További hírek

Élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták a biológia-szakkörön

Élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták a biológia-szakkörön

Állatokat boncoltak fel egy keszthelyi gimnázium biológia-szakkörében, előfordult, hogy kiscsibéket élve daraboltak a diákok. A foglalkozásokra már 13 éves kortól jártak gyerekek, a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. A szakkört vezető tanár hirtelen távozott az iskolából, a tankerület vizsgálatot indított, az állatvédők büntetőfeljelentést tesznek.

Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

Nem tetszik a keszthelyieknek, hogy náluk rendeznék meg a B.my.Lake fesztivált nyáron. Korábban Zamárdiban csapatták az elektronikus zene kedvelői, idén viszont már egy keszthelyi kemping adna otthont az eseménynek.

Keszthelyen is lehet(ne) más a politika

Egy feldíszített Karácsonyfa fogadta a sajtó képviselőit az LMP sajtótájékoztatóján

Egy feldíszített Karácsonyfa fogadta a sajtó képviselőit az LMP sajtótájékoztatóján. A fa alatt szimbolikus ajándékok hirdették a párt programjának pontjait. Akadálymentesített középületeket, szabad strandokat, vagyonfelélés és eladósodás helyett programot, jövőt, sikert, nyilvános átlátható városgazdálkodást, ingyenes parkolást és a lakosság képviseletét szeretnék megvalósítani az LMP képviselő jelöltjei.

Reuters Keszthelyen: Orbán családja és barátai felvásárolják a Balatont

Reuters Keszthelyen: Orbán családja és barátai felvásárolják a Balatont

A Reuters arról ír, hogy Orbán Viktor családja és barátai bekebelezik a keszthelyi Balatonpart legfontosabb ingatlanjait, közvetlenül akkor, amikor a kormány rengeteg pénzt tervez ott elkölteni.
Keszthely eddig is kivette a részét a nemzeti együttműködésből: a 2010-es kormányváltás után Simicska Lajos cége újította fel a főteret uniós pénzből, a 2014-es győzelem után pedig Tiborcz István cége cserélte ki a lámpákat uniós pénzből. De most még nagyobb dolgok vannak készülőben - ennek járt utána a Reuters.

Idén a keszthelyi Zala kempingbe költözik a B my Lake Fesztivál

Idén a keszthelyi Zala kempingbe költözik a B my Lake Fesztivál

Augusztus végén megint megtartják a Balaton Sound kisöccsének tartott B.my.Lake fesztivált, de a hagyományoktól eltérően nem Zamárdiban, ha nem a tó túlsó végében: Keszthelyen, a Zala kempingben - amit történetesen éppen tavaly vett meg Tiborcz István baráti körének egy tagja.

Miniszteri biztos lett Manninger Jenő

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki - az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

Több mint 800 nevező a Keszthelyi Kilométereken

Június 5-én negyedszer rendezték a Keszthelyi Kilométerek nevű utcai futóversenyt, az idén indult, három versenyből álló 4Run Félmaraton-sorozat utolsó állomását. A Balaton-parti esemény maraton- és félmaraton számaira összesen 824-en neveztek.

A hévízi református gyülekezet kivált a keszthelyi anyaegyházból

2008. október 1-jével a hévízi református gyülekezet kivált a keszthelyi anyaegyházból. Az önállóság egyben új szellemi vezetést is jelent: az egyházkerület egy lelkész házaspárt jelölt ki a hévízi szolgálat ellátására.

Hévízen a legutóbbi népszámlálás adatai szerint több mint kétszázan vallották magukat református vallásúaknak.

Fodor Timót kilencszer állt dobogón

Fodor Timót kilencszer állt dobogón

Az idén kilenc alkalommal állt rajthoz pontszerző roncsderbi versenyeken a vonyarci Fodor Timót, eredményeinek összesítése alapján országos első helyezett lett.

Elhagyták az ukránok és az oroszok Hévízt

A külföldiek 3,7 százalékkal több, 3,761 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon. Az összadat országos szinten 5,6 százalékkal nőtt, ezen belül Budapesten 6,6-del. A Balatonon azonban 5,3 százalékos visszaesés volt megfigyelhető. Ez amiatt következett be, hogy az orosz és ukrán turisták elhagyták Hévízt: a forgalom 15 százalékkal csökkent a városban.

Hévízen lerombolják a templomokat, a testület az eretnekség mellett döntött

Ferenc pápa: "Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt" felhívására reagálva minap Hévíz önkormányzata "Jogtalan és értelmetlen, Hévíz turizmusára pedig kedvezőtlen hatással bírna, ezért elutasítja a kötelező betelepítés elleni kvótát Hévíz képviselő-testülete." írják eléggé "pappgábori stílusban" (azaz idiótán) az onkormanyzat.heviz.hu oldalon.

FIDESZ kormány célkeresztjében most a magánszállásadók, kötelező pénztárgép

A kormány a magánszállásadókat pénztárgép használatára kötelezi március 1.-től!
Aki azonban ügyfélkaput nyit és minden számlát – ellenőrzés elvégzéséhez szükséges – valamennyi adatát a számla kibocsátásának keltét alapul véve, naponkénti bontásban, naptári hetente, a tárgyhetet követő hét negyedik napjáig, elektronikus úton megküldi az állami adóhatóságnak, annak nem szükséges online pénztárgépet üzemeltetnie.

Halálra gázoltak egy kerékpárost Keszthelyen

Életét vesztette egy kerékpáros férfi, akit egy személyautó vezetője ütött el péntek késő este Keszthelyen - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tagság is leokézta, hogy a keszthelyi pártbizottság élén Csótár András marad

Fidesz Magyar Polgári Szövetség keszthelyi csoportja hétfőn azt játszotta, hogy egy "tisztújító és küldöttválasztó" aktívát tart. Az állam vezetőinek utasítását a keszthelyi tagság sikerrel adta elő, látszatra így minden olyan mintha demokratikus lenne. A pártbizottság élén 2 évig ismét Csótár András, a róla jelentő "megbízható" elvtárs pedig ismét Nagy Bálint keszthelyi alpolgármester lett.

Kaja helyett kettőskereszt meg rovásírás

Szlovák címer

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Keszthelyi Szervezete Kettős Keresztet állít a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom előtt december 12-én 15.00-kor! A Keresztet megáldja ifj.Hegedűs Lóránt református lelkész. A párt keszthelyi szervezetének alelnöke, Almássy Roland elmondta azt is, hogy a nemzeti hagyományok őrzése /értsd: "mitikus magyar fajelmélet" szítása/ fontos feladatuk, ezért a jövő évben több rovásírású helységnévtáblát állítanak a keszthelyi utak mentén.

Vízi játszótér és műjégpálya is épül a keszthelyi Balaton-parton

Közel 350 millió forintból folytatódik a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének második üteme, amelynek keretében műjégpályát, vízi játszóteret és “tapintható” kertet is kialakítanak – közölte a város önkormányzata kedden az MTI-vel.

Zöldhulladékból állítanak elő energiát

A zöldhulladék energetikai célú köztes termékké feldolgozását és hőenergetikai hasznosítását szolgáló projekt van folyamatban Keszthelyen, a beruházás várhatóan július végére elkészül - közölte a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

Minden eladó

A hotel helikont 1 milliárdért, a mólónál a hullámot 300 millióért, a sétálón gössert 150-ért, a stekéék helyét már 50-ért is, de akár a főtér sarkán a hambist is 10 milláért már viheted is..
És ez csak egy töredéke a kínálatnak.

Közmeghallgatás Keszthely, október 29-én (csütörtök) 17.00 óra

M e g h í v ó

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 54. §-a és a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete
Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 23/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelet 37. §-a alapján Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete

2015. október 29-én (csütörtök) 17.00 órai

kezdettel

k ö z m e g h a l l g a t á s t

tart.

A közmeghallgatás helye: Városháza Díszterme (Keszthely, Fő tér 1.)

Keszthely, 2015. szeptember 14.

Bálint Natália megint hisztizik, a mi buta náci énekesünk most zsidót ünnepelne :)

2015-ben a komolyzenei világ Goldmark Károlyra emlékezik, halálának 100. évfordulóján. Kivéve Keszthely. Keszthely, a zeneszerző szülővárosa nem szervezett semmit, amivel tisztelegne egy világhírű művész előtt, aki világszerte minden rangos komolyzenei témájú kiadványba belevéste városunk nevét. Én ezért személyesen szégyellem magam.

Tartalom átvétel