Uniós forrásból akadálymentesítették a Zöldmező utcai iskolát

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Akadálymentesítették az iskolát

A keszthelyi Zöldmező utcai iskolára már jócskán ráfért a felújítás, hiszen 1984 óta nem történtek fejlesztések az intézményben. Most Európai Uniós forrásból sikerült megvalósítani a már régóta szükséges akadálymentesítést.

A Zala Megyei Önkormányzat a Nyugat – dunántúli Operatív Program „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)” című pályázati kiírás keretében nyert támogatást a Zöldmező utcai Általános Iskola komplex akadálymentesítésére. A projekt összköltsége 37. millió Forint, ebből 31, 8 millió Forint a támogatás összege és 5,6 millió Forint az önerő.

A beruházás ünnepélyes átadásán Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte az ehhez hasonló felújítások szükségességét.

A projekt során az iskolaépület bővítéseként a meglévő főbejárat előtt új, akadálymentes bejárati építmény készült lifttel, elő lépcsővel és rámpával. Az átalakítás során szintenként akadálymentes visesblokkok épültek, megvalósult az infó – kommunikációs akadálymentesítés is, valamint kiszélesítették a nyílászárókat.

Az akadálymentesített épület valamennyi fogyatékossági csoport számára biztosítja az iskola szolgáltatásaihoz való akadálymentes hozzáférést, és megkönnyíti számukra a mindennapokat.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel