Keszthelyen a legdrágább a Balaton

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Összeállításunkból kiderül, hogy a balatoni strandon milyen újdonságokkal várják a fürdőzőket, és melyik mennyibe kerül. Keszthely a legdrágább.

Balatonalmádi, Wesselényi Strand

Balatonalmádi legnagyobb strandja sok vendéglátó egységgel, pihenési, sportolási (például strandröplabda-pálya) lehetőséggel, új EU-konform játszótérrel és ingyenes animációval várja a vendégeket.

A Balaton Kártyával rendelkezők 10 százalék kedvezményt vehetnek igénybe a belépőjegyek és bérletek árából.

Nyári programok: 2011. július 29-aug.2. Hungarikum Fesztivál, augusztus 5-21. Almádi Borfesztivál, augusztus 25-28. Pálinka Napok. (Mindegyik rendezvényt a strand főbejárata előtti téren tartják.) A parkolás ingyenes.

Nyitva tartás: 8.30-19.00 (kapuzárás 23.00).

Felnőtt napi belépő: 550
16.00-19.00 óra közötti kedvezményes: 400
Gyermek, diák, 70 év feletti, nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező napi belépő: 400

Balatonfüred, Esterházy strand és Kisfaludy strand

Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról, gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a fürdővendégeket.

A Kisfaludyn strandkönyvtár üzemel egészen augusztus 31-ig. Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 12.00-től 18.00 óráig, vasárnap és rossz idő esetén zárva.

Szolgáltatások: ingyenes beiratkozás és kölcsönzés, folyóirat és könyvkölcsönzés. Gyermekek 14 év alatt szülői hozzájárulással iratkozhatnak be.

Esterházy strand nyitva tartása elő- és utószezonban: 9-18 óráig.

Június 20-tól augusztus 20-ig: 8.30-19 óráig.

Kisfaludy strand nyitva tartása elő- és utószezonban: 8-18 óráig.

Június 20-tól augusztus 20-ig: 8-19 óráig.

Jegyárak (Esterházy és Kisfaludy strand)

Felnőtt napi belépő: 720
17 óra utáni kedvezményes: 300
Gyermek, diák, napi belépő: 380

Badacsonytomaji strand

A Badacsony hatalmas árnyéka "fedi" a szóban forgó strandot. A 14 ezer négyzetméteres füves part, s ha valakinek nem volna elég a Badacsony - sok-sok árnyat adó fa is fogadja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat.

A strand kisebbfajta sportparadicsomként is értelmezhető: a földön strandfoci és -röplabda pálya, míg a vízben röplabdaháló és kosárlabdapalánk segítségével égethetők a kalóriák.

Nyitva tartás: június 1-től -szeptember 15-ig: 8-21 óráig. 18 óra után a belépés díjtalan.

Felnőtt napi belépő: 500
Gyermek, diák, napi belépő (4-14 éves korig): 300

Csopaki strand

Nem nagy, mindössze 530 méteres vízfelületet várja Csopakon a csobbanókat.

A part 15 000 négyzetméteres zöldterület, ahol is gyermekek részére jól felszerelt játszóterek, kabinok, hideg-melegvizes zuhanyzók, valamint a sportolni vágyók részére strandröplabda pálya áll rendelkezésére. A strand előtti, közel 1000 férőhelyes parkoló ingyenes.

A viharjelzést Csopakon a meteorológiai szolgálat látja el, fényjelzéssel, valamint hangosbemondón keresztül történik a figyelmeztetés a strandolók részére.

A strandon belül éttermek, élelmiszerbolt, fodrászat, pénzváltó, újságos, óriáscsúszda és több más kiszolgáló egység áll a vendégek rendelkezésére.

Nyitva tartás: 0-24 óráig.

Felnőtt napi belépő: 600
16.00-19.00 óra közötti kedvezményes: 300
Gyermek, diák, 62 év feletti, nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező napi belépő: 400

Fonyód strandjai és Fonyódliget

A Balaton fonyódi partszakasza bővelkedik a szabadstrandokban és ingyenesen használható korábbi fizetős strandokban.

A helyi – illetve az utcák szerinti – elnevezéssel: a Huszka utcai, a Strand utcai, a Báthory utcai, a Bélatelepi, a Városi, a Sándortelepi, a Tópart utcai, a Fürdő utcai, az Árpád utcai, Jácint utcai és a Virág utcai.

A sok-sok kisebb-nagyobb strand közül különleges élményt ígér az Árpád utcai, vagy ahogy csak a helyiek mondják: Fonyódliget. Báját az emberben szunnyadó nosztalgiának köszönheti: a sétányszerű plázs időutazást kínál a boldog békeidőkbe!

Belépés díjtalan.

Vonyarcvashegyi strand

Az elmúlt 15 év alatt megvalósított folyamatos fejlesztés eredményeképpen mintegy 7 hektár területen zöldfelülettel, kiépített stranddal rendelkezik. Homokos partszakaszával, gyermekmedencéjével, EU komfortos játékaival a gyermekek és felnőttek körében egyaránt közkedvelt.

A legkisebbeknek igazi örömet okoz a játszóház, ahol animátorok várják őket, a nagyobbak óriáscsúszdán, strandröplabda és strandkézilabda pályán próbálhatják ki magukat.

A Balatonon egyedüliként itt vízisít is "meglovagolhatnak" a bátrak.

A strand minőségét a bíráló bizottság az utóbbi években többször is "kékhullám zászlóval" ismerte el.

Nyitva tartás: 8-18 óráig.

Felnőtt napi belépő: 600
Gyermek: 250
Tanuló és nyugdíjas: 300

Keszthelyi strand

A városi strand legjellegzetesebb épülete 1864-ben épült szigetfürdő. A Balaton partján egyedülálló módon korhű stílusban felújított épület 2007-ben nyerte el ismét méltó formáját, a rekonstrukciót követően.

A létesítmény funkciójában is illeszkedik a strandhoz, amelyet a 21. századi igényeknek megfelelően, a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokkal alakítottak ki. A strandbelépő ára tartalmazza a csúszda-, a Balaton alakú élménymedence- valamint a pihenőágyak használatát is.

A nyári hónapokban itt található a trópusi hangulatot idéző, zenés részben fedett szórakozóhely a Viviéra. A városi strand felújított vizesblokkokkal, igényes kiszolgáló egységekkel, több röplabda és strandfoci pályával, valamint modern játszótérrel várja a Balaton szerelmeseit.

Nyitva tartás: nem találtuk meg a neten, de biztos, hogy nyitva tart, mert 17 órától 50 százalékos kedvezménnyel vásárolható jegy.

Felnőtt napi belépő: 990
17 óra utáni kedvezményes: 490
Gyermek, diák és nyugdíjas: 660

Na és ami jó azt meg kell

Na és ami jó azt meg kell fizetni!

Tisztelt Csendes Antal

Tisztelt Csendes Antal Úr!

Ma délután(kedd) családommal leugrottunk a városi strandra, fél 4 felé mentünk, hátsó nagy parkolóban helyet találtunk, ellenben műanyag napozóágyat már nem. A medence vize, sajnos tényleg hideg és zavaros volt, illetve hiába van kiírva, hogy a vízbe ugrálni tilos, a gyerekek ugyanúgy ugrálnak az úszómester szeme láttára-így élvezhetetlen a medence. A két csúszda pedig zárva volt, miközben fürödtünk a balatonba kinyitott, majd fél órára rá ismét bezárta egy fiatalember. Semmilyen kiírást nem találtam arra vonatkozólag, hogy milyen időközönként tartják nyitva illetve zárva. A vizi biciklizők valóban nagyon zavaróak a fürdőzök közt, kellene egy terültet kijelölni.
A napozóágyakra talán megoldást jelentene, ha jövőre például ugyanúgy ingyenes maradna, de kaució ellenében adnák, így nem fordulna elő, hogy összetörik a napozóágyakat.

Tisztelettel,
Z. Sándor

Szombaton két távoli

Szombaton két távoli barátom meglátogatott, gondoltam lemegyünk egyet fürdeni, enni a városi strandra.
Első meglepetés: hátsó ingyenes parkolóban, hely nem volt
Második meglepetés: ingyenes napozó ágy egy sem volt szabadon
Harmadik meglepetés: az ingyenes "fűtőt vizű" medence vize hideg volt és koszos
Negyedik meglepetés: ingyenes csúszda zárva volt, lelakatolva az alsó kisajtó
Ötödik meglepetés: Balaton vizébe a vízibiciklisek miatt nem lehet nyugodtan fürdeni-úszni, a bojákon belül szinte elütik az embert, ráugrálnak az emberre...
Tengerparton a fürdésre-úszásra kijelölt rész körbe van kerítve, ahová vízibiciklik és egyéb vízijárművek nem mehetnek be, nálunk erre még nem jöttek rá.
Két óra strandolás, 990ft/fős veszteség után menekültünk a strandról, kifelé menet láttuk beindult a csúszda-nagyszerű, persze kiírva semmi, hogy mikor működik.
Ez a strand a város a balaton szégyene, senkinek nem ajánlott!!!!

Valóban szégyen ez a

Valóban szégyen ez a keszthelyi strand, mi Gyenesdiásra járunk át Keszthelyről. A Diási játékstrandra szívesen elvinném Ruzsics és Pálinkás elvtársat is. Ez a két keszthelyi ... megnézhetné, milyenné lehet egy strandot tenni Keszthelytől 2 km-re.

Mogorva képe

Azért

Azért igaz ott a parton,
Nem kell sokat dagasztani,
Van ott viz is jó fürdésre
Arra nem kell iszapolni!

A Városin keresheted,
Hol fürödhetsz gondtalanul,
Mert aki a tulaj ottan,
A kárából sosem tanul!

Gyenesben a világ más lett,
Ott még lehet vendég az úr,
Keszthelyen csak pöffeszkedik,
Vezetőként fidesz hadúr!

Hahóóóó, valaki a

Hahóóóó, valaki a hivatalból!

Nem a szabadstrand kontra keszthelyi fizetős strandok összehasonlítását kértem, hanem pl a siófoki szabadstrandok összehasonlítását a keszthelyi szabadstrandokéval, amit nem tett meg!
Segítek akkor, Keszthelyen nincs egy szabadstrand sem, itt nem gondolnak a kispénzű-szegény turistákra(akikből sajnos egyre több van)akik még a 660-990ft/fős belépőjegy árat sem tudják kifizetni. Sokan csak le szeretnének menni egyet a partra pár órára fürdeni, úszni, megelégednének 1-2büfével, wc-vel és lenyírt pázsittal, de Keszthely nem szolgál ilyesmikkel.
Szálló vendégeim, inkább elautóznak mindennap a déli partra 20-30km-re innen, mert 4felnőtt nem akar napi 4ezret + parkolódíjat ide fizetni-ők már többet nem jönnek vissza Keszthelyre és nem is ajánlják senkinek!
Azt a pénzt inkább elköltik a büfébe.
Az itteni büfések pedig konganak az ürességtől, mert ilyen belépőjegy és parkolódíjak mellett arra már nem marad az embereknek, inkább hűtőtáskáznak.
Én nem a városi strand ellen beszélek, elégedett is vagyok a minőségével-aki megteheti menjen oda, de akinek nem tellik a több szolgáltatásra, annak tudjunk alternatívát-ingyenes egyszerű strandot felmutatni!
Ebben a 2 hetes rossz időben a vendégeim egy nagy része hazament, nem tudtak Keszthelyen semmit csinálni(Kastély és a múzeumok látogatásán kívül) gyerekesek, fiatalok mit csináljanak? Nincs mozi, élményfürdő, diszkó...
Ha nem lenne itt a Kastély illetve Hévíz, egy turista sem tenné be ide a lábát, mert semmit nem tudunk nekik kínálni, még egy nyamvadt szabadstrandot sem!

http://blog.puruttya.hu/bypos

http://blog.puruttya.hu/bypost/2011/08/02/Made_in_Hungary#comments

Úgy látom, Gyenesen is

Úgy látom, Gyenesen is minden ok! :-)

Keressük az ország

Keressük az ország legnyomorultabb városát
http://index.hu/kultur/eletmod/2011/07/20/keressuk_az_orszag_legnyomorultabb_varosat/

Azt hiszem a balaton parti települések közt Keszthely nagyon jó esélyes a címre!
Tessék rá minél többen nevezni!

Itt senkinek semmi sem

Itt senkinek semmi sem jó... 3 éve költöztem Keszthelyre és szeretem! De az ilyen emberek, ha a világ legkirályabb városában élnének, akkor is lenne mire panaszkodniuk.
Úgyhogy, hajrá, ami a csövön kifér szidjátok a várost, mert az olyan "magyaros":D :P

Rudolf János képe

Akkor neked már az unokád talán(!) keszthelyi lesz

nem keserítenélek szívesen el: de te soha.
Kicsit olvass utána. Ha itt cseperedtél volna fel, még nem vagy keszthelyi. Ha a szüleidet is ismerték még mindig nem, csak akkor fordul át 50% fölé a közvélekedés, ha a nagyszüleid is mind idevalósiak.
Siófokon elég lenne 10 évet lehúznod..
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Admin képe

Tisztelt Szerkesztő!

2011. július 8-án felkerült „Keszthelyen a legdrágább a Balaton” című bejegyzésük több pontatlanságot is tartalmaz. A strandok közötti összehasonlítások nem pontosak, ugyanis különböző méretű és különböző szolgáltatásokat nyújtó strandokat próbál összehasonlítani. A keszthelyi Városi strand 35.000 m2 napozófelülettel, ingyenes óriáscsúszdával, ingyenes medencehasználattal várja látogatóit. A díjban ingyenesen használható napozóágyak is szerepelnek, melyek az évek alatt sajnálatos módon tönkre mentek, de pótlásukon már dolgozunk. Ezzel szemben az Esterházy strandra történő belépés nem tartalmazza az élményrészre való bejutást, melyért 2 óra időtartamra 600 Ft-ot kell fizetni, a nyugágyakért szintén fizetni kell, és óriáscsúszda nem található a strandon. Az Esterházy strandnál csak fizetős parkolást lehet igénybe venni, míg a Városi strand esetében a sportpálya mögötti terület ingyenesen áll a Tisztelt Látogatók rendelkezésére. Parkolóhelyek számában szintén nem maradunk el egyik konkurens strand tekintetében sem, mivel az előbb említett Esterházy strand esetén 50 parkolóhely áll rendelkezésre, ezzel szemben közel 100 ingyenes és több mint 200 fizető parkolóhelyet biztosítunk a fürdőzők számára. Ebben az évben is mindhárom strandunk elnyerte a Kék Hullám zászlót, mely elég jelentős szakmai elismerésnek tekinthető, több tavaly pályázó strand az idén be sem adta jelentkezését, mivel az abban szereplő szigorú feltételeket nem tudta vállalni. Tehát a Városi strandot összehasonlítani a siófoki nagystranddal és a balatonfüredi Esterházy stranddal célszerű. A balatonfüredi Kisfaludy strand talán a Libás strandnak megfelelő szolgáltatásokat nyújtja, mi úgy gondoljuk, hogy a Libás strand tekintetében sincs mit szégyenkezünk, folyamatos fejlesztésén dolgozunk.

Mellékelünk egy táblázatot, melyet az összehasonlítás megkönnyítésére készítettünk.

Tisztelettel:

Csendes Antal
fürdőszolgáltatási divízióvezető

Keszthely, 2011. július 16.

Tisztelt Csendes Antal! Ha

Tisztelt Csendes Antal!

Ha már volt olyan bátor, hogy Keszthely strandjait Siófok és Füredéhez hasonlította, kérem hasonlítsa össze Keszthely és Siófok szabadstrandjait is, hasonlóan felszereltségét, kiépítettségét, színvonalát tekintve is.
Könnyítés képen Siófokon 4db szabadstrand található: Aranyparti szabadstrand, Siófok-Szabadi szabadstrand, Siófok-újhely szabadstrand, Ezüstparti szabadstrand, Keszthelyen pedig ?db szabadstrand található.

Üdv,
Sándor

Tisztelt Sándor! Bár ebben

Tisztelt Sándor!

Bár ebben az évben vettem át a strandok irányítását, de tudnia kell mindenkinek, hogy strandot legálisan fenntartani nagyon nehéz, költséges. A jogszabályi előírások, és a vendégek elvárásainak teljesítése rengeteg kiadás. A minap jelent meg egy összeállítás, melyben a strandok 47%-a jogszabályi vagy egyéb hiányosság miatt nem volt megfelelő. A mi strandunk mind a vizirendészeti, mind a többi hatóság ellenőrzésein megfeleltek.
Én úgy gondolom, bár nem láttam, a szabadstrandok minősége addig terjed,hogy lenyírják a füvet, 1/2" csőből hajtanak zuhanyzókat, konténer wc-t tesznek le.Nem ildomos összehasonlítani egy fizetős strandot, és a szabadstrandokat. Úgy gondolom, hogy egy helyi lakos részére 3000 Ft-ért megvásárolható bérlet nem pénz, ha csak 60 napon át veszi igénybe a strandot, és naponta 1* zuhanyzik, 1200 ft-os víznél, és 1* megy el wc-re már megérte.
Mai nap találtam a http://www.utisugo.hu/ismertetok/latnivalok/aranyparti-szabadstrand-siofok-45744.html címen:
"Nyitva tartás:

Nyitás reggel 8 órakor. Teljes árú jegyek 8 órától 16 óráig, 16 órától 18 óráig mindenki számára 50%-os jegyet adnak ki, 18 órától pedig mindenki számára ingyenes a belépés. A pénztárak 18 órakor, az öltözők 19 órakor, a strand pedig 21 órakor zár. A belépőjegyek ára magában foglalja a fogasos öltözők használatát is.

Jegyárak:
Napi belépő, felnőtt 200 Ft
Napi belépő, gyermek 100 Ft
Napi belépő, felnőtt 50 %-os 100 Ft
Napi belépő, gyermek 50 %-os 50 Ft
Heti felnőttbelépő 1000 Ft
Heti gyermekbelépő 500 Ft
Felnőttbelépő 5 napos 800 Ft
Gyermekbelépő 5 napos 400 Ft
Napi kabinjegy 1200 Ft
Heti kabinjegy 6000 Ft"

Szóval ilyen a siófoki szabadstrand.
Nem lebecsülve a déli szabadstrand működtetőjét, pénz nélkül színvonalat fenntartani nem lehet, a kérdés, ki fizesse a beruházásokat. Kinek mi a fontossabb, fenntartani a kórházat, oktatást, és úgymond önnfentartónak hagyni a strandokat, vagy az önkormányzat vonuljon ki a fentiekből, és a szükséges strandi fejlesztéseket, fenntartási költségeket a strandoknak adja?

Tisztelettel: Csendes Antal

Tisztelt Csendes Antal! Nem

Tisztelt Csendes Antal!

Nem a szabadstrand kontra keszthelyi fizetős strandok összehasonlítását kértem, hanem pl a siófoki szabadstrandok összehasonlítását a keszthelyi szabadstrandokéval, amit nem tett meg!
Segítek akkor, Keszthelyen nincs egy szabadstrand sem, itt nem gondolnak a kispénzű-szegény turistákra(akikből sajnos egyre több van)akik még a 660-990ft/fős belépőjegy árat sem tudják kifizetni. Sokan csak le szeretnének menni egyet a partra pár órára fürdeni, úszni, megelégednének 1-2büfével, wc-vel és lenyírt pázsittal, de Keszthely nem szolgál ilyesmikkel.
Szálló vendégeim, inkább elautóznak mindennap a déli partra 20-30km-re innen, mert 4felnőtt nem akar napi 4ezret + parkolódíjat ide fizetni-ők már többet nem jönnek vissza Keszthelyre és nem is ajánlják senkinek!
Azt a pénzt inkább elköltik a büfébe.
Az itteni büfések pedig konganak az ürességtől, mert ilyen belépőjegy és parkolódíjak mellett arra már nem marad az embereknek, inkább hűtőtáskáznak.
Én nem a városi strand ellen beszélek, elégedett is vagyok a minőségével-aki megteheti menjen oda, de akinek nem tellik a több szolgáltatásra, annak tudjunk alternatívát-ingyenes egyszerű strandot felmutatni!
Ebben a 2 hetes rossz időben a vendégeim egy nagy része hazament, nem tudtak Keszthelyen semmit csinálni(Kastély és a múzeumok látogatásán kívül) gyerekesek mit csináljanak? Nincs mozi, élményfürdő, diszkó...
Ha nem lenne itt a Kastély illetve Hévíz, egy turista sem tenné be ide a lábát, mert semmit nem tudunk nekik kínálni, még egy nyamvadt szabadstrandot sem!

Szállóvendég

Engedje meg, hogy visszakérdezzek: Ön ingyen adja a szálláshelyet a turistának? Vélhetően nem, hiszen a szálloda (panzió) megfelelő minőségű fenntartásához költségeket kell társítani. Ön könnyen várná el, hogy minden ingyenes legyen, miközben egy szolgáltatásért Ön is számláz. Nyissanak ingyenes szállodákat a vállalkozók Keszthelyen, és akkor is több turista lesz a városban.
Az említett egyéb szolgáltatások hiánya tényleg probléma: mozi, élményfürdő

Kehidakustány

van élményfürdő,
Kehidakustányban, és Zalakaroson is. 25, ill 40 km csak.
ha felnőtt, mehet Hévízre, 6 km.

Szerencsére, nem kell messzebb menni. A vendég itt élvezheti a Balatont, ha rossz az idő, akkor meg az élményfürdőket, akár váltogatva!

ja, Keszthely?
már rég újra kellett volna pozícionálni, de itt arra sincs szakember, hogy ezt a szót megértse.
Itt csak politikusok vannak, szakemberek nincsenek foglalkoztatva, a véleményük meg letojva.

Ezt a várost a VÜZ típusú lenyúló-gépezetek irányítják, ahelyett, hogy minden strand szakfeladatként, önkormányzati direkt irányítás alatt lenne.
Miért?
azért, mert a Balaton vize az egyes számú vonzerő, és így nem lenne megengedhető,hogy csak a profitról szóljon a történet.
Még egy megoldás lenne: a fürdőigazgatóság, melyben minden helyi réteg képviseltetné magát.
Azaz, demokratizálni a város turizmus-gazdaságának irányítását !

Na, ezt egy ilyen kis agyi kapacitású vezetés mér nem nagyon veszi be....

Nyilvánvaló: akkor jön ide több turista, ha a konkurenciánál OLCSÓBBAK és JOBBAK vagyunk.Különben, mennek a déli partra. Pláne, kisgyerekekkel.

Gyenes, Vonyarc, Györök.
nem fizetsz a parkolásért.
Déli part.
nem fizetsz a belépésért.

KESZTHELY: napi 10 EZRET OTTHAGYSZ CSAK A STRANDKAPUIG, EGY CSALÁDDAL.
Ehhez nem kell nagy matek: azonnal választasz más helyet.

Az, hogy emiatt a panziók, vendéglátóhelyek döglődnek, nem érinti meg a városvezetést.

A KÉPVISELŐ HÖLGYEK, URAK NEM GONDOLKODNÁNAK EL AZON, HOGY TÖBB SZÁZ MILLIÓ FT HELYI ADÓ EZÉRT NEM FOLYIK BE?

elszegényített város, elszegényített vállalkozók.
tovagyűrűző hatás: lepukkadt épületek, külföldre menekülő vendéglátósok.

JÖVŐRE, 2012-RE 30-40 %-AL KEVESEBB SZOLGÁLTATÓ LESZ. UTÁNA MÉG KEVESEBB VENDÉG.

Nem kéne elgondolkodni végre?

Mogorva képe

Senki nem kérte....

Senki nem kérte, hogy
Ingyen legyen bármi,
De megfizethetően kell,
Túristákat várni!

Strandunk drága, kétségtelen,
Nem várja a tömeget,
Magyarázzák, pedig nem kell,
Nyomnak hülye szöveget!

Keszthely ma már, nagyon sajna,
Élen jár a magas árban,
Cserében a belvárosban,
Taposhatunk magas sárban!

poresz56 képe

Szállóvendég

Kár volt visszakérdezni, pláne ilyen összefüggésben. Látszik, hogy teljesen tájékozatlan a vendéglátás területén.
A panziót feltehetően hitelből építették fel, amit ugye fizetni kell nem is kevés kamattal pláne a rezsi, ami szintén nem kevés állami bevételt jelent, még az önkormányzatoknak is.
Azt azért nem várhatja el senki, hogy ingyen fogadjon bárki is vendéget.
Talán önnek is el kellene gondolkodni rajta, hogy csak úgy bejárjon dolgozni és fizetést meg nem kap.
Egy strand, ami közcélú kell, hogy legyen, egészen más feltételek szerint működhet.
Amiből ezt a sok helyi kedvezményes kártyákat "nyilvántartásukat" kidolgozták, belőle bőven nyújthat fedezetet egy valóban ingyenes strandra, és annak fenntartására.
Nem csak a mozi és élményfürdő hiányzik, szemléletbeli gyökeres változás kell
/nem csak a vendéglátás területén/
ami nélkül egy tapodtat, se jutunk előbbre.

www.porkolabgyorgy.hu

észlény

Ember! Ne minősítse az ismereteim, kb. ötszöröse a magáénak, én fikciót vetettem fel, amiben mindkét fél érdekét figyelembe kelleni venni! Próbálja visszadobni rekontra fikcióval az én próbálkozásom, ettől még gyengébbé válik a szokásos befeszülése.
Az pedig baromi unalmas, hogy folyton a partszéléről ugat a keszthelyi ügyekbe, fogadatlan prókátorként, érthetetlen kifejtésekkel, mondatokkal, kisköcsög írásjelekkel (ha valaki képtelen a fogalmazásra, rajzol). Ideje lenne otthon szépen beülni a tv elé, még duzzogni, mert szar az élet, a komenisták kirabolták a feddhetetlen és hős Porkoláb családot, sírig tartó könnyek vezessék útján.
Cinikus lennék? Nem, herótom van már régóta P.Gy. okoskodásától, ez a pár sor kikényszerült, attól kérek elnézést, aki esetleg családtagként még tapsolni képes Porkoláb úrnak.

poresz56 képe

észlény

Soha nem tartottam magam "észlénynek".
Az ön ismereteivel meg nem tudok mit kezdeni,//kb. ötszöröse a magáénak// pláne úgy, hogy fikciókat próbál felvázolni úgy, hogy senki nem ért belőle egy mondatot se.
Bizony szar az élet ezt nem csak ön mondja és pláne nem a Porkolábok prókátoraként szerény személyem.
Ha nem ért abból, amit csak röviden, nem hosszúlére fogva írásjelekkel megspékelve írok, nem kell elolvasni.
Elég feltűnő, amit írni szoktam,/NÉVVEL/lépjen túl rajta és máris megszabadul egy ilyen élménytől amivel "becses" személyét sértem.
Higgye, el nem kérek sem az ön tapsából se egyetlen családtagom tapsából, nem vagyok ráutalva.
Azért valamit a leírtakból talán értett is,/beszúrások írásjelek/bár kétlem, hogy meg is értette.
Ha mégis akkor megérte, hiszen amit ott előzöekben /névtelenül/ leírt az „Önt” minősíti.

www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Tisztelt Sándor! Bár ebben

Tisztelt Sándor és Antal!
Megtisztelő, hogy a Helikonon ilyen összefüggésekben /anyázás nélkül/lehet érdemi párbeszédet folytatni.
Először Sándor észrevételeivel, amellyel teljes mértékben egyetértek, hiszen ez nem csak a Keszthelyi, hanem az egész zalai Balaton partra érvényes. Így nem lehet vendégeket ide csalogatni, hogy mindenért minden résztvevő csak a saját hasznát nézve
érvényesíti érdekeit.
Mint strandoknak sokkal jobban kellene a közösség érdekét szolgálni, és minél több vendéget fogadni.
Mégis mire gondolok.
Minden strandon van különböző szolgáltatást nyújtó vállalkozó, aki busásan fizet azért, hogy egyáltalán vízhez közeli helyszínen legyen.
Az ő általuk fizetett adó forintokból bőségesen fenn lehetne tartani akár a Siófoki szabad-strand áraival elért színvonalon strandjainkat.
Gyenesdiáson is van két strand az egyik mindenképen/Diási/ megérett egy szabad strand státuszra.
Csak ehhez gyökeres változás kellene az igazi résztvevőktől polgármestertől, képviselő testülettől, hivataltól egyaránt.
Ha a most nyílt kalandparkot köteleznék igazi bérleti díj megfizetésére, vagy a kikötők használatáért felszámolnának valós díjat meg lenne a forrása a szabad strand működésének.
Csendes úrnak igaza van a cége /VÜZ/ szemszögéből,de összességében tarthatatlan ez a helyzet, ami itt kialakult.
Nem lehet, csak bevétel orientált egyetlen településen működő strand se.

www.porkolabgyorgy.hu

Erdőbirtokosság

Gyuri Bácsi,

leszállna végre a kikötőről? Az magyar állam, annak kell fizetni !
Ott van utána, Vonyarc felé még 20 hektár, bérelje ki, aztán uccu neki, csináljon rajta üzletet maga is ! Pályázhat is, nyerhet is, összeszedheti a tőkét mástól is.
A Sümegiék a kikötőt is úgy kezdték, hogy kiirtották a gazt 3 hektáron ! Maga is megtehetné.
Miért irigyli azoktól, akik Gyenesdiásnak a kikötővel hírnevet hoztak?
(Azért, mert magának nem sikerülnek a dolgai az utóbbi 20 évben. Ez van, van ilyen is.)

Maga egy igazi Pató Pál Úr !Ott az erdőbirtokosság, miért nem kezd vele valamit? Pld nordic walking pálya, kiáltó, tornapálya, vadaspark.
Ön előtt a lehetőség !

Miért a diási strandból akar szabadstrandot? Egy vagyont tett bele az önkormányzat, és ott szolgáltatásokat nyújt, azért kell fizetni. A parkolás meg ingyenes.

Mondjon valamit, amivel Ön elégedett ! baromira tudni szeretnénk.

Az állam te és én

Az állam te és én vagyok, az államnak bevétele csak adóból, és a köztulajdon hasznosításából van.Azt,hogy hogyan használják fel, egy másik kérdés. AZ, HOGY INKÁBB VESZEL EGY MERCEDEST, MINT ÁFA-T FIZESS, TE DÖNTÖD EL!!!!!!! Két irány van:
Vagy kifizetsz mindent, amit használsz (egészségügy: vakbélműtét utógondozással kb 3 millió/műtét, fertőtlenítés,ápolás, eszközök stb/ költség összehasonlításnak csak a szépészeti műtéteket vegyük, mellnagyobbítás tb támogatottan 1,2 millió)
vagy adót fizetsz!!!!!!!!

Mogorva képe

Igy van!

Na ez az ami nem érdekel,
Senkit, mert, hogy kényelmét,
Ne veszitse, elkerüli,
Mindenkinek figyelmét!

Ha meg késöbb vese kéne,
Sokért lenne csak egy donor,
Igy lesz a nép hangulata,
Tarthatatlan, nagyon komor!

poresz56 képe

Erdőbirtokosság

"Kiss-fiam-lányom"?!
Látom kicsit képben vagy az elmúlt 20 évet illetően,(Kikötő,Erdőbirtokosság,Iskola, stb.)persze a „Te” szemszögödből nézve.
Csak hiszed ,hogy bármilyen kikötőről,vagy Gyenesi témát érintő közdolgokról leszálltam. Az EBT dolgairól meg szívesen küldök anyagot, ha tudsz adni elérhetőséget. Talán értesz is majd belőle.
//Az magyar állam, annak kell fizetni !//
Ha felvilágosítanál mégis hogyan gondolod,hogy az állam fizessen azért mert páran jó befektetéssel 300 ezer ft-al 3 milliót kerestek. Ma tudomásom szerint ennyi egy kikötői hely.
Úgy gondolod az állam fizessen továbbra is azért,hogy páran a lenyúlt ingatlan hasznából gazdagodjanak.
Az a húsz hektár a Vonyarciaké ahhoz se neked se nekem semmi közünk ellentétben az általam bizonyítható kikötői helyszínnel ami nem is oly régen magán tulajdon volt. Az enyém is !
Amiért ugyan úgy harcolok mint a legelőért vagy az erdőnkért.
A Pató Pál úr (Horváth,Szalóki,Manninger,Gál,Csendes,Cseh,stb.)akiknek köszönhető ,hogy nincs szabad strandunk.,vagy a mi szállodánk (EBT)nem épülhetett meg „eddig”.
//baromira tudni szeretnénk.//
Hányan vagytok, akik tudni szeretnék, mivel vagyok elégedett?
www.porkolabgyorgy.hu

Lehet, hogy drága de a

Lehet, hogy drága de a miénk és kedves nekünk.

Rudolf János képe

:)

jobboldal = önzés, irigység
Másnak nem adni, mástól sajnálni, stb..stb.. egészen szépen igazolod..
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

Ön pedig az elmebetegeket

Ön pedig az elmebetegeket igazolja a létével.

Most éppen milyen oldali.
Nyalt már a Fidesznek, volt MDF-s, SZDSZ-s Most LMP, gusztustalan

Minap lementem a városira,

Minap lementem a városira, hogy fürödjek egyet, mert már elviselhetetlen volt a nagy meleg, jól esett volna egy úszás. Gondoltam kiváltom a keszthely lakossági bérletet is, pénztárnál azt mondják menjek a libásra, mert most ott a gép amivel készítik, lekerekeztem oda, mondják náluk nincs menjek a városira, mondtam onnan jövök, ha ott sincs akkor biztos a Helikonon van, akkor már elment a kedvem az egésztől és hazamentem.

0.5-1 méteres gazokat,

0.5-1 méteres gazokat, parlagfűvet mikor írtja ki az önkormányzat a közterületekről?

Majd ha jelenkezel

Majd ha jelenkezel közmunkára!

Mi ezzel a baj, ha nem

Mi ezzel a baj, ha nem tetszik ne menjetek be.

keszthelyi strandbérlet 19 óra után

Már 5-6 éve kiváltjuk ill. meghosszabbítjuk a strandbérletet, az egész család, 2 elnőtt és 3 gyerek. Tegnap este ért először meglepetés, amikor tegnap este 8 óra után gondoltuk a hőséget egy fürdéssel tesszük elviselhetővé, de a strandbérletet a városi strandon nem fogadták el. Elmondásuk szerint hiába van kiváltva strandbérlet, 19 óra után 300 Ft fizetése ellenében lehet csak igénybe venni a Balaton vizét. Ez a mi családunk esetében 1500 Ft-ot jelentett volna, amit kicsit zokon vettünk 20 perc fürdőzésért cserébe, és átkényszerültünk a Helikon strandra ahol ugyanaz a balatoni víz ingyenes volt számunkra.
Érdekelni mindenki véleménye, valamit én értelmeztem rosszul és ez így valóban jogos?

Admin képe

feladó: Csendes Antal csendes.antal@khvuz.hu

Az egyik hozzászólásra szeretnék reagálni, 19 és 21 óra között a Városi strand szabadstrandként üzemel, az éjszakai nyitva tartás 21 órakor kezdődik, és azok a fiatalok, akik tisztában vannak vele, hogy a fenti időpontig nem akarnak kijönni, ők már 19 óra után megvásárolják a karszalagot, így nem igaz, hogy este 20 órakor egy úszásért vagy egy lángosért plusz pénzt kell fizetni.

Köszönettel: Csendes Antal

Ez hülyeség

21 órától van sétálójegy és az azért van, hogy kultúráltan elmenj WC-re és ne keljen külön fizetni érte, mert akkor a fűbe végeznék az emberek a dolgukat, ahol másnap lehet, hogy Te fekszel és biztonsági őröket kell sajnos alkalmazni, mert a mai szórakozás van akinél abban merül ki, hogy tőr-zúz. Hát ennyi. a dezinformáció a saját városodat rongálja, ahogy ezen a portálon ez szokás. Nincs megoldási alternatíva, hanem csak a fanyalgás. Magyar módra.

Bölcseink szerint jogos,

Bölcseink szerint jogos, mert 19 óra után mindenkinek sétálójegyet kell váltani, még a bérlettel vagy napijeggyel rendelkezőknek is, várom mikor lesz bevezetve a mólon illetve a sétáló utcán a sétálójegy.
Én pedig úgy jártam a városin, hogy szerettem volna úszni egy nagyot, ellenben a mélyvíz bójáknál lévő táblák után pár méterrel, rám szólt egy vizimentős hölgyike, hogy ne ússzak a bójákon túl, hanem csak a bóják közt. Holott semmilyen viharjelzés, szél, hullám nem volt.
40éves elmúltam, 3 balaton átúszáson túl vagyok, amikor csak tehetem úszom, erre 990forintos belépőjegy mellett nem úszhatok a bojákon túl. Csak a szúrós, hínaras részen. Szándékosan akarják innen elűzni az embereket?

máshol

Ajánlom mindenki figyelmébe.
Olcsóbb, jobb, szebb, INGYENES PARKOLÓ!

http://www.gyenesdias.info.hu/strandjaink/diasi-jatekstrand.html
http://www.gyenesdias.info.hu/strandjaink/gyenesi-lidostrand.html
http://www.gyenesdias.info.hu/strandjaink/arlista.html

Ezek után dönthet mindenki. Én már régóta nem járok a helyi strandra.

Ez Keszthely

Pógármestőr Úr megmondta, nem azért lett kevesebb bevétel az idegenforgalmi adóból, mert kevesebb vendég érkezett ide, hanem mert a szobakiadással foglalkozóknak lanyhult a bevallási morálja. Szóval Keszthelyen minden szobakiadó le lett csalózva!
Gondolom az ország sanyarú anyagi helyzete, hogy Keszthely a legdrágább Balaton parti település nem játszik közre a csökkenő vendégszámmal.
Tavalyelőtt évig átalány adófizetés volt választható az IFA-ból, volt több bevétel az önkormányzatnak, nem volt lehetőség csalásra, illetve nem kellett IFA ellenőröket sem alkalmazni. Most van egyéni bevallás, zsebre dolgozó IFA ellenőrökkel, akiknek a bére a járulékokkal még levonódik a kevesebb bevételből, de Pógármestőr Úr szerint ez a jó, kevesebb adóbevétel, korrupt ellenőrökkel, támogassuk a mutyit!
Az, hogy a vendégeket zaklatják, lesik, kikérdezik, autóik rendszámát felírogatják, mint az átkosan, már csak mellékes. Ha véletlenül a szobakiadót nem találják otthon, fenyegető papírost hagynak, miszerint 300ezres bírságot szabnak ki, ha nem teszik lehetővé az ellenőrzést. Tehát reggel 8tól este 20óráig otthon kéne lenni, mást nem is dolgozhat az ember, nem mehet boltba, strandra...
Keszthely, így szeretlek!

Köszönjük néked Ruzsics

Köszönjük néked Ruzsics elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Ruzsics elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.

Minden kisvállalkozást el

Minden kisvállalkozást el akarnak itt lehetetleníteni, hogy a nagyok kaszálhassanak és visszaoszthassanak.

Delete

Még aki dolgozna sem hagyják, Keszthely még az országos politikát is alulmúlja, Rudolf száját is befogták mostanában úgy látom, pénzel vagy fenyegetéssel, vagy netalán mindennel elégedett?

Hajrá Ruzsics Feri. Miért

Hajrá Ruzsics Feri. Miért nem váltottátok le nem ment mert kevesek vagytok! Feri a jobb! Ez van kissunyi.

Mi pont elegen vagyunk, de

Mi pont elegen vagyunk, de Ti, primitív félhülye seggnyalók, valóban nagyon sokan.

A Hotel Helikonban minden

A Hotel Helikonban minden csoportot gyermekcsoportként jelentenek be, ezért IFA-t nem fizetnek !
Lépjen már az illetékes !!!!!!!
Ebben a hotelben mindent szabad ???????

A strandunk szép és nem

A strandunk szép és nem drága.

Szerintem vonulj

Szerintem vonulj árnyékba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A strand Keszthelyen k***a drága és szar. Ez van pajtás, hiába adták ki parancsba, hogy firkálj ide hülyeségeket.

Figyelő

Nem drága.Tegnap voltam ott és 250ft egy pohár sör,normális.Semmi nem drága, többet kéne keresni. Találj fel 1 rubik kockát és nem lesznek gondjaid. Darwin törvényeiről Darwin sem tehet.

Mogorva képe

Keress!

Bajok lehetnek,
az értékrendszereddel,
Mert a kereseted,
Cégedtöl függ, hidd el!

Annyit keresel
Amennyit érdemelsz,
De strandunk drága itten,
S te rablóknak kezelsz!

Gondolom, haza szólsz,
Mert jussod van a koncból,
Tévhit ám az néked,
Hogy sok lesz a torból!

Szerintem neked adtak ki

Szerintem neked adtak ki parancsba egy-két dolgot mert ennyire hülye nem lehetsz egyedűl valaki súg neked! Pajtás.

re

Vonyarcon 450 a belépő és ingyenes a parkolás, tele fákkal....

meg lehetett tegnap nézni, még a környékbeli utcák is fullon voltak kocsikkal, meg a teljes focipálya, a töltés a strand mögött, sőt még egy FIZETŐS magánparkolóba is mentek parkolni. Keszthelyen töredéke volt...

Hála Istennek, remélem megborítják a várost :-)

poresz56 képe

re

A Gyenesi és a Diási strand is fullon volt és ez lesz talán holnap és azután is,/reméljük/.
Parkolás nálunk is megoldott magasra nőtt árnyas fák adnak némi menekülést,felüdülést ilyen nagy melegben.

www.porkolabgyorgy.hu

Mi van pajtás, nem mész ki

Mi van pajtás, nem mész ki a csodaszép és olcsó strandodra? Te trolleszű bérfirkász...

Hát relatív dolog, hogy

kinek mi a drága! De sajnos egy átlagos fizetésből élő kétgyermekes családnak méregdrága!

Ahol a legkoszosabb a

Ahol a legkoszosabb a Balaton és legszarabb a strand, ott kell a legtöbbet fizetni. Magyar logika.

Dörmögő

A keszthelyinél csak egy drágább strand van a siófoki nagystrand, de van mellette az Aranyparti szabadstrand, Siófok-Szabadi szabadstrand, Siófok-újhely szabadstrand, Ezüstparti szabadstrand, tehát a fizetősök mellett, az ember választhat 4db szabadstrand közül.
Keszthelyen, hány szabadstrand is van?
Minden balaton parti településen van szabad strand és hozzá ingyenes parkolás, csak itt nincs, de hát biztos ez hozza ide a "sok" turistát!

Volt itt is, kellemes

strand, tele fákkal a környéken, és igazán "retro" hangulatú. Mára ez már a múlté lett.
Vajon kinek, kiknek köszönhetően?!
Jó lenne tudni!
Úgy nevezték, Libás.

Ezzel az akcióval végleg eltűnt az idilli Balaton hangulat. Ezen a környéken, legalábbis. Maradt a pénz hatalma, a fizetőssé tétel által, és a tipikus bekerítés.
Elgondolkodtató.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel