Elindult a sármelléki repülési szezon

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Négy németországi nagyvárosból érkező charterekkel indult szombaton az idei repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol vasárnaptól hetente két új moszkvai járatot is fogadnak, jelentősen bővítve ezzel az utasforgalmat.

A Frankfurtból érkező - a Lufthansa leányvállalata, az Eurowings által üzemeltetett - szombat esti első járat fogadásán Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta: a Mutsch Ungarn Reisen szervezésében immáron 12. éve közlekedő német járatok idén előbb kezdték meg a heti repülést és várhatóan a korábbiaknál tovább, késő őszig járnak Berlinből, Hamburgból, Düsseldorfból és Frankfurtból Sármellékre.

Azt is elmondta: az újdonságként vasárnaptól szintén hetente érkező két moszkvai charterjárat, valamint a lettországi Rigából májustól induló menetrend szerinti gépek révén a múlt évi 15 ezres kereskedelmi utasszám 22-23 ezerre emelkedhet.

A polgármester kifejtette: Hévíz önkormányzata tavaly vágott bele a repülőtér üzemeltetésébe, és a múlt évi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy „jó ötlet, jó vállalkozás volt”. A Hévíz-Balaton Airport nemcsak a fürdőváros számára, de Nyugat-Magyarország üdülőhelyeire is egyre több vendéget hoz.

120 járat idén Németországból
Josef Mutsch, a Lufthansa chartereit szervező utazási iroda alapítója arról beszélt: ebben az évben 120 járat érkezik a négy német nagyvárosból, a 86 személyes Canadair gépek teljesen újak, és Frankfurtból például mindössze 50 perc a repülési idejük. Elmondta, hogy tavalyi charterjárataikkal elsősorban Hévízre, Zalakarosra, Sárvárra, valamint a balatoni nyaralóhelyekre szállított utasaik összesen 100 ezer vendégéjszakát töltöttek a térségben. Idén már 20 százalékkal több az előfoglalásuk, és a tervek szerint 120 ezerre emelkedik a vendégéjszakák száma.
Megjöttek az első orosz járatok is
A sármelléki repülőtéren vasárnap landolnak az első oroszországi charterjáratok is, amelyek együttesen közel 300 utast hoznak. A Robinson Tours és az orosz Vedi Tour közös szervezésében a Jakutyija légitársaság a moszkvai Vnukovo, az 1000 Út utazási és ingatlaniroda égisze alatt pedig a Tatarstan Airlines gépei az orosz főváros Domogyedovo repteréről hetente indulnak a nyugat-balatoni térségbe.

Papp Gábor elmondta: mindkét moszkvai járat összes jegyét hetekre előre eladták. Hasonlóan jó előfoglalási adatokról számolt be a május elején induló rigai járatok kapcsán, azokra már szintén több mint ezer jegyet értékesítettek.

Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport igazgatója arról számolt be, hogy a tavalyi 15 ezer, kereskedelmi géppel érkezett utason kívül még mintegy 2500-an sportrepülőként, nagyjából 1500-an pedig üzleti utasként, magángéppel érkeztek, Sármellék pedig ez utóbbi kör számára is egyre kedveltebb.

Neveket nem kívánt elárulni, de azt elmondta, hogy leginkább nyaranként vagy az őszi vadászati szezon idején külföldi hírességek is Sármelléken landolnak magángépeikkel, de milliárdosok és államfők is érkeznek alkalmanként. Ezek a magángépek pedig nemcsak Európán belüli repterekről jönnek, előfordul, hogy az Egyesült Államokból is közvetlenül Sármellék a célpontjuk.

Elindult a repülési szezon?

Milyen áron és kinek?
Megint csak sikerült Papp Gábornak össze-vissza beszélnie!
Persze! Az összes orosz most mindent eldobott a kezéből és Papp Gábor kedvéért rohant repülőjegyet foglalni nehogy lemaradjon!!!
Ha a tavalyi utasszám 90%-a Hévízre jött,akkor mennyi is ment a többi "érdekelt" üdülőhelyre?

El ám!!!

... és milyen áron? Csak az utolsó testületi ülésre benyújtott beszámolót kell megnézni!
Csupán 100 milliós "lyukkal" zárták az első negyedévet!

A magyarázat aranyos: ... ha, több lesz az utas, akkor növekszik a bevétel! Igaz! De a kiadás is! Erről a beszámoló készítője elfelejtett említést tenni!

Lehet arra hivatkozni,hogy a miniszter mit mondott.Ja kérem, a kibicnek semmi sem drága! Egy miniszternek meg főképp!!!

majdnem igaz

amit írtál, mert a reptéren leszálló turisták 60% érkezik Hévízre max.
Mert cél a Balaton, Zalakaros és Budapest! De a szám így is jelentős! Megtelt az összes ****szálloda, ebből lesz pénze a városnak, a befolyt idegenforgalmi adóból.
Ha az idén több vendég érkezik, nem jelenti automatikusan azt, hogy a jövőben is így marad. Mert a tó kevés!!!!!!!!!! ahhoz, hogy a luxushoz szokott igényes vendég nem tud válogatni a minőségi éttermekben - nincs is Hévízen! - nincsenek bárok, nincs táncos szórakozás. A Hévízi viszonyok a kispénzű és az igénytelen turistákat vonzzák. Akinek kevés a pénze az nem költ, nem vásárol. Bármily furcsa is sokaknak a most orosz bevonulásnak nevezett turisták, pár év alatt el is tűnhetnek Hévízről. Se német se orosz vendég, akkor kire várunk a csodára?

ne negatívkodj,

mert rákos leszel. Ha ebből a túrista forgalomból te nem tudod leszakítani a magad hasznát azért te vagy a hülye és nem más. Mi lenne veled ha beduin lennél és a sivatagban élnél? Ott aztán integethetnél az arra járó túristáknak, hogy öt euró a cigi,elácsoroghatnál míg lecuppanthatnál valakit. Szóval ha hülye vagy akkor azért te vagy a hibás.

EMBER FIA !

HA JÖNNEK A VENDÉGEK AZ A BAJ,HA NEM JÖNNEK ,AKKOR AZ A BAJ,HA VAN RAJTA SAPKA AZ A BAJ,
HA NINCS RAJTA SAPKA AZ A BAJ ÉS LEHETNE FOLYTATNI ...,AKKOR MOST MI LEGYEN?
Ha rám hallgatsz,akkor csinálj valamit és örülj,hogy legalább végre idejön valaki,
mert a németeket úgy is sikerült elüldözni a ZIMMER FERI-el,meg a sok gagyival!
Kit érdekel,hogy milyen náció tiszteli meg városainkat,falvainkat egy a lényeg,hogy
próbáljunk igazi magyaros vendéglátással minél több vendéget idevonzani és nem elriasztani!
Magyarország egyik kitörési pontja a turizmus,ha ilyen negatív a hozzáállásod,akkor hova
jutnánk?A repülőtér meghatározó és igen fontos szerepet tölt be,nélküle nagyon nehéz
helyzetben lennénk a távolságok,valamint a rossz állapotú közútjaink miatt.A világon
minden nagyváros ,vagy jelentős település mellett ott van egy repülőtér!Európából szinte
egy óra alatt ide lehet érkezni és mellette még munkahelyek is képződnek például a
személyszállítást illetően és lehetne még sorolni!Végre ez egy jó irány csak jól kell
csinálni,hogy elégedettek legyenek az ide látogatók,mert végül is ez lenne a legjobb
reklám és érték mérője munkánknak!

Látod igazad van!

Abban,hogy jól KELLENE csinálni!
A város állapotát az újfajta igényekhez igazítani,a lepusztult utcákat,járdákat,sétányokat felújítani,hangsúlyozom nem foltozgatni,hanem felújítani.A közterületeket rendesen takarítani, rendben tartani.
Aztán, hogy Könnyid urat idézzem(aki két éves álmából felébredt) a vendégkörnek megfelelő pihenéshez, gyógyuláshoz igazodó tradicionális szórakoztatást - nem a dübörgést - szorgalmazni! Ez a polgármester vezetésével a város felelős vezetőinek a feladata! Ha itt rend,tisztaság,kényelem és biztonság van, jön a vendég is! Az utazási irodák, a hotelek, a szálláshelyek, az utazásszervezők, a vendéglátósók feladata, hogy minél több helyre ajánlják a várost és szolgáltatást ki a potenciális utazóknak. Az az érzésem, hogy Hévízen felcserélődtek a feladatok! A járdák,utak,közterületek állapota romlik, a vendégekből legnagyobb hasznot( a hasznot most a jó értelemben gondolom) húzók feladatát pedig átvette a polgármester!

Könnyid?

Dehogy Könnyid! KEPLI alpolgármester úr tette az idézett bölcs megállapítást!

Könnyid csak a

Könnyid csak a kitüntetést vette át, amit maga alapított, aztán meg elfelejtett elszámolni a reptéri pénzekkel.

Hajrá Putyin!

Igy lett a volt sármelléki szovjet katonai reptérből, mára orosz turista reptér! Most megindúlt az ismételt megszállás! 56-ban páncálosal vonultak be náhány nap alatt. Most repülőkkel jönnek, mossák a maffiás pénzeket ingatlan adásvételeken keresztül, s az eredmény ugyan az lesz, igza hogy most hónapokig tart majd! Ők fogják megmondani, hogy nekünk mi a tetendőnk! Hát akkor inkább 100x jobb az EU.

Irigykedünk? Irigykedünk?

Irigykedünk? Irigykedünk?

Irigykednénk,irigykednénk!!!

//: ://

Hajrá Putyin!Hajrá Magyarország!/

Orosz turista reptér? Soha nem volt igazi gazdája, a mostani se az.
Az,hogy megszállnak bennünket arról csakis és kizárólag mi tehetünk /TE IS!/.Azok a maffia pénzek amiről beszélsz az mind a tőlük vásárolt olaj és "származékaiból" van. Az ingatlan adás-vétel meg csakis rajtunk múlik, hogyan szabjuk meg az árát.
Jó lenne EU S-árakon értékesíteni minden ingatlant.
NEM ITT TARTANÁNK!
De ilyen töketlenektől (Manninger,Ruzsics,Pálinkás,Papp,Gál,stb. mit vársz.
Nem kell ide fegyver az anyjukat is eladnák pár fityingér!

olaj?

Mikor volt Magyarországon olajmező? - elhúzták az oroszok?
Téged megszállt a kisstílű butaság!
Azt hiszed, más tehet arról, hogy keveset keresel? Hévízen? - ahol egész évben van munka, ahol még éjszakai műszak is van?
Te olyan sötét vagy, hogy a termálvizet olajmezőnek nézed.
Dolgozni kell, akkor nem érsz rá sírni!

EU's árakon?

Te valamit nagyon keversz! A magyar ingatlanok árai túl magasak, s nem alacsonyak! Az ilyen piac árait a mindenkori társadalmi és gazdasági állapotnak kellene meghatároznia. Mo.-on sajnos ez sem működik! Egyszerűen nem stimmelnek az arányok! Amindenkori átlagos bérekhez kellene igazodnia az áraknak, akkor lenne reális piac! Az arányokat nézd, ne az abszolult értéket! Nem azok a reális piaci árak, amit te kapni akarsz!

Bocs

Te valamit keversz, az ingatlan árak, az üzemanyagárak, az élelmiszerárak Eu-s átlag körül vannak. A BÉREK szarok itt!!! Nem a kormányé, a dolgozóé!!! Nem a Pálinkásé, a dolgozóé!!! Mondjam tovább vagy így is érted?
A Te elméleted alapján, Mi egy boldog lelki szegények vagyunk, akik, ha megdolgoztunk 100 pénzért, azért 30-at kell kapnunk.
A realitás és Te rohadt messze jártok egymástól!

A bérek!

A bérek a termelékenységünk viszonyában túl magasak! Mo. az EU átlagának a 15%-át hozza termelékenységben! AZ ÁTLAG 15%-A!!!! Egyébként erről a munkaadód tehet és nem az állam vagy a politika! Kérj többet és nem menj el minimálbérét dolgozni. Majd kénytelen lesz többet fizetni, ha nem talál ennyiért! Amig azonban van balek, aki bagóért dolgozgat, addig minek fizessen többet!

EU's árakon?/Igen azokon!/

//Te valamit nagyon keversz!//
Tévedsz, nem én keverek, hanem a hozzád hasonlóan gondolkodók. Így soha nem érjük el a tőlünk fejlettebb országokat, persze lehet, hogy ez a cél! Az arányok tényleg nem stimmelnek, ebben az egyben egyetértünk!
Szerinted az a helyes, ha megépít valaki egy házat 20 milláért és ha értékesíteni szeretné csak 10-et ér!?
Ez ám az arány pláne piaci érték! Nekünk nem így kell építkezni ez oda, vezet, ahol most tartunk. Ebből csak az jön ki, jól aki lop, csal, hazudik, és a másokon élősködik.
ÉN NEM ILYEN ORSZÁGBAN SZERETNÉK ÉLNI!

Pont ez a baj!

Túl drágán épit! Én láttam a BRD-ben, hogyan megy. 3 hónap alatt beköltöztek nullárol (gazos telek) kész kéróig! És nem kész házat raktak oda nekik hanem ytongból falazták!(Igaz, belül még volt munka, de lakhatási engedély volt. (Villany, gáz, viz, müködött, s lakható volt!) Itthon évekig lefetyelnek egy házzal, persze, hogy drága lesz, pláne ha közben albérlet is van, vagy a sok hülye a devizahitellel! Ezért buktak bele sokan! Max fél év lehetne. Ha tovább tart akkor jobb el sem kezdeni!

Már ketten vagyunk !

Én sem ilyen országban szeretnék élni!Amennyiben az EU tagjai vagyunk,minden világpiaci
áron van,akkor igen is a fizetéseknek is olyannak kell lennie!Véleményem szerint nem
rezsit kell csökkenteni,hanem a fizetéseket kell az EU árakhoz és fizetésekhez emelni!
A politikusainknak pedig minimálbéren kellene politizálnia,talán akkor eljut a tudatukig,
hogy mit jelent annyiból megélni és nem lesz olyan vonzó politikusnak lenni!
Természetesen mentelmi jogot se kapjanak és legyen felelőse a döntéseiknek!Majd meglátjuk
mennyire tolonganának a helyekért?Persze ehhez kellene a NÉP akarata is,mert anélkül
továbbra is BOHÓCOK LESZÜNK SAJÁT HAZÁNKBAN!

Nem, nem

csak Te leszel Bohóc, mert akinek a vendégforgalomról a politikus, a fizetés és a nép akarata jut az eszébe, az nem lesz, hanem már most bohóc!

Mi a franc világpiaci?

Irgalmatlan támogatások, a lakbérek alacsonyak, a benzin olcsóbb, a cigi olcsóbb, az élelmiszer olcsóbb. Te nem ismered az osztrák/holland/német árakat!!! Egy átlagos lakás bére a BRD-ben 500-600 euro + rezsi!(Münchenben meg 1200€....) Cigi 5 euró/nap aztán nézd meg a tömegközelekedés árát.... Itthon még a támogatást, is támogatják! Mit sírsz?!
Az állam még az önkormányok adósságát is átvette ezzel támogatja a pazarást mert nincs rákényszerülve semmire. Majd az állam úgy is.... Ja, és minden állami lesz, mint a szocializmusban! Kapod a rezsitamogatást is..... Ja, és ami legfontosabb, fillérekért kapod az egyéségügyi ellátást, mert amit mi járulékot fizetünk erre, az nevetséges!!! A nyugdijas meg ingyen kapja! Kérdezd csak meg Orbánt! Ez itt Kánaán! S bizony igaza van annak az állatnak!

Nagyszerű, akkor bizonyára

Nagyszerű, akkor bizonyára KÖNNYID úr, forintra pontosan elszámolt azzal a pár 100 millióval!
Mennyibe is került egy Hévíznek egy turista iderepülőztetése az Európába Hotelba vagy más is látott belőle hasznot?

Negatív és rosszindulat

Fröcsögtök a rosszindulatú megjegyzésekkel és a feltételezett megbántottsággal.
Kinek rossz ha Hévízen vendég van??????? A butikosnak, a fodrásznak, az éttermeknek, szállodáknak............stb? Ember gondolkozz! Ha itt nincs vendég, nincs munka. A szállodák minimum 1000-2000 embernek adnak fizetést, ha vásárol az orosz ingatlant, az csak annyiért veheti meg amennyiért eladják, mert sokan vannak csőd közelben, banki árverezés előtt, nekik óriási szükségük van a vevőre.
Ha megtelnek a szállodák, marad vendég a panziókban és a magánszállásokon is.
Végre nem 8 és 10 Euró áron lehet kínálni a szobákat!
Az tény, hogy a sikert nem a helyi hivatalnak, Papp Gábornak kell bezsebelni, mert köze nincs ehhez a szervezéshez. Az orosz irodák és a német Mutsch iroda a munkájáért tisztességes hasznot vág zsebre, melyet nem irigyelni kell, hanem lehet utánozni és lehet másnak is dolgozni!
Demagóg és frusztrált hozzászólásokkal, melynek köze nincs a témához, minden kedves Vendég a saját butaságát mutatja be.
Süt a nap végre, legyetek pozitívak és örüljetek minden vendégnek!
Kovács Zoltán

Tartalom átvétel Tartalom átvétel