Manninger kampányol 2

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Az egészségügyi és pedagógus bérek térségbeli emeléséről és a Balaton Fejlesztési Tanács nyertes pályázatairól tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen Manninger Jenő országgyűlési képviselő, aki bemutatta a napokban elkészült Zala megye megújított értékei (Területi fejlesztések az Új Széchenyi-terv által) című fényképes kiadványt.

Elmondta: a legsürgősebb lépés a komoly mértékű egészségügyi béremelés volt, ami egy átfogó program része. A keszthelyi kórházban 29 szakorvos átlagban bruttó 32732, 238 szakdolgozó 12236 forint béremelést kapott. A hévízi gyógyfürdőkórházban a 23 szakorvos átlagban bruttó 33565, 172 egészségügyi szakdolgozó 14850 forint béremelésben részesült. A keszthelyi tankerületben 387 pedagógus bére emelkedett átlagosan havi bruttó 62400 forinttal, ami 55000 és 70 ezer forintnyi összeget jelent. Hozzátette: 10-15 fő fizetése 3-4 százalékkal csökkent, azért, mert nekik túl sok túlórája volt korábban. A túlórák megszüntetése miatt összesen 5-10 főt is tudtak alkalmazni az intézményekben.

A Balaton Fejlesztési Tanács döntéseiről elmondta: zöldterületek szépítésére, beépítésére Keszthely 15 millió forintot nyert, az összegből a Helikon strand és a Halászcsárda melletti teret újítják fel, térburkolattal, utcabútorokkal, senior játszótérrel, november 15-ig. Vonyarcvashegy ötmillió forintot nyert parti sétány építésére, Hévíz pedig a Szent Lélek templom körüli zöldövezetre fordíthat 3,7 millió forintot. A BFT utólag idei rendezvényeket is támogatott 30 százalékos átvállalással. A keszthelyi város napi ünnepségre 518 ezer, a borfesztiválra 1,211 millió, a balatongyöröki boros rendezvényre 514 ezer, a hévízi Magyar dal napjára 1,7 millió forintot adott a szervezet.

Az autópályák építése

Az autópályák építése és használata jelentős környezetszennyezéssel jár. Egy kilométernyi autópálya megépítéséhez hatalmas mennyiségű építőanyagot használnak fel, továbbá annyi energiát, amennyit egy személyautó 20 millió km megtétele során fogyasztana el. Az autópálya két oldalán 6-6 km széles szennyezett levegőből álló „alagút” alakul ki. Leginkább azonban a gépkocsikban utazók egészsége károsodik ettől a légszennyező hatástól, mivel ők szinte közvetlenül szívják be az előttük haladó gépkocsik kipufogógázát.
Az autópálya-építés során jelentős mennyiségű növényzetet pusztítanak el. Az autópálya
szinte áthághatatlan falként választja el egymástól az élőhelyeket. Az autópálya közvetlen
közelében a talaj és a növényzet erősen szennyezett, ezért tulajdonképpen a mellette levő 200
méteres sávban mindkét oldalon meg kellene tiltani az emberi fogyasztásra szánt növények
termesztését. Az autópályák nagymértékben tovább gerjesztik a gépkocsi-forgalmat,
ami az autópályákon kívül is jelentős környezetkárosítást okoz.
Tágabbra kitekintve elmondható, hogy a jelenlegi tudományos ismeretek szerint egy-két
évtizednél tovább nem folytatható az a gyakorlat, hogy 10–15 évente 600 millió gépjárművet
cserélünk le szerte a világon, és hogy egy év alatt annyi szén, kőolaj és földgáz égéstermékét
engedjük a légkörbe, amennyi több százezer év alatt ülepedett le és alakult ki a föld mélyében.
Tehát az autópálya-építés sok 100 milliárd forint befektetést jelent egy olyan infrastruktúrába,
amely nagy valószínűséggel már 15–20 év múlva feleslegessé válik.

Recept karácsonyra

narancskommunistáknak, Manninger kis haverjának (régi recept, felújítható, az alapanyagok és a módszer enyhe mértékben változtatható, de a végeredmény mindenképp ehetetlen)
Fogj egy akármilyen vállalkozást és ne legyél ebben tehetséges, semmi sikered és nulla tapasztalatod se legyen ebben. A legjobb, ha valami haverodtól hallottál róla, hogy ebből mások megélnek, akár az ország más vidékein is, nem számít ha ők hosszú fejlődés és sok munka árán teszik ezt.
Mindegy miről van szó, szálloda, étterem, ipar is lehet (bár ez utóbbi nehezebb, nem ajánlott), a lényeg, hogy lehessen pályázni erre, minnél több pénzre. Te most ezt megérdemled, több éves seggnyalás után neked fog teremni a babér. Megkapod a támogatást, megépítheted amire vágytál.
Lesz étteremed, szállodád, panziód, most ezekre adnak. Ha igazán jól gazdálkodsz az építkezésnél, még marad is egy kicsi, jelenleg milliárdok repkednek, nem szaros tíz vagy százmilliók, egy ház, pár kocsi és az öregkori apanázs árát nem lesz nehéz megspórolni a büdzséből.
Hajrá! Komolyan, ellenzékből is drukkolok neked!
De tudom, hogy nem fog menni. És te is tudod.
Engem úgy neveltek, hogy előszőr egy kis munka, és az majd meghozza a gyümölcsét, amiből lehetne fejlődni. Rendes helyen így megy ez, kevés adó, félretevés,a szobakiadásból apartman, majd panzió. Utána szálloda, De csak azoknak, akiknek ez az életük, aki ezzel szeretnek foglakozni, ez a hivatásuk, a szakmájuk. De ti nem ezek vagytok, hanem szerencselovagok. Ezért akármennyi pénzt pumpál beléd az "állam", tönkre fogsz menni. Ezt te is tudod, nem a te pályád, a visszaszámlálás elindult.

T.Szerkesztőség!

Érdeklődni szeretnék, hátha Önök tudják, hogy hol lehet jelentkezni un. térburkolat-avató vagy játszótérátadó állásra?
Nekem ez szakmámba vágna (hasznos végzettséggel nem rendelkezek), szívesen betöltenék ilyet. Nem belföldre gondoltam, két ok miatt is: tudom, hogy itthon csak jó elvtrs. tölthet be ilyen poziciót, a másik, ha ezt itthon ilyen jól megfizetik (kocsi, sofőr, milliók) akkor pl. ausztriában hogy meg lehetne élni belőle!

Ja, hogy ott nincs ilyen munkakör? Értem. Kár. És hogy tényleg ezért tartanak ott ahol? Erre nem is gondoltam..

Nagyon megy a

burkolás. Ez a sláger. Meg egy-két buszmegálló. Ennyi épült, magyarul semmi.
Ez olyan, mintha a lakásomban új járólapot rakatnék, meg vennék egy cipősszekrényt és mindenkinek dicsekednék, hogy új házat építettem.
Ez az igazság, se új munkahely, se a szezon meghosszabbítva, semmi olyan ami vonzaná a turistákat, erősítené az idegenforgalmat, semmi, nulla. A városból mindenki menekül, mi történt, ami ezt megfordíthatná? Az elmúlt négy év megint hatalmas bukás Keszthelynek.
Mindenkinek javasolom, látogasson el Ajkára. Igen, ahonnan 20 éve annyi fiatal idejött, mert ott minden "megszűnt". Érdemes megnézni Bakonygyepes felé mi minden épült, hány gyár , cég épített üzemeket, nem is akármekkorákat.
Utána el lehet menni Balatonfüredre. Nem tudom, ezeken a helyeken is tesznek-e a postaládákba ilyen Manninger féle "műsorfüzeteket" , de ott azok jó vastagok lehetnének.
Keszthelynek minimum ennek a két városnak az együttes fejlődését kellene mutatni, de itt csak leépülés van. Manninger visszavehetne a magabiztos vigyorából, a teljesítménye nulla, nem kérünk ebből. A múltkor valamelyik újságban egy képen, ahogy ott állnak nagykabátjaikban Ruzsiccsal a Balatonparton, és örülnek a senior játszótérnek, nem érzi, hogy ez mekkora gáz? Az a pár játék két éve van meg, de úgy lepusztult, hogy "öröm" nézni. Ez minden elmond ezekről az emberekről. Ami letört, valami mekkmester által vissza lett hegesztve, lefestve nem lett, a rozsda folyik rajta. A strandon a majdnem új finn játszótér úgy lett lemázolva, mintha egy idióta csinálta volna. Ezek apróságok, de jellemző mindenre.
A lényeg, hogy fel legyen avatva, lehessen fótózkodni. Itt tartunk, ezt etetik meg velünk, kapunk senior játszóteret a halászcsárdához is. Felavathatod, örülj neki.
Nem érzed, mekkora égés ilyeneket avatni? Olyan ez, mintha valami szenilis professzor annak örülne, azzal dicsekedne, hogy el tudja mondani az abc első pár betűjét.
Alapvető dolgoknak kellene lenni ezeknek, annak, hogy ilyenek is épülnek.
A sokminden más mellett, ami munkahelyet, versenyképességet, új városlakókat teremt.
De itt olyanok nincsenek, nem is lesznek amíg ez a tehetségtelen banda van hatalmon.

Napi Jenő

Jenő! köszönjük, hogy az elmúlt héten kétszer is be tetszett szennyezni a postaládánkat.
(a saját pénzünkből ellopott propagandakeretből) Előszőr a Jenő kalandjai zala megyében című kiadvánnyal. Gratulálunk, mi mindent fel tetszett avatni! Biztos izzasztó munkával járt mindez, a sok ingázás a parlament meg a sok hülye kis település között, volt ideje dolgozni esetleg? Ja ,azt nem kellett, ugye? A karácsonyi mosoly naptár csak a ráadás volt...alig várjuk, hogy le tetszük váltani a kedves narancsos elvtársat, és soha ne lássuk a "kedves" képit.

Legyünk tárgyilagosak !

Zala megyéért és szűkebb környezetünkért Manninger Jenő tett a legtöbbet!
Nélküle minden maradt volna olyan , mint annak előtte volt! Véleményem szerint
egyedüliként ő a húzóereje a Fidesznek a többi csak haszonleső karrierista!
Magam részéről vele elégedett vagyok, a többivel egyáltalán nem! Neki köszönöm
és áldott boldog karácsonyt kívánok!

Zala megyéért Ő tett a legtöbbet

akkor a megében vajon miért a Vígh Lászlót sztárolják?
A Manninger csak kesztelyen valaki. Márakinek.

Akkor gyere a fényre, ha

megtanultál helyesen írni ...

a nagy átvágás!

a 2010-es árakhoz képest csupán 2%-al mérséklődtek az gázára.

2010. április 1-én az 1000 Forintos alapdíj mellett a gáz bruttó ára 25%-os áfa mellett 119.34 Ft/m3 volt.

Alig telt el két év, és 2012. január elsejétől fogva már a 27%-os áfa (igen, az Európai Unióban ez a legmagasabb áruforgalmi adó) mellett bruttó 131.03 Forintot fizettünk köbméretenként, illetve 1200 m3 feletti fogyasztás esetén 151.22 Forintot. Az alapdíj sem ezer, hanem 1026 forintra változott.

2013. január elsejétől fogva az elvileg 10%-os rezsicsökkentés hatására (1200m3 fogyasztásig) a gáz 117,86 Ft/m3-be került, 1200m3 feletti fogyasztás felett pedig bruttó 136.78 Forintba, amihez hozzá kell adni a 923 Forintos alapdíjat.

Le lehet szállni

Le lehet most már szállni Manningerről. Rendes ember. Fogalmatok sincs róla. Pofátlan komcsi pofázó barmok!

Rendes ember

Ez nem érv. Attól, hogy valaki "rendes ember", lehet tökéletesen alkalmatlan is. Viszont aki ennek a kormánypárti parlamenti frakciónak minden intézkedését kritikátlanul megszavazta, az még csak nem is rendes ember.

Tőletek ilyen rendes

Tőletek ilyen rendes emberektől bűzlik Magyarország ! Mit akartok? Tovább nyúzni rabolni az embereket ? A magánnyugdíjpénztár 3 ezer milliárdját amit a jövőre gondolók félre raktak elherdáltátok, földeket, trafikokat lenyúltátok, már folyamatban vannak a Takarékszövetkezetek ! Mikor teltek már el ? Ezek után van pofátok újra kampányolni, ellehet mondani vastag az arcbőrötök sok gyalázatot elbír? Jobban tennétek, ha csendben szégyenetekben megbújnátok sötét zúgok magányában és elgondolkoznátok mit is tettetek a 3 és félév alatt!

Le szállni!!?? Felénk úgy

Le szállni!!??
Felénk úgy tartják a "Rendest" ki kell kötni az istállóba,ahol lakik "alkalmas" erre.
Azért valami fogalmunk azért van,még ha "TI" úgy gondoljátok,hogy mi csukott szemmel járunk-kelünk is. Komcsi??? tükröt magatok elé barom-kám!

Öröm látni ... !

Megkezdődött a Halász csárda melletti zöldövezet és parkoló újjáépítése, aminek
magam részéről nagyon örülök, mert egyszerűen egy csoda az a környék minden látnivalóval
panorámával stranddal,valamint az ott vállalkozókkal együtt! Igazi hangulatos kis hely,
amiért a későbbiekben érdemes lesz arra látogatni pihenni ,kikapcsolódni! Gratulálok érte!
Pontosan negyven éve tartottuk ott az érettségi bankettünket! Nagyon ráfért a megújulás!

Libás titkai

http://www.gordonelete.hu/

Gordon

http://www.youtube.com/watch?v=fYHSTbCBbno

Tévhit

Tévhit. Az emberek döntő többsége képes 6-8 órát végigaludni anélkül, hogy vizelési ingert érezne. Az egyszeri felébredés még nem nagy ügy – pláne, ha alkoholos vagy koffeines italt fogyasztottál a nap során, hiszen ezek vízhajtó hatásúak.

A rendszeres, többszöri éjszakai pisilés azonban már felveti az egészségügyi problémák esélyét, ezért érdemes orvoshoz fordulnod. Bizonyos gyógyszerek szedésekor is előfordulhat, hogy gyakran szakítja meg pisilési késztetés az alvásod.

látszik, hogy közeleg a választás

mert a mijenőnk őrült ütemben facebookozik. Naponta tucatjával növekszik az "ismerőseinek" száma olyanokkal akik az életben nem látták őt vagy esetleg nem neki szurkolnak. Udvariasságból vagy a retorziótól való félelemből de gondolom mindenki elfogadta a "közeledését". Talán a vezér kiadta az ukászt, hogy akinek 10000 alatti ismeretsége van az ne is jelöltesse magát a kisebb parlamentbe ? közben olyankor is jelöl miközben autóban ül vagy az országgyűlésben van az élő közvetítés szerint. Lehet hogy nem ő csinálja az oldalát hanem van neki hivatalosnemzeti facebukkolója?

Ostoba barom vagy

Nyilván van egy politikusnak, aki kezeli a FB-ot, ez alap.
Te egy nagy szerencsétlen lehetsz, hogy ezen rugózol. Te el fogod nyerni a Nemzet Hülyéje címet. Megvan: egyszerűen egy kibaszott vörös komcsi vagy. Ebből aztán logikus, hogy hülye is vagy.

nemzeti facebukkoló

csak nem eltaláltam, hogy médiaribanc vagy, vagy médiaköcsög,

Miért,

szerinted Obama maga fotózza magát és teszi ki a fész-re? Vagy az más? Csak a fideszes képviselőknél zavar, hogy célzottan és szervezetten tájékoztatnak? Te is más faszát szopva irogatsz itt, nem a magad eszéből.

ez

egy állat, nem kell neki válaszolni.
az összes topicot ez a köcsög teszi tönkre.

de jön még kutyára bakacs utcai kamionos...

:-)

ÚJ keszthelyi BUSZPÁLYAUDVAR

ÚJ keszthelyi BUSZPÁLYAUDVAR: ki tud ról, mikor kezdik el építeni? Ha már Manninger úr kampányol, akkor a korábban beígért ÚJ keszthelyi BUSZPÁLYAUDVARt is fel kéne építeni nem??????????

Sőt ...!

A vasút melletti bástya kerítést is elbontják, ezáltal megszélesítik az utat Apát utca
irányába! Ruzsics polgármester úr interpretálta anno, még a Főtér beruházás előtt, ha
emlékeim nem csalnak! Jelenleg a Balaton part további rekonstrukciós fejlesztése is
megtorpanni látszik, pedig az ígéretek szerint, már el kellett volna kezdeni a munkát,
hogy a szezon megnyitásra elkészülhessen!

Felesleges

a vasúti kerítést elbontani, és szélesíteni a Park melletti utakat.Környezetszennyezés! Inkább fordítsák meg a Fő téri forgalmi irányt, és így talán néhány turista betéved a Centrumba is.A Sétáló utcai üzletek bizonyára örülnének a változásnak.

Igazad van !

Legyen az egész város sétáló övezet, mindenki járjon gyalog a jó levegő reményében!

Én ezt megköszönöm Manninger úrnak !

Tudom ,hogy szinte minden Keszthelyre jutott pénz neki köszönhető, de annak külön
örülök, hogy a Helikon strand és Halászcsárda méltatlanul mellőzött területe kapott
a Balatoni Fejlesztési Tanács döntése alapján, hiszen ez a rész is Keszthely város
igen értékes, ráadásul szimbóluma ennek a térségnek és sajnos ezidáig a régmúltra
emlékeztető kandeláberekkel silány minőségű padokkal, Rákosi pajtás által itt
felejtett szemetes edényekkel egy igen csak lehangoló látványt nyújtott a kikapcsolódásra
vágyó ide látogatóknak! Valóban nagy szüksége van ennek az értékes résznek is a gondos
megújítására! Magam részéről örülök és köszönöm szépen! Megjegyzem ,hogy én nem ebben
a városrészben élek, de valahogyan mindig szívemen viseltem ezt a városrészt, mert
csodálatos adottsággal rendelkezik, ezáltal a kis fejlesztéssel talán az ott dolgozó
vállalkozásoknak is hasznára válik a megújítás!

Tisztelt Manninger úr !

Soha nem látott mennyiségben kapott különböző csatornákon keresztül fejlesztési
pénzeket Keszthely városa, amit úgy gondolom az Ön kitartó munkájának köszönhetünk!
Magam is nagy reményekkel voltam eme fejlesztések iránt, főleg a várost elkerülő
utat illetően, de nem utolsó sorban a Balaton part és a Főtéri rekonstrukcióval!
Sajnálatosan az utóbbival nem tudok mit kezdeni, mivel visszaköszön a jóval korábban
megvalósult sétáló utca felújítás, ahol egy rosszul elvégzett kivitelezés és egyéb
más finoman fogalmazva nem tiszta körülmény miatt fejek hullottak! Sajnálatosan úgy
érzem, hogy a Főtér vonatkozásában is hasonló hibák következtében nem történtek meg
azok a dolgok, aminek ilyen esetben be kellett volna következnie! Mint közlekedési
szakembertől kérdezném tisztelettel, mi a véleménye arról a helyzetről, hogy gyakorlatilag
az egész belváros hibernálódott és vállalkozások sokasága, ennek folyományaként családok
tömege ment tönkre és kényszerült elhagyni a várost, nagyobbik részük viszont külföldön
keresi a tovább élés lehetőségét ahelyett, hogy itthon saját városában találnák meg azt,
amit jelen helyzetben egy idegen környezetben kényszerűségből családok szétszakításával
próbál túlélni! Feltenném a kérdést akár mint politikusnak is, miért jó az, hogy ezek az
emberek más országban, más városban fizetnek adót nem pedig helyben, ahol születtek és
szerettek volna megélni, utódaikat eltartani! Gondoljon bele abba, mint családos ember,
hogy érezné magát akkor, amikor családtagjainak el kellene hagynia a megszokott és
felépített otthonukat, majd egy idegen közegben bérleményekben élni külön a szülőktől
feleségtől, gyerekektől egy egészen más kultúrában nem egyenlő elbírálásban élni a munkát
adókkal idegenként! Magam is kipróbáltam, megtapasztaltam, de nem kívánom senkinek,
mert haza, otthon az, ahol születtünk, tanultunk felnőttünk és semmi képen nem egy
idegen identitás nélküli világban szétszakítva a szeretteinktől, barátainktól,valamint
megszokott környezetünktől távol! Ön mint szakértő mérnökember próbálja meg újragondolni
a Főtér közlekedés rendjét és levonni a következtetéseket annak érdekében, hogy érdemes
legyen továbbra a belvárosban vállalkozni annak érdekében is, hogy visszatérhessenek
azok a családos emberek, akik tömegével kényszerültek elhagyni és feladni otthonaikat!
Természetesen úgy érzem, amennyiben újra fellehetne ébreszteni a belvárost, azáltal
jóval több adóbevételt realizálhatna a város és biztosabban lehetne megtervezni a
város költségvetését is! Gondolok továbbiakban arra, hogy ingyenessé kellene tenni
a parkolást, ami csupán az első lépés lehetne, legalább azonos feltétellel tudjon
indulni egy múlti céggel, ahol kényelmesen parkolhat a vásárló közönség, ellentétben
a belvárosival szemben! Tehát azonos feltétel! Véleményem szerint adó formájában
megtérülne az ez irányú gesztus a vállalkozók irányából! Talán még a hangulat is változna
nem csak vállalkozóknál, hanem a belvárosba látogatok körében is, ezáltal jobb megélhetés
és nagyobb adóbevétel lehetne érzésem szerint! Arra kérném, gondolják meg javaslatomat!
Tisztelettel egy érintett született keszthelyi polgár, aki itt szeretne megélni!
További sikeres eredményes munkát kívánok Önnek és remélhetőleg nem utolsó sorban
magamnak is itthon szeretett városomban Keszthelyen, amely adottságánál fogva sokkal
többre érdemesebb, mint amit betölt mai állapotában! Köszönöm,ha megtisztelt avval, ha
elolvasta véleményemet, amelyet jobbító szándékkal próbáltam megfogalmazni!

hülye

ez egy hülye véleménye

tapló

te pedig egy barom vagy

:))

Igen:)

Igen:))

Te is az vagy:))

én is,te is,ő is....

Gratula jó kis beszélgetés van...
amúgy Boldogot meg mindent....:)

1.lépésként

mindjárt javasolnám megfordítani a forgalmi irányt, tehát a CSOBA felől lehessen bejönni a Fő térre, és nem fordítva. Így nyerne értelmet a Széchenyi-Deák közlekedési lámpa is, amely most totál feleslegesen villog.(Így lenne legalább átutazó idegen, aki észrevenné, hogy jé..! van itt egy Fő tér.)
2.Lépésként az Amazon mellől engedni kellene a jobbra fordulást, és a mostani elcseszett ferde parkolók helyett vissza kellene térni a régi párhuzamos beállású parkolókhoz.

2.Lépésként

Egyetértek az első lépéssel, majd jobbra fordulni a díszkút irányába a piac felé vinni a
forgalmat, természetesen kizárólagosan csak a személyautókat és motorkerékpárokat
szigorúan 30km/ó sebesség határ betartása mellett! Egyéb más járműveket kizárva!
Rendezvények esetén pedig le lehetne zárni az egész teret! A faházak állandó
felállításával sajnos rongálódni fog a díszburkolat, ami nem szerencsés dolog!
/Lásd.:Sétáló utca!/Piacnál kisajátítani az alsó bejáratnál lévő régi lepusztult
házakat, amivel megoldódhatna talán a kulturáltabb parkolás piaci napokon! Jelen állapot
olyan mint régen volt, sajnos semmi nem változott és nem oldódott meg a parkolási
probléma! Szentháromság szobor és a Díszkút tengelyébe legalább 2-3 fát kellene ültetni,
amivel egy kissé oldódna a tér jelenlegi sivár ridegsége!

És a Skála parkolóval mi lesz?

Keszthely szégyenfoltja Keszthely centrumában. Ide, ebbe a lepusztult, fátlan,állandóan szemetes, echte szocreál parkolóba érkezik Tapolca és Várvölgy felől a legtöbb idegen, és az első benyomás a meghatározó.(Még jó, hogy a valutaváltó melletti ecetfát legalább meghagyták!)

Tartalom átvétel Tartalom átvétel