Új kasza érkezik: ha nem nyírod a házad előtt a füvet, 50ezres büntit kapsz

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

De szerencsére havi 6ezerért megoldást kínál a GESZ azoknak a keszthelyieknek, akik nem tudják lenyírni az ingatlanjuk előtt a füvet. Átalánydíjért egészen októberig folyamatosan gondozzák az adott zöldterületet. Ez alapesetben a tulajdonos faladata lenne, de sokan nem végzik el ezt a munkát, pedig súlyos bírsággal is sújthatja őket a jegyző, vagy a közterület felügyelő. A városban zöldfelületein áprilistól kezdve 8-10 ember nyírja folyamatosan a füvet.

Méteres magasságú a gaz az egyik keszthelyi ingatlan előtt. A fűnyírás itt a tulajdonos feladata…lenne. Erről az önkormányzat két rendelete is szól.
A GESZ munkatársai úgy tapasztalják, hogy sok tulajdonos nem ismeri, vagy nem tartja be az erről szóló rendelkezést. A város belterületén 950 ezer négyzetméter zöldfelület van. Az egységes városkép érdekében fontos, hogy minden ingatlan előtt rendezett terület legyen.

Átlagos területnagyság esetén, magántulajdonosoknak ez az átalánydíj 6000 forint. Cégeknek ehhez az összeghez ÁFÁ-t számol fel a GESZ. Az átlagosnál nagyobb területek esetén külön egyeztetést igényel a megállapodás. A díj ellenében októberig rendszeresen elvégzik a fűnyírást a szerződő ingatlanok előtt.
Amennyiben valaki nem végzi el maga a fűnyírást, vagy nem szerződik a GESZ-el, helyszíni bírsággal 50 ezer, míg közigazgatási bírsággal akár 150 ezer forintra is büntethető. A bírság ismételhető, így akár több százezer forintra is rúghat a büntetés.
A GESZ dolgozói a napokban a Lovassy, a Fodor és a Gagarin utca mentén nyírták a füvet. A kiemelt területeken gyakrabban végzik a munkát. A Balaton-parton például folyamatosan dolgoznak a városüzemeltetési részleg emberei.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Fünyirás

A GESZ dolgozói a napokban a Lovassy, a Fodor és a Gagarin utca mentén nyírták a füvet. A kiemelt területeken gyakrabban végzik a munkát.

Ezek szerint van ahol ingyen vágják a füvet a lakok helyett?

Tipp (tanács) annak a pár maradék gerinces embernek

egy ezres telket 2-3 liter benzinnel lehet lenyírni. persze függ a géptől is és a területtől is, de azért nagyjából elfogadható szám, hogy az önköltség 1Ft/m2
a nagy ktsg tehát nem a gép és az üzemanyag, hanem a munkabér!

igenám, csakhogy korunk fasisztoid társadalmában a melóst ingyé kapod, merthogy az egy "közmunkára" ítélt rabszolga..

ha tehát te ezt a fűnyírási munkát a GESZ-nek adod, akkor embereket alázol meg

ezért az a tanácsom -ha magad nem tudod elvégezni, akkor- kerüld meg a GESZ-t, és közvetlen egy munkással egyezzél meg. Akár fizessél neki alkalmanként néhány száz forintot (területtől, időtől függően) de NE vegyél részt korunk mocskában..

Persze minderre csak akkor kell figyelned, ha még gerincsnek tartod magad..

RJ

ui: majd ha a GESZ is ad a munkásainak havi 1ezer euros fizetést (korrekten bejelentve), akkor nem lesz rajta a rabszolgatartó stigmája

Fűnyírás 5

Fűnyírás 5 Ft/négyzetméter ártól. Számlaképes.
http://www.jofogas.hu/zala/Funyiras__5ft_m2_tol___kertgondozas__kerti_munkak_25113381.htm

KÖZMUNKA

Közmunkán csak olyanok vannak akik önként
megtagadjak a munkakeresést! A teljesitmenyüket
figyelembe véve ágyon vannak fizetnve!
Aki itt Keszthelyen keres munkát az megérdemli
a közmunkát! Ausztria 103 km..., naponta lehet(ne)
ingázni!

Természetesen a csököt kormány is léphetne, de már
évek óta láthatjuk, hogy nem teszik! Akkor mit vár
a közmunkás? Csodát? Örüljön, hogy lyuk van a seggén,
vagy induljon el Európában, s keressen máshol munkát!

? és minek?

mely célból dolgozzanak?
mondjál olyan terméket vagy szolgáltatást vagy bármit, amiből nincsen már most is túl sok - azaz olyat mondj, amire szükség lenne..
ilyet viszont nem tudsz..

tudod manapság miből van (egyedül!) kevés?
fogyasztóból, vásárlóból..
ezért kéne nekik (rendes!) pénzt adni
(azért, hogy költsék el)

úgyhogy a közmunkában TÖK mindegy mit csinálnak, sőt! ha nem csinálnak semmit sem, akkor a legjobb.. (merthogy nem szaporítják tovább azt a felesleget amiben már most is fuldoklunk)

Sza ha kicsit tovább látnál az orrodnál, akkor rájöhetnél, hogy ugyanolyan "túltermelési" válságban vagyunk, mint az 1929-33 közti időszakban is..

RJ

Áfával és áfa nélkül

Balatoni KRÓNIKA (Keszthely város információs magazinja) legutóbbi példányának egyik cikkének címe: "a köztereületek rendjéért":
a GESZ átalánydíj fejében vállalja a fűnyírást, magántulajdonosoknak 6000 forint, vállalkozók: 6000 ft +áfa...

Hogy is van ez? Milyen jogszabály biztosítja a különbséget? Utoljára a kommunizmusban volt megkülönböztetve, hogy "közületnek" vagy "magánzónak, magánszemélynek" adnak el egy szolgáltatást.

Ez bizony áfacsalás, ilyen nincs, akármilyen tulajdonú legyen egy vállalkozás, az csak az árbevétele nagyságától, esetleges alanyi mentességétől függően lehet áfás, vagy attól mentes.
Az, hogy magánszemélynek, vagy cégnek értékesít, nem lehet döntő abban, hogy az áfát fel kell-e számolnia, vagy (ritka esetekben) mentes lehet-e alóla.

ÖNKORMÁNYZATI ÁFACSALÁS ESETE FOROG FENN, AKI EZT KITALÁLTA, BÖRTÖNBEN A HELYE!

szerintem csak hülyék

a magánszemélyeknek is ÁFÁ-s szolgáltatást nyújtanak, csak hülyén fogalmazták meg.
Pont olyan a helyzet, mint a T-csoport szolgáltatásainál is. Ahol ha magánemberként rendelem mondjuk az internetet akkor 8ezer forint (bruttó áfás), ha viszont ugyanazt a netet rendelem de cégesen akkor 10.500Ft.

RJ

És a parlagfü?

Ezt könnyü rendelettel szabályozni de a városi területeken
a város, nem kaszálja (nem írtja) a parlagfüvet! Ök kinek
fizetik és hova a büntit? Kapják meg ezt az alleriások!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel