Stégek tömege maradt a Balatonban

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

A korábbi évekkel összehasonlítva jóval több stég maradt az idén a Balatonban, feltehetően a kellemes ősz miatt hosszabbra nyúló horgászszezon miatt, pedig azokat október végéig el kellett volna távolítani - mondta el Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője szerdán az MTI-nek.

Míg a korábbi években általában 10-20, idén 99 stéget nem távolítottak el a tóból a határidőig a gazdáik, pedig ez kötelességük lenne. A vízben maradó stégeket a jég deformálhatja, megrongálhatja, így veszélyt jelenthetnek a következő szezonban a vízi járművek, a fürdőzők számára.

Pécseli Péter azt mondta, a vízügyesek kivárják az enyhe idő végét, remélve, hogy még sok stéget kiszednek a mederből a tulajdonosaik, de egy-két héten belül megkezdik a tóban maradt stégek begyűjtését. Mivel ezek elhelyezése a Balatonban engedélyköteles, így elvileg azonosítóval ellátottak. A legális stégeket a vízügy visszaadja a gazdáinak, amennyiben kifizetik a szállítás díját, illetve a hatóság munkadíját. A siófoki raktárban maradó stégeket, köztük az illegálisakat, fél évig tárolják, majd megsemmisítik.

A kirendeltség vezetője arról is beszámolt, hogy a vízügyi igazgatóságok januártól nagyszabású közmunkaprogramot indítanak, ebből a balatoni kirendeltség is részesül. A közmunkások egyebek között a gyakran a nádasokban elhelyezett illegális "bejárók" eltávolításában és az illegális feltöltések visszabontásában működnek közre szakemberek irányításával.

Forrás: MTI

Egyet nem értek !

Minden stég kihelyezés engedély köteles ,tehát névhez kötött !!! Akkor a hatóságnak
tudnia kell ,hogy kinek a tulajdona ,tehát tessék szigorúan megbüntetni ! Nevetséges ,
hogy minden évben "szezonális hírt" csinálnak belőle !Vajon szezonban nincsen ellenőrzés ?
Ezeket a szabálytalankodók által okozott kárt nem az adófizetők pénzéből kellene fizetni !
Vajon akire vonatkozik ezeknek az ellenőrzése az miért kapja a fizetését ?

Szerintem

1x figyelmeztetni s 2 napot adni majd: a hatórág vagy az önkormány' szedesse fel az összeset egy céggel, majd a számlát egy 30%-os felárral ki kell a tuljoknak küldeni! Vagy: az összeset megsemmisiteni a tulajok költségén!

Ez magyarország, itt

Ez magyarország, itt mindent lehet egyeseknek.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel