A keszthelyi volt rakétabázis sorsa - Czoma Úr akarata szerint

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

A keszthelyi önkormányzat luxus beruházást álmodott a volt rakétabázisra, a vagyonkezelő (a Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft - Czoma László) viszont vadasparkot akar és botrányról beszél, mert a testület jogtalanul hirdeti terveit.

Botrány körvonalazódik Keszthelyen a mostoha sorsú egykori honvédségi rakétabázis ügyében. Évek óta nem tudnak befektetőket találni oda, pedig a 85 hektáros terület kiváló adottságú. Az önkormányzat honlapján egy luxus lakóparkkal, legfelső kategóriás hotelekkel, konferenciaközponttal, szórakoztató egységekkel, golfpályával, viziparkkal, fitness központtal tűzdelt lehetséges új városrész központot ajánlanak a befektetőknek. Mindezt a főépítész is megerősítette.

Tájékoztatást kértünk erről a terület vagyonkezelőjétől, a Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft-től és nem akartunk hinni a fülünknek: a kft vezetője, Czoma László igazgató nemhogy nem hallott ezekről a tervekről, de felháborodott és azt mondta, hogy sürgősen konzultál a polgármesterrel. Mint elmondta: a kft. vadasparkot akar a terület egy részére, de csak az után, hogy felújították a történelmi kastélyt. Arra egyébként több százmillió forintot fognak fordítani, a közbeszerzési pályázataik már elkészültek.

Érdekes módon az önkormányzatnak semmi beleszólása nincs az állami kézben lévő ingatlan további sorsának alakításába. Németh Gábor főépítész sajnálattal közölte, hogy annak idején, vagyis a katonák távozásakor nem az önkormányzatot bízták meg a vagyonkezeléssel, hanem az említett kft.-t Mint mondta: a közművek már nem működnek, ez hátrány és az is, hogy nem vízparti területről van szó. Ugyanakkor sokkal szabadabb, komplexebb és a megtérülést garantáló beépítés lehetséges, ezt a lehetőséget vétek lenne nem kihasználni. Más környékbeli vagy más zalai településnél sincs mindenütt ott a Balaton és mégis milyen jól kiépített üdülőközpontok, konferencia-és sportközpontok létesültek az elmúlt években – mondta a szakember.

A területet három oldalról is főközlekedési utak szegélyezik, tehát a megközelítés nagyon könnyű. A településközponti vegyes felhasználású részt 50-75 százalékban lehet beépíteni, a különlegesnek nevezett másik telekrészen akár 12,5 méter magas épületeket is felhúzhatnak, ott a terület 20-40 százalékát lehet beépíteni. Az önkormányzat egyebek között azzal igyekszik reklámozni a bázist, hogy közel vannak a helyi és a hévizi gyógyfürdők, maga Keszthely városa is több lehetőséget kínál a vendégek számára és nincs semmiféle korlátozás a beépítésre.

A kft vezetője ugyanakkor semmiféle ilyen tervet nem támogat. Czoma László szerint a 300-400 millió forintba fog kerülni a vadaspark 34 hektáros területének kialakítása. Már kiírták a pályázatokat és szakmai partnernek megnyerték a Fővárosi Állatkertet. Az építkezést 2012-2013-ra tervezik, de csak az után kezdenek hozzá, hogy befejezték a Helikon kastély és park felújítását, amit 2012-re szeretnének befejezni.

Így volt a jobb.

Ha az önkormányzat annak idején megkapta volna a területet, akkor már le volna rohadva, legfeljebb működne benne egy-két bankfiók, vagy CBA.

Czoma lányának szombaton

Czoma lányának szombaton volt a kastélyban a lakodalma :)

Kik voltak a vendégek?

Kik voltak a vendégek?

és ki fizette a számlát?

és ki fizette a számlát?

miniszterek, de a pornép nem

miniszterek, de a pornép nem

matyas képe

"Az almodozas ...

.. az elet megrontoja, mely kancsalul festett egekbe nez."
Felsö kategorias lakoparkot almodni lehet, de kinek? Nezzük meg az autoforgalmat, pl keszthely Bederics közt. A magyar rendszamu autok es a külföldiek aranya, 1 a 10-hez. Ugyanakor a külföldi auto markaja, tipusa evjarata alapjan felismerhetö, hogy ide a munkanelküli, vagy segedmunkas kategoriaju emberek jarnak. Cseh, Szlovak, Nemet orszagbol. Nekik luxus lakoparkot, konferencia központot, almodni?
Lehet, de minek!!!
A Czoma fele allatkert mar talpra esetteb ötletnek tünik, dehat az orszag tele van mar eddig is raszedett majmokkal, csontsovanra zsigerelt igahuzo barmokkal, nameg vastagnyaku hizott hienakkal. De minek ezeknek külön parkot csinalni.
matyas

Ha idézünk, csak pontosan, szépen ...

"Nézd a világot: annyi milliója,
S köztük valódi boldog oly kevés.
Ábrándozás az élet megrontója,
Mely kancsalul, festett egekbe néz."

matyas képe

""Idezni, ...

... csak pontosan es szepen, ahogy a csillag megy az egen, ugy erdemes"".
Igazad van baratom, de ha rövidebb a szemed, mint az orrod, akkor talalod csak ezt hibasnak.
De maradjunk a temanal.
Az altalanos velemeny a jelenlegi Mo-i idegen forgalom, ingatlan piac, gazdasagi lehetösegekkel kapcsolatban, hogy az mszp-s kormany korrupt, volt, ostoba es tolvaj, de a jelenlegi meg kiszamithatatlan, megbizhatatlan es ezert aki teheti tavol tartja magat a MO-i dolgoktol.
Az OV nyilatkozat, a Simor fizetes, a pokhalos elvbaratok pozicioi, a beigert valtozasok es elmaradt teljesitesei, a köztarsasgi elnök "TULZOTTAN ÖNJARO" megitelese, mind mind az egyedülmaradas szörnyü arnyekat vetiti elöre.
matyas
Ui Dehat ne legyen igazam.

Tipikus keszthelyi történet

Tipikus keszthelyi történet

Tartalom átvétel Tartalom átvétel