Csak tavasszal folytatódik az utak felújítása

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Az elmúlt években jelentős útfelújítási program indult Zalában, és az egyik legforgalmasabb utunk, a 76-os nagy része megújult. A Zalaegerszeg-Zalacsány szakasz már elkészült, átadták a Keszthely-Hévíz elkerülő utat is, és várhatóan év végére befejezik a Felsőpáhokot elkerülő szakaszt is.

Manninger Jenő országgyűlési képviselőtől, útügyi biztostól megtudtuk, hogy ez utóbbinál most ideiglenes utat nyitottak meg, hogy ne kelljen akkorát kerülni az arra járóknak. A nagy földmunkálatok miatt ugyanis egy évet várni kell, míg a végleges burkolatot megkaphatja az új út. Ebben az átmeneti időben kétszer egy sáv áll az autósok rendelkezésére, de a végleges kiépítésnél kétszer két sávon megy majd a forgalom, ezen a szakaszon.

A 76-os úton kívül számos nagyon rossz állapotú út is megújul, erre a célra 1, 8 milliárd forint áll a rendelkezésre Zalában. Fontos, hogy ebből a pénzből nem csak foltozgatás, hanem teljes burkolatfelújítás valósulhat meg. A Letenye és Bázakerettye közötti, valamint a Mumor és Lentikápolna közötti szakaszok már elkészültek, és folyamatban van a Balatongyörök és Balatonederics közötti út felújítása is. A felső aszfaltréteget már lemarták, hogy tavasszal azonnal folytatni tudják a felújítást.

Manninger Jenő elmondta: indul a zalalövői elkerülő út építése vasút feletti híddal, s a 76-os Bagod-Körmend közötti szakasz teljes felújítása is. Előkészítés alatt áll a 76-os fenékpusztai részének bekötése, vasúti felüljáróval. Ez várhatóan 2015-ben készül el. Friss hír még, hogy a megye és a kormányzat közötti egyeztetéseknek köszönhetően a KÖZOP megmaradt forrásaiból megvalósulhat a Zalaegerszeg-Nagykanizsa közötti 74-es út teljes felújítása. Természetesen olyan paraméterekkel és minőségben, mint a már elkészült szakaszok a 76-os úton.

Forrás: zaol.hu

Tartalom átvétel Tartalom átvétel