Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

Nem tetszik a keszthelyieknek, hogy náluk rendeznék meg a B.my.Lake fesztivált nyáron. Korábban Zamárdiban csapatták az elektronikus zene kedvelői, idén viszont már egy keszthelyi kemping adna otthont az eseménynek.

Sajtóhírek szerint a Zala kemping Orbán Viktor vejének, Tiborcz István körének az érdekeltségébe tartozik. A kempinget nemrég megvásároló cégben érdekelt Czéh-Tóth Márk közös vállalkozásokban szerepelt Hamar Endre, aki Tiborcz régi barátja, egyben üzlettársa volt. Például a mostanság a címoldalakon virító, uniós pénzekből támogatott közvilágítás pályázatokon taroló Elios-ban.

Senki nem feltételezné, hogy ezek után bárkinek is kifogása lenne a fesztivál megrendezése ellen, mégis ez a helyzet. A keszthelyi térség fideszes országgyűlési képviselője, Manninger Jenő - aki az első Orbán-kormány idején a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára volt - egy Facebook-posztban arról írt, hogy ennek a rendezvénynek nem a városban lenne a helye.

A poszt szerint a város polgármesterével, a szintén fideszes Ruzsics Ferenccel egyeztetett pénteken arról, hogy milyen forrásokra pályázhat a hagyományos helyi kulturális esemény, a KeszthelyFest. A céljuk az, hogy továbbra is ez legyen Keszthely zenei fesztiválja, ahol olyan népszerű zenekarok lépnek fel, mint például a Punnany Massif.

Az egyeztetésen szóba került a B.my.Lake elektronikus zenei fesztivál is. Manninger arra hívja fel a figyelmet, hogy a polgármester szerint a keszthelyi rendeletek nem teszik lehetővé ilyen rendezvény megtartását a Balaton-parton. A képviselő szerint sem illik a város turisztikai képéhez egy ilyen zenei fesztivál. Csak akkor lehetne megrendezni, ha a városban lakók többsége beleegyezne.

Fontos, hogy a fiataloknak is legyen szórakozási lehetősége, de az elektronikus zenei fesztivált inkább máshol kellene megrendezni - ebben a fideszes képviselők és én is egyetértettünk - írta Manninger.
Vagyis úgy tűnik, a kormánypárti politikusok nincsenek tekintettel arra, hogy kinek az ismeretségi köre nyerhetne ezen az üzleten. Ugyanakkor kérdéses, hogy fiatalok körében népszerű zenei fesztivál elutasítása a választási kampány időszakában hoz, vagy inkább visz szavazatokat.

Nagy szar az egész ebben a

Nagy szar az egész ebben a tetves városban semmi nincs nézzük meg hogy a Keszthely feszt mennyi embert mozgat meg talán 5-600-at ez a fesztivál meg közel 50 ezret ..... hát akkor? akinek meg nem tetszik az meg ne hallgassa........

Belépő 50ezer

benn 1 ital (vodka+narancs) 2500 Ft.
Bagatell...

Beteg

Ezért (is) beteg ez a város. Haldoklik. Amíg még vannak nyugdíjasok, illetve Rudi bohóc, addig "él és virul"! Hajrá Rudi bohóc, hajrá néptáncegyüttesek!

És a bevétel?? Mindenütt

És a bevétel?? Mindenütt ez a recesszió:((

Tartalom átvétel Tartalom átvétel