Gyenesdiás 1,7 hektáros parti sávot ad el német befektetőnek

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Gyenesdiási hotel terv

Amellett, hogy új vendégkör érkezhet a Balaton-parti településre, Gyenesdiás hosszú távú fejlesztéseit is megalapozhatja a tervezett hotel, mely körülbelül 8,5 milliárd forint értékű beruházással készülhet. Nyitására várhatóan 2013 második felében kerülhet sor, s az új hotel nem csak Gyenesdiás számára jelentene előnyöket, meghosszabbíthatná a szezont, s a sármelléki repülőtér forgalmát is növelhetné.

- A négy- vagy ötcsillagos szálloda építésével kapcsolatos szándéknyilatkozatokat már aláírtuk, a dokumentációk jelenleg az Országos Tervtanács jóváhagyására várnak. Eredmény várhatóan júliusban, legkésőbb augusztusban várható - mondta érdeklődésünkre Gál Lajos, a nagyközség polgármestere, akitől megtudtuk: a hotel beruházója német, helyben és Svájcban több szállodával, illetve szórakoztatóparkkal is rendelkezik. Hazánkban a gyenesdiási lesz az első beruházása.
- A tervek szerint az önkormányzat eladja a tulajdonában lévő, a Balaton-part mentén fekvő 1,7 hektáros területet, parti sávot a befektető társaságnak - folytatta. - A rendezési tervünkben már szerepel, a tisztítását elvégeztük. Az árról egyelőre annyit, hogy az összegből lehetne finanszírozni a település hosszú távú fejlesztési terveit. A hotelberuházás egyébként körülbelül 8,5 milliárd forint értékű. A területekre visszatérve hozzá kell tennem, hogy kétszer fél hektáros részt pedig bérbe adnánk, azokon wellness és vízparti attrakciók kapnának helyet.

A beruházás megvalósulása egyébként némi anyagi áldozattal is jár, a jelenlegi csónakkikötőt ugyanis más helyen kell majd felépíteni. A létesítmény költözése ugyanakkor nem jelent visszalépést, sokkal inkább fejlesztéseket, s több vendéget hoz majd.

- Nem egyszerű „csónak- tároló”, hanem 100-110 férőhelyes kishajó-kikötő szerepel a tervekben. Ez egyértelműen előrelépés. A végleges szerződést várhatóan év végén kötjük meg a beruházóval, majd indulhat az építkezés, mely mintegy két évig tart. A hotel melynek nyitására várhatóan 2013 második felében kerülhet sor egyébként illeszkedik a Balaton-parti sáv rendezési terveibe, s rendkívül fontos szempont: a természet közeli állapotokat maximálisan tiszteletben tartjuk minden tekintetben. A hotel mintegy kettőszázötven szobás lesz, s nyolcvan-száz új munkahelyet teremthet. Arról nem is beszélve, hogy az iparűzési adóból jelentős összeg folyik be az önkormányzat kasszájába.
Gál Lajost arról is kérdeztük, vajon a település szállásadóinak jelent-e konkurenciát az új hotel. Azt válaszolta, egyáltalán nem, hiszen szolgáltatások tekintetében teljesen mást nyújt, mint a helyi szállások, panziók.
- Gyenesdiáson mindenki nagy várakozással, reményekkel tekint a beruházás elé. Tisztában van vele mindenki, hogy a hotel működése hosszú távon jelentős hasznot, ismertséget, az eddiginél jóval nagyobb vendégkört jelenthet a település számára.
Az új hotel nem csak Gyenesdiás számára jelentene előnyöket, meghosszabbíthatná a szezont, s a sármelléki repülőtér forgalmát is növelhetné. A nagyközség készül, hogy minél több turisztikai attrakciót nyújtson, ennek reményében épül meg idén az első balatoni halpiac is.

poresz56 képe

Gyenesdiás 1,7 hektáros parti sávot ad el német befektetőnek

Egyetlen szépséghibája van ennek ma a parlamentben Orbán Viktor kinyilatkozta a Magyar föld külföldieknek nem eladó!
Ahol bemutatásra került e szállod a értékesíteni szánt projektje /horgászgyülés/ ott száz ember elött az alábbi kérdések is megválaszolatlanok maradtak.

Nyílt levél az egyesület vezetőségének, és Gyenesdiás Képviselőinek.

Amit a közgyűlésen kérdésként feltenni nem lehetett.

Polgármester tájékoztatója.

1./ Tervezett ötcsillagos szálloda ingatlana Német befektetővel hány milliárd Ft-ért került kiajánlásra?

2./Horgászegyesület hogyan lesz kártalanítva a mostani horgásztanya
páratlan értékének elvesztése kapcsán? /30 millióból/

Vezetőség beszámolója.

1./ Milyen nyilvántartás alapján küldték ki a meghívókat, a tértivevényes, és ajánlott leveleket?

2./Milyen valós értéket képvisel 1 horgászhely a Diási kikötőben?

3./Honlapról miért nem lehet letölteni az alapszabályt, közhasznú szervezetként a tényleges elszámolást 5 évre visszamenőleg.

4./ Hogyan számolják el a felajánlásokat,nem csak pénzben kifejezhető szolgáltatásokat,Önkormányzati dolgozók munkáját.
www.porkolabgyorgy.hu

Nagyon szép objektum!

Most már csak fizetöképes vendéget kell szerveznie a német befektetönek!! Ez lesz a húzosabb, mert itthon az árak nagyon elszaladtak....., s mi nem nagyon értünk hozzá, ahogy a folyamatosan csökkenö turizmus bevételein is látszik!

Nagyon praktikusan a cikk irója végig feltételes módban irta a cikket:
...új vendégkör érkezhet..., mely körülbelül 8,5 milliárd forint értékű beruházással készülhet.... Nyitására várhatóan 2013 második felében kerülhet sor... Az árról egyelőre annyit, hogy az összegből lehetne finanszírozni.....hogy kétszer fél hektáros részt pedig bérbe adnánk, azokon wellness és vízparti attrakciók kapnának helyet...........Az új hotel nem csak Gyenesdiás számára jelentene előnyöket, meghosszabbíthatná a szezont, s a sármelléki repülőtér forgalmát is növelhetné.

Milyen szezont hosszabbitana is meg? Tavaj
még szezonban sem volt elég vendég! Igy akkor
hosszabban nem lenne turista?

Csak semmi konkrétum gyerekek! Nehogy valaki, valamit igérjen, aztán amolyan "kormánymódi" helyzet alakuljon ki, igérünk, igérünk, aztán majd a választó úgy is Alsheimer-ben szenved...., s reméljük mindent elfelejt!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel