Nem kellett senkinek a hévízi kemping

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Eredménytelenül zárult a hévízi tó melletti kemping üzemeltetésére meghirdetett pályázat, az eddigi bérlőtől a gyógyfürdőt üzemeltető társaság veszi át a működtetést - közölte csütörtökön a társaság ügyvezető igazgatója.

Több országos napilapban is hirdetés formájában tette közzé a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft., hogy a kemping hasznosítására vonatkozó pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánították. Hegedűs Lajos ügyvezető igazgató elmondta: az eredménytelenség oka az volt, hogy nem érkezett érvényes ajánlat. A nonprofit társaság fő tulajdonosával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel való egyeztetés után úgy döntöttek, hogy a gyógyfürdő üzemeltetője veszi át az eddigi bérlőtől a kemping működtetését. Ez nem okoz nehézséget, miután saját gyógyszállója működtetésében már kellő tapasztalatot szerzett a társaság - tette hozzá az ügyvezető.

Bár a korábbi bérlővel kötött bérleti szerződés már lejárt, a kemping továbbra is működik. Hegedűs Lajos azt mondta: a tervek szerint várhatóan 30 napon belül minden szükséges engedélyt be tud szerezni a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft., hogy az üzemeltetést átvegye. A csaknem háromhektáros területen elterülő hévízi kemping üzemeltetési pályázatával kapcsolatban korábban a Fidesz helyi csoportja emelt szót. Kifogásolták például, hogy a pályázatban nem szerepelt a kempingkénti üzemeltetés feltétele, a 8 éves időtartamra kötött szerződést nem találták megfelelőnek a város gazdasági érdekei szempontjából. A kemping eddigi bérlője és a nonprofit kft. között pedig per van az ott elvégzett beruházások tulajdonjoga kapcsán.

A felvetésekkel kapcsolatban Hegedűs Lajos júniusban az MTI-nek kifejtette: egy "korábban nem nyilvános keretek között megkötött bérleti szerződés járt le", amely a társaság számára előnytelen feltételeket tartalmazott, például a rendkívül alacsony, évi 6 millió forintos bérleti díjat.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel