Keszthely Hazavár - építsd a jövőd Keszthelyen!

Kedves Keszthelyi Fiatalok! Új projektünk keretében összesen 14 db felújított, alapvető eszközökkel felszerelt bérlakást biztosítunk a belvárosban, hogy ezzel is segítsük önálló életetek megkezdését.
A bérlakásokra várhatóan 2019 nyarától lehet pályázni - a felújítások elkészültét követően.
További információért látogass el honlapunkra: www.keszthely-hazavar.hu

SZTRÁJKOL a keszthelyi kormányablak – igaz még csak sumákban de akkor is - DICSÉRET érte!

Alig pár éve Keszthelyen 1 sorszámmal, azaz „egy kalap alatt” akár még 18 iratot (személyi, lakcímkártya, útlevél) is simán elkészítettek, ám mostanra besokalltak. Kétségbeesésükben szándékosan forgalmat lassítanak, azaz 1 sorszámmal már csak 1 iratot hajlandók, magyarán SZTRÁJKOLNAK! Pl nekem csak 2 gyerekútlevél kellett volna, de már azt se. Ha 1 időpontot foglaltál, akkor az arra szánt 30 percbe csak 1 irat fér bele (1 irat hiába csak 10 perc) Gyere újra.
És máris győznek, hisz kemény fellépésük hatása, hogy a várakozási idő is durván megugrott. Azaz ha ma időpontot foglalsz Keszthelyre, akkor azt több mint 3 hétre kapod (konkrétan aki július 16-án foglalt a 1818-as központi telszámon, annak a legkorábbi lehetséges időpont augusztus 7!!!) Miközben ha a hévízi kormányablakhoz kérnél időpontot, akkor akár már másnap reggel 8-ra is mehetsz. Sőt, igazából oda foglalnod is felesleges.
Hévízen tehát sztrájktörők dolgoznak (sicc!) és éljenek a sztrájkoló bátor keszthelyiek!

Reuters Keszthelyen: Orbán családja és barátai felvásárolják a Balatont

Reuters Keszthelyen: Orbán családja és barátai felvásárolják a Balatont

A Reuters arról ír, hogy Orbán Viktor családja és barátai bekebelezik a keszthelyi Balatonpart legfontosabb ingatlanjait, közvetlenül akkor, amikor a kormány rengeteg pénzt tervez ott elkölteni.
Keszthely eddig is kivette a részét a nemzeti együttműködésből: a 2010-es kormányváltás után Simicska Lajos cége újította fel a főteret uniós pénzből, a 2014-es győzelem után pedig Tiborcz István cége cserélte ki a lámpákat uniós pénzből. De most még nagyobb dolgok vannak készülőben - ennek járt utána a Reuters.

Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

Nem tetszik a keszthelyieknek, hogy náluk rendeznék meg a B.my.Lake fesztivált nyáron. Korábban Zamárdiban csapatták az elektronikus zene kedvelői, idén viszont már egy keszthelyi kemping adna otthont az eseménynek.

Idén a keszthelyi Zala kempingbe költözik a B my Lake Fesztivál

Idén a keszthelyi Zala kempingbe költözik a B my Lake Fesztivál

Augusztus végén megint megtartják a Balaton Sound kisöccsének tartott B.my.Lake fesztivált, de a hagyományoktól eltérően nem Zamárdiban, ha nem a tó túlsó végében: Keszthelyen, a Zala kempingben - amit történetesen éppen tavaly vett meg Tiborcz István baráti körének egy tagja.

Élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták a biológia-szakkörön

Élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták a biológia-szakkörön

Állatokat boncoltak fel egy keszthelyi gimnázium biológia-szakkörében, előfordult, hogy kiscsibéket élve daraboltak a diákok. A foglalkozásokra már 13 éves kortól jártak gyerekek, a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. A szakkört vezető tanár hirtelen távozott az iskolából, a tankerület vizsgálatot indított, az állatvédők büntetőfeljelentést tesznek.

A hülyéknek "trianon fáj", értelmesnek pedig az "ember"

Net kedvenc népbutítása "Magyar az, akinek fáj trianon"

Nekem meg Isonzó, Verdun, Somme, Przemysl, Gorlice, Caporetto, Gallipoli, stb..stb.. FÁJ - és aki nem totál hülye az még ma is az ÖSSZES magyar falu közepén megtalálja az elesettek nevét. Az ÖSSZES falu közepén még mindig ott az az emlékmű, amin azt találod, hogy arról a településről konkrétan hányan is tűntek el a háború poklában, akiknek még sírja sincsen, akikért még gyertyát gyújtani sincsen hol ..

HÁT MI A FASZOM EHHEZ KÉPEST AZ A "TRIANON"??????

Hévízen lerombolják a templomokat, a testület az eretnekség mellett döntött

Ferenc pápa: "Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt" felhívására reagálva minap Hévíz önkormányzata "Jogtalan és értelmetlen, Hévíz turizmusára pedig kedvezőtlen hatással bírna, ezért elutasítja a kötelező betelepítés elleni kvótát Hévíz képviselő-testülete." írják eléggé "pappgábori stílusban" (azaz idiótán) az onkormanyzat.heviz.hu oldalon.

Halálra gázoltak egy kerékpárost Keszthelyen

Életét vesztette egy kerékpáros férfi, akit egy személyautó vezetője ütött el péntek késő este Keszthelyen - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Minden eladó

A hotel helikont 1 milliárdért, a mólónál a hullámot 300 millióért, a sétálón gössert 150-ért, a stekéék helyét már 50-ért is, de akár a főtér sarkán a hambist is 10 milláért már viheted is..
És ez csak egy töredéke a kínálatnak.

A tagság is leokézta, hogy a keszthelyi pártbizottság élén Csótár András marad

Fidesz Magyar Polgári Szövetség keszthelyi csoportja hétfőn azt játszotta, hogy egy "tisztújító és küldöttválasztó" aktívát tart. Az állam vezetőinek utasítását a keszthelyi tagság sikerrel adta elő, látszatra így minden olyan mintha demokratikus lenne. A pártbizottság élén 2 évig ismét Csótár András, a róla jelentő "megbízható" elvtárs pedig ismét Nagy Bálint keszthelyi alpolgármester lett.

A magyar-magyar polgárháborút elkerülendő

Szeretnék még idejében szólni, hogy Orbánék ma életbelépő új törvényei EMBERIESSÉGELLENESEK, így azok SEMMISEK. Akik viszont ezeket mégis alkalmazzák, azaz betartják és betartatják - azok nem is olyan sokára - BÖRTÖNBE fognak kerülni.
Legyetek hát észnél, kerüljétek el – én még idejében szóltam!

Elhagyták az ukránok és az oroszok Hévízt

A külföldiek 3,7 százalékkal több, 3,761 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon. Az összadat országos szinten 5,6 százalékkal nőtt, ezen belül Budapesten 6,6-del. A Balatonon azonban 5,3 százalékos visszaesés volt megfigyelhető. Ez amiatt következett be, hogy az orosz és ukrán turisták elhagyták Hévízt: a forgalom 15 százalékkal csökkent a városban.

Miniszteri biztos lett Manninger Jenő

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki - az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

Eladták a keszthelyi közútkezelő telepét

A Pázmány Péter utca és a Zámor utca közti (14 teleknyi) területért a vevő 81 milliót fizetett. Ez telkenként 5,8millió, azaz az értékének közel a felét, harmadát fizették..

A giccses keszthelyi szobrokból már exportra is jut

Túri Török Tibor II. János Pál szobra

Keszthely városa ajándékozza II. János Pál volt pápa mellszobrát a vajdasági Szabadka mellett lévő Tóthfalunak, amelyet Pünkösd napján Csótár András igazgató, a Keszthely Város Önkormányzat bizottsági elnöke és Eugenio Barbaro apostoli nuncius avat majd fel. A mellszobrot Túri Török Tibor készítette.

752 millióból (!) csak ilyenre sikerült a keszthelyi partszakasz

Az 5ezer m2 térburkolat értéke kb 50millió, így a többi 700 millióról viszont tippeljétek meg ti, hogy Ruzsicsék mégis mire is költhették el.

Új kasza érkezik: ha nem nyírod a házad előtt a füvet, 50ezres büntit kapsz

De szerencsére havi 6ezerért megoldást kínál a GESZ azoknak a keszthelyieknek, akik nem tudják lenyírni az ingatlanjuk előtt a füvet. Átalánydíjért egészen októberig folyamatosan gondozzák az adott zöldterületet. Ez alapesetben a tulajdonos faladata lenne, de sokan nem végzik el ezt a munkát, pedig súlyos bírsággal is sújthatja őket a jegyző, vagy a közterület felügyelő. A városban zöldfelületein áprilistól kezdve 8-10 ember nyírja folyamatosan a füvet.

Kiadó a Libás-strand! (kamu de nem kamu)

Most május elején jelenik meg a felhívás, május 14-én 11 óráig kell jelentkezni, és május 15-től már működtetni is kell. Szükséges hozzá egy legalább 4 éve folyamatosan nyereséges vállalkozás aminek az alaptőkéje is legalább 10milliós.
Mindezt azon kikötő közvetlen szomszédságában, ahol amúgy már áll a bál.

Zöldhulladékból állítanak elő energiát

A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül - közölte a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel