Manninger: kevés a szakmunkás

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Zala az országos átlaghoz képest jobb eredményeket mutat a szakképzett munkaerő szempontjából, de az építőiparban és a vendéglátásban számos területen nincs elég szakember - mondta a megyei közgyűlés elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) a megyei fejlesztési koncepció készítéséhez illeszkedő délelőtti tematikus konferencián elhangzottakat úgy foglalta össze: előnyös változás, hogy már nem régiós, hanem megyei szinten határozzák meg a szakképzési irányokat, és örvendetes a gyakorlatorinetált képzés szemlélete. Szükség van azonban további változásokra, így arra, hogy az általános iskolákból ne a leggyengébben teljesítők kerüljenek be a szakképzésbe.
Hozzátette, hogy a pályaválasztás még nem elég tudatos, a gyerekek a leginkább a saját és a szülők elképzelései alapján döntenek a továbbtanuláskor. Több segítséget kell ezért adniuk a kamaráknak, az iskoláknak és a munkaügyi központoknak, hogy szélesebb körű ismereteket kapjanak a gyerekek és azok szülei.
A közgyűlési elnök hangsúlyozta: a megye készülő fejlesztési koncepciója arra is kitér, hogy szükség van a szakképzés, a munkaerő kínálatának és a keresletének megyén belüli jobb összehangolására, mert Zala csak a települések összefogásával tud versenyképes lenni a nagyobb városokkal szemben. Emlékeztetett arra, hogy a nemrég kijelölt nyugat-dunántúli járműipari klaszter javíthatja a szakképzés lehetőségeit, irányait.
Manninger Jenő az MTI kérdésére elmondta: a mostani tapasztalatok szerint Zala megyében az építőiparban és a vendéglátásban mutatkozik szakemberhiány. Szükség lenne ácsokra, asztalosokra és szakácsokra, hiányszakma a varrónőké is, de komoly probléma, hogy a képzés után miként lehet ott tartani a végzetteket.

MTI - Kanizsa

Kit érdekel

a Manninger Sajtóközleménye?Mi a szart keres a Hévizi tv adásában,foglalkozna inkább a telekvásárlásokkal,vagy az épp aktuális Müvelődési központ 30.000.000ft-os hiányával.A sokszor elmondok valamit és elhiszik pont a FITYISZ csapat stratégiája,a választást is agymosással érték el.MENYIT FIZET A HÉVIZI TV-nek a közlésért,vagy ez is a mi pénzünkből megy?Miért kell megsérteni azokat az embereket akik máskép gondolkoznak,és nem rövidittik a nyelvüket seggnyalással?

Maninnger meg

Maninnger meg kapjabe!!!!!!!!!!!!!!!

Dr. Toller László vagy

Dr. Toller László vagy Schmitt apanázsa...
Mindig van, amiért lehet felháborodni.

Milyen a Fidesz? Ilyen!
Amikor dr. Toller László, Pécs polgármesterét gépkocsibaleset következtében
kórházban kezelték, a munkáját ellátni nem tudta. A Fidesz nagyon fel volt
háborodva, hogy a kómában fekvő Toller László részére folyósítják
fizetését, ami 650 ezer Ft volt.

Most Schmitt Pálnál nem számít a pénz!

Schmitt Pál kapja az 1.750.000 Ft fizetését!

Kapja nyugdíját, ez csak 432.000 Ft

A tulajdonát képező 3 ház kiadásából kb. 500.000 Ft bevétele van.

Makray Kati, a felesége szintén kiemelt magas nyugdíjat kap.

Ezen kívül az állam vett 180 millió Ft-ért házat Schmittnek, melyben élete
végéig élhet, nem kell rezsit fizetni!

/Te mennyit fizetsz a gáz, villany, víz és szemétszállítási számládért?/

Gépkocsi, vezetővel együtt jár neki.

Ezeket Orbánék közpénzből fizetik neki.

A nagy hazafinak lányai Amerikában élnek!!! És hogy a repülőjegy ne
terhelje Schmitt saját pénztárcáját, ezért el akar vállalni valami állami
tisztséget, és akkor ingyen utazik lányai meglátogatására Amerikába.

Természetesen ez is közpénzből történik.

A zongorát, amit 8 millióért vettek neki, viheti az új házba.
Tessék megmondani, életében mit tett ekkorát ez a hazug ember, amivel
ezeket a kiváltságokat kiérdemelte?
Kérlek benneteket, hogy mennél több helyre küldjétek szét ezt az üzenetet,
hadd lássa a NÉP, hogy Orbánéknak a szeme sem rebben, ha közpénzből fizetni
kell a barátoknak.
*Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja, mit gondol, a **másiknak
vannak barátai és érvényes.

Milyen szakemberhiányról

Milyen szakemberhiányról beszél ez a szerencsétlen féleszű? Ha a lányomat pl. varrónőnek íratnám, aláírnám ezzel azt is, hogy egész életében létminimumközeli összegért kellene 12 órában egy rohadt varrógépnél rohadnia, ha éppen találna munkát. A szakmunkának csak akkor lesz becsülete, ha meg is fizetik. Minthogy erre soha nem fog sor kerülni, a szakmunkásképzőkből kikerülteknek a szegénységre és a nélkülözésre kell számítaniuk.

Tévedsz! Ez pontosan forditva müködik!

Bizony szinte mindenhol szakmunkáshiány van. A bér meg tölünk, munkavállalóktól függ! Amig azonban lesz (és van!) balek aki hajlandó minimálbérért (vagy kevesebbért) is dolgozni, addig miért fizessen többet a munkaadó?? Aki ma Magyarországon szamunkásként nyomorog, az meg is érdemli! Aki nem értékeli magát és fillérekért elvállalja a munkát, az megérdemli, hogy nyomorogjon! Hidd el ha X cég nem kapna melóst annyiért amennyiért ma sokan elvállalják, akkor fizetnének többet is! Amásik nagyon káros komponens a fizetésekre, s a bérekre nézve, az a sok fekete munka! Az ilyen áron aluli s adózalan árakkal a cégek nem tudnak versenyezni igy kénytelenek alacsony bérekkel operálni! Van még egy nagy probléma ami nyugaton nincs: munkavállaló ellenségnek tekinti a munkaadót, s hiányzik minden lojalitás!

Márpedig mi melósok vagyunk a cégért és nem forditva! Amig ezt nem érti meg a munkavállaló addig nem lesz semmilyen fejlödés a bér területén!

Ezt a hülyeséget már

Ezt a hülyeséget már jópárszor leírta egy idióta, fárasztó vagy te is. Amíg hivatalosan is 600.000 a munkanélküliek száma (tudjuk, hogy ez a szám sokkal magasabb), addig nem te diktálsz, hanem a munkáltató. Értsd már meg ember: nincs nélkülözhetetlen és pótolhatatlan munkaerő, ez csak a te torz elmédben létezik. Én spec. több képzett varrónőt és képzett építőipart végzett szakmunkást ismerek, de érdekes módon egyik sem dolgozik a szakmájában. Vajon miért nem? Azért nem, mert szarér-hugyér dolgoztatnák őket, ha lenne egyáltalán, aki alkalmazná őket. Ezért máshol dolgoznak, nem a szakmájukban. Szerinted odamegy egy szakmunkás a munkáltatóhoz, odacsap az asztalra, kérek 200.000-t nettóban, mert én pl. jó varrónő vagyok. Megsúgom neked, körberöhögik, és azt mondják, hogy tedd össze a kezed, ha a hivatalos szakmunkás minimálbért megkapod. Persze a munkaidő 12 óra. Hol élsz ember? Üdvözöllek a való világban, néha nyisd ki a szemed, nézz le az utcára a bolondokháza ablakából.

Látom nem érted!

"Szerinted odamegy egy szakmunkás a munkáltatóhoz, odacsap az asztalra, kérek 200.000-t nettóban, mert én pl. jó varrónő vagyok. Megsúgom neked, körberöhögik, és azt mondják, hogy tedd össze a kezed, ha a hivatalos szakmunkás minimálbért megkapod."

Ebböl az idézetböl látszik, hogy egyáltalán nem értetted meg! Természetesen ez nem megy, mert nem a munkávallaló megy oda, s csap az asztalra hanem a munkaadó könyörög: MERT NEM KAP MELÓST. A gond, hogy kap és bagóért! Ez pedig a munkavállaló hibája! Ahogy irtam, amig van sok hülye, aki hajlandó annyiért elmenni dolgozni amennyit adnak, addig nem lesz magasabb bér! Pl. egy német államban is van 2,5 millió munkanélküli, de a bérek ennek ellenére stabilak és elfogadhatók! Ez nem attól függ, hogy mennyi a munkanélküli, mert a legtöbb képzetlen akit nem lehet szakmunkara vagy nagyobb értekü munkára fogni! Aki meg szabónak és varrónönek tanult és igy akar dolgozni 2013.ban Mo.-on, az meg is érdemli! Ma már fillérekért dolgozik a fél távolkelet és Kina, igy ez a szakma kihalóban van!

Mégegyszer: ha a munkaadó nem kapna olcsón munkaeröt, akkor lennének jobb bérek!

Látom te nem érted..

Te baromarcu te nem Magyarországról fecsegsz,vagy nem jársz emberek közt.Amenyiben kétszer enyi munkahely lenne,egyből változnának az arányok,vagyis kevesebb munkanélküli lenne és jobban megbecsülnék a munkaadók,mert a melós vállogathatna.Meséd el légyszi miért csökkennek a munkahelyek?/valószinü az alacsony közterhek miatt.TÉRJ VISSZA A FÖLDRE.

Hogyan számolsz?

A munkahelyek az egyre jobb technológiák miatt csökkennek! Mig nagyapád kaszált látástól vakulásig és kint volt az egész falú aratáskor, ma én kombájnnal learatok mindent egyedül (és 100X annyit) miközben Te a kocsmában iszod el a segélyeket! Ha senki nem vállalna el munkát olcsón akkor, lenne jobb bér!! Ez nem szocializmus ahol ezrével lehet olyan munkahelyeket létesiteni, ahol a termelékenység nulla! Ja, és ki létesitsen munkahelyeket? Az állam? Na, annak túl sok van ebböl a tanácson, a politikában, stb. A cégeknek meg nem kellesz. Létesits Te munkahelyeket. Legyél maszek, vállalkozz és vegyél fel 500 embert! Miért nem teszed? (Pontosan azért nem teszed, amiért a mostani munkaadó sem vesz fel töketlenül százakat, csak azért, hogy Te el tudd tartani a 10 gyerkedet!)

Te istenbarma! Miről

Te istenbarma! Miről beszélsz????????

"Ma már fillérekért

"Ma már fillérekért dolgozik a fél távolkelet és Kina, "

Akkor ott csak hülyék dolgoznak, hogy elfogadják a filléres fizetést? Szavaidból ez következik. Tehát szerinted a világon szinte csak hülyék élnek és dolgoznak. Szerintem meg te vagy hülye, nem kicsit, nagyon.

Nem kedves Vendég!

Azért tud a távolkelet olcsóbban termelni, mert nem tart be semmilyen elöirást és az adott országokban a megélhetés sokkal olcsóbb mint itthon! Ezen felül legtöbbször még az emberi jogokat is sérti (pl. gyerek munka) Mivel azonban ez meghaladja a szellemi képességedet igy nem részletezem a témát! Ábban sem vagyok már teljesen biztos, hogy ezt a pár sort értelmezni tudod!

Teljes mértékig

Teljes mértékig egyetértek Önnel! Halkan megjegyzem: normális országokban a szakszervezetek is számítanak ám.....Nem kicsit, nagyot!!

Sajnos

itt felül nem értették meg a dolgot, s kezdenek személyeskedni! Nos, ebböl is látszik, hogy egyszerüen buták a lényeget felismerni! Pontosan az ilyen emberek álmodoznak és egyszerüen csak a saját pénztárcájukig tart a realitás. Nem képesek hosszútávon a jogaikért harcolni! Nem is érdemelnek jobbat! Szerintem még igy is túl vannak fizetve és túl jól élnek!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel