Eladták a keszthelyi közútkezelő telepét

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

A Pázmány Péter utca és a Zámor utca közti (14 teleknyi) területért a vevő 81 milliót fizetett. Ez telkenként 5,8millió, azaz az értékének közel a felét, harmadát fizették..

Minden körültekintően elő lett készítve. A miniszternek küldött feljegyzésekből például pontosan lehet tudni, hogy a Magyar Közút az egyetlen vevőjelöltet nyilvános pályázaton találta. A közútkezelői tevékenység ellátásához már nem használható, családi házakkal alaposan körülépített telephelyért az MST Proimmo-Projekt Kft. 81 millió 71 ezer forintot fizet. Ami egyszerre haladja meg a várt minimális árat és felel meg a három megversenyeztetett szakértő által készített ingatlanforgalmi értékbecslésnek, és amit a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), illetve egy igazságügyi szakértő is rendben talált.

A felkészülés során az sem kerülte el a fejlesztési tárca vagyonpolitikai államtitkárságán dolgozók figyelmét, hogy a keszthelyi székhelyű projektcég látszólag nem szokványos vállalkozás. Feljegyzésükben megemlítik, hogy az ingatlanvásárlásra ajánlatot adó társaságban „tagként szerepel” a Belize City, Mapp Street 1. alatt működő Brannigan Corporation. Ami apró kozmetikázása a valóságnak: a cégbírósági adatok szerint ugyanis a Proimmo-Projektnek egyetlen tagja, tulajdonosa van – az is egy adóparadicsomban.

Az pedig kérdés marad, hogy a kis trükközés után az ügylethez „támogató jóváhagyást” adó fejlesztési miniszter szemét mennyire bántja az erősen offshore jellegű vevő színre lépése. Lapunk mindenesetre megtette, amit a minisztérium elmulasztott: megpróbálta kideríteni, ki áll a cég mögött. Sós Mihály, az MST Proimmo-Projekt ügyvezetője azonban nem árulta el, kik is az általa irányított társaság tulajdonosai. Rozs Attila, a Brannigan Corporation kézbesítési megbízottja is csak annyit mondott, hogy a cég külföldi befektetők érdekeltsége, s így „akár nevezhető offshore-nak is”.

Szerinte, amennyiben a telephelye eladására készülő közútkezelő ezt kéri, megadják a megfelelő tájékoztatást a Brannigan Corporation tulajdonosairól, de „ismert” nevek itt sem kerülhetnek elő. Mindezek után lehet persze azt is mondani, a balatoni ingatlanpiacon nem egyszerű túladni egy valaha munkagépek által használt, elhanyagolt telken, több száz méterre a tóparttól. Amit a Magyar Közút illetékesei alighanem meg is tapasztaltak, mert a dokumentumok tanúsága szerint a társaság 2013-ban már keresett vevőt telephelyére.

És hát a mielőbbi értékesítés mellett szól, hogy a Magyar Közút Zala megyei igazgatóságának a helyi önkormányzat már eddig is tekintélyes összegű építményadó-fizetési kötelezettséget számolt fel. Plusz, a társaság a telekkel együtt megszabadul a területen álló egyre romosabb ingatlanok nyűgjétől, így az önkormányzat „jó karbantartási” figyelmeztetéseitől. Az már más kérdés, valóban ilyen könnyen feladta-e a fejlesztési tárca az offshore-lovagok elleni harcot. Vagy a keszthelyi telephely eladása is csak egyike azoknak az ügyeknek, amelyekkel az átszervezés előtt álló vagyonpolitikáért felelős államtitkárság a hírek szerint nehezen birkózik meg.

Talán ez az

ami tényleg nem botrány.

Már régen el kellett volna adni. Végre valaki megvette, bukás is lehet belőle.
Kiparcellázni nincs értelme, van elég eladó ingatlan a Zámorban, ha hozzájönnek a közművek árai, szinte piaci ár alatt is érhetnek ezek az üres telkek. Pláne egyszerre ennyi.

Ide szálloda kellene. Nem panzió, nem apartmanház, szálloda, ami most nem 50 szobát jelent. Nem is 100-at, inkább a dupláját, vagy annál is nagyobbat.

Nem ezzel van a baj. A vasúttal! Balatonszentgyörgytől Tapolcáig más úton, a Balaton partot kikerülve kell elvezetni a vasutat! Felszedni a síneket, minél előbb!

Amíg ez nem valósul meg, nem is érdemes tervezni! Balatonszentgyörgy- Cserszegtomaj külső vagy Várvölgy előtt egy rendező pályaudvart! E nélkül Keszthely a jövőben halott lesz, egy bejövő szárnyvonal kell nekünk, egy sínnel, semmi más!

Szentgyörgytől Tapolcáig nincs helye vasútnak!

A Balaton parton több 100 milliárd értékű ingatlan szabadulna fel!

Ha értelmes politikus van a vidékünkön, ezért lobbizzon!

Teljesen ->

-> mindenegy, hogy kié volt és kié lett! Itt csak azok zúgolódnak akiknek megint nem jutott semmi! Miért nem vették meg azok akiknek most ez ne tetszik??? Miért mindig utólag megy a zajongás?

Folyik az eladás, de ...

húsz év múlva mit fognak eladni ezek a szerencse lovagok ...Ennyire durva szélhámosság
nem volt soha ebben az országban, mint az elmúlt 25 évben! Tokkal vonóval együtt ezért
Ázsiában életfogytiglan járna minimum! Átalakították valóban az országot, csak egyet
felejtenek el! Lesz egyszer elszámoltatás és rovancs! Ennek a csinovnyik bandának a
legfontosabb dolga, hogy megtartsa hatalmát és gyarapítsa gazdasági befolyását minden
áron, ami vesztüket, bukásukat fogja magával hozni! Remélem rövid időn belül! Az lesz majd
az igazi rendszerváltás!

Eladták?

Nem úgy van a hír, hogy még nem adták el, csak tervezik??????????????

http://nol.hu/gazdasag/offshore-hatteru-vallalkozas-veheti-meg-a-keszthelyi-ingatlant-1538633

Tartalom átvétel Tartalom átvétel