A hévízi ingatlanokat felvásárolják az oroszok?

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

A száraz tények ezt a következőképpen árnyalják: a KSH 2010-ben 109, 2011-ben 148, 2012-ben pedig 155 eladott hévízi ingatlanról tud összesen. A Zala megyei kormányhivatal adatai szerint orosz állampolgárságú vevők kezébe 2011-ben 51, 2012-ben 76, 2013-ban pedig 19 hévízi ingatlan került. Vagyis 2011-ben és 2012-ben minden második üzlet tényleg orosz vevővel köttetett a fürdővárosban.

Hévíz mellett a szomszédos településeken is megjelentek az orosz vásárlók, összességében azonban közel sem akkora a súlyuk, mint a gyógytó körül. Zala megyében maga a tranzakciószám nagyjából stagnáló, 2010-ben 2099, 2011-ben 2214, 2012-ben pedig összesen 2058 ingatlan cserélt gazdát, melyekből 2011-ben 134, 2012-ben 171 ingatlannak volt orosz a vevője. 2013. április végéig 56 ingatlant szereztek meg orosz állampolgárok. Az EU-n kívüli külföldiek által megvásárolt ingatlanok száma összesen − az oroszokkal együtt − Zala megyében a következőképpen alakult: 2011-ben 162, 2012-ben 194, 2013. április végéig pedig 65 darab ingatlan vevője volt határon túli.

Az elkelt ingatlanok túlnyomó része lakás − jellemzően garázzsal együtt −, az üdülők, telkek, egyéb ingatlanok száma elenyésző. Igaz, 2013-ban az üdülők részesedése 15 százalék körülire növekedett. A tapasztalatok szerint az oroszok a jó minőségű, korszerű-újszerű ingatlanok iránt érdeklődnek, sokszor a berendezéssel együtt vásárolják meg azokat.

A tranzakciók árairól annyit közölt a Zala megyei kormányhivatal, hogy Hévízen a lakóházakat 100−350 ezer euró, a lakásokat 40−100 ezer euró között vásárolták. Keszthelyen a lakások ára 30−100 ezer euró között ingadozott, de a tendencia az emelkedés. Gyenesdiáson 250 ezer eurós lakóház cserélt gazdát, Zalakaroson 65 és 75 ezer eurós üdülő talált vevőre, Zalacsányban üdülőt mintegy 73, lakóházat pedig 100 ezer euróért adtak el.


Zala megyei ingatlanszerzők állampolgárság szerinti megoszlása: 2011 − orosz 177, ukrán 27, amerikai 4, kínai 3, török 1, grúz 1, belorusz 1, moldáv 1 2012 − orosz 218, ukrán 29, szerb 2, koszovói 1, Seychelle-szigeteki 1, kanadai 1, új-zélandi 1, amerikai 1, kazah 2, szír 1 2013 eddig eltelt időszaka− orosz 69, ukrán 12, amerikai 2, horvát 1, koszovói 1

Közmeghallgatás....

A címmel ellentétes a tartalom! Olvasd el és gondolkodj el a beírásokon mielőtt elindulsz a mai Papp Gáborék utolsó közmeghallgatására!

Nem bánod meg!

Azt gondolod, hogy ....

.... ezzel a beírással eltünteted azt a szemétséget, amit a hévizi polgármester és korrupt csapata az Aquamarin kapcsán akar a város értékeivel csinálni?

Mivel nincsenek ész érveid, azt gondolod, hogy ezzel "eltüntetheted" a bandád gyalázatát...?

Nagy-Britannia korlátozni akarja a bevándorlást

A brit belügyminiszter szerint Nagy-Britannia a személyek szabad mozgását szabályozó EU-előírások módosítását akarja.
Theresa May a BBC beszámolója szerint az uniós tagállamok igazságügyi és belügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán veti fel hivatalosan a brit kormány szabálymódosítási igényét, azzal az indokkal, hogy a korlátozás nélküli munkapiaci hozzáférés nem eredményezhet "tömeges vándorlást".

A brüsszeli beszédét ismertető előzetes közleményében Theresa May felteszi azt a kérdést, hogy a tagállamok kormányainak miért nincs lehetőségük határt szabni a bevándorlásnak, ha az meghalad egy meghatározott szintet.
A brit belügyminiszter közölte: a brüsszeli tanácskozáson egyértelművé akarja tenni, hogy London szerint meg kell változtatni az unión belüli szabad munkaerőmozgás szabályozásának módját.

May szerint a jövőbeni csatlakozási szerződéseknek lehetővé kell tenniük, hogy a tagállamok lassíthassák a hozzáférést munkapiacukhoz, egészen addig, amíg nem biztosak abban, hogy e hozzáférés nem vezet tömeges migrációhoz.

A BBC ugyanakkor név nélkül idéz egy kelet-európai EU-diplomatát, aki szerint senki nem fogadná el, hogy egyes tagországok polgárait másodosztályú EU-polgárokként kezeljék.

Nagy-Britanniában - főleg a román és a bolgár állampolgárokkal szembeni korlátozások januári lejártának közeledtével - egyre fajsúlyosabb belpolitikai vitatémává válik az uniós társállamokból érkezők bevándorlásának szabályozása.

A kormányzó brit Konzervatív Párt számos képviselője aláírt egy törvénymódosító indítványt, amely a román és a bolgár munkavállalókkal szembeni korlátozások további ötéves, egyoldalú meghosszabbítását célozza.

A Downing Street jelezte, hogy az EU-előírások miatt a brit kormánynak erre nincs lehetősége. David Cameron miniszterelnök azonban a minap a Financial Timesnak írt cikkében bejelentette, hogy a brit kormány jelentősen szigorítja a külföldi EU-munkavállalók szociális ellátásának szabályait.

Jé...

szar az amikor kiderül, hogy máshol is van idegen gyűlölet:))

Nagy-Britannia.....

És Anyukád jól érzi magát?Légyci irgyá róla.

Bátorság?

Javaslom Papp Gábornak és díszes tányérnyalóinak, ha annyira biztosak a dolgukban és mivel nagy önkormányzati vagyon elherdálásáról szól a döntésük a saját maguk, meg a választóik megnyugtatására határozzanak el egy népszavazást és ha ott megerősíti őket abban a lakosság, hogy eladják, akkor utána már nem vethet senki semmit a szemükre.

Mert ugye Papp Gábor elmondta,hogy kiérték jogászok, közgazdászok, ingatlanbecslők, a vételben érdekeltek véleményét jó pénzért, de a legfőképpen érdekelteket, Hévíz város lakosságát elfelejtették megkérdezni, pedig ők ingyen válaszoltak és válaszolnának arra, hogy...

...egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat tulajdonában álló AQUMARIN Szállodaipari Kft-t a jelenleg regnáló képviselőtestület értékesítse?....

igen nem

....egyetért-e Ön azzal, hogy az AQUAMARIN Szállodaipari Kft-t a jelenleg regnáló Képviselőtestület úgy értékesítse, hogy nem határozza meg azt a konkrétan megnevezett célt, amire ezt az összeget fordítani akarja....

igen nem

....egyetért-e Ön azzal, hogy az AQUAMARIN szállodaipari Kft eladásából származó pénzt másik vállalkozás - kiemelten a Repülőtér - veszteségeinek finanszírozására fordíthatja...

igen nem

.....Tiltakozik-e Ön az ellen, hogy a saját gyógyvizes kút kikerüljön az Önkormányzat tulajdonából...

igen nem

.... egyetért-e Ön azzal, hogy az AQUAMARIN Szállodapari Kft átalakuljon és a szállodai tevékenység visszaszorítása mellett a területen a lakossági igényeket is kielégítő uszoda, strand, egyéb szabadidős tevékenységre alkalmas önkormányzati vállalkozás működjön tovább a saját vízvételi lehetőség kiaknázásával....

igen nem

Természetesen ehhez korrekten kellene a megválasztóikat is tájékoztatni és nem fű
alatt,titokban tartani holmi üzleti titkokra, meg miegyebekre hivatkozással!

Ha ezt a lépést nem teszik meg, joggal merül fel a mutyi feltételezése, hisz ez a kikiáltási ár még a Hévízen általánosan elfogadott telekárat sem éri el! Nem beszélve azt a pénzben kifejezhetetlen értéket,amit a saját gyógyvízeskút képvisel!

Ha ezekben az emberekben,akik most el akarnak pazarolni ekkora értéket maradt még egy minimális becsület, akkor mielőtt aláírják az adásvételi szerződést a saját maguk lelkiismerete és az őket megválasztó hévizi polgárok megnyugtatása végett kiérik a lakosság véleményét!
És van-e merszük kikérni a lakosság véleményét?
Ha nem, akkor egy gyáva,korrupt banda,akik lefekszenek valakinek... de kinek?

Én nem értek a politikához,

de tényleg nincs senki, aki igen? és az élére tudna állni egy ilyen népszavazási kezdeményezésnek.
Megengeded, hogy a hozzászólásodban írt kérdéseket - és csak azokat - mint javaslatokat elküldjem egy-két helyre, ahol esetleg érdemben tehetnének valamit?

Hogyne! Természetesen!

Nyilvános ez a fórum és reméljük azok is olvassák és értenek belőle akiknek olvasniuk és érteniük kellene!

Népszavazás?

Ha valamelyik képviselőben maradt volna egy minimális tisztesség, akkor ő állna egy ilyen kezdeményezés élére!

De mindegyik le lehet kötelezve nem mernek a bandavezér ellen sem szólni, sem lépni?!

Füzesiné lánya jól keres az önkormányzati megrendelésű tervezésekkel a GAMESZ-nál, a Gelencsérek a sport-utcai parkolóval,a Rózsakerttel elköteleződtek,a Kepli még mindig egy szürke ügyintéző lenne a sok között Keszthelyen, Fisli urat nem értem, Naszádos meg ezek szerint fél...

Kissé keverednek a dolgok.

Kissé keverednek a dolgok. Az eladást a Füzesiné, Fisli, Naszádos hármas nem szavazta meg. A novemberi ülésen az ajánlati felhívásról szavaztak, ott már csak a Naszádos szavazott nemmel.

Akkor?

És? Mi az eredmény?
Ha az általad említett emberek egy kicsit is gerincesek, kitartanak a saját elveik mellett, akkor nemmel szavaznak ismét, majd minden eszközt bevetnek azért - mondjuk egy népszavazási kezdeményezéssel - hogy meghiúsuljon ez az eladás!

Vagy ezt már nem merik meglépni, lefeküdtek?

"Bátorság?"

Ezeknél az a "bátorság",hogy szembe merjenek nézni a kenyéradó gazdáikkal,az őket hatalomba juttató helyi lakossággal,ismeretlen fogalom!

ANNYIRA GY Á V Á K, HOGY HÉTKÖZNAP DÉLUTÁN 4-RE TESZIK A FALUGYŰLÉST, MERT NAGYON JÓL TUDJÁK, HOGY EZ AZ IDŐPONT AZ, AMIKOR LEGFELJEBB A NYUGDÍJASOK ÉS A MUNKANÉLKÜLIEK TUDNAK AZON RÉSZT VENNI, TEHÁT NEM KELL SOK-SOK KELLEMETLEN KÉRDÉSTŐL,FELVETÉSTŐL TARTANIUK.

VAGY ANNYIRA SÖTÉTEK,HOGY NEM TUDJÁK,HOGY ÉPPEN A HÉTKÖZNAP DÉLUTÁN 4 ÓRA KÖRÜLI IDŐSZAK AZ AZ IDŐSZAK, AMIKOR LEGTÖBBEN MÉG A MUNKAHELYÜKÖN VANNAK, VAGY ÉPPEN VÉGE A MUNKAIDEJÜKNEK és ÉPPEN ISKOLÁBÓL,ÓVODÁBÓL,BÖLCSIBŐL VISZIK HAZA A GYEREKEIKET.

Nincs idejük mondjuk szombat délután 2-re, 3-ra, 4-re tenni a közmeghallgatást, hogy az az legyen, aminek annak idején a döntéshozók megálmodták?

te kis buzi

amikor Vértes apád a mostani Tempo helyét eladta a kiírás szerint a parkolótól északra 300 méterre egylégterű élelmiszer bevásárló helynek melyhez az utat és közművet (métere egy millió forint) és ez helyett rányitott a parkolóra és kétszintes üzletekkel telerakott épület lett -amit azóta sem tudnak kiadni -remélem majd e mauzóleum alá temetik - akkor miért nem ajvékoltál te kis görény "választópolgár" ???

Viccelsz-e,

vagy tényleg ilyen borzasztó sötét vagy? Mi köze egymáshoz a két dolognak? Itt most arról van szó, hogy eladnak egy olyan lehetőséget, ami ujrateremtése lehetetlen. A hévizi forrást megfúrni soha senki nem lesz többet jogosult - legalábbis remélem. A forrásvíz egyenesen jön a medencékbe, a héviziek képletes áron gyógyulhatnak, sportolhatnak. Ilyen Budapesten sincs. Nem érted, hogy ez baromi nagy dolog? Büszkének kellene legyél rá, hogy van Neked ilyened. Ha nem használod, az persze a Te bajod. Okosabb persze nem leszel tőle, de egészségileg mindenképpen használ, és ne felejtsd el, ha elég szerencsés vagy, Te is megéled a statisztikai életévedet és egyáltalán nem lesz mindegy, hogy milyen állapotban.

Úgy látszik ez fájó pont volt nektek! Talált, süllyed, de előtte

még mocskolódsz egyet.
Rögtön elővetted az alpári, bunkó stílusodat, "te kis buzi". Miért nem lehet észérvekkel elmagyarázni nekünk, hogy miért is akkora buli az Aquamarint eladni és miért is jó ez a hévízieknek? Ja, hogy nem tudod!? Mutyi van mögötte, amihez szerinted, "te kis buzi" nekünk semmi közünk? Na ezzel árultad el, hogy ez az ügylet nagyon bűzlik! Csakhogy mi következetesek vagyunk és lázadozunk most is, mint ahogy akkor is lázadoztunk (veled együtt "te kis buzi"), amikor a Vértes csinálta a mutyikat, (mellesleg emiatt kerülhetett a Gáborod a székébe "te kis buzi"). Csak "te kis buzi" ezt már elfelejtetted. Akkor tiltakoztatok és ígérgettétek, hogy ti majd másképp csináljátok, aztán amikor még nagyobb disznóságokat csináltok akkor az előddel védekeztek... Szerinted, "te kis buzi" ez rendben van így?

Te mit látsz a tükörben reggelente? A gyerekeidnek/szüleidnek ezt hogy magyarázod majd meg? Őket is lebuzizod, amikor kellemetlen kérdéseket tesznek fel?

Értelmes jogos álláspont !

Igazságos érvelés! Fogalmazás ötös és egyben ütős, amivel teljesen egyetértek!
A képviselőség egy közösség szolgálatát jelenti, éppen ezért érthetetlen az, hogy
mi indokolja a titkolózást azok elől, akik őket megválasztották! Furcsa felfogása
ez a fajta hozzáállás a demokráciának úgy gondoljuk nagyon sokan, tisztelt képviselő
hölgyek és urak! Amennyiben tiszta lapokkal játszanak, mi indokolja a titkolózást
pontosan azokkal szemben, akik bizalmat szavaztak önöknek! Álljanak ki a nyilvánosság
elé és tárják a lakosság felé az érveket, hogy mi indokolja az értékesítést!
Amennyiben tiszta minden, akkor nincs mitől tartani, de zárt üléssel a nyilvánosság
kizárásával dönteni etikátlan viselkedés és egyben sportszerűtlen eljárás, amivel súlyosan
visszaélnek a választói bizalommal!

Te kis görény, buzi.. (csakhogy a szinteden maradjak)!

A különbség az, hogy az a terület akkor egy dzsungel volt a város szélén. Nem pedig egy belvárosi saját termálkúttal rendelkező tradicionális belvárosi működő szálloda, ami még a mai napig is hoz és nem visz!

De még ha igazad is lenne Vértes apád eladásával kapcsolatban, akkor ez feljogosítja a mostaniakat,hogy ugyanúgy //:szerinted:// etikátlanul cselekedjenek?
Ezeknek nem éppen különbül kellene cselekedniük?
Ha az akkor nem tetszett neked, ez ekkor miért tetszik Neked? Ha érted egyáltalán,hogy mit kérdezek?

Egyébként a két területet,a két eladást nem is lehet összehasonlítani. De ez számodra már magas labda!

nekem egyikse tetszik

meg az se ha vki hatásvadász módon úgy kezdi a mondandóját, hogy hévizi választópolgárok. Most a választások előtt jut ez eszébe , a falugyűléseken meg kussolni tetszenek. Netszamuráj kis buznyákok!!!

Kiszólt a gödörből a lyuk?

Te is hallgattál eddig az összes falugyűlésen mint szar a fűben!

re

miért nem írod alá, te abortuszmaradék?
JA! A kettős mérce, már értem!!!

re....

kiszólt a gödörből a lyuk.... a kettős mérce!? A Te neved?..... no látod, akkor meg mit dumálsz?

A válasz

nem, nem, nem, igen, igen,! Tessék figyelembe venni!
Egy hévízi választópolgár

Egyetértek !

Korrekt az írás!

...

Naés?

Köszönöm!

Köszönöm! Pálfiné

Egyetértek.....

Sajnos nagyon kevés Hévizinek van tudomása az eladási szándékról,mire tudomásukra jut,akkor már csak a kész tényeket ismerhetik meg.Sajnálatos,hogy a KÉPVISELŐK-nek nevezet szavazógépek csak enyire értékelik az őket ide juttató szavazókat,hogy mernek a lakosság szemébe nézni?MÉG NEM KÉSŐ,A NÉGY ÉV ALATT EGYSZER MEGTALÁLHATNÁK A NEM GOMBOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lehet,hogy nincs is ilyen gomb?A négy év alatt még EGYSZER SEM TALÁLTÁK MEG,MINDI MINDENBE CSAK JÓL DÖNTÖTTEK!

Hévízen vágatta le a lábát az orosz nő!

A 21 éves orosz lány csak azért amputáltatta a lábát, hogy Hévízen magassarkút vehessen fel a kezelések idején!

Az orosz Marija rendellenességgel született, így soha életében nem viselhetett magassarkú cipőt. Mikor részt vett a szalagavatóján, őrületesen féltékeny volt a többi lányra, amiért ők szebbnél szebb cipellőkben táncolhattak.

Mint sok más orosz lány, Marija is arról álmodozott, hogy a divatszakmában fog elhelyezkedni, viszont úgy tűnt, hogy a lába miatt soha nem fog valóra válni az álma, de ekkor jött a lehetőség: Hévízen megoldják a problémát.

" Amikor azt mondták, hogy soha nem tudok majd magassarkút hordani úgy éreztem, hogy a lelkem egy rész elpusztult. Amikor egy specialista elmondta, hogy lenne egy lehetőségem, nagyon megörültem. Az orvos azt mondta, hogy le kell amputálni a lábam, és akkor valóra válthatom az álmaim. Ezt az ötletet nem tudtam kiverni a fejemből. Anyának is elmondtam természetesen, aki majdnem szívinfarktust kapott"

- mondta nevetve a lány.

Marija sokáig gondolkodott a dolgon, és végül a műláb mellett döntött és Hévízre utazott repülővel. Kiválasztották a legközelebbi időpontot az orvossal, és tegnap végrehajtották a műtétet.

" Mikor megláttam, egy kicsit megijedtem. Azért sok idő kellett hozzá, amíg hozzászokok, hogy ez már nem az én lábam. Mikor már profin jártam, Keszthelyen és Hévízen beszereztem néhány szép cipőt és megtanultam járni bennük. Úgy érzem, hogy ez a része nagyon gyorsan ment"

- tette hozzá Marija.

Szerencsére, bár nem a legtermészetesebb módon, de Hévízen Marija, az orosz lány álmai valóra vált! A fiatal hölgy levágott lábát felajánlotta jótékony célra, amelyet a város köszönettel átvett.

... és akarta magát...

.. utókezeltetni az AQUAMARIN szállodában, de nem lehetett, mert azt eladták!

majd felébredtél

mert beleért a kezed az ágytálba és akkor döbbentél rá a szomorú valóságra, hogy be is szartál.

No ez jellemző rátok!

Ilyen baromságokkal akarjátok elbagatellizálni azt a gyalázatos tettet, amit Papp Gáborék terveznek elkövetni!

No ez jellemző.....

a Héviziekre,veletek és a hátatok mögőtt,azt és úgy tesznek,amit a saját érdekük kiván.A ti véleményeteket leszarják,mivel eddig semilyen tiltakozásotok /hivatalossan nem volt.Tudjátok a BIRKÁKKAL azt tesznek amit akarnak./a birkát mikor leölik mégcsak nem is béget/

A hülyeségnek nincs határa !

A dilettánsok csak eladni és felélni tudnak! Sajnos fogalmuk sincs mekkora kárt
tesznek a jövőt illetően! Úgy gondolják, hogy egyszer pozícióhoz jutottak, akkor
mindent megtehetnek felelősség nélkül? Nagyon tévednek, mert mindennek vége lesz
egyszer, így az ő királyságuknak is! Akkor viszont számot kell adni minden elkövetett
cselekményért! Felhívnám erre a figyelmüket a döntést hozóknak, még mielőtt aláírnák
a szerződést! Eladni könnyű és felélni is könnyű, de megszerezni valamit viszont
igen csak nehéz és kínkeserves dolog! Több bölcsességet és kevesebb könnyelműséget,
mert böjt lesz a vége ...! 2014-04-06

Ha az ingatlanokat

eladja valaki, ezzel pénzre tesz szert, amit ismét invesztálhat! Mivel az ingatlanok nem vihetők ki az országból így a vagyon gyakorlatilag itthon marad! Az új tulajdonosok hoznak pénzt, ha itt élnek. Ha meg kiadják, akkor ismét a környék profitál ebből! Egy kicsit több racionalizmust! Aki sülyos milliókért már tulajdonosa volt egy ingatlannak az nem olyan felelőtlen, hogy amit most pénzzé tett, azt teljesen felélje**. Hiába van neked 5 házad ez halott tőke amíg nem csinálsz belőle pénzt! S még egy. megfeletkeztél a profitról, a nyereségről! Hozzászólásod úgy hangzik, mint azoké akik 30 év alatt sem tudták kifizetni azt amiben laknak! (Az ilyen béreljen és ne vegyen ingatlant.)

(Pont most van butorozott garzon lakás 28000/hóért a hirdetések rovatban!
Lehet még bagóért is lakni, nem kell a bankokkal közösködni!)

** Egyébkén miért ne élje fel! Te sem vagy halhatatlan. Egyszer élünk ebben a rohadt világban, hát ljük végig életünket és ne hagyjunk semmit az utókorra! Ha meghaltál semmi sem marad utánad! 20 év múlva azt sem fogják tudni hol hantoltak el. 50 év múlva meg szántó lesz a sírodon ha csak nem hivnak Picassonak vagy Leonardo da Vicinek! Ezért aztán mindent el kell adni ami eladható!

Igazad van !

Adja el a polgármester a saját tulajdonát és élje fel, vagy utazza el, mivel ahhoz
semmi közöm, viszont a város (nép) vagyonával csak úgy sáfárkodhat, hogy megszavaztatja
a lakossággal, mivel arra nincs felhatalmazva, hogy azt adjon el, amit csak akar és
azt vegyen, amit csak akar, lásd reptér, mert meghaladja a képességét a "CSODA GYEREKNEK"!
Ennyi erővel a Pálinkás fogja magát és eladja holnap a Festetics kastélyt, mert kell a
pénz valami másra, amit éppen kigondol és jónak lát magának!
Az a legnagyobb baj, hogy ezeknek a "tehetségeknek" fogalmuk sincs arról, mit jelent a
vagyonnal való gazdálkodás, egyrészt azért nem, mert nem tanulták, másrészt fel sem
tudják fogni, annak az értékét, amivel játszadoznak és kísérletezgetnek! Minden, amit
eddig csináltak azt felélték és elherdálták! Mondjak példát? Minden nap ingyen koncert
súlyos milliókért és és és ...! Te megcsinálnád a sajátodból ember? Mindenki szórakozzon
a saját pénzén, de ne a másén, érted ...? Én téged adnálak el, csupán az a baj, egy petákot
sem érsz ennyi ésszel ...!

Ha nem tetszik

hogy azzal a közös tulajdonnal kereskedjen ami az övé (is), akkor nem kell az ilyet megválasztani, vagy le kell váltani!
Miért nem teszed?
Megválasztottátok, ez azt jelenti, hogy megbíztatok benne.
Hát most egyétek a levesét! A hülyékkel így kell bánni!

Egy birka nem csinál nyarat !

Én már régen elzavartam volna a halál f....ra és még egy kettőt nem csak Hévízen ...!
Azt gondolja mindegyik gyökér politikus, hogy mindenhez értenek és ők a legokosabbak,
pedig olyanok ,mint a pásztor ember f..ka! Olyan sötétek ...! Kártékony élősködők!
Utálom az összeset kivétel nélkül! Az megy el politizálni, aki utál és nem is akar
dolgozni! Amennyiben munkájából kellene megélnie, már régen halottak lennének!
Ezekre szavazni? Essen le a kezem, ha behúzok egy X-et!

Adja is el!

Miért ne adhatná el? A Festetics Kastély már el van adva és állítólag a bevételen vett egy méregdrága kutyát, aki most a parkban szabadon rohangál! Ez felháborító!
Egyébként meg fel van hatalmazva a polgármester úr, hogy bármit eladjon, amit a testület megszavaz. Neked ehhez semmi közöd! És egy fürdővárosnak kellenek a koncertek, tényleg kár, hogy nem minden nap. Mivel fizetős koncertre nem tölthető fel a stadion, ingyenkoncertek kellenek, hogy ne maradj ekkora paraszt, mint amilyen most vagy. Kár, hogy nincs ingyenmozi.
Úgy tudom, hogy a kutya majd 2 milliárdot ér. Valami nagyon ritka fajta.
Keszthely még se nyöszörög, hogy egy kutya lett a kastélyból! Csak a Hévizieknek van bajuk mindennel????

Forduljál sűrgősen a kezelőorvosodhoz, igaz már késő !

E L M E B E T E G ... ! Te is egy ritka állat fajta lehetsz! Anyád nem pórázon sétáltat?

Te tudod miről írt az előtted szóló?

Te csak add el ezen az elven a sajátodat... de Hévíz vagyonával ne nagyvonalúskodj!

Te érted is amit ideírtál!?
Az ilyen felfogású barmok miatt tart itt ez az ország, ahol tart! Az elődök gyarapították a város vagyonát, ezek a felelőtlen fiatal gátlástalan bagázs meg két kézzel szórja ki az ablakon és kótyavetyéli el a város vagyonát!

"hozzászólásod úgy hangzik, mint azoké akik 30 év alatt sem tudták kifizetni azt amiben laknak" csak nem Papp Gábor élethelyzetét láttad át, aki már a híd alatt lakna, mert csak a polgármesterré választása mentette meg a teljes anyagi csődtől!

Az érem másik oldala

Nem értek egyet a "liberális eladóval", bár a "semmit nem eladni" elv sem mindig helyénvaló.
A liberális felfogású beíró gondolom nem örülne annak, ha pl. kapu-, vagy útdíjat kéne fizetnie akkor, amikor behajt Hévízre, vagy Keszthelyre, mert a bevezető út magántulajdonú lenne, a tulajdonos meg pénzt kérne az átjárási szolgalomért.
(A mellette lévő láp, mező stb. szintén magántulajdonú lenne...

Ingatlannal, pézzel gazdálkodni kell és nem garázdálkodni !

Azt várja el az állampolgár a választott vezetőitől, hogy a rábízott vagyonnal úgy
gazdálkodjon, hogy a következő generációra is gondoljon, mert a tisztesség így kívánja!
Mindenkinek gondolnia kellene elődeinkre, ük ,déd, nagy, és szülőre, mert ők is azt tennék!
Nagyon fontos, aki pozíciót vállal, akkor duplán kötelessége figyelnie a közösség által
kapott bizalomra! Úgy kell bánnia a közösség vagyonával, mint a saját családunkéval, de
hangsúlyozom, nem "sajátunkként" kezelve azt! Csak ilyen szemléletű vezető lehet sokáig
pozícióba! Aki a mának él, annak nincs és nem is lesz jövője!

Gazdálkodni kell.

Kitől és hol tanulta volna meg ?

Hol, mikor?

A két nagyváthys bukott matek érettségi között? Az egészégtan tanári iskolában meg megint nem ezt tanulta. Mondjuk, hogy mit tanult ott az nem látszik rajta!

Tök mindegy!

A pénznek nincs szaga. Akár orosz, akár német, akár magyar hozza! Az ingatlant nem tudja kivinni az országból, s használattal újabb pénzforrásként jelentkezik az elidegenitése, mert a tulaj idejár és költ! Itt még azt is meg lehet jegyezni, hogy miért adja oda az eladó az oroszoknak? Őket szidjátok, ne a vevőt! Különben is, miért nem veszi meg magyar? Ha ennyire problémás ez nektek, akkor vegyétek meg ti! Egyébként ismerősünk (Keszthelyen) 45 ezer euróért adta el a Vakbottyan ucai házát, egy orosz nőnek, aki zsebből fizetett (KP)!! Néha nyaralni akar Héviz közelében.... Előtte 11 évig nem volt rá senki érdeklődő, mert a helybeli vevők drágállták!

Nem az ingatlan a tét...

hanem a lehetőség. A hévizi, kistérségi emberek lehetősége arra, hogy megfizethető áron gyógyuljanak, sportoljanak - már aki nem focizik - . itt nem egyszerúen egy telekről és egy medencéről van szó, hanem arról, hogy az itt élők, nyaralóval rendelkezők, szobakiadóknál lakók, környező falvakból bejárók élvezhették a gyógyforrás hatásait közvetlenül, megfizethető áron. Itt nem szabad üzleti szempontoknak érvényesülni, ez az adókból fenntartott intézmény a lakosság javára. Pont olyan, mintha megszüntetnék a szociális étkeztetést. De ráadásul a szálloda nyereséges is volt.

Erről mi a véleményetek?

A fürdőváros képviselői még októberben döntöttek arról, hogy eladják az Aquamarin Szállodaipari Kft.-ben meglévő kizárólagos üzletrészt, amelyet a város tartós részesedésként tart nyilván befektetett pénzügyi eszközei között. Az önkormányzat az értékesítést nyílt versenyeztetési eljárásban bonyolítja le, több érvényes ajánlat esetén licittel döntenek a vásárlóról.
Az önkormányzat akkori ülésén Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) kifejtette: a szálloda csak komoly felújítás után válhatna versenyképessé. Az első félévet pozitív mérleggel zárta ugyan, de a bevételei nem elegendőek egy 2,5-3 milliárd forintos felújítás finanszírozására. Az önkormányzat ekkora összeget nem tud erre a célra fordítani, mert akkor több évre le kellene mondania minden egyéb városi fejlesztésről.

A napilapokban és az önkormányzat honlapján a napokban megjelent ajánlati felhívás szerint a jelentkezőktől legalább 1,4 milliárd forintos vételi ajánlatot vár az önkormányzat a kitűzött december 20-i határidőig.
Honlapja szerint a hotel saját tulajdonú gyógyvízkúttal, két beltéri és egy kültéri gyógyvizes medencével rendelkezik. Két épületrészből áll, a régebbi építésű 44 szobás, az újabb - 2009-ben felújított szárnyban - 56 szoba van, a szálloda egyszerre 192 vendéget képes fogadni.

Van pénz

kaszinóra, amúgy jó állapotú utca felújítására (pl.Sugár u) PG kínai és a fene tudja még mely helyekre való utaztatására. Van pénz mindenre, amire költeni akarnak. A fejeseknek nyilván ingyen bejárásuk van a szállodai uszodákba, ezért nem érdekli őket, hogy a héviziektől milyen lehetőséget vonnak meg a jövőben. Ha szállodaként alkalmatlan, át lehetne alakítani városi uszodává, a hatalmas telek alkalmas további medence kialakítására is. Nyilván ez sem lenne gazdaságos, de a köz érdekét szolgálná. Nem lehet mindent gazdasági szemmel mérni. Ennek fedezetéül szolgálnak a beszedett adók. Ami elég is lehetne, ha nem nyelné el az abszolut gazdaságtalanul múködtetett repülőtér.
Más: a Park u-i lépcsőt mikor takarították utoljára? Az ott rohadó avar miatt életveszélyes már. Tudom, az sem gazdaságos.

Papp Gábor ( MIÉP , FIDESZ, KDMP a mai napig!) Holnap ...?

Eladni az aranytojást tojó tyúkot badarság, totális butaság, felelőtlenség, bűn!
Az USA-ban az indiánok soha nem adják el a földjüket, mégpedig azért
nem, mert abból fog élni a további generáció! Logikus, vagy még sem?
Egy termálkúttal rendelkező ingatlant,amennyiben egyszer elad valakinek,
az többé nem hoz egy petákot sem a városnak! Ezt a felelősséget fogja
viselni a jelenleg regnáló testület ...! Véleményem szerint én a felújítást
vállalnám, még akkor is, ha pillanatnyilag nehézséggel jár a fedezet megteremtése,
amit kétlek, mert van rá lehetőség az anyagi forrás előteremtésére! Hévíz csak egy
van a világon és felfoghatatlan annak ténye, hogy elherdálják, ahelyett, hogy dédelgetve
megbecsülnék! Még a szándékot sem értem, pedig nem ott lakom! Amennyiben eladnák én
azonnal büntető feljelentést tennék hosszútávú károkozásért és hűtlen kezelésért ...!
Felháborítónak tartom azt még akkor is, hogy választott vezetője a városnak, de arra
gondolom senki nem hatalmazta fel, hogy saját szakállára döntsön ilyen horderejű kérdésben!
Szavaztassa meg Hévíz város polgáraival! Egy kérdésem azért még lenne: Mi van akkor, ha
2014-ben nem választják meg Papp Gábort? Kié lesz a felelősség?

Igazad van!

Bőven lett volna pénz a felújításra!
Csak nem kellene tovább erőltetni a repteret, ami nem hozza,hanem folyamatosan viszi a százmilliókat! Tudomásul kellene venni, hogy a NFÜ az idén már nem véletlenül nem adott támogatást rá. Az eddig a reptérbe belepumpált többszázmilliót az AQUMARINBA kellett volna tenni.
Ha nem vásárolnak ki tudja milyen fű alatt köttetett alku alapján össze feleslegesen horror áron külterületi gaztengereket. Vagy üzlethelyiséget, csakhogy 10 km-en belül két kormányablak legyen (de hogy minek az maga Papp Gábor sem tudja, nemhogy a Füzesiné, vagy Gelencsér Béla, de sorolhatnám), nem potom pénzért adják ki a város legjobb helyén lévő üzlethelyiséget a Rózsakertet, ha nem hagyják, hogy Halász Gáborék sok 10 milliót talicskázzanak ki a városból, meghallgatták és megszívlelték volna az aggodalmaskodók aggályait, akkor jutna pénz az AQUAMARIN-ra!

Ha nem kellett volna lyukra futott feljenetések, fegyelmik miatt kártérítésekre kifizetni a több 10 milliót, például, hogy Benák Krisztiánnak munkahelye legyen. Ha nem jutalmazzák is meg ezért Benák Krisztiánt 5 milliós luxusautóval,ami nemhogy hozza a pénzt, hanem jelentősen megemeli az Önkormányzat költségvetését, akkor ezt a pénzt is az AQUMARIN-ra lehetett volna fordítani.

Ha nem emelik meg feleslegesen ki tudja honnan szalasztott barátokkal,barátnőkkel lekötelezettekkel a környéken soha nem látott kiemelt bérekkel és különböző juttatásokkal a hivatali apparátus létszámát,jutott volna pénz az AQAMARINRA is.

Ha olyan képességű jogászokkal tölti fel a hivatalt, mint amilyenekkel nem sikerült,akkor nem kellett volna folyamatosan a zűrös, megbukott ügyeket,szerződéseket és egyéb jogi eljárásokat külsős ügyvédi irodával csináltatni több-kevesebb sikerrel sok-sok milliós megbizási díjért, maradt volna pénz az AQUAMARIN-ra.

Ha a Kossuth utcai telket nem potom pénzért adják el a pityigorszki "ismerősnek" és még a város fizette a rosszul megkötött szerződés miatt a vevő helyett az ÁFÁ-t is,jutott volna pénz az AQUMARIN-ra is.

Ha nem akarja Papp Gábor, Papp Gáborné bepótolni "világkörüli" utazásaival mindazt, amit polgármestersége előtt a masszőrködése idején nem tudott megengedni magának, mert még szinte a kenyérrevalót sem volt képes megkeresni, jutott volna pénz az AQUAMARIN továbbfejlesztésére. Sőt,ha tudna valamilyen nyelven, akkor nem kellene alpolgármesterét és a sleppet is magával vinnie, hogy ők pótolják ebbéli hiányosságait is.

Ha nem tervezteti meg százszor ugyanazt a fejlesztést - amiből ugye tudjuk, hogy semmi nem lesz, de jól hangzik egy közmeghallgatáson - és járnak jól csak a tervező barátok, akkor sokmillió maradt volna az AQUAMARIN-ra is.

Ha nem járnak ide és hívunk meg, fogadunk,látunk vendégül a KISHELIKON gyarapodására (megetessük, megitassuk, meg...ssuk) mindenféle török, görög, hottentotta, kínai, arab, indiai küldöttséget hévíz pénzén, csakhogy indok legyen az odautazásra, csak a KISHELIKON-nak kifizetett pénz jó lett volna az AQUAMARIN-nak is!

Egyenként ugyan nem egymilliárd forint, de ha ezeket összeadnánk és három évre kivetítenénk, bizony épülhetne, szépülhetne, fejlődhetne az AQUAMARIN és nem vinné a pénzt - mert, még ebben az állapotában sem viszi, mint a reptéri agymenés - hanem meghozná a ráfordítást!

Ha Papp Gáboréknem Gelencsér képviselő úrnak építenek parkolót és a 15 éves bérleti díjat piaci áron szabják meg, jutna pénz az AQUAMARIN-ra.

Felfoghatatlan, hogy egy nem veszteséges vállalkozást, sőt jelen állapotában is nyereséggel működő - mégha kis nyereséggel is - hogyan kótyavetyélhetik el felelőtlenül azok az emberek, akiknek éppen az a feladatuk és azért kapták a bizalmat a lakosságtól,hogy a város vagyonát óvják és gyarapítsák.

A legnagyobb gazemberség a város aranyának elherdálása!

Igazad van

Nem lakom Hévizen, nem tudok érdemben a hozzászólásához semmit hozzátenni. Egyet viszont tudok: jó lenne ha a jövőben sikerülne egy olyan okos,tisztességes,széleslátókörű önkormányzatot megválasztaniok a hévizi polgároknak, akik nem a saját és baráti körük zsebével törődnek, hanem Hévíz értékeinek megőrzésével, fejlesztésével, az állampolgárok egészségének segítésével, e mellett a külföldi vendégek maximális elégedettségével. Ma sajnos ez nem így van, 40 éve járok Hévízre, láttam a fejlődést, most látom a színvonal leépülését. Remélem ez csak múló betegség és önmagát is meggyógyítja Hévíz.

Ez egy nagyon összefogott feldolgozása az elmúlt 3 év

garázdálkodásának, de a teljesség igénye nélkül még hozzáírnám:

Ha nem vinné el a TDM néven misztifikált visszaosztó csapat az évente közel 100 milliókat, akkor lenne pénz az AQUAMARIN-ra is.

Ha nem tömnék továbbra is az évi közel 100 milliókat a Sportkörbe ész és elszámolás nélkül azért, hogy a 20%-ban hévízi és 80%-ban vidéki sportolók (busás fizetésekért és bejárási költségekért valamint szállásért) ellebzseljenek a város pénzén, maradna az AQUAMARIN-ra is.

Csak nem a leendő kaszinótulajdonos nézte ki magának?

Nem mondasz lehetetlent...

... de a zalacsányi nagyberuházó is számításba jön, aki egetverő tervekkel állt elő. Szerintem nemcsak Zalacsányban, Hévízen is meg akarja vetni a lábát! Nagyon gyanús ez a sietség! Meg gyanús az is, hogy minden erről szóló testületi előterjesztés hétpecsétes titok! Kik elől? A város polgárai, a választópolgárok előtt?

Itt valami rettenetes gazemberség áll háttérben és ehhez sajnos egy jellemtelen banda asszisztál Hévíz ellen!

Arról sincs szó,

hogy mi lesz az ott dolgozókkal. Legalább 50 ember lesz munkanélküli, akik idáig - mindegy, hogy kft alkalmazottként - de akkor is az önkormányzat foglalkoztattjai voltak. Az önkormányzat kiemelt feladata kellene legyen a munkahely teremtés, ezzel szemben azoktól is elveszi a munka lehetőségét, akiknek idáig volt.
Ha mégis felébrednének a héviziek és szerveznének egy aláírásgyűjtést, szívesen segítenék.

Ezekkel az a baj, hogy ....

...ha az egész város lakossága egy emberként vonulna a polgármesteri hivatal elé tiltakozásképp ezek akkor is eladják, mert meg vannak róla győződve, hogy amit tesznek csak az a jó, az a bölcs.
A nagyképűségüktől,az arroganciájuktól,a korlátoltságuktól,az önteltségüktől,az ostobaságuktól élen a vezérükkel nem látnak az orrukig sem!

Különben is mit érdekli őket 75 dolgozó? Papp Gábort is csak az érdekli,hogy a feleségének és a rokonságnak szakképzettség és gyakorlat nélkül is legyen jól fizető munkahelye, meg a húgának a bérbe adott lakása helyett kórházi szolgálati lakása.
Ezeken felül más dolgozó nem érdekli őket! A pályázati kiírás feltételeit úgy szabták meg, hogy könnyen kijátszható legyen.Nem azt írták elő, hogy a most ott dolgozókat kell megtartani, hanem az éves statisztikai állománynak 3 évig 75-nek kell lennie! Ha megvásároló cégnek már most van ennyi dolgozója, már teljesítve is van a feltétel.
De egy biztos! Czurda Úrnak biztos,hogy nem kell munkanélküli segélyért sorban állnia!

Nem hiszek abban

hogy ha a város lakossága tiltakozna látványosan, akkor annak nem lenne eredménye. De ennek sajnos kicsi az esélye, mert itt elég fura emberek élnek. Nincs egy un. közösség, aki mozdulna a város érdekében. Mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, boldog, ha elsumákolhatja a számlát, az adót. Persze mindenki morog, amerre járok kozmetikustól piaci árusig, de vajjal a fején senki nem áll ki a napra.
Abban sem vagyok biztos, hogy a döntéshozók nem tudják, hogy ez disznóság. Hidd el, hogy tudják, ennyire nem lehetnek ostobák, csak telhetetlenek.
Vértesnek voltak hibái, de azt, hogy a város és a közösség érdeke ellen tett volna bármit, nem lehet róla elmondani. Nem őt sírom vissza, csak egy pár olyan emberre vágyom a vezetésben, aki nem egy klottgatyában ül be a hatalomba és semmi más nem érdekli a zsebe megtömésén kívül.

Strómanok ezek mind ... !

A keszthelyi főtér beruházás is diktátum alapján valósult meg, mert az un. lakossági
fórumon nem vették figyelembe az érintettek javaslatát, hanem kész tények elé állítottak
mindenkit, aminek az lett az "eredménye", hogy a vállalkozások sokasága tönkrement és
családok százai hagyták el az országot a megélhetésük reményében! Jelenleg ezt nevezik
"demokratikus" módszernek! Mindegyik a saját zsebére dolgozik és mélyen le....ja, hogy
kinek mi a véleménye! Elképesztő ...! Nekem valaki azt mondja huszonhárom évvel ezelőtt,
hogy ide juttatják az országot, akkor inkább a temetőt választottam volna, mint ezt a
rendszert! Szégyen gyalázat, ami itt folyik az emberek háta mögött a politikában!
Rendszerváltás nem volt, csak a vagyon átmentése történt és történik folyamatosan a
szemünk láttára "törvényes keretek között" gyalázatos módon, hülyének nézve a tisztességes
gondolkodású embereket! Félelemkeltés pedig mindennapos! Pofázol és kirúgunk, vagy kussolsz
és éhbérért kapsz munkát! Választhatsz ...!

Klottgatya! JÓ!!!!!

Találó! Papp Gábornak még a klottgatyája is jelzáloggal lehet terhelt,mit vársz tőle? Soha semmije nem volt,neki létkérdés a polgármesterség,ő a megélhetési politikusok mintapéldája!
Hogyan tudna felelősen gazdálkodni a köz vagyonával,hogyan tudná megbecsülni és megőrizni a már megszerzett vagyont,amikor a szülei házában lakik.

Adventi ajándék a dolgozóknak !

Nekem egyszer egy ízig vérig KDMP-s mondott fel december 24.-én munka
befejezése előtt egy órával, hogy január elsejétől nem kell mennem dolgozni!
Szép karácsonyom volt! Megértem az aggodalmat! Álszentek ...,és egymillió munkahely!?
Ezek is hazudnak reggel délben és este, csak akkor nem mikor alszanak, de álmukban is
lehetséges! Ilyenekre szavazni ...?

Jellemtelen banda...

Igen!
Ebben az a gyomorforgató, felháborító, gusztustalan, hogy ez a jellemtelen banda, akik semmibe veszik a választóik bizalmát és jó pénzt vesznek fel tiszteletdíjként és egyéb juttatásként hagyja, hogy egy dilettáns csapat két kézzel szórnhassa és elherdálhassa a város vagyonát és szolga módon emeli a kezét minden agyament ötletre.

USA-ban az indiánok soha nem adják el a földjüket,

Nem , mert elveszik. Már csak rezervátumban él néhány. Jóval példálózol te idióta . Te is oda való vagy egy rezervátumba.
Az a szálló egy lepusztult szemétdomb, nem méltó Hévízhez. Minden évben csak döntik bele a pénz a mostani igazgató tudta csak nullszaldósra hozni, előtte mínuszos volt. Tudod mit? Vedd meg te és bizonyítsd be, hogy lehet üzemeltetni jobban. Mint vállalkozó az a véleményem, hogy a város ne vállalkozzon velem szemben az én adómból, hanem szolgáltasson.
Én is adok ki szobákat és nekem ne legyen a város a konkurencia.

Tájékozatlanságodnál az ostobaságod nagyobb !

Több évet éltem ott és ha bármilyen milliárdos akar egy kaszinót építeni, akkor
csak akkor építheti meg, ha az indián bérbe adja neki, máskülönben nem kap építési
engedélyt! Ez a törvény pontosan azért létezik, hogy védjék a bennszülött indiánokat!
A földet nem adják el pontosan azért, hogy a következő generációnak is biztosított
legyen a jövője és megélhetése! Megjegyezni kívánom, hogy tanulhatnál az indiánoktól
egy kevés kultúrát, mert azok szerények és nem arrogánsak mint, amilyen te magad vagy!
Egy szálloda pedig soha nem lehet konkurenciája egy szobakiadónak, mert mások az
elvárásai egy vendégnek, ha csupán szobát bérel, vagy egy magasabb szintű szolgáltatást
kíván igénybe venni! A stílusod alapján te valószínű nem is lehetsz konkurense egy
szállodának, mivel ott szakemberek dolgoznak, akik tudnak viselkedni, ami igen csak
fontos a vendéglátás területén! Stílusod alapján látszik, hogy vállalkozó vagy és
nem szakmád a vendéglátás, amit próbálsz erőből végezni! Megjósolom nem is leszel
sikeres ilyen hozzáállással! Amennyiben egy idegen kezébe kerül, akkor az nem lesz
konkurenciád? Csendben maradtál volna, bölcs lehetnél, de így ...?

Hát igen, ilyen egy igazi 'hévizi'..

aki nem lát tovább a saját orránál. Nem konkurrencia volt az Aqamarin a szobakiadóknak, hanem egy lehetőség, mivel az ott lévő medencéket megfizethető áron vehették igénybe azok, akik nem szállodában laknak. Ezt használhatta kedvezményesen a kistérségi lakosság is. Fenntebb már írták, hogy az önkormányzat - ha akarja - rendbe hozhatta volna. A baj, hogy nem akarták, direkt rohasztották le. Ez az ár a saját kút eszmei értékét sem fedezi, és borítékolom, hogy a befolyó összeg nyom nélkül tűnik majd el. Kormányprogram, hogy épüljenek uszodák. A programhoz pénz is jár majd ld. a stadionokat. Nekünk itt volt egy, de ez a pitiáner, hozzá nem értő bagázs csak a saját pecsenyéjét sütögeti. Nem gyanus az, hogy mindez a választás előtt 5 hónappal válik nagyon sürgőssé??

Szóval...

A város összes szállodája lehet a konkurenciád, az összes szobakiadó lehet a konkurenciád, de az Önkormányzat, ami megteremti Neked azt az infrastruktúrát aminek köszönhetően mennek hozzád a vendégek, az nem!

Érdekes logika!

Ha meg szerinted annyira szar ez a hotel, akkor miért zavar?
Te jobb feltételeket biztosítasz olcsóbb áron,tehát hozzád mennek a vendégek nem az AQUAMARIN-ba,tehát az AQUAMARIN nem a konkurenciád!

"minden évben döntik bele a pénzt"? A polgármestered mást állít! Ö még a novemberi testületi ülésen is azt mondta, hogy nem kellett még a folyószámlahitelt sem igénybe vennie a hotelnek, eltartja magát, sőt jelen állapotában is nyereségesen üzemel!

Vagy hazudik a polgármester?

Tartalom átvétel Tartalom átvétel