Elkerülő-Road-Show Keszthelyen

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Elkerülő-Road-Show Keszthelyen

Több mint 20 milliárd forintért épülnek elkerülő utak Keszthely és Hévíz térségében, de az országban 17 hasonló fejlesztési program folyik - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára vasárnap Keszthelyen, a projekteket bemutató interaktív kiállítás megnyitóján.

- Számos zalai útfejlesztés megvalósítására aláírták már a támogatási szerződéseket, ezek sorában valósulhat meg a 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakasza, valamint a 61-es és a 74-es főutak Nagykanizsát elkerülő szakasza. A Hévízt elkerülő 76-os főút is fogadhatja majd az autósokat - tudhatták meg az érdeklődők Varjú Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárától - A térségbe 20 milliárd forint érkezik összesen a különféle fejlesztésekre.

Az említett, keszthelyi elkerülő utat a tervek szerint 2011-ben adják át, a projekt összköltsége közel ötmilliárd forint lesz. Ebből több mint négymilliárdot uniós támogatásból fedeznek.

Mennyi a településeken megengedett zajterhelés? Mi a békaalagút? Egyebek közt ezekre a kérdésekre kellett válaszolnia annak, aki a vetélkedőben részt vett a megnyitót követő interaktív bemutatókon. Autópálya kirakó, autós videójáték is szolgálta a közlekedés terén a könnyedén tanulás lehetőségét.

A Nagykanizsát elkerülő 61-es főút-szakasz közel négymilliárd fortos összköltséggel, több, mint ötszázmillió forintos hazai önrésszel valósul majd meg. A forgalomba helyezés várható időpontja 2011. július 31. A 74-es főút Nagykanizsa-Palin elkerülő szakasza közel öt kilométer hosszú lesz.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel