Egyre kevesebb az orosz turista, Hévíz a nagy vesztes

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Európában akár 20-30 százalékkal is csökkenhet az orosz turisták száma, és Magyarország sem tudja függetleníteni magát ennek hatásától: augusztusban 10 százalékkal esett az Oroszországból érkező turisták vendégéjszakáinak száma, így Ausztria Oroszországot megelőzve újra feljött a második helyre - írja a Világgazdaság.

A Wizz Air néhány hónappal ezelőtt igazított a kapacitáson a Budapest-Kijev és a Budapest-Moszkva útvonalon, ugyanakkor szeptember 30-án beindította a Kijev-Moszkva járatot. Ha tartósan csökkenne az orosz vendégéjszakák száma, akkor annak Budapest mellett elsősorban Hévíz lenne a vesztese.

A lap értesülései szerint már érezhető is valamelyest az orosz vendégek távolmaradása a fürdővárosban, de jelentősebb visszaesésről még nem számoltak be a helyi turizmus legfontosabb szereplői.

2025 Hévíz

Müezzin hívó szavára ébredtek a hévíziek aki szokásához híven az évek óta üresen álló víztoronyból hívja imára a többségi muzulmán lakosokat. A tó kifolyójánál rituális alámerülés végző indiai bevándorlókkal kisebb összetűzés alakult ki volt angolnatelepen.A rezervátumban élő néhány maradék őshonos és a családegyesítés címen bevándorolt húszmillió indiai képviselői között. Mint köztudott a zalakomári cigányok családegyesítés címen húszmillió indiai letelepedését intézték az elmúlt évtizedben. Az a három megmaradt hévízi család ősi jussként ragaszkodik a kifolyónál való fürdéshez amit a nagyszámú indiai bevándorló lehetetlenné tett. Az Amnesti International helyi képviselője rasszistának és kirekesztőnek bélyegezte a három megmaradt hévízit. Az ismeretlen orosz turista szobrát minden évben megkoszorúzta a helyi ortodox pópa aki orosz lakos híján magának prédikál. A kihűlt és jéghideg vízzé átalakult hévízi tó az itt élő fókapopulációjáról híres amit néhány környékbeli jegesmedve tart elfogadható létszám alatt.Befejezettnek nyilvánították a további kutatást a védett láp után a világ nagy tudósaiból álló csoport akik egy előző évezredi helyi jellegű dokumentáció alapján keresték az állítólagos lápot, de még nyomokban sem találtak ráutaló nyomokat sem. Régészeti kutatásuk egyetlen eredménye egy valamikori helyi hatalmasság csontváza akit lovával együtt temethettek el. A lovat ugyan nem találták, de a csontváz alapján görbe lábaiból ítélve lovas ember lehetett és helyi hatalmasság. Erre utal a csontok körül talált zöld fehér kerámia futball-labdák sokasága.

Migránsok

Na de megjelentek nálunk is a Migránsok. Az Interspar parkolójában és a Fenyves Allén láttunk már több tucatot...
Azt tudjuk róluk, hogy szaporodnak, mint a nyulak, és mivel a többnejű feka nem szedeti a fogamzásgátlót a háremtagokkal, 30 év alatt számuk 6-7 milliárd lesz.
Az tuti, hogy nem csak Európában, de a Földön sem fogunk elférni.
(Lehet, hogy a távoli Szibéria, és még esetleg a forró, de legalább magára vigyázó Ausztrália lesz néhány ezer fehér ember menedékvára?)

Németország

után az elégedetlen betolakodók további országokba menekültek a nem megfelelő ellátás miatt. Svédország, Norvégia és Finnország után az Északi sark felé vették útjukat . Az Antarktiszon lévő jegesmedvék nagyon befogadóak és örömmel várták őket.

Nem csak Hévíz a vesztes,

Nem csak Hévíz a vesztes, hanem Keszthely is, a keszthelyi piac is döglődik, az ingatlanirodák is döglődnek, az építőipar is döglődik, , sopánkodnak azok az ingatlantulajdonosok, akik orosz vevőkben bíztak, gyerekek itt 2015.évégére alig lesz önkormányzati adóbevétel.
Helikon Szálló zárva, éttermek zárva, minden 2.ház és lakás eladó, és sehol egy vendég, sehol egy külföldi, sehol egy vevő!

HÁZAT

vesznek,innen nem üdülök

Egy

reális árszintre kellene lecsökkenteni a kinálatot,
lenne elég vevö, de amig ilyen árakon akarnak túldani
az ingatlanokon, addig nem lesz vevö! Ugyan ez a helyzet
a vendéglátásban is. A minöség csökkent, az árak meg az égben!

A horvát tengerpaton olcsóbban nyaralok még
úgy is, hogy kocsival le kell autókáznom....!

Olcsóbban nyaralsz

Olcsóbban nyaralsz Horvátországban?
Esetleg vad kempingezve, vagy apartmanba, ahol 6-8-an alszanak egy szobába...
Le kéne állni ezzel az olcsóbb Horvátország hazugsággal, rengeteg felmérésa igazolta, hogy ez egy nagy kamu.
Bolti árak 1.5 szerese a magyarnak, éttermi árak 2-3 szorosa, ugyanolyan színvonalú szállás is legalább 1.5 szerese a Magyarországinak.
Úgy olcsóbb, ha itthonról visz mindent az embert, aztán valami ócska magánszálláson, számla és ifa fizetés nélkül van.

Olcsóbban!

Nem tudom, hogy Te miért abszolultértékben szamolsz?
A minöséget kell nézni, s ennek viszonyában az árakat!
Egy mercédes is drágább abszolultértekben, de fél millió
km-t megy, mig egy "olcsó" suzukit 3x cserélsz ezalatt....!

Az iszapos Keszthelyi öböl, ennyiért nekem túl drága!
Hósszú szöke hajszállal a lángos, nekem túl drága!
Pancsolt sör és higitott bor olcsón is túl drága.....

Egyébként nagyon finomat ettünk és olcsóbban mint itthon!
Persze hogy van drágább hely is, de nekünk a normálsi
étterem megfelelt. Krk szigetére kell menni. Szép strandok
és szerintem jók az árak is.

Egyébként még az olasz Jesoloban is sokkal jobb!

Olcsóbban.......

De mégis csak a tengeren vagy!!!!

Sznob vagy és tengeri beteg!!!

Vitorláztam tengeren és óceánon, a Balatonnál nincsen szebb és jobb!

Na-na!

Nincs itt vevő?
A Tiborcz nem vevő, a kikötő nem lett eladva?
Na ugye, hogy megy itt az üzlet, és még az önkormányzatnak is befolyt 7 millió az eladásból.
Nem kellenek ide oroszok, németek, mikor itt vannak Tiborczék, lehet a Helikont is megvennék 10-20 millióért

Rudolf János képe

?

én most beleolvastam ebbe a topicba és nem értem miért szidjátok egymást..

talán azért, mert csak csúnyákat mondtok -ami azért még elférne- de közben már érvelni sem érveltek
oly módon (csak szitkozódni) meg minek?

------------------------------
www.RudolfJanos.hu

A címre utalva!

Min csodálkozik bárki is, amikor a keleti nyitás megbukott, valamint a német, osztrák
turistákat elriasztotta a hirtelen megjelenő orosz, ukrán vendégkör, most a két ország
háborúskodása végképen megpecsételte a hazai turizmust! Lengyelek pedig teljes joggal megsértődtek, akik viszont idetévednek kalandvágyból a hideg vízre nem lesz elég! Maradnak
a magyarok, ha egyáltalán lesz pénzük kirándulni! Amúgy jól teljesít az ország ...!

te annyira hülye vagy

ehhez az egészhez. piszkáld csak továbbra is az orrodat és ne szólj bele olyanba amihez halvány lila fingod sincs.
Egy turizmusból élő aki közel negyven éve csinálja maszekként.

"Dr maszek" az értelem doktorának!

Nem tudom hány éves vagy és mi az igazi végzettséged, de ha egy kicsit is értenél az
idegenforgalomhoz, valamint tisztán látnád Magyarország helyzetét Európában, akkor
bölcs lehetnél, ha hallgatnál, mint "maszek"! Az írásod és stílusod alapján gondolom nem
az eszedért érkeznek a hozzád tévedt vendégek! Azt ajánlom, mielőtt leírsz valamit,
próbálj tájékozódni, mert különben nevetségessé teszed magadat, mint egy fusizó "maszek"!
Képezd magad, mert lemaradsz a KELETI járatról is!

miután az idegenforgalomból

élek - és tisztességesen megélek, bizonyára konyítok is hozzá valamit. Ha viszont olyanok szólnak bele a témába akik még életükben nem kockáztatták a saját pénzüket, az kicsit furcsa. Nem csak én - mások is tisztességesen megélnek most is az idegenforgalomból , akik minőségi szolgáltatást folytatnak. Nem csak a külföldi idegenforgalom létezik, hála Istennek egyre erősebb a belföldi fizetőképes kereslet. Nekem mindegy, hogy orosz vagy magyar fizet, szívem szerint szívesebben szolgálok ki magyart. Valóban nem az eszemért jönnek hozzám a vendégek, hanem azért a szolgáltatásért, amit csak nálam kapnak meg. Te viszont éhen dögölhetsz a büfé-ruhatáros diplomáddal.

te annyira hülye

idézet a pénzügyi bizottság február 5-i jegyzőkönyvéből:
Gelencsér János kérdésére Benkő Attila ügyvezető igazgató elmondta,"hogy az orosz légitársaság elküldte a járatküldését az idei évi nyári szezonra. A menetrendjükben szerepel a Sármelléki repülőtér, azonban nem rendelkeznek arról biztos információval, hogy a légitársasággal a tour operátorok a szerződéseket megkötötték-e.
Az információk szerint a hajlandóság meglenne, viszont az egyik nagy probléma a tour operátorok részéről az,hogy az államközi egyezményben kijelölt iliter légitársaság jelentős anyagi gondokkal küzd.Ez a helyzet olyan bizonytalanságot szül a tour operátorok részére,hogy jelenleg még nem kötöttek szerződést a légitársasággal. Amennyiben nem kötik meg a szerződéseket,a légitársaság saját értékesítésében 30-40 utast tud hozni járatonként.A helyzet most attól függ, hogy a tour operátorok mennyire fogják megbizhatónak látni a légitársaság helyzetét.
Felmerült annak is a lehetősége,hogy kezdeményezik egy másik légitársaság kijelölését.Mivel nem unios országról van szó ezért bilaterális megállapodás szabályozza a két ország közötti légi közlekedés azon részét, ahol légitársaságokat kell kijelölni. Jelen esetben csak az orosz állam tudja kezdeményezni másik légitársaság kijelölését.Ilyen szempontból a város nem tud mit tenni,ha marad ez a helyzet akkor csak ad hoc charterként jöhetnének járatok nem a megszokott rendszerességgel".

mindez nem az orosz-ukrán háború következménye még ha rá is akarnák egyesek fogni.

Ehhez az egészhez Naszádos Tóninak az volt a hozzászólása,hogy nem tud eligazodni a pénzügyi kimutatásokon.

Naszádos

sajnos azon sem tud valójában kiigazodni amiből meg kéne élnie. Eljárt az idő felette , már nem lehet színes golyócskákkal könyvelni. A tanácsadáshoz annyi köze van mint ökörnek a tangóhoz, hiszen neki is szüksége lenne rá. Nem véletlenül hagyják ott ügyfelei, már komoly ember nem megy hozzá csak a kezdő kényszervállalkozók legfeljebb. Mivel semmi máshoz nem ért -valójában ehhez sem- így nem soká közmunkásként látjuk.

Ez a Naszi a sliccén sem

Ez a Naszi a sliccén sem tud kiigazodni, hagyjátok már szegényt!

Mit vársz te a Tónitól?

Mit vársz te a Tónitól aki a Forrás ujságtól csak azért sajnálja a támogatást mert ő nem jelent meg benne és kitakarták a kopasz fejét.

Mi a véleményetek, hogy

Mi a véleményetek, hogy Kvarda Attilának nem elég a keszthelyi meg a hévizi kórház, kirugatta az egerszegi kórházigazgatót és a feleségét rakta be vezetőnek. Jó ember ugye? Igaz a mondás kinek sok van, még több kell magyarul semmi nem elég, de jobb ha tudja, hogy hátizsákkal még egy halott se lett eltemetve.

HOL A KESZTHELYI CT? AMIT 2003-BAN IGÉRTEK BE?

Jó ember bizony, az országban szinte elsőként engedélyezte a hálapénz elfogadását a keszthelyi kórházban!
Jó pártkatonák megkapják a fizetségüket, már 3 kórház van a Kvarda család kezében!

A téma elég összetett,

ezért hosszan fogok írni: az orosz turista tényleg kevesebb, lassan kivéreztetik őket pénzügyileg, valakiknek nem tetszik, hogy nekik is van már másra, többre, mint az alapmegélhetésre költeniük, próbálnának végre úgy élni, ahogy a "nyugateurópaiak", vagyis a német, az osztrák munkavállalók és nyugdíjasok dőzsöltek itt a vadkeleten évtizedekig. Ezek az orosz emberek semmivel sem érdemelnek kevesebbet, (ahogy a mi népünkből az egész életüket ledolgozók is megérdemelnék, mindannyian, hogy üdülhessenek, vásárolhassanak, fogyaszthassanak, rendes nyugdíjuk legyen) ugyanúgy, mint a németek, osztrákok, akik elvesztették az utolsó háborút, utána szívtak egy évtizedet, mi meg 40, 50 évet.
Eddig a nyertesek voltak a vesztesek, minden szempontból, most ők akarnák jól érezni magukat! Nem hagyják, mocskos idők jönnek, sőt most jönnek csak igazán.
A felső 10 %, a " new high sociaty", a nemzetközi geci tőkés, a nemzetközi geci újfeudalista, a nemzeközi geci judeokeresztény klerikális, és nemzetközi újrabszolgatartó réteg, egy és ugyanaz, ebbe a rendszerváltás óta a magyar politika abszolút beletartozik, "uraink" annyira írígyek lettek, hogy nem tűrik, hogy mások is jól érezzék magukat. Ez van minden országban, annyit húznak a gyeplőn, amennyit a nép bír, addig szorítják az istrángot, amíg nincs lázadás! Apránként húzva nincs rebellió, ezt tudják! FIGYELEM! A TÖRTÉNELMI KORSZAKOK ÖSSZEKEVEREDÉSRE VANNAK ÍTÉLTETVE! Keverik a népeket, hogy keverhessék, a legrosszabb vegyületét adhassák a múlt mocskának, rabszolgaságnak, a boszorkányüldözésnek, a vallásháborúknak, a röghözkötésnek, az abszolút kizsákmányolásnak. Vadabbnál vadabb szemét "politikusügyészbíróhivatalnokrendőrnavkapitalizmus" van kialakulóban! EJÖTT AZ IDŐ, HOGY A LEGMOCSKOSABB MÓDON kizsákmányolókat elüldözzük, ezt a Magyarországon jelenleg a fidesz képviseli! LE A FIDESSZELL! Népi szociális piacgazdaságot, bűnözőket börtönbe!!!

UI: fidesz alatt szégyellem, hogy magyar vagok, románnak, szerbnek, szlováknak lenni különb, jobb most, nincsenek ekkora különbségek az ottani emberek között!

távirat érkezett

Gratulálok az Eu-ban elért eredményeikhez. stop Gáz stop, olaj stop... :-)

Kellettek az EU-s embargók

Kellettek az EU-s embargók az oroszok ellen, most csak kevesebb orosz vendég lesz, később meg gáz nem lesz.
Putyin tegnap megmondta, ha az Ukránok továbbra is meglopják a vezetékeket, elzárják a csapokat.

Nálatok

meleg van? Mert nálam igen. Nem az embargó miatt nem jönnek, hanem az alacsony olaj ár miatt, ez az,ami visszaveti a gazdaságot. De ha nem akarnak éhen halni, akkor élelmiszerre szükségük lesz továbbra is, azzal pedig olajjal fognak fizetni. Az, hogy Hévizen kicsit szükölködnek azok a kereskedők, akik idáig extraprofitot kaszáltak - persze az adózási morál javulása nélkül - nem ok a sírásra. Az már inkább, hogy ez a tudatlan városvezetés mindent az orosz turizmusra tett fel. De legalább Papp Gáborotok utazgat egy kicsit. Mondjuk a világlátás sem vált előnyére, ugyanolyan buta maradt.

ja adózási morál

Évente kétszer járunk Hevizre. Mindíg maszek apartmanban szállunk meg. Még egyszer sem sikerült számlát kapnunk de az idegenforgalmi adót is mindig lenyultak merthogy azt szigorúan be kell fizetniük. ha ha mi alapján ha nem is voltunk ott. Megérdemlik hogy nincsenek oroszok mi magyarok már csak huszadranguak voltunk nekik.

Akkor

most inkább hagyjuk akkor az ukránokat lopni,
vagy tudsz valamilyen hatékonyabb megoldást??

Nagyon helyes, hogy kevesebb az orosz! Ez a minőség alatti
ellátás itt Mo.-on úgy is csak nekik felelt meg! Most
legalább majd fejleszteni fog az, aki eddig csak kaszírozott!
Attól meg nem kell félni, hogy nem lesz gáz! A tározók tele,
a Orbán is volt nyalizni Putyinnál! Mi kell még?

Mi kell még?

Tiszta korrupció mentes közélet ...! Ez kell nem más, de addig nagyon sok fej fog hullani!

Szívemből szóltatok,

kár, hogy nincs itt like gomb. De a korrupciómentes közélet a mi életünkben, sőt generációkon átnyúlva lehetetlen.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel