Jelentős kárt okozó csalással gyanúsítanak egy hévízi nőt

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A gyanú szerint egy 59 éves hévízi nő több millió forintot kért kölcsön még 2011-ben egy zalai vállalkozó ismerősétől egy hónapos visszafizetési határidővel, valamint biztosítékként hozzájárult, hogy a kölcsönt adó férfi a kölcsönvevő tulajdonában álló egyik hévízi ingatlanjára vételi jogot jegyeztessen be a nyilvántartásba.

A 30 nap elteltével a hölgy nem fizette vissza a tartozását, helyette különféle kifogásokat és személyes problémákat sorakoztatott fel, hogy miért nem tud fizetni. A nyomozás során kiderült, hogy a hévízi épületre a vételi jogot sem jegyezték be, valamint az is megállapítást nyert, hogy a szóban forgó vagyon nem volt tehermentes, több jelzálogbejegyzés is szerepelt már a tulajdoni lapon. A zalai nyomozók az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya dr. H. S. I-né ellen jelentős kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

ZMRFK

Tartalom átvétel Tartalom átvétel