752 millióból (!) csak ilyenre sikerült a keszthelyi partszakasz

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Az 5ezer m2 térburkolat értéke kb 50millió, így a többi 700 millióról viszont tippeljétek meg ti, hogy Ruzsicsék mégis mire is költhették el.

Megkezdődött a műszaki átadás, így a nyár folyamán már használatba vehetik a látogatók a keszthelyi Balaton-parti sétány- és közterület-fejlesztés csaknem 400 millió forintból megvalósított második ütemének beruházásait - mondta el a város polgármestere csütörtökön Keszthelyen, sajtótájékoztatón.

Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy az első, 352 millió forintos ráfordítással készült fejlesztési ütemet 2012-ben zárták le. Szeretnének egy harmadik ütemet is indítani - mondta -, ennek célja a Balaton-part két üresen álló szállodaépületének felújítása.

A mostani, két év alatt befejezett beruházás csaknem 400 millió forintos költségéhez a város 100 százalékos támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretéből.

Vízi játékpark, megújuló zöldterület és kerékpáros központ

Ruzsics Ferenc hozzátette, hogy már tavaly átadták az azóta nagy népszerűségnek örvendő, három korosztály számára létesített vízijátékparkot, illetve Erzsébet királyné és Csík Ferenc, keszthelyi olimpiai bajnok szobrát.

A részleteket ismertetve beszámolt arról, hogy mintegy ötezer négyzetméteren új térburkolat készült, közel 13 ezer négyzetméteres felületen a zöldterületet újították meg, látássérültek számára például illatozó és tapintható növényekkel érzékek kertjét alakítottak ki.

Egy új épületet emeltek, amelyben a kerékpáros központot, a bűnmegelőzési irodát, a vizesblokkot és a büfét helyezték el, előtte pedig 300 négyzetméteres körpálya épült, ami nyáron a gördeszkázókat szolgálja, télen pedig a gépészetének köszönhetően műjégpályaként használható. A korábban ezen a területen lévő parkolóhelyeket a vasúti töltés mellett pótolták újakkal.

Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: az elszámolási időszakkal idén véget érő európai uniós fejlesztési ciklusban 2,3 milliárd forintot biztosítottak a Balaton-parti turisztikai attrakciók beruházásaira, ebből részesült a keszthelyi önkormányzat eddigi két fejlesztési üteme is. Az egyik legszebbnek tartott balatoni sétányon olyan beruházásokat valósítottak meg, amelyek a helyieket és a turistákat egyaránt vonzzák, de a nyári szezon meghosszabbítását is szolgálják.

(forrás: MTI)

Bravó

Tessék mondani, a Keszthelyi öböl iszapját és a strandokat
mikor tetszenek kikotortatni? Ugyanis, ha nincs olyan viz
amiben lehet fürdeni akkor nem lesz túrista sem! Szerintem
a parkositással kiherélték a parkot és környékét. Most már
csak az hiányzik, hogy a Pavilonsort is eldózerolják és
akkor valóban minden jellege megszünik a partszakasznak!

Olyan steril lesz mint Hévizen a Rizling-Platz! Megszünt,
meghalt, steril lett. Se sült keszeg, se egy jó fröccs mint
régen! Háviz utcái is sterilek!

A keszthelyi partszakasznak is ez lesz a sorsa? Ja,
és az iszapot! Azt ki és miböl ha eddig nem....?
Azért jó, hogy van a Csaba borozónk. MÉG!

hello - más a téma

mondjuk én gondoltam, hogy ennyi pénz már senkinek sem tűnik fel.. :))

RJ

te hülye fasz

és? egy csomó keszthelyi tudja miről szól a dolog.

ÉS? Mit csináljanak? Sztrálkoljanak, vagy mit JÁNOS?

Aki egy kicsit is a való világban él, az tudja, hogy a 10-20 ról szól. ÉS?

az egész ország tele van az ilyen templomkerítés-festés, térkövezés, bicikli-út (Keszthely- Erzsébet kr. főleg) és hasonló BŰNCSELEKMÉNYEKKEL.

ÉS?

KI mond ezeknek nemet? KI fogja ezeket elszámoltatni?
TE?

És akkor a mai legnagyobb hír, hogy a Csurcsányt baxtatják megint...milyen érdekes. a hülyéknek igen.

tudod mit? a hülye aztán meg dögöljön éhen. a hülye megérdemli, amit kap. a büdös életben semmilyen alapítványnak nem fogok adni egy kanyi vasat sem. mert a hülyék szavaznak erre a cigány bandára.

fordítva

itt nem 20% veszik el, hanem még 20% sem marad meg

RJ

na

na, most okosat mondtál, mint mindig.

nem véletlenül nem ír már ide (se) senki. MINEK? a kőbuzik úgyis szopják a cigánybáró faszát, a slepp nyal, a többi ember meg magasról leszarja az egészet -és ahogy leírtam neked korábban- a maga kis banán-köztársaságában él, és ügyeskedik. Ezt a politikai letargiát használja ki a gumicsizmás törpe, okosan. NEM lehet mást mondani rá. OKOS. ennyi.Valóban az, legalábbis a saját és sleppje éredekében....

ha lopnak azt NEM "szarják le"

ez az egyetlen egy téma, amiben mindenki egységes - még lám te is igyekszel (minő furcsa!)

úgyhogy érdemes kutatni, hova is lett az a 700millió...

RJ

és te ki jánoska

mit csinálsz hogy ne így legyen?

rajzold már ide mit csinálsz TE überJános?

Tartalom átvétel Tartalom átvétel