Most vért, még önkéntes!

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Keszthelyen is megtartották az első Köztisztviselői Véradó Napot. A Zala Megyei Kormányhivatal szervezte, és abból indultak ki, hogy 2011 az önkéntesség éve, így sok más önkéntes akció mellett most a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet. Keszthelyen 210 fő jelent meg.
Tehát az akció természetesen önkéntes, mint ahogy az volt a szemétszedési felhívás is, és lesz még június végén egy országos parlagfű-mentesítési esemény, ugyancsak az önkéntesség jegyében.

A véradás főleg nyáron fontos, hiszen ekkor kevesebben adnak vért és több a baleset, így nem volt véletlen a nyár eleji időpont. Egy-egy véradás alkalmával négy és fél deciliter vért vesznek le a jelentkezőtől, nők évente háromszor, férfiak pedig ötször segíthetnek ezzel a tevékenységgel.

Keszthely teljes szociális

Keszthely teljes szociális és egészségügyi rendszere egy nagy határ sz.r! Szakmailag emberileg nulla. Szégyelje magát a város!

Igen

Én konkrétan eddig 16-szor adtam. Legutóbb Keszthelyen próbálkoztam. Mit ne mondjak a stílus kissé érdekes volt.. Mintha ők tennének nekem szívességet. Na de nem gond.. Majd máshol remélem tudok még sokszor..

Csatlakozom

Bennt kávézó fehérköppenyes hölgyek. "Nincs időnk most vért venni viszlát". Ez kb 5-ször megtörtént. Azóta nem adtam vért.

véradás

A köpeny szót 1 p-vel kell írni!A hölgyeket sem pontosan idézte,maximum azt mondhatták,
hogy nincs most véradás.A véradások időpontjai és helyszinei a kórház honlapján megtekinthetők!

ebben a pökhendi kioktatásban benne van minden ami az elmult

20 év véradását illeti. Több mint ötvenszer adtam vért, aranykoszorús véradó és véradó szervező vagyok. Engem is elküldtek, hogy most nincs véradás. Azt hogy én mikor érek rá az nem érdekelte őket. Amíg térítésmentes a véradás addig ezen el kellene gondolkodni.Ha igazán kellene a vér akkor máskép kellene hozzáálni. Először is a régi véradók akik 60 -70 v. még több véradással a hátuk mögöt vannak azokat meg se hívják ünnepségekre, mert a nyilvántartásuk is rosz. Én is ha lehet más városba adok ha módom van rá. Lenne mit javítani a modorukon.

Vérellátói munka

Az én családomban is van olyan hölgy aki vérellátó állomáson dolgozik,az ország másik felében.Én tudom,hogy a véradások lebonyolításán kívül rengeteg dolguk van még.
Ha ninca véradás ők attól még nagyo sok mást dolgoznak,pl:szerológiai vizsálatok,azaz vércsoport meghatározások,véralvadási vizsg.-ok .......
Rendeteg az adminisztrációs munka,Éjjel és hétvégeken ügyelnek......
Ja,és ha megisznak munkaidőben egy kávét/uram bocsá/azt már itt le kell írni?
Különben meg egy véradásszervezőnek magyarázzam!!!!
Úgylátom,hogy mégis kell!!!!Szomorú!!!

ebben a pökhendi kioktatásban benne van minden ami az elmult

20 év véradását illeti. Több mint ötvenszer adtam vért, aranykoszorús véradó és véradó szervező vagyok. Engem is elküldtek, hogy most nincs véradás. Azt hogy én mikor érek rá az nem érdekelte őket. Amíg térítésmentes a véradás addig ezen el kellene gondolkodni.Ha igazán kellene a vér akkor máskép kellene hozzáálni. Először is a régi véradók akik 60 -70 v. még több véradással a hátuk mögöt vannak azokat meg se hívják ünnepségekre, mert a nyilvántartásuk is rosz. Én is ha lehet más városba adok ha módom van rá. Lenne mit javítani a modorukon.

Tessék mondani, az OTP-ben

Tessék mondani, az OTP-ben vagy bármelyik hivatalban megkérdezik tőlünk mikor érünk rá? Nem! Oda is csak meghatározott időben lehet menni! Ugye hogy ugye?

Nem csak a véradással van baj!

Édesanyámat az orvosa elküldte vérvételre! A hetvenhét éves, amúgy agilis és egészséges anyukám, be is ment arra az időpontra a keszthelyi rendelőbe (a város másik oldaláról) ami a beutalón volt 14:00 óra! A fehér köpenyes hölgy, nyakig kisminkelve, tűzvörös karmokkal vette kézbe a cetlit, majd kijelentette, hogy most nincs vérvétel, jöjjön anyukám vissza másnap reggel, 7:30-ra! (Ezt nem adta írásba!) Másnap ugyan az a hölgy pofátlanul vigyorogva nyolc órakor azt mondta anyukámnak,(tehát félóra várakozás után), hogy csak 10-kor kezdik a vérvételt!

Kérdéseim:
1. Miért nem lehet 14 órakor levenni a vizsgálathoz a vért?
(Pláne ha ez van a betegnek kijelölve a beutalón.)
2. Miért ad (csak szóban) egy 7:30-as időpontot a "nővér", ha csak 10-kor kezdik a munkát?
3. Miért csak 10-kor kezdik a vérvételt?

Anyukám kivárta. 10:25-kor jutott be, s 8 perc alatt meg volt a vérvétel!
Ezért kellett 4x végig caplatnia a városon! Biztos vagyok abban, hogy én
nem lettem volna ilyen türelmes ezekkel a fehérköpenyes "félistenekkel"!

Tisztelt Betegeink,

Tisztelt Betegeink, Véradóink!

Fenti levelekre reagálva szeretnénk pár dolgot tisztázni! Ezen levélből egyértelműen nem derül ki, hogy a kedves beteg laboratóriumi vérvételre vagy vérlebocsájtásra érkezett. A Laboratóriumi vérvétel minden munkanapon 7-10 óráig történik éhgyomorra. A vérlebocsájtás minden hétfőn 13-16 óráig történik előzetes egyeztetést követően, a véradásokkal egy időben, mivel orvosi jelenlétet igényel.
A vizsgálatkérő lapon szereplő mintavételi időpont csak tájékoztató jellegű, azt a számítógépes rendszer generálja, de nem alkalmazkodik a valós munkarendhez.A laboratóriumi vizsgálatokra előjegyzés nem történik, mintavétel az érkezés sorrendjében történik, mozgáskorlátozottak, kismamák és kisgyermekek elsőbbséget élveznek.
Tisztelt véradóinkat tájékoztatnánk, hogy vért adni azért csak a megadott időpontokban lehet, mert a véradás után a levett véreket elszállítják, feldolgozzák, melynek a teljes menetét nem kívánnám most leírni, de aki érdeklődik, azt szívesen tájékoztatjuk ennek pontos menetéről.

Ezzel teljesen tisztában voltunk és vagyunk!

További kérdéseim:

1/ Ha a rendszer így működik, akkor az orvos miért nem ír olyon időpontot
a beutalóra, ami a munkához előírt időpontnak megfelel!
2/ Miért kéne a betegnek tudnia, hogy milyen vérvételre küldik?
(Laboratóriumi vagy vérelbocsájtás) Ez az orvos dolga, nem a betegé!
3/ Ha computer generálja az időpontokat, miért nincs a rendszer
úgy aktualizálva, hogy az passzoljon a munkarendhez?
4/ Az ott dolgozók miért nem ismerik a munkarendet, és miért
adnak (szóban) rossz időpontot a betegnek?

Jobbat mondok! Miért nem a computer által generált
időpontokhoz alkalmazkodik a munkarend?

Azt mér meg sem merem kérdezni, hogy miért nem helyben
vizsgálják a leadott vért, ezzel a költségeket csökkentve?

http://ovsz.hu/hu/verkeszitme

http://ovsz.hu/hu/verkeszitmenyek

Ez lesz a vérrel........

Tartalom átvétel Tartalom átvétel