Megszűnik az airBaltic hévízi járata

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Nem volt elégedett az Air Baltic lett légitársaság a Riga-Hévíz útvonal forgalmával, ezért megszüntette a repülőjáratát.

- Tavaly májusban jött az első Air Baltic gép, majdnem telt házzal.
- Hosszú idő után ez volt az első menetrend szerinti járat Hévízre.
- Három óra alatt értek a gépek Rigából Hévízre.

Megszünteti Riga-Hévíz repülőjáratát a lett Air Baltic légitársaság – tudta meg a Turizmus Online. Az Air Baltic szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy nem hozta a várt eredményeket az útvonal, a repülők kihasználtsága túlzottan alacsony volt. A lett légitársaság első gépe tavaly május elején érkezett a Hévíz-Balaton Airportra, ez volt hosszú idő után az első menetrend szerinti járat a reptérre. (Korábban a Ryanairnek volt hasonló, rendszeres járata Hévízre).

Az elsőként érkezett 50 személyes repülőn 41 utas volt és a járat indulásakor rendkívül optimistán nyilatkozott a légitársaság. Nem csak lett – hanem az átszállással érkezők révén – skandináv és orosz turistákra is számítottak. A Magyar Turizmus Zrt. tavaly egy szakmai road-show-t is szervezett a Baltikumba, azon belül is Vilniusba, Rigába és Tallinba. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet az új légijáratra és növeljék az egyéni, valamint a csoportos beutazóforgalmat.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere tavaly ősszel még sikeresnek ítélte az együttműködést és arról beszélt, hogy 2014-től az Air Baltic várhatóan nagyobb gépekkel fogja repülni a Riga-Hévíz útvonalat. Egyelőre nem tudni, hogy a megszűnő járat mennyiben befolyásolja azt a tervet, hogy 2013-hoz képest idén 15-20 százalékkal magasabb utasszámot érjen el a repülőtér.

A reptér sikersztori - Könnyid

Ostobák vagytok, Könnyid megmondta, hogy a reptér sikersztori, tanuljatok a mestertől!

Érdemes volt....

Érdemes volt hetente repkedni Vilniusba, meg Rigába, meg Tallinba Papp Gábornak és a sleppnek kirándulnia a road-show-ra több millióért közpénzen! Kidobott pénz, mint megannyi repkedése! De, ők világot láttak!

Ráadásul még a falugyűlésen is Papp Gábor a baltikumi járatoktól várta a csodát, pedig, már tudnia kellett,hogy megszűnik az el sem indult járat, az biztos! De képes volt a választói szemébe hazudni,hogy minden szép, minden jó, minden rendben van a reptér körül!

Azóta folyamatosan potyognak ki a csontvázak a reptér szekrényeiből!

Sőt!!!

A reptéri éves beszámoló szerint csak októberben érkezett járat az Aer Baltictól ami csupán 3 milliónyi bevételt produkált.

Akkor a májusi "teltházas" járat érkezésével kapcsolatos költségeket ki fizette vagy ki viselte? Mennyibe került ez a repülő és utasai a városnak, csakhogy Papp Gábor nyilatkozhassa akkor a sajtóban,hogy újabb sikertörténet kezdődött? Ideutaztatott 40 embert Rigából a mi költségünkön? Ez így látszik, hisz reptéri éves beszámolóban nem szerepel májusi bevétel ettől a társaságtól!

Csak október!

Sőt!!!

A reptéri éves beszámoló szerint májusban nem is jött járat csak októberben, ami 3 millió körüli összegnyi bevételt hozott a reptérnek.

Arra azért jó lenne választ kapni, hogy a májusi egyetlen repülő és utasai fogadásának költségeit ki is viselte?

Kedves Képviselő Asszony! Kedves Képviselő Urak!

Miért engedélyezték a májusi parasztvakító rigai járat költségeinek finanszírozását? Vagy nem is tudtak róla? Akkor ideje feltenni a kérdést, hogy mennyibe fájt ez a városnak? Ki engedélyezte ezt a vendéglátást? Hány ember részesült a megetessük, megitassuk... vendégségben? Kinek volt ez jó buli? Megint többek között a Kishelikonnnak?

Gelencsér Úr? Hova lett az igazságérzete? Eltakarta a Rózakert és a parkoló?

Tartalom átvétel Tartalom átvétel