Fidesz pártberuházásként új luxusszálloda épült Vonyarcvashegyen

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Fidesz vonyarcvashegyi szállodája

Napkollektoros és hőszivattyús energiaellátású négycsillagos hotel nyílt Vonyarcvashegyen, a műemléki védettségű Helikon Tavernához kapcsolódó beruházásként.

A nyugat-balatoni térség legújabb, négycsillagos szállodája Fideszes pártpénzek és apró részben európai uniós forrásból megépült Zenit Hotel Balaton. A fejlesztés révén a Helikon Taverna fogadóval együtt egy étteremmel, muzeális értékű borospincével, konferencia- és wellness központtal rendelkező, egyedülálló balatoni panorámát kínáló szálloda együttes jött létre három ütemben.

A munkálatok első részeként 2007 szeptemberében felújították és korszerűsítették a műemléki védettségű éttermet és apartman házat. A turisztikai fogadóképesség javítása és a férőhelybővítés eredményeképpen a Keszthelytől néhány kilométerre fekvő Helikon Taverna besorolása háromcsillagos lett, és bővült egy 130 fős konferenciateremmel is.

A mintegy félmilliárd forint összköltségű, Fideszes pártpénzek mellé immár európai uniós támogatást is bevonó második ütem célja volt a panzió további bővítése és négycsillagos szállóvá fejlesztése. Az új épületben összesen 35 szoba, köztük családi, összenyitható szobák, lakosztályok, valamint egy tágas wellness részleg kapott helyet medencével, gyermekmedencével, jacuzzival, szaunákkal, valamint kezelőhelyiségekkel. A szobákba fali hűtő-fűtő rendszereket építettek, így klímaberendezés nélkül is télen-nyáron megfelelő hőmérsékletet tudnak biztosítani. Az épületet a fogyatékkal élők számára akadálymentesen alakították ki.

A bővítéssel párhuzamos harmadik ütemben - melynél a lopott pártpénzek mellé ez alkalommal a Környezet és Energia Operatív Program nyertes pályázatát vonták be - immár napkollektoros és hőszivattyús rendszerek beépítésével biztosították a hotel energetikai rendszerének kialakítását, energiatakarékos üzemeltetését és zöld energiával történő ellátását.

A környezetbarát szálloda építése révén nemcsak a megújuló energiahordozó felhasználása növekszik a régióban, hanem csökken az üvegházhatású gázok kibocsátásának mennyisége is, évente 27 tonnával. Ezzel együtt gazdaságosabbá válik a használati meleg víz, a fűtés biztosítása, valamint az uszoda vizének fűtése, megfelelő hőtartása télen és a nyári időszakban egyaránt.

Ha

erdő lenne a helyen még kevesebb lenne a káros anyag kibocsájtás! Mi volt eddig a helyén ami 27 tonnával több üvegházhatású gázt bocsájtott ki? Hogy is van ez? A felhasznált építőanyagok előállitásánál, és szállításánál keletkezett káros anyagokkal mi a helyzet? Ez is benne van ebben a statisztikában?

Fityeszék megint homorítottak egy jó nagyot!

Rudolf János képe

Pénzért kérlek

Pénzért kérlek bármit!
Néha nem is igazán tudom, hogy pontosan a Fideszt mi is különböztetné meg mondjuk az MSZP-től.. Olyanok mint a TV2 meg az RTL. Látszólag versenyeznek közben meg tökugyanabban az időpontban tökugyanazat adják..
Talán csak annyi, hogy az MSZP-sek voltak kisdobosok is így megtanultak viselkedni is?
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Én is

mindig azt hirdettem, hogy az egyik kutya a másik eb! Pontosan ezért nem tudok egyikkel sem egyetérteni!

Rudolf János képe

Na oké, de ha én is, te is

Na oké, de ha én is, te is úriemberek vagyunk, ki feji meg a tehenet?
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Ja, ez egyszerű!

Fejje meg aki tejet iszik! Egyébként a legjobb, ha azt is bérmunkában, valamelyik balekkal megcsináltatjuk. Úgy is rengeteg van olyan aki minimálbérért is elmegy gürizni! Miért kapjanak akkor többet!?

Ezt a "bocit" meg majd én vállalom.... ;-)

tehénke?

Tartalom átvétel Tartalom átvétel