeg eltűnését rótták fel neki. Francois Bozize akkori elnök rehabilitálta Kettét, és megtette legfőbb pénztárossá. Bozizét az akkori lázadóvezér, Michel Djotodia március 24-én űzte el az ország éléről. (MTI)

barom...

te barom

Lebontják a keszthelyi húsüzemet: mi lesz a helyén?

A napokban elkezdtek lebontani a keszthelyi husuzem teruleten levo epuleteket. Tudja-e valaki, hogy mi epul majd a helyen? Csak nem ujabb bevasarlokozpont? Lehetne ezt a temat onallo forumtemava tenni. Ha tud valaki valami infot, irjon.

Nemzetiségi és Roma

Nemzetiségi és Roma Kulturális Központ lesz

Roma központ már van itt

Roma központ már van itt nyáron a sétálon meg a balaton parton is turistacsalogatók

re

Meg az Arany J. utcában..

már 3 család lakik, az egyik állandó házi őrizetben van, a másik nemrég jött ki a sittről, és Ausztriában "dolgozik" a harmadikat szimplán betelepítette az önkormányzat... hogy basznák meg!

látnátok a turistákat, hogyan nézik ezt piacnapon, meg úgy általában....

Vásártéren sikeresen

Vásártéren sikeresen működik az integráció:

A gyanú szerint egy 19 és egy 23 éves fiatalember előzetes szóváltást követően többször ököllel megütött és megrugdosott egy 18 fiút Keszthelyen 2013. szeptember 10-én délelőtt.

A keszthelyi rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy miközben a 19 éves fiú a Vásár téri parkolóban bántalmazta a sértettet, addig 23 éves társa lefogta a sértett barátnőjét. A keszthelyi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 19 éves Horváth Bencét és a 23 éves Horváth Jánost. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, szabadlábon védekezhetnek. A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Horváth Bence és Horváth János keszthelyi lakosok ellen.
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A parasztok(magyarok) buták

A parasztok(magyarok) buták és irigy nácik, nem elég befogadóak, toleránsak a romákkal szemben, nem értik meg az eltérő kultúrájúakat. Nem értem miért zavarja a parasztokat, ha a romák hangoskodnak, beszólnak nekik, meglopják a parasztokat-hisz nekik van elég, aztán csodálkoznak ha agyon vernek egy-két nyugdíjast, mit zsugoriskodnak, adnék inkább a romáknak, életrevalóbbak.

a buzi

anyádat

Az csak az északi oldalán lesz.

A déli bejárathoz holokauszt emlékközpontot terveznek.

Végre lesz valami

Végre lesz valami Keszthelyen, dőlnek majd a turisták, lesz sok új munkahely, úgy is sok itt az irigy náci RJ szerint, nem árt egy kis nevelés az ittenieknek.

Ez valami vicc?

Ez valami vicc?

Miért lenne az, csak nem

Miért lenne az, csak nem zavarna, valami rásszista vagy?
Remélem a RJ-nek akad majd ott valami meló.

korábban

Auchanról beszéltek a népek...

Remlélem Auchan lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Remlélem Auchan lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

metro, auchan...?

A Metro is akart keszthelyi aruhazat, de a plazastop elkaszalta. De az akkor nem a husuzem helyen lenne, mert ott Auchan lesz?

»Béke, szeretet, egymásra figyelés!

Magyarország lakói - Tisztelet a kivételnek! - Kommunikálnak egymásnak! Kötőszó: B@zdmeg, köcsög és had ne soroljam! Azt tartják, szóból ért az ember! De nem az ilyen szavakból! Ez a használót (kat) minősíti! No, de mit is várunk a XXI. század Magyarországától? Ray

//No, de mit is várunk a

//No, de mit is várunk a XXI. század Magyarországától? Ray//
TÖRÖL!TÖRÖL!TÖRÖL!
ELNÉMÍT! ELNÉMÍT! ELNÉMÍT!
DUMA!DUMA!DUMA!
ÉBRESZTŐ!ÉBRESZTŐ!ÉBRESZTŐ!
HAZUDJ!HAZUDJ!HAZUDJ!

Ruzsics gyakran csuklik

Ruzsics gyakran csuklik mostanság, én például mindig a jó k... gondolok, amikor egy kátyúba döccenek, vagy kimaradok valamelyik lámpánál és perceket várok, hogy átmehessek...
A felcsúti mikor tünteti már ki ezt a derék embert?

Realitásoknál maradva !

Magam is elégedetlen vagyok az utak minőségével,de gondolj bele abba,hogy mennyibe
kerültek a főbb csomópontok átalakításai ezidáig!Reményeim szerint sor kerül majd egy
következő ütemezésben a nevezett pontokat összekötő úthálózatok felújítására is.
Továbbá reálisan gondold végig azt,hogy évtizedekig szinte semmilyen városfejlesztés
nem történt és ezáltal igen csak nagy lemaradást kell pótolni a városnak!Persze a
részletekbe nem mennék bele,hogy az eddig felhasznált pénzösszeg milyen prioritás
alapján lett felhasználva,mert az egy teljesen más kérdés,amibe nem mennék bele!
Vigasztalásként mondanám,hogy legalább valami elindult,talán okulnak majd a döntést
hozók,hogy mit tartanak fontosnak a pályázati pénzek kihasználását,illetően!
Súlyosan kifogásolom,hogy nem szakember vezeti a műszaki osztályt,továbbá nincsen egy
rátermett főépítésze és egy főkertésze a városnak,ami meg is látszik!
Remélhetőleg hamarosan lesz és talán az ő szakmai útmutatásai mellett szebb jövő
felé nézünk!

Szebb jövő?

Ami a forgalom-szervezésben elindult, az egy nagy baromság! A Fő téri átmenő forgalom úgy volt jó, ahogy, az Amazon mellett jobbra is fordulhatunk még 1 éve, ezért nem kellett 5 kilométeres kerülőt tennünk, mint manapság.

Részben az új forgalmi rend miatt is rosszak az utak, ugyanis sem a Lovassy, sem a Kazinczy, sem a Bástya utca nem főforgalmú út alapozásra készült, arról nem is beszélve, - nézd csak meg -, hol megy el a főirányú forgalom? Hát végig az - állítólag természetileg védendő - HELIKON liget mellett, a vasúttal párhuzamosan, ami 2-3 éven belül tüönkreb@ssza azt a néhány megmaradt fát is. (Így is a Liget kifejezés már túlzás, inkább fasornak hívnám már csak.)

Realitásoknál maradva !/Vajon ez a realitás?!/

Feltételezem, nem a keszthelyi lakosok táborából minősíted az utak állapotát, ha az lennél pláne elhanyagolt, kátyús, rendetlen, rendezetlen utcából ilyen megállapítást nem tennél.
Összekötő utak nem léteznek pláne a város frekventált területein. Kialakult úthálózat évtizedek óta adottak ezen változtatni nem lehet. Forgalomszervezés az más kérdés,de minden városlakó tudja ez se a végleges,az élet fogja kikényszeríteni azt, amit sokan csak nehezen, tudnak elviselni(NEM LEHET MINDENKINEK JÓ TERVET KÉSZÍTENI).
Valami mindig elindul aztán a végeredményt meg a gyakorlat igazolja.
Ami nem változott a KÉPVISELET képviselő hiánya(SENKIT NEM KÉRDEZNEK MEG)azt hiszik úgy se értenek hozzá!!?? (KÉPVISELŐK).
Nem csak a főépítész hiányzik egyszerűen (csupa nagybetűvel) felelős ÉPÍRÉSZ /műszaki osztály/, most már nálunk is megszűnt (Gyenesdiás stb.).
MI lesz, ebből azt senki nem tudja.
Félő az a szebb jövő, amiről írsz, egyre távolabbi jövőben valósul meg, vagy visszafordíthatatlan károk keletkeznek, amit a gyerekeink unokáink fognak „BUSÁSAN” megfizetni.
CAK NE LENNE IGAZAM!
www.porkolabgyorgy.hu

mi

a búbánatos kurva büdös faszt csinálnak hetek óta ezek?????????????????

ha esik egy kis hó, minden meghal????? Hol van a hókotró, hol? A múltkor nem fújt a szél, és sehol sem voltak...
Rengeteg ember áll az utakon, már a Keszthely-Hévíz közötti út is le van zárva!!!!!!!!!

VÜZ- Új VÜZ, a kurva anyátokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyben biztos vagyok,hogy nem a Harwardon végeztél !

Ajánlom,hallgasd meg a híreket és minden kitisztul a buksidban !

Kézcsókom anyukádnak!

re

igen látom a híreket!
Érdekes a múltkor nem volt szél, de ezek a gyökerek akkor SEM csináltak SEMMIT!!!!!

De tegnap reggel a hófúvásban a húsüzem kapujában az LSS- piros kocsiban lézerezés az volt!!!!!!!

amúgy én is a tiédet neked!

semmi nem úgy megy itt, mint régen: a szemét szállítás fos -amúgy 2 napja nem vitték el a szemetet, uu. mint a múltkor, mert esik a hó... jajjj...az úttisztítás egy fos, tele a város kátyúkkal, a vadi új piros-fehér Amazon melletti gyalogátkelő kellős közepén is....

erre varrjál gombot nagyokos..

az adó az kell ugye? azért tenni is illene

re

most is megvárják, míg elolvad. EZ az ÚJ VÜZ, ez ez a szemét velejéig korrupt mutyivár!!!!!

Miért nem mész ki

Miért nem mész ki segíteni, lapátolni te vadparaszt. Én tegnap két embert befogadtam, akik itt ragadtak Keszthelyen, Te meg csak fröcsögsz és várod a mannát!

menjél te

vadparaszt.

Üzenet vissza neked !

A hóesés olyan,mint az új férfi az ágyban!
Nem tudod meddig tart és hány centis lesz!

»Béke, szeretet és egymásra figyelés!

Olvasva az itt leírtakat, sajnos ismét csak azt tapasztalom, hogy nincs megértés, tolerancia, összefogás a jóért és a közös célért! Sajnos immáron több évtizedek óta tapasztalható, hogy a magyar képtelen összefogni, közös célt kitűzni és azt közös összefogással megvalósítani! Nem kell ahhoz egyetem, főiskola, csak józan gondolkodás, hogy megértsék, ez hova vezet! Sajnos ezeket a tényeket mások is látják és le is vonják a következtetést! Illúziókat lehet kergetni, de hamar szembesülni lehet a nyers valósággal! Valaki írt a Helikon múltbéli színvonaláról! Igaza van! Én emlékszem a Balaton part múltbéli életére is! Motel, Balaton szálló, Hullám szálló! Akkor volt színvonal, pezsgő élet, gondozott parkok stb.! Mi van most? Nem akarom lebecsülni a mostani fejlesztéseket, szándékokat, de a Haza szeretet és környezetünk szeretete, messze nem olyan, mint kellene! Példaképnek állíthatnám a németeket, az osztrákokat! Nem csak a pénz fontos! A legfontosabb az, ami a fejekben van! Volna mit pótolni bőven! Mert amíg az egyik épít, szépít (!), a másik csak úgy rombol, szétlop! Így előrelépés sosem lesz! Totyogás a mocsárban annál inkább! Az pedig, hogy egymást leköcsögözik, minősíti az illetőt! Ray

Vágohíd lett a Hotel Helikonból !

Szokásos sétám alkalmával megdöbbenve láttam ,hogy a keszthelyi Hotel Helikon szálloda
sziget strandján írd és mond disznót vágtak!Tisztelettel megkérdezném,hogy erre egyáltalán
ki adott engedélyt?Továbbá,hogy egy hónap múlva ugyan azon a helyen meg ott fognak
feküdni a várva várt turisták?Továbbiakban megkérdezném,hogy mikor távolítják el azt
a beteg rókát,amelyik szintén lakója évek óta e hajdan szebb napokat megélt szállodának !?
Továbbiakban még egyetlen kérdésem lenne!Van ennél alacsonyabb színvonal?
Úgy érzem valóban el kell hagyni ezt az országot!

Te nem vagy normális!

Igen Tisztelt Köcsög!

Szúrd ki a szemed és akkor nem kell megdöbbenned semmin!Te igen tisztelt tirpák komám!Azt tanácsolom,hogy nagyon mélyen búj el a föld alá,mert ha esetleg nekem mondtad volna el ezeket a holdkóros észrevételeidet,akkor én rögtön betonba öntöttelek volna.

Egy keszthelyi polgár!

"Igen Tisztelt Köcsög"

A stílusod és a színvonalad hasonlít a szállodai disznóvágás és a beteg róka színvonalához!

Egy keszthelyi polgár!

A vendéglátó szakma fejlődése a keszthelyi Hotel Helikonban !

A szálloda megnyitásakor (1969-1970)kiváló szakemberek dolgoztak a szállodában és
nagyon szigorú szakmai normák betartása mellett üzemelt!A rendezvényeket kizárólag
öltönyben és nyakkendőben lehetett látogatni,de a személyzet is magas szinten művelte
a vendéglátó szakmát,kiváló színvonalú zenés szórakoztató műsorok és események voltak!
Az ide látogatókra is vonatkoztak az írott és íratlan szabályok,ennek megfelelően felöltözve
kulturáltan vehették igénybe a szálloda által kínált szolgáltatásokat!
Sajnálatosan a szálloda színvonala évről évre egyre lejjebb csúszott és eljutottunk a
disznóvágásig és addig,hogy évek óta a vezetés tudomása ellenére kóborló beteg róka
lakhat az étterem alatti terasz alatt,a vendégek fürdőnadrágban meztelen felsőtesttel
mezítláb közlekedhetnek a hotelon belül!A külső környezet elhanyagoltságáról nem is
beszélve!Talán ez a vég kezdete?

Miért csodálkozol ezen,

Miért csodálkozol ezen, Keszthelyen a zámor sem számít üdülővezetnek-csak lakóövezet(ahol a városban a legtöbb panzió, magánszállás van)ott is nyugodtan tartható tehén, disznó, tyúk...

A Keszthelyi "sikertörténet"

is tovább is tarol, ami fideszről magyarra fordítva annyit jelent, hogy folytatódik a pusztulás, a leépülés, a hanyatlás.
A város utcái mocskosak, szemetesek , egymás után zárnak be az üzletek, a Temetői ABC után a Barna ABC, a jövő héten a Rákóczi téri DM is bezár, de nem baj... A több millióért beszerzett köztéri padokon egyre több a "norvég turista" , míg a magyar fiatalok elmennek Nyugatra....norvégjaink maradnak, és Viktorunk örömére javítják a születési statisztikákat ( "A kisbabáknak kedvük támadt megszületni."-, a Hülyéje!)

A királyi Tv-ben

Ma reggel felvillantották a 2012-es év turisztikai eredményeit. Annak ellenére, hogy összességében nőtt a látogatók száma az országban, Keszthelyen 18 %-al csökkent!!!

Ez borzasztó magas szám, ám ha belegondolunk, hogy a koszos és hínaras, de ennek ellenére drága strandokról menekül a vendég, a fizető parkolástól tele van a tökük, a belváros megközelíthetetlen autóval és busszal, a Kastély zárva, a Helikon szálló zárva, a Bacchus zárva...a VÁROS ZÁRVA! -, nem csoda, hogy az évszázad legmelegebb szezonját egy Balaton parti (tehát Tóparti) város ilyen negatív eredménnyel zárja!

Vitamin

Innen csak menekülni lehet.

Innen csak menekülni lehet. Poros, mocskos, a velejéig korrupt mutyi város. Gusztustalan. Mi is megyünk, minél előbb, annál jobb.

El lehet menni!

El lehet menni !Itt a vég számotokra kommunisták!!

és te

fax, ha ittmaradnak a röghözkötött nyugdíjasok, a cigányok, meg TI seggnyaló fideszesek, akik csak lopni tudtok, ki fogja megtermelni a segélyt, a nyugdíjat, megy úgy általában?

csak drukkoljatok, megyünk mi kifelé. TI meg éhen fogtok dögleni... hála istennek...

Kik is a komcsik?

Azok a jó szakemberek, akik a nettó 70 ezres minimálbér helyett inkább Németországban és Angliában keresik meg ennek ötszörösét?
Vagy azok a fiatalok, akik a havi 28 ezer Ft álláskeresési alamizsna helyet inkább Londonban alapítanak vállalkozást ...és családot?

Vagy az az Orbán Viktor, aki körülveszi magát volt MSZMP-s csókosokkal, kokettál az azeri, és kazah despotákkal, a kínai és vietnami komcsikkal, és Alkotmányba foglaltatja, hogy az ő fingját mindenkinek szagolnia kell?

Vitamin

Ennyi, ha elhisszük, hogy ott a kerítés kolbászból van!


Mert ott aztán lesz, mi?

Sajnos a linket nem tudja behozni az oladal, igy jobb >> VÁNDORMADÁR

OK Itt a valaszom--ötletem

Maganak a varosnak semmit nem kell csinalni, ugy jo ahogy van Ö egy üdülövaros a Nagy Viz Mellett...
A vezetösegnek kellene egy NORMALIS Internet oldalt összaallitani, SOK Fotoval, az ujdonsagokkal a piaci szinse forgataggal,kik miket arulnak, Fotok a közönsegröl, Fotok a környek falvairol, inkabb romantikat bemutato Fotok !halaszle fözes, Palacsintasütö verseny ?? stb . a Kastellyal, benne a kiallitassal, a varos Multjaval, Helikon Park Fotoival, (Erdelyi fafaragas Kapu nem kell !!! ) nem odavalo !!!
Utcak hardait villamgyorsan rendbetenni, Asphaltozni, (Rakozy Utca,piac környeke a halas Üzletnel)a Kertmozit parkolova atalakitani stb stb
Föutcat rendszeresen geppel hajnali orakban felmosni, takaritani,
na ja

Keszthelyért, mert szeretem:-)

Város-marketing, USP-analízis, SWOT-analízis,vállalkozásfejlesztés, városszépítő közmunka :-)

Nekem is volna egy-két

Nekem is volna egy-két ötletem, hova húzzál el...asphaltozni...te jó isten...elmebeteg. Téged kellene a hajnali órákban felmosni.

????????????

ha beszélnél rendesen magyarul, pl. tudnád, hogy a Kertmozi már régen parkoló....
milyen újdonság? hogy ha leesik a hó, a város talán egy hótolóval még egy hét múlva sem tudja eltakarítani a kis utcákban a havat? megvárja, amíg elolvad? most sikerült, mert jó idő volt... A szemetet -szelektált- nem vitte el a múlt héten, mert hó volt. Egyem meg, ami azóta termett a konyhában? Piaci forgatag? 1 évig tönkretéve a piacosokat, tönkretéve a Bem utcai kereskedőket, tönkre téve a Sétálóutcai kereskedőket, a teljes belvárosi közlekedés SZÁNDÉKOS autóst megkeserítő forgalom-irányításával a maradék belvárosba igyekvőt is kivitte a multikhoz? Miről beszélsz tört magyarsággal aranyapám? Valami hazatelepült német nyögdíjas vagy? Aki ingyen utazik Hévízre, mert az neked jár? Palacsinta-sütő verseny??? Te valami egyhalott vagy.

Aspahltozni, NA azt mi is szeretnénk...

:-)
TE aki it valszín soha nem fizettél, elvárod azt, ami MI, aki itt élünk, adót fizetünk, évtizedek óta.

ÁLLJÁL be a sorba.

Talán viccel?

Ez az aszfaltos faszi vagy elvontan humorizál, vagy 5 éve nem járt Keszthelyen.

De ha már javaslatokat várnak: Valóban, az elb@szott forgalmi rendet kellene helyre tenni, pl. megfordítani a Fő téri forgalmi irányt, visszaállítani a jobbra fordulási lehetőséget az Amazonnál, kikotorni a Keszthelyi strandokat, eltörölni a parkolási díjat, vállalkozásbarát üzlet-, és gazdaságpolitikát kell kialakítani, hogy legalább a vendéglátásban, az idegenforgalmi szakmában el tudjon helyezkedni néhány tucat fiatal...

De ez nem lesz. Nem lesz, mert bár 2,7 %-os Magyarország gazdasági visszaesése,legalább fél millió fiatal már Nyugaton dolgozik, az államadósság ismét nőtt..., a Kormány és a város fideszes vezetése változatlanul tündérmeséről, sikertörténetről és gazdasági elrugaszkodásról beszél...
Gőg,öntömjénezés, "büdös öndícséret", a Vezír nyílásainak kritika nélküli nyalása, demagógiával fűszerezett morzsaszórás és a jövő lebutítása.. - mindezek a bevallottan 20-30 évre tervezett hatalom(megtartás) érdekében.

Vitamin

Kszthelynek vannak lehetőségei ,de...

remélem nem gondolják komolyan ,hogy a Gachály Andrással !!! Nézzék meg a város szemléről készített riportot !!!
Gyalázat ,hogy ennyire hülyének nezi a városlakókat és vállalkozókat !!! Nagyon jó lenne már végre ,ha valaki észrevenné ,
hogy alkalmatlan erre a feledatra !!! Miért van szükség arra ,hogy ennyire lejárassa a várost egy ilyen a napnál is világosabb ,
hogy nem ért hozzá ,csupán megélhetési álláshalmozó !!! Egyszerűen nevetséges és egyben szégyen is színjáték az egész városbejárás is úgy ahogy van ez megy már több mint húsz éve !!!Komolytalan , szánalmas és vicc !!!Soha nem fogunk ezzel
a hozzáállással egyről a kettőre jutni ezt értse meg már valaki !!!

Ötlet !

A Balaton szállóból lehetne pédául egy kaszinót csinálni ,mert arra megfelelő lenne !
A Hullám szálló és étterem továbbra is erre lenne jó ,mert igény lenne rá ,csupán a mai kor szinvonalára kellene átalakítani !
Sajnos többe kerülne ,mint egy újnak a megépítése ,ami elgondolkodtató ebben a recessziós világban ,mert a megtérülése egy jó marketing munka mellett sem realizálódna tíz év alatt sem ! Talán azért nem kapkodnak érte ,pedig nagyon jó lenne !

Eltünt a "zenepavilon" !

A Hullám szálló és étterem elől lebontották az esőbeállót ,hisz másra úgy sem volt jó !
Hála isten elkezdődött a beruházás és talán megszépül a Balaton part is !
Vajon mi lesz a két magára hagyott ingatlannal ,mert igen csak rombolja a látványt ???
Nagyon sajnálatos ,hogy nem befektetők ,hanem spekulánsok vették meg a két épületet !!!
A Halász csárda örvendetes ,ahogyan szépül és remélhetőleg e két meghatározó építmény is
kimozdul végre a patt helyzetéből és megtalálja magának a funkcióját ,mint amilyen régen
évtizedekkel ezelőtt volt !A város egyik leghangulatosabb szórakozó helye lehetne és talán
lesz is !!!Nagyon nagy szükség lenne rájuk ,mert úgy lenne teljes értékű a parti sétány !

Séta a parton

Mai, a kesztelyi hétköznapi gyalogos ember számára a jelenleg elérhető Balaton parton történt kimozdulásunk alkalmával (parki sétány - pavilon sor - móló -Helikon és Via hotelig) felfedeztük, hogy a már több hete felállított ideiglenes faoszlopok mire szolgálnak.
Felkerültek rájuk a parti sétány terveiről és átépítéséről tájékoztató táblák, melyekről az is kiderül, merre lehet és merre nem lehet majd menni az új sétány kivitelezési munkálatai alatt.
Ez aztán a színvonal, neki is álltam tanulmányozni az elsőt, de a tájolási hiba miatt kicsit elidőztem.
"Örömmel" látom a terveken, ezután 2 nagy darab horogkereszt motívummal gazdagodik városunk, ezek valószínűleg virágtartók vagy ágyások lesznek a móló tövénél. Persze olyan méretűek, ha készen lesznek, nem lesznek feltűnőek. Kemény visszavágás ez a liberálfideszes Kósa debreceni főtéren elkövetett, szintén csak a levegőből látható szabadkőmíves jelképei ellen. Svasztikák ezek bizony, ha stilizáltak is. Nincs erre szükségünk, mint semmillyen másra, keresztekre, csillagokra, se öt se hatágúakra. Ki rendelte, ki tervezte ezeket? Addig lenne szerencsés áttervezni, amíg nem késő.

Van sok ilyen!

A Városi strandon épült Balaton formájú medencét is csak sirályok látják! Amennyivel ez megdrágitotta, lehetett volna 2x ekkora is ha a szokványosra épitik! A horgkereszt nem feltétlenül azt jelképezi amire gondolsz! (Látható hogy a fejedben alakulnak ki a negativ asszociációk.)A hindu vallás jelképeinél is van ilyen (India).
Lehet, hogy a tervezö Gandhi barát volt! (?)

a fő vonzerőkre kell

a fő vonzerőkre kell építeni.
Vendég, 2011, november 17 - 10:03

A fő vonzerők Keszthelyen :

1. BALATON, VÍZI TURIZMUS, FÜRDŐKULTÚRA
2. KULTÚRA: KASTÉLY, HELIKONI RENDEZVÉNYEK,ZENEI HAGYOMÁNY-KÖR,
3. MEZŐGAZDASÁGI HAGYOMÁNY-KÖR: GAZDÁSZRENDEZVÉNYEK, SÁRGULÁS, BORFESZTIVÁLOK, AGRÁR-KONFERENCIÁK.

fejlesztések, melyek a fentiekhez kapcsolhatók:

-Balaton parti sétány és vízpart-rendezés, üzlet és szállodasor a Helikon strandtól Alsó-Gyenesig,
-élményfürdő és hotel a sportpálya és a strand területén,
-konferencia-központ a Hotel Helikon és a Hotel Via között,
-professzionális rendezvény-szervezés ráépítése a hagyomány-körre.

Hová kell menni szétnézni és tanulni? Balatonfüredre.

Mi kell még?
Nem kell kisajátítani az önkormányzatnak a turizmust, hanem, a város civil lakosságával együttműködve, közösen, városi stratégiát kell alkotni.

Tisztelt Rendőrség !

A héten valamelyik nap értesültem a keszthelyi televízióból ,hogy civilek részvételével
fakiültetésre került sor a vasútállomás és a Zala Volán melletti járda szakasz mentén .
Nagyon örültem neki ,mivel körülbelül kettő évvel ezelőtt is hasonló módon ez történt .
A legnagyobb megrökönyödésemre ma délelőtt arra jártam és a szépen gondosan elültetett,
három oldalról megkarózott és kikötözött fákat újból vandál szerintem nem emberek lehettek,
kitörték és tönkre tették azoknak a munkáját ,akik minden dicséretet megérdemelnek !!!
Elmondani nem tudom ,hogy milyen indulat van bennem ,egyszerűen elképesztő ,hogy hova
süllyedt a társadalom egy része !Tanácstalan vagyok ,mert gondolatom sincsen ,mit lehetne
tenni ,hogy megakadályozzuk ezeket az űrlényeket ,akik belekötnek még az élő fába is !
Hova jutunk ,ha nem vesszük elejét ezeknek a vandál barbároknak a pusztításait ???
Nagyon szépen megkérem az illetékeseket ,hogy próbáljanak erre valamilyen megoldást
találni ,mert ha ez így megy tovább ,akkor a későbbiek során tovább fog szaporodni az
ehhez hasonló cselekedetek száma !Hova jutunk ,ha az egyik oldalon építünk valamit a másik
oldalon meg csak a rombolás van ??? Nem értem !!!

Vasútállomáson

Vasútállomáson rendszeresen zaklatják a busszal-vonattal hazautazó diákokat a kisebbségiek, cigivel-pénzzel lehúzzák őket-fenyegetéssel, ki akarna egy verást, netalán egy kést a hasába egy kisebbségitől. Miért nincsenek rendőrök az állomáson az iskolaidő végén, minap a gimnázium Jókai utcai kijáratánál is láttam 3fiú-1lány kisebbségi bandát, akik a fiatal gimnazistákat zaklatták. Nem csak a kocsiban kéne ülni traffipaxozni, hanem megvédeni is kötelességük lenne az állampolgárokat. Vagy kell várni, míg leszúrnak egy iskolást, aki nem hajlandó odaadni a zsebpénzt a fenyegető kisebbségieknek?

A következőt javasolnám !

Tekintettel arra ,hogy a vasútállomás és autóbusz állomás egy nagyobb forgalmú
közlekedési csomópont ,így feltétlen jó megoldásnak tartanám egy térfigyelő kamera elhelyezését ,így talán a bűnözőket jobban féken lehetne tartani ! Továbbá a város
több pontjára szintén javasolnám ,így például a Balaton parti sétányra is ,de lehetőség
szerint minden nagyobb csomópontban célszerű lenne ,ezáltal könnyebb dolga lenne a
rendőrségnek a munkája is !A központi diszpécser szolgálat szinte az egész várost
lefedve figyelemmel tudná tartani a forgalmat és szükség esetén egyszerűbb lenne a
nyomon követés !

És

egy egy rendőrt is, aki azonnal intézkedni tud! Éjlen az abszolult megfigyelés, éljen a rendőrország! Teljsen igazad van! Nem az iskolai nevelést, a társadalmi lápot kell rendbehozni, hanem inkább mindenhova spicliket és megfigyelőket kell tenni! Nem az iskolában kell egy jó nagy pofont lekeverni a pimasz, állat kölykének, hanem büntessük a becsületeseket! nem a 13 éves tanárgyilkos görényt kell láncraverni, hanem az áldozatokkal kell kiszurni! Sőt, én azt ajánlanám, hogy minden Mo.-on lakó kapjon egy lábra csatolható csipogót, amit GPS-en követni lehet. (Mint a norvég és svéd bünözők.) Igy azonnal lehet tudni, hogy ki töri ki a fákat! Gondolom a születéskor regisztrált genetikai kód az meg természetes, erről még csak tárgyalmni sem kell!

re

hát te igen hülye vagy.
ahogy megszoktuk.

mit szedsz? adnál belőle?

Keszthely lehetőségei

Először: Munkahelyeket! Munkát, kenyeret!!!
Másodszor: Munkahelyeket! Munkát, kenyeret!!
Harmadszor: Munkahelyeket!Munkát, kenyeret
Negyedszer: Munkahelyeket, hogy az embereknek legyen fizetésük. Akkor majd tudnak vásárolni.A munkahelyek, üzletek meg befizetik a kirótt adókat, amiből lehet körhinta, új út és minden más. mint egy normális helyen. A hülyék meg talán elfogynak.

egy másik vendég

Mindenben igazat adok,csak egyben nem!

A hülyék nem fogytak el,inkább tovább szaporodtak,így lehetőség sincs ebben a városban!
Szerintem hetente nem menetelni kellene,hanem elhúzni a francba!/Mindenkire rábízom,hogy
kikre gondoltam!/

Munkahelyeket

Ez az egész országra is igy igaz, szó szerint

Ez így igaz, ahogy leírtad

Ez így igaz, ahogy leírtad ! A sok elgondolás között ugyan vannak jó meglátások, de a mai körülmények között az édes álmok kategóriájába tartozik ! Ezt a kérdést korábban, még a választások és a Fő tér feldúlása előtt kellett volna feltenni !

Teljesen igaz minden ...de ,

úgy gondolom nem engedhetjük meg magunknak azt ,hogy homokba dugjuk fejünket és nem
teszünk semmit ,mert akkor tényleg összeomlunk szépen !Igen is szükség van bölcs emberek
gondolataira ki kell szorítanunk az álságos becstelen pénzsóvár álláshalmozókat ,
akiket egy dolog érdekel a hatalom és a pénz .Éppen ezért van szükség azoknak az embereknek
a véleményére ,akik tisztességesen gondolkodnak és nem csupán a mának élnek .
Ebben a kritikus időszakban még jobban összetartónak kell lennünk !Merjünk véleményt
nyilvánítani igen is bátran mondjuk ki nemtetszésünket ,mert ha nem így teszünk ,akkor
tényleg végünk lesz !!!Nem szabad feladnunk !!!

Tessék elő a farbával !

Hol vannak HUHOGÓK ??? Írják már le ,hogy mit szeretnének Keszthelyen megvalósítani !
Nem a templom tornyát kritizálni !

poresz56 képe

Tessék elő a farbával ! /GYENESDIÁSI/

Keszthelyi-hegységben található
Gyenesdiási Nemesi EBT Turisztikai fejlesztési elképzelései
Illeszkedik a Nyugat-Balatoni turisztikai
stratégiákhoz
Elérhetőség: gyppe@t-online.hu / nemesiebt@gmail.com
www.porkolabgyorgy.hu T: 06 209546025
http://www.youtube.com/watch?v=J_FIErd20Tc
Készítette: Szávics Gyula Porkoláb György
2011. július
Hotel Opera AQuapark és Kalandpark projekt
/tartalmazza/
Projektleírás, Funkcióanalízis,Pénzügyi modell,Érzékenységi vizsgálat,Marketing elemzést.
Gyenesdiás – felhagyott bányaudvarok hasznosítása
Az 1857-ben megalakult és az 1898. évi XIX. tc., az 1935 évi IV. tc. és az 1961. évi VII. tv. alapján még napjainkban is működő Gyenesdiási Nemesi Erdő birtokossági Társulat
(EBT) igen értékes (védett és Natura 2000) terület tulajdonjoga felett rendelkezik Gyenesdiáson. A tulajdon 91 hektár, csodálatos környezetben lévő részben erdő, részben kivett terület (1984-ben és 1989-ben felhagyott bányaudvarok), melyek együtt képezik részét a természetvédelmi irodalomban is több ízben szereplő Vadlánlikkal (rontott nevén: Vadlány-barlang), és a 2009-ben feltárt Tücsök-dombi barlangokkal, és a 2010-ben (Kisistók-dombon) felállított Fénykereszttel, megannyi természeti látványossággal, turisztikai fejlesztéseknek helyet adó kialakításra váró helyszínekkel.
A térségfejlesztés közös szándéka mentén a társaságnak is létérdeke tulajdonán a turizmus hosszútávon történő fejlesztése. Az Operaszikla Gyógyszállóként (1993-2000) elhíresült, ma már Hotel Opera aquapark Parkolóház, Kalandpark (Adrenalin-park) projekt, utóhasznosítási tervek, valamint most már a bakancsos turisták igényeit is figyelembe vevő turistaútvonalak /Dolomit-, Mária tanösvény,erdei iskola,vadaspark/ mind fontos tervei szerepelnek a hosszú távú tervek között.
1./ Felhagyott bányaudvarok utóhasznosítási tervei részben elkészült engedéllyel rendelkeznek.
Projekt tárgya: Opera Hotel és Aquapark, Kalandpark létrehozása, amely turisztikai fejlesztés megvalósításával az aktív pihenést keresők számára különleges élményt kívánunk létrehozni.
Telepítés helyszínének bemutatása:
A projekt helyszíneméül szolgáló re-kultiválatlan kőbánya-terület Keszthely-Gyenesdiás északi részén cca. 150 holdas fekete fenyővel borított hegyoldalban fekszik. A Balaton felől először a keleti bányaudvar tárul fel, néhol 70 m magas dolomit sziklafalaival és kőfolyásaival, a nyugati bányaudvar 30 m magas függőleges sziklafala hihetetlenül izgalmas és lenyűgöző látványt nyújt. A térség Magyarország egyik legszebb fekvésű része, kivalló idegenforgalmi adottságokkal. Közelében olyan idegenforgalmi szempontból jól bevezetett nevezetességek találhatóak, mint Keszthely kiemelkedő kulturális adottságaival, Hévíz Európa hírű gyógyvizével, a rendkívüli természeti szépséggel megáldott Káli medence, vagy a badacsonyi borvidék.
Opera Hotel és aquapark
A 350 szobaegységes **** Wellness Hotel a Nyugati bányaudvarba kerül. A katlan formája közelíti a szabályos kört, és az épület alaprajza is ezt a formát veszi fel.
Ezt a látszólag merev és szigorú formát azonban a végletekig lehet gazdagítani, az épületkomplexum tömegeinek „tördelésével”, tagolásával, síkbeli eltolásokkal, különleges épületrészek közbeiktatásával.
Az épület tervezésekor fontos szempont volt, hogy igazodjék a természetes fal alakzataihoz, dőléséhez. Ez mindenképp teraszház jelleget sugallt, ami több szempontjából is előnyös. Szerkezetileg, így a legkönnyebb a sziklafalhoz kötni, másrészről legegyszerűbben így csökkenthető az épület tömegének látványa.
A lépcsőzetes kialakítás két szintenként készül, a szobaegységek emeletről emeletre egyre nagyobbak lesznek, a felső szintekre kerülnek az elegánsabb, tágasabb egységek, alapterületük így 28 és 38 m² között változik.
A lakószinteken a szobák, a kör közepe felé nyíló, jelentős méretű teraszokkal, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Keszthelyi-öbölre. A sziklaperem felől fut a folyosó, helyenként a sziklára tapadva. Ahol az eredeti sziklaforma miatt jobban eltávolodik a folyosó a faltól, ott lehetséges kialakítani a helyi raktárakat, szobaasszonyi helyiségeket.
A tárószinteken szintén közösségi helyiségek lesznek, itt – a már sziklaperem fölé nyúló részeken – újabb éttermek, casino, előadóterem stb. alakítható ki. Ezek a szintek közvetlenül a felső terepszinten található bejáraton át is megközelíthetők.
Összességében az épület két földalatti és 12 föld feletti szintből áll. Az épület tömegének darabolása nem csupán a látvány miatt fontos, hanem szerkezeti és biztonsági szempontokból is. A legjelentősebb elválasztás a két nagy „hasadék”, mely felett csak a szintek üvegfalas közlekedő folyosói haladnak át, alattuk látszik a természetes sziklafal, illetve az alsóbb szakaszokon mesterséges kőgörgeteg, mely a centrumba elhelyezett kis tóba vezet. Ehhez csatlakozik a főbejáratellett a nagy éttermi terasz.
Aquapark
Közel 5000 m²-en trópusi paradicsomot kívánunk létrehozni, amely egyszerre több mint 1000 vendég színvonalas és izgalmas kikapcsolódására nyújt lehetőséget. Az aquapark a Hotellel egy épülettömbén kap elhelyezést, azzal szerves egységet alkotva. Marketing koncepciónk kidolgozása során részletes elemző tevékenységet végeztünk és maximálisan figyelembe vettük a WTO hosszú távú prognózisában foglaltakat. Funkciók kialakításánál, illetőleg látványelemek tervezésénél törekedtünk arra, hogy markánsan elkülönüljünk a Magyarországon és Ausztriában meglévő és tervezett hasonló funkciójú építményektől.
Továbbá kihasználjuk a telepítés helyszínének különleges kialakítását, illetőleg a páratlan panorámát. Az élmény és szolgáltatás mix kialakításánál egy Európában már bizonyított és sikerre vitt koncepciót honosítunk meg, ez pedig a Center Parks hálózat által követett „filozófia”.
Több mint 1.500 m²-nyi fedett és nyitott vízfelülettel számtalan élményelemmel gazdagítva a Régióban egyedülálló attrakció hozunk létre, mely párosul a páratlan természeti környezettel, különleges, megismételhetetlen élményt tudunk vendégeink számára biztosítani.
Adrenalin-park (Kalandpark és parkolóház)
A Kalandpark és parkolóház a keleti bányaudvarban, a területet átszelő úttól keleti irányba eső katlanba épül be. A fejlesztés tájolását egyrészt a látkép, másrészt a természetes sziklafalak vonulata, lejtése, helyzete határozta meg.
A bányát átszelő út nyugati oldalán lévő bányaudvarba tervezzük a parkolóházat. Ennek legszűkebb, alsó szintje gépészeti berendezéseket, illetve a csapadékvíz levezető-tároló rendszer elemeit fogadja magába, a felette lévő, fedett, illettbe a csapadékvíz levezető-tároló rendszer elemeit fogadná, a felette lévő fedett, illetve a legfelső, nyitott szinten mintegy 340 autó elhelyezésére lesz lehetőség. A födémek szabálytalan széllel illeszkednének a természet alakította felhoz.
A bányakatlant átszelő út magasításával északi irányban megfelelő átjárási lehetőség biztosítható a Nagymező környéki kiránduló központba (Látogatóközpont).
Az út jobb oldalán található a közösségi ház, mely különböző kézműves foglalkozásokat, és egyéb közösségi programok lebonyolítását szolgálja. Továbbá itt kívánunk hely-, és néprajzi kiállítást a rendezni a Balaton mind teljesebb bemutatása és népszerűsítése érdekében. Ezen épület szerves egységet alkot a „Favár” megnevezésű élményelemmel. Ez egy háromszintes, csúszdákkal ellátott és felvonóhíddal felszerelt gyermekjáték, mely egyszerre több tucat kisgyerek egyidejű szórakozását biztosítja.
Kalandparkunkban az 5-50 éves korosztály számára alakítunk ki (adrenalin-fokozó) élményelemeket, ahol mind ez egyéni, mind családos vendégeink egész napos felhőtlen kikapcsolódást találhatnak. Gyermekek számára Favárat és kötélpiramist, gumiasztalt, stb. hozunk létre, ezen felül a közösségi házban és a hozzá kapcsolódó „Üvegvárban” a Balaton élővilágát és az itt élt emberek néprajzi vonatkozású emlékeit kívánjuk bemutatni.
A szabadtéri élményelemek között bob pályát, függőhidat, BMX pályát, gokart pályát, Alpesi kötélpályát, és műszófalat találhatunk, továbbá a gravitáció legyőzésére is lehetőséget biztosítunk a „Zorba” használata által. Baráti társaságok, családok számára lehetőséget biztosítunk az egyre népszerűbb GPS alapú „kincsvadászat”-ra, melyre különösen alkalmas a cca.: 150 hektárnyi erdős hegyoldal.
A fejlesztés főbb számai:
Teljes Projektköltség: 75.900.000.- USD
Ebből Infrastruktúra 4.971.082.- USD
Aquapark 9.523.810.- USD
Hotel 34.690.000.- USD
Kalandpark és tájépítészet 1.935.670.- USD
Parkolóház 4.857.143.- USD
„Soft Cost” költségek 18.902.500.- USD
Tartalék 1.019.796.- USD
Bakancsos Turizmus Témakörben
1./ SÉTÁK A KESZTHELYI-HEGYSÉG DOLOMIT VIDÉKÉN
Gyenesdiás nagyközség határában magasodó Ló-hegy csoport nyugati oldalában kis barlangnyílás húzódik meg, amelyet a diásiak Vadlánliknak neveznek. Nem más ez, mint egy emberkéz által kibővített széleróziós kőfülke. A századforduló táján a helybeliek titkos
pálinkafőző helyként használták. Innen szép, telepített fenyvessel szegélyezett út kanyarodik a környék kedvelt kirándulóhelyére, a Nagymezőre.
A völgyben levő tisztást jól fölszerelt pihenőhellyé és erdei tornapályává alakította az erdészet. Különösen a néhai Kovács Lajos erdész szerzett ebben nagy érdemeket. Kollégái őrzik is az emlékét, a Nagymező közepén fából faragott portréja fogadja a kirándulókat.
Amióta megbontották az összefüggő erdőállományt, az addig csendes vidék madárénektől visszhangzik. A több napfény erdei pintyeket, tengeliceket, citromsármányokat, kis keresztcsőrűeket csalt ide, így vált a terület később madárvédelmi területté is (1974).
A szemközti magaslaton áll (K) a Festetics-kilátó (231 m), ahonnan körpanoráma nyílik a Keszthelyi-öböltől a hullámos felszínű, kisebb-nagyobb völgyek szabdalta hegyhátakig.
(A kilátót, az esőbeállót és a tornapályát is az elmúlt években (2002-2004) rekonstruálták, így érdemes kilátogatni az év bármely szakában a pihenni, sportolni és kikapcsolódni vágyóknak egyaránt.)
Északkeleti irányban, a Csider-völgy (P jelzés) kanyargós vonala fölött a Ló-hegy vonulatai, keletre a Pad-kő telepített fenyvesei, tavaszi héricses és kosboros sziklafüves és pusztafüves sztyepprétekkel, cserszömörcés karsztbokor erdőkkel borított magaslatai emelkednek.
Ott, ahol az erdő lombkoronája szorosan záródik, a szikla- és pusztafüves sztyepprétek erősen leromlottak, de azért néhány jellemző maradvány növényfaj - például a kései szegfű és a magyar gurgolya - még megtalálható bennük.
Magyarország hetedik, a Dunántúl harmadik leghosszabb barlangja a Csodabogyós-barlang Balatonedericsen található – természetesen szervezetten és bizonyos korlátozásokkal már – szintén látogatható.
Gyenesdiás a Nagymező a térség kedvelt kiránduló helye, főként jó megközelíthetősége miatt. Az erdei útra az erdészet lőterei is felfűződnek, mindegyik saját parkolóval. Hátrány, hogy a lakóterületen átvezető út nagyon keskeny, csak egy nyomsávos. A természetvédelmi szempontokat is figyelembe véve, célszerű lenne a településközpontban parkosított parkolóban megállítani a kirándulókat, és gyalogosan – a Hunyadi utcán - felvezetni az erdőbe, mely 10-15 perc sétát jelent!
Gyenesdiás a Keszthelyi-hegység, mondhatni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park nyugati kapuzata.
A mai nagyközség területén eredetileg elhelyezkedő középkori települést régen Faludnak hívták, de az 1548-as török pusztítás eltörölte a föld színéről. A helyén alakult két hegyközségből, Gyenesből és Diásból 1840-ben Gyenesdiás, amely a keszthelyiek szőlőtermelő vidéke lett.
Régi lakóépületeivel némiképp most is őrzi szórt település-formáját. Az új nyaralók között, ha omladozva is, még áll néhány nádtetős ház. Szőlőket szintén látni erre-arra, az egyre mohóbb, helyigényesebb idegenforgalom azonban jó nagy darabokat hasít le belőlük.
A hegység mégis ellenáll a rohamoknak és hogy ezt megteheti, ebben a természetvédelem is jelentős segítségére van.
1984-ben Tájvédelmi Körzetet alakítottak ki a területen, ezt követően 1991. december 31-vel befejezőleg az utolsó, a Balatonra tekintő és mintegy a "táji Riviéra képét sértő" kőbánya is bezárta kapuit. A helyszíneket látva időszerű volt a beavatkozás!
Rengeteg munka kell ahhoz, hogy ezeket a területeket újrahasznosítani, vagy re kultiválni lehessen.
A pusztítás eme színpadjairól kilépve szinte a béke szigetévé válik a táj. A megmaradt táji és természeti értékeket megóvandó, pedig megalakult 1997. szeptemberében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park (2005-2008-ig Balatoni Nemzeti Park, majd ismét napjainkban: Balaton-
felvidéki Nemzeti Park-BfNPI), amely ma már a legnagyobb védelmet jelenti a Zala megyei Balaton-part térségi települései számára a Kis-Balatontól a Keszthelyi-hegységig.
A tervezett Natúr-Kultúrpark területének egyik központi eleme e helyszín. E területről megvalósítható lenne több olyan szezonhosszabbító projekt, amely a Látogatóközpont egységre támaszkodva (itt ökoétterem és turistaszálló kerülne kialakításra). Ilyen a Nagymező – Büdöskút – Jágerházak útvonalon kialakításra kerülő Nordic Walking javaslat. De ezek közé tartozik az erdészettel már egyeztetett nyári sípálya lehetősége, téli szánkópálya tervek és az ezekre épített desztinációk.
Ezekhez a tervekhez partnerként mindenképpen szükséges bevonni a Bakony erdő Zrt. mellett a Gyenesdiási Nemesi Erdő birtokossági Társulat is, hiszen szinte minden fejlesztés érintené a területüket.
Szintén Erdő birtokossági területen található a Vadlánlik (szélfútta sziklaodú) és a Ló-hegycsoport két tagján (Keselő-, Kisistók-domb) felállított Mária szobor (1992.) és a Fénykereszt (2010). Közötte húzódik a végleges kialakítás előtti Dolomit tanösvény (Mária út) útvonala is.
A Nagymező Kiránduló Központ fölött, a Kerek-hegy keleti gerincén (27B erdőtag) található a Keszthelyi-hegységi öbölre igen szép panorámát adó Festetics-kilátó.
Megközelítése a Nagymező felől a K jelzésű úton megoldott. A kilátót 2000-ben átépítették, a közelében a jelzett út mellett a pihenőpadok még jó állapotúak.
A Tücsökdombi barlangoknál kiépítésre kerülő újszerű oktatóközpontban az élet, a természet bemutatása a tudomány, a technika és a művészet legújabb fejlődésének tükrében, ezek eredményeit összefoglalva és összevetve történne meg. (Tehát nem „szakmai szegmens” logika ill. szemlélet szerinti „vertikális” installáció, hanem „horizontális”-an szerveződő, kapcsolatot teremtve a látásmódok, szakmák kultúrák között.) Az installációk jellemzője, hogy interaktívak, a személyes élményeken keresztül motiválnak.
A Látogatóközpontban az információhelyen és a higiénés helyiségeken kívül a Nemzeti Parkra vonatkozó általános kiállító terem és videó szoba kerülne kiépítésre valamint shop, kioszk, merchandising termékek, térképek és egyéb az erdőben „praktikus” tárgyak (bicska, tőr, lámpa, kulacs termosz, tájoló, szúnyog és kullancskenőcs stb.) Árusítására valamint harapnivaló vásárlására üzlet, büfé, ökoétterem.
A NAGYMÉRETŰ TÁJÉKOZTATÓ TÁBLA ÉS IRÁNYJELZÉSEK LEHETŐVÉ TESZIK A MEGVÁSÁROLT TÉRKÉPEK ÉS ELBESZÉLŐ IRÁNYMUTATÓK, TÚRAVEZETŐ FÜZETEK ALAPJÁN A GYAKORLOTT TÚRÁZÓK SZÁMÁRA A KIRÁNDULÁST AZ ERDŐBEN. A SZABADTÉRI ERDEI ISKOLÁBAN ÉS AZ INNEN KIALAKÍTOTT TANÖSVÉNYEKEN MÁR TÖBBLETINFORMÁCIÓHOZ JUTHAT A KIRÁNDULÓ, ÉS ALIG KELL, ELTÁVOLODJON A LÁTOGATÓKÖZPONTTÓL. A SZABADTERÜLETEKEN SÁRKÁNYERESZTÉS, REPÜLŐGÉP MODELLEZÉS VAGY ÉPPEN SZALONNASÜTÉS PIKNIKEZÉS IS FOLYHAT.
A Természetvédelmi Oktató Központban, amely erdei iskola – turistaház – ökoétterem is egyben, folyhat a visegrádihoz hasonló „ambuláns” oktatás, előre eladott helyekkel, az „Erdei Művelődés Háza” az előzőekben felvázolt interaktív installációkat tartalmazó kiállítási tér. Ennek tartalmát összhangban a többi referenciaponton (Büdös kút, Jágerházak) elhelyezett kiállítással kell meghatározni.
Alapelvként rögzíthető, hogy a térség természeti környezetének és a Keszthely-Hévíz emberi kultúrájának bemutatását kell fókuszba állítani a kiállítások, installációk tervezése során.
Natúrpark Látogatóközpont látványterve
2./ GPS-bemérési pontok, jelölő rendszerek elhelyezése
Mellékelt helyszínrajzon általam ismert eddigi útvonalon általunk részben elkészített sétautakon, /tanösvényen/ szeretnénk elsősorban a „bakancsos” turistákat, de akár az ötcsillagos szálloda vendégeit, parkolóházban védett helyen őrzött parkolóból turistaként a környéket felfedezni szándékozókat is, akár Hévíztől Cserszegtomajon át a „Kút-barlangtól az Edericsi csodabogyós-barlangig” az EBT területét is használva, kulturált körülmények között végigvezetni, bemutatni ezt a természeti csodát amivel mi itt rendelkezünk.

3./ Tücsökdombi barlangoknál kialakult parkoló és környezetének rendezése
Natúrpark Látogatóközpont látványterve alapján az EBT javasolja a tervezett erdei iskola illetve kialakulóban lévő oktatási központ helyszínéül a saját területeit is, amelyen kiegészítésként akár turistaszálló is működhetne. Itt szintén Gyenesdiás ékkövévé válhat. Könnyen megközelíthető teljesen közművesített, nem utolsó sorban nagyon sok munkahelyet teremtő vállalkozás fejlődhetne ki belőle.
4./ Táblák kihelyezése tanösvények tisztítása.
Természetesen az EBT által jelzett ösvények és erdei utak tisztítása nagyon komoly feladat. Kérik a Forrásvíz Természetbarát Egyesület aktivistáit segítsenek a nagyon helyesnek és elfogadhatónak ítélt táblaállításokon túl a tisztításban, nem utolsósorban a parkerdő későbbi rendben tartásában, az EBT által megbízott ifj. Csillag Vince, erdőmérnök szaktudása és felügyelete, valamint EBT elnök úr iránymutatása alapján.
Keszthelyi Riviéra bakancsos túraútvonal fejlesztése a jelenlegi TDM pályázati program első ütemét képezi. Megoldása a jelenlegi pályázati megvalósítás egyik legfontosabb „hardver” fejlesztése! Turisztikai attrakciók teremtődnek és a meglévő tematikus túraterületek jobb feltárását is biztosítja.
Mindezekhez kapcsolt térképfrissítés és a GPS pontok bemérése, a jelenlegiek pontosítása fontos kiegészítő eleme e területnek!
E koncepció kidolgozottsága is megfelelő alapot tud biztosítani, mind a későbbi – új tematikus utakat is magában foglaló – területrendezéseknél, mind pedig a tájékoztató és útbaigazító táblák szakaszolt, vagy teljes körű kihelyezéseinél!
Várt eredmény: Források helyreállítása, kitisztítása, karbantartása; 19 km út rendbetétele; 17 db tábla kihelyezése. Turistautak pontos jelölése, tájékoztató (információs) táblák és útbaigazító táblák kihelyezése, ezek pontos bemérése; padok, pihenők kiépítése; (forrás)tanösvények és települési sétautak tekintetében iránymutatás ezek kialakíthatóságára; valamint turisztikai célú további termékfejlesztések.
A forrás túraútvonalak mentén:
 19 km hosszú útvonal rendbetétele
 17 egységes tájékoztató tábla
 22 útbaigazító jelzés kihelyezése javasolt.
Pénzügyileg hozzájáruló partner:
Érintett önkormányzatok, Vízügyi Ig., BfNPI és a Keszthelyi erdészet, turisztikai szervezetek (TDM)
További partnerek:
Egyéb civil szervezetek, Megyei Közgyűlés, UMVP Leader szervezetei és ezek pályázatai
Indikatív költség:
5 km x 6500 ft (bruttó) – utak rendbetétele
3 db x 120 000 ft (bruttó) – tájékoztató táblák
10 db x 17 000 ft (bruttó) – útbaigazító táblák
A fenti célok megvalósítása az érintett önkormányzatok, kistérségek, civil szervezetek, szakhatóságok és gazdálkodók együttes összefogását feltételezi. Ebben a tervben a hegység legfőbb gazdálkodója a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetével és a Nemesi EBT-vel szorosan egyeztetve javasoljuk a fejlesztési lehetőségek kialakítását.
TANÖSVÉNYEK
A Gyenesdiáson található Nagymező évtizedek óta közkedvelt kirándulóhelye és turisztikai célpontja a hátizsákos külföldi és belföldi látogatóknak, valamint a térség lakosságának. A Keszthelyi-hegység főkapujaként a már meglévő létesítményekre alapozva, azt bővítve és újakkal kiegészítve, infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtva egy ambiciózus, látványos fejlődés előtt áll a terület.
A Natur-Kulturpark projekt, Látogatóközpont-oktatóbázis épületeihez kapcsolódva megépülhet az a bemutató Geológiai Tanösvény (Nagymező – Nyilas erdő – Tüskéslap – Vadlánlik – Kis Kál-völgy), mely a felhagyott kőbányáról és a környező természetről nyújt értékes információkat, ezáltal a turista jobban megismeri a táj geológiáját, növény- és állatvilágát. Ezzel szervesen összekapcsolhatók a Nagymező és a tágabb környék vonzerői.
Az ebből folytatódó Dolomit Tanösvény
(Kis Kál-völgy – Melence - Kisistók-domb - Liliom-hegy – Nyárjas-tető – Keselő-hegy) gondolata már korában felvetődött, amivel a természetvédelem is egyetértett.
Kialakításuk két részlegben történhet!
GEOLÓGIAI TÚRÁK
Várvölgy „Alsózsid” nevű településrészén vezet fel gyalogutunk a lovarda mellett, gyönyörű fekvésű szőlők és gyümölcsösök, gondozott présházak és pincék közt. A P jelzést 3-400 méteren követve érjük el a Kis-Láz-hegy későbronzkori földvárának kapuját (Ördögkövek), amely nem más, mint tört bazaltkőből álló, óriási bazalttorlasz. Innen jobbra vesszük utunkat, így a Kis-Láz-hegy hatalmas bazaltplatóján keresztül érintjük a Csuhos-tavat, a Kaszáló- és a Rekettyés-tavakat. Rövid kitérővel felkanyarodhatunk a Vörösföld-tető 25 méterrel magasabban fekvő csúcsára, ahonnan az uzsai kőfejtő már csak néhány perces járásnyira van. A bánya völgyi oldalában ma is folynak az ásatások.
A nyíltszíni bányaművelés már mélyen az egykori felszín szintje alatt folyik. A bánya zavaró, és egyben lenyűgöző is, értékes geológiai információk tárházát kínálva az ide látogató túrázó számára. A visszautunk az Ördögköveken keresztül az Öreg erdőn át vezet egészen a Kő-orra kilátóhelyig. A Kő-orra 402 m-es csúcsáról észak felé korlátolt a kilátás, mégis erről a füves csúcsról nyílik a tájegység egyik legszebb körképe.
Látjuk a Somló szép harang-hegyét, a polányi Hosszú-hegyet. A távolban emelkedik a Dunántúl legnagyobb bazalt hegyének, a Kab-hegynek 601 m magas csúcsa a TV-toronnyal. Látjuk az Agár-tető kettős kúpját, a bazalt sapkájától szinte teljesen megfosztott Halápot, a szabályos süveg alakú Hegyesdet, a zánkai Hegyestűt, Csobáncot, Szent György-hegyet, Badacsonyt és Szigligetet. Az itt felcsillanó Balaton somogyi partján a Fonyódi dombok tűnnek fel. Előttünk a hatalmas Keszthelyi-hegység kiemelkedő csúcsai következnek, és a Rezi vár romjai. Visszautunk a Berkenyés erdején át vezet le a kiindulási helyig, Várvölgy szívébe.
SÉTA GYENESEN
A Községháza közelében induljunk el északi irányban a település első vándortanítójáról elnevezett Gödörházy Antal utcán. A régi pincék és polgárházak szinte eltűnnek az új
épületek, gondozott díszkertek között. Jobbról, kelet felől a György-féle fenyves, a Pipa-hegy lankái kísérik utunkat, miközben a Varsásra érkezünk. Itt – keskeny gyalogúton – átvágunk a Lőtéri út felé, s hamarosan a Kűmell sziklái alatt vagyunk. Megmászása veszélyes, mert sziklás, szakadékos terep. A Kűmell utcán kijutnánk a Faludi-erdőbe, de inkább a Homokos-lap és a Meleghegyi-dűlő közötti Meleghegyi utcát válasszuk, amelyen hamarosan megérkezünk a település szélső házsorához, a Faludi útra. Ez a településrész lankás, napsütötte kertjeivel, új lakóépületeivel mediterrán hangulatot sugall.
Kis kitérővel, Falud emlékoszlopának és keresztjének megtekintése után, a boltnál (K és P turistajelzés) rövid útszakasz erejéig térjünk be a Lőtéri útra, de csak azért, hogy a nyugodt, Csokonai utcát válasszuk a nádfedeles, öreg Kláminger-ház mellett.
A körforgalomnál láthatjuk a kereskedelmi negyedet, és a Balatoni utcán sétáljunk le Algyenes vasúti megállójához. A síneken túl rövid, árnyas sétaút (Oppel Imre védett fasorral szegélyezett sétánya) vezet a gyenesi lióstrandhoz és a csónakkikötőhöz.
Algyenesi sétánkat folytassuk a lassan emelkedő Széchenyi utcán. Innen láthatjuk a Balaton-parti rétek maradványait, a füzeseket, nádasokat, amelyekkel a Laska-réten, a kerékpárúton közelebbről is megismerkedhetünk.
A mellékutcákban (például Harmat utca), és a Kapernaum-domb után sétánkat a Toldi utcában folytatva, számos nádfedeles régi épületet, hagyományos építészeti és stíluselemeket megőrzött új épület látható. Szemben elő-előbukkan a diási kápolna.
A diási játékstrandra és vitorláskikötőhöz levezető főutcán, a Madách Imre utcán mi forduljunk balra, és hamarosan elérjük a remekbeszabott Vitézkeresztet (Gyenes és Diás településrészek régi határát), és a település tengelyét képező Kossuth utcán visszatérhetünk sétánk indulópontjához, a Községházához.
DIÁSI SÉTAÚT
Sétánkat Gyenesdiás vasútállomáson kezdjük. A csinos állomásépület elődje 1903-ban egyszerű bakterház volt, amelyet több lépésben bővítettek és 1930-ban elnyerte mai, barátságos tornácos formáját. A balatoni kerékpárutat keresztezve a Fürdő utca kettős vadgesztenye fasora alatt haladunk, és forduljunk jobbra a kanyargós Tanácsház utcába. Az új lakóházak és üdülők között néha megpillantunk egy-két nádtetős régi, aldiási épületet, hagyományos gyümölcsös és zöldséges kertet. Előbukkan a Lápi-rét nádas, rekettyés, nyárfás zöldje, s egy éles balra fordulás után hamarosan elérünk egy parkot játszótérrel, régi udvarokból megmaradt, szép gyümölcsfákkal és orgonabokrokkal. A Havas Boldogasszony-templomtól kezdődően látjuk a sűrűn betelepült, de mandula- és barackvirágzáskor különösen szép feldiási dombokat.
Az igen forgalmas Kossuth Lajos utcán forduljunk jobbra, és a kiépített járdán haladva sétáljunk el a Szent János-forráshoz. A vízmű létesítményei mellett védőszentjének szobra elárulja az országút alatti mélyedésben szépen foglalt forrást, tájékoztató táblával, és Léczfalvi Sándor vízmérnök tiszteletére ültetett csavartfűz emlékfával.
Érdemes lesétálni a Malom utcán, gyönyörködni a Lápi-rét növényzetében, a csobogó patakvízben, a megmaradt néhány jegenyében, s elérjük a műemléki védettségre érdemes, rövid ideig múzeumként (1963) is berendezett Osvald-Bujtor-féle vízimalom épületegyüttesét, valamint az egykori (Talabér-féle) molnárházat.
Visszafelé használjuk a forrás fölött a Kossuth utcai, terméskőből épült pihenőhelyet, s kissé továbbmenve, mielőtt Vonyarcra érnénk, kapaszkodjunk fel a Forrás utcán a domboldalban
kanyargó Bem József utcára. Itt kis kitérőt tehetünk (Diótörő u) egy szép antik kályhagyűjteményhez, Vaszkó Ernő házához. Tovább öreg vincellérház fölött megpillantjuk a Keselő-hegy és a Nyárjas-tető erdős-füves lankáit, és a sűrűn beépített utcán a Havas Boldogasszony templomhoz (vagy diási kápolnához) érkezünk. Temetőjében a keszthelyi kőfaragó (Zitterbarth) műhely jellegzetes szabású keresztjeivel, Kárpáti János tanító sírjával. Utunk során régi mogyorós és mandulás kertek maradványaiban, a Csiki és a Kárpáti villa épületeiben, nádfedeles pincékben gyönyörködhetünk.
A templom mellett a hasonló értékeket feltáró, kanyargós Darnay utcán felfelé haladva – érintve a ma már önkormányzati tulajdonba került 1644-ben épült Darnay-féle boronapincét – elérjük a S turistajelzéssel ellátott Jókai utcát, a Tücsök-dombbal és az újból feltárt kis barlangnyílásokkal. Strapabíró cipővel, kényelmes ruhában megtekinthetjük a Vadlánlikat.
Ereszkedjünk le a Jókai utcán, amelynek végén – már Felgyenesen – a Községháza és az iskola épületeinek szomszédságában láthatjuk a 19. században épített, és jó állapotban lévő Pásztorházat, a klasszicizáló Szent Ilona-templomot (1826), amelyben újabban hangversenyeket tartanak, körülötte a temetőt műemlék értékű, helyreállított kőkeresztjeivel.
A TEMATIKUS ÚTVONALAK MEGVALÓSÍTHATÓSÁGÁNAK FŐ ELEMEI
A projekt elemek gazdái
Az egyes kijelölt túra útvonal szakaszok adottságaik függvényében más-más projektgazdához tartoznak.
A Keszthelyi –hegységet érintő szakaszok kijelölése, kezelése egyaránt a Bakony erdő ZRt-vel és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal való egyeztetést követően került kidolgozásra, a Forrásvíz Természetvédelmi Egyesület és a Varsás Bt. által. Az egyes szakaszok kezelése főként a Bakony erdő ZRt. hatásköre lesz.
A további javasolt szakaszok kezelése közel egyenletesen kell, hogy megoszoljon az érintett települések önkormányzatai, illetve ahol az létezik, helyi társadalmi szervezetek, iskolái kezelésében. A teljes térségi program koordinálása továbbra is a TDM menedzsmenten keresztül, a Turisztikai Egyesületek, mint koordináló társadalmi szervezetek, és mint természetvédelmi folyamatában egyeztető és kidolgozó Forrásvíz Természetbarát Egyesület által lenne lehetséges.
A fejlesztések forrása
A megvalósulás jelentős mértékben múlik a Nyugat-Balaton térségi társadalmi szervezetek aktivitásától. A térségben több szakaszt ma is a Forrásvíz Természetbarát Egyesület jelölt ki, az érintet önkormányzatok, így pl. Balatongyörök, Vonyarcvashegy és Gyenesdiás támogatásával. Ez tipikusan az a feladat, amelyben ki kell alakítani az együttműködést a térségben aktív, környezet-, és természetvédelmi, oktatási, turisztikai és település-fejlesztési társadalmi szervezetekkel.
A fejlesztés forrása egyrészt a Nemzeti Civil Alap, illetve a KVM által évente mintegy 300 millió forint nagyságrendű környezetvédelmi civil keret, továbbá az idegenforgalmi támogatások, mint az évente változó nagyságrendű Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság lehet. Bevonhatók ugyanakkor a területfejlesztési források is, egy komplex térségi fejlesztés keretében akár a teljes Nyugat-Balaton útvonalhálózat kijelölésének a költségei biztosíthatók, mintegy 90 % nagyságrendben. A fennmaradó 10 %-ot
amennyiben lehet, természetbeni hozzájárulásként (civil támogatások), ahol pedig ez nem lehetséges, a térségben a kínálat bővítésében érdekelt idegenforgalmi vállalkozók, és a kistérségi tagtelepülések tudják biztosítani.
A teljes térségi fejlesztés becsült költsége 500 millió Huf.
A fejlesztés ütemezése, tekintettel a jelentős, mintegy 70 km-re becsült bejárandó útszakaszra, a rendelkezésre álló kapacitások függvénye, a ténylegesen ráfordított munka a jelölésre mintegy 50 munkanap.
A feladat része ugyanakkor a kijelölt szakaszok akadálymentesítése is, amely ma előre pontosan nem becsülhető. A teljes megvalósítás megfelelően koordinált fejlesztés mellett, a potenciális kapacitásokkal számolva egy év alatt megvalósítható.
Költségbecslés
A költségeket a felhasználási cél és a lehetséges beruházó szerint az alábbiak szerint lehet csoportosítani.
I. Építési költség: a meglévő rendszer karbantartása, kismértékű fejlesztése
Útvonalak karbantartása, táblák elhelyezése
1 343 500 Ft
Összesen:
II.
Natúr-park Látogató központ /Erdei iskola/
350 000 000 Ft
Tereprendezés, parkosítás, kerti építmények, parkoló
5 600 000 Ft
4 ha-os Vadaspark kialakítása
30 000 000 Ft
Összesen:
386 943 500
III. A településeken a természetjárás infrastruktúrájának kiépítése: parkoló helyek kialakítása, információs rendszer kiépítése, parkosítás
Gyenesdiás
Szőlőhegy utca 854 m (3m széles leálló sáv)
15 000 000 Ft
Jókai Mór utca 1000 m (3m széles leálló sáv)
18 000 000 Ft
Petőfi Sándor utca 350 m (3m széles leálló sáv)
6 300 000 Ft
Táblák kihelyezése
Összesen:
39 300 000 Ft
Az ország legszebb libegőihez hasonló , páratlan egyedülálló megoldással. Balaton Keszthelyi-hegység és Diási kikötő , Bakony erdő páratlan élményt nyújtó LIBEGŐJE Felejthetetlen kilátással,vízparttól az erdőig,és a sétautak nyomvonalát végigkövetve,Dolomit és Mária ösvények felhasználásával.
Madártávlatból szemlélve a világot a kirándulónak sok minden eszébe jut, és számtalan élménnyel gazdagodhat akár néhány levegőben töltött perc alatt is. Ezt az érzést hivatottak átadni minden egyes utazónak a hazánkban is megtalálható, csodálatos helyeken végigfutó libegők. Ha te is szeretnéd átélni az általuk nyújtott nem mindennapi érzést, látogass el barátaiddal, pároddal, családoddal vagy akár egyedül is a következő varázslatos helyekre. A csodás panoráma mellett a természet eléd táruló szépségeire is rácsodálkozhatsz a Gyenesdiási-hegyek egyik leglátogatottabb turistalátványosságának segítségével. Az 2000 méter hosszú pályán a libegő kabinjai 4 km/órás sebességgel haladnak, a felvonó kezdőpontja vitorláskikötő és végállomása Hotel Opera és Quapark közötti szintkülönbség pedig 60 méter. A Szálloda és Mária szobor hegyvonulatai 100-150 m szintkülönbségű. A libegőre a vitorláskikötőnél, vagy a szállodánál lehet felszállni, onnantól kezdve pedig nincs is más dolgod, mint élvezni az eléd táruló csodás kilátást és a friss, erdei levegőt. A felfelé haladó libegőről számos olyan dolgot láthatsz, melyért már önmagában is érdemes lenne ellátogatni Gyenesdiásra. Az összkép pedig biztosan garantálja a felejthetetlen élményt. Az első néhány méteren a kötélpálya menti vitorlások csodás vízfelület, Településünk részbeni bemutatása,Dobó utca,Petőfi utca,Jókai utca nyomvonalán ezen utcák disz burkolattal való kiépítésével parkosítva sétaútként páratlan élményt jelent akár a sétáló akár a libegőt használó számára. Az erdei libegő a hegygerincen erdő bujasága ragad magával, majd néhány perc után a Kalandpark, Vadlánybarlang,Vadaspark, Fénykereszt, Mária szobor ejt újabb ámulatba, páratlan kilátással a Keszthelyi öbölre, ahonnét a kis-Balaton Hévíz is látható.
A kikötői állomást egy több funkciós ifjúsági szórakoztató központtá alakítható fejleszthető. Vonyarcvashegy határán horgász-kikötővel egybeépített természet ajándékával élve, részben nádas,és zagykazettán lévő parkerdő felhasználásával.www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Mi történt?? Nincs

Mi történt??
Nincs befektető??
Nem támogatja a Manningeri éra??

Példás összefoglaló !

Látszik rajta ,hogy gondosan odafigyelt a részletekre ,de legfőképpen az ,hogy
pontosan ismeri és tudja lakó környezetét . Remélhetőleg meghívják Porkoláb György urat
a testületi ülésekre és kikérik a véleményét ,ami nagyon nagy hasznára válhatna a falunak!
Ismételten gratulálok ehhez az összeállításhoz , csak így tovább !!!Ilyen és hasonló
lelkes polgárokra van szükség ,nem pedig közömbös semmivel nem törődő emberekre !!!

poresz56 képe

Példás összefoglaló !

Köszönöm a sorait szerintem minden települését lakókörnyezetét ismerő, szerető és azért tenni akaró hasonlóan gondolkodik, mint akár Ön is.
Sajnos a valóság egészen más, valószínű nem csak Gyenesdiáson.
Testületi ülésekre nem, hogy meghívnak, egyenesen távol tartanak, és minden eszközt felhasználnak a távoltartásomhoz. Egyesek szerint nemkívánatos személy vagyok településemen.
Véleményemet meg csak itt a Helikonon mondhatom el. Ma még a fogadókészség a hasonló gondolatoknak is eretnek, nem mai világnak való.
Még mindig egyszerűbb a jót is tönkre tenni, elnémítani, és nem segíteni.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Na Végre Úrak és Hölgyek !

Gratulálok Porkoláb Úrnak ! Megtehetik Keszthelyen és a környező településen is !
A lényeg nem az ,hogy van e rá jelen pillanatban pénzügyi forrás ,hanem az milyen
elképzeléssel javaslattal lehetne fejleszteni ,illetve széppé tenni lakó környezetünket ,
amit a későbbiek folyamán figyelembe lehetne venni !Ezzel a megoldással szinte mindenki
elmondhatja véleményét ,javaslatát és kivehetné részét abban ,hogy városunk milyen
irányba fejlődjön a jövőt illetően ! Reális értelmes ötleteket és javaslatokat szeretnénk !

poresz56 képe

Na Végre Úrak és Hölgyek !

Köszönöm a gratulációt /tényleg jólesett/.
A többivel meg maximálisan egyet értek, sajnos csak kevesen vagyunk, akik minden ellenszolgáltatás nélkül ilyenre vetemedik, és adja a fejét. Ehhez kell egy jó adag elszántság, és persze helyismeret, település szeretete, ami nélkül szinte semmit nem ér.
Talán még más is szükségeltetik, de azt most hagyjuk.
Amit hiányolok azon személyek értelmes javaslatai, akiknek ez lenne, a dolga ezért kapják a fizetésüket.(képviselők, polgármesterek, megyei vezetők)
Inkább azt keresik, hogyan lehet elnémítani, megalázni, mocskolni/névtelenül/
a hozzám hasonló fanatikusokat. Szerencsére ismerőseim körében is vannak jó páran, akik közkincsé tennék találmányaikat, tudásukat. Csak ehhez /helyi, megyei, országos szinten/fogadó képesnek kellene lenni.
Hiszem, eljön még a "mi" időnk és ezen álmokból is, valóság lesz.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Porkoláb Úr !

A gond csupán az ,hogy a legtöbb politikusnak nincsen megfelelő kötődése ,hanem
valahonnan kalandvágyból felbukkantak és rögtön fantáziát láttak saját maguknak ,de
valójában helytörténeti ismeret és gyökerek nélkül .Igazából az látja illetve láthatja
jól a hiányosságokat ,aki a múltbéli összefüggéseket is pontosan ismeri és olyan információ
birtokában van ,amelyet egy bevándorló soha nem fog tudni .Magam is azt vallom ,hogy az
őslakókat nem megkérdezni egy egy döntés meghozatala előtt nagyon nagy hiba !!!
A legtöbb helyi testület ebben követi el a legnagyobb hibát ,pedig ezeknek az embereknek
az ismereteik felhasználásával és véleményének kikérésével sokkal eredményesebbek lehetnének ,talán mindenki elégedettebb is lenne a megvalósult beruházásokkal mint jelen
pillanatban !

poresz56 képe

Porkoláb Úr ! GYENES NAGYJAI???

//valahonnan kalandvágyból felbukkantak és rögtön fantáziát láttak saját maguknak//
Igen ezért tartunk itt ilyen csoda/bogarak/ kiváló politikuskén maguknak mindent kiharcoltak elértek.
VÁRHATÓAN A SZOBOR SE MARADHAT EL!
Persze még életében,hogy élvezni tudja e nagy "alkotását".

Szalóky Jenõ (Adorjánháza, 1948. január 22. -) nyugalmazott polgármester

1966-ban érettségizett a pápai Türr István Gimnáziumban; 1972-73-ban a csöglei művelődési ház és könyvtár vezetője; 1973-1990-ig a vonyarcvashegyi körzeti könyvtár igazgatója. 1990-tõl 2006-ig Gyenesdiás nagyközség polgármestere. 1990-98, majd 2002-2006 között a Zala Megyei Közgyűlés tagja. Ebben az időben a közgyűlés idegenforgalmi és turisztikai bizottság elnöke, közreműködött a West-Pannon EU Régió Tanácsban és a turizmus bizottságban, továbbá Zala megyét képviselte az Alpok-Adria Munkaközösség II. gazdasági, közlekedési és turizmus bizottságában.

1994-2004 között kezdeményezője volt a Keszthely-Hévíz Kistérségi Társulás létrehozásának, majd annak megalakulását követően 10 éven keresztül töltötte be az elnöki tisztet. 1994-tõl dolgozott a Balatoni Szövetség elnökségében; 1993-ban részt vett a Balatoni Regionális Fejlesztési Tanács létrehozásában.

Szalóky Jenő kistérségi elnöki tevékenységéhez tartozik a keszthelyi székhellyel létrejött Nyugat-Balaton Turisztikai Térségmarketing Kht. A szervezet megalakulása és működése egyúttal országosan is példaértékűvé vált, hiszen állami feladatokat vállalt át, közhasznú és köztestületi formában. A keszthelyi kistérségi irodában szervezett keretek között tevékenykedhetett a Kistérségi Társulat, a gazdasági kamarák, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Balatoni Regionális Fejlesztési Részvénytársaság. Ez az iroda a későbbiekben a forrásközpont iroda szerepét vette át. Ennek az irodának a működése biztosítatta, hogy az önkormányzatok, a vállalkozók és vállalkozások, valamint a civil szervezetek egymás közötti párbeszéde szervezett keretek között történt.

Szalóky Jenő közvetlen és személyes munkatevékenységéhez kapcsolódik az országban Gyenesdiás nagyközségben először létrejött Gyenesdiási Turisztikai Egyesület megalakulása. A Turisztikai Egyesület észak-olaszországi és délé-ausztriai példák megismerését követően, teljesen alulról szerveződve vette át a turisztikai tevékenység irányítását a nagyközségben. Ez a civil szervezet egyrészt az államtól, másrészt az önkormányzattól odarendelt pénzeszközök felhasználásával szervezi a Balaton-parti település idegenforgalmi életét. A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület példaértéke kitűnik abból is, hogy modelljét másolva, ma már számos településen jön létre hasonló civil szervezet, ill. az idegenforgalmi-turisztikai felsőoktatásban a turisztikai egyesület fogalmi rendszerét és működésének tulajdonságait tananyagként oktatják.

Szalóky Jenő munkássága hozzájárult Zala megye, a Nyugat-Balaton regionális térség, a keszthelyi kistérség együttműködésének kiépítéséhez, a megye kistérségeinek, településeinek harmonikus fejlesztéséhez, a gazdaság – ezen belül különösen a turizmus – fellendítéséhez.
Jelenleg a Balaton Fejlesztési Tanácsban a közgyűlési elnök állandó helyetteseként vesz részt a BFT döntéshozó testületében.

képzőművészethez és a zenéhez értő költő az esztendő nagy részét az ország legmediterránabb táján, a Balaton mellett, annak délnyugati csücskében, Keszthely mellett, Gyenesdiáson tölti. Itt, a „kócos kertben” találja meg azt a nyugalmat és harmóniát, azt a derűt és szépséget, amit ez a kor, a zajló világ, az „aranyrudak és ágyúk” uralma nem tud megadni az embernek.”
Jánosy István is több versében kifejezi ragaszkodását:

„Mi húz e tájhoz? Ha egy lélekvándorlásban
Ezerszer kéne újjászületnem:
Ezerszer is csak a Balatont lássam,
S ott éljem újra, újra életem!”
(Dunántúl, részlet)

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Ez egy nagyon figyelemre

Ez egy nagyon figyelemre méltó életút, hűen tükrözi a régmúlt, közelmúlt és a jelen "EREDMÉNYEIT".
Ami hiányzik a felelősségvállalás azokért a bűnökért, amit nevünkben értünk elkövetett.

A szobor tényleg hiányzik, bár a helyszínt biztosan már magában eldöntötte hol is lenne méltó helye ehhez a nagy életműhez.

Talán a szobrot méltó helyén Adorjánházán fogják felállítani.

poresz56 képe

Ez egy nagyon figyelemre

Igen Manninger úr meg talán nem Gyenesdiáson, hanem a "szeretett" fővárosunkban kap méltó helyet /szobrot/.
MINDENKI VISSZA A GYÖKEREKHEZ!

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

a fő vonzerőkre kell építeni.

A fő vonzerők Keszthelyen :

1. BALATON, VÍZI TURIZMUS, FÜRDŐKULTÚRA
2. KULTÚRA: KASTÉLY, HELIKONI RENDEZVÉNYEK,ZENEI HAGYOMÁNY-KÖR,
3. MEZŐGAZDASÁGI HAGYOMÁNY-KÖR: GAZDÁSZRENDEZVÉNYEK, SÁRGULÁS, BORFESZTIVÁLOK, AGRÁR-KONFERENCIÁK.

fejlesztések, melyek a fentiekhez kapcsolhatók:

-Balaton parti sétány és vízpart-rendezés, üzlet és szállodasor a Helikon strandtól Alsó-Gyenesig,
-élményfürdő és hotel a sportpálya és a strand területén,
-konferencia-központ a Hotel Helikon és a Hotel Via között,
-professzionális rendezvény-szervezés ráépítése a hagyomány-körre.

Hová kell menni szétnézni és tanulni? Balatonfüredre.

Mi kell még?
Nem kell kisajátítani az önkormányzatnak a turizmust, hanem, a város civil lakosságával együttműködve, közösen, városi stratégiát kell alkotni.

szerintem ilyen nincs

szerintem ilyen nincs

poresz56 képe

szerintem ilyen nincs

Szerintem meg nagyon sok lehetőség van. Ha csak az elmúlt 10 év ötleteit nézzük, ami talán egyedülálló és különleges "VOLT".
Csak azok, amiket itt a Helikonon kitárgyaltunk. Villamos akár Badacsonytól Hévízig, <Ötlet Keszthely Kistérség villamos-projektről> Angolnás ötcsillagos szálloda, Szigetfürdő.
Sok sok milliárdos álmok, ami nem csak a miatt nem valósulhatott meg, mert nem volt pénz, sokkal nagyobb baj, hogy a mostani "ELIT" ereje kimerült abban hogyan NE lehessen megvalósítani.

De engem Gyenesdiás jövője sokkal jobban érdekel, mint akár Keszthelyé, vagy akár Hévizé.
//80 milliós beruházás Gyenesen //| HelikonPortal.NET kitárgyaltuk, ami még ma is aktuális.
Ezt a beruházást ugyan úgy, ahogyan a Keszthelyit minden erővel megakadályozták. Ma már gazdagabbak lennénk legalább egy ötcsillagos szállodával, ha a fejekben rend lenne.

Ha a minimális feltételt /belterületbe vonás/ nem tudjuk teljesíteni továbbra is csak álom marad, amit csak a helyi önkormányzat tud áthidalni ennek a feltételnek megfelelni.

Sajnos helyhiány miatt nem tudom közre adni azt a talán nem csak számomra fontos projektet ami tartalmazza az elkövetkezendő évtizedek feladatait.

Gyenesdiási Nemesi EBT Turisztikai fejlesztési elképzelései.
A szállodáról egészen a vízparttól /zagykazetták/ a szállodánkig terjedő teljes megújulást jelentő idegenforgalmi fejlesztési elképzeléseinket.
Mely illeszkedik a Nyugat-Balatoni turisztikai stratégiákhoz is.

Akit részleteiben érdekel a honlapomon elérhető, akár letölthető is.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.
.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel