Buszközlekedési fejlesztés

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

A környék négy települését is bekapcsolva indul buszközlekedési fejlesztés Hévízen és térségében: a fürdővárosban új buszpályaudvar épül, korszerűsítik és kiegészítik a térségben a megállóhelyeket, illetve megteremtik az összeköttetést a sármelléki repülőtérrel.

Papp Gábor polgármester a támogatási szerződés pénteki aláírásakor elmondta: a közel kétszázmillió forintos, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből finanszírozott programhoz Hévízen kívül Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük és Sármellék önkormányzata csatlakozott konzorciumi partnerként. Az új hévízi pályaudvar kialakítása, a meglévő megállók felújítása és az újak építése várhatóan jövő nyárra elkészül, és ezzel jelentősen átalakulhat a térség közösségi közlekedése. Kifejtette: a mostani autóbusz-pályaudvar helyett újat építenek a város keleti részén, a nagyparkoló közelében. Felújítanak a városban és a környező településeken 16 buszmegállóhelyet és további öt újat építenek.

A város a jövő évi költségvetéséből tervezi, hogy saját autóbuszokat is vásárol a környékbeli településeket is bekapcsolva a közösségi közlekedésbe. Ez azért is fontos, mert Hévízen van a térségben a legtöbb munkahely, ezért a dolgozók kényelmesebb közlekedése is megoldhatóvá válik, de hosszú távon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporttal való összeköttetés is elérhető.A polgármester jelezte azt is: a város két-három éven belül szeretné megvalósítani nagyléptékű közlekedési koncepcióját, amelyben jelentős részt képvisel a közösségi közlekedés megvalósítása. A települést elkerülő út elkészülte után pedig a városban megszűnhet a tranzitközlekedés is – tette hozzá.

Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője azt mondta: a régióban megyénként egy-egy ilyen nagyságrendű közlekedésfejlesztési pályázat támogatására volt lehetőség. A 196 millió forintos támogatás az ország egyik legjelentősebb turisztikai központjának azért is fontos, mert nemcsak a helyi közösségi közlekedés, hanem a különböző közlekedési formák – busz, kerékpáros és légi – összekapcsolását is elősegíti.

Mikor?

Mert ennek egyelőre nyoma sincs. Szerintem ez csak egy választási kacsa, ezek már most kampányolnak. Szemétdíjat csökkenteni nem tudnak, járdákat építeni nem tudnak, a rendezvényeikkel befürödtek, mert bár jók voltak, de a pénz egy része másfelé folyt el, egy rühös játszóteret most már másodszor építenek át, kosz és mocsok van az egész városban, a csatorna bűzlik.... hát ígérnek egy buszpályaudvart.. vagy kettőt. A proli meg boldog. Egyébiránt jobb is, ha nem csinálnak most már semmit, mert ezt is elcsesznék. Nem kicsit, nagyon.

A többi településnek

A többi településnek miért is kellet beszállni?

Tudod miért ?

Azért,hogy ki tudjon szállni a buszból,te agyatlan!Nagyon hasznos tagja lehetsz
a társadalomnak kérdésedet illetően!

Köszönöm a

Köszönöm a felvilágosítást!

A válások számának

A válások számának emelkedése illetve tartósan magas szinten maradása összefügg azokkal a gazdasági, társadalmi és jogi változásokkal, melyek az elmúlt évtizedekben bekövetkeztek.

A nõk tömeges munkába állása, a társadalmi és földrajzi mobilitás, a szekularizáció, a válás jogi hátterének változtatása mind ebbe az irányba hatottak. Itt is meg kell említeni a nõk iskolázottságának növekedését, ami megváltoztatja gazdasági helyzetüket, munkaerõ-piaci esélyeiket, illetve formálja a tradicionális házassághoz való viszonyukat. Emellett, úgy tûnik, a rendszerváltással megindult változások egy része (tömeges munkanélküliség, társadalmi elbizonytalanodás, megélhetési nehézségek, és másik oldalról a vállalkozóvá válás, illetve a meggazdagodás lehetõsége) szintén a házasságok egy részének stabilitását gyengítették.

A társadalmi-gazdasági okok mellett a válások számának magas szinten maradását a társadalom, a váláshoz fûzõdõ megváltozott viszonya is erõsíti. Az elmúlt évtizedek során a válás nem csak elfogadottá vált, hanem egyúttal a leginkább ismert, leginkább preferált házassági konfliktus-megoldó stratégiává vált. Figyelemre méltó, hogy a válásnak elfogadása inkább a középkorú és idõsebb korosztály számára jellemzõ. Minél idõsebb, annál inkább elfogadja azt az állítást, mely szerint "Általában a válás a legjobb megoldás, ha egy házaspár nem tudja megoldani a házasságban felmerülõ problémákat".

A válás által megszûnõ házasságok háromnegyed részében gyerek is van. Az elanyagiasodott világunkban, lassan még a saját gyermekünkkel szemben is elveszettnek tûnik az empátia fogalma, ami képes lenne gondolkodásra késztetni a válásban gondolkodókat.

A válást azzal szokták szorgalmazni, és helybenhagyni, hogy bizony jobb a gyereknek az egyik szülõvel békésen élni, mint az elmérgesedett, rossz házastársi kapcsolatok következményeit szenvedni.

Ezt kérdést azonban onnan is kellene vizsgálni, hogy ez a házasság vajon miért vált ilyenné, hiszen a szülõk viszonyát valószínûleg nem ez a légkör jellemezte, amikor úgy döntöttek, életközösségre lépnek.

- Meggondolatlan, felelõtlen, rövid ismeretségen alapuló partnerválasztás történt?

- Valamelyik fél képtelen a legcsekélyebb alkalmazkodásra is?

- Egyik házastárs hajlamos a káros szenvedélyekre és ezt ideig-óráig eltitkolta?

- Valamelyik fél zsarnokoskodással, durvasággal képes a konfliktusok megoldására?

- Nem õszinték egymással a házastársak?

- Éretlen, önzõk, felelõtlenek a szülõk?

nincs mit

nincs mit

Valahol lemaradtam?

Nem azt szajkózták pár hónapja, hogy a Spar alatt az Alsópáhok felé vezető út körforgalmánál lesz az új Buszpályaudvar? Mi változott azóta? Beindult a nagyparkolós butikos lobby?

inkább

mint a spar te idióta.

A Naszádos akciózott már

A Naszádos akciózott már megint!!!

Miért is?

Lehet, hogy megint meglátta a dolgok mögötti ellentmondást, mint annak idején, amikor szóvá tette a Művelődési háznál a "garázdálkodást"?! Emlékszel? Papp Gábor leordította a fejét amikor már polgármesterünk nagyon is jól tudta,hogy Naszádos nem a levegőbe beszélt!

Az elvbarátok meg hallgattak mint a sz@r a fűben!

Mert?

Mit értesz akciózás alatt?

Igaz,

én is azt olvastam, hogy a Spar mellett lesz a pályaudvar, a mostani döntésnek,( megoldásnak, lehetőségnek ) jobban örülök, mert közelebb van a tóhoz és ez számít, de számít a butikosok, éttermesek véleménye is, mert ők fizetik az adót, így szóljanak is bele amibe csak lehet!!!!!!!

Szerintem a nagyparkolós

Szerintem a nagyparkolós pályaudvar kisebb lesz mint a mostani és csak a helyi és helyközi járatokat fogja fogadni. A távolságiak mennek majd a jövőben a Spar mellett megépülő új nagy pályaudvarhoz.
Legalábbis én ezt szűrtem le a neten megjelent infókból.

egyelőre nem szól a fáma

egyelőre nem szól a fáma másik pályaudvarról, hiszen az előző ciklusban az akkori ellenzék tagjai a testületi üléseken azt a véleményt fogalmazták meg, hogy fölösleges Hévíznek buszpályaudvar, elegendő a távolsági buszoknak egy megálló. Hát ez a megálló lesz kialakítva a SPAR közelében (és nem pályaudvar). Egyébként az akkori - megtorpedózott - tervek is arra a helyre szánták a nagyobb buszpályaudvart, ahova a mostani kisebbet amely két-két autóbusz beállására alkalmas. Csak gondolom, hogy ebbe a "pályaudvar"-ba ténylegesen helyközi járatok állnának csak meg, azok közül is csak azok amelyek Hévízt ugyanabba az irányban hagynák el, ahonnét beérkeztek ( MOL-kút).

Szécsi Pál !

Kis pályaudvar nagy tülekedés ...,mindegy csak készüljön már el végre!
Az ocsmány "cucialista"csúfság pedig mihamarabb tűnjön el a süllyesztőbe,
hogy fellélegezhessen az a gyönyörű szép tér és méltó módon tudjon működni!

gyenge

Ez a Keszthely gyenge buszközlekedés szempontjából...

is.

is.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel