Adósságának 70 százalékát írhatja le Keszthely

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Zala megye városai közül a legnagyobb mértékben, 70 százalékban, Keszthely írhatja le adósságát, a megmaradó hitelállománya az idegenforgalmi adó bevételéből is fedezhető - jelentette be a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) a város polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: Keszthely esetében nem a működés, hanem a jelentős fejlesztések miatt keletkezett mintegy egymilliárd forint körüli adósság.

Az előző kormányzat idején ugyanis olyan fejlesztési pályázatok voltak, amelyek magas, esetenként 50 százalékos önrészt írtak elő, márpedig a város rendbetétele és a turizmus miatt a fejlesztések fontosak voltak.

Az adósságátvállalás után megmaradó mintegy 300 millió forint hitelállomány "kezelhető nagyságú összeg, nem ró lényeges terhet a költségvetésre" - állapította meg a megyegyűlés elnöke. Hozzátette azt is, hogy ez az összeg az idegenforgalmi adó bevételéből bőven fedezhető, vagyis nem terheli a város lakosságát.

Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester kifejtette: az első információk szerint Keszthely 50 százalékban lett volna jogosult adósságkonszolidációra, de végül 70 százalékos mértéket ért el, mégpedig egyedüliként Zala megyében. Ez 747 millió forint könnyítés a múlt év végén egymilliárd forintot meghaladó hitelállományból.

Elmondta azt is, hogy nem egészen 890 millió forintot tett ki a fejlesztésekre felhasznált kölcsön, további 170 milliót pedig a működéshez használt likvid hitel.

Emlékeztetett rá, hogy újabb fontos fejlesztés előtt áll a város, a Balaton-part korszerűsítésének második ütemére 350 millió forintot nyert, és ehhez már egyetlen forint önerőt sem kell hozzátenni.

TAPSOLJUNK!!!!!

Nagy Vezérünk -többek között- az alábbi érmeket szórta ki....

Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat)

Kiss Imre
VIDEOTON FC edzője

Németh János
a VIDEOTON FC tartalékcsapat edző, utánpótlás vezető

Magyar Bronz Érdemkereszt (polgári tagozat)

fj. Szabó László
vezetőedző részére.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat)

dr. Zonda Tamás PhD.
ideggyógyász, pszichiáter, író részére.

ez utobbi lehet nem véletlen....

Igen ez a felelőtlen,

Igen ez a felelőtlen, hozzá nem értő városirányítás. Herdálják az adófizetők pénzét, a megélhetési "politikusok". Börtönben lenne a helyük, nem itt.

Mogorva képe

A béke dala!

Hülye ez az ország,
Hülye ez a nép,
Meglássd nem változik,
Soha ez a kép!

Etetnek degeszre,
Viktoré e pép,
Tömnek mint a libát,
Áll az agykerék.

Meg vették az eszed,
Kapod most a lét,
Ezzel hazudják ki,
Anyád két szemét!

Béke kéne mára,
Sok most annak vélt,
Életded most csendben,
Megy itt szanaszét!

Rudolf János képe

Mohesz plusszal adta át

Feri úgy vette át a várost, hogy volt 3MILLIÁRD forint a kasszában. (Libás értékesítés, MOL kút körüli terület ára, stb..stb.. de pl el ne felejtsem a Szendrey suli árát)
Ebben tehát csak ez az igazán szép..
6 év alatt csináltak 4milliárd minuszt és még Jenő az ügyes.. szuper propaganda!
Hajrá hát csak így tovább!
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Micsoda infók.! Moheszék

Micsoda infók.! Moheszék voltak , akik 4 év alatt 4 milliárd Ft értékben adták el a város vagyonát, a látványos útaszfaltozásokat meg hitelből finanszíroztatták, amit nyögött a következő testület. Amire hivatkozol, pl. a libás, azért is megérdemeltek volna egy vizsgálatot hűtlen kezelésért. A Mol alatti területet meg úgy akarták eladni (szerencsére nem volt rá idejük), hogy még a telekhatárokról sem volt pontos fogalmuk. A 4 évük alatt csak kárt csináltak ! Vak vagy, ha ezt nem látod! Abból a 4 milliárdból hol van valami? két kézzel szórták a pénzt a semmire... Plusszal adta át?, ja, aprópénzzel, adóssággal, eladott vagyonnal.

Nem baj, Keszthely még

Nem baj, Keszthely még egy-két év és végleg elrohad...Ügyes gyerek ez a Feri.......

...megaPálesz,

...megaPálesz, megaCsótány....

...mega hányinger,...

...megamoha,megarabsicok...

De jó!

Végre valaki más fizet helyettünk!
Pont mintha a lottón nyertünk volna, hurrá!

A kormány!

Pontosan ilyen fogyatékosokra utazik! Tudja, hogy nem számolsz utána és csökketni a rezsidet, átveszi azt az adósságodat, amit az elmúlt 30 évben összharácsoltál, aztán benyújtják a számlát! Amit ma kapsz, azt 3x szedik be rajtad, s ehez tapsolsz mint Horthynak a tömeg! Annyira agymosotak vagytok, hogy már azt sem veszitek észre, ha a szemetekbe hazudik, ez a gerinctelen, csótány Orbán! Viszont megérdemlitek, mert ezt akartátok a kétharmaddal! Ez a beteg ember, most ismét újjathúzott az EU-val! Remélem elzárják az eurócsapot, s majd mehettek rubelért a Putyin haverotokhoz 3x annyi kamatért, majd ad is hitelt!! Hévizen már igy is lassan fizetöeszköz lesz a rubel! Örülök, hogy ezt nem kell átélnem, s a távolból integetek nektek! Soha nem fogjátok megtanulni a demokráciát, de nem is érdemlitek meg!

J.K.[CH]

A demokrácia:

Azon -hozzád is hasonlító- hülyék társadalmi berendezkedése, akik tényleg elhiszik, hogy a valósában is beleszólhatnak a dolgok irányításába.
Közlöm veled, hogy nem szólhatsz bele semmibe. Sem nálunk, sem Svájcban, sem az USA-ban sem sehol a világon.
A politikusok -bizonyos korlátok között- mindenhol azt csinálnak amit akarnak és azt teszik amit a globális pénzügyi hatalom mond nekik. Nem kíváncsiak sem rád, sem senkire.
Nem emlékszem, hogy a gyurcsótány haverod megkérdezett volna valakit ebben az országban, hogy kell-e nekünk az n+1-edik IMF hitel?

Milyen euro csapról beszélsz te idióta?
Azokról az euró milliárdokról, amiket abból a pénzből csurgatnak vissza nagy kegyesen, amit mi -adófizetők- EU tagság címén befizetünk?
Tényleg ekkora marha lennél, hogy elhiszed; az EU önszántából bármit is ad?
Mert ha igen, akkor egy igazi, agymosott, EU konform, europér tucattermék vagy.

Tudod-e, hogy mi a különbség Putyin és az EU között?
Putyin soha nem állította, hogy Oroszország egy demokratikus ország és nem akarja naponta többször kioktatni a világot demokráciából.

Egyébként pedig ne külföldről osszad az észt, mert ha elhúztál innen, akkor neked onnantól kuss van öcsém. Vagy ahova mentél, ott csak másodrendű állampolgár vagy és még szavazati jogod sincs? Még annyit sem szólhatsz, mint itt szólhattál?
Te választottad...

Jobb is!

Sokkal szomorúbb, hogy ti beleszólhattok és ilyen az eredmény! Az euróval meg tejesen hamis úton jársz (de nem csodálom). Vannak "adó" országok és vannak "felvevö" országok. Magyarország csak szuszog és koslat a milliókért, mert csórók vagytok! Se technika, se tudás, se pénz! Most azonban jó sok milliót (eurót) kell nektek visszafizetni, mert nagyokat osztottatok, csak hát nem oda ahova kellett volna és amire adták! (http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-507807) Én valóban nem szólhatok az itteni dolgokba bele, de minek, ha minden rendben van! Ti beleszolhattok, mégis csak a szart kavargatjátok, hol balról jobbra, most meg jobbról balra! Mi meg a nagyfejü politikusaitok pénzét használjuk, mert ök is ide hordják a bankba, mert ott nem biznak még a saját anyjukban sem, nem, hogy benned! Lehet, hogy itt csak másodrendü polgár vagyok, de négyszer megyek szabadságra egy évben, s nem Karakószörcsögre. Lennél te itt akár negyedrangú polgár is, ha lenne a pucádban vér valahol újrakezdeni az életet, de inkább hagyod, hogy a magyar politika análsian is kiélvezze magát rajtad! Tudod, itt még egy kutyának is több joga van, mint neked Magyarországon!

J.K. [CH]

Tartalom átvétel Tartalom átvétel