FIDESZ kormány célkeresztjében most a magánszállásadók, kötelező pénztárgép

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

A kormány a magánszállásadókat pénztárgép használatára kötelezi március 1.-től!
Aki azonban ügyfélkaput nyit és minden számlát – ellenőrzés elvégzéséhez szükséges – valamennyi adatát a számla kibocsátásának keltét alapul véve, naponkénti bontásban, naptári hetente, a tárgyhetet követő hét negyedik napjáig, elektronikus úton megküldi az állami adóhatóságnak, annak nem szükséges online pénztárgépet üzemeltetnie.

Lehet választani egy 180ezer forintos online pénztárgép vagy a heti adatszolgáltatás ügyfélkapun keresztül a NAV-val.

Magyarországon egyetlen más adózónak nem kell heti rendszerességgel adatokat szolgáltatni a NAV felé!

Egy nyugdíjas, akinek nincs internet előfizetése, számítógépe, hogy fog hetente adatokat küldeni a NAV-nak? Ez újabb 100 ezres kiadás!

NAV:
A 11/2014. (II. 28.) NGM rendelet 2014. március 1-jei hatállyal módosította az online pénztárgépekre való átállást elősegítő szabályokról szóló 50/2013. (XI. 15.) NGM rendeletet.
http://www.nav.gov.hu/nav/online_penztargepek/uzemeltetok_cikkek/Tajekoztato_20140304.html

Többek közt a hévízi önkormányzat kért tájékoztatást a KSH-tól a TEÁOR átsorolásról, hogy így mentesülhessenek a magánszállásadók a pénztárgép használata alól, KSH válasza:

Sok szálláshely szolgáltató a TEÁOR 68.20 szakágazatba jelentkezett át. EZ a szakágazat az adott ingatlan életvitelszerű használatáról szól. Az itt tartózkodó személyek legalább ideiglenes jelleggel bejelentkeznek a címre.
A szállásadóknak nincs lehetőségük arra, hogy átjelentkezzenek más TEÁOR szakágazat alá. A 177/2008/EK és a 1893/2006/EK rendelkezések értelmében a KSH-nak nincs lehetősége módosításra!

Nemzetgazdasági minisztérium válasza:

Amennyiben az adózó tényelegesen olyan tevékenységet végez, amely megfelel a 48/2013 (XI.15.) NGM rendelet szerint pénztárgép használatára kötelezett TEÁOR számnak, akkor online pénztárgép üzemeltetésére köteles, vagyis nem a TEÁOR szám, hanem a tevékenység keletkezteti a pénztárgép használatának kötelezettségét!

A törvény elfogadása után, az elmúlt 2 hónapban az önkormányzatok, szobakiadók szövetsége, tourinform hálózat és semmilyen más szervezet nem tájékoztatta a szobakiadókat a gyökeres változásokról, mindenki hallgatott valószínű a választásokra való tekintettel, nem akartak elesni több 10 vagy 100 ezer szavazattól!

A monitor magazinba 2 hónap után megjelent egy cikk, amelyben Lajkó Ferenc a Hévízi Szobakiadó Szövetségének Elnöke azt javasolja:
Egy, a házában magánszállást működtető nyugdíjasnak nem életszerű a pénztárgép beszerzése, így neki hetente kell adatot szolgáltatni, ehhez azonban könyvelőre, internetre, számítógépre lesz szüksége.

Miből Lajkó úr, az egyszerű nyugdíjas, aki 1-2 szobát ad ki, miből vegyen 100 ezres komplett számítógépet, + havi 5-6ezerért internet előfizetést?

Tar László a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint, fontos, hogy kontrollálható legyen a szobakiadás, mert mindenki tudja, hogy nagyon sok pénz eltűnik a fizetővendéglátásban.

Közérdekű információ:
A 175/2009. (VIII.29.) Kormány rendelet alapján tájékoztatjuk Önöket a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. Keszthely ügyvezetőjének javadalmazásáról:

Tar László havi munkabére: 290.000,- ft

Tar Úr, valószínű ha mindenki zsebre vágna havi 300 ezret, nem szorulna rá, hogy a havi 70-80ezres fizetését kiegészítse szobakiadással!

A törvény megjelenése óta, az elmúlt 2 hónapban elfelejtette tájékoztatni a szobakiadókat, miért fizetik a tagdíjat, ha nem ezért?

Jön a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség

A Magyar Turizmus Zrt. megszűnne, utódja, a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség (NIÜ) lenne, alá tartozna az összes további új intézmény, ezek koordinálásával és vezetésével lefedné a teljes területet, felügyelete alá tartozna gyakorlatilag a turizmus minden ága, a falusi vendéglátástól kezdve a konferenciaturizmusig.

A szervezet tagdíjakból gazdálkodna, amihez még hozzájön az általa létrehozott rendezvények bevétele, továbbá a jutalék, amit rendezvényhelyszínektől, szállodáktól, illetve egyes szolgáltatóktól szednének.

A gigaszervezetnek szörnyű piacellenessége és illiberalizmusa a legijesztőbb.
Fognak ám repkedni a 100-milliárdok, meg hihetetlenül sok zsíros állás van a puszisoknak kilátásban – de hogy mennyi megy ebből valóban turizmus marketingre és termékfejlesztésre, minőségjavításra, a szakma nemzetközi versenyképességének növelésére, az nagyon is kérdéses.

Ezzel a haldokló, sorvadó Keszthely kiteheti a bezárt táblát!

Orbán Ráhel, a

Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya és Andy Vajna filmügyi biztos/TV2 tulaj is ott volt azon a múlt heti zártkörű háttérbeszélgetésen, amelyen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke „a fontos piaci szereplőket” tájékoztatta a kormány turizmussal kapcsolatos elképzeléseiről.

Az eseményről „nemigen tudtak” és emiatt nem is nagyon képviseltették magukat a legnagyobb szakmai szervezetek képviselői, ott volt viszont a miniszterelnök lánya, aki turizmusfejlesztéből írta a szakdolgozatát

a konda ismét sunyít !

Azb orbánc-lánynak kell a "saját lábon álláshoz" a vén hülye meg hamaosan úgyis feldobja a talpát, elviszi a cukorbetegsége !

Orbán Ráhel, a kismama,

Orbán Ráhel, a kismama, bár jobban oda­figyel magára, azért továbbra is „jön-megy, dolgozik, ezerrel pörög”. A vendég­lá­tást és turizmust tanuló kormányfőcsemete a napok­ban például egy zárt­körű szakmai beszélgetésen is részt vett, amelyen Rogán Antal adott tájékoztatást arról, miért lesz jó a turizmus állami irányítása, Vajna, Mészáros, Orbán Ráhel irányítása alatt.

nyehehe

csak megszavazta valaki nem?

Hévízen, is Keszthelyen is nem?

Vagy ha nem mentetek el bazdmeg, akkor legközelebb el kell menni szavazni bazdmeg!!!!

ENNYI!!!!!!!!!

Bazdmeg! Miért mondod mindig azt hogy bazdmeg, bazdmeg?

RÜBI! BAZDMEG!

Bazdmeg!

RÜBI!

Jön a Nemzeti horgászjegy 2017-től

Örüljél, előbb vagy utóbb valamelyik intézkedésük Téged is érinteni fog.

Maximum három-három szakaszra vonná össze a jövő évtől horgászati szempontból a Dunát és a Tiszát vagyis legfeljebb 3-3 szakaszra lehetne kiváltani területi horgászjegyeket. Emellett „legalább a Balatonra, a Dunára, a Tiszára és a Velencei-tóra” együttesen érvényes, országos területi jegytípust is kialakítanának 2017-től. Az összevont vízeken vagy vízszakaszokon az új éves területi jegyek ára az összevont vízterületek legdrágább területi jegyének 150 százaléka.

A "nemzethy" és "hazaffyas" horgászjegynek egy a lényege:

minél több pénzt beszedni már a horgászoktól is, mert a nagy csürheajándékozás a cimbiknek sok pénzt - közpénzt ! - felemésztett !
Rátenyerelmek erre is, mint a vadászatra a szarházi tömjén zsolt vezetésével !

No meg kell a kisvasút a Felcsút nevű gengsztertanyára is !

Hogy rohadnának élve bele a cipőjükbe ezek a patkányok !

antikvárium

Könyvet keresek az Az ördögi pedofil Orbán Viktor rémtettei címűt

Csányi pick szalámi

Szegeden dolgozok. Lejött Lázár János Orbán Viktor és mind a kettönek feldugott a segébbe egy egy téliszalámit. Ezután katyusát kellet táncolniuk. Ez semmi de Lázár János még el is élvezett. Azt mondta; hülyének nézel, hogy még el sem élvezek?

Csak ennyi???

Csak 290 e Ft a fizetése??? Hogy lehet annyiból megélni? Szörnyű, hogy az emberek ennyiből tengődnek:(

Mi van a 3000 milliárdos

Mi van a 3000 milliárdos magánnyugdíjjal, amit a Fidesz lenyúlt?
Mi van az 1000 milliárdos áfa nav-os(Horváth András féle) sumákolásokkal?

A hiányzó 4000 milliárd miatt kell többek közt a magánszállásadó nyugdíjasoknak pénztárgép?

Pakssal gondok vannak, Rogán sem tud elszámolni az uniós lével,

várható, hogy visszafizettetik, orbánc hitelt vett fel, no nem a "saját lábon álló " femily terhére, Strasbourg is milliós kártértáseket ítélt meg a gengszterqrmány gesatapója elb***ott ügyei miatt becsukottak ügyeiben, lázadnak a pedagógusok, várhatóan a vasutasok is, az MNB vésztartaléka a talajvíz-szint alatt, lassan kezd visszaütni a haweri milliárdos ajándékozás, az uniós lé pofára kiosztása, némelyik "földnyertes" azt sem tudja, merre vannak a területei, nemhogy dolgozna, vagy dolgoztatna rajtuk, magyarán? qrwa sokba került a 6 éves szabadrablás - " nemzethy" haszon nélkül !

Egy szép, méretes szopás van kilátásba, mert végül képnytelenek lesznek nyíltan adókat emelni, nem úgy mint eddig, kertek alatt ! Elmaradtak az "arab befektetők", Szíjjártó hiába illegette hosszú combjait, ma már jó lenne a mongol is, de csak papírról van szó.

Így jártunk a mocskos, tolvas és rabló amatőrökkel ! De " magyar reformok működnek" ! A csókos, nyalogánby cimboráknál !

Kemény tavasz várható, remélhetően egy kis egészséges felfrissüléssel !És egyeseknek Sopronkőhidával, vagy a szegedi Csilaggal ! Már 6. éve érik !

Az elmúlt hónapokban a

Az elmúlt hónapokban a kormány megpróbálja ellehetetleníteni a magánszállásadókat, pár hete beszálltak a médiumok is, sorra jelennek meg a magánszállásokat lejáró cikkek:

Balatoni szállás: A panziókat messzire kerülje mindenki :

http://velvet.hu/blogok/balaton/2014/07/02/balatoni_szallas_a_panziokat_messzire_kerulje_mindenki/

Hasonló retró képeket és még olyanabbakat a horvát

tengerpart szálláshirdetései között is jócskán találunk. A szobába bemászó skorpió és egyéb nálunk ismeretlen kellemetlenségekről pedig még nem is meséltem!
A vízminőséghez pedig annyit fűznék hozzá, hogy bizonyos hőmérséklet felett minden vízparton, sós és édesben egyaránt elszaporodnak a baktériumok. Mi pont a horvát parton kaptunk csúnya fertőzést: több órás tikkasztó hőségben töltött út és az autópálya fizető kapuknál töltött felesleges, több órás várakozások után este érkeztünk meg a szállásra a horvát kisvárosban. Természetesen első dolgunk a szinte langyos tengerhez vezetett. Ez lett a vesztünk, ugyanis az első három napot lázas betegen töltöttük... Ez pedig nem a Balaton, hanem a horvát tengerpart volt!

Ruzsics tájékoztatta a keszthelyi szobakiadókat?

A szobakiadók számára több alternatíva áll rendelkezésre a törvény betartására - mondta Gál Lajos Gyenesdiás polgármestere. Aki azt is elmondat, hogy az önkormányzat minden vendégkönyvvel rendelkező szállásadónak tájékoztatást küldött ki, mert a NAV felé március 17-ig nyilatkozni kellett a tevékenységet illetően, egy hónap türelmi időt ugyan adott a NAV / mely lejárt/, de a lakosság szinte semmit nem tudott a változásokról. Mivel az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a település minden szálláshely-szolgáltatója továbbra is engedélyüket megtartva folytassák tevékenységüket, mindemellett biztonságban érezzék magukat, kiküldtek egy tájékoztatást a témával kapcsolatban, s nyitottak egy irodát a hivatalban, ahol egy munkatárs segít a szálláshely-kiadóknak.

Három fontos tudnivaló,mely nélkül nem lehet a tevékenységet végezni.

Aki a fent említett nyilatkozatát megtenne időben, ő 2015. január 15-ig változatlan formában, számla kibocsátás mellett végezheti a tevékenységet. Amennyiben a pénztárgép / melynek költsége kb.180 ezer/ mellett döntene a szállásadó, neki szakszerviz bevonását kell kérnie és azon keresztül megrendelni a gépet.

Azon szálláshely szolgáltató, aki tavaly nem kizárólag csak számlát, hanem nyugtát is adott annak az online pénztárgép használata helyett alternatív lehetőség a számla adása. Azonban ez esetben elektronikusan bevallást kell tenni a NAV felé minden héten. A nyugtatömb nem használható!

Aki az utóbbit választja, annak a gyenesdiási hivatali irodában segítenek ügyfélkaput nyitni. A kapu nyitásakor mindenki kap egy regisztrációs nyugtát amit meg kell őrizni! Az Okmányirodában megadott email címre övid időn belül visszaigazolás érkezik, melynek segítségével és a regisztrációs nyugta felhasználásával mindenki aktiválhatja saját ügyfélkapuját.

Az aktivált ügyfélkapun keresztül lehet elküldeni a 14T180-as lapot a NAV felé, s ezek után kezdődhet a bevallások megküldése.

Papp Gábor tájékoztatta időben...?

Papp Gábor tájékoztatta időben a hévízi szobakiadókat?

Azt azonban a javára írjuk, hogy a választás évében nincsenek ellenőrök?
Tehát ebben az évben már nem lesz érdekes, hogy a vendégéjszakék száma hogy alakul? Meg az sem lesz érdekes,hogy az IFA bevétel teljesül-e? Csak az a fontos, hogy ezért a kegyért, vagy a feketézés lehetőségéért szavazatokat kapjon?

Hajrá Hévíz, csak így tovább!

Ruzsics azért ennyire nem

Ruzsics azért ennyire nem megy le kutyába, itt mennek ifa ellenőrök, úgy látszik PG bármire képes a szavazatokért, de nyugi ha újrázik többszörösen bevasalja a szobakiadókon.

"a Nemzeti Adó- és

"a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült arra, hogy nyáron az összes ellenőrét a Balatonra vezényli, és minden egyes házat ellenőriz pincétől a padlásig, akkor biztos eredményes lesz az online kasszás megoldás."

Csak nem Lézer Janinál húzták ki a gyufát a magánszállásadók?

"Az utazási napok számából az következik, hogy mindössze 4 éjszakáról van szó, tehát Lázárnak és társának szállása átlagosan közel 250 ezer forintba kerülhetett éjszakánként. A Booking.com foglalási oldal ajánlataiból az derül ki, hogy például Londonban ennél jóval olcsóbban, már 80-90 ezer forintért is lehet akár ötcsillagos hotelben is szobát találni"

Lehet azt szeretnék elérni, hogy csak luxus kiadók legyenek a balatonnál a fideszesek számára?

Rendben van! Legyen mindenhol online pénztárgép!

Fehérítsük ki a gazdaságot! Mindenki játsszon tiszta lapokkal! Most majd vége lesz a mutyiknak, csalásoknak...
De akkor miért is mondtak nemet a tisztelt honatyák a vagyonosodási vizsgálatukra odafenn? Csak nem azért mert bőven van mit takargatniuk? Ha Ők is olyan törvényesek, mint amit tőlünk elvárnak, akkor mitől félnek?
Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek?
Bort isznak és vizet prédikálnak?

A Fidesznek már a

A Fidesznek már a nyugdíjasok csirkefarhátjára is fáj a foga, mi ez a nagy dőzsölés, van még mit elvenni!

A választok akarják, hogy

A választok akarják, hogy kifosszák őket,
országgyűlési választásokon 45,04 % szavazott a fideszre,
most 51.49 %, ezután ne csodálkozzon, hogy minden társas és egyéni vállalkozónak kötelező lesz az online kassza, ahogy egy tervezetben is van, illetve jön a kötelező kamarai tagság, meg az ingatlanadó!

Miért is kell a pénztárgép?

A kormány "hatalmas ajándékának" köszönhetően jövőre is lesz mit ünnepelnie Horváth Lászlónak, az LA Pénztárgép Kft tulajdonosának, aki szombaton a Magyar Nemzeti Galériában ünnepelte 50. születésnapját a Dunáról fellőtt tűzijátékkal.
Korábban az Index hírportál írt arról, hogy a Magyar Nemzeti Galériában tartott, majd egy dunai hajóról fellőtt tűzijátékkal zárult szombati mulatság Horváth László 50. születésnapját hirdette.

Horváth László az LA Pénztárgép Kft. egyik tulajdonosa, aki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter barátja, tiszteletbeli kazah konzul, az első Orbán-kormány idején pedig a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatótanácsának a tagja volt.

Az LA Pénztárgép Kft. csak tavaly nyáron alakult, azonban mára szinte monopolhelyzetbe került az online-pénztárgépek piacán, miután az eddigi piacvezető vállalkozás által gyártott gépek engedélyét a hatóságok az utolsó pillanatokban visszavonták.

Az LA Pénztárgép Kft. kedden jelentette be, hogy "látva a kialakult helyzetet", úgy döntött, még 10 ezer darab, már engedéllyel rendelkező pénztárgépre fogad el megrendeléseket darabonként nettó 99.900 forintért. Ennek az összegnek a felét kitevő állami támogatást levonva, ez félmilliárd forint bevételt jelent a cégnek!

Már a Magyar Nemzet szerint is időzített bomba az online kassza

Időzített bomba ketyeg a balatoni idegenforgalomban a szobakiadóknak is előírt online kasszák használata miatt. A tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség legutóbbi gyűlésén arra hívták fel a figyelmet, hogy veszélyezteti a nyári turisztikai szezon indulását, hogy az apartmanok, vendégházak kiadói, a falusi szálláshely-szolgáltatók és a fizetővendéglátással foglalkozó magánszemélyek is kötelesek az adóhatósághoz bekötött online kasszán keresztül jelenteni a forgalmukat, vagy könnyített esetben rendszeres adatszolgáltatást nyújtani az ügyfélkapun keresztül.

A Balaton környéki önkormányzatok azt tapasztalták, a magánszállásadók többsége nem is hallott a kötelezettségről, s amikor tudomást szereztek róla, sokan töröltették magukat a szobakiadói nyilvántartásból. Indoklásuk szerint ugyanis a minimális forgalmuk nem indokolja a jelentős kiadásokkal járó adminisztratív előírást. Ráadásul vidéken több olyan szobakiadó is akad, aki kevésbé járatos az internet kezelésében vagy a modern készülékek használatában, mert eddig kézzel írott számlát állított ki a vendégeknek. Habár erre a jövőben is lehetőség lesz, ha a számlákról a szobakiadó hetente összesített jelentést küld az adóhatóságnak.

A szövetség ülésén felszólaló polgármesterek úgy vélekedtek, hogy az online pénztárgép használatának kötelezettsége miatt elveszíthetik a Balaton környékén népszerű magánszálláshelyek egy részét, más esetekben pedig újra a feketegazdaság felé terelődik a forgalom. A szövetség ezért sürgős egyeztetést kezdeményez az adóhatósággal.

A szállodások is elégedetlenek a kasszapiacon uralkodó helyzettel, ugyanis nem csupán a kereskedők, hanem a turisztikai vállalkozások közül is sokan vannak olyanok, amelyek nem kapták meg a támogatási határidőig, vagyis április 30-ig a megrendelt gépet. Jelenleg a szektor vállalkozásainak csaknem a fele nem rendelkezik még az adóhivatalhoz bekötött kasszával.

Vajon ezen az ülésen felszólalt Ruzsics, Papp Gábor és kiállt a szavazói, adófizetői mellett?

Ez rendjén is volna de:

ADÓSSÁGLAVINA <<< S még mindig vannak akik hisznek ennek a trágya kormánynak!

Az illegális (fekete) nyaraltatásokat viszont meg kell fogni!
A pénztárgépre lehet hitelt kérni. Akinek nincs internete otthon,
az vegyen, ha pénzt akar keresni! Aki 1-2 szobát ki tud adni,
annak van ingatlana, ERGO van pénze, s tudott venni házat/lakást is.
Az rendszert csak egyszer kell megvenni. Nehogy már a szobakiadásból ne jusson!

"Akinek nincs internete

"Akinek nincs internete otthon,az vegyen, ha pénzt akar keresni!"
El vagy tévedve, otthoni internettel nem lehet használni az online kasszát, külön sim kártyás mobil internettel lehet csak használni, 3-7ezer forint/hó előfizetéssel, attól függően, hogy valaki hány év hűség idővel rendeli.
Aki szezonálisan 2-3hónapig magánszobakiadózik, annak is 12 hónapra kell előfizetnie!

"Nehogy már a szobakiadásból ne jusson!"
Nehogy már a multiknak ne jusson, míg a multik 50 ezer támogatást kaptak a gépekre, addig a nyugdíjas szobakiadók már nem kapnak támogatást!

???

Hogy keveredik ide az R-GO???

Helyes, de akkor legyen

Helyes, de akkor legyen kötelező minden vállalkozás, akár társas, akár egyéni vállalkozásnak, legyen az fodrász, kozmetikus, villanyszerelő, festő, sírköves, műkörmös, asztalos...
Nehogy már egy vállalkozónak ne fussa rá, seftelnek eleget számla nélkül!

JOGOS!

A nagy helyzet azonban az, hogy a maszek az ellenörizhetö,
mert üzlethelysége van. A feketén kiadók csak akkor buknak
ha feldobja öket valaki!

Alapjában véve, kellene ezeknek is!

A feketén kiadók csak akkor buknak....?

Nem! Ők akkor sem buknak! Gondoljunk csak az orosz és német ingatlantulajdonosokra! Hévízen már most tele vannak a házak, lakosztályok, mit tudnak tenni!Még tankkal sem jut be hozzájuk az ellenőr, nem értik, vagy nem akarják érteni amit mondanak nekik a jegyző meg széttárja a karjait és sajnálkozik!

Aztán nem beszélve azokról a bennfentesekről, feketéző kedvencekről, feketéző barátokról, akik kellőképpen kiképzik a vendégeket és maguk is tájékozottak az ellenőrzések módjáról, idejéről és a teendőkről!

Soha nem jelent meg egy statisztika sem sem Hévízen, sem Keszthelyen, hogy mondjuk az utóbbi három évben hány feketézőt kaptak el? Szerintem egyet sem!

Erre a rendelkezésre lehet, hogy szükség volt, de nem a feketézés visszaszorítása miatt, mert ez azt nem orvosolja, inkább generálja!

Ne feledkezzünk meg

Ne feledkezzünk meg azokról a kiadókról sem, akikhez nem mennek az IFA ellenőrök.
Meg azokról az autósokról sem, akiket nem büntetnek parkolóőrök.

Az online kassza vagy a heti

Az online kassza vagy a heti rendszeres adatbejelentés, semmit nem ér a feketézők ellen vagy azok ellen akiknek ugyan van engedélye, de nem adnak számlát, megveszik majd a pénztárgépet és semmit nem üt bele.
Csak azok szívnak akik eddig is engedéllyel működtek normálisan és számlát is adtak úgy ahogy.

Pénztárgép? Jön a kötelező Kamarai tagság is!

Kötelező kamarai tagságot vezetne be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)

MKIK-előterjesztés szerint 2016 januárjától minden cég számára kötelező lenne a tagság, a mostani évi ötezer forintos hozzájárulásnál magasabb, többszörös terhet jelentene a vállalkozóknak, a jelenleg is tagoknak viszont alacsonyabb díjat. Az indoklás szerint a lépéssel befejezhetnék a kötelező regisztrációval megkezdett folyamatot, hiszen a vállalkozók jelentős része a ma kötelező regisztrációt és a kamarai hozzájárulást is tagságként éli meg.

Éljen!

Éljen, éljen, éljen!
Vasárnap mindenki szavazzon a fideszre, hogy folytatni tudják, hátha akkor az ingatlanadót is bevezetik!

Sopronban már van!

Sopronban a tavalyi évtő már van INGATLANADÓ(igaz magánszemély kommunális adójaként,de még az önkormányzati lakás bérlőjére is kötelező-pedig nem is tulajdonos!!!!)

Át kell menni 55.90-be ahová tartozik

Rossz lovon ülünk.Ez az ágazat nem az 55.20 alá tartozik hanem a kiadott engedélyek alapján az 55.90-be.(több európai ország stat. hivatalának oldalát megnéztem és ott teljesen egyértelmű)Aki az automatikus átsorolás után kapott teaort az 55.20-at kapott(TÉVEDÉSBŐL hiszen a fordítókulcs is adja az 55.90-et) aki aki mondjuk tavaly kezdett már a nav-nál is az 55.90-et kapta mert a neve is egyéb szálláshely.Most persze ugyan az a vadbarom nem fogja elismerni hogy hibázott(ksh),de ez a lehetőség igen is adott,csak ne engedjétek magatokat lerázni.(működési engedélyt vigyetek!!!)Az adózást meg kb. 15 éve tételes átalányadóval is le lehet tudni 32 000Ft/szoba + 20% EHO.(bevételfüggetlen és mindent magába foglal)
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!HAJRÁ MAGYAROK!!!(MINDENKI)Ne politizáljatok-fölösleges.FOGJATOK ÖSSZE!(senki nem fog helyettünk)

Nem engednek átjelenkezni!

A szállásadóknak nincs lehetőségük arra, hogy átjelentkezzenek más TEÁOR szakágazat alá. A 177/2008/EK és a 1893/2006/EK rendelkezések értelmében a KSH-nak nincs lehetősége módosításra!

Nemzetgazdasági minisztérium válasza:

Amennyiben az adózó tényelegesen olyan tevékenységet végez, amely megfelel a 48/2013 (XI.15.) NGM rendelet szerint pénztárgép használatára kötelezett TEÁOR számnak, akkor online pénztárgép üzemeltetésére köteles, vagyis nem a TEÁOR szám, hanem a tevékenység keletkezteti a pénztárgép használatának kötelezettségét!

Kitalálták ezt is, nem maradt kiskapu!

55.90

Nem 68.20 hanem 55.90 egyéb szálláshely!(amúgy TÉNYLEG ide tartozik a magánszálláshely hisz a kiadott engedélyeken is ez szerepel)A magánszálláshely miért nem lehet pl.családi panzió?De az angol megfelelője ami az uniós honlapon van is egyértelműen ide tartozik csak rosszul fordították.

55.90

Nem 68.20 hanem 55.90 egyéb szálláshely!(amúgy TÉNYLEG ide tartozik a magánszálláshely hisz a kiadott engedélyeken is ez szerepel)A magánszálláshely miért nem lehet pl.családi panzió?De az angol megfelelője ami az uniós honlapon van is egyértelműen ide tartozik csak rosszul fordították.

Az online pénztárgépek

Az online pénztárgépek bevezetése egyszeri, előrelátható és elviselhető költséggel jár - fogalmaz közleményében a Fidesz Sajtóiroda.
A rendszer várható pénzügyi és társadalmi hatása egyértelműen pozitív, ezt a szomszédos Horvátországban készült friss felmérések is igazolják, ahol az év elején vezették be az online pénztárgépeket.

A cél az, hogy minden kereskedés vallja be és fizesse be a ráeső adóterhet és senkinek ne kelljen azért többet adózni, mert mások adót csalnak. A rendszer bevezetése tehát minden vállalkozásnak is az érdeke és teljesen átlátható szabályok szerint történik. Az online pénztárgépek gyártását és bekötését szigorú előírások, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hatósági eljárása kíséri, továbbá a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is szorosan követi.

Hamarosan minden társas és egyéni vállalkozás számára bevezetésre kerül.

a

magánszemély mióta az?????

melyik országban van a világban BÁRHOL magánszemélynek pénztárgép?

JA, hogy a Lézer János érdekköre gazdagodjon?

olvassatok már utána, 2/3 által megtévesztett majom narancsok!

amúgy megérdemlitek!

egyre többen fognak ÚJRA feketén nyaraltatni. Szépen tisztult a pálya, erre tessék, idióta fideszesek -csak hogy a mocskos kis buzik gyarapodhassanak- jól kibasznának a néppel.

de a nép az nem hülye.
majd feketézik, vagy majd albérleti szerződést köt...

hülye fasz fidesz

ja,

havi 1900 Ft a mobilktg, akár van vendég, akár nincs....

egyszeri, elviselhető költség... aha!

a milliós keresetű tetves mocskoknak igen...

lassa jön a vizitdíj. az orvosokat sem tudják már fizetni... de sebaj, az elmúlt nyóccév mindenre magyarázat az agymosott buziknak....

Sok szállásadó nem tudja, hogy 27% EHO-t is kell fizetni

Szálláshelyek EHO-ja: 27 %, 14 % vagy semmi?

2012. január 1-el változott meg a szálláshelyek besorolása és az adózása. Az eltelt közel két év után még mindig sokan a régi rutinok alapján adóznak. A szálláshelyek EHO-ja körül is sok a félreértés.

A magánszállásadók (fizetővendéglátók, apartmantulajdonosok, szoba kiadók) adózásáról szóló cikkünkben már adtunk egy érthető, köznyelvi áttekintést. A szálláshelyek EHO-ja is leírásra került, de ezzel a témával érdemes külön kiemelten is foglalkozni.

2012-től a szálláshelykiadás besorolása megváltozott, a korábbi fizetővendéglátást hivatalosan “Egyéb szálláshelyszolgáltatás”-nak nevezi a jogszabály. Ezzel a módosítással az ingatlan bérbeadástól különválik a tevékenység, járulékfizetés szempontjából jelentős az eltérés.
Ingatlanbérbeadás EHO-ja

Az ingatlan bérbeadás kategóriájába tartozó tevékenységek: saját tulajdonú lakás vagy ház kiadása albérletbe, az üzlethelyiség kiadása, egyéb ingatlanok kiadása.

Az ingatlan bérbeadást 14 %-os EHO terheli, amit csak akkor kell fizetni, ha a jövedelem meghaladja az 1 millió Ft-ot, akkor viszont a teljes összeg után. Innen ered az a félreértés, hogy 1 milla alatt nem kell járulékot fizetni az apartmanosoknak.
Mennyi a szálláshelyek EHO-ja?

Hangsúlyozom: az egyéb szálláshely szolgáltatás nem egyenlő az ingatlankiadással!

A szálláshelyek EHO-ja 27 %. Ez a 16 %-os személyi jövedelemadóval együtt bizony 43 %-os elvonást jelent!
Hogyan kell fizetni a szálláshelyek EHO-ját?

Az egészségügyi hozzájárulásra (és az szja-ra is igaz) negyedévente kell előleget fizetni!

Vagyis szépen háromhavonta össze kell adogatni a bevételeket, levonni a kiadásokat. A kapott jövedelem után pedig lehet fizetni a 27+16 % előleget. A számolgatásra nincs túl sok idő, a befizetés határideje ugyanis a negyedévet követő hónap 12-e (első negyedév: április 12. második negyedév: július 12 ….)

ez nem

új, és buta is vagy.

Már régóta így lenne, de 2 éve van a bevallásban az a sor, hogy egyéb jövedelem, amire 27% ehot is fizetsz. (14-es sor... A lap)

De itt a jövedelem 70%-a után kell fizetni mind a 16%-ot, mind a 27%-ot, úgyhogy a számításod rossz, úgy 33% körül van, ha 10%-os ktg-elszámolász választasz, ha meg tételes elszámolást, úgy jóval kevsebb is lehet. JA, hogy számlát kell kérni?

Érdeked....

már évek óta így kellett volna adózni, kivéve ha BÉRBEADÁS a tevékenységed, mert ott 1 milla alatt NINCS eho....

nincs új a nap alatt, csak a NAV rájött, hogy egy csomó ember úgy végez vállalkozás jellegű tevékenységet, hogy nem fizet semmilyen TB-t maga után,csak a 6600 illetve idén már 6810 Ft-ot havonta, és úgy bevételez és költségel, mintha vállalkozó volna....

és ezzel ki is basztak egy csomó emberrel, aki m.viszony mellet végez ilyen tevékenységet, mert őket valóban bünteti a 27%-al.

az lenne a korrekt, hogy azokat, akik m.viszony mellett -tehát akinek VAN biztosítása- végeznek ilyen tevékenységet, nem büntetik ilyen adóval....

csak egy tv. módosítás lenne....

ennyi, és akkor nem adnák le tömegesen a nyaraltatók az engedélyeket ahogy most megy a dolog.

nem véletlen ugrálnak az északi parti önkormik, az emberik adják le sorban az engedélyeket.

Ahol meg nincs engedély, nem jöhet senki ellenőrizni...

nyehehe

Jó páran úgy kerülték

Jó páran úgy kerülték meg a 27% eho fizetést, hogy bérbeadás címszó alatt futott a szobakiadás. Gondolom a NAV is megunta ezt, így kitalálta a pénztárgépet vagy heti adatjelentést, persze a 'bérbeadókkal' és fekete szobakiadókkal így sem baszott ki, csak azokkal akik eddig is normálisan végezték a tevékenységüket.

Tehetnek maguk is róla, hogy nem segítették elő a megtisztulást, szinte mindenki tud a környezetébe olyanokat, akik feketén adnak ki albérletet, garázst, fél zámor feketén szobáztat, ugyanígy fél Hévíz, Gyenes, Vonyarc, azokon a helyeken ráadásul az osztrák-német-orosz háztulajdonosok is ezt csinálják nagyüzemeben.
Még sem tett senki bejelentést róla, csak mondogatják egymásnak, mindenki tudja kik a környék orvhalászai, mely éttermekbe szállítanak és feljelentették őket?

ha

meg valóban kell majd a pénztárgép, alig lesz legális nyaraltató...

ha ez jó pártunknak és kurmányunknak, legyen....

majd simogatja a búzamezőt a fényképen a kopasz kis Viktorka, és bélyeg is lesz róla, amit gyűjthetnek a kisdobosok, szigorúan felcsúti stadionos albumban......

Isten barmai TI....

itt van E!

http://www.kommunista.net/files/images/R%C3%A1kosi%20Viktor.jpg

Orbán nem ígért semmit a

Orbán nem ígért semmit a kampányban, csak annyit: "FOLYTATJUK" íme az eredménye, lesz itt még sírás bőven!
Sok éhes fideszes pofáját kell betömni a zsebünkből!

Papp Gábor és testülete....

Papp Gábor és testülete is ugyanennyit fog ígérni és ugyanígy fogják betartani.... Így higgyetek majd nekik és így szavazzatok.... Itt a példa!!!!!!!

Hibás online kasszák

Érdemes elolvasni ezt a cikket az online kasszákról:

"A kereskedők a beszerzési nehézségek után most az online pénztárgépek technikai problémáival küzdenek. Akinek lefagy a gépe, írhat kézzel nyugtát, de ha ez sokszor előfordul, szinte biztos, hogy alapos adóellenőrzésre számíthat...."

http://www.origo.hu/gazdasag/20140508-a-kereskedok-az-online-penztargepek-technikai-gyerekbetegsegeivel-kuzdenek.html

Ebben a dologban az a gusztustalan...

.. hogy azok az érintett régi-új megválasztott országgyűlési képviselők Manninger, Lasztovicza és a többiek,akik a jogszabály módosításakor ott ültek és tárgyaltak, majd döntöttek a bizottságokban,majd a parlament padsoraiban ülve megszavazták ezt,most nem szégyellik magukat egy kicsit sem?
Akkor miért nem tiltakoztak,miért nem képviselték azokat,akiknek a szavazataikra ácsingóztak?Hol lehet olvasni a tiltakozásaikat,a kifogásaikat a szigorítások miatt,hol és mikor emelték fel a szavukat a választóik érdekében?

Amikor kuncsorogtak a szavazatokért egyetlen szóval sem említették a korteskörútjaik során a választóiknak,hogy mit szavaztak meg, milyen merényletet követtek el a fizetővendéglátás és fizetővendéglátók ellen? Jól behúzták a csőbe a saját szavazóikat.

Amikor most a szóbakiadók szövetségének illusztris vezetői arra biztatják a szobakiadókat,hogy várjanak,ne vegyenek pénztárgépet,mert lehet,hogy enyhítenek a szigorú szabályokon,akkor hol vannak az országgyűlési képviselőink? Ellátták kézjegyükkel ezt a körlevelet, amiben arra biztatják a szobakiadókat a szövetségek vezetői, hogy várják a csodát? NEM!!!!
Amikor majd a NAV úgy dönt,hogy elindul pénz"behajtó" körútra,ellenőrizvén a pénztárgépek meglétét,akkor Manninger úr meg fogja védeni a szállásadókat és kifizeti helyettük a tetemes bírságot?

Március 1-én

Március 1-én módosították a törvényt, még jó hogy hallgattak róla a választások előtt.
A Szobakiadók Országos Szövetsége állásfoglalást kért még márciusban a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó és Vámigazgatási Főosztályáról, amelyre április 8.-i dátummal április közepén kapták meg a választ. Tehát megvárták vele a választásokat, most ugyanez megy, újabba állásfoglalást kértek, hogy a magánkiadók mentesüljenek a heti adatkötelezettség alól, de még nem válaszoltak, elhúzzák az Uniós választások utánra a végső döntést. Manninger és a többi fideszes országgyűlési képviselő, polgármesterek(Ruzsics, P.G) így állnak ki a szavazóikért, lapulnak mint szar a fűben!
Pedig több mint 38 ezer magán szobakiadót érint, közben megszüntették a támogatást a pénztárgépekre, ami járt a multiknak, cba-nak 50 ezres támogatás gépenként, az nem jár a nyugdíjasnak!

Az én ismereteim szerint a

Az én ismereteim szerint a szobakiadók túlnyomó többsége a fideszre szavazott Hévizen. Akkor most mi a probléma? Én a fidesz helyében ugy meg szivatnám ezt a buta, csak a saját jólétét,összeharácsolt millióit szem elött tartó, magának való társaságot, hogy megemlegesse a magyarok Istenét! Ja, nehogy azt higgyük, hogy a szobakiadókkal lezárult a "rendbetétel", következnek sorban, de csak egymás után,a többi ágazatokban is a "zürzavar" megszüntetése. Azért nem egyszerre, mert igy a Magyar ember kárörvendve veszi tudomásul a másik Magyar ember szivatását. Hajrá felcsuti csótány!

Aki a fideszre szavazott

és most szívja a fidesz-bránert ezerrel, az meg is érdemli.

A következő pofára esés

A következő pofára esés talán a vizitdíj lesz?

"Nyolc-tizenkét hetet várnak a bérükre több kórház "számlás" alkalmazottai - írta szerdai számában az érintettek beszámolóira hivatkozva a Népszabadság. A lap szerint a kórházak adóssága májusra jóval meghaladta a hatvanmilliárd forintot."
Forrás: Mfor.hu

Látom a Lajkó az idén....

... ott sertepertél a Papp Gáborék körül!

Mint a Szobakiadók egyik vezető tisztségviselőjének,neki sem jutott eszébe, hogy kiket is képvisel és,ezért időben tájékoztassa a szobakiadóit a változásokról?
Vagy úgy elájult,hogy bevették a hatalomba,hogy a fentről (Papp Gábor,Manninger) jövő tiltás erősebbnek bizonyult,mint holmi szállásadói érdek?

Egyáltalán ki is ez a Lajkó? Honnan szalasztották?

A Lajkó, vagy a Herczeg

A Lajkó, vagy a Herczeg indulni fog polgármesternek, hogy a szobakiadók amúgy is zsíros bödönje még zsírosabb legyen. Igaz, ha masszőr lehet, pincér meg villanyszerelő is lehet...

Gazdagodnak a szobakiadók

Gazdagodnak a szobakiadók pénzén! Miért van az, hogy a múltban (Dabóczi, Tekler, csak ők a mai internetes technikát nem érték fel) és most is az elnöki és a titkári posztot mindig a "nagyok" látták el? Mert be lehet kaszálni a sok ajánlatból a legjobbakat! Hajrá fiúk, legyetek polgármesterek, meg alpolgármesterek, aztán...

Nem hiába...

a szint, az szint.... Csak így tovább Hévíz!

Lajkó? Csak egy

Lajkó? Csak egy dilettáns!
Lajkó, Monitor:
Egy a házában magánszállást működtető nyugdíjasnak nem életszerű a pénztárgép beszerzése, így neki hetente kell adatot szolgáltatnia, ehhez azonban a bejelentés bonyolultsága miatt segítségre, könyvelőre, internetre, számítógépre lesz szüksége.

Tehát, szerinte akkor olcsóbb egy internet előfizetés+számítógép+könyvelő díja, mint egy pénztárgép.

A másik dilettáns a Tar László(Nyugat-balatoni turisztikai iroda), aki tapsol ehhez az egészhez, hogy szerinte ez milyen jó, legalább kifehéredik a szobakiadás, de akkor vonatkozzon ez a törvény rá is, meg a többi fideszes haverra, mert tudna mesélni a fekete szobakiadásról!

Dilettáns?

De jól tud dörgölőzni! Ő is megtalálta a húsosfazékhoz vezető utat....

Igy szavazzatok!

Így szavazzatok Ruzsicsra, Papp Gáborra és társaira! Akik hallgattak márciusban és áprilisban is! Hol tették közzé, hogy mit válaszolt a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó-, és Vámigazgatási Főosztálya?
Ha kedvező lett volna az a bizonyos válasz Papp Gábor naponta háromszor tette volna azt közzé mellétéve, hogy az ő hathatós közbenjárásának köszönheti a döntést minden szállásadó
Mint ahogy a rigai járat elindításáról is hetekig zengett a média! Amikor bezzeg befuccsolt a be sem indult rigai járat hallgatott róla, mint az a bizonyos a fűben.
Meg arról is hallgat,hogy mennyibe kerül a városnak a többi járat, meg hogy hogyan állnak a repér hitelszámlái, meg arról is hallgatnak most,hogy elküldte a sooohivatalba a minisztérium az összes érdeklődőt!

Az állásfoglaláskérésnek nincs halasztó hatálya!!!!!!!!!!!!!!

Biztos vagyok benne, hogy

Biztos vagyok benne, hogy ősszel bukik P.G. de lehet Ruzsics is.
Manninger most megúszta, mert elsumákolta ezt az ügyet is, de még így is vesztett 15%-ot 2010-hez képest, ha előbb borul a bili, lehet Manyi is bukott volna!

Belinkeltem ide a mai Magyar

Belinkeltem ide a mai Magyar Nemzet egy olvasói hozzászólását, amelyből kiderül, miért kell mindenkit megszívatni az országban.

"Nem szeretném megsérteni nemzeti öntudatában, de engedje meg, hogy rávilágítsak, hogyan függ össze a stadionépítés és az online pénztárgépek esete minden területen.Mivel a stadionokat nem magánbefektetők, hanem az állam ADÓFORINTOKBÓL építi,és miután elkészült nincs olyan hülye vállalkozó kis hazánkban aki üzemeltetné,így tehát megint ADÓFORINTOKBÓL tartjuk fenn! Ergó egyre több és több adót kell kivetni, mert a non profit szervezetek nem termelhetnek profitot,így megint marad a jól bevált recept újabb adót kell kivetni minden szinten.Most megtatlálták a szállásadókat, de megnyugtatom nem Ők az utolsók akikre szemet vetett a kormány, mindenkit utolérnek, aki itthon szertné megtalálni a boldogulását. Egyébként csak megjegyzem, hogy nem az én sem feltételezem az Őn gyermeke nem kergeti a labdát a stadionokban, hanem gimnázium első órájában utcai ruhában az utcán futtatják Őket, miután jól megfürödtek saját levükben tisztálkodás nélkül beülhetnek a következő órára.Talán még egyet is értenék Önnel, ha tornatermeket építenénk,még segíteném is ezt az ötletet, de stadionokat, ennek a magyar focinak!"

A hozzászóló lehet, hogy környékbeli?

Vagy ez országos probléma? Környékünkön szinte az összes általános (és közép) iskolában bevett szokás a gyerekeket tornaórán az utcákon futtatni. Az utcai ruha még nem is lenne rossz, de többször magam is láttam, ahogy alig ruhás (épphogy a bugyijukat takaró rövidnadrágban és ujjatlan pólóban) leányzók imitálnak futást tornaóra keretében forgalmas belvárosi utcákon. Tanerő persze közel s távol egy sincs! Aberrált ember (vagy szervkereskedő) pedig egyre több és amíg meg nem történik az első baj, addig senki nem foglalkozik ezzel a problémával! A legkevesebb kellemetlenség, hogy egy szünet alatt jó, ha átöltözni tudnak, nemhogy tisztálkodni (mellesleg zuhanyzási lehetőség sincs nemhogy jakuzzi vagy wellness részleg :) ) és így ülnek végig utána tanórákat! Jóval nagyobb baj történhetne, ha egy-egy lemaradt gyereket mondjuk páran betuszkolnának egy autóba... A tanerő persze nem lenne felelős, mert nem tud egyszerre négy utcasarkon felügyelni... A lényeg, hogy drága focistadionra futja, de normális tornatermekre, tornapályákra nem, pedig sokkal jobban szolgálná a lakosságot, a fiatalok sportolását!

Inkább mindenhová

Inkább mindenhová tanuszodákat, uszodákat építettek volna, az úszás sokkal egészségesebb mint a foci, nem terheli az ízületeket. Úszni szinte mindenki szeret, legyen az diák vagy nyugdíjas.

Szerintem!

Szerintem (annak ellenére hogy nagyon utálom ezt a kormányt) mégis nagyon ideje a sok ezer illegálisan bérbeadó s nyaraltató ellenőrzése! ha a pénztárgépek drgák akkor lehet majd részletfizetés is és megvásárolhatja 2 vagy 3 év hitelre is! Aki meg nem birja anyagilag az ne adjon ki szobát! Én sem tudok sumákolni mert alkalmazott vagyok! nekem sincs extra lehetőségem hogy adómentesen legyen jövedelmem! Nekik miért legyen?

Neked is kár volt megszólalni!

szerinted az illegálisan bérbeadónak hozták ezt a rendelkezést? NEM! Annak aki eddig is legalább vendégkönyvvel rendelkezett, még ha nem is írta be a vendéget, vagy elvétve. De legalább a minimális követelménynek eleget tett, hogy regisztrált fizetővendéglátó!

Aki eddig feketén adta ki a szobáit, az ezután is feketén fogja kiadni!

Ezzel azt sikerült elérni, hogy még több lesz a feketéző!!!!!

Neked is kár volt megszólalni!

szerinted az illegálisan bérbeadónak hozták ezt a rendelkezést? NEM! Annak aki eddig is legalább vendégkönyvvel rendelkezett, még ha nem is írta be a vendéget, vagy elvétve. De legalább a minimális követelménynek eleget tett, hogy regisztrált fizetővendéglátó!

Aki eddig feketén adta ki a szobáit, az ezután is feketén fogja kiadni!

Ezzel azt sikerült elérni, hogy még több lesz a feketéző!!!!!

Szerinted az illegális

Szerinted az illegális albérletezést, fekete szobakiadást, akiknek engedélye sincs, hogy ellenőriznék online pénztárgéppel?
Ha az 1-2 szobát kiadó nyugdíjast rákényszerítik a pénztárgépre, és nem üt be rajt semmi, vagy alig, akkor több lesz az adóbevétel?
Dehogy, az online pénztárgépnek semmilyen haszna nincs, ha valamit nem ütnek be rajta, akkor semmit nem ér, ez csak újabb Fidesz mutyi a trafikok után a haveroknak, 3 fideszes cég árulhat csak pénztárgépet, jól megtömik a zsebüket, erről szól az egész.

Szerinted az normális, hogy aki 1-2 szobát ad ki szezonálisan egy évben 2-3 hónapot, úgy hogy közben van főtevékenysége azt pénztárgép használatára vagy heti jelentésre kötelezik?
Egy fodrász vagy kozmetikai szalont, akinek az a főtevékenysége , egész évben nyitva tart, annak meg nem kell?

Szerintem meg egy nagy barom

Szerintem meg egy nagy barom vagy!Neked sincs és soha nem lesz semmilyen extra jövedelmed,megszoktad a szolgálati lakást,és minden egyéb juttatást,de várj csak még a hajléktalan szállón végzed,vagy felveszed azt a hitelt is amit a sorstársaid eddig élvezettel költöttek.

Sikeresen lezárult 160

Sikeresen lezárult 160 mobil traffipax gyártására és szállítására kiírt rendőrségi közbeszerzés, amit az ARH Informatikai Zrt. és i-Cell Mobilsoft Zrt. nyert. A mobil sebességmérők mellett a rendőrség 365 fix telepítésű eszköz beszerzését is tervezi, és összesen mintegy 6 milliárdot költ majd traffipaxokra.

A közbiztonság meg a béka valaga alatt van, inkább köztéri kamera rendszerre fordítanák, úgy látszik a Fidesz, nem a kormányzásból, csak pénzbehajtásból akar megélni!

Hogy jön ez ide???

Hogy jön ez ide???

Aggályos jogi megoldáson

Aggályos jogi megoldáson alapul az az előírás, amely szerint azoknak a vállalkozásoknak is eleget kell tenniük előzetes bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek, amelyek nyugtaadás helyett számlával bizonylatolják az ügyleteiket.

Ez pedig jogállami keretek között megengedhetetlen. Azért megengedhetetlen, mert a jogforrási hierarchiában magasabb szinten álló jogszabálynak (törvény) egy alacsonyabb szintű jogszabály (miniszteri rendelet) nem mondhat ellent. Továbbá ez a jogi megoldás tételesen sérti a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvényt is, konkrétan annak 5. § (3) bekezdését, amely többek között kimondja, hogy „[…] olyan tárgykör szabályozására, amit a felhatalmazást adó jogszabály nem szabályoz, nem lehet felhatalmazást adni.”

Márpedig jelen esetben épp az történt, hogy az 50/2013. (XI. 15.) NGM rendelet az Áfa tv. 166. § (2) bekezdése alá tartozókra vonatkozó előzetes bejelentés és adatszolgáltatás előírásával olyan tárgykört szabályoz, amelyre az Áfa tv. egyik rendelkezése sem (így annak meghivatkozott 260. § (1) bekezdés e) pontja sem) adott felhatalmazást.

http://adozona.hu/afa/Rendelettel_irta_felul_az_NGM_az_afatorveny_H5KPEB

annyi hülye.....

CSAK az választhatja a heti adatszolgáltatást, aki már 2013. 09 hó előtt is KIZÁRÓLAG névre szóló számlát adott minden vendégének. (iil. mentesül alóla idén)

amúgy ez a választás 03.17-i határidőjű volt...

innentől jelen állásban aki a fentinek nem felel meg, pénztárgép kell!!!!

CSAK A FIDESZ!!!!!!!!!!!!!!!!

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Monitorban olvasható, hogy

Monitorban olvasható, hogy csak március 14.-én (pénteken), három nappal a határidő lejárta előtt értesítették a Magánszállásadók Országos Szövetségét a változásokról, utána nap ünnepnap(március 15 szombat) volt, illetve vasárnap.
Tehát, ha akarták volna sem tudták volna értesíteni a szobakiadókat a változásokról, ez nagyon gusztustalan lépés volt a FIDESZ-től!

Monitorban: "Tar László a

Monitorban:

"Tar László a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint, fontos, hogy kontrollálható legyen a szobakiadás, mert mindenki tudja, illetve sejti, hogy, hogy nagyon sok pénz eltűnik a fekete és a szürke-fizetővendéglátásban, ezzel együtt az önkormányzatok idegenforgalmiadó-bevétele is kevesebb lesz. Logikus lépés lenne, hogy kifehérítsék ezt a területet is."

Nagyon helyes, kezdjük rögtön Tar Úrral és az Ő feketén kiadott szobáival, persze gondolom hozzá nem járnak ki az ifa ellenőrök.
Azért a havi 300 ezerért megdolgozhatna, tájékoztathatta volna tagokat a változásokról, két hónapon keresztül nem jutott eszébe, csak 2 mondatra tellett Tőle a Monitorban.
Örül a regulázásnak, így neki több vendég jutna, a mutyi haveroknak úgy is mindent szabad!

nyehehehe

és attól, hogy az öreg Pirinéne megveszi a gépet, és fizeti egész évben utána az 1900 Ft/hó mobilköltséget, minden vendég bevétele hipp-hopp bekerül a pénztárgépbe!!!!!

nyehehe!!!

de mit vársz ettől a fostól, amit Monitornak hívnak? helyből dobja normális ember a szelektívbe! Csak a mantrások olvassák, hogy meg legyenek erősítve hónapról hónapra.

ezeknek a Pókember képregényt is adhatnád, azt is elhinnék, hogy ugrál a falon, és lövi a pókselymet....

DE jön NEKIK az új film, remélem minél előbb levetíti az M1 és az Hírtv, mert akkor igazam lesz....

mindenkivel kibaszni

Ez a program. Fèlig màr megvalósult. A màsik fele most jön. Rohadt geci politikusok. Mocskos korrupt birók, ügyèszek, köcsög zsaruk. Ezek uraljàk ezt a mocskos orszàgot. Bármire kèpesek, hogy a hatalmukat megtartsák. Csodálkozunk, hogy a nácizmus alatt a pripèkek kiszolgálták a rendszert? Most ugyanúgy megtennèk. Vagyis meg is teszik. Ez magyarország, kisbetüvel. Keszthely ennek a kirakata. Tehetsègtelen, hatalommániás szar alakok irányítanak. Hülye a nép. Megèrdemli a sorsát.

Kíváncsi vagyok kik

Kíváncsi vagyok kik lesznek a következők, hol látnak még pénzt, kiket lehet még megfejni.

Megérdemli, mert megint

Megérdemli, mert megint 2/3-ot adtak a mutyisták kezébe, csoda lesz ha kihúzzák ezt a 4 évet is és nem húzzák fel őket a fára, ahogy RJ mondta.
Diktatúrákban nem voltak ekkora lenyúlások, mint most.

Orbán: "Tisztelt hölgyeim

Orbán: "Tisztelt hölgyeim és uraim! Mi, magyarok jól hallhatóan kimondtuk, Magyarország ma újra olyan hely, ahol érdemes élni, dolgozni és családot alapítani."

Nem érzitek?
Ja, hogy Ti kimaradtatok a föld-trafik-online pénztárgép-magánnyugdíj-tankönyv-közgép-takarékpénztár-stadion-kaszinó...mutyiból?
Nem baj, ameddig ilyen birkák vannak, akik megszavaznak minket akkor is, ha az utolsó forintjukat is lenyúljuk ráadásul rászarunk a fejükre, miért ne tennénk meg!

Ékes példája ez a törvény a Fidesz működésének!

Ahová mutyival kerülnek be emberek, ott ne akarjon senki szakmaiságot, hozzáértést elvárni. Aki ezt a törvényjavaslatot kidolgozta, hatástanulmányt elkészítette, elfogadta..., az mind pártkatona lehetett és nem a hozzáértéséért került pozícióba. Olyan is lett, mint amit a rátótiak ütöttek össze! Kedves környékbeli rátóti atyafiak, akik egy idegenforgalomból élő település vezetőiként hallgattak a törvény tervezésekor! Hosszútávon az önök léte is a nyomorgó jobbágyokon múlik. Egyszer mindenhol betelik ám a pohár. Összegyűjtöttek (loptak) annyit, hogy máshol új életet kezdhessenek?

Majd ősszel az önkormányzati választások előtt

fognak észhez térni. Majd csak akkor látják a döntéseik és hallgatásuk hatását, amikor be is következnek.
"Jenő bátyám, hát hogyan fognak engem most polgármesterként újraválasztani? Én tavasszal tartottam a számat érted, Te most hogyan segítesz énnekem? Elég lesz-e bezsarolni a népet azzal, hogy csak fideszes települést támogatjátok odaföntről eztán?..."

Így működött és

Így működött és működik a fejlett világ. Ez is a nagy multiknak kedvez,szállást csakis azok adjanak ki akik tudnak egy színvonalat tartani,ha nem akkor elbuknak. Itt tartunk akinek van kiadó lakása az ki fogja adni albérletbe,és van ilyen piac csak tudni kell vele élni. Ki mit lopott és mennyit, az meg nem publikus!

Így működött és

Így működött és működik a fejlett világ. Ez is a nagy multiknak kedvez,szállást csakis azok adjanak ki akik tudnak egy színvonalat tartani,ha nem akkor elbuknak. Itt tartunk akinek van kiadó lakása az ki fogja adni albérletbe,és van ilyen piac csak tudni kell vele élni. Ki mit lopott és mennyit, az meg nem publikus!

Albérlet!!!

No itt a varázsszó! Minden nagykapu mellett ott a kiskapu! Meg fogják találni a szobakiadók azt a módot, amivel minimálisra csökkenthetik az adókötelezettségeiket!

Albérleti szerződést kötnek a vendéggel és kész!... hogy csak pár napot lesz a "bérlő" a bérleményében? Nem tetszett neki, meg egyéb nyalánkságok... na bumm! Kinek mi köze hozzá, hogy nem töltötte ki a bérleti időt....? Így sem pénztárgép, sem idegenforgalmi adó...

Ekkor mivel fogja Papp Gábor megmagyarázni a drasztikusan csökkenő vendégéjszakák számát???

Jó ötlet, de...

Majd megsarcolják a bérbeadókat is.
Genyóságban, lenyúlásban, szívatásban a Fidesz a No1.
És közben az államadósságunk mégis egyre csak nő.

És már összejött az egész évre tervezett hiány is!

"Bődületes hiányt termelt áprilisban az államháztartás központi alrendszere, ezzel az éves hiánycél 96 százalékát már kitermelték.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint április végére 951,1 milliárd forint hiány halmozódott fel, ami azt jelenti, hogy az éves 986,4 milliárd forintos hiánycél 96 százalékát már kitermelte a költségvetés. "
Forrás: Mfor 2014.05.07.

maradjunk annyiban

hogy kizártnak tartom, hogy több 100.000 emberrel potenciális szavazóval- pénztárgépet akarnak vetetni.

szerintem a Tv. módosulni fog.

Meggyőződésem, hogy egy szokásos fityisz elbaszás -lsd. később gondolkodunk, mert fingunk sincs mit is szavaztunk meg- ezért...

ha meg nem, az ország 90%-a feketén fog nyaraltatni.

nem véletlenül jajgatnak az önkormik, mert a befizetett -ill. a be nem fizetett- 1 Ft-ra nem jön majd a másik 1 Ft....

idióták, dehát ezt szavaztátok meg nem?????

TI nyaraltatók is NEM????

dicső 2/3!!!!!

hát szopjatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mekkora

igazság!!!

Fidesz kormány belerúgott

Fidesz kormány belerúgott a földön fekvő balatoni turizmusba, Keszthely így is szép lassan leépült, 10 év alatt közel 10 ezer lakost veszített, Budapestre, külföldre menekültek nemcsak a fiatalok, hanem komplett családok.
70%-al nőtt a bűncselekmények száma, multikon kívül szinte semmi munkahely.
Páran elvergődtek a magán szobakiadásból, amit készülnek tönkretenni, hogy csak pár nagy maradjon, csak a fideszes haverok!

Aki teheti meneküljön ebből az országból, itt csak megdögleni lehet!
Visszajön a középkör, lesznek nemesek(fidesz) és jobbágyok!

Talán ezért is eladó szinte

az összes nagyobb panzió, apartmanház?
Az ingatlanos oldalakon majdnem mindegyik megtalálható, de legalábbis az egész Apát utca az fennt van.
Gondolom az értelmes hivatalnokok és a szűklátókörű helyi politiusok csak legyintenek:
biztos már megszedték magukat és beleuntak, most meg jó pénzért eladják.
Ennél még a kommunizmusban is több ész volt a döntéshozók fejében, már javában tombolt
a turizmus és akkor tényleg meg lehetett élni ebből, még jóval alacsonyabb szintű szolgáltatás nyújtásával is, de nem gondolta senki, hogy emiatt iparba, más, egész évben kenyeret adó munkahelyekbe nem kell befektetni. Csak hogy tiszta legyen a kép: ahhoz, hogy a jószándékkal 3 hónapos szezon (ez csak álom, de fogjuk rá a nyárra, hogy szezon) eltartson bárkit egész évben, tehát négyszer annyi ideig, ahhoz bizony vagy négyszeres árak, vagy egész évben negyedannyi költség kellene. Amibe az is beletartozna, sőt ott kezdődne a dolog, hogy a tégla, a cserép, minden amiből a panzió épült a negyedébe kellene, hogy kerüljön. Ja, akkor amikor fel kellet építeni, az ár ugyanannyi volt, mint másnak, aki egész évben kiadható panziót épített máshol.
De a piac nem hazudik, majd az eladási árat meg lehet nézni, az a negyede lesz a másik árának.

A hirdetésekben

viszont szinte mindig így szerepelnek ezek az ingatlanok: Keszthelyen egész évben működő....
Itt ugye az az eset áll fent, hogy a veszteséget termelő időszakra, amikor csak fizetni kell a költségeket, adókat, járulékokat, szóval erre a nem ritkán 9-10 hónapra aggatják rá a működik jelzőt. Persze, a cég, vagy a magánvállalkozás az működik, mert még mindig egyszerűbb így működtetni, mint szüneteltetni, papírozni évente kétszer mindent, és mivel szinte mindenki eladni akar, jobban hangzik az, hogy az előző télen is nyitva voltunk.

Csak forgalom, az nem volt. Mivel szakács, meg fűtés, meg rákészülés sem volt arra, hogy télen egyáltalán valaki idejön.

Már győzött a tapasztalat a remény felett. Persze a vendég részéről is!

Viszont ebből következik: itt ingatlanár-emelkedés nem mostanában lesz.
Lehet, hogy ilyenkor tavasszal van egy kis forgalom az ingatlanpiacon, lehet ezt élénkülésnek is nevezni, de már nem olyanok vesznek, akik hallották valahol, hogy ez jó befektetés és elhitték ezt. A hülyék már tönkrementek, kifogytak a pénzből. Olyanok vesznek, akik tudják mi-mit ér, és ők gyakran nem errefelé keresgetnek.

Ezek miatt sajnos igaz, hogy Keszthelyen, ami idegenforgalomra, vendéglátásra épült, az lassan tényleg a negyedét éri, mint amennyit kellene érnie.

Utolsó remény: megvetetni valakivel, aki messziről jött, a sok pénzért nem úgy izzadt meg, és tapasztalat híján még rózsaszínűen látja az itteni valóságot.

Na majd ha ők rájönnek, hogy milyen befektetést csináltak, és egyszerre bármi áron szabadulni akarnak az ingatlanjaiktól, az lesz Keszthely igazi halála!
Azt már tényleg jobb lesz távolról szemlélni!

A magánszobakiadást is kiütheti az onlinekassza

A magánszobakiadást is kiütheti az onlinekassza

http://www.turizmusonline.hu/aktualis/cikk/a_maganszobakiadast_is_kiutheti_az_onlinekassza

Azt tapasztalták, hogy a szobakiadók többnyire nem is hallottak erről a kötelezettségről. Amikor az önkormányzattól tudomást szereztek róla, többen töröltették is magukat a szobakiadói nyilvántartásból, mert szerintük a minimális forgalmuk semmiképp sem indokolja ezt a nehéz és jelentős kiadásokkal járó adminisztratív előírást. A polgármesterek úgy vélik, hogy az ésszerűtlen kötelezettség miatt elveszthetik a szálláshelyek egy részét, más esetekben pedig újra a feketegazdaság felé terelődik a forgalom.

Zimmer Feri és az

Zimmer Feri és az onlinekassza: nem életszerű
http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/zimmer-feri-es-az-onlinekassza-nem-eletszeru-550583

Északi parti településvezetők vetették föl: veszélyezteti az idegenforgalmi szezon indítását az a rendelkezés, ami online pénztárgép működtetésére vagy ügyfélkapun keresztül történő rendszeres adatszolgáltatásra kötelezi a magán szobakiadókat is. Bóka István balatonfüredi polgármester, a szövetség alelnöke úgy vélte: ez nem életszerű szabályozás. Hozzátette: már a napokban egyeztetést kezdene az ügyben az adóhatóság illetékes vezetőjével

A választások után

A választások után Manninger a keszthelyi tv-ben nyilatkozott, ahol elmondta, hogy a legtöbb szavazatot az üdülőkörzetekben kapta(Hévíz, Keszthely, Zalakaros, Gyenes, Vonyarc, míg a legkevesebbet a falvakban, kistelepüléseken)
Azzal magyarázta, hogy az üdülőkörzetekben magasabb az életszínvonal, ott jobban érzik az emberek a munkáját, szóval neki köszönhetik, hogy azért kenyérre is telik, ezért hálából az üdülőkörzeteket egy kicsit megvámolja ezzel a törvénymódosítással!
Így szavazzatok eztán a fideszre!

Manninger megszavazta,

Manninger megszavazta, cserbenhagyta a választóit, alig van munkahely, akik a 1.5 hónapos szezonban 1-2 szobát kiadnak és megpróbálnak egy kis jövedelem kiegészítésre szert tenni pl a nyugdíj mellé, most ellehetetlenítik!

Írták nemrég itt a helikonportálon, miket köszönhetünk Manningernek, nos
- az országban a top 500 cég közül, mindössze kettő a zalai(ebből egyik a záév)
- átlagjövedelmeket tekintve 19 megye közül zala az utolsó előtti, szinte itt vannak a legalacsonyabb bérek az országban
- 19 megye közül, új munkahely teremtésekben zala a 17.-dik
- 19 megye közül, uniós támogatási összegben 18.-dik zala

Ezeket köszönhetjük Manningernek, a többi zalai fideszes országgyűlési képviselőnek, polgármesternek, megyei önkormányzatnak, zala szinte mindenben tök utolsó az országban, erre belerúgnak egyet az idegenforgalomba is, ami így is siralmas volt Keszthelyen!

Szolgálati autó mellé

Szolgálati autó mellé most is felveszi a havi 300ezer forint közlekedési költségtérítést?
Beüti online pénztárgépbe ezt vagy napi bontásban, heti rendszerességgel ügyfélkapun keresztül elszámol a NAV felé?
Ha pedig nem teszi meg ezeket, akkor miért követeli más emberektől meg, miért szavazta meg?

Nem értem!

Amikor ezt a törvényt megszavazták, akkor hol volt a Tisztelt ellenzék? Ha már beleszólásuk nem volt, legalább a választások előtt szétkürtölhették volna, mire készülnek. Hány szobakiadót és családját érinthet ez Keszthely és Hévíz környékén? Akkor is a Fideszre szavaztak volna ha ez a választások előtt kiderül?

Ugyanez igaz a közmunkásokra. A választások előtt azzal hitegették Őket, hogy ha a Fidesz nyer, akkor kapnak közmunkát vagy rendes munkát a választások után... Ennek ellenére sorra járnak le a szerződéseik és mindebből semmi sem lett! Közülük és családjukból vajon ma hányan szavaznának a Fideszre?

Megemlíteném még a választások utánra időzített tankönyvrendelési anomáliát is. Vajon ma hány pedagógus szavazna a Fideszre?

Olyan érzésem van, mintha az ellenzék már lepaktált volna a Fidesszel és megelégednek a biztos képviselői fizetéssel, a többi pedig nagyon nem érdekel senkit. Igazán nem akart itt senki kormányváltást. Különben ezek már a választások előtt kiszivárogtak volna és a fideszes Simon Gáborok ellen is már április 6. előtt elkezdődtek volna a vizsgálatok. Azt ne higgye senki, hogy amit nem látnak az nincs is.

A Tisztelt Ellenzék

igenis ágált a dolog ellen, de a t. ellenzék hol kapott egyáltalán sajtó-nyilvánosságot?
Legfeljebb az ATV-n, azt meg falun nem is tudják nézni.

(Mellesleg a fidesz média-túlsúlya is vastagon benne van abban, hogy megint 2/3-uk van, de ez szegénységi bizonyítvány a választókra nézve is.)

De ha a T. ellenzék ágál is valami ellen, a 2/3 mellett törvényhozásilag kurvára nincs jelentősége. Ezért én örökre megtiltanám a 2/3 lehetőségét!

Ha T. Ellenzék pedig azért, hogy hangját hallassa elmegy Kishantosra tüntetni, csak azt szajkózza a seggnyaló média, hogy csinálják a feszkót, meg a balhét, meg anarchisták , meg bűnözők..stb.

Manninger is megszavazta a

Manninger is megszavazta a törvényt, amellyel csak a körzetében(Keszthely, Hévíz, Gyenes, Vonyarc, Györök, Zalakaros...) több ezer család megélhetése került veszélybe, nem tájékoztattak senkit a változásokról.
A keszthelyi nav irodában sem tudnak semmi pontosan mondani, csak annyit mindenki nyisson ügyfélkaput, aztán majd a nav tájékoztat, ha fog egyáltalán.
Balatoni polgármesterek hol vannak?
Csak 3 polgármester emelt szót(köztük a gyenesi):
http://veol.hu/gazdasag/mari-neni-kasszaja-1618194

1 online kassza
vagy
2 ügyfél kapus heti rendszeres jelentés a nav-nak, ami egyedül álló adatkötelezettség - egy vállalkozásnak sincs ilyen részletes, gyakori jelentési kötelezettség

Ez a cikk, mondat miért nem Zalában jelent meg?

A gyenesi polgármester észrevételét egyik zalai polgármester sem hallotta meg? Neki is csak a választások után jutott eszébe! Mindegyiknek fontosabb volt a karrierje, mint a választóik jelentős részének túlélését szolgáló népnyúzó törvény elleni lépések? Imádkozzanak, hogy ezt októberre elfelejtsük! Manninger majd meghálálja!

pénztárgép

Abszolút nem ez a helyzet, korántsem ilyen szigorú, bizonyos feltételek mellett nem kell pénztárgép a szobakiadóknak.
Az itt megjelenő információkban van némi igazság, de nagyon hiányosak, nem fedik a valóságot!
Nehogy valaki ezek alapján járjon el!

NAV

NAV oldaláról:
http://www.nav.gov.hu/nav/online_penztargepek/uzemeltetok_cikkek/Tajekoztato_20140304.html

Annak nem kötelező a pénztárgép, aki vállalj, hogy: "tevékenységéhez kapcsolódóan kibocsátott számlák – ellenőrzés elvégzéséhez szükséges – valamennyi adatát a számla kibocsátásának keltét alapul véve, naponkénti bontásban, naptári hetente, a tárgyhetet követő hét negyedik napjáig, elektronikus úton megküldi az állami adóhatóságnak."

Nem némi igazság van a fent leírtakban, hanem minden igaz!
Két lehetőség van pénztárgép bruttó 180 ezerért
vagy pénztárgép nélkül, de akkor hetente jelenteni kell a NAV-nak ügyfélkapun keresztül!

Olvasd el a linket, amit

Olvasd el a linket, amit beírtál!
Az általad beírt linken olvasd el az információkat és ott van, hogy nem kell jelenteni, ha ezt jelezted a NAV felé március 17-ig.

Nehéz lett volna március

Nehéz lett volna március 17-ig jelenteni, hogyha a Nemzetgazdasági minisztérium, április 8.-i levélben tájékoztatta a változásokról az önkormányzatokat, a szobakiadók országos szövetségét.
Te biztos A Zzófika lehetsz, ha ennyire értetlen vagy!

Tehát nem kötelező a

Tehát nem kötelező a pénztárgép. Így hát nem minden igaz a fent leírtakban, mert ott az áll, hogy kötelező... (magadnak mondtál ellent...)
Sőt, jelenteni sem kötelező, ha a szobakiadó élt a jogával, és 03.17. -ig jelezte a NAV felé a mentességét. (amely feltételekhez kötött ugyan, de teljesíthető)
Aki nincs tisztában a szabályokkal, ne keltsen pánikot!

A magánszállásadók

A magánszállásadók országos szövetsége, a hévízi önkormányzat, büki önkormányzat és még néhány szervezet állásfoglalást kért a Nemzetgazdasági Minisztérium adóosztályától, amely április 8.-i dátummal felelt a kérdésekre. A NAV oldalán március 04-én került fel a törvénymódosítás, tehát még 2 hete sem volt az adózóknak, hogy jelezzék a mentességet.
Nem tájékoztatták az illetékes önkormányzatokat, a magánszállásadók országos szövetségét, a turizmus zrt-t, a tourinform hálózatot... csak késve április 8-a után.

Ez az egész arról szólt, hogy sunyiban hoztak egy törvényt, amiről nem tájékoztattak egyetlen illetékes szervezetet, csak a mentesség(03.17) lejárta után, akkor ne védd itt a nem létező mundér becsületét!

Ugyan nem kötelező a pénztárgép, de olyan feltételekhez kötötték, hogy rengeteg ember ne tudja teljesíteni és rákényszerítsék a megvételére.

Szerinted egy nyugdíjas akinek nincsen internetje, számítógépe, hogy jelentsen ügyfélkapun keresztül minden héten?

Ha valaki mégis venne pénztárgépet megszüntették az 50 ezer forintos támogatást rá, amit a multiknak megadtak. Tehát magánszemélyeknek, nyugdíjasoknak nem jár meg az ami a multiknak igen, ennyit az Orbán kormányról, aki arról papolt, hogy a kis embereket támogatja a multik ellenében!

Nem egészen igaz!

Utólag állásfoglalást kértek? Ugyan már! De ha igaz lenne is, miért nem tájékoztatta Papp Gábor dicső csapata a szállásadókat?

No így válasszatok a szavazófülke magányában polgármestert! Gondolkodjatok el azon, hogy fontosabb volt a pártja győzelme, mint az, hogy saját városa polgárait, szállásadóit figyelmeztesse, mire készül ellenük a FIDESZ, milyen költségbe veri őket a FIDESZ...
Tehát Manninger és a FIDESZ megválasztása mindenek előtt....

Meg is kapták érte a szállásadók a "jutalmukat"!

Papp Gábor megint nem mondott igazat?

Nemrég valamelyik országos napilapnak nyilatkozta, hogy mint minden évben, az idén is kis tájékoztatóval hívták fel a szállásadók figyelmét a betartandó jogszabályi előírásokra,a fontosabb jogszabályváltozásokra,hogy a szállásadók - Papp Gábort idézve: "úgymond" képben legyenek!

Ahogy itt olvasom ez most igencsak elmaradt, mert a szobakiadók nem nagyon tudnak róla! Majd a szezon közepén kivonul a NAV és bírságol orrba-szájba! Nem fogja érdekelni az ellenőröket,hogy elmaradt a beharangozott polgármesteri figyelemfelhívás.

Persze érthető,hogy központi irányelvek alapján ezt április 6-áig nem volt szabad megtenni!

" fontosabb

" fontosabb jogszabályváltozásokra,"
Szerinte biztos nem fontos a kötelező online pénztárgép, nem fontos napi bontásban vezetni mindent, majd hetente ügyfélkapunk keresztül elküldeni a NAV-nak, - ezt a rendszeres jelentést egyetlen más vállalkozásnak, magánszemélynek nem kell elvégezni.
Hallgat róla mindenki, Manninger is megszavazta a március 1.-i a törvényváltoztatást, persze a választások előtt sunyítottak róla, el volt hallgatva, csak most derült ki, de most is lapítanak!

Ezért kellenek a

Ezért kellenek a megszorítások:
"Mintegy 13 milliárdot kaptak magyar cégek munkahelyteremtő beruházások támogatására. A legnagyobb összeg, 338 millió forint egy szerény árbevételű cégnek jutott, amelynek jelenleg egy dolgozója sincs"
"A legnagyobb támogatásnak, valamivel több mint 338 milliónak a Maxx Pont Ruházati, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. örülhetett. Az elnyert támogatás összege jelentősnek tűnik ahhoz képest is, hogy a cég 2012-ben szerény, 26 millió forintos nettó árbevételt ért el (2011-ben 66 milliós, míg 2010-ben 72 milliós bevételt), s jelenleg egyetlen bejelentett dolgozója sincs (a NAV március végi adatai szerint)"

Szóval van egy cég aki 338 milliót kap munkahely teremtésre, de egy alkalmazottja sincs, volt itt már trafik mutyi, föld mutyi, pénztár mutyi, magánpénztár mutyi, most meg támogatási mutyi. Vajon online pénztárgépe van-e?

MINDEN IGAZ, DE ...

Először a politikusoknál kellene rovancsot csinálni, de igen sürgősen, majd a lekorrumpált hivatalnokokkal folytatni és
utána lehet csesztetni a kajára sem elég, amit bevesznek szoba kiadókat kedves elvtársak! Erre van felhatalmazás,
hogy elszámoltassák az üres tarisznyával elkezdett politikusokat, akik a fejünkre nőttek és még csak köszönni sem tudnak,
mert közben milliárdosokká lettek a 25 év alatt a sok halandzsával! Megjegyzem javaslatom és ötletem nekem is lenne
még csak nem is pénzért velük kapcsolatosan, mondjuk menyjenek el dolgozni és vegyék ki részüket a munka világából ...,
mert a dumából nem lehet megélni tisztességesen! Ideje lenne a szűkebb környezetükbe rendet rakni és elgondolkodni, mert
igen csak lejáratták magukat.

Ezt a békát is lenyeletik,

Ezt a békát is lenyeletik, mint mindent eddig, a magyarnál birkább nincs és még rá is szavaznak a kizsákmányolóikra, pár nap és az a vihar is elül, egy kis morgolódás itt-ott, aztán ennyi.

Itt mindent meglehet csinálni !

Bolond egy ország ez ...

Talán ott kellene kezdeni a

Talán ott kellene kezdeni a rendrakást, hogy fél Gyenes, Vonyarc, Hévíz, Keszthely engedély nélkül adja ki nyáron a szobát, se ifa-t, se szja-t nem fizetnek, aztán ott vannak még akik albérleteket adnak ki mindenféle adószám nélkül.
Egyetértek vagy mindenkinek online kassza legyen, de ne így, hogy csak pár ágazatot szívatnak vele.
Meg mi az az őrültség, hogy napi bontásban, minden héten mindenféle adatot el kell küldeni a nav-nak

Csak várd ki a végét

Hamarosan azt is be kell jelenteni, hogy mikor kelsz és mikor fekszel!
Sőt kötelező lesz Felcsút meccsre menni és így tovább! Van itt ötlet bőven,
a 2/3 mindenre felhatalmazta a furfangos kormányt, te viszont szolga módon
végre fogod hajtani, mert a birka ilyen állat!

Sőt!

Kerüljétek a fideszes rendezvényeket, mert ha nem ti vagytok a górék, minden jelen lévőt nemzetbiztonsági átvilágítás alá vesznek, a pincérektől DNS mintát, a takarítókat "rabosítják", úgy be vannak szarva, hogy mindenkiben ellenséget látnak.

Az elmúlt 4 évben mindig

Az elmúlt 4 évben mindig azt hajtogatták, hogy az emberek felhatalmazták őket 2/3-al, lesz itt még annyi szívás a következő 4 évben, hogy belegebed az ország.
Azért akinek van főtevékenysége vagy nyugdíja és melléktevékenységként végzi a magán szálláskiadást egy két szobával, időszakosan csak a nyári szezonban egy-két hónapon keresztül, azt több mint gusztustalan pénztárgép használatára kényszeríteni.
Semmilyen más adószámos, egyéni vállalkozást nem kényszerítenek pénztárgép, heti adatközlés küldözgetésére.
Ezután kik jönnek, a piaci kofák, méhészek, asztalosok, sírkövesek, biztonsági őrök...?

Normálisak???
"kibocsátott számlák keltét, sorszámát, a vevő nevét és címét, továbbá az ellenérték adót is tartalmazó összegét, adómentesség esetén az ellenérték összegét a számla kibocsátásának keltét alapul véve," hetente ügyfélkapun keresztül jelentgetni az adóhatóságnak, semmilyen más tevékenységhez ezt nem kell elvégezni...
Hol van most Manninger, vagy PG ???

Szerintem pedig:

Ha nyugdíjas kofának is nyugtát kell adnia a 3 db tojásról és a paprikáról, tehát adóznia kell, akkor a szobakiadó is fizessen a plusz jövedelme után adót!
Miért kapnának mentességet?
Eddig az volt a gond, hogy az "IFA ellenőrök zaklatják a szobakiadókat ÁVO stílussal". Most ebből lesz kevesebb. Most a NAV ellenőrök fogják ellenőrizni, hogy a szolgáltatott adatok mennyire fedik a valóságot.
Értem én a logikátokat! "Mindenki adózzon tisztességesen, kivéve én!"
A mindenki, az mindenki!
A pénztárgép mindenkire vonatkozzon, aki kereskedelmi tevékenységet folytat. A szobakiadó, a szálláslehetőség szolgáltatásával kereskedik, tehát szálljon csak be a közösbe, ő is!

Szerintem pedig:

Egy kis hozzáfűzni való, a gondolatsorhoz:
Először is: a piaci kofa általában "kistermelő", akinek x összeg felett kell csak adóznia, amúgy vígan el van a nyugtával, és a legtöbbször nem a saját kertjében megtermelt áruval. Bizony. Láttam én már környékbeli piacon nagybaniról ömlesztett árut, de még mennyit! Az igazi, valódi nénikék pedig valóban kistermelők.

Azt írtad, hogy a pénztárgép - online- mindenkire vonatkozzon.
Nos, akkor kérdezem én, hogy pl. okáért egy fodrásznak miért is nem kell online pénztárgép? Vagy egy kozmetikusnak, vagy egy büfésnek? Jah, hogy utóbbbi csak "kitelepül"?! Ezt az új rendszert, az online gépekkel talán azért találták ki, mert éves üzemeltetésű üzletek két pénztárgépet tartottak, egyet alul a fiókban. Nos, ezekre valóban oda kellene figyelni, hiszen legtöbbször jól menő üzletekről van szó, melyek időnként bepötyögtek pár tételt, és azt vitték a könyvelőhöz.
De!
Ha már inkább a szobakiadókról írtak sokan: Mi van KÜLFÖLDI, DE ITT, EBBEN AZ ORSZÁGBAN NAGY-NAGY BIZNISZT LEBONYOLÍTÓ, KÜLFÖLDI SZOBAKIADÓKKAL? Akik itt megveszik az ingatlant, éppen kiadási szándékkal?!!! Egyre jellemzőbb!!!
Olyannyira nagyban teszik mindezt, hogy az évek során szépen elhoppolták a munkanélküli, vagy éppen sovány nyugdíjas "szobakiadóktól" a vendégeket, hiszen szolidárisak egymással szemben.
Tehát, az a véleményem, hogy nem kellene inkább azokat csesztetni, akik kb 200 eu-ból tengetve megpróbálnak plusz jövedelemre szert tenni, csak azért, hogy az átlag európai fizetést - mely kb 1700-2200 eu -, még csak meg sem közelítsék, még a szobakiadással együtt sem.
Kedves beírogató, figyeld a külföldi szomszédodat inkább, és nézd már meg, vett-e online pénztárgépet!!!!! Mert ugyebár Rómában mint a rómaiak!!!!

Félreérted, nem arról van

Félreérted, nem arról van szó, hogy nem akarnak adót fizetni, ha nekik kötelező az online pénztárgép, akkor mindenkinek az legyen, bármit is árul, ne csak pár tevékenységi kört mazsolázgassanak ki.
Illetve senki másnak nem kell heti rendszerességgel jelenteni a NAV-nak!
Akkor legyen online pénztárgépe, a kofának, az asztalosnak, festőnek, sírkövesnek, magántanárnak, taxisnak... és mindegyik minden kuncsaftjáról hetente részletesen jelentsen a NAV-nak!
Szálláskiadónak 4 példányos vendégkönyve van, amiből egy megy az önkormányzatnak, egy a NAV-nak, tehát pontosan össze tudták vetni, hogy aki szerepelt a vendégkönyvbe kapott-e számlát.

Egyetértek !

Legyen pénztárgépe a lefizetett hivatalnoknak és politikusnak is ... ! Legyenek csak bekötve ők is a NAV-hoz, hogy megtisztuljon
az Magyarország a sunnyogóktól!

Elfogyott a 3 ezer milliárdos

nyugdíj-kasszából kilopott pénz, most mindenkit megfosatnak majd. Aki nem szavazott rájuk, azt nem éri váratlanul a további b@sztatás, aki meg rájuk szavazott, az csak magát hibáztassa. Így aztán fideszre szavazók frusztrált tömegei fognak gólyafosként kóvályogni és befelé sírni, szitkozódni, de megérdemlik...

//Félreérted, nem arról

//Félreérted, nem arról van szó!!!//
Még,hogy nem akarnak adót fizetni! Ez olyan csúsztatás amilyet csak olyan tudatlan ember mond mint amilyen nagy általánosságban azon kevesek akik nagyon meg vannak fizetve (pl: politikus). Ilyen alapon minden egyes vállalkozás(építő ipar,piaci szereplő akár kéményseprő,lakatos,utcaseprő,de akár te is pénztárgépet kell,hogy használjál ha van valami használt bútor,akár gépek,autó stb. ha bármilyen bevételed származik ADÓT vagyunk kötelesek fizetni!!!
EZ NEM NORMÁLIS!!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel