NAV: a szezon végén ők is munkát imitáltak

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Főként a nyugtaadást mulasztották el a balatoni sétahajó-vállalkozások a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseikor - tájékoztatta a hivatal Somogy megyei adóigazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Fülöp Eszter közölte: a revizorok az összes nagyobb forgalmú kikötőben - Fonyódon, Siófokon, Keszthelyen és Balatonfüreden -, valamint egy kisebb kikötőben is sétahajóra szálltak. Hozzátette: öt nyugtaadási ellenőrzésből mind az öt esetben mulasztást állapítottak meg. Két alkalommal az átadott bizonylat nem volt megfelelő, esetükben alacsonyabb mulasztási bírságot szabnak ki, a másik három esetben viszont nem adtak nyugtát. Előfordult, hogy a sétahajó személyzete szabályos, nyugtának minősülő jegy adása után a hajón vásárolt italok áráról mulasztott el nyugtát kiállítani. Esetükben a bírságok százezres nagyságrendűek lesznek.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a hajókon a munkavállalók jogállását is ellenőrizték a revizorok: két hajón is találtak olyan dolgozót, aki nem volt bejelentve. Az adóellenőrök civil pénzügyőri biztosítással hajót is béreltek, kisebb körutat téve a Balatonon. Partraszállás után a kapitány - maga volt a vállalkozó - készpénzfizetési számlát állított ki, de tartalmi hiányossággal, emiatt kisebb bírságra számíthat.

Vállalkozz te hülye

Vállalkozz te hülye Magyar! Csak azért, hogy mindenből kifosszanak, családi ékszer, vagyon, mindent lenyúlni aztán elherdálni.
Csak azért, hogy egy szűk elitnek mindene meglegyen.
SZÉGYEN "noe" a te szégyened is!!!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel