Új partszakasz

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Az elmúlt hétvégétől egy teljesen megújult partszakasz várja Keszthelyen a Balaton partján sétálókat.

Meghosszabbított, szilárd burkolatú sétány, díszkivilágítás, minőségi utcabútorok és kibővített zenepavilon fogadja egyebek mellett azokat, akik a teljesen megújult keszthelyi Balaton-partra látogatnak mostantól.

A tervezett fél év alatt elkészült a 350 millió forintos teljes költségű beruházás, amelyhez a város a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán csaknem 300 millió forint támogatást nyert el. Az átalakítások eredményeként a keszthelyi lett a tó körül az egyik legszebb partszakasz, a város vezetői szerint.

A munkálatok keretében hosszabb lett és díszkivilágítást kapott a parti sétány, megújult a móló bejáratánál található tér, az eddigi virágágyások mellett új növényszigetekkel, lugasokkal bővült a terület. A vasúti sínektől két "fogadóponton" keresztül felújított sétány vezet közvetlenül a partra.

A Hullám és a Balaton Szálló műemlék épületének környezete is megszépült, továbbá minőségi utcabútorokkal, zenére programozható szökőkúttal és információs táblákkal egészült ki a környezet. Már most nagyon népszerű a "szenior játszótér", amelynek eszközei a "kímélő sportolást" teszik lehetővé akár az idősebbek számára is.

A parton lévő zenepavilon bővítésével és a nézőtér kialakításával, valamint a rendezvényeket szolgáló terület díszkő burkolatával a tér alkalmassá vált nagyobb tömeget befogadó szabadtéri programok szervezésére is.

A városvezetés kiemelten figyelt arra, hogy a beruházás család- és gyermekbarát, illetve akadálymentes legyen, de a tervezésnél szem előtt tartották a kerékpárosok igényeit is, így több tároló várja a bicikliseket.

Még újabb a partszakasz (Még drágább.....)

Új partszakasszal bővült a keszthelyi Balaton part, ugyanis megszűnt, szárazra került a Városi Strand Szigetfürdője, így jelentősen bővült a sétány területe......

Persze nem vicces, így aki hívő, imádkozzon hosszú, erőteljes őszi -téli esőzésekért, és havazásokért, mert ha nem lesz..., ez volt a Balaton utolsó szezonja, "oszt" bezárhat a BAHART, a strandok, a szállodák.....és Keszthely nem lesz több, mint egy porfészek a kiszáradt tó partján....

Vitamin

A héten ellepték a partot

A héten ellepték a partot az árva szúnyogok. A kevés turista menekült amerre látott, a Balcsi teteje tele volt habzó, gusztustalan lárvák milliárdjaival, a Helikon szálló vendégei összecsomagoltak és odébb álltak.
Ez persze nem a város vezetés hibája, csak azért írom, hogy kezeljük helyén a várost és a Balaton partot. Ez van, ez nem az Adria, nem a Garda tó, de még csak nem is Budapest.

Ezért "oszt" nem biztos hogy 1.000 forintot kellene kérni a strand-belépőért, ellenértéket a nem őrzött parkolásért, és másfél milliárdot elkölteni egy forró, élhetetlen Fő térért. (Ennek töredékéből hínármentesíteni lehetett volna a Keszthelyi öblöt.)

Vitamin

Régen is ellepték

Nagyon régen is voltak a vízben árvaszúnyogok, meg még hínár is, győztük kerülgetni, amikor úszni tanultunk. Akkor nem volt zavaró, igaz, hogy a külföldinek ez volt a legkevésbé fontos. Sokkal inkább nyomott a latba az olcsóság. Ez már a múlté, de itt legalább nincs cápa, medúza, tengeri sün, stb.Van ellenben nagyon finom magyaros íz, jó bor, pálinka, és a csodaszép Balaton. Próbáljuk megőrizni, ha még lehet.
Mellesleg példát is vehetnénk a külföldiektől, mert ők - bármi is történjen a tengerparton esetleg egy szennyezés okán -, nem riasztják el a turistákat.

Van különbség!

Én imádom a Balatont, de Keszthelyen már nem.
Régen azért volt jobb a Balcsi, mert rendszeresen kotorták, több volt a téli csapadék,és a kisebb befolyások vízhozama, amitől magasabb volt a vízszintje, és nem mocsarasodott annyira, mint napjainkban a Keszthelyi öböl.(A mocsarasodás egyik jele pl., hogy rendkívül sok a vízi madár, gyerekkoromban még hattyú sem volt.)

Amúgy pedig a kilátásaink nem jók, mert a vízszint már most kritikus állapotban van, és hol van még a nyár vége? (Tavaly kb. 400 mm csapadék esett, idén eddig 180 mm, ami azt jelenti, hogy lassan félsivatagossá válik a Balaton vidék éghajlata...-bár ne legyen igazam!!)
De ha így folytatjuk mi emberek, és így folytatja az időjárás, 5 év múlva foltokban lesz víz, "oszt" a kisebb mélyedések között száraz lábbal poroszkálhatunk a száradó iszapban.

Vitamin

Van különbség.

Így igaz, régebben rendszeresen szezon előtt megjelentek a kotróhajók. Azóta sok víz folyt le a Dunán, már a november 7-e sem a régi - amikor mindig ragyogó napsütésben volt a felvonulás -, így bizony nehéz megőrizni a Balatont, és egyáltalán azt a flórát és faunát, mely körülvesz bennünket. Mi már ehhez kevesek vagyunk.

Gazos

Engem pedig nem a formája zavar, csak az, hogy állati gazos, a többi nagyon szép virágos rész és a szökőkút szépségén is ront.
Egyébként tetszik a felújítás, csak a 2 szálló közötti háromszögek (virágágyás) nem, mivel mások mellett én is megbotlottam már a sarkában, pedig tudok rendesen járni. Láttam, hogy biciklivel is nekimentek.
A padok viszont nagyon szépek és végre van WC a játszótérnél és ülőhely a zenepavilon előtt!
A Balaton szállóval mikor történik valami?

Horogkereszt

Tök jó lett, csak azt nem tudom, hogy a "szökőkút" mellé miért két horogkeresztet raktak ki kőből :(
Szerintem ez nagyon ciki!
Ajánlott irodalom: http://www.rohamjelvenyek.hu/index13000.html
Polgár

Horogkereszt?

Nnna!
Lementem, megnéztem! Sőt elolvastam az általad ajánlott (meglehetősen gyenge) irodalmat is.
Kedves Polgár!
Hogy te horogkeresztet akarsz valamibe belelátni az a te dolgod, csak legalább ne írj butaságokat!
Az a nagy helyzet, hogy a nácik által használt szvasztika JOBBRA forog, az általad "felfedezett" dolog pedig:
1. BALRA fordul
2. NEM HOROG, HANEM un. "SARLÓS KERESZT"! Ami nem a nácik, hanrem a thule társaság jelképe volt. Annyi viszont igaz, hogy nekik volt köze a nácikhoz! De nem azonos a két dolog! Ne keverd össze!
Ez tehát nem jött be!
//http://hu.wikipedia.org/wiki/Horogkereszt//

Jelnleg Magyarországon pontosan szabályozva van, hogy melyik "horogkeresztet" nevezzük tiltott önkényuralmi jelképnek. A parton, álatlad talált dolog pedig nem az!

Ui.: Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy magadfajta HIVATÁSOS RETTEGŐK mindenben azt akrtok látni, csak egy kicsit hadd reteghessetek, hogy "jönnek a nácik".
Bennem pl az un "Dávid-csillag" kelt rossz érzéseket. Az ugyanis egy ma is létező terrorista állam jelképe, sőt még a nemzeti zászlaján is szerepel!
//http://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1vid-csillag//
Igen terrorállam! Lásd a Gázában rendszeresen elkövetett népirtásokat, vagy a 8 méter magas fallal körülvett gettó építésük! Mégsem veszek bele minden bucsus játékárusba, aki sheriffcsillagos cowboy készleteket árusít.
Lásd: //http://www.google.hu/search?q=sheriffcsillag&hl=hu&lr=lang_hu&tbs=lr:lang_1hu&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZJ_iT73VJ5DFswbk-tnBBg&ved=0CGcQsAQ&biw=1280&bih=607//

Tehát be kéne fejezni a szándékos félremagyarázást! Ez nugyanis csak rosszindulat, semmi más!!! Világos voltam?
Segítek, ha nem érted! Kérdezz bátran!
Ezekben a jelképrendszerekben otthon vagyok!

No de

annyi más szép lehetőség volna egy mintázatra, miért kell megtévesztőt tenni egy nyilvános helyre? Egyébként a forditott horogkereszt már sok száz éves jelképe a hindu vallásnak. Ez ugyan olyan marhaság tehát, mint a vöröscsillag ügye mert akkor ezzel mi legyen?

Ennek ellenére nem szabadna elmenni az egyértelműség mellett, mert sokan nem ismerik a lényeget! Miért nem matyó mintával rakták ki a köveket. Mi van a helyi ellegű helikoni dolgokkal? Miért nem a Kastályt képezték le?

Egyértelműség? Hát hogy

Egyértelműség?
Hát hogy van az, hogy a horogkereszt, bármilyen legyen az egyértelmű (neked), de a fővárosi Szabadság téren csúfoskodó, igaz nem vörös, hanem aranyszínű ötágú csillag, pedig nem "EGYÉRTELMŰ" (számodra). Tudod, amelyik a komcsi csürhe emlékművének tetején van? A Budaházy 200 000 forintot fizetett, mert lepattintották róla a SZOVJET(Tehát egy nem létező országról van szó!) címert!
Hát hogyhogy számodra az nem "EGYÉRTELMŰ" önkényuralmi jelkép? Hogyhogy az nem "CIKI"?
Hogyhogy, azért nem lázong a sok zsibbadt agyú idióta ezen a fórumon (veled együtt)?
Tudod mi az egyértelmű? Az a kettősmérce, amivel a hatalomból kipottyant, sértődött, bal-libek mérik az országot. Amivel fellármázzák az EU-t, a hivatásos rettegő, senkik! Na az egyértelmű! De az nagyon!!!!

Rémeket láttok már úton

Rémeket láttok már úton útfélen a tiltott jelképeket fedezitek fel, nincs jobb dolgotok ? Mondom ezt a hangulatkeltő felfedezőnek, és annak is aki ennyire képben van a jelképek ismeretének tudományában ! Úgy látom ebben az országban nem csak a politikusok hülyültek meg, hanem a velük szimpatizáló egyszerű emberek is ! Rátok büszkék lehetnek a kormányzó pártok és az ország vezetői, ameddig Ti és a hozzátok hasonlók a „szaron” vitatkoztok, ezzel terelitek el a figyelmet az országban uralkodó óriás bajokról ! Ezért aztán hálásak is lehetnek , mert leveszitek vállukról a magyarázkodás terhét elterelitek a nép figyelmet az áldatlan állapotokról a nyomorról . Nem hiszem, hogy rajtunk kívül van még egy ilyen stupid nép aki a megnyomorítóit segíti egy káros múlt ideológiájának vissza csempészében ! Ahogy ma látni lehet a mi kis hazánkban fejetetejére látszik fordulni a világ, nem csak a nyomor uralkodik el, hanem fejekben a zűrzavar is és gyökeret ver!

Arról nem tehetek, hogy te

Arról nem tehetek, hogy te buta vagy ehhez a témához!
Az a te bajod!
Én értek valamihez, te meg nem! De azért csak úgy érezted, hogy bele kéne böfögnöd a témába!
// Nem hiszem, hogy rajtunk kívül van még egy ilyen stupid nép aki a megnyomorítóit segíti egy káros múlt ideológiájának vissza csempészében ! //
Ki vagy te? Csak nem az az agyament Dániel Peti? Az ír ilyen hülyeségeket!
Lehet, hogy te stupidnak tartod a saját népedet, lelked rajta, de nem tudom mit szólnak majd hozzá Tel -Avivban, hogy így nyilatkoztál róluk!ű
Az én népem, sőt nemzetem nevében,amely a MAGYAR, ezt visszautasítom!

//Ahogy ma látni lehet a mi kis hazánkban fejetetejére látszik fordulni a világ, nem csak a nyomor uralkodik el, hanem fejekben a zűrzavar is és gyökeret ver!//
Nem nincs zűrzavar, sőt a fejetetejére sem állt semmi. Csupán most kezdenek a helyükre kerülni a dolgok! Azok a dolgok, amiről eddig megmondták, hogy kötelezően mit kell gondolnunk! A Barátok közt-ön felnőtt, fajtád simán bekajálta, hogy megmondják neki, miről mire kell asszociálni. Nekem viszont nem! Én nem vagyok rest utána nézni annak amit írok, mondok! Itt beírt valami nagyokos, aki azt hitte, hogy ért valamihez, aztán meg kiderült mégsem! Te meg a kívülálló dilettáns okoskodsz itt! Kinek? Minek?

Többször kifejtettem már, hogy semmilyen párthoz nem volt közöm, és nem is lesz, mert UNDORODOM TŐLÜK!!!!

A nyomor pedig azért alakulhatott ki ebben az országban, mert az elmúlt 22+50 évben szépen megmondták nekünk, hogy miről mi kell az neszünkbe jusson!

Legutóbb a fekete mellény, fehér ingről jutott eszébe pár hivatásos rettegőnek a nyilas egyenruha! Te is köztük voltál?
Mert szivesen elmesélem, hogy miért nincs egymáshoz semmi köze a kettőnek! Csakhogy akkor is volt pár idióta, aki telekiabálta a médiát, hogy nyilasterror közeleg!!! A hozzád hasonló pedig, mint a jó papagály bekajálta és ismételgetni kezdte. Nem is érdekelt senkit az igazság! Mert a magafajta birka mindig a nyájjal béget! Nem is hiszed, hogy mi mindennel megetettek téged!
Neked ennyi elég!
Lusta vagy a dolgok mögé nézni, hát azt kritizálod, aki mégis megteszi!

Agyhalott vagy! Ennyi!

Rémeket láttok már úton

Nem az előző beírónak nincs jobb dolga, hiszen "értelmesebbje" utána néz és keresi az IGAZSÁGOT.
Abban igazad van nem hétköznapi azon jelképek, amellyel szembesülni kell.
A többség (velem együtt) nincs képben és, hogy kinyíljon a szemünk és végre nem hazudozással, hazugságokkal kell együtt élni, kellenek az ilyen megszállottak.
Akik talán hivatásukból adódóan is érthető értelmes mondatokkal elmagyarázzák (nem tudományos okoskodással) milyen világ is az, ami ma körül vesz bennünket.
Az meg, hogy a politikusok többsége hülye ez nem lehet vita tárgya /mi választottuk őket/.
//nem csak a nyomor uralkodik el, hanem fejekben a zűrzavar is és gyökeret ver!//
EZ IGAZ!
Mi tehetünk róla, nekünk kell megváltoztatni, olyan vezetők kellenek, akik felelősséggel hozzák döntéseiket (nem egy-két évre) és felelnek is tetteikért.
www.porkolabgyorgy.hu

Én még nem láttam, de ha

Én még nem láttam, de ha így van, akkor egy jó pontot is szereztek nálam a kivitelezők!
Engem jobban zavar a vöröscsillag! Mégsem verem ki a dilit, ha egy üveg Heineken sört látok!
Amúgy javasolnám, a Fővárosi Bíróság régi épületének, földszinti padlózatának vizsgálatát!
Képzeld el, telis tele van kicsi+nagy horogkeresztekkel! Na bumm!
Sőt, ha Markó utca tájékán jobban szemügyre veszed a régi házak homlokzatát, akkor nem fogod elhinni mit fogsz látni!!! Vesszőnyalábokkal körülvett csatabárdot ábrázoló stukó díszeket! Az tudod mi? Nem fogod elhinni! Bizony, hogy az! Az úgynevezett FASZKEZ, hatalmi szimbólum! Vagyis a Faiszta mozgalmak fő szimbóluma! (Ebből van a "fasiszta" szó, tudod?)
Úgyhogy, amíg az ország igazságszolgálatását nem zavarják ezek a díszítő elemek a fővárosban, addig engem sem zavar itt Keszthelyen!
Oszt jó napot!
;-)
Az a helyzet, hogy te náci jelképet, egy budhista viszont egész mást lát bele!

Milyen horogkereszt, nem

Milyen horogkereszt, nem látod, hogy virágágyás

Az nem is horogkereszt hanem

Az nem is horogkereszt hanem egy ízig-vérig pogány szerencsehozó jelkép. Na ennyit a keresztény kurzusról +)
mama

Mama olvasd el a

Mama olvasd el a cikket!
http://www.rohamjelvenyek.hu/index13000.html

Opsz

Opsz

Új partszakasz?

Szerintem is steril, és jellegtelen.
Nekem sokkal jobban tetszik Balatongyörök, ahol a panoráma egyedülálló, Tihany, Balatonfüred, vagy Balatonvilágos, amely az egyik legszebb panorámájú vasútállomással rendelkezik. De jobb még Fonyód is a kettős heggyel, a Bélatelepi - gyönyörű és ingyenes strandjával, és nagyon jó lett most a Balatonföldvári sétány is a hatalmas platánfákkal. Írom, hatalmas platánfákkal, amelyeket meghagytak, megőriztek annak ellenére, hogy felújítottak, és elkészítettek vagy 5 km kerékpárutat is.

Keszthely mentségére legyen mondva, hogy a város csak egy szűk lejárattal csatlakozik a Balatonhoz, a Zala meg olyanná teszi a Balaton vízét, amilyen, tehát koszos, hínaras és iszapos.

Vitamin

Végigkellene menni a part

Végigkellene menni a part melletti sétányon és érezheti mindenki, hogy mozog minden kő. Két sétányt megcsináltak a régit meg tönkretették. de, hogy kijavítanák arra már nincs eszük. Ugyanaz van az Amazonnál is megcsinálták (de hogy) A járdát meg az utat, de 3 m-rel arrébb ahol feljött a macskakő ott hagyták nem javították ki, essenek keljenek benn az emberek, A lényeg, hogy a TV-ben elmondhassák, hogy mit csináltak. Undorító!!!

Panorama

Meg panoramat is akarsz,mibol fizetjuk ki?

Most már...

csak túrista kell, ebbe a gyönyörű, szép, jellegtelen öbölbe! Lassan itt is minden steril lesz, mint Hévizen! Pár éve a Helikon parkot tették átlátszóvá, hogy az állomástól nyáron is látni a várost, mert nincs egy bokor, most meg kasztrálták a partot is! Elismerem: sok embernek volt így munkája, de legyünk őszinték. Ez volt a város legnagyobb problémája?

Ha neked a rendezetlen

Ha neked a rendezetlen dzsumbuj jön be, akkor egészségedre!
Menj el Svájcba, Németbe vagy Olaszba és nézz körül a kisebb tavak körül is milyen rendezettség van. Keszthelyi Libás strand körüli dzsindzsás is nagyon turistacsalogató.

Én tökre örülök, hogy

Én tökre örülök, hogy Keszthelyen a sok fidesznyik elélvez az új partszakasztól, csak az a gáz, hogy amíg a Fő térre, meg erre elb@sztak egy csomó pénzt, addig a Helikon strand zárva maradt. Én keszthelyi adófizetőként, minden éven odajártam a családommal, ingyen! Mondom, jártam. Mert az idén nem kell odajárnom! Nem nyit ki! Nincs rá pénz!
Köszönjük Feri, köszönjük Pálinka, köszönjük Fidesz!
Kenjétek a hajatokra az új partszakaszotokat+a Fő tereteket!
De, ha már hoztad a külföldi példákat...
Én is jelezném, hogy az olaszoknál, de a horvátoknál is az egész Ardia ingyenes! Mindenkié! Nem kell fizetni a pancsiért. Főleg nincs fizető parkoló a strandok előtt!
Inkább ezt koppintaná a Feri és bandája+te!
Méghogy Svájc, Olasz, Német......... Ez vicc volt?
Ami engem illet, én jobban szeretem a zöld "dzsindzsást", mint a sivár szürke kő és betonrengeteget! Tudod, hogy a zöld a természet színe? Nem a szürke!

Olaszba, Horvátba ingyenes

Olaszba, Horvátba ingyenes az egész Adria???
Barátom Te csak a tévében láttad akkor a tengerpartot, ott is bizony vannak fizetős strandok, ahol pedig ingyenes ott strandszerviz van(nyugágy, napernyővel, ami 10-15eu/nap) ott nem nézik jó szemmel a törölközős csórit. A teljesen ingyenes részek pedig balkániak, nincs tusoló, wc, büfék, egyéb szolgáltatások, ha neked az igénytelenség jön be, akkor hajrá

Te voltál

már a horvát tengerparton? Nos, mi sokszor és sehol nem fizettünk. Igaz mi nem zárt, magánterülteket kerstünk fel és a hotel amiben laktunk az nem "kilátás a tengerre" cimszó alatt futott hanem 15-20 km-ra a parttol kisebb településeken volt. A campingek sem rosszak! Olaszban meg szuper volt Jesoloban, s tele volt magyarokkal a camping és nem volt drága! Ráadáasul őrzött az egész!

Sok partaszakaszon van lehetőség ingyen fürdeni a horvátoknál! Tusolni meg lehet a hotelben! Hol fürdesz a Balatonban ingyen?? Ja, és kimész valahova a nádasba, ahol a szúnyogok szétmarnak, ott van tudoló?

Butaságot írsz

15 éve járok Horvátországba, kedvencem az ősfenyveses Brela- Makarska (kb. 30 km-es) partszakasz, ahol sehol sem kell fizetni, és legfeljebb a nudistáknál nincs zuhany.
WC és étterem, kávézók mindenhol vannak, majd hülyék lennének lemondani egy ilyen üzleti lehetőségről.(Bár a tengerpart mindig enyhébb, mint a szárazföld, a 28 fokos melegben is jól esik a Karlovacko, vagy az Ozujsko sör.)

Persze ha jet-skizni akarsz, vagy parasailingezni, az fizetős, de ez minden tengerparton így van.

"Oszt" fürödtem Korculán, Orebicnél, Dubrovniknál, Cres, Losinj, Hvar és Brac szigetén, Senjnél, de sehol nem kellett fizetnem, sőt, miután ott tartózkodásunk 2.napján is ugyanabban az étteremben vacsoráztunk, a barátságos tulaj a sört már grátisz adta- persze ehhez kellett némi horvát tudás is-, tehát nekem kifejezetten pozitív benyomásom van a horvát Adriáról.
(A Montenegróiról már kevésbbé, de az a rengeteg orosz turistának, és a viszonylag rövid partszakasznak köszönhető.)

Vitamin

Köszönöm szépen, hogy

Köszönöm szépen, hogy igazoltál!
Én nem csak a tvben láttam a tengert!
A kis hülye odafent azt gondolta, hogy okosságot írt, de nem jött be!
Tehát továbbra is tartom a véleményemet, hogy inkább ezt koppintsa külföldről polgi és bandája! Nem bezárni kell a strandokat, hanem ingyenessé tenni! Ne a Főtérre kerítsenek pénzt, hanem arra, hogy a keszthelyi, esetleg más is ingyen fürödhessen a Balcsiban!
A fenti beírónak pedig javasolnám, hogy kapcsolja ki a tvjét és menjen nézze és lássa, hogy megy a horvátoknál a dolog!
Ennyi!

Ez kevés nem csak a

Ez kevés nem csak a Horvátoknál van így ez a világ minden részén megtalálható.
//A kis hülye odafent azt gondolta, hogy okosságot írt, de nem jött be!//
Az "odafent"sajnos a béka seggét se éri el.(NÁLUK!)

A még borzasztóbb, hogy belőlük van a többség, és eljátsszák a hülyét.
www.porkolabgyortgy.hu

Tartalom átvétel Tartalom átvétel