Hévíz

Hévízen lerombolják a templomokat, a testület az eretnekség mellett döntött

Ferenc pápa: "Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt" felhívására reagálva minap Hévíz önkormányzata "Jogtalan és értelmetlen, Hévíz turizmusára pedig kedvezőtlen hatással bírna, ezért elutasítja a kötelező betelepítés elleni kvótát Hévíz képviselő-testülete." írják eléggé "pappgábori stílusban" (azaz idiótán) az onkormanyzat.heviz.hu oldalon.

Elhagyták az ukránok és az oroszok Hévízt

A külföldiek 3,7 százalékkal több, 3,761 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon. Az összadat országos szinten 5,6 százalékkal nőtt, ezen belül Budapesten 6,6-del. A Balatonon azonban 5,3 százalékos visszaesés volt megfigyelhető. Ez amiatt következett be, hogy az orosz és ukrán turisták elhagyták Hévízt: a forgalom 15 százalékkal csökkent a városban.

Egyre kevesebb az orosz turista, Hévíz a nagy vesztes

Európában akár 20-30 százalékkal is csökkenhet az orosz turisták száma, és Magyarország sem tudja függetleníteni magát ennek hatásától: augusztusban 10 százalékkal esett az Oroszországból érkező turisták vendégéjszakáinak száma, így Ausztria Oroszországot megelőzve újra feljött a második helyre - írja a Világgazdaság.

Versenyzongorát vásárolt Leader-pályázattal a hévízi önkormányzat

Közel tízmillió forint értékű versenyzongorát vásárolt Hévíz önkormányzata egy Leader-pályázat támogatásának segítségével - tájékoztatta a hévízi városháza az MTI-t.

Nyomtalanul eltűnt egy férfi a hévízi tóban

Pénteken zárás előtt nem sokkal észlelte a Hévízi Tófürdő személyzete, hogy eltűnt egy 30 év küröli magyar férfi, akinek csak a személyes holmiját megtalálták meg. Mivel arra gyanakodtak, hogy a férfi a tóban merült el, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának segítségét kérték, közölte Tar Mihály, a szervezet szóvivője.

A VMSZ, a keszthelyi tűzoltók segítségével kezdte meg a kutatást, de még hajnali 2 órakor sem jutottak eredményre. Szombat reggel 7 órától a fürdő dolgozóival és két szonárral folytatják tovább a kutatás.

Jelentős kárt okozó csalással gyanúsítanak egy hévízi nőt

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

Megszűnik az airBaltic hévízi járata

Nem volt elégedett az Air Baltic lett légitársaság a Riga-Hévíz útvonal forgalmával, ezért megszüntette a repülőjáratát.

Hévíz csak magában bízik

Mivel több olyan Balaton-felvidéki település is akadt, amelyik nem akart a világörökségi listán szerepelni, ezért Hévíz önállóan indul a megmérettetésen. A sikerhez évek kellhetnek.

Értékesíti szállodáját Hévíz önkormányzata

Értékesíti háromcsillagos szállodáját Hévíz önkormányzata, legalább 1,4 milliárd forint bevételt remél a hotel eladásától.

Hévíz testületi, ahogy Gábor meséli..

Könyvvizsgálói jelentések megtárgyalása, önkormányzati rendeletek módosítása szerepelt többek között a képviselő-testület augusztus 27-i, soros ülésén, melyen a résztvevők 30 napirendi pontot vitattak meg.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel