Eladják a tüdőgondozót

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Keszthely Város Önkormányzata versenytárgyaláson értékesíti az önkormányzat tulajdonában lévő, keszthelyi 2023 hrsz.-ú, orvosi rendelő megjelölésű, Keszthely, Georgikon u. 5. szám alatti ingatlanát. Az ingatlan 863 nm területnagyságú, amelyen 360 nm (+ 100 nm pince) alapterületen a korábbi tüdőgondozó épülete található. A szabályozási terv szerint az ingatlan vegyes átmeneti beépítési övezetbe sorolt, így a földszinten jellemzően települési szintű kereskedelmi, vendéglátó-, igazgatási, kulturális, egészségügyi célú, az emelet(ek)en lakó- és iroda célú létesítmények elhelyezésére szolgál. Legnagyobb beépítettség 65%. A tetőtér beépíthető.

A versenytárgyaláson a licit induló vételára bruttó 49 000 000 Ft, azaz Negyvenkilencmillió forint .

A vevőnek a vételár megfizetésén túl vállalnia kell, hogy három éven belül az épület homlokzatát felújítja, és az ingatlant – a szabályozási terv szerint – hasznosítja. Amennyiben a felújítást és a hasznosítást a szerződéskötést követő három éven belül – működési engedéllyel, illetve átalakítás esetén jogerős használatbavételi engedéllyel – nem igazolja, köteles a vételár 20%-ával megegyező összegű kötbér megfizetésére.

A versenytárgyalás előtt fizetendő szerződéskötési biztosíték (amely a szerződés megkötésével foglalónak minősül) 2 000 000 Ft, azaz Kettőmillió forint.

A versenytárgyalást követő 30 napon belül a versenytárgyalás nyertesének kötelezettsége az adásvételi szerződés megkötése. A teljes vételár kifizetése a szerződéskötést követő legfeljebb 15 napon belül esedékes. Amennyiben a pályázó e kötelezettségének nem tesz eleget, úgy elveszti jogosultságát az ingatlan tulajdonjogának megszerzése felett.
Az ingatlan birtokbaadásának várható időpontja: 2010. november 30. napja.

A versenytárgyalás időpontja: 2010. november 9. (kedd) 10.00 óra. Helyszíne: polgármesteri hivatal közgazdasági osztály vagyoncsoportja, Keszthely, Fő tér 1. fszt. 4.
A pályázónak a versenytárgyaláson való részvételi szándékát 2010. november 5. (péntek) 12.00 óráig írásban kell bejelentenie a vagyoncsoport részére és a szerződéskötési biztosítékot a polgármesteri hivatal pénztárába befizetnie.

A pályázati feltételekkel kapcsolatos további információ Keszthely Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala közgazdasági osztályának vagyoncsoportjánál, Magdó András csoportvezetőnél személyesen, illetve a 06-83/505-525-ös telefonszámon kérhető.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel