Szövetség Keszthelyért Egyesület a költségvetésről

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Keszey Tivadar önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: egy helyben topogás, sőt, visszalépés az idei költségvetés. A 6%-os elvonás főként az oktatási-kulturális intézményeket érinti, és hozza nehéz helyzetbe, mondta a képviselő.


Szövetség Keszthelyért Egyesület nem látja a fejlődési irányokat, a költségvetésben meghatározott prioritások közül hiányolják azokat a célokat, melyeknek gazdaságélénkítő, beruházásösztönző hatása lehet. A költségvetésben meghatározott prioritások közül jónak tartják a lakásépítést, azonban emellett munkahelyteremtő beruházásokra is szükség van Keszthelyen, és arra, hogy ezt elősegítse a város - elemezte elképzeléseiket Gachályi András a sajtótájékoztatón. „Az idei költségvetés pillanatnyi – forrásokat elosztó, pozitív jövőkép nélküli költségvetés, mely nem tartható”- közölte Gachályi András. Más struktúrájú költségvetést képzel el a Szövetség Keszthelyért Egyesület. A rendelkezésre álló forrásokat máshogy kellene csoportosítani, és nagyobb arányban fordítani azokra a tervekre, melyek megvalósulása a gazdaságot élénkíti.

Ehhez azonban előbb azt kell meghatározni, mik a tervek, mik az elérendő célok – hangsúlyozta Gachályi András.

Keszey Ágnes - tvkeszthely

poresz56 képe

igazság

Igen végig szenvedtem a TV képernyője előtt a költségvetési tárgyalást, bár ne tettem volna. Talán jobb lenne nem tudomást szerezni az ott történtekről, ezért talán még jobb is,hogy Gyenesdiási-ként a mi költségvetésünkről nincs semmi rálátásunk és az a szenvedés, amit a Keszthelyi képviselők produkálnak, ha ugyan ilyen a "Mi" képviselőink is /miért lenne más/ egyszerűen lehangoló.
Úgy tűnt felkészületlenül került a képviselők elé az anyag, mintha
a Polgármester Úr és Alpolgármestere, nem tudnák, mit akarnak, és ez átragad az összes képviselőre. Szövetség Keszthelyért Egyesület
Összefoghatna azon képviselőkkel, akik csakis és kizárólag azért tettek esküt, hogy Keszthely városát képviseljék és nem ilyen nesze semmi, fogd meg jól elv szerint nyilatkoznának. Döntés előtt kellett volna összefogásra felkérni a képviselőtársakat és nem elfogadni az elfogadhatatlant. UTÓLAG meg olyan szépeket megfogalmazni, mert így ez már eső után köpönyeg. Megint egy évig nem történik semmi Keszthelyen. Egy év múlva meg ki fog emlékezni a mostani helyzetre.
Mondhatnák a Keszthelyiek mindenki a saját háza táján először és csak utána a mások dolgába avatkozni.
De hát szó volt a kistérségről, amitől annyian olyan sok jót várnak, megjegyzem Hévíz és a többi település kiválása után nekünk is el, kellene gondolkodni Gyenesdiáson élőknek, hogy képzelik Keszthelyen egyes vezetők. Még a parkolási kedvezményeket se hajlandók és képesek a kistérségben élőknek megadni. Pedig a városnak még pénzébe se került volna.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel